Γεια σας παιδιά ...
Με λένε Γιώργο & είμαι από Κρήτη.
Αντίθετα απ'ότι ίσως θα πιστεύατε (λόγω καταγωγής) η επαφή μου με τα όπλα, περιορίστηκε μόνο στην περίοδο της στρατιωτικής θητείας. Ως τώρα τουλάχιστον. Και λέω "ως τώρα" γιατί η οικογένεια της αρραβωνιαστικιάς μου, αν και Αθηναίοι, αποτελείται από δεινούς κυνηγούς που έχουν βαλθεί να βάλουν κι εμένα στο ... "τρυπάκι". Το πρώτο δώρο του κουνιάδου μου ήταν μια κυνηγετική καραμπίνα, της οποίας τα πρώτα σημάδια δοκιμής της, κάποιες μελανιές στον ώμο, (πολλή γόμωση αυτά τα φυσίγγια ρε παιδί μου) δεν έχουν σβήσει ακόμα

.
Το επόμενο βήμα βάλθηκα να είναι ένα αεροβόλο (αυτό τουλάχιστον "κλωτσάει" λιγότερο & τα αυτιά δεν βουίζουν τόσο

)
Έχω ρίξει ποοοοοοολύ ψάξιμο, αλλά δεν έχω καταφέρει ακόμα να καταλήξω & εδώ είναι που ζητάω τα "φώτα" σας.
Τα διάφορα είδη, λίγο πολύ, τα έχω ξεκαθαρίσει & έχω σχεδόν καταλήξει σε κάποιο αεροβόλο με nitro piston, gas ram ή igt όπως η κάθε εταιρεία ονομάζει το δικό της σύστημα πιστονιού. Από τα όπλα αυτά είχα σχεδόν ξεχωρίσει κάποια μοντέλα crosman & gamo (πολλά απ' αυτά δεν υπάρχουν σε Ελληνικά καταστήματα), μέχρι που η αναζήτηση με έριξε & σε κάποιο magtech (N2 EXTREME), για το οποίο, όμως, ελάχιστες πληροφορίες κατάφερα να βρω. Μέχρι & κάποιο hatsan (125 rifle) μου φάνηκε πολύ καλό για τα χρήματα που διαθέτω (δεν θέλω να ξεπεράσω τα 400 euro) το οποίο, όμως υπάρχει μόνο με κλασσικό ελατήριο. Έχω πραγματικά μπερδευτεί. Το αεροβόλο το θέλω για σκοποβολή, αλλά & να "τακτοποιήσω" & κάτι αρουραίους (σαν μικρά κουνέλια) που έχουν κάνει την εμφάνιση τους στο κοτέτσι της γιαγιάς. Ποιο είναι κατά τη γνώμη σας το πιο ευθύβολο, δυνατό & συνάμα αξιόπιστο αεροβόλο με πιστόνι; Υπάρχει τρόπος αγοράς από το εξωτερικό (όπου σε πολύ χαμηλότερες τιμές συμπεριλαμβάνονται & διόπτρες) χωρίς να υπάρχει πρόβλημα με το τελωνείο;
Ελπίζω να μην κούρασα. Το ψάξιμο με έκανε να μάθω πολλές λεπτομέρειες, αλλά & να μου σχηματιστούν ακόμα περισσότερες απορίες. 'Ομως εδώ θα είμαστε να τα λέμε.
Ευχαριστώ και ... καλώς σας βρήκα !!!