Γενικά > Εισαγωγή στον κόσμο του αεροβόλου

Τεχνική σκόπευσης με αεροβόλο (κράτημα, διάρκεια, αναπνοή κ.τ.λ.)

(1/24) > >>

papazlis euthimios:
Φιλοι μου , ειμαι πρακτικος - εμπειρικος σκοπευτης , ασχολουμε με την πρακτικη σκοποβολη -δεν ειμαι αθλητης ουτε κυνηγος. Ζητω να ανταλλαξουμε εμπειριες , τεχνικες , μικρα μυστικα , γνωσεις ιδεες για την αθλητικη σκοπευση, την σκοπευση ανοιχτου πεδιου και την πρακτικη σκοποβολη. Λεγοντας πρακτικη σκοποβολη εννοω την σκοποβολη που γινεται απο την μια για λογους ψυχαγωγιας, για λογους συνδιασμου ηπιας ασκησης , αλλα και της προσωπικης βελτιωσης στην συγκεντρωση, και στην σκοπευση. Στο θεμα δεν εντασσω την κυνηγητικη σκοπευση γιατι θεωρω οτι λιγοι απο εμας θα εχουν την ευκαιρια να ασκηθουν στον τομεα αυτον καιτοι μπορει να ειναι κυνηγοι (και καλοι μαλιστα) αλλα με αλλου ειδους οπλα. Βεβαια καταλαβαινω οτι με την πρακτικη - ατυπη σκοποβολη ασχολουνται και σκοπευτες υψηλου επιπεδου και εμπειριας και κατανοω το γεγονος οτι στην απασχοληση - αθλημα αυτο υπαρχουν διαβαθμισεις οσον αφορα την εμπειρια , την ικανοτητα, το ταλεντο.  Πιστευω οτι με την ανταλλαγη αποψεων προαγουμε την ωραια αυτη απασχοληση.
Ευχαριστω.

SNP:
Πάντα ήθελα να ρωτίσω κάτι πράγματα σχετικά με την σκόπευση.

Καταρχάς, πώς ρυθμίζονται τα ανοιχτά σκοπευτικά?
Δηλαδή, στα ανοιχτά σκοπευτικά του αεροβόλου μου (βλ. φώτο) πώς ρυθμίζω αυτήν την ροδέλα? Ανάλογα με την απόσταση μεγαλώνω και το "υψος" του σκόπευτρου γυρνόντας την ροδέλα ?

Και κατα δεύτερον, όταν βλέπεις μέσα από τα σκοπευτικά, που φροντίζεις να είναι η άκρη της ακίδας? Ανάμεσα απο την "διχάλα" των πίσω σκοπευτικώ σίγουρα, αλλά σε ύψος? Να είναι στο ίδιο ύψος με το πίσω σκοπευτικό? Η να εξέχει λίγο?

Θυμάμαι όταν ο στόχος ήταν λίγο πιο μακρυά , επειδή δέν γνώριζα πώς λειτουργεί η "ροδέλα " ανέβαζα την ακίδα λίγο πιο ψηλά (δίνοντας ελαφριά κλήση του όπλου) ή απλά σημάδευα ανάμεσα από την ακίδα και του πάνου μέρους "κυλίνδρου" που σκεπάζει την ακίδα.

Τα λέω μπερδεμένα ε?  ;D ;D ;D

 

Giorgos:
Γυρνώντας το αντίθετα απο την φορά του ρολογιού ρυθμίζεις το σημείο σκόπευσης (και πρόσκρουσης) της βολίδας πιο ψηλά ενώ γυρνώντας το όπως η φορά του ρολογιού το χαμηλώνεις.

Όσο για το δεξιά αριστερά ρυθμίζεις με την άλλη "ροδέλα".Αν θέλεις να ρίχνει πιο δεξιά γυρνάς κλικ δεξιά αν θέλεις πιο αριστερά κάνεις προς τα αριστερά.Όταν βλέπεις μέσα απο τα σκοπευτικά πρέπει να είναι έτσι

τα εξήγησα εμπειρικά ελπίζω να βοήθησα.

Einhorn:
Πολύ καλό και απλό.... ωραίος

Einhorn:
Το παρόν topic είναι ιδιαίτερα χρήσιμο σε όσους είναι νεόφερτοι στο χώρο του αεροβόλου. Παρ'ολα αυτά είναι πολλοί αυτοί που διαπιστώνουν και μετά από χρόνια πολλές φορές οτι είχαν λάθος αντίληψη για τα πράγματα.
Θα ήταν καλό λοιπόν να ανταλλάξουμε απόψεις για το ποια μέθοδο είναι η καλύτερη για μια επιτυχή σκόπευση.
Πληροφορίες όπως: πως κρατάμε το όπλο, ποιός είναι ο χρόνος βολής, ποια είναι η συμπεριφορά μας αμέσως μετά το πάτημα της σκανδάλης, σε ποιό χρόνο της αναπνοής μας και άλλα ενδιαφέρουν πολλούς από εμάς να ακουστούν.
Αναμένω τα σχόλια σας!

Ευχαριστώ!!!

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση