Αποστολέας Θέμα: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα  (Αναγνώστηκε 125678 φορές)

Αποσυνδεδεμένος GEORGEGR

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 2367
Απ: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα
« Απάντηση #75 στις: 09 Απριλίου, 2013, 23:14:30 μμ »
Δηλαδή η δική σου συμβολή – συμβουλή σε ένα νέο στο χώρο είναι να αρχίσει αλληλογραφία με ΓΑΔΑ νομικές συμβουλές απόκτηση σκοπευτικής ταυτότητας και μετά από κανένα εξάμηνο να τον πιάσουν με διόπτρα και να τον τυλίξουν σε μια κόλα χαρτί γιατί δεν κατάφερε να “ενισχύει την διαπραγματευτική του ικανότητα απέναντι στις αρχές”
Αλήθεια για αγορά κατοχή και χρήση διόπτρας έγραψες στην ΓΑΔΑ και τι σου απάντησαν;
Να είσαι σίγουρους ότι καταλαβαίνω τι θες να πεις αλλά ο καλύτερος τρόπος για να ενημερώσεις - προστατέψεις ένα νέο μέλος είναι να του παραθέσεις την πραγματικότητα που είναι ο νόμος και η ανοχή ή όχι στην εφαρμογή του.
Τώρα αν τον φοβίζει τον αποκαρδιώνει και τον αναγκάζει να πάρει ρίσκα είναι άλλο θέμα.
H αεροβολίτιδα είναι νόσος και μάλιστα ανίατος, χρονία και συνεχώς επιδεινούμενη.
Ο μη spamαριστής πρώτος τον λίθο βαλέτω.

Αποσυνδεδεμένος mamawaits

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 808
Απ: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα
« Απάντηση #76 στις: 10 Απριλίου, 2013, 00:29:03 πμ »
Λετε να ξανανοιξε ο εσοαπ και να γραφει μελη ?   ;D  ;D  ;D    πωωωω θα σκασω απο τα γελια ...


και για να σοβαρευτουμε λιγο τη διοπτρα για να την κατεχεις σαν εξαρτημα και μονο θες πρωτα αδεια για να την αγορασεις και μετα αδεια για να την κατεχεις ... οποτε μην το παρατραβαμε το θεμα .... με αερολογιες δεν παμε μπροστα .στο παρον θεμα προσπαθουμε ολοι να μιλαμε και να ενημερωνουμε τον καθενα συμφωνα με τον νομο και τιποτα περισσοτερο.αν δεν εχεις να πεις κατι καλυτερα μην μιλας καθολου ...

ΥΓ παιδια βρηκα τροπο να ζω χωρις φαι και νερο αλλα δεν σας τον λεω ψαξτε μονοι σας, δεν καταλαβατε καλα τους νομους της φυσης ... ααααααααχαχαχαχαχ


απεδειξε οτι δεν αξιζεις την ειρωνια μου αυτα.

Αποσυνδεδεμένος sal4680461

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 2460
  • One Man Cant Change World That's why I use spotter
Απ: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα
« Απάντηση #77 στις: 10 Απριλίου, 2013, 07:45:25 πμ »
Αγαπητοί φίλοι του αεροβόλου,

Θα ήθελα να σας ενημερώσω πως σήμερα πέρασα αστυνομικό έλεγχο καθώς γύριζα από την εξάσκηση μου στην σκοποβολή. Έχω στην κατοχή μου ένα Benjamin Marauder 5,5mm και φέρει και διόπτρα. Δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα στον έλεγχο που έγινε αφού έδειξα στα όργανα την αστυνομική μου ταυτότητα, το δελτίο κατοχής του αεροβόλου (μου το έφτιαξε το μαγαζί που το πήρα)μαζί με την απόδειξη αγοράς καθώς και την σκοπευτική μου ταυτότητα.

Είμαι πολύ καινούργιος στον κόσμο του αεροβόλου αλλά θα ήθελα να σας ενημερώσω πως διαβάζοντας τα όσα έχετε γράψει στην ενότητα του forum ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ είναι άκρως άστοχα ενώ πολλές φορές αποπροσανατολιστικά. Δεν σας το κρύβω πως πριν ασχοληθώ με το αεροβόλο… διάβασα σχεδόν τα πάντα από όσα αναφέρονται στην ενότητα αυτή. Το συμπέρασμα που έβγαλα…. ήταν πως αυτό δεν είναι χόμπυ αλλά….. μεταφορά ναρκωτικών !! τόσο επικίνδυνο το βρήκα. Ο κάθε ένας δίνει την δική του ερμηνεία… και καταγράφει την δική του άποψη.

Πριν από 6 μήνες είπα στον εαυτό μου να το ψάξω… και να ασχοληθώ σοβαρά γιατί δεν μπορεί να είναι τόσο ασαφές το πλαίσιο… και τόσο επικίνδυνο να με πιάσουν λες και είμαι κανένας εγκληματίας !! Επικοινώνησα γραπτώς με την Διεύθυνση όπλων… πήγα για νομικές γνωμοδοτήσεις στα αρμόδια όργανα… έτρεξα σε σκοπευτικούς συλλόγους και ευτυχώς άκρη έβγαλα. Το κόστος για όλα αυτά δεν ξεπέρασε τα 150 ευρώ… και τώρα έχω όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να μην έχω πρόβλημα με τις αρχές.

Σας συνιστώ λοιπόν να διαγράψετε ΤΕΛΕΙΩΣ την ενότητα ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ… γιατί μόνο κακό μπορεί να κάνει σε κάθε νέο χομπίστα που θέλει να ασχοληθεί με το αεροβόλο. Αν έχετε μαζί σας τα παραπάνω… καθώς και τις απαραίτητες νομικές γνωμοδοτήσεις (πχ συνήγορο του πολίτη) τότε κανένα όργανο δεν θα μπορέσει ούτε θα θελήσει να σας δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα εκτός βέβαια… αν σας πιάσει να κάνετε σκοποβολή στην πλατεία ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ !!!

Σας ξανασυμβουλεύω λοιπόν… ΔΙΑΓΡΑΨΤΕ ΤΕΛΕΙΩΣ την ενότητα ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ… έτσι όπως έχει εξελιχθεί μόνο κακό κάνει στον κόσμο του αεροβόλου !!

φιλε μου παρακολουθωντας την εξελιξη της συζητησης θα ηθελα να σου προτεινω να επικοινωνησουμε τηλεφωνικα ωστε να δωσουμε ενα ραντεβου ή στο σχιστο ή στο χαιδαρι ωστε να δω αυτα τα χαρτια ωστε να προβω σε αναλογες ενεργιες  και να ενημερωσω τους φιλους με λεπτομεριες σε τι ενεργιες πρεπει να προβουν ωστε να τους φυγει το αγχος και να χαρουν το χομπυ τους βεβαια θα ηταν καλη ιδεα να περασεις το σαββατο απο το σχιστο να γνωριστουμε και να δουμε περισσοτερα ατομα τα χαρτια απο κοντα  επ  αυτου σου στελνω το κιητο μου με πμ
GAMO AF10
HAMERLI CR 20 CONVERTION TO PCP
WALTHER LGM-2 CONVERTION TO PCP
HW-100
Feinwerkbau 300
CZ 452 0,22 ULTRA MATCH
MOSSBERG 510 12CAL
BAIKAL MP153 12CAL
BAIKAL IJ 58 12CAL

Αποσυνδεδεμένος michael1969

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 809
  • ΣΕΡΡΕΣ
Απ: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα
« Απάντηση #78 στις: 10 Απριλίου, 2013, 09:08:43 πμ »
εγω που δεν εχω βγαλει γυμνασιο πως θα καταλαβω τι γραφεται εδω περα ??
το μονο που καταλαβα απο τα γραφομενα ειναι οτι ο κυριος altsam κατι εκανε(η οχι ?) εχει κατι χαρτια απο αληλογραφια που τα εδειξε στους κυριους αστυνομους ΑΛΛΑ δεν θελει να μας τα διξει γιατι εχουν τα στοιχεια του επανω και μπλα μπλα μπλα μπλα.Θελεις φιλε μου να βοηθησεις ? γιατι δεν γραφεις ποιο συγκεκριμενα στοιχεια και γραφεις αερολογιες, γραψε νομος ταδε ..... παραγραφος ταδε..... διευκρινηση ταδε ....
Alfa proj 4.5

Αποσυνδεδεμένος goldwhisky

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 384
  • Air Arms TX200MkIII
Απ: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα
« Απάντηση #79 στις: 10 Απριλίου, 2013, 09:46:12 πμ »
 :)
Εντάξει κυριοι μη τον πυροβολείτε κιόλας τον άνθρωπο, να βοηθήσει θέλει. Αυτό που προτίνει ο Sal είναι καλό.

Αν και πιστεύω ότι το ρεζουμέ της υπόθεσης όλης βασίζεται στη συλλογή αποδείξεων αγοράς του εξοπλισμού, υπεύθυνων δηλώσεων στην αστυνομία και ταυτοτήτων συλλόγων (αν είναι αναγνωρισμένοι απο ΣΚΟΕ ακόμα καλλίτερα), προκειμένου να ισχύσει το ρητό:

''Η γυναίκα του Καίσαρα, δεν αρκεί να είναι τίμια, πρέπει να φαίνεται και τίμια''.

Αποσυνδεδεμένος tassos

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 1797
  • Βολος
Απ: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα
« Απάντηση #80 στις: 10 Απριλίου, 2013, 10:38:21 πμ »
   Λίγο ή πολύ , όλοι μας έχουμε καταλάβει οτι οι θεωρίες του φίλου altsam είναι ανυπόστατες.

   Καμιά υπηρεσιακή αλληλογραρφία ή απάντηση - άποψη αστυνομικού οργάνου ή ερμηνεία του νόμου από κάποιον νομικό δεν μπορεί να υποκαταστήσει τον νόμο - τον νόμο που είναι και σαφέστατος για την περίπτωσή μας.

    Ο ίδιος ο φίλος μας  αυτοαναιρείται οταν μιλάει περι διαπραγματευτικής ικανότητας.  Τί σημαίνει διαπραγμάτευση ? ή είσαι νόμιμος ή  όχι . Αν είσαι ξεκάθαρα νόμιμος γιατί να ανοίξεις συζήτηση . Ποιον χρειάζεται να πείσεις και για τί ?  Γιατί να απαιτούνται άσχετα έγγραφα με την περίπτωσή μας (ταυτότητα σκοπευτή  και απόδειξη αγοράς του όπλου )  για να αποδείξεις οτι ασκείς την σκοποβολή με το αεροβόλο σου νόμιμα ?

   Ο φίλος μας γιατί θεωρεί άχρηστο και ζημιογόνο για το χόμπυ μας το παρόν θέμα που ενημερώνει για τους ισχύοντες νόμους ?

   Τέλος πάντων επειδή μιλάμε τόσες πολλες σελίδες για το τίποτα , άν θέλει να γράψει ο φίλος altsam κάτι σοβαρό και κατατοπιστικό ας αναφερθεί σε συγκεκριμένες απαγορευτικές και περιοριστικές διατάξεις των νόμων που μας αφορούν  και με τι αντίμετρα τα υπερνικά και αποκτά πρόσβαση στην νομιμότητα.

    Αν δεν το κάνει αυτό θα έπρεπε για λόγους προστασίας των μελών του φόρουμ να αφαιρεθουν από το παρόν θέμα όλες οι υπεραισιόδοξες  απόψεις και θέσεις το φίλου μας altsam.
ΒΤ-65      75 FP

Αποσυνδεδεμένος alpha-63

  • Μελος
  • *
  • Μηνύματα: 7893
  • «Μαλέαν δε κάμψας επιλάθου των οίκαδε»
Απ: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα
« Απάντηση #81 στις: 10 Απριλίου, 2013, 11:42:33 πμ »
mamawaits κατά κόσμον Αλέξη... , έχεις τάσεις να γίνεσαι εριστικός αλλά επειδή σε γνωρίζω, πίστεψε με σε αδικεί αυτή η παρορμητική εικόνα που δίνεις, ενώ έχεις τόσα θετικά και ενέργεια...

Λετε να ξανανοιξε ο εσοαπ και να γραφει μελη ?    ;D   ;D   ;D  
 πωωωω θα σκασω απο τα γελια ...


...κάτι υποννοείς που ελάχιστοι γνωρίζουν, μαντεύουν, οι τρώνε τα νύχια τους όταν δεν ξύνουν το κεφάλι τους για να σε αντιληφθούν.  ::)

 Καλό είναι ότι διατυπώνεται δημόσια να διαθέτει και μιά ουσία, υπόσταση, να είναι σαφές και κατανοητό για τους περισσότερους, να προάγει την γνώση, να προφυλάσσει, να ενημερώνει, να διασκεδάζει, να αποτρέπει κ.ο.κ

...όπως σωστά λες και το δέχομαι, "αν δεν έχεις κάτι να πεις, σιώπα..."  :-X

...με την ειρωνία όμως τίποτε δεν πάει πουθενά, κανείς δεν κερδίζει τίποτε, είναι ανέξοδη όμως, εύκολη, φθηνή και όπως η coca cola.... :(


sal4680461, goldwhisky,
πολύ εκλογικευμένη και η προτροπή και η συνέχεια στο θέμα μας και από τους δύο

tassos
, κινείσαι πάλι στα άκρα και μόνο με σέντρες αρνητισμού γκολ δεν μπαίνει !
 Ήδη για τους δικούς σου λόγους - τους οποίους δέχομαι - είσαι στο αρνητικό κλίμα που ακολούθησε την πρώτη εισήγηση στο παρόν θέμα το μέλος altsam, ο οποίος με ύφος περίπου την προτροπή '"ακυρώστε, διαγράψτε, κάνει κακό...." ένα ΘΕΜΑ,  στην συνέχεια νέρωσε το κρασί του και επανήλθε στην συζήτηση και ακολούθησαν και άλλα μέλη...

 Όλα με μέτρο σίγουρα, γιατί και με το πολύ το νέρωμα στο κρασί, νερό πίνουμε στο τέλος, αντιλαμβάνομαι την άποψη σου...

  Με πετριές εκατέρωθεν, να παίζουμε "τα μήλα" με άλλους στο κέντρο που δεν θέλουν να τοποθετηθούν επιλέγοντας ομάδα, αλλά απλά να μάθουν, να ακούσουν, να διερωτηθούν, να ενημερωθούν έστω και για μιά άλλη άποψη, δεν κερδίζει κανείς πίστεψε με... :(

  Θα το επαναλάβω, πως οποιαδήποτε συζήτηση που κινείται στα όρια της ευγένειας, της αξιοπρέπειας, του ήθους και του ελάχιστου σεβασμού, αξίζει ΟΛΟΙ ΜΑΣ να ψάξουμε λίγο μέσα μας και να εξαντλήσουμε τα ελάχιστα ψήγματα ανοχής, δίνοντας χώρο και βήμα στην "άλλη άποψη" - την διαφορετική ή την ενάντια των πολλών, χωρίς χαρακτηρισμούς, ακόμη και σε αυτό που πολλοί από εμάς  δυνητικά μπορεί να έχουν προ πολλού εξαντλήσει... :-\

..εδώ μασήσαμε, κατάπιαμε και ακόμη ανεχόμαστε πολιτικούς, θεωρείες, πειράματα, καταστάσεις, πρόσωπα, ενέργειες, δημοκρατικές αποφάσεις, και άλλα ευτράπελα που αφορούν όχι απλά ένα χόμπυ, αλλά το μέλλον της χώρας μας και των παιδιών μας.... :'(

..αυτά τα λίγα φιλικά πάντοτε, έστω σε λίγο βαρύτερο λόγω ηλικίας και όχι χεριού, τόνους... !

altsam, εχθές αλλάξαμε τις πρώτες προτροπές και φιλοφρονήσεις αργούτσικα το βράδυ, μόλις σε πρόλαβα να κλείνεις την πόρτα, αλλά την ξεκλείδωσες μετά το μήνυμα μου... ::)
...μείνε να συζητήσουμε, κάτι θα μάθεις, κάτι θα μάθουμε, έλα να σε δούμε και να μας δεις, κάπου θα πάμε !  ;)
Σειρήνα -HW97Κ .22
Μέδουσα -HW97K .20
Ειμαρμένη -HW95 .22
Γοργόνα 
Έχιδνα-HW95 .20
Κίρκη -AA ProSport .22
Μήδεια- ΑΑ ProSport .177
Ναυσικά -AA TX MK3 .177
Ερινύα -ΑΑ ProElite .22
Άρπυια -AA ProElite .25
Λάχεσις -HW35 .177
Νέμεσις -HW90 .22
Πηνελόπη -HW55 .177
Άρτεμις -Diana52 .22 EXP
Lady Chatterley -BSA S.Star .177
Afrodyte -BSA S.Star .177
Χαρά -BSA RB2 Stutzen .177
Victoria -BSA RB2 Stutzen .22
Erika -Feinwerkbau 300 .177
Patricia -Webley&Scott Osprey Supertarget .177
Mo Chou -BAM 26 .177

Αποσυνδεδεμένος tassos

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 1797
  • Βολος
Απ: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα
« Απάντηση #82 στις: 10 Απριλίου, 2013, 14:12:27 μμ »
   O.K  Apostolos  ,  τα χουμε ξαναπεί ... το φόρουμ είναι συζήτηση , σεβόμαστε την γνώμη του άλλου κτλ και συμφωνούμε.

   Στην περίπτωση του φίλου altsam  έχουμε μεν συζήτηση αλλά δεν έχουμε τα επιχειρήματά του.
   Η γνώμη του είναι αυτή που διαβάσαμε αλλά δεν αναφέρθηκε στο που βασίζεται αυτή.
   Ζητάει να αποδεχθούμε την στάση του στο θέμα αυτό ενημερώνοντάς μας οτι αυτή έχει προέλθει από έρευνα και δραστηριοποίηση δική του αλλά δεν μπορεί να αποκαλύψει τίποτα σχετικό .   ::)



    Θα μπορούσα να πώ και μιά δική μου ιστορία  στο αυτό επίπεδο σοβαρότητος   .....

   Σε συζήτηση που είχα με τον νεοκόρο του ναού της ενορίας μου  με συμβούλεψε για λόγους που δεν  μπορώ να αποκαλύψω στην παρούσα φάση πως  εάν φέρω πάνω μια πιστωτική κάρτα της  Αγροτικής Τράπεζας αυτό θα συμβάλει στον να μην έχω προβλήματα με ελέγχους στα αεροβόλα μου.
   Αυτά τα άκουσα με δυσπιστία αρχικά  όμως στα δύο τελευταία χρόνια που φέρω αυτήν την κάρτα πάνω μου παρατήρησα οτι με έχει βγάλει ασπροπρόσωπο γιατί όπως διαπίστωσα ο ίδιος δρά και αποτρεπτικά καθώς δεν με έχουν σταματήσει ούτε μια φορά για έλεγχο.
    Ορμώμεος απ αυτό το προσωπικό μου βίωμα  θα συμβούλευα όλους τους φίλους αεροβολάδες και αεροβολιστές να πάψουν να ανησυχούν στο μέλον και να πράξουν ότι έκανα και γώ με επιτυχία.
ΒΤ-65      75 FP

Αποσυνδεδεμένος kallio

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 832
Απ: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα
« Απάντηση #83 στις: 10 Απριλίου, 2013, 14:16:48 μμ »
Ειχα κανει μια προσπαθεια συνεννοησης, (οταν γινοταν η διαβουλευση για την τελευταια τροποποιηση του νομου), με καποιους αρμοδιους του χωρου,για να κανουμε μια ολοκληρωμενη προταση τροποποιησης οσον αφορα τα αεροβολα. Αρνηθηκαν με αιτιολογικο οτι δεν ακολουθουν  τον γνωστο τροπο προωθησης σ'αυτη την χωρα, ακομα και του λογικοτερου και δικαιοτερου των αιτηματων. Δεν εχει νοημα κανενα σχολιο, θετικο η αρνητικο.     Ποτε  δεν ειναι αργα.  Στο δια ταυτα, θελουμε να κανουμε μια προσπαθεια βελτιωσεως τουλαχιστον των δεδομενων? Αν ναι, τοτε αυτη πρεπει να γινει μεσα απο  υπαρχοντα-ες  συλογο-ους. Θα προετοιμαστει καταλληλως, και θα προωθηθει θεσμικα εκει που πρεπει, (ως ειθισται δια οποιασδηποτε οδου). Αν και ειμαι ετοιμος για μεγαλυτερα διαστηματα παραμονης στο βουνο, μπορω να βοηθησω οσο χρειαστει (αν φυσικα το θελετε) , ετσι, για να κινουμαι  ποιο ανετα και να μη μου παιρνουν την μιση απολαυση οι προφυλαξεις  (καντε οτι συνειρμο θελετε  :) ::) ) αλλα και να μαθαινουν οι νεωτεροι οτι αξιζει παντοτε να προσπαθεις για το καλυτερο.

Αποσυνδεδεμένος landropov3

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 69
Απ: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα
« Απάντηση #84 στις: 10 Απριλίου, 2013, 15:51:37 μμ »
Ειχα κανει μια προσπαθεια συνεννοησης, (οταν γινοταν η διαβουλευση για την τελευταια τροποποιηση του νομου), με καποιους αρμοδιους του χωρου,για να κανουμε μια ολοκληρωμενη προταση τροποποιησης οσον αφορα τα αεροβολα. Αρνηθηκαν με αιτιολογικο οτι δεν ακολουθουν  τον γνωστο τροπο προωθησης σ'αυτη την χωρα, ακομα και του λογικοτερου και δικαιοτερου των αιτηματων. Δεν εχει νοημα κανενα σχολιο, θετικο η αρνητικο.     Ποτε  δεν ειναι αργα.  Στο δια ταυτα, θελουμε να κανουμε μια προσπαθεια βελτιωσεως τουλαχιστον των δεδομενων? Αν ναι, τοτε αυτη πρεπει να γινει μεσα απο  υπαρχοντα-ες  συλογο-ους. Θα προετοιμαστει καταλληλως, και θα προωθηθει θεσμικα εκει που πρεπει, (ως ειθισται δια οποιασδηποτε οδου). Αν και ειμαι ετοιμος για μεγαλυτερα διαστηματα παραμονης στο βουνο, μπορω να βοηθησω οσο χρειαστει (αν φυσικα το θελετε) , ετσι, για να κινουμαι  ποιο ανετα και να μη μου παιρνουν την μιση απολαυση οι προφυλαξεις  (καντε οτι συνειρμο θελετε  :) ::) ) αλλα και να μαθαινουν οι νεωτεροι οτι αξιζει παντοτε να προσπαθεις για το καλυτερο.

Ναι σε όλα! :) Η λύση σε αυτά τα προβλήματα έρχεται μόνο από συλλογικές κινήσεις.

Εκτός από τους σκοπευτικούς συλλόγους υπάρχει κάποιος επίσημος π.χ. σύλλογος φίλων αεροβόλου? Νομίζω έχω διαβάσει για κάποιον στην Θεσσαλονίκη αλλά τα μηνύματα εκεί ήταν αρκετά παλιά. Νομίζω η διάθεση για κάτι τέτοιο υπάρχει σε όλους μας και πιστεύω πολλοί θα είναι σε θέση να βοηθήσουν. Εγώ τουλάχιστον μπορώ.
Ίσως να ανοίξουμε ένα θέμα με προτάσεις και δήλωση ενδιαφέροντος για να μην είμαστε εκτός θέματος???

Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος Kyriakos87

  • Συντονιστής
  • *****
  • Μηνύματα: 4808
Απ: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα
« Απάντηση #85 στις: 10 Απριλίου, 2013, 15:55:32 μμ »
Ειχα κανει μια προσπαθεια συνεννοησης, (οταν γινοταν η διαβουλευση για την τελευταια τροποποιηση του νομου), με καποιους αρμοδιους του χωρου,για να κανουμε μια ολοκληρωμενη προταση τροποποιησης οσον αφορα τα αεροβολα. Αρνηθηκαν με αιτιολογικο οτι δεν ακολουθουν  τον γνωστο τροπο προωθησης σ'αυτη την χωρα, ακομα και του λογικοτερου και δικαιοτερου των αιτηματων. Δεν εχει νοημα κανενα σχολιο, θετικο η αρνητικο.     Ποτε  δεν ειναι αργα.  Στο δια ταυτα, θελουμε να κανουμε μια προσπαθεια βελτιωσεως τουλαχιστον των δεδομενων? Αν ναι, τοτε αυτη πρεπει να γινει μεσα απο  υπαρχοντα-ες  συλογο-ους. Θα προετοιμαστει καταλληλως, και θα προωθηθει θεσμικα εκει που πρεπει, (ως ειθισται δια οποιασδηποτε οδου). Αν και ειμαι ετοιμος για μεγαλυτερα διαστηματα παραμονης στο βουνο, μπορω να βοηθησω οσο χρειαστει (αν φυσικα το θελετε) , ετσι, για να κινουμαι  ποιο ανετα και να μη μου παιρνουν την μιση απολαυση οι προφυλαξεις  (καντε οτι συνειρμο θελετε  :) ::) ) αλλα και να μαθαινουν οι νεωτεροι οτι αξιζει παντοτε να προσπαθεις για το καλυτερο.

Ναι σε όλα! :) Η λύση σε αυτά τα προβλήματα έρχεται μόνο από συλλογικές κινήσεις.

Εκτός από τους σκοπευτικούς συλλόγους υπάρχει κάποιος επίσημος π.χ. σύλλογος φίλων αεροβόλου? Νομίζω έχω διαβάσει για κάποιον στην Θεσσαλονίκη αλλά τα μηνύματα εκεί ήταν αρκετά παλιά. Νομίζω η διάθεση για κάτι τέτοιο υπάρχει σε όλους μας και πιστεύω πολλοί θα είναι σε θέση να βοηθήσουν. Εγώ τουλάχιστον μπορώ.
Ίσως να ανοίξουμε ένα θέμα με προτάσεις και δήλωση ενδιαφέροντος για να μην είμαστε εκτός θέματος???

Δημήτρης


http://aerovolo.gr/forum/index.php?board=25.0

Pyrgetos Shooting Club


1. Οι ηλίθιοι είναι αήττητοι!!
2. Η συμμετοχή στο forum δεν είναι υποχρεωτική.!!!
3. το καλύτερο αεροβόλο ειναι αυτο που ευχαριστεί τον ιδιοκτήτη του.!!!!

Αποσυνδεδεμένος landropov3

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 69
Απ: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα
« Απάντηση #86 στις: 10 Απριλίου, 2013, 15:58:09 μμ »
Ειχα κανει μια προσπαθεια συνεννοησης, (οταν γινοταν η διαβουλευση για την τελευταια τροποποιηση του νομου), με καποιους αρμοδιους του χωρου,για να κανουμε μια ολοκληρωμενη προταση τροποποιησης οσον αφορα τα αεροβολα. Αρνηθηκαν με αιτιολογικο οτι δεν ακολουθουν  τον γνωστο τροπο προωθησης σ'αυτη την χωρα, ακομα και του λογικοτερου και δικαιοτερου των αιτηματων. Δεν εχει νοημα κανενα σχολιο, θετικο η αρνητικο.     Ποτε  δεν ειναι αργα.  Στο δια ταυτα, θελουμε να κανουμε μια προσπαθεια βελτιωσεως τουλαχιστον των δεδομενων? Αν ναι, τοτε αυτη πρεπει να γινει μεσα απο  υπαρχοντα-ες  συλογο-ους. Θα προετοιμαστει καταλληλως, και θα προωθηθει θεσμικα εκει που πρεπει, (ως ειθισται δια οποιασδηποτε οδου). Αν και ειμαι ετοιμος για μεγαλυτερα διαστηματα παραμονης στο βουνο, μπορω να βοηθησω οσο χρειαστει (αν φυσικα το θελετε) , ετσι, για να κινουμαι  ποιο ανετα και να μη μου παιρνουν την μιση απολαυση οι προφυλαξεις  (καντε οτι συνειρμο θελετε  :) ::) ) αλλα και να μαθαινουν οι νεωτεροι οτι αξιζει παντοτε να προσπαθεις για το καλυτερο.

Ναι σε όλα! :) Η λύση σε αυτά τα προβλήματα έρχεται μόνο από συλλογικές κινήσεις.

Εκτός από τους σκοπευτικούς συλλόγους υπάρχει κάποιος επίσημος π.χ. σύλλογος φίλων αεροβόλου? Νομίζω έχω διαβάσει για κάποιον στην Θεσσαλονίκη αλλά τα μηνύματα εκεί ήταν αρκετά παλιά. Νομίζω η διάθεση για κάτι τέτοιο υπάρχει σε όλους μας και πιστεύω πολλοί θα είναι σε θέση να βοηθήσουν. Εγώ τουλάχιστον μπορώ.
Ίσως να ανοίξουμε ένα θέμα με προτάσεις και δήλωση ενδιαφέροντος για να μην είμαστε εκτός θέματος???

Δημήτρης


http://aerovolo.gr/forum/index.php?board=25.0

 :-[ Ντροπή μου...πάντα πίστευα ο εν λόγω τομέας αφορούσε συλλόγους ΣΚΟΕ μόνο... Θα πέσει διάβασμα!

Αποσυνδεδεμένος Kyriakos87

  • Συντονιστής
  • *****
  • Μηνύματα: 4808
Απ: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα
« Απάντηση #87 στις: 10 Απριλίου, 2013, 15:59:30 μμ »
Να πέσει, να πέσει  :D :D :D

Pyrgetos Shooting Club


1. Οι ηλίθιοι είναι αήττητοι!!
2. Η συμμετοχή στο forum δεν είναι υποχρεωτική.!!!
3. το καλύτερο αεροβόλο ειναι αυτο που ευχαριστεί τον ιδιοκτήτη του.!!!!

Αποσυνδεδεμένος sal4680461

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 2460
  • One Man Cant Change World That's why I use spotter
Απ: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα
« Απάντηση #88 στις: 10 Απριλίου, 2013, 20:58:39 μμ »
Αγαπητοί φίλοι του αεροβόλου,

Θα ήθελα να σας ενημερώσω πως σήμερα πέρασα αστυνομικό έλεγχο καθώς γύριζα από την εξάσκηση μου στην σκοποβολή. Έχω στην κατοχή μου ένα Benjamin Marauder 5,5mm και φέρει και διόπτρα. Δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα στον έλεγχο που έγινε αφού έδειξα στα όργανα την αστυνομική μου ταυτότητα, το δελτίο κατοχής του αεροβόλου (μου το έφτιαξε το μαγαζί που το πήρα)μαζί με την απόδειξη αγοράς καθώς και την σκοπευτική μου ταυτότητα.

Είμαι πολύ καινούργιος στον κόσμο του αεροβόλου αλλά θα ήθελα να σας ενημερώσω πως διαβάζοντας τα όσα έχετε γράψει στην ενότητα του forum ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ είναι άκρως άστοχα ενώ πολλές φορές αποπροσανατολιστικά. Δεν σας το κρύβω πως πριν ασχοληθώ με το αεροβόλο… διάβασα σχεδόν τα πάντα από όσα αναφέρονται στην ενότητα αυτή. Το συμπέρασμα που έβγαλα…. ήταν πως αυτό δεν είναι χόμπυ αλλά….. μεταφορά ναρκωτικών !! τόσο επικίνδυνο το βρήκα. Ο κάθε ένας δίνει την δική του ερμηνεία… και καταγράφει την δική του άποψη.

Πριν από 6 μήνες είπα στον εαυτό μου να το ψάξω… και να ασχοληθώ σοβαρά γιατί δεν μπορεί να είναι τόσο ασαφές το πλαίσιο… και τόσο επικίνδυνο να με πιάσουν λες και είμαι κανένας εγκληματίας !! Επικοινώνησα γραπτώς με την Διεύθυνση όπλων… πήγα για νομικές γνωμοδοτήσεις στα αρμόδια όργανα… έτρεξα σε σκοπευτικούς συλλόγους και ευτυχώς άκρη έβγαλα. Το κόστος για όλα αυτά δεν ξεπέρασε τα 150 ευρώ… και τώρα έχω όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να μην έχω πρόβλημα με τις αρχές.

Σας συνιστώ λοιπόν να διαγράψετε ΤΕΛΕΙΩΣ την ενότητα ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ… γιατί μόνο κακό μπορεί να κάνει σε κάθε νέο χομπίστα που θέλει να ασχοληθεί με το αεροβόλο. Αν έχετε μαζί σας τα παραπάνω… καθώς και τις απαραίτητες νομικές γνωμοδοτήσεις (πχ συνήγορο του πολίτη) τότε κανένα όργανο δεν θα μπορέσει ούτε θα θελήσει να σας δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα εκτός βέβαια… αν σας πιάσει να κάνετε σκοποβολή στην πλατεία ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ !!!

Σας ξανασυμβουλεύω λοιπόν… ΔΙΑΓΡΑΨΤΕ ΤΕΛΕΙΩΣ την ενότητα ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ… έτσι όπως έχει εξελιχθεί μόνο κακό κάνει στον κόσμο του αεροβόλου !!

φιλε μου παρακολουθωντας την εξελιξη της συζητησης θα ηθελα να σου προτεινω να επικοινωνησουμε τηλεφωνικα ωστε να δωσουμε ενα ραντεβου ή στο σχιστο ή στο χαιδαρι ωστε να δω αυτα τα χαρτια ωστε να προβω σε αναλογες ενεργιες  και να ενημερωσω τους φιλους με λεπτομεριες σε τι ενεργιες πρεπει να προβουν ωστε να τους φυγει το αγχος και να χαρουν το χομπυ τους βεβαια θα ηταν καλη ιδεα να περασεις το σαββατο απο το σχιστο να γνωριστουμε και να δουμε περισσοτερα ατομα τα χαρτια απο κοντα  επ  αυτου σου στελνω το κιητο μου με πμ
θα ηθελα να ευχαριστησω τον φιλο Αλεξη που ανταποκριθηκε στο καλεσμα μου και επικοινωνησε μαζι μου  και μου επεξηγησε την διαδικασια που εκανε και εβγαλε τα αποτελεσματα που ανφερει  καποια απο αυτα μας ειναι γνωστα σε ολους και καποια αλλα χρειαστηκαν επιμονες ενεργιες για την επιτευξη του σκοπου του  ευχομαι πολυ συντομα να τον γνωρισουμε απο κοντα και να μας δωσει απο κοντα πιο αναλυτικες πληροφοριες
GAMO AF10
HAMERLI CR 20 CONVERTION TO PCP
WALTHER LGM-2 CONVERTION TO PCP
HW-100
Feinwerkbau 300
CZ 452 0,22 ULTRA MATCH
MOSSBERG 510 12CAL
BAIKAL MP153 12CAL
BAIKAL IJ 58 12CAL

Αποσυνδεδεμένος mamawaits

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 808
Απ: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα
« Απάντηση #89 στις: 10 Απριλίου, 2013, 21:28:58 μμ »
1)Στα νομικα θεματα πρεπει να ειμαστε ακριβεις με αυτα που λεμε για να μην παραπληροφορηθει κανεις...
2)Ο ρολος ενος φορουμ ειναι ο καθενας να μοιραζεται την γνωση του με ολους αφιλοκερδος
3)οσον αφορα τον εσοαπ δε νομιζω να εξυσε κανεις το κεφαλι του με απορια οι ενεργειες και οι υποσχεσεις του ειναι γνωστες οποιος θελει μπορει να ανατρεξει στα σχετικα θεματα....