Αποστολέας Θέμα: Νόμιμο κυνήγι με αεροβόλο εντός συνόρων;  (Αναγνώστηκε 423247 φορές)

Αποσυνδεδεμένος shooter5

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 125
Απ: Νόμιμο κυνήγι με αεροβόλο εντός συνόρων;
« Απάντηση #600 στις: 24 Ιανουαρίου, 2011, 01:20:11 πμ »
        Οι χώρες που αναφέρεις φίλε shooter5 έχουν αναπτυγμένο κυνηγετικό τουρισμό και τον χρησιμοποιούν σαν καλή πηγή εσόδων (και πολύ καλά κάνουν - ο καθένας εκμεταλλεύεται τους φυσικούς πόρους και τις δυνατότητες που του παρέχει το φυσικό περιβάλλον της χώρας του, δεν έχουν όλοι τον δικό μας ήλιο & θάλασσα για να προσελκύσουν τουρίστες). Δεν ξέρω άν ασχολείσαι με το κυνήγι - με τον τρόπο που περιγράφεις όμως κάποια πράγματα δεν μου δίνεις την εντύπωση ανθρώπου που κατέχει το αντικείμενο. Οι νόμοι της Ελλάδας είναι όντως οι αυστηρότεροι αλλά μέχρις εκεί - μετά το ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ δεν υπάρχει τίποτε άλλο, δεν σχεδιάζεται τίποτε άλλο, δεν παράγεται τίποτε άλλο. Οι χώρες που ανέφερες έχουν άλλους νόμους προσαρμοσμένους στις παραδόσεις και τα συμφέροντά τους (κι όχι υπολλείματα της "ραγιαδοσύνης" όπως σ' εμάς) - ίσως λιγότερο αυστηρούς (λόγω παιδείας ή/και καλύτερου ελέγχου) αλλά πολύ πιό αποτελεσματικούς - και ο τομέας "διαχείριση φυσικού περιβάλλοντος" κάνει θαύματα. Πλήν των αποδημητικών πτηνών-θηραμάτων δεν περιμένουμε άλλα να έρθουν από τα Βαλκάνια ή αλλού για να τα κυνηγήσουμε εδώ - δεν θα έρθουν αγριογούρουνα, ελάφια, ζαρκάδια ή λαγοί από τις γειτονικές χώρες σε μαζική κλίμακα για να "εμπλουτίσουν" τα δικά μας κυνηγοτόπια ώστε να έχουμε κάτι να κυνηγήσουμε κι εμείς οι Έλληνες κυνηγοί - η άποψή σου αυτή δείχνει άν μη τι άλλο αφέλεια και ρηχή αντιμετώπιση της πραγματικότητας και των αρχών που διέπουν τον τρόπο ζωής και αναπαραγωγής των ενδημικών θηραμάτων. Άν γινόταν και στην χώρα μας ορθολογική και συστηματική διαχείριση τότε θα μπορούσαμε κάποτε να πλησιάσουμε την εικόνα του "κυνηγετικού παραδείσου" άλλων χωρών - με την ασχετοσύνη, την μιζέρια, την εγκληματική (ηθελημένη ή μη) αδιαφορία και την καταδίκη σε αποτυχία κάθε σωστής προσπάθειας ακόμα και πρίν αυτή αρχίσει άς μην ελπίζουμε σε θαύματα που δεν θα έρθουν ποτέ...
αν και σε βλεπω αρκετα επιθετικο σου λεω το εξης,το τοπικο θυραμα που εχουν το προσεχουν λιγο,το αποδιμιτικο οπως ειπα πιο πανο,το εξολοθρευουν γιατι ουτος η αλος θα ταξηδεψει προς αλο κρατος.αυτο για σενα εινε παιδεια?
αν παλι θεωρεις παιδεια τους νομους που εχουν αυτοι, τοτε θα σημφωνεις να επιτραπουν τα αεροβολα,
εμεις σε ολα τα θυραματα εχουμε αριθμιτικο οριο,αυτοι τα περισοτερα οπως φασσες παπιες χηνες τρυγονια τα αποκαλουν καταστροφικα για τους αγροτες ως δηκεωλογια,για να σκωτονουν ωσα θελουν οποτε θελουν,εινε παιδεια αυτο?ο τουρισμος μας δεν αφερει ζωες.τωρα παραδεισως εινε εκει για ενα και μονο λογο το κλιμα,αυτο πιστευω εγω που οπως ειπες δεν κατεχω το αντεικιμενο.μια χηνα για παραδειγμα θα φιγει απο την σουειδια αν εχουμε σωστη δειαχηριση στην ελλαδα,και θα ερθει εδω να κανει τη? ηλιοθεραπεια?
εγω λειπον σημφωνο απολιτα με εσας που λετε οτι εξω εινε καλητερα σε ολα δλδ παιδεια-δειαχειριση,και σημφωνο να γινει και εδω ετσι,εσεις μετα θα σημφωνεισετε με το αποτελεσμα? η θα βρεθει κατι αλλο?
πχ-αυτοι κυνηγουν με οτι οπλο θελουν.
σε μερικα κρατη και νυχτα.
σε μερικα με διοπτρες
την ποσοτητα που αυτοι θελουν.
και εχουν επικιρηξει τα θυραματα που αυτους βολεβουν πχ αποδειμιτικα.
δεν απορειτε γιατι τα εχουν ολα τωσο βολικα?μηπως γιατι οταν θελουν κατι το ψειφηζουν και το υποστειριζουν ολοι μαζι και δεν τρογωντε οπως εμεις?  και παλι φιλικα παυλος

Αποσυνδεδεμένος accuracy lover

  • Moderator
  • *****
  • Μηνύματα: 3021
Απ: Νόμιμο κυνήγι με αεροβόλο εντός συνόρων;
« Απάντηση #601 στις: 24 Ιανουαρίου, 2011, 01:56:39 πμ »
                 Φίλε shooter5 δεν είμαι επιθετικός - έστω κι άν δίνω αυτή την εντύπωση - αλλά κατηγορηματικός σε κάποια πράγματα που έχουν ειπωθεί και αναλυθεί άπειρες φορές εδώ και πολλά χρόνια σε άλλα έντυπα και ιστοσελίδες που αφορούν το κυνήγι, την διαχείριση των θηραμάτων και τις μεθόδους που χρησιμοποιούν σε κάθε χώρα άλλοτε με επιτυχία κι άλλοτε όχι. Έχουν βγεί συμπεράσματα βασισμένα σε αντικειμενικές παρατηρήσεις και μια συλλογή στοιχείων και πληροφοριών δεκαετιών κι εκατονταετιών ακόμα - δεν χωράνε να γραφούν όλα εδώ και δεν υπάρχει και λόγος γι' αυτό (το παρών forum δεν είναι κυνηγετικό). Η άποψή σου για "δικαιολόγηση" των αποδημητικών ως καταστροφικά σαν άλλοθι για την "εξολόθρευσή" τους δεν με βρίσκει σύμφωνο και την βρίσκω αυθαίρετη - όπως και την παρεμβολή της χήνας σε σχέση με την σωστή (θεωρητικά) διαχείριση της χώρας μας με τελικό προορισμό την "ηλιοθεραπεία" της στη χώρα μας ( ; ) - εντελώς άστοχο παράδειγμα και ανεπιτυχές ακόμα και ως προσπάθεια χιούμορ. Δεν φτάνει να λές ότι συμφωνείς με αυτό ή με το άλλο άν δεν έχεις προηγουμένως κατανοήσει 100% με τι ακριβώς συμφωνείς. Η νομοθεσία και οι τρόποι κυνηγιού σε άλλες χώρες είναι γνωστοί σε όσους ασχολούνται επί της ουσίας - όσο για τις ποσότητες και πάλι δυστυχώς κάνεις λάθος - το κάθε θήραμα πληρώνεται μέν από τον κυνηγό αλλά δεν μπορούν να κυνηγηθούν όσα θηράματα θέλει ο καθένας αλλά όσα επιτρέπει το πρόγραμμα ελέγχου και διαχείρισης της κάθε περιοχής έτσι ώστε από το περίσσευμα του πληθυσμού να υπάρξουν θηράματα και του χρόνου και τις άλλες χρονιές - εδώ δεν ελέγχει κανείς κανέναν και τίποτα (γι' αυτό και οργιάζει η λαθροθηρία παρά την δράση της Θηροφυλακής). Τέλος σου φαίνεται ότι τα έχουν όλα τόσο βολικά γιατί οι άνθρωποι δουλεύουν με ΣΥΣΤΗΜΑ και δεν αφήνουν την τύχη να διαφεντεύει τη ζωή και το μέλλον τους.

Αποσυνδεδεμένος mortakos

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 66
Απ: Νόμιμο κυνήγι με αεροβόλο εντός συνόρων;
« Απάντηση #602 στις: 24 Ιανουαρίου, 2011, 11:47:35 πμ »
+1 στον acurrancy.... εγω μπορω να πω πως μεχρι και εδω Ρουμανια τα πραγματα περνανε απο πολυ ελενχο...και για να βγαλεις αδεια κυνηγιου κοστιζει 250 ευρο το ετος  και δινεις και εξετασεις ικανοτητας...και αν εισαι εκτος κυνηγετικης περιοδου...και σε πιασουνεσε βιασανε...αλλα Ελλαδα... τι να λεμε απο ελενχο αλλο τιποτα.

Αποσυνδεδεμένος shootair

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 186
Απ: Νόμιμο κυνήγι με αεροβόλο εντός συνόρων;
« Απάντηση #603 στις: 24 Ιανουαρίου, 2011, 12:10:21 μμ »
 Eίναι αμαρτία για τα βαλκανικά κράτη να μας αποκαλούν βαλκάνια.. Ακόμα και απο την Βουλγαρία υστερούμε αρκετά σε κυνηγετική παιδεία, νομοθεσία και ρύθμιση του πλυθησμου των θυραμάτων. Στην Βουλγαρία που ανέφερα, γνωρίζω οτι υπάρχει σχεδιασμός για την τροφή των μεγάλων θυραμάτων (αγριόχοιρος) με "ταϊστρες" σε διαφορα σημεία του δάσους για να μην μεταναστεύουν σε νοτιότερα μέρη όπως η Ελλάδα. Προσέχουν για να έχουν με λίγα λόγια.
 Επίσης στην Βουλγαρία επιτρέπεται και το κυνήγι με ραβδωτά, με πολύ αυστηρό έλεγχο όμως και έξτρα εξετάσεις για τους ήδη κυνηγούς που χρησιμοποιούν λειόκανα. Όσο για τα πυρομαχικά των ραβδωτών, γνωρίζω καλά ότι τα χρεώνεται ο καθε κυνηγός και η υπηρεσία γνωρίζει πόσα φυσίγγια έχει στην κατοχή του ο καθένας.
 Ας κάνει την σύγκριση ο καθένας... 

Αποσυνδεδεμένος proairgun

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 115
Απ: Νόμιμο κυνήγι με αεροβόλο εντός συνόρων;
« Απάντηση #604 στις: 24 Ιανουαρίου, 2011, 15:36:05 μμ »
παιδιά χτες παραλίγο να χάσω το αεροβόλο μου.
καθόμουν χτες που λέτε  στην αυλή και είχα βάλει κάτι στόχους (pellet trap) και τους χτυπούσα με το crosman γύρω στα 20 μ.  και εκεί που έριχνα ένας κότσιφας ηρθε και κάθησε πάνω στο στόχο μου, λέω ας του ρίξω δεν νομίζω αυτό να πιάνεται για παράνομο κυνήγι. μπαμ του τραβάω μία και έπεσε κάτω έλα όμως που ο γείτονας
με είδε και φώναξε την αστυνομία γιατί νόμιζε ότι κυνηγούσα παράνομα.
ήρθε που λέτε η αστυνομία και μου ζήτησαν να τους ακολουθήσω στο τμήμα, εγώ να τους λέω και να τους ξαναλέω
ότι δεν κυνηγούσα, αυτοί τίποτα. τελος πάντων με πηγαίνουν στο τμήμα και μου κατέσχεσαν το αεροβόλο,
εκεί ΤΑ ΠΗΡΑ ΑΓΡΙΑ ήμουν έτοιμος να τα σπάσω όλα αλλά συγκρατήθηκα και ζήτησα να δώ τον διοικητή, του
είπα του ανθρώπου τι έγινε και με κατάλαβε (ήταν φανατικός αεροβολιστής) συγκεκριμένα μου είπε "συμβαίνουν αυτά, όλοι μέσα μας είμαστε κυνηγοί" και ότι ελπίζει κάποια στιγμή το κυνήγι με αεροβόλο να νομιμοποιηθεί. ευτυχώς μου τη χάρισε και διέταξε να μου φέρουν πίσω το αεροβόλο μου.
τον ευχαρίστησα, του είπα ότι δεν πρόκειτε να ξανασυμβεί και έφυγα.  ;)
 συμπέρασμα: αν φύγουν οι μ@λ@κες πολιτικοί η Ελλαδάρα μας θα πάει πολύ μπροστά.
weihrauch hw97
crosman phantom
crosman 1377c
bam b22

Αποσυνδεδεμένος Thorin

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 2341
  • I shoot therefore I am
    • Σκοπευτική Λέσχη "ΖΕΥΣ"
Απ: Νόμιμο κυνήγι με αεροβόλο εντός συνόρων;
« Απάντηση #605 στις: 24 Ιανουαρίου, 2011, 15:54:08 μμ »
To κοτσιφι το μαγειρεψες, η ως επιβλαβες το σκοτωσες?
Steyr LP-10 - FWB C55 --- Baikal IJ-35M
Diana mod.38 4,5 - Weihrauch HW77 4,5 - Umarex 850 4,5 - Gamo Shadow 640 4,5
S&W 586 6" - Walther CP99 - Daisy 44 6" & 8" - Crosman 357 4" & 8" - ΗW40PCA

Αποσυνδεδεμένος proairgun

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 115
Απ: Νόμιμο κυνήγι με αεροβόλο εντός συνόρων;
« Απάντηση #606 στις: 24 Ιανουαρίου, 2011, 15:58:35 μμ »
έκανε μία σούπα....... ;D
weihrauch hw97
crosman phantom
crosman 1377c
bam b22

Συνδεδεμένος MASTORAS

  • Συντονιστής
  • *****
  • Μηνύματα: 7115
  • Πας μη Ελλην βαρβαρος
Απ: Νόμιμο κυνήγι με αεροβόλο εντός συνόρων;
« Απάντηση #607 στις: 24 Ιανουαρίου, 2011, 16:09:57 μμ »
Προσπαθουμε με καθε τροπο να αποτρεψουμε τετοιες ενεργειες απο τα μελη που διαβαζουν εδω, γι'αυτο τα εχουμε ξαναπει εκατονταδες φορες.
Εσυ την γλυτωσες αλλα αλλοι (χωρις να χτυπησουν καποιο θηραμα) εμπλεξαν, φορεσαν χειροπεδες, καθησαν κρατητηριο μαζι με καθε λογης κουμασι, δικαστηκαν και καταδικαστηκαν. Εχουν λερωμενο το ποινικο μητρωο τους με την λεξη <<οπλοφορια>>, <<παρανομη θηρα>>, εδωσαν ενα σεβαστο ποσον για τις παραστασεις του δικηγορου, και τους απαγορευτηκε να αποκτησουν στο εξης εστω και σφεντονα.
Δεν θα σε κατηγορησω που το εξιστορησες επειδη παραδεχθηκες οτι οντως του εριξες εκουσια, θα σε κατηγορησω ομως για τον σαρκασμο και την ελλειψη ευθυνης κατα τα γραφομενα σου. Ειναι ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΟ απ'οσο φαινεται και δεν θα εισαι τοσο τυχερος την επομενη φορα.
Σκεψου το λιγο πιο βαθεια και αναλογισου την συμπεριφορα σου απο εδω και στο εξης.

ΑΟΦΑ

AA S400 MPR FT <<Ενδοξη Ελληνική Σημαία>>
HAMMERLI AR20 FT
FWB 603 pcp
AA S400 5,5
Diana 60 <<by blackxx>>
HW 77 4.5
Umarex 850pcp 4.5

Αποσυνδεδεμένος proairgun

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 115
Απ: Νόμιμο κυνήγι με αεροβόλο εντός συνόρων;
« Απάντηση #608 στις: 24 Ιανουαρίου, 2011, 16:28:11 μμ »
εννοείται πως δεν πρόκειται να το ξανακάνω μετά απ' όσα πέρασα, και στάθηκα τυχερός που δεν μου απαγόρευσαν
τη χρήση αεροβόλων και γενικότερα όπλων ή να πάω ακόμα και φυλακή.
weihrauch hw97
crosman phantom
crosman 1377c
bam b22

Αποσυνδεδεμένος luger42

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 2317
Απ: Νόμιμο κυνήγι με αεροβόλο εντός συνόρων;
« Απάντηση #609 στις: 24 Ιανουαρίου, 2011, 17:15:01 μμ »
που ζεις εσυ να ερθω και εγω ?
si vis pacem, para bellum

Αποσυνδεδεμένος proairgun

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 115
Απ: Νόμιμο κυνήγι με αεροβόλο εντός συνόρων;
« Απάντηση #610 στις: 24 Ιανουαρίου, 2011, 17:41:28 μμ »
κοίτα ζω στην Αθήνα αλλά το περιστατικό έγινε στο χωριό μου.
« Τελευταία τροποποίηση: 24 Ιανουαρίου, 2011, 18:59:33 μμ από MASTORAS »
weihrauch hw97
crosman phantom
crosman 1377c
bam b22

Αποσυνδεδεμένος luger42

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 2317
Απ: Νόμιμο κυνήγι με αεροβόλο εντός συνόρων;
« Απάντηση #611 στις: 24 Ιανουαρίου, 2011, 17:56:44 μμ »
δεν πιστευω να καταλαβες οτι μολις καρφωσες
τον δκτη του τμηματος " για πλημελη ασκηση καθηκοντος "  ;)
si vis pacem, para bellum

Αποσυνδεδεμένος Kyriakos87

  • Συντονιστής
  • *****
  • Μηνύματα: 4808
Απ: Νόμιμο κυνήγι με αεροβόλο εντός συνόρων;
« Απάντηση #612 στις: 24 Ιανουαρίου, 2011, 18:57:11 μμ »
δεν πιστευω να καταλαβες οτι μολις καρφωσες
τον δκτη του τμηματος " για πλημελη ασκηση καθηκοντος "  ;)

Μάλλον το ίδιο επιπόλαια συνεχίζει να βλέπει τα πράγματα...

Pyrgetos Shooting Club


1. Οι ηλίθιοι είναι αήττητοι!!
2. Η συμμετοχή στο forum δεν είναι υποχρεωτική.!!!
3. το καλύτερο αεροβόλο ειναι αυτο που ευχαριστεί τον ιδιοκτήτη του.!!!!

Αποσυνδεδεμένος xenofon

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 723
Απ: Νόμιμο κυνήγι με αεροβόλο εντός συνόρων;
« Απάντηση #613 στις: 24 Ιανουαρίου, 2011, 22:16:06 μμ »
Δεν ξέρω για δελτίο κατοχής αλλά ένα test I.Q. μάλλον θα 'πρεπε να γίνεται πριν σου πουλήσουν αεροβόλο...  :o

Αποσυνδεδεμένος proairgun

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 115
Απ: Νόμιμο κυνήγι με αεροβόλο εντός συνόρων;
« Απάντηση #614 στις: 24 Ιανουαρίου, 2011, 22:21:37 μμ »
κοίτα δεν κάρφωσα κανέναν γιατί δεν ήταν κυνήγι ήταν ένα λάθος της στιγμής και εξάλλου δεν με έπιασαν στο δάσος για λαθροθυρία.
weihrauch hw97
crosman phantom
crosman 1377c
bam b22