Φίλε Κώστα για ελατηρίου έχω ένα Β-40 4,5mm στο οποίο έχω κάνει μια σκανδάλη τύφλα να έχει
το αυθεντικό ΑΑ. 
Η καινούρια σκανδάλη quatro της hatsan, όπως θα δείτε εδώ http://www.hatsan.com.tr/airguns_quattro_sas.asp
είναι στην ουσία ίδια με αυτήν του ΤΧ200. http://www.arld1.com/tx200trigger.html
Η οποία μάλιστα πιστεύω πως είναι ανώτερη κι από την record των
Weihrauch.

Όντως σχεδιαστικά η νέα σκανδάλη Quattro μοιάζει πάρα πολύ με την CD των Air Arms (αλλάζει λίγο η διάταξη μερικών επιμέρους εξαρτημάτων αλλά η γενική φιλοσοφία ρύθμισης και λειτουργίας είναι σχεδόν ίδια ανάμεσά τους). Από αναφορές σε άλλα forum αεροβόλων του εξωτερικού διαπιστώνεται η μη ανάγκη ειδικών περιποιήσεων (εξτρά λειάνσεων, επανεφαρμογών κλπ - άν και όλο και κάποια ανήσυχα πνεύματα θα τα δοκιμάσουν κι αυτά

) - η σκανδάλη δείχνει να ρυθμίζεται και να λειτουργεί πολύ καλά ανάλογα με τις ανάγκες και το είδος σκοποβολής του εκάστοτε χρήστη.
Διατηρώ μόνο μια μικρή επιφύλαξη όσον αφορά τα υλικά κατασκευής και την ποιότητα της επεξεργασίας τους - άν αντέχουν στις χιλιάδες χιλιάδων κύκλων όπλισης και βολής υπό την φόρτιση ισχυρότατων ελατηρίων χωρίς μεταβολή στις διαστάσεις τους και κυρίως χωρίς προβλήματα "αστοχίας υλικού" (βλέπε θραύσεις) με συνέπεια πιθανά ατυχήματα από τυχαίες απελευθερώσεις/βολές - τα μοντέλλα είναι του 2010 και δεν έχουν δοκιμαστεί σε ευρεία κλίμακα για να εξαχθούν συμπεράσματα. Ο τομέας
ΑΣΦΑΛΕΙΑ έχει την μεγαλύτερη βαρύτητα - άν αυτή εξασφαλίζεται με επιτυχία τόσο το καλύτερο.
Όσο για τη σύγκριση με την σκανδάλη των HW γνώμη μου είναι πώς σε επίπεδο υλικών, συναρμολόγησης και φινιρίσματος η Rekord υπερέχει - κι αυτό οφείλεται βέβαια στην κατασκευαστικά ανώτερη βαθμίδα των HW εν συγκρίσει με τα φθηνότερα Hatsan που τώρα υπολείπονται (λέω "τώρα" γιατί στο μέλλον κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να συμβεί

) Σαν σχεδιασμός όμως και με την δυνατότητα των ρυθμίσεων που παρέχει θεωρώ ότι είναι ένα σκαλοπάτι πάνω από την Rekord - άν μάλιστα είχε και ρύθμιση της απόστασης του ωστηρίου της από την λαβή όπως σε καθαρόαιμα σκοπευτικά τουφέκια θα ήταν η καλύτερη εργοστασιακή σκανδάλη σε αεροβόλο ελατηρίου γενικής χρήσης.