Αγωνιστικό Αεροβόλο > Ολυμπιακό Αεροβόλο

Τεχνικές σκόπευσης με Ολυμπιακό Πιστόλι Αεροβόλο

<< < (29/30) > >>

Thorin:
Μιας και ειπαμε για την θεση της σκανδαλης, η CZ εχει επιλογη για κοντη και μακρυα σκανδαλη στα accesories...

Thorin:
Στα ημιαυτοματα πιστολια, και στα αγωνιστικα που εχουμε στα δικα μας αγωνισματα, το "μυστικο" στον ελεγχο της σκανδαλης στις γρηγορες βολες ειναι να την αφηνεις να παει μπρος μονο μεχρι το reset. Ετσι δεν εχεις να ξαναπαρεις την λασκα, το firing pin block δεν εχει ξαναεμπλακει, και το βασικο ειναι οτι κανοντας μικρες κινησεις με το δαχτυλο δεν διαταρασεις και τα σφιξιματα στην λαβη.
Υπαρχει παντα ο κυνδυνος να κανεις short stroke την σκανδαλη και να την ξαναπατησεις πριν το reset, αλλα αυτο βλαπτει κυριως τα δικα μας αγωνισματα που ο στοχος θα κλεισει και θα χασεις τελειως την βολη, και το ξεπερνας με την προπονηση...

Dimitri:
Οντως η επιλογή των σκοπευτικών του CZ75 SP01 Target είναι μια πολύ καλή λύση, αλλά όπως είπες μπαίνεις στην διαδικασία με τα κερατιάτικα και τις τρελες χρεώσεις (μια και για πολλά η απευθειας αγορα από το εξωτερικο είναι αδύνατη).

Οι σφαίρες, άλλη πονεμένη ιστορία, αλλά τι να κάνουμε το υπομένουμε και αυτό.

Το reset point το παλεύω ακόμα, αν και δεν θέλω να ανακατεύω πολλά πράγματα μαζί και ακόμα έιμαι στο στάδιο να διορθώσω λαβή και σκόπευση (μια και φοράω γυαλιά πολυεστιακά και πολλές φορές η σκόπευση είναι για κλάματα  ;D). Για να πώ την αλήθεια το πρόβλημά μου στο reset είναι το ανάποδο. Αντί να κάνω short stroke κάνω οριακό reset και ακόμα και το χάϊδεμα της σκανδάλης να συνεπάγεται πυροβολισμό (και την δεύτερη σφαιρα να έχει POI 10-15 πόντους πάνω από την πρώτη  ;D)

Μια ερώτηση σχετικά με το κλέιδωμα του καρπού στο αεροβόλο πιστόλι.

Όταν κλειδώνει ο καρπός το χέρι είναι στην ευθεια ή πρέπει να έχει μια τάση περιστροφής προς τα εμπρός/κάτω?

Δεν ξέρω αν είναι κατανοητό, όπως το γράφω, αλλά το συσχετίζω με την διπλή λαβή στην πρακτική σκοποβολή όπου το αριστερό χέρι κοιτάζει 45 μοιρες κάτω και μετά κλειδώνεις και το δεξί έχει μια αντίστοιχη (αλλά μικρότερη κλίση προς τα πάνω) ώστε η "συνισταμένη΄" να έιναι "μηδέν"

Thorin:
Στα αγωνιστικα πιστολια, αεροβολα και πυροβολα αλλα περισσοτερο στα αεροβολα και τα πυροβολα για τα 50m η λαβη εχει σημαντικη κλιση (rake) και ο καρπος σπαει εντονα και κλειδωνει "παθητικα" χωρις να χρειαζεται να βαζεις δυναμη καθως ουσιαστικα κρεμαει στο κατω οριο της κινησης του. Ειναι η πιο συνηθισμενη πρακτικη, αν και καποιοι παλαιοτεροι που εχουν μαθει σε οπλα με μικρο rake οπως τα GSP και τα Hammerli 208 ρυθμιζουν τις λαβες τους πιο ορθιες.

Thorin:
https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpf1/t31.0-8/10383807_10202991761049279_8997465208890141667_o.jpg

Εδω βλεπεις ποσο μεγαλη κλιση εχει η λαβη στο πιστολι των 50m οπου εμφανιζονται συνιθως και οι πιο ακραιες ρυθμισεις μιας και οι κανονισμοι δεν θετουν ορια στη σχεδιαση και τις διαστασεις του πιστολιου, εξ΄ ου και το παραδωσιακο ονομα του αγωνισματος "Ελευθερο Πιστολι".
Το συγκεκριμενο πιστολι ειναι Pardini K50 με λαβη Rink, και τα δαχτυλα ειναι σε επιπεδο με κλιση κοντα στις 45 μοιρες.
Εχουν εμφανιστει και πιο extreme κλισεις.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση