Αποστολέας Θέμα: Νόμιμο κυνήγι με αεροβόλο εντός συνόρων;  (Αναγνώστηκε 423201 φορές)

Αποσυνδεδεμένος asrael

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 619
    • Αirguning in Greece
Απ: Νόμιμο κυνήγι με αεροβόλο εντός συνόρων;
« Απάντηση #360 στις: 02 Σεπτεμβρίου, 2010, 17:10:38 μμ »
Από υπομονή τίποτα άλλο :)

Απλά πρόταση έκανα για να γνωριστούμε και να οργανωθούμε εφόσων τίθεται τέτοιο θέμα.
Microsoft wants us to "Imagine life without walls"...
I say, "If there are no walls, who needs Windows?"

Αποσυνδεδεμένος GEORGEGR

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 2367
Απ: Νόμιμο κυνήγι με αεροβόλο εντός συνόρων;
« Απάντηση #361 στις: 02 Σεπτεμβρίου, 2010, 19:38:33 μμ »
Φίλε stealth
Δεν συγχέω τίποτα απολύτως  απλά δεν θέλω ακριβός αυτό

 Στην υπαιθρο είναι λογικό να αντιμετωπίζεται ενας περοπλανώμενος αεροβολιστής χωρις άδεια κυνηγίου ως λαθροθήρας δεδομενης και της "ησυχης" λειτουργίας του όπλου.

Φιλικα
Δημήτρης
Γιατί θα το πω πάλι αν θες εσύ να κυνηγήσεις πάρε λειοκαννο και όχι εγώ να μαντρωθώ σε ένα  σκοπευτήριο για να μπορείς εσύ να κυνηγάς και με αεροβόλο.
(Φυσικά δεν απευθύνομαι σε εσένα προσωπικά)
Ο φίλος   panaman.fax  ρίχνει μια ιδέα για τα επιβλαβή
Θα ήθελα να καταθέσω την άποψη μου σχετικά με το αν θα πρέπει να επιτραπεί το κυνήγι στην Ελλάδα με αεροβόλο. Καταρχήν είμαι υπέρ. Διάβασα τα περισσότερα μηνύματα τις απόψεις και τους προβληματισμούς των περισσοτέρων για το θέμα αυτό.  Η άποψη μου ότι πρέπει να επιτραπεί δεν άλλαξε πλην όμως θεωρώ ότι πρέπει να υπάρξουν συγκεκριμένοι όροι και περιορισμοί που πρέπει να αποτυπώνονται μέσα στην ρυθμιστική θήρας. Και πρέπει να γίνει αυτό γιατί μέσα από την ρυθμιστική κάθε έτος και ύστερα από μελέτες, καθορίζεται ο επιτρεπόμενος αριθμός θηραμάτων ανά είδος σύμφωνα με τις μελέτες ορνιθολόγων του υπουργείου κ.τ.λ.  

Πιστεύω λοιπόν ότι ναι μεν να επιτραπεί το κυνήγι με αεροβόλο πλην όμως να περιορίζεται αποκλειστικά και μόνο στα είδη χαρακτηρισμένα ως επιβλαβή επειδή
Κανένας δεν βγάζει άδεια κυνηγιού για να κυνηγάει καρακάξες , ποντίκια κ.τ.λ συνεπώς τα επιβλαβή όχι απλά παραμένουν αλλά αυξάνεται ο πληθυσμός τους. Σε κάθε ρυθμιστική του επόμενου έτους υπάρχει πάλι το ίδιο είδος που ήταν χαρακτηρισμένο ως επιβλαβές. Συνεπώς προκειμένου το κράτος να ρυθμίσει τον πληθυσμό τους και να βοηθήσει τους πάσχοντες π.χ. Γεωργούς καταφεύγει σε άλλες μεθόδους π.χ. δηλητήρια(για τα ποντίκια , κουνέλια) φάρμακα-ψεκασμοί τα οποία μακροπρόθεσμα ενδεχομένως προκαλούν μεγαλύτερη ανισορροπία στο οικοσύστημα απ’οτι τα ίδια τα επιβλαβή. Η εσφαλμένη χρήση σε φόλες για επιβλαβή ενδεχομένως εξοντώνει και κάποιο αριθμό κατοικίδιων (σκύλους , γάτες, κ.τ.λ) πράγμα ανεπιθύμητο. Ο θάνατος από φόλες για οποιοδήποτε είδος του ζωικού βασιλείου είναι πολύ ποιο οδυνηρός.  Η αγανάκτηση μάλιστα του κράτους στο να ελέγξει τον αριθμό των επιβλαβών αποτυπώνεται στο γεγονός ότι πριμοδοτεί από κάποιο αριθμό και πάνω κάποιων ειδών για μία άδεια κυνηγιού ή παλαιότερα ακόμη και με φυσίγγια.

Το κυνήγι των επίσημα χαρακτηρισμένων επιβλαβών θεωρώ ότι είναι πράξη ευθύνης για τους κυνηγούς για να διατηρήσουν την ισορροπία των ειδών στο ζωικό βασίλειο. Η σπατάλη μολύβδου και επιβάρυνση του περιβάλλοντος για τον έλεγχο επιβλαβών μπορεί να περιοριστεί μόνο με την χρήση αεροβόλων.

Πιστεύω επίσης ότι με υπεύθυνη δήλωση στην δασική υπηρεσία που εκδίδει την άδεια θήρας πρέπει να δηλώνεται η ύπαρξη και κατοχή αεροβόλου , ο σειριακός αριθμός του όπλου μας , (και υπό συζήτηση το άνω όριο δυνάμεων π.χ. 12άλιβρο),  ώστε να είμαστε κατοχυρωμένοι σε περίπτωση που το χρησιμοποιήσουμε  για επιβλαβή.
Θεωρώ ότι πρέπει ρητά να απαγορεύεται το κυνήγι θηραμάτων που δεν είναι επίσημα χαρακτηρισμένα επιβλαβή και ειδικά τα θηράματα τα οποία κυνηγιούνται με σκύλους φέρμας ή διώξης. Φανταστείτε σε ένα μέρος που εργάζεται ένας σκύλος να είναι κάπου κρυμμένος ένας sniper και να σκοπεύει τα πάντα με την Οφθαλμίδιο του τι προβλήματα μπορεί να δημιουργηθούν τόσο στα θηράματα όσο και στα σκυλιά.

Είναι λοιπόν επίσης πράξη ευθύνης όπου υπάρχει κυνηγετικός σκύλος να μην υπάρχει αεροβόλο.

Τελειώνοντας θα ήθελα να προσθέσω ότι δεν θέλει κόπο θέλει τρόπο να προστεθεί μια παράγραφος στην ρυθμιστική θήρας της επόμενης χρονιάς και να λυθεί άπαξ δια παντός το θέμα της χρήσης αεροβόλου στο κυνήγι.

π.χ.
« Επιτρέπεται το κυνήγι αποκλειστικά και μόνο των ειδών χαρακτηρισμένων ως επιβλαβών (έστω και) με αεροβόλο όπλο  »

Και η κουβέντα συνεχίστηκε όπως συνεχίστηκε …..
H αεροβολίτιδα είναι νόσος και μάλιστα ανίατος, χρονία και συνεχώς επιδεινούμενη.
Ο μη spamαριστής πρώτος τον λίθο βαλέτω.

Αποσυνδεδεμένος shootair

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 186
Απ: Νόμιμο κυνήγι με αεροβόλο εντός συνόρων;
« Απάντηση #362 στις: 03 Σεπτεμβρίου, 2010, 05:21:39 πμ »
Kαι τώρα που δέν επιτρέπεται το κυνήγι με αεροβόλο μήπως δεν είσαι μαντρωμένος σε ένα σκοπευτήριο; Ή μήπως επιτρέπεται και αλλού η χρήση του και μου διαφεύγει;... Δέν νομίζω οτι μπορεί να γίνει μεγαλύτερος περιορισμός  στην χρήση του αεροβόλου απο αυτό που βιώνουμε σήμερα, εκτός και αν απαγορευθεί δια παντώς η κατοχή και η χρήση του.  Οποιαδήποτε αλλή τροπή που θα μπορούσε να πάρει το θέμα, μόνο πρός την θετική κατεύθυνση θα μπορούσε να είναι.
 Αλήθεια, η αθλητές του trap και του skeet, την ίδια "κόντρα" έχουν με τους κυνηγούς;
Όσο για το θέμα της λαθροθηρίας που τέθηκε παραπάνω, είτε σε πετύχει τώρα ο θυροφύλακας στο βουνό με αεροβόλο, είτε όταν και άν επιτραπεί το κυνήγι με αυτό αλλα είσαι χωρίς άδεια, τότε και στις δύο περιπτώσεις μπορεί να σε θεωρήσει λαθροθήρα...

Αποσυνδεδεμένος stealth

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 133
Απ: Νόμιμο κυνήγι με αεροβόλο εντός συνόρων;
« Απάντηση #363 στις: 03 Σεπτεμβρίου, 2010, 08:29:33 πμ »
Ακριβώς ετσι. Φιλε GeorgeGR είτε επιτραπει είτε δεν επιτραπει το κυνηγι με αεροβόλα εσυ που δεν επιθυμεις να καταβάλεις το αντιτιμο της κυνηγητικής άδειας θα είσαι "μαντρωμενος" σε σκοπευτήριο όπως είσαι και τώρα για τους λογους που που ειπα. Απλα αν γινει θαύμα και επιτραπει η κυνηγετική χρήση θα έχεις και την επιπλεον δυνατοτητα με την καταβολη του τελους μιας τοπικης άδειας να ασκεισαι στην σκοποβολη σε βουνα και λαγκαδια....

Οσο για το τι κανει ο καθένας μας για την νομιμοποίηση του κυνηγιου με αεροβόλο πιστευω οτι η πιθανότερη οδός είναι η μέθοδος των γνωριμιών - οχι γιατι έτσι βολευώμαστε αλλα γιατι στην Ελλάδα ζουμε και ολοι ξερουμε πως λειτουργει το πράγμα. Η ιδρυση σκοπευτικών ομίλων ανοιχτου πεδίου είναι καθόλα αξιέπαινη προσπάθεια - πρώτο βήμα - αλλα δεν εχει κανει κατι για την νομιμοποίηση των παρελκομένω του αεροβόλου.

Αποσυνδεδεμένος panaman.fax

  • Μελος
  • *
  • Μηνύματα: 297
Απ: Νόμιμο κυνήγι με αεροβόλο εντός συνόρων;
« Απάντηση #364 στις: 03 Σεπτεμβρίου, 2010, 12:20:02 μμ »
Παροτρυνόμενος από τις απόψεις που κατατέθηκαν και θέλοντας να  δικαιολογήσω περαιτέρω την αρχική μου άποψη να επιτραπεί κάποια στιγμή το κυνήγι επιβλαβών με αεροβόλο, στα πλαίσια βέβαια έκδοσης άδειας θήρας, θεωρώ ότι δεν θίγεται κανείς ενώ ωφελούνται πολλοί για τους κάτωθι λόγους.
•   Κυνηγοί με λειόκανα αφού αυτούς δεν τους απασχολούν τα επιβλαβή και συνεπώς δεν θα δούν ποτέ ανταγωνιστικά κάποιον με αεροβόλο. Μάλιστα σπανίως θα συναντηθούν οι δύο κατηγορίες στο πεδίο. Έτσι οι αεροβολάδες θα έχουν τους κυνηγούς με λειόκανο σύμμαχο τους. Εξάλλου πολλοί από αυτούς ξεκίνησαν με ένα αεροβόλο και τους αρέσει πολύ ακόμη. Π.χ.ΕΓΩ.
•   Καταστηματάρχες ειδών κυνηγιού αφού το αεροβόλο θα γίνει περισσότερο αποδεκτό και συνεπώς θα αυξήσει τις πωλήσεις τους σε όπλα και παρελκόμενα.  
•   Γεωργοί αφού θα είμαστε ο άμεσος σύμμαχος τους. Δεν αποκλείεται κάποια στιγμή να μας καλούν σε βοήθεια όπου παρατηρείται έξαρση επιβλαβών ειδικά όσοι έχουν βιολογικές καλλιέργειες να θέλουν να αποφύγουν οποιοδήποτε χημικό ή φόλα. Θα είμαστε δηλαδή ο φύλακας άγγελος τους.
•   Το περιβάλλον το οποίο λόγω της μείωσης του μολύβδου, των πλαστικών καλύκων και των χημικών που χρησιμοποιούνται σε φόλες θα ξαλαφρώσει και σε συνδυασμό με άλλες δράσεις του κράτους σταδιακά θα επανέλθει.
•   Η πανίδα η οποία εφόσον επιτευχθεί σημαντική μείωση επιβλαβών θα αποκτήσει γρηγορότερα την ισορροπία των ειδών στο ζωικό βασίλειο.
•   Το κράτος που ψάχνει τρόπους να εισπράξει και να αυξήσει τα έσοδα μέσω της άδεια θήρας όσων θα κυνηγούν με αεροβόλα.
•   Κυνηγετικοί σύλλογοι

Αποσυνδεδεμένος sal4680461

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 2460
  • One Man Cant Change World That's why I use spotter
Απ: Νόμιμο κυνήγι με αεροβόλο εντός συνόρων;
« Απάντηση #365 στις: 03 Σεπτεμβρίου, 2010, 12:44:20 μμ »
βαζω αυτην την ψηφοφορια ωστε να μπορω να τεκμηριωσω καποιες αποψεις .
« Τελευταία τροποποίηση: 03 Σεπτεμβρίου, 2010, 14:34:11 μμ από Einhorn »
GAMO AF10
HAMERLI CR 20 CONVERTION TO PCP
WALTHER LGM-2 CONVERTION TO PCP
HW-100
Feinwerkbau 300
CZ 452 0,22 ULTRA MATCH
MOSSBERG 510 12CAL
BAIKAL MP153 12CAL
BAIKAL IJ 58 12CAL

Αποσυνδεδεμένος magic

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 271
Απ: Νόμιμο κυνήγι με αεροβόλο εντός συνόρων;
« Απάντηση #366 στις: 03 Σεπτεμβρίου, 2010, 13:38:15 μμ »
Καλο θα ηταν καποια στιγμη να μας ελεγες αυτες τις καποιες αποψεις γιατι αυτη η ψηφοφορια
κρυβει πολλους κινδυνους.

Παντα φιλικα
Γιωργος
ΟΣΟ ΖΕΙΣ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ

Αποσυνδεδεμένος MASTORAS

  • Συντονιστής
  • *****
  • Μηνύματα: 7115
  • Πας μη Ελλην βαρβαρος
Απ: Νόμιμο κυνήγι με αεροβόλο εντός συνόρων;
« Απάντηση #367 στις: 03 Σεπτεμβρίου, 2010, 14:02:43 μμ »
Το πλειστον των αεροβολαδων ειναι και κυνηγοι, πιστευω οτι το μεγαλυτερο ποσοσστο θα συμφωνησει και στα 200 ευρω.
Αν επιτραπει το κυνηγι με αεροβολο νομιζω οτι δεν θα χρειαζεται κατι ιδιαιτερο για τα επιβλαβη και απ'οτι ειχα ακουσει (δεν ξερω αν ισχυει) πιστευουν πολλοι κυνηγοι οτι μεσω του αεροβολου θα περασουν και το ραβδωτο.
Τα υπολοιπα μοιραιως (εφ'οσον θα υπαρχει αδεια εν ισχυ) θα εχουν και χρονικη διαρκεια (επειδη προκειται για κυνηγι), οποτε δεν θα ειμαστε ελευθεροι να βγαινουμε στα βουνα ολο τον χρονο.
« Τελευταία τροποποίηση: 03 Σεπτεμβρίου, 2010, 14:34:22 μμ από Einhorn »

ΑΟΦΑ

AA S400 MPR FT <<Ενδοξη Ελληνική Σημαία>>
HAMMERLI AR20 FT
FWB 603 pcp
AA S400 5,5
Diana 60 <<by blackxx>>
HW 77 4.5
Umarex 850pcp 4.5

Αποσυνδεδεμένος asrael

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 619
    • Αirguning in Greece
Απ: Νόμιμο κυνήγι με αεροβόλο εντός συνόρων;
« Απάντηση #368 στις: 03 Σεπτεμβρίου, 2010, 15:21:29 μμ »
Συμφωνώ με το MASTORA σχετικά με τα χρονικά περιθώρια.

MASTORA λές ότι μεσω του αεροβόλου θα προσπαθήσουν να περάσουν τα πυροβόλα ραβδοτά. Τι διαμετρήματα άραγε;

Microsoft wants us to "Imagine life without walls"...
I say, "If there are no walls, who needs Windows?"

Αποσυνδεδεμένος MASTORAS

  • Συντονιστής
  • *****
  • Μηνύματα: 7115
  • Πας μη Ελλην βαρβαρος
Απ: Νόμιμο κυνήγι με αεροβόλο εντός συνόρων;
« Απάντηση #369 στις: 03 Σεπτεμβρίου, 2010, 15:33:11 μμ »
Συμφωνώ με το MASTORA σχετικά με τα χρονικά περιθώρια.

MASTORA λές ότι μεσω του αεροβόλου θα προσπαθήσουν να περάσουν τα πυροβόλα ραβδοτά. Τι διαμετρήματα άραγε;



Μαλλον για τα .22 πρεπει να λενε.

ΑΟΦΑ

AA S400 MPR FT <<Ενδοξη Ελληνική Σημαία>>
HAMMERLI AR20 FT
FWB 603 pcp
AA S400 5,5
Diana 60 <<by blackxx>>
HW 77 4.5
Umarex 850pcp 4.5

Αποσυνδεδεμένος asrael

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 619
    • Αirguning in Greece
Απ: Νόμιμο κυνήγι με αεροβόλο εντός συνόρων;
« Απάντηση #370 στις: 03 Σεπτεμβρίου, 2010, 15:48:47 μμ »
Δεν είν κακό εδώ που τα λέμε αν και γουρούνι με 22αρι δεν παίρνεις από όσο φαντάζομαι, άλλα θηράματα όμως σίγουρα.

Θα δούμε τι μέλει γενέσθαι.

Μακάρι παντως να απελευθερώσου κάπως τα πράγματα.
Microsoft wants us to "Imagine life without walls"...
I say, "If there are no walls, who needs Windows?"

Αποσυνδεδεμένος asrael

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 619
    • Αirguning in Greece
Απ: Νόμιμο κυνήγι με αεροβόλο εντός συνόρων;
« Απάντηση #371 στις: 03 Σεπτεμβρίου, 2010, 16:02:06 μμ »
Οσο για τις γνωριμίες μεταξύ μας γιατί δεν οργανωνουμε κάτι ( party, αγώνα ) για να γνωριστούμε μεταξύ μας; Πιστεύω ότι μόνο θετικά αποτελέσματα θα υπάρχουν.



Κανε υπομονη λιγες ημερες και ολα θα γινουν.

Τελικά έγινε, είδα στις ανακοινώσεις. Το μόνο κακό είναι οτι δεν έχω όπλο να συμετάσχο, προσ το παρόν έχω μόνο πιστόλια, θεατής όμως μπορώ να είμαι για αρχή :)
Microsoft wants us to "Imagine life without walls"...
I say, "If there are no walls, who needs Windows?"

Αποσυνδεδεμένος MASTORAS

  • Συντονιστής
  • *****
  • Μηνύματα: 7115
  • Πας μη Ελλην βαρβαρος
Απ: Νόμιμο κυνήγι με αεροβόλο εντός συνόρων;
« Απάντηση #372 στις: 03 Σεπτεμβρίου, 2010, 16:08:59 μμ »
Οπλα θα εχουμε αρκετα. Μπορεις αν θελεις να χρησιμοποιησεις αλλου αγωνιζομενου.

ΑΟΦΑ

AA S400 MPR FT <<Ενδοξη Ελληνική Σημαία>>
HAMMERLI AR20 FT
FWB 603 pcp
AA S400 5,5
Diana 60 <<by blackxx>>
HW 77 4.5
Umarex 850pcp 4.5

Αποσυνδεδεμένος asrael

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 619
    • Αirguning in Greece
Απ: Νόμιμο κυνήγι με αεροβόλο εντός συνόρων;
« Απάντηση #373 στις: 03 Σεπτεμβρίου, 2010, 16:20:36 μμ »
Τελεια!!!

Οποτε φέρνω και τη μηχανή ( Φωτογραφική ) για κάλυψη :) :) :) :) :)
Microsoft wants us to "Imagine life without walls"...
I say, "If there are no walls, who needs Windows?"

Αποσυνδεδεμένος Einhorn

  • Συντονιστής
  • *****
  • Μηνύματα: 2167
Απ: Νόμιμο κυνήγι με αεροβόλο εντός συνόρων;
« Απάντηση #374 στις: 03 Σεπτεμβρίου, 2010, 16:24:41 μμ »
Ας μην αλλοιώνουμε άλλο το παρόν θέμα, για τον ΨΑΑΣΑ μπορείτε να συνεχίσετε την κουβέντα εδώ:

http://aerovolo.gr/forum/index.php/topic,2165.msg65622.html#msg65622