Γενικά > Νομικά Θέματα

Holo sight - Red Dot

(1/6) > >>

Einhorn:
Τα red dot sight τα ξέρετε όλοι φαντάζομαι, αυτά όμως απαγορεύονται.
Τα HOLOsight τα ξέρετε?
Πως δουλέυουν? Εχουν την ανάγκη αγκίδας στη άκρη της κάνης?
Υ.Γ.: Προσπάθησα να συνάψω photo αλλά δεν τα κατάφερα....

Ευχαριστώ!

hw95/0.22:
τι!!?? και αυτα απαγορευονται ?? καπου ειχα διαβασει οτι επειδη δεν εχουν μεγενθηση δεν απαγορευονται αχ!!! αθανατη ελλαδα !! με βλεπω στο τελος να μενω μετα ανοιχτα σκοπευτικα αντε με κανα οφθαλμιδιο

ΑΘΟΡΥΒΟΣ:
STF ΠΑΡΕ ΤΟ SITE ΤΗΣ EOTECH ΟΛΟΓΡΑΦΙΚΑ ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ  ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ.
http://www.eotech-inc.com/

accuracy lover:
          Ψυχραιμία!  Φίλε  STF  που το διάβασες  ότι απαγορεύονται τα εν λόγω  σκοπευτικά βοηθήματα; Ο  νόμος  πρός το παρόν απαγορεύει  τις διόπτρες (που μεγενθύνουν τον στόχο) και τα βοηθήματα τύπου laser - pointer  που "φωτίζουν"  και ρίχνουν μια ακτίνα πάνω στον στόχο. Τα  red dot sights έχουν διαφορετική αρχή  λειτουργίας  και δεν εκπέμπουν καμία ακτίνα ούτε φωτίζουν τον στόχο.  Θεωρητικά λοιπόν (είπαμε εδώ είναι Ελλάντα!) οι διόπτρες  με συντελεστή μεγεθυνσης   x 1  και τα υπόλοιπα  σύνεργα δεν απαγορεύνται.  Το  HOLOsight  που αποτελεί πατέντα  και κατασκευή της Bushnell  είναι ένας  τύπος  red dot sight με δυνατότητα ακόμα και τρισδιάστατης  απεικόνισης της σκοπευτικής ευθείας στο χώρο  χωρίς κάποια  μεγέθυνση  των ειδώλων των αντικειμένων. Είναι σαφώς  πολύ πιό ακριβό από  τα συνήθη red dot sights της αγοράς  αλλά  και πάλι η εφαρμογή του σε  ένα αεροβόλο δεν νομίζω ότι προσφέρει  και πολλά πράγματα όσον αφορά την βελτίωση της ακρίβειας.  Άν είχε και το παραμικρό προτέρημα  έναντι στίς διόπτρες   δεν  θα έτρεχαν όλοι να το αποκτήσουν στις  αγορές του εξωτερικού  όπου η χρήση διόπτρας είναι απολύτως ελεύθερη;  Οι εφαρμογές  του  έχουν να κάνουν πιό πολύ  με στρατιωτική και αστυνομική  χρήση όπου απαιτείται  αστραπιαία  σκόπευση  και βολή  κατά  ταχέως  εμφανιζόμενων  και κινούμενων  στόχων  σε  κοντινές αποστάσεις. 

Einhorn:
πράγματι φίλε accuracy lover αυτό ήξερα και εγώ αλλά πέρυσι σε μια έκθεση με θέμα το κυνήγι ένας αντιπρόσωπος της TRUGLI από Βόρεια Ελλάδα όταν τον ρώτησα για τα red dot sights μου είπε πως απαγορεύονται και δεν τα πουλάει! Προσφατα σε επίσκεψη στον Καλκατζάκο αναζητώντας τι να κάνω με το σκοπευτικό της κάνης για να το λεπτύνω όταν έφτασε η συζήτηση για τη λύση του red dot sight μάντεψε.... πήρα την ίδια απάντηση!
Και συμπληρώνω.... σε τηλεφωνική επικοινωνία με κατάστημα στην Αμέρικα τι απάντηση πήρα? Οτι στην Ευρώπη δεν μπορούν να στείλουν αυτού του είδους τα εξαρτήματα!
Στο δε site του Βασιλικού όπου υπάρχουν κάποια δεν ασχολήθηκα γιατι είναι κατά τη γνώμη μου ψιλοπατάτα, τουλάχιστον σε σχέση με τα αντίστοιχα της BUSHNELL από την οποία μέσω www.riflescope.de έχω αγοράσει δύο διόπτρες καταπληκτικές! Αλλά για καλή μου τύχη και αυτό κάτι έχει πάθει τελευταία και δεν απαντούν στο τηλέφωνο!
Σε ότι αφορά τώρα τα HOLOsights πράγματι μπορεί να μη προσφέρουν κάτι καλύτερο από τις διόπτρες, αλλά σε σχέση με τα ανοικτα σκοπευτικά? Μήπως είναι καλύτερη περίπτωση?
Τέλος πες μου αν γνωρίζεις για τα HOLOsights έχουν την ανάγκη της αγκίδας ή λειτουργούν ανεξάρτητα?

ΑΘΟΡΥΒΕ καλοοοό......

Ευχαριστώ και πάλι φίλοι μου!

Στέφανος!

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση