Καλημερα σε όλα τα μελη.
Μετά απο πολυ διαβασμα των θεματων του φορουμ (το οποίο συνετελεσε κυρίως στο να μεγαλωσει η επιθυμια μου για αποκτηση αεροβολου), και τις ανεκτιμητες συμβουλες του μελους XENOFON που "ανεχτηκε" μια τηλεφωνικη επικοινωνια 30 λεπτων περιπου και πολλα προσωπικα μυνηματα (σε ευχαριστω και απο εδω, φιλε Ξενοφων), προχωρησα στην παραγγελια ενός Hatsan 99.
Ετσι, με αγωνια πια, περιμένω να παραλαβω το οπλο, μαζί με μια διόπτρα Tasco 3-9x32.
Η ερωτησή μου αφορα την "επομενη μερα".
Διαβασα πολλα για φαινομενα οπως το dieseling, την εργοστασιακή λιπανση (την οποια πολλοι εμπειροι απο εσας αφαιρειτε) και αλλα.
Η ερωτηση λοιπον ειναι απλοϊκη, αλλα κρισιμη για καποιον αρχαριο:
Οταν παραλαβω το οπλο, τι πρεπει να κανω πρωτου πυροβολησω για πρωτη φορα; Θα πρεπει να καθαρισω .... κατι; Την κανη ίσως; (παραγγειλα και ενα κιτ καθαρισμου).
Τι πρεπει να κανω για σωστη, καθημερινη (εννοω μετα απο καθε χρηση) συντηρηση του οπλου;
Τα εξωτερικα μεταλικα μερη θελουν καποιο λαδωμα για προστασία; Τα ξυλινα μερη; Για την φυλαξη του οπλου, τι πρεπει να προσεξω σχετικα με τις συνθηκες; να βαλω silica στην θηκη για την πιθανη υγρασια;
Οποια πληροφορία μπορειτε να μου δωσετε θα ειναι πολυτιμη. Θεωρειστε ότι απαντατε σε ανθρωπο που η οποια ενασχοληση με οπλα ήταν οι βολες στο στρατο, οποτε και το παραμικρό (και σιγουρα απλοϊκο και ευνοητο για τους εμεπιρους) μου ειναι εντελως αγνωστο.
Σας ευχαριστω εκ των προτερων!