Γενικά => Εισαγωγή στον κόσμο του αεροβόλου => Μήνυμα ξεκίνησε από: iraklis2010 στις 28 Σεπτεμβρίου, 2010, 22:05:24 μμ

Τίτλος: Ερωτήσεις για τα μοντέλα της Cometa
Αποστολή από: iraklis2010 στις 28 Σεπτεμβρίου, 2010, 22:05:24 μμ
Eχει κανεις  στην κατοχη του καποιο απο την τελευταια σειρα της Cometa  Mod Fusion Premier και Mod 400 Premier να μας πει την  γνωμη του για αυτα τα τοσο ωραια και εντυπωσιακα τουφεκια(φωτο στο Cometa airgun)
Τίτλος: Απ: Ερωτήσεις για τα μοντέλα της Cometa
Αποστολή από: MASTORAS στις 28 Σεπτεμβρίου, 2010, 22:18:56 μμ
Νομιζω οτι εχει παρει ενα ο AVARIS και κατενθουσιαστηκε με την ευκολια σκοπευσης που προσεφεραν τα σκοπευτικα του.
Τίτλος: Απ: Ερωτήσεις για τα μοντέλα της Cometa
Αποστολή από: gianismegara στις 28 Σεπτεμβρίου, 2010, 22:43:56 μμ
Από μια σύντομη έρευνα, είδα ότι υπάρχει και στην χώρα μας, το COMETA FUSION BLACK 4.5 mm:  http://www.airgunshop.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=31042
Φαίνεται αξιόλογο αεροβόλο και με καλή ποιότητα κατασκευής, αλλά απ' ότι είδα, δεν διαθέτει ανοικτά σκοπευτικά. Τα είδα και στην επίσημη σελίδα της COMETA. Πολύ όμορφα!
Τίτλος: Απ: Ερωτήσεις για τα μοντέλα της Cometa
Αποστολή από: Kyriakos87 στις 28 Σεπτεμβρίου, 2010, 23:16:43 μμ
Καλά οπλάκια, αξιόλογα και σε καλή τιμή.
Με αρκετά καλή σκανδάλη για τα χρηματα τους και καλή ευστοχία.

http://aerovolo.gr/forum/index.php/topic,1169.0.html


Κυριάκος.

Τίτλος: Απ: Ερωτήσεις για τα μοντέλα της Cometa
Αποστολή από: iraklis2010 στις 29 Σεπτεμβρίου, 2010, 14:20:22 μμ
Κυριακο το δικο σου οπλο ειναι το 300 εγω ρωτω για τη σειρα 400 Fusion Premier με ξυλινα κοντακια απο πολυ ομορφα ξυλα(δεν ειμαι συγουρος αν ειναι καρυδια).
Ενα που βρηκα εδω με πλαστικο κοντακι χωρις σκοπευτικα ζητα απο τον υποψηφιο αγοραστη του το ποσον των 380 ευρω.
Το αδελφακι του που φορα ξυλινο κουστουμι ισως θελει κατι παραπανω να ερθει σπιτι σου, και αυτο που εχει ρυθμιζομενο μαγουλο ισως κατι ακομα.
Επισεις παρατηρησα σε σχεση με το δικο σου εχει καποιες διαφορες τουλαχιστον εξωτερικα.
Δεν ξερω αν καποιος εχει το συγκεκριμενο μοντελο να μας πει τις εντυπωσεις του.
Τίτλος: Απ: Ερωτήσεις για τα μοντέλα της Cometa
Αποστολή από: tieton στις 29 Σεπτεμβρίου, 2010, 14:33:12 μμ
Μηπως λες γι αυτα Ηρακλη?
http://www.carabinasypistolas.com/compressed_air_rifles/cometa_air_rifles/
Τίτλος: Απ: Ερωτήσεις για τα μοντέλα της Cometa
Αποστολή από: iraklis2010 στις 29 Σεπτεμβρίου, 2010, 14:47:03 μμ
Ακριβως αυτα Κυριακο.
Τουλαχιστον εξωτερικα ειναι πολυ ωραια οπλα!!!!!
Τίτλος: Απ: Ερωτήσεις για τα μοντέλα της Cometa
Αποστολή από: Kyriakos87 στις 29 Σεπτεμβρίου, 2010, 14:53:25 μμ
Εγω σου εδωσα εκεινο το λινκ για να πάρεις μια ιδέα απο την Cometa γενικα.
Δες και αυτο.
Μάλλον μια παραλλάγη του fenix 400 πρεπει να ειναι.

http://aerovolo.gr/forum/index.php/topic,1085.0.html
Τίτλος: Απ: Ερωτήσεις για τα μοντέλα της Cometa
Αποστολή από: accuracy lover στις 29 Σεπτεμβρίου, 2010, 15:15:46 μμ
Μάλλον μια παραλλάγη του fenix 400 πρεπει να ειναι.
http://aerovolo.gr/forum/index.php/topic,1085.0.html
         
          Σωστά, το Fusion είναι στην πράξη ένα FENIX 400 με διαφορετική κάννη και κοντάκι - όλα τα υπόλοιπα μηχανικά μέρη είναι όμοια μεταξύ τους. Το Fusion έχει κοντή κάννη (γύρω στα 30 cm) και χιτώνιο (shrouded barrel) που την περιβάλλει και της δίνει κανονικό μήκος, δεν έχει ανοιχτά σκοπευτικά και το κοντάκι έχει άλλο σχήμα. Οι εκδόσεις Premier που κυκλοφόρησαν τελευταία έχουν κοντάκι από καρυδιά ενώ τα απλά έχουν κοντάκια από οξιά. Σαν ποιότητα κατασκευής είναι ανώτερα όλων των άλλων Ισπανικών και σίγουρα αξίζουν τα λεφτά τους.

Τίτλος: Απ: Ερωτήσεις για τα μοντέλα της Cometa
Αποστολή από: mentzas στις 17 Φεβρουαρίου, 2012, 12:54:02 μμ
Καποια ενημερωση για το V10-V5 ?

Καποιος κατοχος ??
Τίτλος: Απ: Ερωτήσεις για τα μοντέλα της Cometa
Αποστολή από: Christopher στις 17 Φεβρουαρίου, 2012, 12:57:06 μμ
Περιμενε και ερχεται. ;)
Τίτλος: Απ: Ερωτήσεις για τα μοντέλα της Cometa
Αποστολή από: AndreW στις 14 Ιουνίου, 2012, 09:01:44 πμ
Έχει κανείς σας την cometa 220?
Είναι καλό αεροβόλο για αρχαρίους?
 ???
Τίτλος: Απ: Ερωτήσεις για τα μοντέλα της Cometa
Αποστολή από: AndreW στις 14 Ιουνίου, 2012, 11:08:28 πμ
Γειά σας παιδιά, με λένε ανδρεα (όπως λέει και το ονομα :P) και για ξεκίνημα διάλεξα ένα baical με 100 ευρώ, αλλα (ας είναι ο άνθρωπος του μαγαζιού καλά) και μου πρότεινε την cometa 220. Είναι καλή για ξεκίνημα; Ξέρετε κανένα ανταλλακτικό ελατήριο μην σπάσει και δεν βρίσκω; Παντός εγώ την αγόρασα και έμεινα πολύ ευχαριστημένος από αυτό.
Τίτλος: Απ: Ερωτήσεις για τα μοντέλα της Cometa
Αποστολή από: accuracy lover στις 14 Ιουνίου, 2012, 13:41:01 μμ
          Καλησπέρα φίλε AndreW.  Δεν έχω δεί το Cometa 220 αλλά κατέχω το παλιότερο μοντέλλο - το μοντέλλο 200 που δεν βγαίνει πιά. Τα δύο όπλα έχουν παρόμοιες διαστάσεις και "γραμμή" (το 220 αντικατέστησε το 200) αλλά διαφέρουν σε πολλά από τα εσωτερικά τους μέρη (μηχανισμός σκανδάλης, πιστόνι κλπ). Άν εξαιρέσεις την σκανδάλη (που στο δικό μου άν και διαφημιζόταν ως ρυθμιζόμενη στην πράξη δεν επιδέχεται σοβαρές ρυθμίσεις) είναι πρώτης τάξεως αεροβόλο για αρχάριους αλλά και για "πεπειραμένους" άν και σχετικά "αδύνατο" (δεν είναι πολύ ισχυρό). Το 220 έχει μια σειρά βελτιώσεων (συνθετική τσιμούχα πιστονιού, κάπως μεγαλύτερο αεροθάλαμο) κι έτσι βγάζει μερικά μέτρα ταχύτητας παραπάνω - η εταιρεία το διαφημίζει λέγοντας πώς αποδίδει 220 m/sec στο διαμέτρημα των 4,5 mm με μολύβδινες βολίδες (άγνωστος ο τύπος τους όμως) και 190 m/sec στο διαμέτρημα των 5,5 mm - είθισται οι αποδόσεις που ανακοινώνουν οι εταιρείες να είναι σχεδόν πάντα "αισιόδοξες" οπότε υπολόγιζε και κάτι λιγότερο.
             http://www.cometaairgun.com/en/cometa_carabinas_220.html
     Η μοναδική μου επιφύλαξη αφορά την σκανδάλη του 220 που από αναφορές άλλων χρηστών και δοκιμές σε ξενόγλωσσα forum και site εξακολουθεί να μην είναι η καλύτερη δυνατή - κάτι που κατά την γνώμη μου πάντα - αδικεί το αεροβόλο. Παρέχει δυνατότητα ρύθμισης αλλά ο σχεδιασμός και η γεωμετρία των εξαρτημάτων της δείχνουν πώς δεν είναι ακριβώς ότι υπόσχεται. Για να το ξεκαθαρισω δε λέγοντας "μη καλή" εννοώ πώς δεν μπορεί να ρυθμιστεί σε χαμηλό βάρος έλξης και δεν μπορεί να δώσει την καλύτερη δυνατή αίσθηση στον σκοπευτή για να βελτιώσει την ακριβειά του. Από λειτουργικής πλευράς δεν έχει κανένα πρόβλημα - υπάρχει και αυτόματη ασφάλεια που μπαινοβγαίνει κατά τη βούληση του χειριστή - το βάρος της όμως και η διαδρομή την κάνουν κάπως κουραστική. Το ζήτημα του μηχανισμού της σκανδάλης στα αεροβόλα της Cometa μου προξενεί απορία εδώ και πάρα πολύ καιρό και το έχω σαν "παράπονο" (ίσως να το έχω αναφέρει ξανά κάπου, δεν θυμάμαι τώρα) - γιατί δεν βάζουν την καλή ρυθμιζόμενη σκανδάλη του κορυφαίου τους μοντέλλου 400 FENIX/FUSION σε όλα τα μοντέλλα που παράγουν; Παίρνω σαν παράδειγμα την Diana και την Weihrauch (HW) - και οι δύο εταιρείες  έβαζαν τον καλό μηχανισμό σκανδάλης τους  σε όλα τα μοντέλλα π.χ. το μικρό "παιδικό"  Diana 25 είχε την ίδια σκανδάλη με το "ενήλικο" και βαρύ Diana 35 , η Weihrauch προσφέρει την κλασσική σκανδάλη Rekord σε  όλα σχεδόν τα όπλα της (πλήν του HW 25), από το "μικρό στο μάτι" HW 30S έως το "βαρύ πυροβολικό" που ακούει στο όνομα HW 80.
           Πιστεύω ειλικρινά πώς είναι κρίμα κι αδικία για την συνολικά καλή ποιότητα των αεροβόλων της Cometa να υπολείπονται σε έναν τόσο κρίσιμο ("νευραλγικό") τομέα για κάθε ραβδωτό όπλο ακριβείας όπως η καλή σκανδάλη. Δεν ξέρω άν το σκέφτηκαν ποτέ κι αποφάσισαν να μην το εφαρμόσουν για τους δικούς τους λόγους (αλλαγή της γραμμής παραγωγής, επανασχεδιασμός μοντέλλων, μεγάλο κόστος επένδυσης με αμφίβολη αποδοχή από την αγορά κλπ) - είμαι τελείως άσχετος από βιομηχανικές κατασκευές αυτού του είδους κι ίσως ακούγεται αφελές σε έναν ειδικό του κλάδου αλλά δεν νομίζω ότι θα ήταν και τόσο δύσκολο ή ασύμφορο από πλευράς κόστους να ενσωματώσουν την καλή σκανδάλη που ήδη παράγουν σε όλα τους τα μοντέλλα. Μόνο κέρδος θα είχαν κι αυτοί και οι καταναλωτές/αγοραστές των προϊόντων τους (και πονοκέφαλο οι ανταγωνιστές).

       Με αυτά κατά νου φίλε AndreW κι άν το οικονομικό θέμα δεν είναι απαγορευτικό θα σου έλεγα να δείς το μεγαλύτερο, δυνατότερο αλλά και ολοκληρωμένο Cometa 400. Άν πάλι σου αρέσει το συγκεκριμένο αεροβόλο σκέψου λίγο κι αυτά που είπαμε εδώ.
         

Τίτλος: Απ: Ερωτήσεις για τα μοντέλα της Cometa
Αποστολή από: AndreW στις 14 Ιουνίου, 2012, 14:04:14 μμ
Φιλε accuracy lover, εγώ το εχω αγορασει, αλλά ήθελα να ακούσω και λόγια από έμπειρους αεροβολίστες.
Τίτλος: Απ: Ερωτήσεις για τα μοντέλα της Cometa
Αποστολή από: accuracy lover στις 14 Ιουνίου, 2012, 14:54:29 μμ
 
Φιλε accuracy lover, εγώ το εχω αγορασει, αλλά ήθελα να ακούσω και λόγια από έμπειρους αεροβολίστες.

         Αυτό είναι ακόμα καλύτερο φίλε AndreW - αφού το έχεις ήδη γράψε μας κάποια στιγμή (όποτε μπορέσεις) τις εντυπώσεις σου από "πρώτο χέρι" σχετικά με την λειτουργία του, κατά πόσο είσαι ευχαριστημένος από αυτό και άν ικανοποίησε τις προσδοκίες σου. Οι απόψεις σου θα είναι πολύ χρήσιμες για όλους μας.
             Προσωπικά άν και το Cometa μου το πήρα δεύτερο χέρι (ίσως και τρίτο, δυστυχώς δεν μπορώ να ξέρω) και με τις ψιλοφθορές που έχει (ξέβαψαν κάπως τα ξύλα του, έχει πολύ μικρά στίγματα σκουριάς στα μεταλλικά μέρη) όταν το πάρω στα χέρια και αρχίζω να ρίχνω δύσκολα θα το αφήσω κάτω άν και έχω κι άλλα ποιοτικότερα, ακριβότερα και ολοκαίνουρια αεροβόλα για να χρησιμοποιήσω. Ο συνδυασμός μεγέθους, βάρους, ευκολίας όπλισης (είναι αστεία η προσπάθεια όπλισης με αυτό - μόνο το Slavia 631 θέλει ελαφρώς μικρότερη δύναμη για να οπλίσει) το κάνει πολύ επιθυμητό - άν είχε και καλύτερη σκανδάλη θα ήταν τέλειο.

 
Τίτλος: Απ: Ερωτησεις για τα μοντελα της COMETA
Αποστολή από: AndreW στις 14 Ιουνίου, 2012, 16:10:52 μμ
Εμένα (με κριτήριο τις 250+ βολές που του έριξα) μου άρεσε παρά πολύ για πρώτο αεροβόλο. Οπλίζει ευκολα, το βάρος εμένα δεν με ενδιαφέρει και τόσο διότι δεν ασχολούμε επαγγελματικά. Οι διαστάσεις του είναι ικανοποιητικές (ούτε μικρό ούτε μεγάλο ειναι, για μένα τουλάχιστον). Οι σκανδάλη του είναι καλη,δύο σταδίων, αφού δεν του άλλαξα και τίποτα. Είναι ακριβές, αν και ήθελε λίγο ρυθισμα στην αρχή   :P Σε σχέση με το baical mp520 (δεν είμαι και σίγουρος για το όνομα :-\)        γείναι σούπερ για αρχαρίους (τα εχω πιάσει και εχω ρίξει και με τα δύο, και ομολογώ πως προτιμώ την cometa 220. Εχω μείνει απόλυτα ευχαριστημένος, και νομίζω αξίζει για τα λεφτά του.
Τίτλος: Απ: Ερωτήσεις για τα μοντέλα της Cometa
Αποστολή από: accuracy lover στις 14 Ιουνίου, 2012, 16:34:48 μμ
       
         Στην σύγκρισή σου μάλλον εννοείς το Baikal MP 512 που είναι παρόμοιων διαστάσεων. Επειδή είχα και αυτό το Baikal για κάτι χρόνια & έχω ρίξει κάμποσες βολές και μ' εκείνο συγκριτικά με το Cometa υπολείπεται σε κάποια πράγματα. Η σκανδάλη του Βaikal MP 512 ήταν επίσης σκληρή και με μεγάλη διαδρομή που καθιστούσε ασαφές το σημείο απελευθέρωσης της βολής, ήταν εξ' ολοκλήρου ατσάλινη κατασκευή αλλά με χειρότερο επιφανειακό φινίρισμα σε σχέση με το Cometa αλλά και με σχεδιαστικά "φάουλ" του μηχανισμού που αναγνωρίστηκαν στην πορεία. Είχε καλή ακρίβεια κι εξαιρετική αίσθηση στο κράτημα στα χέρια κάτι που έκανε τις βολές από όρθια θέση πολύ βολικές κι εύκολες. Αφού το είδες και το έριξες κι αυτό αλλά στο τέλος προτίμησες το Cometa οφείλω να σε συγχαρώ για την επιλογή σου και το κριτήριό σου (όπου κι άν στηριζόταν).
           Ρίξε βολές να το ευχαριστηθείς και να "στρώσει" κι άλλο η λειτουργία του!  Όσο για την σκανδάλη εφ' όσον σε βολεύει και την συνήθισες άσε τους άλλους (κι εμένα μαζί) να λένε! :D 
       Η ενασχόλησή μας με τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τις επιμέρους λειτουργίες των μηχανισμών δεν φτάνει για να μας αποδοθεί ο χαρακτηρισμός "επαγγελματίες" του είδους - κάθε άλλο μάλιστα. Χομπίστες είμαστε όλοι  αλλά "το ψάχνουμε" για να βρούμε τα θετικά και τα αρνητικά κάθε σχεδίου και όπλου  ώστε να βοηθηθούμε μαθαίνοντας και να βοηθήσουμε άλλους φίλους που σκέφτονται να κάνουν μια αγορά. Την διαφορά που έχει μια καλύτερη σκανδάλη θα την δείς και θα την καταλαβεις όταν με το καλό ρίξεις με ποιοτικότερα αεροβόλα. Να υποθέσω πώς οι μέχρι τώρα βολές σου ήταν με τα ανοιχτά σκοπευτικά του όπλου ή του έχεις προσαρμόσει και διόπτρα;

Τίτλος: Απ: Ερωτήσεις για τα μοντέλα της Cometa
Αποστολή από: AndreW στις 14 Ιουνίου, 2012, 16:41:55 μμ
Δυστυχώς με ανοιχτα σκοπευτικά. Θέλω να πάρω μια διόπτρα αλλά πρέπει να είμαι μέλος συλλόγου αν δε κάνω λάθος. Αν ξέρεις τι λέει ο νόμος (γιατί μπερδεύτηκα) μπορείς να με φωτίσεις με το νομικό θέμα? Τι πρέπει να κάνω για να εχω μια νόμιμη διόπτρα?
Τίτλος: Απ: Ερωτήσεις για τα μοντέλα της Cometa
Αποστολή από: accuracy lover στις 14 Ιουνίου, 2012, 16:48:26 μμ
 
Δυστυχώς με ανοιχτα σκοπευτικά. Θέλω να πάρω μια διόπτρα αλλά πρέπει να είμαι μέλος συλλόγου αν δε κάνω λάθος. Αν ξέρεις τι λέει ο νόμος (γιατί μπερδεύτηκα) μπορείς να με φωτίσεις με το νομικό θέμα? Τι πρέπει να κάνω για να εχω μια νόμιμη διόπτρα?

           Υπάρχουν πολλές αναφορές στο forum για το "λεπτό" αυτό ζήτημα κι αντίστοιχα θέματα - με την χρήση της "Αναζήτησης" μπορείς να βρείς πολλές πληροφορίες σχετικά - ρίξε μια ματιά εδώ για να κατατοπιστείς:

                  http://aerovolo.gr/forum/index.php/topic,732.0.html
       
Τίτλος: Απ: Ερωτήσεις για τα μοντέλα της Cometa
Αποστολή από: AndreW στις 14 Ιουνίου, 2012, 16:55:07 μμ
Το εχω διαβάσει αυτό το topic αλλά δεν έβγαλα άκρη διότι αναφέρθηκαν πολλα για αυτό το θέμα και δεν κατέληξαν (τουλάχιστον όχι εγώ) σε κάτι συγκεκριμένο
 :-[
Τίτλος: Απ: Ερωτήσεις για τα μοντέλα της Cometa
Αποστολή από: accuracy lover στις 14 Ιουνίου, 2012, 17:35:03 μμ
 
           Η πιο απλή και πρακτική απάντηση είναι πώς με βάση την ισχύουσα νομοθεσία της χώρας δεν μπορείς να έχεις πάνω στο αεροβόλο σου και να χρησιμοποιείς νόμιμα μια τηλεσκοπική διόπτρα σαν αυτές που βλέπεις σε πολλές εικόνες, φωτογραφίες και παρουσιάσεις ή δοκιμές. Στην τελική και άν συμβεί αυτό που ο καθένας απεύχεται ακόμα και η εγγραφή σε επίσημο Σκοπευτικό Σύλλογο είναι ένα "σύν" στην υπεράσπισή σου - δεν σε κατοχυρώνει όμως 100% σε κάθε περίπτωση. Τα νομικά "τρύκ" που περιγράφονται κάπου στις συζητήσεις δεν σώζουν την κατάσταση και προϋποθέτουν τεράστια ταλαιπωρία και γραφειοκρατία για κάτι που πρακτικά δεν χρησιμοποιεί κανένας χομπίστας σκοπευτής [διόπτρα με μέγιστο συντελεστή μεγέθυνσης ειδώλου 4x δηλωμένη με άδεια πάνω σε πανάκριβο αεροβόλο τουφέκι Ολυμπιακών προδιαγραφών ("αναιμικό" από πλευράς δύναμης) για το Ολυμπιακό αγώνισμα του κινούμενου στόχου (αγριόχοιρου παλιότερα) στην απόσταση των 10 m] - ενός αγωνίσματος που πρακτικά (όχι στα χαρτιά) δεν εξασκείται ενεργά σε κανένα Σκοπευτήριο στην Ελλάδα.
         
              Αυτά είναι τώρα τα πράγματα - όποιος θέλει να πάρει το ρίσκο και την ευθύνη το κάνει έχοντας γνώση της κατάστασης που ισχύει και ο Άγιος Προστάτης των σκοπευτών βοηθός!
Τίτλος: Απ: Ερωτήσεις για τα μοντέλα της Cometa
Αποστολή από: AndreW στις 14 Ιουνίου, 2012, 21:26:42 μμ
Κρίμα, και ήθελα να πάρω μια.  :-\
Σιγα μην το ρισκάρω, θα μου πάρουν και το μόνο αεροβόλο που εχω  :P
Τίτλος: Απ: Ερωτήσεις για τα μοντέλα της Cometa
Αποστολή από: Christopher στις 14 Ιουνίου, 2012, 21:40:56 μμ
Κρίμα, και ήθελα να πάρω μια.  :-\
Σιγα μην το ρισκάρω, θα μου πάρουν και το μόνο αεροβόλο που εχω  :P

Το οπλο δεν θα στο παρουν.
Τίτλος: Απ: Ερωτήσεις για τα μοντέλα της Cometa
Αποστολή από: AndreW στις 14 Ιουνίου, 2012, 21:59:08 μμ
Κρίμα, και ήθελα να πάρω μια.  :-\
Σιγα μην το ρισκάρω, θα μου πάρουν και το μόνο αεροβόλο που εχω  :P

Το οπλο δεν θα στο παρουν.
Τότε τι θα πάθω αν με πιάσουν με παράνομη διόπτρα; (sorry για την ασχετίλα μου  :P)
Τίτλος: Απ: Ερωτήσεις για τα μοντέλα της Cometa
Αποστολή από: Louk στις 14 Ιουνίου, 2012, 22:20:15 μμ
μαλλον αρκετο τρεξιμο.Χωρις,θελω να πιστευω,συνεπειες σοβαρες.
Τίτλος: Απ: Ερωτήσεις για τα μοντέλα της Cometa
Αποστολή από: accuracy lover στις 14 Ιουνίου, 2012, 22:25:49 μμ
                   
                   Διάβασε κι αυτό για να πάρεις μια ιδέα:
 
            http://aerovolo.gr/forum/index.php/topic,3992.0.html

Τίτλος: Απ: Ερωτήσεις για τα μοντέλα της Cometa
Αποστολή από: AndreW στις 14 Ιουνίου, 2012, 22:34:34 μμ
Ξου Ξου Ξου μην μου τύχει τίποτα σαν το τοπικ και τρέχουμε