Αποστολέας Θέμα: Νόμιμο κυνήγι με αεροβόλο εντός συνόρων;  (Αναγνώστηκε 423745 φορές)

Αποσυνδεδεμένος shootair

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 186
Απ: Νόμιμο κυνήγι με αεροβόλο εντός συνόρων;
« Απάντηση #270 στις: 26 Αυγούστου, 2010, 14:15:45 μμ »
Δηλαδή για να καταλάβω,
θέλετε νομιμοποίηση του κυνηγιού με αεροβόλο,προκειμένου να κάνετε σκοποβολή οπουδήποτε;
Δεν νομίζω ότι θα υπάρξει ποτέ νομιμοποίηση του κυνηγιού με αεροβόλο προβάλλοντας τέτοια επιχειρήματα.


H απελευθερωση και των υπολοιπων σκοπευτικων δραστηριοτητων με αεροβολο μεσω της νομιμοποιησης της ασκησης θηρας με αυτο, ειναι στην ουσια μια "ευχαριστη παρενεργεια" που θα απορευσει απο το γεγονος και θα ωφελησει ολη την αεροβολικη κοινοτητα!
    Για τους φιλους που εθεσαν το θεμα της επαρκειας κρεατος αρα και αχρηστειας του κυνηγιου θα ηθελα να παραθεσω  και αλλο ενα αντεπιχειρημα αυτο της ποιοτητας. ο καθενας μας εχει το δικαιωμα να αναζητησει πιο ποιοτικες πηγες διατροφης απο τα σκουπιδια που του προσφερει η εντατικοποιηση της παραγωγης.ειτε θα παραγει μονος του ειτε θα δρεψει τους καρπους που δημιουργησε μονη της η φυση.για να μην καταντησει ομως ο καθενας μας πλεονεκτης και ασυδοτος μιας και η ηθικη στις μερες μας ειναι αμφιλεγομενο θεμα,θα πρεπει η οποια δραστηριοτητα να διεπεται απο κανονες που θα εξασφαλιζουν την αειφορια των συγκεκριμενων πορων.
    ο παραλληλισμος που εγινε με minimi κτλ εκτος απο ατοπος γενναει αντιστροφως και το εξης ερωτημα φιλε σαλ.αφου ασχολεισαι και με τετοια οπλα λογω δουλειας,τοτε γιατι να ασχολεισαι και με αεροβολα?η απαντηση ειναι κοινη και στο ερωτημα σου αλλα και στο δικο μου..ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΟ ΑΕΡΟΒΟΛΟ ΕΧΩ ΜΕΡΑΚΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ!!!
    τωρα το γιατι να θελουμε να κυνηγαμε με το αεροβολο αφου μπορουμε με το λειοκαννο,οι απαντησεις ειναι οι εξης
     α)παρολο που κυνηγαω και γω με λειοκαννο...δε μου πολυαρεσει.και αυτο γιατι πιστευω οτι ο θορυβος και μονο ειναι ικανος να αποσταθεροποιησει την ησυχια των οικοσυστηματων χωρια τα σκυλια...επισης κλωτσαει πολυ,κοστιζει πολυ και ειναι και επικινδυνο πολυ.
  β) επειδη το κυνηγι ειναι και αθλημα εστω και σε πολυ μικρο βαθμο,ο κυνηγος που θελει να σεβεται τον εαυτο του πρεπει να δινει αρκετες ευκαιριες διαφυγης στο θηραμα του.με το λειοκαννο οι περισσοτεροι για να κατεβασουν μια τσιχλα ριχνουν 2 η και τρια φυσιγγια απλα γιατι επαναπαυονται στο οτι μπορουν να τα ριξουν .αυτο ομως σημαινει 3φυσιγγια επι 250 περιπου σκαγια το καθενα ισον 750 σκαγια για ενα μονο θηραμα.εκτος απο γελοιο ειναι και ανηθικο.με το αεροβολο ομως εχεις μια μονο ευκαιρια και αυτη πολυ μικρη.προσωπικα αν ποτε επιτραπει το κυνηγι με αεροβολο,θα σταματησω να κυνηγαω με τα λειοκαννα παρολο που δεν απαιτω να κανουν το ιδιο και οι υπολοιποι που κυνηγουν με αυτα
 
  γ)γιατι αφου σε αλλα κρατη επιτρεπεται,να μη μπορουμε και μεις?
  

                                φιλικα
Σίγουρα αν επιτραπεί το κυνήγι με αεροβόλο, δεν θα ξανααναενώσω την άδεια κυνηγίου μου με λειόκανο... Τουλάχιστον στα θυράματα οπου και υπάρχει η δυνατότητα επιλογής μεταξύ λειόκανου και αεροβόλου. Όσων αφορά το κυνήγι της μπεκάτσας (το οποίο και λατρεύω), δεν γίνεται με την χρήση αεροβόλου γι'αυτό και θα συνέχιζα με τον κλασσικό τρόπο.

Αποσυνδεδεμένος Χρήστος

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 1702
Απ: Νόμιμο κυνήγι με αεροβόλο εντός συνόρων;
« Απάντηση #271 στις: 26 Αυγούστου, 2010, 14:31:30 μμ »
Κυνήγι μπεκάτσας με αεροβόλο γίνεται μα δυσκολεύει λίγο  :o η κάρπωση  ;D   !   
You are talking too much but you are not saying anything !
Τώρα που το κάνατε σαν τα μούτρα σας κοιταχτείτε μεταξύ σας !

Αποσυνδεδεμένος snipAIR

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 372
Απ: Νόμιμο κυνήγι με αεροβόλο εντός συνόρων;
« Απάντηση #272 στις: 26 Αυγούστου, 2010, 15:05:38 μμ »
Κυνήγι μπεκάτσας με αεροβόλο γίνεται μα δυσκολεύει λίγο  :o η κάρπωση  ;D   !   

μα αυτο ειναι και το θεμιτο αλλωστε φιλτατε Χρηστο!! εξ αλλου αν εισαι καταλληλα προετοιμασμενος ;) ,δυσκολευει μονο λιγουλακι!!! :D

Αποσυνδεδεμένος samgunner

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 371
Απ: Νόμιμο κυνήγι με αεροβόλο εντός συνόρων;
« Απάντηση #273 στις: 26 Αυγούστου, 2010, 16:46:02 μμ »
Η αδεια θηρας δινεται μονο για την ασκησει του κυνηγιου,οποιαδηποτε αλλη δραστηριοτητα σκοποβολη και ασκοπες βολες απαγορευεται,οποτε παλι αν ενα αρμοδιο οργανο θεληση να εξαντλησει το γραμμα του νομου μπορεις να μπλεξεις.Δηλαδη ουτε ετσι εισαι απολυτα καλυμμενος,εχει παει δικαστηριο ανθρωπος ο οποιος ειχε βγαλει τα σκυλια του στο κυνηγι κατα τη κυν.περιοδο γιατι δεν εφερε οπλο οπως οριζει ο νομος.
Το αποτελεσμα μετα τη δοκιμη         Σαραντος.

Αποσυνδεδεμένος koukos

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 366
    • www.aigunshop.gr
Απ: Νόμιμο κυνήγι με αεροβόλο εντός συνόρων;
« Απάντηση #274 στις: 26 Αυγούστου, 2010, 20:14:40 μμ »
Κυνήγι μπεκάτσας με αεροβόλο γίνεται μα δυσκολεύει λίγο  :o η κάρπωση  ;D   !   
Μια χαρά γίνεται.
Σκύλο να μην ξεπετάει με τίποτε χρειάζεσαι και θα την βλέπεις κάτω.
Η κάρπωση δέ, απλώς δεν μας ενδιαφέρει...
Μόνον οι σοφοί μαθαίνουν από αυτά που παθαίνουν.
...πολλά όπλα.

Αποσυνδεδεμένος τεο

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 105
Απ: Νόμιμο κυνήγι με αεροβόλο εντός συνόρων;
« Απάντηση #275 στις: 26 Αυγούστου, 2010, 20:24:41 μμ »
εγω παντοσς κανω σκοποβολη οπουδιποτε αρκει να μην υπαρχουν σπιτια διπλα ποτε δεν μου εχουν πει τιποτα πηστευω δεν υπαρχει προβλημα αρκει να μην ενοχλεις

Αποσυνδεδεμένος GEORGEGR

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 2367
Απ: Νόμιμο κυνήγι με αεροβόλο εντός συνόρων;
« Απάντηση #276 στις: 26 Αυγούστου, 2010, 20:47:32 μμ »
Τα πράγματα είναι απλά ή ο νομοθέτης ασχολείται με το αεροβόλο και δίνει λύσεις σε όλα (πράγμα απίθανο αφού η ιστορία μόνο αυτό δεν έχει δείξει) ή το αφήνουμε στην τύχη του και ο καθένας πράττει κατά περίπτωση όπως τόσα χρόνια(τα κονέ στην Ελλάδα δεν θα πεθάνουν ποτέ).
Τώρα εγώ προβλέπω τα πράγματα να γίνονται, να μην πω τι, και να χρειαζόμαστε καμιά δεκαριά διαφορετικές άδειες και συνδρομές …… και πάλι προβλήματα να έχουμε .
H αεροβολίτιδα είναι νόσος και μάλιστα ανίατος, χρονία και συνεχώς επιδεινούμενη.
Ο μη spamαριστής πρώτος τον λίθο βαλέτω.

Αποσυνδεδεμένος zervoularos

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 43
Απ: Νόμιμο κυνήγι με αεροβόλο εντός συνόρων;
« Απάντηση #277 στις: 26 Αυγούστου, 2010, 20:57:14 μμ »
+1

Αποσυνδεδεμένος FMJ

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 578
Απ: Νόμιμο κυνήγι με αεροβόλο εντός συνόρων;
« Απάντηση #278 στις: 26 Αυγούστου, 2010, 21:28:16 μμ »
Και γιατί να μην πάει απλά σε ένα σκοπευτήριο να εξασκηθεί;
Το ίδιο δεν κάνουν και οι κυνηγοί;Άμα θέλουν να κυνηγήσουν,κυνηγάνε.Άμα θέλουν να κάνουν προπόνηση πάνε και κάνουν skeet και trap.

Καλά και σωστά τα λες φίλε μου αλλά δυστυχώς η κατάσταση που περιγράφεις απέχει πολύ από την πραγματικότητα.....Μπορεί στα μέρη σου να έχεις αυτή τη δυνατότητα, αλλά στην υπόλοιπη επικράτεια το οργανωμένο σκοπευτήριο που θα δεχθεί και θα "αγκαλιάσει" τον αεροβολιστή σκοπευτή, είναι μια ουτοπία. Εκεί στο νότο κάνετε ένα μεγάλο και βασικό λάθος. Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα ! Θεσσαλία, Μακεδονία, Θράκη, Έβρος, τόσα και τόσα μέρη....πείτε μου που έχει ένα τέτοιο σκοπευτήριο ? Για μια σκοπευτική εξόρμηση για τον προνομιούχο της πρωτεύουσας, αρκεί μια βόλτα μέχρι το σκοπευτήριο. Για τον μη προνομιούχο σημαίνει εξόρμηση στα μπαϊρια και τα πεδία βολής του Στρατού ή την άκρη του πουθενά, και πάλι με το φόβο μήπως τον γραπώσουν, διότι διέπραξε μέγα έγκλημα....βγήκε με το παράνομο αεροβόλο  για να βαρέσει κουτάκια, χάρτινους στόχους και σιλουέτες..... ο παλιοτρομοκράτης !
Φίλε Μάνθο, το παράδειγμα που έφερες για τα εργαλεία της δουλειάς μας είναι άτοπο και δεν περίμενα να το διαβάσω από εσένα  :-[
Όσο για τη θήρα με αεροβόλο, μακάρι να επιτρεπόταν αύριο κιόλας. Και για τους έχοντες οικολογική συνείδηση που κόπτονται για το περιβάλλον και τα θηράματα, έχω να κάνω τις εξής, δυο, απλές ερωτήσεις :
Τι είναι πιο επιβλαβές για ένα οικοσύστημα, τα 8 grain μολύβδου που θα καταλήξουν στη φύση μετά τη βολή με το αεροβόλο για να πάρει ο κυνηγός το θήραμα ή τα 2 και πολλές φορές 3 φυσίγγια που το καθένα περιέχει 36 γραμμάρια μολύβδινα σκάγια, αν υπολογίσουμε ότι αυτή είναι μια μέση γόμωση ενός 12αριού φυσιγγίου.....Τι επιβαρύνει πιο πολύ το περιβάλλον....?
Έπειτα τί είναι καλλίτερο, μια σπαζοφτέρα τσίχλα ή κότσυφας που άρπαξε ένα σκάγι στη φτερούγα και χάθηκε λαβωμένη στο σφιχτό, γιατί ο σκοπευταράς ο κυνηγός μας τουφέκισε το πουλί από τα 40 μέτρα ή μια καλοζυγισμένη βολή μέσα από την οφθαλμίδα στο κεφάλι ή το λαιμό που θα καταβάλει άμεσα το θήραμα ?
Στο εξωτερικό που επιτρέπεται το αεροβόλο λέτε να νοιάζονται λιγότερο από εμάς για τη σωστή διαχείριση της πανίδας ? Μάλλον το αντίθετο συμβαίνει.

Υ.Γ : Συγνώμη αν σας κούρασα με τη φλυαρία μου ή αν πλήγωσα με όσα είπα τους φίλους από το νότο ή οποιονδήποτε άλλον, αλλά η πραγματικότητα είναι σκληρή και δεν συγχωρεί. Σαν χομπίστες μας έχουν επιβάλλει παράλογες απαγορεύσεις και περιορισμούς και κάποτε πρέπει αυτό να αλλάξει. Ευχαριστώ για το χρόνο και την υπομονή σας.
One shot, One kill

Αποσυνδεδεμένος iraklis2010

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 1459
Απ: Νόμιμο κυνήγι με αεροβόλο εντός συνόρων;
« Απάντηση #279 στις: 26 Αυγούστου, 2010, 21:51:36 μμ »
Φιλε fanioles κατι δεν μου καθεται καλα στο τροπο σκεψεις που εχεις.Αναφερεις το ποσο λυπασαι ενα ποντικι που ξεψιχαει,και στο προφιλ σου εχεις μια φοτο σαν να γυρισες απο το ιρακ.Κρατας ενα πολεμικο τουφεκι φορας γιλεκο που εχει θεσεις για γεμιστηρες και μας λες οτι λυπασαι τα ποντικια!
Αν κρατουσες ενα λουλουδι θα το καταλαβαινα τωρα οχι,εν παση περιπτωσει το πως νοιωθει ενας κυνηγος οταν κυνηγα δεν θα το καταλαβεις ποτε γιατι δεν σου αρεσει και ειναι και δικαιωμα σου.
Να λυπηθω ενα αρνακι που οταν ειναι μικρο παω το παιδι μου να το χαιδεψει να παιξει και το Πασχα θα το βαλω στο τραπεζι ναι το λυπαμαι, μα θα μου πεις αυτος ειναι ο προορισμος του δυστιχως.
Φιλε fanioles παιρνω απο τη φυση αυτο που μου προσφερει χωρις τυψεις και παντα με μεγαλη πιθανοτητα αποτυχιας, και το να επιτραπει το κυνηγι με αεροβολο ειναι υπερ του θυραματος διοτι εχεις μια βολη ενα βληματακι, η το κτυπας η φευγει, και οχι ενα φυσιγγι με 800 σκαγια.
Συζειτηται εντονα να απαγορευτει το κυνηγι του αγριοχοιρου με αλλο τυπου φυσιγγια εκτος του μονοβολου για αυτον ακριβως το λογο.
Το κυνηγι δεν ειναι υποχρεωτικο για ολους, ειναι ομως τροπος ζωης για καποιους
Φιλικα Ηρακλης
ΑΕΤΣ ΕΠΛΑΣΤΑ ΑΣΟΝ ΘΕΟ
ΑΕΤΣ ΣΗ ΓΗΝ ΕΒΡΕΘΑ
ΚΑΜΙΑΝ ΚΙ ΠΟΥΣΜΑΝΕΨΑ
ΠΟΝΤΙΟΣ ΝΤΕ ΓΕΝΝΕΘΑ

HW  90  5,5 LAZAGLIDE BY DRAGON WALNUT BY HERCULES
DIANA 48 4,5 HANDMADE STOK IROCO BY HERCULES
SLAVIA 630 4,5  WALNUT BY HERCULES.....LAZAGLIDE AND VENOM  BY DRAGON

Αποσυνδεδεμένος sal4680461

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 2460
  • One Man Cant Change World That's why I use spotter
Απ: Νόμιμο κυνήγι με αεροβόλο εντός συνόρων;
« Απάντηση #280 στις: 26 Αυγούστου, 2010, 22:02:26 μμ »
αντιδρω μονο στο επιχειρημα οτι το κυνηγι με αεροβολο θα δωσει την ελευθερια σε καποιους να ασκουνται στην σκοποβολη σε αψυχους στοχους σε ολη την επικρατεια πωσ θα γινει αυτο αφου το κυνηγι επιτρεπεται μονο για μια περιοδο του χρονου και οσο για την αναφορα σε πολεμικα οπλα που εγινε απλα εγινε για να δειξω οτι το κυνηγι μπορει να γινει με οποιο οπλο αλλα ξαναλεω θα βγαλεται αδεια κυνηγιου με αεροβολο για να κανετε εξασκηση στην σκοποβολη σε χαρτινους στοχους για εξι μηνες το χρονο δεν το πιστευω απλα θελουμε να ριξουμε ενα πεπλο νομιμοτητασ στην παρανομια που κανουμε η θελουμε να κανουμε ολοι μας
GAMO AF10
HAMERLI CR 20 CONVERTION TO PCP
WALTHER LGM-2 CONVERTION TO PCP
HW-100
Feinwerkbau 300
CZ 452 0,22 ULTRA MATCH
MOSSBERG 510 12CAL
BAIKAL MP153 12CAL
BAIKAL IJ 58 12CAL

Αποσυνδεδεμένος iraklis2010

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 1459
Απ: Νόμιμο κυνήγι με αεροβόλο εντός συνόρων;
« Απάντηση #281 στις: 26 Αυγούστου, 2010, 22:28:30 μμ »
Το να βγαλεις αδεια για κυνηγι με αεροβολο θα ισχιει οτι ισχιει και με το λειοκανο.Οταν και οπου επιτρεπεται το κυνηγι και στο χρονικο διαστημα που επιτρεπεται.
Το να θελει να παει καποιος για σκοποβολη στο διαστημα αυτο, να παει κανενα προβλημα, αλλος θελει να παει κυνηγι, κανενα προβλημα.
Το προβλημα ειναι μετα τους εξη μηνες που θα θελουμε να παμε για σκοποβολη τι γινεται
ΑΕΤΣ ΕΠΛΑΣΤΑ ΑΣΟΝ ΘΕΟ
ΑΕΤΣ ΣΗ ΓΗΝ ΕΒΡΕΘΑ
ΚΑΜΙΑΝ ΚΙ ΠΟΥΣΜΑΝΕΨΑ
ΠΟΝΤΙΟΣ ΝΤΕ ΓΕΝΝΕΘΑ

HW  90  5,5 LAZAGLIDE BY DRAGON WALNUT BY HERCULES
DIANA 48 4,5 HANDMADE STOK IROCO BY HERCULES
SLAVIA 630 4,5  WALNUT BY HERCULES.....LAZAGLIDE AND VENOM  BY DRAGON

Αποσυνδεδεμένος Χρήστος

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 1702
Απ: Νόμιμο κυνήγι με αεροβόλο εντός συνόρων;
« Απάντηση #282 στις: 26 Αυγούστου, 2010, 22:30:06 μμ »
Νά μην ξεχάσουμε να αλλάξουμε πλευρά  ::)   !
You are talking too much but you are not saying anything !
Τώρα που το κάνατε σαν τα μούτρα σας κοιταχτείτε μεταξύ σας !

Αποσυνδεδεμένος GEORGEGR

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 2367
Απ: Νόμιμο κυνήγι με αεροβόλο εντός συνόρων;
« Απάντηση #283 στις: 26 Αυγούστου, 2010, 22:38:16 μμ »
Το να βγαλεις αδεια για κυνηγι με αεροβολο θα ισχιει οτι ισχιει και με το λειοκανο.Οταν και οπου επιτρεπεται το κυνηγι και στο χρονικο διαστημα που επιτρεπεται.
Το να θελει να παει καποιος για σκοποβολη στο διαστημα αυτο, να παει κανενα προβλημα, αλλος θελει να παει κυνηγι, κανενα προβλημα.
Το προβλημα ειναι μετα τους εξη μηνες που θα θελουμε να παμε για σκοποβολη τι γινεται
Επίσης το σημαντικότερο πρόβλημα είναι όλο το χρόνο αν δεν είσαι κυνηγός.
H αεροβολίτιδα είναι νόσος και μάλιστα ανίατος, χρονία και συνεχώς επιδεινούμενη.
Ο μη spamαριστής πρώτος τον λίθο βαλέτω.

Αποσυνδεδεμένος GEORGEGR

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 2367
Απ: Νόμιμο κυνήγι με αεροβόλο εντός συνόρων;
« Απάντηση #284 στις: 26 Αυγούστου, 2010, 22:40:01 μμ »
Νά μην ξεχάσουμε να αλλάξουμε πλευρά  ::)   !
Δεν αλλάζω τίποτα τέτοια ώρα βαριέμαι ;D
H αεροβολίτιδα είναι νόσος και μάλιστα ανίατος, χρονία και συνεχώς επιδεινούμενη.
Ο μη spamαριστής πρώτος τον λίθο βαλέτω.