Ανακινω το θεμα, μια και οι ταχυμεταφορικες, μονο το "ταχυ" δεν επρεπε να εχουν ως συνθετικο στην ονομασια....."Βραδυπορικες" ισως....
Εχω πολλα - δυστυχως - παραδειγματα για το μαυρο χαλι 2 εκ των μεγαλυτερων: ACS και Speedex.
ACS
Παραγγελια νετμπουκ απο ηλεκτρονικο καταστημα απο Ελλαδα. Αφου εχει καθυστερησει το δεμα και το συστημα παρακολουθησης συνεχως αναφερει "αποτυχημενη παραδοση", παιρνω τηλ και μαθαινω ότι το δεμα μου ειναι στο υποκαταστημα Α....μου λενε δε ότι ο κουριερ δεν μπορεσε να βρει την διευθυνσή μου.
Το υποκαταστημα Α βρισκεται σε αποσταση περιπου 1 χλμ απο το σπιτι μου (ζω στην Πατρα....δεν μιλαμε για καμμια Αθηνα).
Η υπάλληλος "προσφερεται" να μεταφερουν το δεμα στο υποκαταστημα Β, ωστε να το παραλαβω απο εκεί....Το αστειο της υποθεσης....Το υποκαταστημα Β, απεχει 5 χιλιομετρα απο το Α και το σπιτι μου ειναι στην νοητη ευθεια που τα συνδεει...δηλαδή ο δρομος που θα επαιρνε το οχημα για να παει απο το καταστημα Α στο Β, περνα στα 10 μετρα απο το σπιτι μου.
Τελικα, παραλαμβανω το δεμα ο ίδιος απο τα Α....και επειδή εχει τυχει άλλες 2 φορες, πλεον ενημερωνων τους πωλητες οποτε ψωνιζω να γραψουν στο δεμα να παραμεινει στην κουριερ για να το παραλαβω εγω.
Speedex
Την ιστορία με το δεμα απο την Βουλγαρια με το οπλο, την εχω παραθεσει σε άλλο νημα....μιλαμε για μεγαλειο....
Εχτες περιμενω το δεμα απο airgunshop. Μεσω του συστηματος, ανακαλυπτω ότι ειναι σε άλλο υποκαταστημα απο αυτο που συνηθως καλυπτει την περιοχή μου. Ωστοσο το συστημα δινει ήδη 2 "αποτυχημενες προσπαθειες παραδοσης" και ότι το δεμα ειναι στο οχημα "προς παραδοση".
Τηλεφωνω και μου λενε ότι το δεμα ειναι εκει (ποτε δεν μπηκε σε οχημα για παραδοση), αλλα επειδή κατα λαθος το πηγαν σε αυτο το καταστημα, πρωτα θα το στειλουν στο σωστο καταστημα και μετα θα μου ερθει εμενα....και μιλαμε για μια πολη που ειναι 10χλμ απο ακρη σε ακρη...
Ειδικα ή Speedex ΠΟΤΕ δεν εχει καταφερει να μου φερει δεμα στο σπιτι....ΠΟΤΕ....
Η μονη εταιρια απο αυτες που εχω χρησιμοποιησει μεχρι στιγμης και με εχει ικανοποιησει ειναι η Γενικη Ταχυδρομική....αλλα δυστυχως δεν εχει πολυ μεγαλο δικτυο....