Αποστολέας Θέμα: Νόμιμο κυνήγι με αεροβόλο εντός συνόρων;  (Αναγνώστηκε 423201 φορές)

Αποσυνδεδεμένος snipAIR

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 372
Απ: Νόμιμο κυνήγι με αεροβόλο εντός συνόρων;
« Απάντηση #435 στις: 06 Σεπτεμβρίου, 2010, 12:11:07 μμ »
Πραγματικά δεν μπορώ να κατανοήσω την εμμονή κάποιων αεροβολιστών του forum με την άποψη της υποτιθέμενης απαγόρευσης των σκοπευτικών τους δραστηριοτήτων στην ύπαιθρο, αν και όταν επιτραπεί το κυνήγι με αεροβόλο ???. Δηλαδή για να καταλάβω, μέχρι τώρα ήταν νόμιμη η άσκηση της σκοποβολής στην ύπαιθρο και οι φίλοι του κυνηγίου προσπαθούν να την καταστήσουν παράνομη; Ο καθένας απο εσάς λειτουργούσε κατα το δοκούν μέχρι τώρα και αναλάμβανε το ρίσκο και την ευθύνη της εξάσκησης στην σκοποβολή σε εξωτερικό χώρο(εκτος σκοπευτηρίου).Κανείς δεν ήταν νόμιμος. Μην έχουμε αυταπάτες σχετικά με τα δικαιώματα μας ώς προς την κατοχή και χρήση του αεροβόλου και των παρελκομένων του. Τα ΠΑΝΤΑ απογορεύονται καθως και η κατοχή των γνωστών παρελκομένων.
 Ακόμη αδυνατώ να κατανοήσω την ένσταση των φίλων της σκοποβολής(ft, bench rest κλπ) σχετικά με το ενδεχόμενο νομιμοποίησης του κυνηγίου. Κύριοι δέν είχατε ποτέ τίποτε και μου είναι πραγματικά πολύ δύσκολο να κατανοήσω τί είναι αυτό που φοβάστε οτι θα χάσετε...




ετσι ακριβως ειναι τα πραγματα

Αποσυνδεδεμένος snipAIR

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 372
Απ: Νόμιμο κυνήγι με αεροβόλο εντός συνόρων;
« Απάντηση #436 στις: 06 Σεπτεμβρίου, 2010, 12:27:20 μμ »
ωραια λοιπον,ας συνεχισουμε να βγαζουμε τα ματια μας ολοι μαζι..πλακα εχει! ελα! παμε!
    εξασκηθειτε στον τσακωμο γιατι στο τελος μονο αυτο θα μας μεινει οπως το παμε.7500 θεασεις του τοπικ και το μονο συμπερασμα ειναι οτι κανενας δε νοιαζεται για το αεροβολο παρα μονο για το προσωπικο του εγω.ξυπνατε γιατι χανομαστε.φυσικα απευθυνομαι σε αυτους που αντιμαχονται οποιαδηποτε προσπαθεια προς το γενικο καλο

Αποσυνδεδεμένος asrael

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 619
    • Αirguning in Greece
Απ: Νόμιμο κυνήγι με αεροβόλο εντός συνόρων;
« Απάντηση #437 στις: 06 Σεπτεμβρίου, 2010, 12:47:05 μμ »
Βασικά όπως κάποιοι προείπαν και όπως κι εγώ με λύπη μου διαπιστώνω οι εντάσεις ανεβαίνουν με σταθερή αριθμιτική πρόοδο.

Για όνομα του Θεού, εδώ βρισκόμαστε για έναν σκοπό: Την αγάπη μας στο να ρίχνουμε με αεροβόλα.

Αλλοι προτιμάνε να ρίχνουν σε σιλουέτες, άλλοι σε χαρτινους στόχους, άλλοι θέλουν να τουσ επιτραπεί να ρίχνουν και σε ζωντανούς. Ολοι ά όλοι θέλουμε να έχουμε το δικαίωμα να ρίχνουμε τηρώντας κάποιους κανόνες ασφαλείας και να απολαμβάνουμε και να διασκεδάζουμε με τη χρήση του αεροβόλου.

Παρατηρώ το φαινόμενο να υπάρχουν 252 απόψεις για ένα θέμα, απο 40 άτομα ( τα νούμερα είναι εντελώς τυχαία ) ενώ η προσπάθειά μας βάλλεται από παντού. Ο σκοπός μας, να προχωρήσει το όλο θέμα και να περνάμε καλά χωρίς να μας χαρακτηρίζουνε λαθροθήρες ή ότι άλλο μας επισυνάπτουν αν πέσουμε σε ελέγχους κτλ.

Αρα αντί να φαγονώμαστε για το ποιό έχει δίκιο εγώ πρώτος λέω ότι έχω άδικο σε όλα και συνηστώ σε όλους όχους συμετέχουν στο φόρουμ να βοθήσουμε να καταγραφούν οι στόχοι που θέλουμε να πετύχουμε.

Χρειαζόμαστε ενότητα κι όχι φαγομάρα μεταξύ μας. Αν θέλουμε να μας πάρουν στα σοβαρά.

Κατ εμέ οι στόχοι είναι τρείς.

α) Να επιτραπεί σχετικά εύκολα να φτιαχτούν σκοπευτήρια με κανόνες ασφαλείας και ότι άλλο πρέπει να συνοδεύει αυτά από συλλόγους κτλ κτλ. Πόσα πεδία βολής είναι παρατημένα; πόσα χωράφια δεν μπορούν να γίνουν σκοπευτήρια; Ποσα παλιά εργοστάσια δεν είναι εγκαταλελειμένα; Πόσα στρατόπεδα δεν είναι εγκαταλελειμένα; Χώροι υπάρχουν αρκει να μπορούμε να ασκήσουμε πιέσεις για αυτό.

β) Να επιτραπεί η χρήση διαφόρων παρελκόμενων των όπλων που χρησημοποιούμε έστω και η μεταφορά των χωρίς να χρειάζεται να περάσουμε από "ιερά εξέταση" αν θέλουμε τη νόμιμη οδό. Δεν είναι ωραίο να επιτρέπεται ι διοπτρα στο αεροβόλο, και να μη χρειάζεται κανείς να τη βάζει και να τι βγάζει κάθε φορά που πάει στο σκοπευτήριο ?

γ) Να επιτρέπεται στην μερίδα των αεροβολιστών που επιθυμεί, να θηρεύει θηράματα τα οποία τα όπλα μας είναι ικανά να καταβάλουν. Δεν είναι ωραίο για αυτούς που το επιθυμούν να μπορούν να κυνηγάνε τα επιβλαβή με όπλα ακριβείας χωρίς να κατατρέφουν ότι υπάρχει εκει γύρο όπως πχ θα συμβεί αν ρίξει κανείς με λειόκαννο σε εναν αρουραίο στον κήπο του ?

Γενικότερα όλες οι ομάδες ( κυνηγοί, σκοπευτές ) έχουν να κερδίσουν κι απο το νομιμο κυνήγι με αεροβόλο, όπως κι από τα υπόλοιπα που ανέφερα πιο πάνω στο post μου.

Ακούω και τις προτάσεις των υπολοίπων μελών επι του θέματος. Επίσης ζητώ και τη συνδρομή των συντονιστών του forum για την ομαλή εξέληξη της συζήτησης.

Με εκτίμηση
  Σταμάτης
Microsoft wants us to "Imagine life without walls"...
I say, "If there are no walls, who needs Windows?"

Αποσυνδεδεμένος snipAIR

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 372
Απ: Νόμιμο κυνήγι με αεροβόλο εντός συνόρων;
« Απάντηση #438 στις: 06 Σεπτεμβρίου, 2010, 13:29:06 μμ »
ΦΙΛΕ asrael ο μονος στοχος σε καθε προσπαθεια ως τωρα...ειναι η ιδια η προσπαθεια! αυτη βαλεται ποικιλοτροπως πριν καν ανοιξει τα ματια της.και ειναι κριμα.
  το φορουμ ως τωρα και σε συγκριση παντα με αλλα φορα,εχει δειξει ενα αρκετα υψηλο επιπεδο αλλα δεν εχουμε κατορθωσει ακομη να ξεπερασουμε το συνδρομο του ελληναρα που αντι να χαιρεται με τις προοπτικες αναπτυξης που ανοιγονται εμπρος του,προτιμα να βαζει μπροστα το εγω και να σπερνει ετσι τη διχονοια.
   το συνολο αντι ενωμενο,χωριζεται σε δυο στρατοπεδα οπου το ενα αντιπαλευεται τις προσπαθειες του αλλου .ετσι ομως αυτοκαταργουμαστε και ειμαστε και αξιοι της τυχης μας.

Αποσυνδεδεμένος asrael

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 619
    • Αirguning in Greece
Απ: Νόμιμο κυνήγι με αεροβόλο εντός συνόρων;
« Απάντηση #439 στις: 06 Σεπτεμβρίου, 2010, 13:37:55 μμ »
Μα για αυτό και πρότεινα να καταγράψουμε κα τα πρώτον αυτά που θέλουμε για να πετύχουμε και μετά να αναζητήσουμε και τους τρόπους για να γίνουν αυτά πραγματικότητα.

Για αυτό ας αφήσουμε όλοι ( πρώτος εγώ ) τον κακό μας εαυτό να βοσκίσει σε άλλα λιβάδια και να δούμε αντικειμένικα τα όσα έχουμε μπροστά μας.
Microsoft wants us to "Imagine life without walls"...
I say, "If there are no walls, who needs Windows?"

Αποσυνδεδεμένος snipAIR

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 372
Απ: Νόμιμο κυνήγι με αεροβόλο εντός συνόρων;
« Απάντηση #440 στις: 06 Σεπτεμβρίου, 2010, 14:02:31 μμ »
συν ενα

Αποσυνδεδεμένος Einhorn

  • Συντονιστής
  • *****
  • Μηνύματα: 2167
Απ: Νόμιμο κυνήγι με αεροβόλο εντός συνόρων;
« Απάντηση #441 στις: 06 Σεπτεμβρίου, 2010, 15:38:12 μμ »
Είναι πολλές φορές που ο ενθουσιασμός κάποιων φίλων του αεροβόλου που επανέρχονται από τα παλιά χρόνια ή που μπαίνουν τώρα σε αυτό το χώρο τους κάνει να ανταλλάζουν απόψεις σε έντονο ύφος διότι υπάρχει μια δικαιολογημένη ημιμάθεια.
Τα πράγματα αλλάζουν συνέχεια, οι περισσότερες αποφάσεις έχουν παρθεί σε καιρούς που δεν υπήρχε εικόνα για τον αριθμό των ενδιαφερόμενων (βλ. αεροβόλο).
Δηστυχώς δε μπορούμε να αντιγράψουμε φόρμουλες άλλων χωρών σχετικά με το κυνήγι, καθώς κάθε χώρα έχει κατ' αρχάς τις γεωγραφικές τις διαφορές. Ακολουθούν η κουλτούρα και η νοοτροπία της κάθε χώρας σε θέματα κυνηγιού.
Αν δε κάνω κάποιο τραγικό λάθος για παράδειγμα, έχω την εντύπωση πως στην Αγγλία δεν υπάρχει αυτό που λέμε δημόσια γη, όπως καταλαβαίνετε και μόνο αυτό αλλάζει τα πάντα στο τρόπο άσκησης του κυνηγιού.
Τα παραπάνω ισχύουν και για τη σκοποβολή.
Μιλάμε για τα προβλήματα του αεροβόλου ενώ δεν έχουν λυθεί εδώ και πολλά-πολλά χρόνια προβλήματα που αφορούν τη σκοποβολή γενικότερα. Φυσικά το αεροβόλο ως ένα από τα πιο αθώα όπλα μπορεί να βρει λύση ευκολότερα από τα άλλα όπλα.
Υπολογίστε πως η χώρα μας έχει ελάχιστα σκοπευτήρια και δεν είμαι βέβαιος αν είναι τυπικά οκ τα περισσότερα. Δε αναφέρομαι σε πολεοδομικές ρυθμίσεις.
Άναρωτηθήκατε ποτέ γιατί δεν υπάρχει ένα ιδιωτικό σκοπευτήριο στο οποίο να μπορούμε να πάμε για σκοποβολή έναντι αμοιβης;
Γιατί όπως είναι στημένο το σύστημα δε θα πάρει άδεια λειτουργίας ΠΟΤΕ. Όταν λυθεί αυτό (όπως συμβαίνει σε άλλες χώρες) θα δείτε πως θα ανοίξουν πολλοί δρόμοι για όλα. Πιστεύω πως κάποια στιγμή θα γίνει.
Κατανοώ λοιπόν τις εντάσεις καθώς από κάτω κρύβετε μια κοινή επιθυμία.

Υ.Γ.: Δε βλέπω το λόγο για συντονιστική παρέμβαση καθώς δε φτάσαμε στα άκρα.

Αποσυνδεδεμένος DotUser

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 593
  • Ένας απλός αεροβολιστής ...
    • FirstAidShop
Απ: Νόμιμο κυνήγι με αεροβόλο εντός συνόρων;
« Απάντηση #442 στις: 06 Σεπτεμβρίου, 2010, 16:01:40 μμ »

Άναρωτηθήκατε ποτέ γιατί δεν υπάρχει ένα ιδιωτικό σκοπευτήριο στο οποίο να μπορούμε να πάμε για σκοποβολή έναντι αμοιβης;
Γιατί όπως είναι στημένο το σύστημα δε θα πάρει άδεια λειτουργίας ΠΟΤΕ. Όταν λυθεί αυτό (όπως συμβαίνει σε άλλες χώρες) θα δείτε πως θα ανοίξουν πολλοί δρόμοι για όλα. Πιστεύω πως κάποια στιγμή θα γίνει.


Στέφανε εδώ κάνεις λάθος. Τα πράγματα φρόντισε η ΣΚΟΕ να τα απλοποιήσει πολύ περισσότερο από το να αφήσει απλά και μόνο τις δυσκολίες αδειοδότησης να κάνουν την δουλειά τους. Ετσι υπάρχει η πολύ απλή νομοθετική ρύθμιση που ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ την δημιουργία σκοπευτηρίου από ιδιώτη. Αυτός είναι και ο λόγος που δέν έχουν δημιουργηθεί ιδιωτικά σκοπευτήρια!!!
Ενα αλλο λάθος σου φαίνεται να είναι η πίστη σου ότι "καποια στιγμή θα γίνει".

Αυτός είναι ο λόγος που θεωρώ ότι ΚΑΘΕ προσπαθεια να ενταχθεί το FT και BR υπό την αιγίδα της ΣΚΟΕ είναι ΤΟΟΟΟΟ λαθος. Θα δημιουργήσει πρόσφατο δεδομένο και θα πάρει αλλα 10 - 20 χρόνια για να αλλαξει εκ νέου παλι κάτι. Το αεροβόλο θα πρέπει πληρως να απελευθερωθεί για ΟΛΕΣ τις χρήσεις (σκοπευτικές - κυνηγετικές). ¨Οσο και εαν δείχνει ακραία ιδέα για τα Ελληνικά δεδομένα δεν παυει να είναι απλή ως εφαρμογή. Οι δημόσιοι υπαλληλοι θέλουν απλές σε εφαρμογή προτάσεις, ενώ πολιτικοί και νομοθέτες ποτέ δεν ξέρεις πως θα ξημερώσουν και τι θα υπογράψουν καθώς δεν τους ενδιαφέρει. Τέλος μην ξεχνάμε ότι είναι ΠΡΟΦΑΝΕΣ και από τα στατιστικά του forum ότι η πληθώρα θα επιθυμούσε κυνήγι με αεροβόλο και αυτό δεν πρέπει να περνα απαρατήρητο όποια και εαν είναι η θέση και αποψη του καθενός.
Όταν η αδικία γίνεται νόμος, η αντίσταση γίνεται καθήκον.

Αποσυνδεδεμένος diana350magnum

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 2158
  • Cricket kalibrgun 5.5 (κουασιμόδος).
Απ: Νόμιμο κυνήγι με αεροβόλο εντός συνόρων;
« Απάντηση #443 στις: 06 Σεπτεμβρίου, 2010, 16:08:58 μμ »
Το αεροβόλο θα πρέπει πλήρως να απελευθερωθεί για ΟΛΕΣ τις χρήσεις (σκοπευτικές-κυνηγετικές). Αυτό είναι το ρεζουμέ της ιστορίας, κι 'όμως τόσο δύσκολο να καταννοηθεί και επιτευχθεί.
Ουδείς χειρότερος εχθρός του ευεργετηθέντος...

Προσοχή στα μοναχικά κοπρόσκυλα...!

Αποσυνδεδεμένος Einhorn

  • Συντονιστής
  • *****
  • Μηνύματα: 2167
Απ: Νόμιμο κυνήγι με αεροβόλο εντός συνόρων;
« Απάντηση #444 στις: 06 Σεπτεμβρίου, 2010, 16:19:16 μμ »

Άναρωτηθήκατε ποτέ γιατί δεν υπάρχει ένα ιδιωτικό σκοπευτήριο στο οποίο να μπορούμε να πάμε για σκοποβολή έναντι αμοιβης;
Γιατί όπως είναι στημένο το σύστημα δε θα πάρει άδεια λειτουργίας ΠΟΤΕ. Όταν λυθεί αυτό (όπως συμβαίνει σε άλλες χώρες) θα δείτε πως θα ανοίξουν πολλοί δρόμοι για όλα. Πιστεύω πως κάποια στιγμή θα γίνει.


Στέφανε εδώ κάνεις λάθος. Τα πράγματα φρόντισε η ΣΚΟΕ να τα απλοποιήσει πολύ περισσότερο από το να αφήσει απλά και μόνο τις δυσκολίες αδειοδότησης να κάνουν την δουλειά τους. Ετσι υπάρχει η πολύ απλή νομοθετική ρύθμιση που ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ την δημιουργία σκοπευτηρίου από ιδιώτη. Αυτός είναι και ο λόγος που δέν έχουν δημιουργηθεί ιδιωτικά σκοπευτήρια!!!
Ενα αλλο λάθος σου φαίνεται να είναι η πίστη σου ότι "καποια στιγμή θα γίνει".

Αυτός είναι ο λόγος που θεωρώ ότι ΚΑΘΕ προσπαθεια να ενταχθεί το FT και BR υπό την αιγίδα της ΣΚΟΕ είναι ΤΟΟΟΟΟ λαθος. Θα δημιουργήσει πρόσφατο δεδομένο και θα πάρει αλλα 10 - 20 χρόνια για να αλλαξει εκ νέου παλι κάτι. Το αεροβόλο θα πρέπει πληρως να απελευθερωθεί για ΟΛΕΣ τις χρήσεις (σκοπευτικές - κυνηγετικές). ¨Οσο και εαν δείχνει ακραία ιδέα για τα Ελληνικά δεδομένα δεν παυει να είναι απλή ως εφαρμογή. Οι δημόσιοι υπαλληλοι θέλουν απλές σε εφαρμογή προτάσεις, ενώ πολιτικοί και νομοθέτες ποτέ δεν ξέρεις πως θα ξημερώσουν και τι θα υπογράψουν καθώς δεν τους ενδιαφέρει. Τέλος μην ξεχνάμε ότι είναι ΠΡΟΦΑΝΕΣ και από τα στατιστικά του forum ότι η πληθώρα θα επιθυμούσε κυνήγι με αεροβόλο και αυτό δεν πρέπει να περνα απαρατήρητο όποια και εαν είναι η θέση και αποψη του καθενός.

Νεοπτόλεμε,
Όταν έγραφα οτι δε θα πάρει άδεια λειτουργίας ΠΟΤΕ αυτό εννοούσα. Οπότε συμφωνούμε ως προς αυτό.
Εκει που μάλλον διαφωνούμε είναι πως πράγματι έχω τη πίστη πως κάποια μερά θα λυθεί, καθώς πιστεύω πολύ περισσότερο στην Ευρώπη από οτι στην Ελλάδα, κάποια πράγματα θα ακολουθήσουν το δρόμο τους καθώς ο ιδιωτικός τομέας όταν είναι οικονομικά ισχυρός πετυχαίνει τα πάντα. Όταν λέω Ευρώπη δε θέλω να πω πως εκεί είναι Άγιοι, αλλά σίγουρα δεν είναι καρεκλοκένταυροι, δίνουν στους λαούς τα αυτονόητα. Αυτονόητο; Δύσκολη λέξη για το κράτος μας.
Αν... λεω, αν αποφάσιζε ο αγαπητός κύριος Muller του MSZU να φτιάξει ένα αντίστοιχο σκοπευτήριο στη χώρα μας επειδή θα ένιωθε πως αυτό θα αποφέρει κέρδος στη τσέπη του θα ήταν βέβαιο πως το Ευρωπαϊκό δικαστήριο (με τις κατάλληλες αγωγές) θα διέταζε τη χώρα μας (άρα σίγουρα και τη ΣΚΟΕ) να συμμορφωθούν. Φυσικά μιλάμε για έναν κολοσσό που δύσκολα θα επένδυε στη χώρα μας, άργα ή γρήγορα όμως οι Ευρωπαϊκές οδηγίες θα έλθουν και τότε μικρότεροι Έλληνες επιχειρηματίες ίσως τολμήσουν κάτι περισσότερο προσαρμοσμένο στα Ελληνικά μεγέθη.
Φυσικά η επιδίωξη για κυνήγι με αεροβόλα δε πρέπει να περνά απαρατήρητη, αλλά είναι ένα θέμα σύνθετο (όπως και το σκοπευτικό) που θέλει αρκετό ψάξιμο σε επίπεδο προτάσεων και οπωσδήποτε μια αρμονία με το σκοπευτικό κομμάτι, τίποτα δε πάει μόνο του. Στις περισσότερες χώρες που γίνεται σκοποβολή με ραβδωτά τυφέκια επιτρέπετε και το κυνήγι με ραβδωτά.
Σύνθετα θέματα ομολογουμένως, αλλά και η πίστη χρειάζεται.
Πριν από 2 χρόνια δε θα πιστεύαμε πως θα συναντιώμασταν σε ένα σκοπευτήριο περί τους 20 με 30 αεροβολιστές κάθε ΣΚ.... Ειδικά εμείς εδώ στη Αθήνα. Πηγαίναμε στα δασίλια και όταν πέρναγε ο κύριος που έβγαζε το σκύλο του βόλτα κάναμε "αεροπορίες" για να μη μας δουν, τέτοιες κατάντιες.

Αποσυνδεδεμένος kallio

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 832
Απ: Νόμιμο κυνήγι με αεροβόλο εντός συνόρων;
« Απάντηση #445 στις: 06 Σεπτεμβρίου, 2010, 16:22:35 μμ »

Άναρωτηθήκατε ποτέ γιατί δεν υπάρχει ένα ιδιωτικό σκοπευτήριο στο οποίο να μπορούμε να πάμε για σκοποβολή έναντι αμοιβης;
Γιατί όπως είναι στημένο το σύστημα δε θα πάρει άδεια λειτουργίας ΠΟΤΕ. Όταν λυθεί αυτό (όπως συμβαίνει σε άλλες χώρες) θα δείτε πως θα ανοίξουν πολλοί δρόμοι για όλα. Πιστεύω πως κάποια στιγμή θα γίνει.


Στέφανε εδώ κάνεις λάθος. Τα πράγματα φρόντισε η ΣΚΟΕ να τα απλοποιήσει πολύ περισσότερο από το να αφήσει απλά και μόνο τις δυσκολίες αδειοδότησης να κάνουν την δουλειά τους. Ετσι υπάρχει η πολύ απλή νομοθετική ρύθμιση που ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ την δημιουργία σκοπευτηρίου από ιδιώτη. Αυτός είναι και ο λόγος που δέν έχουν δημιουργηθεί ιδιωτικά σκοπευτήρια!!!
Ενα αλλο λάθος σου φαίνεται να είναι η πίστη σου ότι "καποια στιγμή θα γίνει".

Αυτός είναι ο λόγος που θεωρώ ότι ΚΑΘΕ προσπαθεια να ενταχθεί το FT και BR υπό την αιγίδα της ΣΚΟΕ είναι ΤΟΟΟΟΟ λαθος. Θα δημιουργήσει πρόσφατο δεδομένο και θα πάρει αλλα 10 - 20 χρόνια για να αλλαξει εκ νέου παλι κάτι. Το αεροβόλο θα πρέπει πληρως να απελευθερωθεί για ΟΛΕΣ τις χρήσεις (σκοπευτικές - κυνηγετικές). ¨Οσο και εαν δείχνει ακραία ιδέα για τα Ελληνικά δεδομένα δεν παυει να είναι απλή ως εφαρμογή. Οι δημόσιοι υπαλληλοι θέλουν απλές σε εφαρμογή προτάσεις, ενώ πολιτικοί και νομοθέτες ποτέ δεν ξέρεις πως θα ξημερώσουν και τι θα υπογράψουν καθώς δεν τους ενδιαφέρει. Τέλος μην ξεχνάμε ότι είναι ΠΡΟΦΑΝΕΣ και από τα στατιστικά του forum ότι η πληθώρα θα επιθυμούσε κυνήγι με αεροβόλο και αυτό δεν πρέπει να περνα απαρατήρητο όποια και εαν είναι η θέση και αποψη του καθενός.
+100 ΑΛΛΑ ΛΑΛΕΙΝ ΜΑΤΗΝ

Αποσυνδεδεμένος asrael

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 619
    • Αirguning in Greece
Απ: Νόμιμο κυνήγι με αεροβόλο εντός συνόρων;
« Απάντηση #446 στις: 06 Σεπτεμβρίου, 2010, 17:04:22 μμ »
Το αεροβόλο θα πρέπει πλήρως να απελευθερωθεί για ΟΛΕΣ τις χρήσεις (σκοπευτικές-κυνηγετικές). Αυτό είναι το ρεζουμέ της ιστορίας, κι 'όμως τόσο δύσκολο να καταννοηθεί και επιτευχθεί.

Αυτό προσπαθώ κι εγώ να πώ ίσως πιο αναλυτικά.

Ποιές ενέργειες χρειάζονται να γίνουν για να επιευχθεί αυτό;

Το να έχουμε απλα και να λέμε ότι δεν θα αδειοδοτηθεί κάτι ποτέ, και ότι αυτό δεν θα γίνει ποτέ κι εκείνο είναι δύσκολο έως αδύνατο είνια λογικό να μην τα καταφέρνουμε. Ενα σωματείο θα μπορούσε να ιδρυθει, δεν γνωρίζω αν κάτι είναι στα σκαριά η όχι, αν είναι μπράβο στην προσπάθεια και θα χαρώ να είμαι μέλος κι εγώ, άν πάλι όχι τότε καλό θα είναι να σκεφτούμε κάτι τέτοιο.

Το ότι μαζευόμαστε στο Σχιστό κάθε Σ/Κ 30-40 άτομα είναι πολύ ενθαρυντικό για να πλιθύνουμε :)

Microsoft wants us to "Imagine life without walls"...
I say, "If there are no walls, who needs Windows?"

Αποσυνδεδεμένος kallio

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 832
Απ: Νόμιμο κυνήγι με αεροβόλο εντός συνόρων;
« Απάντηση #447 στις: 06 Σεπτεμβρίου, 2010, 18:54:51 μμ »
Ειπα κι΄εγω για συλογο χωρις να ξερω οτι υπαρχουν 4 και  ειπαν οτι καποιοι με <<εβαλαν>>.Αλλα το θεμα δεν ειναι αυτο ,αλλα οτι το αεροβολο αφορα ΟΛΟΥΣ οσους ασχολουνται μ΄αυτο, και οχι μονο αθλητες-σκοπευτες.

Αποσυνδεδεμένος iraklis2010

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 1459
Απ: Νόμιμο κυνήγι με αεροβόλο εντός συνόρων;
« Απάντηση #448 στις: 06 Σεπτεμβρίου, 2010, 21:08:04 μμ »
Φιλε GEORGEGR το δεν σου αρεσει το κυνηγι με το αεροβολο το καταλαβαμε,το οτι υπαρχουν καποιοι που κυνηγουν παρανομα υπαρχει η θυροφηλακη να ασχοληθη.
Οπως εγραψα ξανα δεν μπορεις να εχεις γνωμη για το πως σκευτεται ενας κυνηγος απο τη στιγμη που δεν ασχολησαι με το αθλημα, και σου δηλωνω οτι θα ειμαι απο τους πρωτους που σε καποιες περιπτωσεις θα αφησω το δικανο και θα παω με το αεροβολο να παρω 4-5 τσιχλες γιατι το θεωρω ποιο δυσκολο και ποιο σπορτιφ.
Φιλε Γιωργο παντου υπαρχουν οι καλοι και οι κακοι το ευτηχημα ειναι πως οι καλοι ειναι περισοτεροι και αν ειναι ενωμενοι τοτε θα υπαρξει και το επιθημητο αποτελεσμα
ΑΕΤΣ ΕΠΛΑΣΤΑ ΑΣΟΝ ΘΕΟ
ΑΕΤΣ ΣΗ ΓΗΝ ΕΒΡΕΘΑ
ΚΑΜΙΑΝ ΚΙ ΠΟΥΣΜΑΝΕΨΑ
ΠΟΝΤΙΟΣ ΝΤΕ ΓΕΝΝΕΘΑ

HW  90  5,5 LAZAGLIDE BY DRAGON WALNUT BY HERCULES
DIANA 48 4,5 HANDMADE STOK IROCO BY HERCULES
SLAVIA 630 4,5  WALNUT BY HERCULES.....LAZAGLIDE AND VENOM  BY DRAGON

Αποσυνδεδεμένος iraklis2010

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 1459
Απ: Νόμιμο κυνήγι με αεροβόλο εντός συνόρων;
« Απάντηση #449 στις: 06 Σεπτεμβρίου, 2010, 21:37:26 μμ »
Φιλε mangusta επησης καταλαβαινω οτι ουτε εσυ εχεις ιδεα για κυνηγι με αεροβολο και δεν καταλαβαινω γιατι μπαινετε σε αυτη τη διαδηκασια.
Το ιδοιο μπορω να ρωτησω και εγω, γιατι το κρατος να αλαξει τη νομοθεσια και να επιτρεψει τη σκοποβολη στην υπαιθρο.
Αν εμενες επαρχεια η ακομη σε καποιο χωριο  και ησουν αγροτης θα καταλαβαινες τι εστι αρουραιος, αλεπου,κουναβι,καρακαξα,κορακι αλλα βλεπεις!!
Ριξε και μια ματια στα ποσοστα ψηφοφοριας να δεις οτι δεν ειμασται κρυμενοι.
Και κατι τελευταιο, το αεροβολο δεν κατασκευαστηκε για σκοποβολη αλλα για κυνηγι.
ΑΕΤΣ ΕΠΛΑΣΤΑ ΑΣΟΝ ΘΕΟ
ΑΕΤΣ ΣΗ ΓΗΝ ΕΒΡΕΘΑ
ΚΑΜΙΑΝ ΚΙ ΠΟΥΣΜΑΝΕΨΑ
ΠΟΝΤΙΟΣ ΝΤΕ ΓΕΝΝΕΘΑ

HW  90  5,5 LAZAGLIDE BY DRAGON WALNUT BY HERCULES
DIANA 48 4,5 HANDMADE STOK IROCO BY HERCULES
SLAVIA 630 4,5  WALNUT BY HERCULES.....LAZAGLIDE AND VENOM  BY DRAGON