Αποστολέας Θέμα: Νόμιμο κυνήγι με αεροβόλο εντός συνόρων;  (Αναγνώστηκε 416856 φορές)

Finman

  • Επισκέπτης
Απ: Νόμιμο κυνήγι με αεροβόλο εντός συνόρων;
« Απάντηση #75 στις: 23 Ιουνίου, 2008, 22:10:15 μμ »
Ενα απο τα κυρια ερωτημαατα που εχω εγω με τα επιχειρηματα περι κυνηγιου με αεροβολο στην ελλαδα (γιατι δεν το καταλαβαινω, οχι γιατι ειναι λαθος), ειναι ο τυπος θηραματων που θα στοχευθουν με το αεροβολο.

Στην αγγλια καταλαβαινω τη χρηση του, καθως υπαρχει πληθωρα θηραματων μεγεθους αναλογου των δυνατοτητων του αεροβολου (πχ φασα, σκιουρος, κουνελι, καρακαξα, περιστερι). Στην Ελλαδα, δεν υπαρχουν πολλα μερη με κουνελια (εκτος απο τα νησια???), η φασα ειναι αποδημητικη και σχετικα σπανια, οι καρακαξες και τα κορακια ειναι συνηθως σε αποστασεις που δεν φτανει το αεροβολο (εαν και μπορουμε να τις χτυπησουμε καμια φορα), ο λαγος ειναι στα ορια των δυνατοτητων του αεροβολου, και δεν ειναι σε αριθμους που θα 'αντεξουν' εντατικο κυνηγι... Τα ποντικια και οι αρουραιοι μενουν...

Μπορει καποιος να με βοηθησει σε αυτο μου το ερωτημα? τι θα κυνηγηθει με το αεροβολο? (για να προλαβω εκ των προτερων, δεν θεωρω το σπουργιτι, το κοτσυφι η την τσιχλα και τα συναφη ως θηραματα, αλλα ως ωδικα πουλια που δεν πρεπει να κυνηγωνται. Αν και οταν ημουν μικροτερος και στην ελλαδα, τα κυνηγουσα μανιωδως, δεν εχω σηκωσει τουφεκι σε τετοιο πουλι εδω και 14 χρονια).

Πιστευω οτι τετοιου ειδους αποριες ειναι σχετικες, καθως και οι αρχες μπορει να αναρωτιουνται το γιατι να επιτραπει το κυνηγι με αεροβολο, απο πρακτικης αποψεως (δλδ οτι υπαρχει καποιος λογος).

φιλικα,

Μπιριγκογκος

Αποσυνδεδεμένος JOPA

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 121
Απ: Νόμιμο κυνήγι με αεροβόλο εντός συνόρων;
« Απάντηση #76 στις: 23 Ιουνίου, 2008, 22:26:45 μμ »
ΦΙΛΕ ΜΠΙΡΙΓΚΟΓΚΟ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΥΝΗΓΙ ΓΙΑ ΑΕΡΟΒΟΛΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (ΦΑΣΣΑ, ΚΟΥΝΕΛΙ.ΚΤΛ) ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΥΝΗΓΗΣΕΙΣ. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΕΡΟΒΟΛΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΑΝΑΨΥΧΗ.... ΦΙΛΙΚΑ ΓΙΑΝΝΗΣ

Αποσυνδεδεμένος giorgos200sx

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 1886
Απ: Νόμιμο κυνήγι με αεροβόλο εντός συνόρων;
« Απάντηση #77 στις: 23 Ιουνίου, 2008, 23:24:53 μμ »
Μπιριγκογκο πανω απ'ολα θελουμε να εχουμε την επιλογη να κυνηγισουμε!

Θυραμα υπαρχει....Ειδικοτερα απ'ολα οσο ανεφερες μονο ο σκιουρος δεν ειναι σε πληθωρα(τουλαχιστον στα νοτια που ειμαι εγω). Η φασα αντικαταστειται απο την πληθωρα περιστεριων! Τα υπολοιπα υπαρχουν.......

Και τελος παντων γιατι να μην μπορω να απαλαγω απο τους αρουραιους με το αεροβολο μου? Πρεπει ντε και καλα να δηλητηριζω τα ποντικια και μαζι τους ολα τα αλλα ζωα της περιοχης?

Και με τις φολες που ριχνουν για τους κορακους?Ξερεις ποσοι ιχνηλατες χανονται εξαιτιας αυτων των δηλητηριων?

Φυσικα δεν ελπιζω οτι αν επιτραπει το κυνηγι με το αεροβολο θα σταματισουν οι ΑΠΕΡΙΣΚΕΠΤΟΙ βοσκοι(δεν λεω οτι ολοι ειναι ετσι! ;) ) να πεταν φολες στα βουνα, γιατι ποτε δεν προκειται να πιασουν αεροβολο για να μειωσουν το προβλημα τους! Ομως θα πιασω εγω αεροβολο και θα κανω την δουλεια που κανεις κ εσυ στην Αγγλια, διευκοληνοντας τους ενω παραλληλα θα γουσταρω!!!!
Αδικο εχω?

Αποσυνδεδεμένος j0hn

  • Συντονιστής
  • *****
  • Μηνύματα: 683
Απ: Νόμιμο κυνήγι με αεροβόλο εντός συνόρων;
« Απάντηση #78 στις: 24 Ιουνίου, 2008, 00:29:24 πμ »
ΦΙΛΕ ΜΠΙΡΙΓΚΟΓΚΟ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΥΝΗΓΙ ΓΙΑ ΑΕΡΟΒΟΛΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (ΦΑΣΣΑ, ΚΟΥΝΕΛΙ.ΚΤΛ) ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΥΝΗΓΗΣΕΙΣ. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΕΡΟΒΟΛΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΑΝΑΨΥΧΗ.... ΦΙΛΙΚΑ ΓΙΑΝΝΗΣ

Συμφωνω απολυτα μαζι σου φιλε jopa.

 Γιατι εδω στην Ελλαδα πρεπει  να νιωθουμε παντα παρανομοι.Γελοιο παραδειγμα  τα ορια ταχυτητας.Περα απο καθε λογικη σου λενε : ναι θα εισαι παρανομος. 80 με ηλιο η βροχη  στην ανοιχτη καμπη με την αναποδη κλιση με δρομο γυαλι και διαγραμμιση απο χρωματακι special αντιτριβικο ,ειδικο στην καταρριψη μοτοσυκλετων. 80 στην ευθεια με την καινουργια ασφαλτο γιατι σε λιγο πλησιαζεις σε αστικη περιοχη και πρεπει να εισπραξουμε και κανα φραγκο. Η κατασταση αυτη  δεν ειναι τυχαια , μας θελουν να νιωθουμε ετσι. Κυνηγησες κατσαριδα φτερωτη με αεροβολο εις βαρος του Ελληνικου κρατους? Ε να μην κανω και εγω μια μικροαπατη μερικων ψωροευρω.? Κανε τα στραβα ματια.

Finman

  • Επισκέπτης
Απ: Νόμιμο κυνήγι με αεροβόλο εντός συνόρων;
« Απάντηση #79 στις: 24 Ιουνίου, 2008, 00:33:04 πμ »
Το θεμα της χρησης που επισημαινει ο φιλος Γιαννης το καταλαβαινω απολυτα, αν και αυτο δεν σημαινει οτι πρεπει να αλλαξει η νομοθεσια περι κυνηγιου, παρα μονο τα σημεια του νομου που καθοριζουν την κατοχη και χρηση του αεροβολου και παρελκομενων (διοπτρες, σιγαστηρες κλπ).

Τωρα, φιλε Γιωργο, οσον αφορα τουφεκιες σε κορακια, να σου πω την αληθεια με πυροβολα φετος εχω παρει 4 πανω απο 120 μετρα το καθενα, γιατι δεν μπορουσα να τα πλησιασω πιο κοντα. Πηρα 37 με το δικανο σε μια μερα, αλλα αυτα στο φτερο και φερνοντας τα κοντα με ομοιωματα και κραχτη (που αν δεν κανω λαθος επισης απαγορευονται στην Ελλαδα??). Τα ιδια και με τις καργιες.

Με το αεροβολο πηραμε με ενα φιλο πανω απο 50 αρουραιους, αλλα το βραδυ και με λαμπα (που και αυτο απαγορευεται στην ελλαδα...) Και ολα αυτα μετα απο προσκληση του αγροτη. Μερα, με φυσικο φως εχω παρει 5 αρουραιους (και πολλους λεω) ολα τα χρονια που ειμαι εδω.

Θα με συγχωρησεις λοιπον εαν ειμαι καπως σκεπτικος ως προς την χρησιμοτητα του αεροβολου σαν κυνηγετικο οπλο, με τα δεδομενα της Ελλαδος (και ηδη στο φορουμ ειδαμε δειγματα κυνηγιου που δεν νομιζω οτι αντιπροσωπευουν τους λογους που οι περισσοτεροι θα ηθελαν το αεροβολο).

Ταυτοχρονα ειδαμε, επισης στο φορουμ, εκφραση γνωμων που ειναι οχι τοσο αντιθετες στο κυνηγι, αλλα περισσοτερο στην νοοτροπια και την αντιληψη πολλων ελληνων ως προς το τι σημαινει να εχεις οπλο και να παιρνεις τα βουνα...

Θα ηταν χρησιμο να ακουστουν και οι αποψεις των υπολοιπων που συνεισφερουν σε αυτο το θεμα για να δημιουργηθει μια πιο αντιπροσωπευτικη αποψη.

Φιλικα,

Μπιριγκογκος

stefplak

  • Επισκέπτης
Απ: Νόμιμο κυνήγι με αεροβόλο εντός συνόρων;
« Απάντηση #80 στις: 24 Ιουνίου, 2008, 01:51:23 πμ »
καλη διαθεση και παρεα να υπαρχει και θηραματα βρισκονται και ολα βρισκονται....

Finman

  • Επισκέπτης
Απ: Νόμιμο κυνήγι με αεροβόλο εντός συνόρων;
« Απάντηση #81 στις: 24 Ιουνίου, 2008, 14:08:28 μμ »
Στεφανε,

καμια φορα ισως αυτο να ειναι και το προβλημα και ισως και η πηγη των σχολιων που ακουγονται φορες-φορες...

Μπιριγκογκος

Αποσυνδεδεμένος stealth

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 133
Απ: Νόμιμο κυνήγι με αεροβόλο εντός συνόρων;
« Απάντηση #82 στις: 24 Ιουνίου, 2008, 17:44:23 μμ »
Κακα τα ψέματα,

Ο μόνος λόγος για τον οποιο δέν επιτρέπεται το κυνηγι με τα αεροβόλα είναι ο κομπλεξικος φόβος της διοίκησης του ταλαίπωρου αυτου κρατους για τη λαθροθηρία και βέβαια όχι η έλλειψη καταλλήλων θηραμάτων (αυτα υπάρχουν και είναι τα ίδια με τα μικρου μεγεθους θηράματα τών λειόκαννων). Διαφέυγει προφανώς της προσοχής του ... νομοθέτη οτι υπάρχου και πολύ πιο αθόρυβοι τρόποι λαθροθηρίας (θηλιές , ξόβεργες, αγκίστρια κλπ). Τι να εξηγήσεις ομως σε έναν ωκεανό αγμοιας - βλακείας ......


Δημητρης

artistrifler

  • Επισκέπτης
Απ: Νόμιμο κυνήγι με αεροβόλο εντός συνόρων;
« Απάντηση #83 στις: 24 Ιουνίου, 2008, 18:24:52 μμ »
www.uplandhunter.net
Για οσους τυχον δεν το γνωριζουν, εχει ενδιαφεροντα θεματα  για την χρησιμοποιηση του αεροβολου στο κυνηγι.
Τα αεροβολα που χρησιμοποιουνται δεν ειναι εξωτικα, αλλα απο αυτα που εχουν παρα πολλοι στο φορουμ...
Ιδιαιτερο ενδιαφερον εχουν τα θεματα upland birds and air rifles & species biology archive.
Οντως τα πιο αποτελεσματικα , παμφθηνα και συνεχους λειτουργιας οπλα ειναι οι παγιδες.Εχω παρακολουθησει
πριν δεκαετιες εναν ''παγιδευτη'' - ζουσε απο τα θηραματα και τα χορτα ,μανιταρια ,βολβια κλπ- κορυφαιο στην
''τεχνη'' του, να πιανει και τα δυο κοπαδια περδικες που υπηρχαν σε ενα βουνο, με ''πλακες''.Ολα τα υλικα που του χρειαστηκαν τα βρηκε επι τοπου εκτος απο τον ''καρπο'' που ειχε στις τσεπες του....Δυο ημερες 27 Περδικες...
Φιλε stealth θα διαφωνησω.Κρατος δεν ειχαμε ποτε -ουτε προβλεπεται- αλλα απο κυβερνησεις......
Φιλικα
AR

Αποσυνδεδεμένος stealth

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 133
Απ: Νόμιμο κυνήγι με αεροβόλο εντός συνόρων;
« Απάντηση #84 στις: 24 Ιουνίου, 2008, 21:18:12 μμ »
Φιλε Artist Rifler,

Κρατος με την έννοια της εδαφικής οντότητας έχουμε και για να το έχουμε έχουν πεθάνει πολλοί  (και σκόπιμα έκανα τη διακριση μεταξυ κράτους που είναι ιερο και καθόλα αξιοσέβαστο και διοικησης - κυβέρνησης η οποια είναι καθόλα αναξιόπιστη (ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ) για να μην πω τιποτα βαρύτερο ).

Με τις πλάκες μου θυμησες τα νιατα μου ...(τωρα είμαι 43!). Με είχε μάθει να φτιάχνω ο μακαριτης ο πατερας μου και είναι πράγματι εξαιρετικά αποτελεσματικές αν και πιάνουν ότι κάτσει. Για κάποιο απροσδιοριστο λόγο εδω και πολλά χρόνια δεν μπορω να σκοτωσω οτιδήποτε έχει ...ζωή. Υποστηρίζω όμως πλήρως το δικαίωμα οποιου το επιθυμεί να κυνηγά

Φιλικα,

Δημητρης
« Τελευταία τροποποίηση: 24 Ιουνίου, 2008, 21:33:11 μμ από stealth »

artistrifler

  • Επισκέπτης
Απ: Νόμιμο κυνήγι με αεροβόλο εντός συνόρων;
« Απάντηση #85 στις: 24 Ιουνίου, 2008, 21:47:45 μμ »
Φιλε Stealth.
Σωστος ο διαχωρισμος.Πατριδα αποκτησαμε-με αιμα-αλλα...οτι και να πεις για διοικηση,κρατικη μηχανη ,και κυβερνησεις λιγο θα ειναι και καθολου βαρυ.
Ειχα την τυχη να ακολουθω τον ''παγιδευτη'' για 12 χρονια περιπου.Ηταν ανθρωπος μονος απομονωμενος κοινωνικα, και αγνωστου καταγωγης..Οι γνωσεις του ομως σχετικα με τα ζωα και τα φυτα ηταν απιστευτες.
Η αποτελεσματικοτητα των απλων τεχνικων και υλικων που χρησιμοποιουσε, και του προμηθευε η φυση κατα κυριο λογο, ειναι υπερανω περιγραφης.Αλλα οπως εγραψες αντε να τους το εξηγησεις....
Για τις δυο τελευταιες σου φρασεις θα μου επιτρεψεις να γραψω , οτι ειναι δειγμα σκεψης υπευθυνου και σκεπτομενου, δημοκρατικου πολιτη.
Με εκτιμηση
AR

Αποσυνδεδεμένος Einhorn

  • Συντονιστής
  • *****
  • Μηνύματα: 2167
Απ: Νόμιμο κυνήγι με αεροβόλο εντός συνόρων;
« Απάντηση #86 στις: 24 Ιουνίου, 2008, 23:37:36 μμ »
αααααααχχχχχχχχ................. βαχ...

Finman

  • Επισκέπτης
Απ: Νόμιμο κυνήγι με αεροβόλο εντός συνόρων;
« Απάντηση #87 στις: 25 Ιουνίου, 2008, 01:10:01 πμ »
Το θεμα περι ελληνικης κυβερνησεως και νομοθεσιας ειναι απο ολους μας γνωστο...Για μενα το θεμα ειναι εαν υπαρχει ογκος πανιδας που μπορει να αντεξει την κυνηγετικη πιεση εαν το αεροβολο γινει νομιμο οπλο κυνηγιου και επισης εαν η ελληνικη φυση διαθετει θηραματα (και στους αριθμους που χρειαζονται) τα οποια μπορουν να καταβληθουν με αεροβολο.

Το μονο που δεν χρειαζεται ειναι η εμφανιση μονοφθαλμων και κουτσων αλεπουδων και αδεσποτων σκυλιων, κορακων που χοροπηδανε απο θαμνο σε θαμνο τραυματισμενοι και τα σχετικα... Ενταξει, η περδικα ειναι πουλι που μπορει να την καταβαλει το αεροβολο, αλλα ολοι μιλανε για την μειωση των αριθμων της πεδινης περδικας, την ελλατωση των ορτυκιων καθως και την επικινδυνη κατασταση με την ορεινη περδικα. Τα ιδια νομιζω οτι μπορουν να ειπωθουν για ορισμενες περιοχες της ελλαδας περι λαγου. Επισης η βερβερα (κοκκινος σκιουρος) δεν ειναι θηραμα που κυνηγειτε τωρα (η τον φαγαν και αυτον???), και υπαρχει περιπτωση το αεροβολο να θεση σε κινδυνο και αυτο το ζωο. Νομιζω οτι αναλογες παρατηρησεις θα μπορειτε να κανετε και για τη νυφιτσα, το κουνελι (εαν υπαρχει??), το αγριοπεριστερο (που στην Αγγλια ειναι προστατευομενο), τον κοτσυφα, την τσιχλα, το γμαροτσονο (καπως αλλιως θα το λενε, τυπος σπινου ειναι) και λοιπα πτηνα.

Απο τις δικες σας εμπειριες και γνωσεις, υπαρχει τροπος να προστατευθουν αυτα τα ζωα εαν το κυνηγι με αεροβολο επιτραπει? Η ερημια της ελληνικης φυσης που εχω αντιμετωπισει τα τελευταια 7 χρονια που ξαναερχομαι στην ελλαδα με τρομαζει και κινησεις που θα επιτρεψουν περαιτερω αυτη την κατασταση, με τρομαζουν ακομα πιο πολυ...

φιλικα

Μπιριγκογκος

Αποσυνδεδεμένος Konstantin

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 102
Απ: Νόμιμο κυνήγι με αεροβόλο εντός συνόρων;
« Απάντηση #88 στις: 25 Ιουνίου, 2008, 01:36:26 πμ »


  Καλησπερα

  Προσωπικα θα ηθελα να εχω το δικαιωμα κυνηγιου με αεροβολο. Οπως και να το κανουμε ολοι λιγο πολυ εχουμε μεσα μας το ενστικτο του κυνηγου... Το κακο με την χωρα μας οπως πολυ σωστα ειπε ο φιλος Μπιριγκογκος ειναι οτι τα τελευταια χρονια δεν υπαρχουν ζωα η αυτα που υπαρχουν ειναι πολυ ελαχιστα σε σχεση με το παρελθον. Μιλαω συμφωνα με προσωπικες παρατηρησεις που εχω κανει. Ειναι πικρα να πηγαινεις στο χωριο σου μακρια απο την πολη μεσα στην πυκνη βλαστηση και να μην ακους κελαισμα ουτε για δειγμα. Αυτο το εχω παρατηρησει σε πολλα μερη και με θλιβει αρκετα μπορω να πω. Πια στην Αθηνα οπου κατοικω μονιμα εχει περισσοτερα πτηνα απο οτι σε πολλα επαρχιακα μερη. Δεν διαφωνω με την ιδεα της αρσης της απαγορευσης του κυνηγιου με αεροβολο στην Ελλαδα. Μαλιστα θα το ηθελα πολυ να επιτραπει αλλα, υπο προυποθεσεις! Πρωτα θα επρεπε να ενισχυθει η φυση πανιδα-χλωριδα μεσω διαφορων προγραμματων τα οποια θα υποστηριζονται κυριως απο τους επιδοξους κυνηγους με σκοπο να τεθουν οι προυποθεσεις ωστε το κυνηγι να καταστει επικοδομητικο και για την φυση αλλα και για τους κυνηγους.

  Φιλικα Konstantin

Αποσυνδεδεμένος chrissxan

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 370
Απ: Νόμιμο κυνήγι με αεροβόλο εντός συνόρων;
« Απάντηση #89 στις: 25 Ιουνίου, 2008, 07:16:43 πμ »
Γενικα ειμαι κατα του κυνηγιου (ισως σκεφτομαι πως αν ημουν πουλι δεν θα ηθελα εκει που πεταω αμεριμνα και χαρουμενα να μου την μπουμπουνισει καποιος στα καλα καθουμενα).Δεν εχω κυνηγισει ποτε και ανευ απροοπτου ( αν δεν τιθεται θεμα επιβιωσης) δεν θα στρεψω το οπλο μου σε ζωντανο στοχο.Και για να σας προλαβω καταγομαι απο οικογενεια κυνηγων και εχω συνοδευσει κυνηγους σε κυνηγι οταν ημουν παιδι στην προσπαθεια που εκαναν να με μυησουν.Ενω ομως μου αρεσαν τα οπλα ,ηθελα και θελω να τα χρησιμοποιω μονο στη σκοποβολη (πχ χθες βραδυ πηγα Αλλου Φαν Παρκ και με 2 προσπαθειες τους πηρα 2 κουκλακια ,15 στις 15 , που ναξεραν πως εκοβαν εισητηριο σε μανιωδη σκοπευτη ;))
Παρολα αυτα μου φαινεται γελοιο να επιτρεπεται στην χωρα μας το κυνηγι με πανισχυρα οπλα και να απαγορευεται με τα αεροβολα που στο κατω κατω θελουν και καλυτερη τεχνικη και καλυτερο σημαδι.
Θα ελεγα πως η "μαγκια" θα ηταν για ενα κυνηγο να πετυχει με μια βολιδα αεροβολου και οχι με "κανονι" διασπορας το θηραμα του.....Ισως θα επρεπε να καταργηθει το κυνηγι με πυροβολα οπλα και να επιτραπει μονο με αεροβολα (να εχουν και τα καημενα τα πουλακια λιγες πιθανοτητες παραπανω... ;))
Gamo Roadster IGT 10X GEN2 5.5
Gamo Whisper X 5.5 - Gamo Whisper IGT 5.5
Gamo Delta Fox 4.5 - Crosman 2100B
Benjamin Sheridan 397 - Benjamin Trail NP hardwood 5.5
Artemis SR1000s Nitro camo 5.5
Daisy  Red Ryder 1938 BB
Crosman 357 - Daisy Powerline 008
Crosman 1322 - Crosman 2240
Walther PPK/S - Zoraki HP-01 .177
Crosman PSM45 - Daisy Powerline 340
Snowpeak SP500 4.5
Snowpeak M25 5.5
Snowpeak P35 5.5