Γενικά => Νομικά Θέματα => Μήνυμα ξεκίνησε από: tsou στις 18 Απριλίου, 2010, 21:52:40 μμ

Τίτλος: Έλεγχος σε αυτοκίνητο και κατάσχεση αεροβόλου όπλου
Αποστολή από: tsou στις 18 Απριλίου, 2010, 21:52:40 μμ
Καθώς επέστρεφα στην πάτρα διά μέσου Ιονίας Οδού
έπεσα πάνω σε μπλόκο ΟΠΚΕ...και σε τυπικό έλεγχο που διεξήχθει στο όχημά μου
βρήκαν το οπλάκι μου (umarex berreta elite 2)
1.δεν είμαι γραμμένος σε σκοπευτικό όμιλο
2.δεν έφερα το χαρτί πιστοποίησης ότι είναι δικό μου

εφόσον έγιναν τα τυπικά (χειροπέδες, κατάσχεση, ανάκριση, εισαγγελική παρέμβαση)
στο αστυνομικό τμήμα της Αμφιλοχίας με άφησαν ελέυθερο.

τώρα μου ήρθε το χαρτί για τακτική δικάσιμο τον ιούνιο

Τι κάνω τώρα???σας έχει τύχει ανάλογο περιστατικό?
Τίτλος: Απ: Νομικό Θέμα
Αποστολή από: sniperman στις 18 Απριλίου, 2010, 22:12:15 μμ
Που είχες το πιστόλι?
Τίτλος: Απ: Νομικό Θέμα
Αποστολή από: sal4680461 στις 18 Απριλίου, 2010, 22:29:10 μμ
Αν το οπλο μεταφεροταν μεσα στην θηκη του χωρις να ειναι οπλισμενο χωρια οι βολιδες  και στον χωρο αποσκευων δεν νομιζω οτι υπηρχε λογος να περασεις ολα αυτα ΑΝ ΟΜΩΣ ΤΟ ΕΙΧΕΣ ΣΤΟ ΝΤΟΥΛΑΠΑΚΙ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ Η ΠΑΝΩ ΣΟΥ ΑΛΛΟ ΑΥΤΟ.Η κατοχη δεν απαγορευεται γιαυτο ειναι πολυ καλη ιδεα να κουβαλαμε μαζι μασ ενα αντιγραφο του νομου περι οπλων και να μην το παιζουμε εξυπνοι στα οργανα που διενεργουν τον ελεγχο
Τίτλος: Απ: Νομικό Θέμα
Αποστολή από: accuracy lover στις 18 Απριλίου, 2010, 22:37:48 μμ
                     Αυτά είναι τα άσχημα που όλοι απευχόμαστε να συμβούν αλλά που όμως συμβαίνουν. Ποιά ήταν η κατηγορία που σου απέδωσαν τελικά; Παράνομη μεταφορά όπλου; παράνομη οπλοκατοχή; Ήταν στον χώρο των αποσκευών ή αλλού και πού; Σε ρώτησαν μήπως πρίν τον έλεγχο άν έχεις κάποιου είδους όπλο ή σχετικό αντικείμενο (π.χ. μαχαίρι) στο αυτοκίνητο; Άν ναί τους ενημερώσες για το πιστόλι ή όχι; Ήταν μέσα σε κάποιου είδους θήκη με/χωρίς κλειδαριά ή "χύμα" ανάμεσα στα άλλα πράγματά σου; Κατάλαβαν ότι το πιστόλι είναι αεροβόλο; Για την κατάσχεση σου έκοψαν απόδειξη ότι το παρέλαβαν;
Τίτλος: Απ: Νομικό Θέμα
Αποστολή από: sniperman στις 18 Απριλίου, 2010, 22:39:28 μμ
Αν το οπλο μεταφεροταν μεσα στην θηκη του χωρις να ειναι οπλισμενο χωρια οι βολιδες  και στον χωρο αποσκευων δεν νομιζω οτι υπηρχε λογος να περασεις ολα αυτα ΑΝ ΟΜΩΣ ΤΟ ΕΙΧΕΣ ΣΤΟ ΝΤΟΥΛΑΠΑΚΙ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ Η ΠΑΝΩ ΣΟΥ ΑΛΛΟ ΑΥΤΟ.Η κατοχη δεν απαγορευεται γιαυτο ειναι πολυ καλη ιδεα να κουβαλαμε μαζι μασ ενα αντιγραφο του νομου περι οπλων και να μην το παιζουμε εξυπνοι στα οργανα που διενεργουν τον ελεγχο

Αυτος ηταν ο λογος που ρωτησα ;)

τωρα νομιζω οτι θα εχει πρόβλημα λόγο του οτι ειναι αντίγραφο πυροβόλου, οποτε παμε στην κατοχη.

Ο νομος λεει:
////////////
Άρθρο 7: Κατοχή.
1. Η κατοχή όπλων και λοιπών αντικειμένων, που διαλαμβάνονται στο άρθρο 1 του παρόντος νόμου, απαγορεύεται, εκτός των περιπτώσεων που προβλέπονται από τις διατάξεις του νόμου αυτού.
2. Με άδεια της αρμόδιας αστυνομικής αρχής του τόπου κατοικίας του ενδιαφερόμενου, επιτρέπεται η κατοχή :
α. Πιστολιών, περιστρόφων και των ουσιωδών μερών (μηχανισμού κλείστρου, θαλάμης, κάνης) και φυσιγγίων αυτών.
β. Εκρηκτικών υλών και εκρηκτικών μηχανισμών.
γ. Των αναφερόμενων στο άρθρο 2 παρ. 2 περ. γ' ειδών.
δ. Όπλων ή άλλων αντικειμένων του άρθρου 1, που προορίζονται για δείγματα ή εκθέσεις, σύμφωνα με τα καθοριζόμενα στην απόφαση, που προβλέπεται από την περίπτωση η' της παραγράφου 2 του άρθρου 2 του παρόντος.
ε. Όπλων σκοποβολής και ουσιωδών μερών (μηχανισμού κλείστρου, θαλάμης, κάνης) και φυσιγγίων αυτών, καθώς και σκοπευτικών διόπτρων. Η άδεια κατοχής των όπλων αυτών χορηγείται σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα, που ασχολούνται αποδεδειγμένα με την προαγωγή του αθλήματος της σκοποβολής. Οι προϋποθέσεις χορήγησης της άδειας κατοχής όπλων σκοποβολής, οι υποχρεώσεις των ενδιαφερόμενων, ο αριθμός των όπλων που επιτρέπεται να κατέχει κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια, ρυθμίζονται με απόφαση των Υπουργών Πολιτισμού και Δημόσιας Τάξης.
στ. Αυτόματων όπλων και φυσιγγίων αυτών, που προβλέπονται στις περιπτώσεις του άρθρου 6 παρ. 2 του παρόντος.
ζ. Των αναφερόμενων στο άρθρο 2, παράγρ. 2 περιπτ. θ' και ι' και 3, όπλων και λοιπών αντικειμένων.
η. Τόξων και βαλλιστρίδων προοριζομένων αποκλειστικά και μόνο για σκοποβολή.
θ. Όπλων και ανενεργών φυσιγγίων αυτών, που αποτελούν ιστορικά ή οικογενειακά κειμήλια ή παρουσιάζουν ιστορικό, αρχαιολογικό ή εθνογραφικό ενδιαφέρον και φυλάσσονται σε συλλογές φυσικών ή νομικών προσώπων.
3. Για την κατοχή αεροβόλων όπλων και τυφεκίων αλιείας δεν απαιτείται άδεια. Απαγορεύεται η κατοχή τους από άτομα που δεν έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.
4. Η κατοχή λογχών, ξιφών, ξιφιδίων και ξιφολογχών, απομιμήσεων πυροβόλων όπλων, ως και μη λειτουργούντων πυροβόλων όπλων επιτρέπεται:
α. Σε πρόσωπα που έχουν άδεια κατοχής όπλων προοριζομένων για συλλογές.
β. Σε παραγωγούς θεατρικών ή κινηματογραφικών έργων
5. Δεν απαιτείται άδεια για μαχαίρια, που προορίζονται για αλιεία, θήρα, τέχνη ή οικιακή, επαγγελματική ή άλλη συναφή χρήση, για μηχανισμούς εκτοξεύσεως χημικών ουσιών, που προορίζονται για την ίδια χρήση, ως και για ξίφη και σπάθες που χρησιμοποιούνται για άθληση.
6. Οι κάτοχοι των ειδών, που αναφέρονται στο άρθρο αυτό, υποχρεούνται να λαμβάνουν τα αναγκαία μέτρα για την ασφαλή φύλαξή τους και να μην παραχωρούν αυτό σε τρίτα πρόσωπα. Οι αρμόδιες αστυνομικές αρχές δύνανται να υποδεικνύουν εγγράφως στους ενδιαφερόμενους τη λήψη των κατά την κρίση τους επιβαλλόμενων μέτρων ασφαλείας.
7. Όποιος βρίσκει αντικείμενο από τα αναφερόμενα στο άρθρο 1 του παρόντος υποχρεούται να το παραδώσει αμέσως στην πλησιέστερη αστυνομική αρχή ή να ειδοποιήσει αυτή για την παραλαβή του.
8. α. Με φυλάκιση τουλάχιστον έξι (6) μηνών και χρηματική ποινή τουλάχιστον διακοσίων χιλιάδων (200.000) δραχμών τιμωρούνται οι παραβάτες των παραγράφων 1 και 2, πλην της περιπτ. η' του παρόντος άρθρου. Με την ίδια ποινή τιμωρείται όποιος μετατρέπει ή παραλλάσσει όπλο από τα αναφερόμενα στο άρθρο 1, παράγρ. 1 περιπτ. α' και β' ή απαλείφει ή παραποιεί τον αριθμό του, για οποιονδήποτε σκοπό.
β. Με φυλάκιση μέχρις ενός (1) έτους τιμωρούνται οι παραβάτες των διατάξεων των παραγράφων 2, περίπτ. η' 3, 4 και 6 του παρόντος άρθρου.
γ. Οι παραβάτες των διατάξεων της παραγράφου 7 τιμωρούνται με φυλάκιση μέχρι έξι (6) μηνών και, σε περίπτωση που αποσκοπούν σε κατακράτηση των ανευρεθέντων αντικειμένων, με τις ποινές των προη- γούμενων εδαφίων, ανάλογα με το είδος του ανευρεθέντος αντικειμένου.

//////////////////////////////////////

Φυσικά πρέπει να πας σε έναν δικηγόρο και να το ψάξεις καλύτερα.


Τίτλος: Απ: Νομικό Θέμα
Αποστολή από: tsou στις 19 Απριλίου, 2010, 00:53:59 πμ
 Περιστατικό νομικής δίωξης για κατοχή αεροβόλου όπλου - διευκρινήσεις



 Αγαπητά μέλη του aerovolo.gr

 Προ ολίγων ημερών έλαβα το κλητήριο θέσπισμα του Μεταβατικού Μονομελούς Πλειμμελειοδικείου στο οποίο καλούμαι να παρουσιαστώ για εκδίκαση υποθέσεως παράνομης(?) κατοχής αεροβόλου όπλου το οποίο αναφέρει

........κατηγορείται ως υπαίτιος του ότι........αν και γνώριζε καλά ότι απαγορεύεται να φέρονται όπλα η άλλα είδη που προβλέπονται από τις διατάξεις του άρθρου 1 του Ν.2168/1993, παρά ταύτα διαπιστώθηκε μετά από νόμιμη έρευνα αστυνομικών στο υπ' αριθ.........Ι.Χ.Ε. αυτ/τό του που οδηγούσε ο ίδιος στον χώρο των αποσκευών, βρέθηκε να κατέχει ένα (1) αεροβόλο πιστόλι με αριθμό........, REPLICA BERETTA μάρκας umarex μοντέλο elite II, Γερμανικής προέλευσης, διαμετρήματος 4,5 ΜΜ, Cal 177 με κενό γεμιστήρα, μία (1) αμπούλα αερίου, ένα μεταλλικό κουτί που περιείχε (69) μεταλλικά σφαιρίδια, χωρίς την προβλεπόμενη άδεια από την αρμόδια αρχή.
      Για παράβαση των άρθρων 12,...14, 18,...26 παρ. 1α, 27 παρ. 1, 51εδ...61εδ. Π.Κ. και άρθρο 1 παρ. 1 εδ.γ. 10 παρ. 13 εδ. 8       Ν.2168/93.

 Το εν λόγω όπλο το είχα αγοράσει μέσω διαδυκτύου από κατάστημα που εδρεύει στη χώρα μας, με νόμιμη άδεια λειτουργείας και διάθεσης αεροβόλων όπλων, σχετικών αναλωσίμων και accessories, οι ιδιοκτήτες του οποίου με διαβεβαίωσαν πως ο μοναδικός όρος πραγματοποίησης της παραγγελίας είναι η επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας όπου πιστοποιείται η περάτωση του 18ου έτους της ηλικίας του ενδιαφερομένου, καθώς και το ότι δεν είναι υποχρεωτική η σκοπευτική ιδιότητα του κατόχου.

 Το περιστατικό διαδραματίσθηκε κατά την επιστροφή μου από τι διακοπές των χριστουγέννων από την πόλη μου στην πόλη που σπουδάζω. Κατά τη διενέργεια ελέγχου του οχήματός μου από άνδρες της Ο.Π.Κ.Ε. (Ομάδα Πρόβλεψης και Καταστολής Εγκλήματος) εντοπίσθηκε το όπλο αυτό, χωρίς να συνοδεύεται από την απόδειξη αγοράς και συναφή πιστοποιητικά (τα οποία μεν έχω διατηρήσει) μέσα σε sack voyage το οποίο περιείχε επίσης τα προσωπικά μου αντικείμενα και βρισκόταν τοποθετημένο στο port baggage. Κατόπιν οδηγήθηκα στο αστυνομικό τμήμα όπου και συνετάχθησαν  1) Εκθεση ένορκης εξέτασης μαρτύρων αστυνομικών
                                          2) Εκθεση σύλληψης
                                          3) Εκθεση παράδοσης και κατάσχεσης

 Αφού αποχώρησαν οι άνδρες της Ο.Π.Κ.Ε, διακρινομένων των ειλικρινών από πλευράς μου ισχυρισμών περί αγνοίας νομικών περιορισμών που αφορούν την αγορά, χρήση, μεταφορά κλπ. όπλων αυτού του είδους, οι εναπομείναντες αστυνομικοί κατηύθυναν την έγγραφη απολογία μου στην οποία αναφέρθηκε η λανθασμένη μου εντύπωση για δυνατότητα χρήσης του όπλου για σκοποβολή σε ιδιωτικούς χώρους εκτός κατοικημένης περιοχής.

 Κυριότερος σκοπός αυτής της δημοσίευσης, εκτός της καλοπροαίρετης ενημέρωσης προς όσους ασχολούνται με σκοποβολή αεροβόλων όπλων με σκοπό την αποφυγή ή καλύτερο χειρισμό παρομοίων ατυχών περιστατικών,είναι η παράκλησή μου προς οποιονδήποτε έχει νομικές γνώσεις που εμπίπτουν στο περιστατικό αυτό να με ενημερώσει για τον καλύτερο δυνατό τρόπο στήριξης της υπεράσπισής μου ενώπιον του δικαστηρίου. Εχω δικαίωμα να αιτηθώ την επιστροφή του όπλου μου? Μπορώ να εκδόσω εταιροχρονισμένη άδεια σκοπευτή από σχετικό όμιλο?

 Με εκτίμιση
    TSOU
Τίτλος: Απ: Έλεγχος σε αυτοκίνητο και κατάσχεση αεροβόλου όπλου
Αποστολή από: accuracy lover στις 19 Απριλίου, 2010, 01:36:55 πμ
             Την καλύτερη βοήθεια στο ζήτημα που προέκυψε με το αεροβόλο σου θα μπορέσει να στην δώσει ένας δικηγόρος με εξειδίκευση σε παρόμοια θέματα (περί κατοχής, μεταφοράς, χρήσης όπλων και τα σχετικά) με διαπιστωμένη εμπειρία σε δικαστήρια και με γνώση και της παραμικρής τροποποίησης εν ισχύ. Οποιοσδήποτε άλλος μπορεί να εκφέρει γνώμη που να μην βοηθήσει ή να δυσχεράνει περαιτέρω τη κατάσταση. Άν έχεις ήδη κάποιον γνωστό οικογενειακό δικηγόρο με τον οποίο συνεργάζεσαι ή έχεις συμβουλευτεί στο παρελθόν μπορείς να ρωτήσεις τη γνώμη του και να ζητήσεις να σου συστήσει/προτείνει έναν συνάδελφό του με μεγάλη πείρα σε ανάλογα περιστατικά. Άν παρ' ελπίδα υπάρχει κάποιος φίλος μέσα στο forum που κατέχει τέτοιες γνώσεις ή έστω πληροφορίες για κάποιον εξειδικευμένο σε θέματα όπλων δικηγόρο που τυγχάνει να γνωρίζει και να προτείνει άς επικοινωνήσει με τον φίλο tsou μεσω προσωπικού μηνύματος για να βοηθήσει με τον τρόπο του. Το θέμα αυτό άπτεται της προσοχής όλων μας και δεν πρέπει να παραβλεφθεί.
             Φιλικά,
      Κώστας
Τίτλος: Απ: Έλεγχος σε αυτοκίνητο και κατάσχεση αεροβόλου όπλου
Αποστολή από: destro στις 19 Απριλίου, 2010, 17:16:05 μμ
Δεν θα αναφερθω στο περιστατικο αυτο'καθεαυτο για ευνοητους λογους...

Ελπιζοντας να μην παρεξηγηθω, θα ηθελα μονο να επισημανω το εξης σε ολους τους φιλους του forum:   

Αν για οποιονδηποτε λογο (''αεροβολικο'' και οχι μονο) προσαχθειτε σε αστυνομικο τμημα, η ακομα και αν συλληφθειτε, δεν ειστε υποχρεωμενοι να απαντησετε σε καμια ερωτηση, εκτος φυσικα απο τα στοιχεια της ταυτοτητος σας, ενω σε καμια περιπτωση μην υπογραφετε τιποτα χωρις την παρουσια του δικηγορου σας.

Τίτλος: Απ: Έλεγχος σε αυτοκίνητο και κατάσχεση αεροβόλου όπλου
Αποστολή από: DotUser στις 19 Απριλίου, 2010, 23:36:58 μμ
Περιστατικό νομικής δίωξης για κατοχή αεροβόλου όπλου - διευκρινήσεις



 Αγαπητά μέλη του aerovolo.gr

 Προ ολίγων ημερών έλαβα το κλητήριο θέσπισμα του Μεταβατικού Μονομελούς Πλειμμελειοδικείου στο οποίο καλούμαι να παρουσιαστώ για εκδίκαση υποθέσεως παράνομης(?) κατοχής αεροβόλου όπλου το οποίο αναφέρει

........κατηγορείται ως υπαίτιος του ότι........αν και γνώριζε καλά ότι απαγορεύεται να φέρονται όπλα η άλλα είδη που προβλέπονται από τις διατάξεις του άρθρου 1 του Ν.2168/1993, παρά ταύτα διαπιστώθηκε μετά από νόμιμη έρευνα αστυνομικών στο υπ' αριθ.........Ι.Χ.Ε. αυτ/τό του που οδηγούσε ο ίδιος στον χώρο των αποσκευών, βρέθηκε να κατέχει ένα (1) αεροβόλο πιστόλι με αριθμό........, REPLICA BERETTA μάρκας umarex μοντέλο elite II, Γερμανικής προέλευσης, διαμετρήματος 4,5 ΜΜ, Cal 177 με κενό γεμιστήρα, μία (1) αμπούλα αερίου, ένα μεταλλικό κουτί που περιείχε (69) μεταλλικά σφαιρίδια, χωρίς την προβλεπόμενη άδεια από την αρμόδια αρχή.
      Για παράβαση των άρθρων 12,...14, 18,...26 παρ. 1α, 27 παρ. 1, 51εδ...61εδ. Π.Κ. και άρθρο 1 παρ. 1 εδ.γ. 10 παρ. 13 εδ. 8       Ν.2168/93.

 Το εν λόγω όπλο το είχα αγοράσει μέσω διαδυκτύου από κατάστημα που εδρεύει στη χώρα μας, με νόμιμη άδεια λειτουργείας και διάθεσης αεροβόλων όπλων, σχετικών αναλωσίμων και accessories, οι ιδιοκτήτες του οποίου με διαβεβαίωσαν πως ο μοναδικός όρος πραγματοποίησης της παραγγελίας είναι η επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας όπου πιστοποιείται η περάτωση του 18ου έτους της ηλικίας του ενδιαφερομένου, καθώς και το ότι δεν είναι υποχρεωτική η σκοπευτική ιδιότητα του κατόχου.

 Το περιστατικό διαδραματίσθηκε κατά την επιστροφή μου από τι διακοπές των χριστουγέννων από την πόλη μου στην πόλη που σπουδάζω. Κατά τη διενέργεια ελέγχου του οχήματός μου από άνδρες της Ο.Π.Κ.Ε. (Ομάδα Πρόβλεψης και Καταστολής Εγκλήματος) εντοπίσθηκε το όπλο αυτό, χωρίς να συνοδεύεται από την απόδειξη αγοράς και συναφή πιστοποιητικά (τα οποία μεν έχω διατηρήσει) μέσα σε sack voyage το οποίο περιείχε επίσης τα προσωπικά μου αντικείμενα και βρισκόταν τοποθετημένο στο port baggage. Κατόπιν οδηγήθηκα στο αστυνομικό τμήμα όπου και συνετάχθησαν  1) Εκθεση ένορκης εξέτασης μαρτύρων αστυνομικών
                                          2) Εκθεση σύλληψης
                                          3) Εκθεση παράδοσης και κατάσχεσης

 Αφού αποχώρησαν οι άνδρες της Ο.Π.Κ.Ε, διακρινομένων των ειλικρινών από πλευράς μου ισχυρισμών περί αγνοίας νομικών περιορισμών που αφορούν την αγορά, χρήση, μεταφορά κλπ. όπλων αυτού του είδους, οι εναπομείναντες αστυνομικοί κατηύθυναν την έγγραφη απολογία μου στην οποία αναφέρθηκε η λανθασμένη μου εντύπωση για δυνατότητα χρήσης του όπλου για σκοποβολή σε ιδιωτικούς χώρους εκτός κατοικημένης περιοχής.

 Κυριότερος σκοπός αυτής της δημοσίευσης, εκτός της καλοπροαίρετης ενημέρωσης προς όσους ασχολούνται με σκοποβολή αεροβόλων όπλων με σκοπό την αποφυγή ή καλύτερο χειρισμό παρομοίων ατυχών περιστατικών,είναι η παράκλησή μου προς οποιονδήποτε έχει νομικές γνώσεις που εμπίπτουν στο περιστατικό αυτό να με ενημερώσει για τον καλύτερο δυνατό τρόπο στήριξης της υπεράσπισής μου ενώπιον του δικαστηρίου. Εχω δικαίωμα να αιτηθώ την επιστροφή του όπλου μου? Μπορώ να εκδόσω εταιροχρονισμένη άδεια σκοπευτή από σχετικό όμιλο?

 Με εκτίμιση
    TSOU

Είναι ΠΟΛΥ ευκολο να αποδειχθεί ότι ΔΕΝ απαιτείται ΚΑΜΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΑΔΕΙΑ σαν αυτήν που σημειώνεται στο κείμενο το με κόκκινα γραμματα και ειλικρινά ΑΠΟΡΩ πως υπαρχει τέτοια αναφορά σε επίσημο εγγραφο αστυνομίας!!!!!! Είναι ΣΑΦΕΣΤΑΤΟ από την νομοθεσία ότι για την αγορά και φυσικά κατοχή αεροβόλου απαιτείται απλά ο αγοραστής να είναι ενήλικας.
Τίτλος: Απ: Έλεγχος σε αυτοκίνητο και κατάσχεση αεροβόλου όπλου
Αποστολή από: tsou στις 20 Απριλίου, 2010, 04:16:56 πμ
 Αγαπητοί φίλοι

 Αφού πρωτίστως εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες προς όλους εσάς για την ευαισθητοποίησή σας ως προς το θέμα αυτό θα ήθελα, αναφερόμενος στις δημοσιεύσεις σας, να προσθέσω τα εξής

 Τα αστυνομικά όργανα που διερεύνησαν το όχημα δεν μου απηύθυναν ερωτήσεις σχετικά με το είδος των αντικειμένων που μετέφερα, παρά μόνο ρητές εντολές ως προς την επίδειξη αυτών. Το πιό  αποθαρρυντικό δε στην υπόθεση αυτή δεν είναι τόσο το περιεχόμενο της αστυνομικής αναφοράς, όσο της εισαγγελικής η οποία κατατάσει το περιστατικό στις παραβάσεις όλων εκείνων των άρθρων και παραγράφων του Ν.2168/1993. Μπορεί να ανακληθεί το εσφαλμένο περιεχόμενο της  έγγραφης απολογίας κατά την οποία ήμουν κατευθυνόμενος από τα αστυνομικά όργανα που την συνέταξαν? Υπάρχει περίπτωση να χαρακτηρισθεί το όπλο επικίνδυνο, μετά την διεξαγωγή της εργαστηριακής εξέτασης που αιτήθηκε από τους αστυνομικούς?

 ΤSOU
Τίτλος: Απ: Έλεγχος σε αυτοκίνητο και κατάσχεση αεροβόλου όπλου
Αποστολή από: MASTORAS στις 20 Απριλίου, 2010, 07:30:52 πμ
Διαβαζοντας τα γραφομενα βλεπω οτι εχουν συμβει καποιες <<συγκυριες>>. Μιλαμε για ενα αθωο αεροβολακι για ψυχαγωγια το οποιο ανηκει στην κατηγορια οπλων που διεπεται μονο απο οριο ηλικιας, απο την αλλη ομως ο νομος (που εγραψε ο sniperman) γραφει σαφεστατα οτι απαγορευεται και η κατοχη απομιμησεων πυροβολων οπλων. Δηλαδη καποιο οργανο (εφ'οσον το αεροβολο ηταν μεσα στο χωρο αποσκευων σε θηκη) μπορει να μην εδινε καν σημασια αλλα σιγουρα μπορουσε να γινει και αυτο που εγινε.
Ειμαι της αποψης να ακολουθησεις την τακτικη που αναφερθηκε πιο πανω απο τον accurasy lover αλλα και απο τον destro, να συμβουλευτεις δηλαδη καποιον δικηγορο που ειναι εμπειρος με το συγκεκριμενο θεμα οπλοκατοχης γιατι τα ψιλα γραμματα των νομων που δεν γνωριζουμε θα καθορισουν την εξελιξη.
Οπως και να'χει παντως ευχομαι το καλυτερο!
Τίτλος: Απ: Έλεγχος σε αυτοκίνητο και κατάσχεση αεροβόλου όπλου
Αποστολή από: marinos.a στις 20 Απριλίου, 2010, 07:52:50 πμ
Οπως και να'χει παντως ευχομαι το καλυτερο!

και εγω
Τίτλος: Απ: Έλεγχος σε αυτοκίνητο και κατάσχεση αεροβόλου όπλου
Αποστολή από: zafka στις 20 Απριλίου, 2010, 09:41:20 πμ
Στην παράθεση του sniperman και ειδικώτερα στη παρ 4 του άρθρου 7, θα ήθελα να προσθέσω-αν αυτό βοηθάει- ότι στο άρθρο 1 παρ 3ε του αντίστοιχου νόμου αναφέρει ότι:
''Απομιμήσεις (REPLICA) πυροβόλων όπλων, εφόσον αυτές είναι δυνατό να μετατραπούν σε πραγματικά όπλα, ως και μη λειτουργούντα, λόγω ουσιώδους έλλειψης ή βλάβης, πυροβόλα όπλα.'' Νομίζω λοιπόν ότι οι απομιμήσεις των όπλων θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να μετατραπούν σε πραγματικά όπλα για να είναι υποχρεωτική η άδεια κατοχής-κάτι που δε νομίζω να γίνεται σε αεροβόλα πιστόλια διοξειδίου-, επομένως η περίπτωσή σου διέπεται από την παράγραφο 3 του άρθρου 7 (δεν απαιτείται άδεια για κατοχή αεροβόλου εάν είσαι πάνω από 18 ετών).

Όπως πάντα ένας δικηγόρος είναι απαραίτητος για την αξιολόγηση όλων των παραπάνω και την υπεράσπισή σου.

Σε κάθε περίπτωση σου εύχομαι να ξεμπλέξεις χωρίς παραπέρα προβλήματα.

Η συνέχεια και η κατάληξη του θέματος πιστέυω θα αφορούσε όλους μας (όχι από κουτσομπολίστικη διάθεση), καθώς ο οποισδήποτε από εμάς μπορεί να βρεθεί αντίστοιχα στη θέση σου.
Τίτλος: Απ: Έλεγχος σε αυτοκίνητο και κατάσχεση αεροβόλου όπλου
Αποστολή από: apollo99 στις 20 Απριλίου, 2010, 14:08:44 μμ
 με την εγκληματικοτητα στα υψη κλ.π
πολυ φοβαναι οτι θα χουμε τετοια...
Τίτλος: Απ: Έλεγχος σε αυτοκίνητο και κατάσχεση αεροβόλου όπλου
Αποστολή από: xenofon στις 20 Απριλίου, 2010, 14:34:27 μμ
Εγώ πάντως αν μου συνέβαινε κάτι τέτοιο θα στρεφόμουν δικαστικά εναντίον των οργάνων γιατί το όπλο δεν είναι απομίμηση αλλά αεροβόλο κ γιατί δεν υπάρχει δελτίο κατοχής για αεροβόλα, επίσης δεν είναι υποχρεωτικό να είσαι κ μέλος σκοπευτικού συλλόγου για την κατοχή του. Κ νομίζω ότι έχεις κάθε δικαίωμα να το μεταφέρεις από το ένα σπίτι σου στο άλλο ή πιθανότοτα κ προς κάποιον αγοραστή ή για σέρβις ή για οτιδήποτε άλλο τέλος πάντων. Θα μπορούσες να τους κατηγορήσεις για παράβαση καθήκοντος, υπερβάλλοντα ζήλο κ άγνοια νόμων κ να ζητήσεις την ηθική κ οικονομική ικανοποίησή σου, ψυχική οδύνη κ τα ρέστα...
Τίτλος: Απ: Έλεγχος σε αυτοκίνητο και κατάσχεση αεροβόλου όπλου
Αποστολή από: Σαββας Σ στις 20 Απριλίου, 2010, 14:43:19 μμ
Ρε xenofon ειναι πιστο αντιγραφο μπερετας γιαυτο νομιζω εγινε η φαση.καλη τυχη tsou αν και πιστευω θα αθωοθεις.Ρωτησα ενα γνωστο αστηνομικο τι να κανω για την δικη μου περιπτωση.Μου ειπε οτι πρεπει να παω στο αστ τμημα της περιοχης μου και να κανω μια βεβαιωση μονιμης κατοικιας και της διαδρομης που κανω συνηθως οταν το εχω στο αμαξι.Αφου δηλωθει το διαμετρημα η μαρκα του με τον αριθμο του, μαζι με την αποδειξη αγορας μπορω να το φερω στο αμαξι στον χωρο αποσκευων για την συγκεκριμενη διαδρομη που δηλωσα.Ετσι μου ειπε.
Τίτλος: Απ: Έλεγχος σε αυτοκίνητο και κατάσχεση αεροβόλου όπλου
Αποστολή από: Σαββας Σ στις 20 Απριλίου, 2010, 14:49:30 μμ
Επισης σε καθε ελενχο ενημερωνεις οτι εχεις αεροβολο μαζι σου και οτι ειναι ασφαλισμενο πισω στο χωρο αποσκευων
Τίτλος: Απ: Έλεγχος σε αυτοκίνητο και κατάσχεση αεροβόλου όπλου
Αποστολή από: apollo99 στις 20 Απριλίου, 2010, 15:05:32 μμ
εμενα που δεν χωραει ,οπως ειναι με  την θηκη του στο πορτ-μπαγκαζ ?    :o
Τίτλος: Απ: Έλεγχος σε αυτοκίνητο και κατάσχεση αεροβόλου όπλου
Αποστολή από: Σαββας Σ στις 20 Απριλίου, 2010, 15:16:04 μμ
αλλαξε αμαξι :D
Τίτλος: Απ: Έλεγχος σε αυτοκίνητο και κατάσχεση αεροβόλου όπλου
Αποστολή από: sal4680461 στις 20 Απριλίου, 2010, 15:19:56 μμ
Εγώ πάντως αν μου συνέβαινε κάτι τέτοιο θα στρεφόμουν δικαστικά εναντίον των οργάνων γιατί το όπλο δεν είναι απομίμηση αλλά αεροβόλο κ γιατί δεν υπάρχει δελτίο κατοχής για αεροβόλα, επίσης δεν είναι υποχρεωτικό να είσαι κ μέλος σκοπευτικού συλλόγου για την κατοχή του. Κ νομίζω ότι έχεις κάθε δικαίωμα να το μεταφέρεις από το ένα σπίτι σου στο άλλο ή πιθανότοτα κ προς κάποιον αγοραστή ή για σέρβις ή για οτιδήποτε άλλο τέλος πάντων. Θα μπορούσες να τους κατηγορήσεις για παράβαση καθήκοντος, υπερβάλλοντα ζήλο κ άγνοια νόμων κ να ζητήσεις την ηθική κ οικονομική ικανοποίησή σου, ψυχική οδύνη κ τα ρέστα...
Σωστα ολα αυτα αλλα μετα την συμβουλη δικηγορου μην πας για μαλλι & φυγεις κουρεμενος
Τίτλος: Απ: Έλεγχος σε αυτοκίνητο και κατάσχεση αεροβόλου όπλου
Αποστολή από: apollo99 στις 20 Απριλίου, 2010, 15:24:03 μμ
 ;)
Τίτλος: Απ: Έλεγχος σε αυτοκίνητο και κατάσχεση αεροβόλου όπλου
Αποστολή από: avalanche στις 20 Απριλίου, 2010, 16:09:32 μμ
Όπως αναφέρει ένα μέλος το κλειδί είναι στη ρέπλικα, γιατί ο νόμος είναι ξεκάθαρος
για τα αεροβόλα!!!
Τίτλος: Απ: Έλεγχος σε αυτοκίνητο και κατάσχεση αεροβόλου όπλου
Αποστολή από: AVARIS στις 20 Απριλίου, 2010, 20:02:10 μμ
Απο το κατηγορητήριο φαίνεται οτι πρόκειται για άγνοια των αστυνομικών οργάνων και ακόμη μεγαλύτερη του εισαγγελέα. Αν για το πολίτρη δεν νοείται άγνοια νόμου, φαντασθέιτε για τους εισαγγελέις......ήμαρτον..
τα περι ρεπλικάς δεν μου φαίνονται οτι ευσταθούν. Οταν δίνεται ΑΔΕΙΑ εισαγωγής για αεροβόλο που ΜΟΙΑΖΕΙ με πραγματικό είναι γνωστο στα "οργανα".
Τελος πάντων επειδή ζουμε στην χώρα του παραλόγου, αν θέλεις βοήθεια φίλε tsou, μπορούμε να σου συστήσουμε δικηγόρους εξειδικευμένους στα θέματα όπλων. Στειλε πμ.
Τίτλος: Απ: Έλεγχος σε αυτοκίνητο και κατάσχεση αεροβόλου όπλου
Αποστολή από: Eliminator στις 20 Απριλίου, 2010, 20:06:29 μμ
H κατάληξη αυτής της υπόθεσης έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για όλους μας, αφού μπορεί να αποτελέσει δεδικασμένο για μελλοντικές περιπτώσεις.
Τίτλος: Απ: Έλεγχος σε αυτοκίνητο και κατάσχεση αεροβόλου όπλου
Αποστολή από: Kyriakos87 στις 20 Απριλίου, 2010, 20:12:14 μμ
H κατάληξη αυτής της υπόθεσης έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για όλους μας, αφού μπορεί να αποτελέσει δεδικασμένο για μελλοντικές περιπτώσεις.


Φυσικα..
εγω απο καιρο σκέφτομαι να αλλάξω χόμπι/ασχολία.
Τίτλος: Απ: Έλεγχος σε αυτοκίνητο και κατάσχεση αεροβόλου όπλου
Αποστολή από: sniperman στις 20 Απριλίου, 2010, 21:27:29 μμ
Απο το κατηγορητήριο φαίνεται οτι πρόκειται για άγνοια των αστυνομικών οργάνων και ακόμη μεγαλύτερη του εισαγγελέα. Αν για το πολίτρη δεν νοείται άγνοια νόμου, φαντασθέιτε για τους εισαγγελέις......ήμαρτον..
τα περι ρεπλικάς δεν μου φαίνονται οτι ευσταθούν. Οταν δίνεται ΑΔΕΙΑ εισαγωγής για αεροβόλο που ΜΟΙΑΖΕΙ με πραγματικό είναι γνωστο στα "οργανα".
Τελος πάντων επειδή ζουμε στην χώρα του παραλόγου, αν θέλεις βοήθεια φίλε tsou, μπορούμε να σου συστήσουμε δικηγόρους εξειδικευμένους στα θέματα όπλων. Στειλε πμ.

Απο τα άρθρα που εχουν βάλει στο κατηγορητήριο όντως φαίνεται να εχουν άγνοια.
Αλλα το περι ρεπλικας πιθανών να ισχυει. Το οτι πωλείτε απο έμπορο δεν συνεπαγη οτι μπορεί να αγοραστεί χωρίς αδεια.
Αν και δεν εχουν βαλει το  αρθρο στο κατηγορητήριο :-\ αλλα αναφέρουν οτι ειναι ρεπλίκα πυροβόλου.
Τι να πεις...... ΕΛΛΑΔΑ........ 
Τίτλος: Απ: Έλεγχος σε αυτοκίνητο και κατάσχεση αεροβόλου όπλου
Αποστολή από: Σαββας Σ στις 20 Απριλίου, 2010, 21:35:58 μμ
Και τις θορυβοδες εξατμησεις που βαζουν στα παπια και οχι μονο καποιος τις εισαγει και πουλαει νομιμα,αλλα απαγορευωνται!
Τίτλος: Απ: Έλεγχος σε αυτοκίνητο και κατάσχεση αεροβόλου όπλου
Αποστολή από: xenofon στις 21 Απριλίου, 2010, 00:03:48 πμ
Ρε συ Πάνο, μήπως ξέρεις να μου πεις που μπορώ να βγάλω άδεια κατοχής για 2 airsoft beretta 92? Πολύ θα χαιρόμουν να πάρω σοβαρή απάντηση σ' αυτό το ερώτημά μου... Η αλήθεια είναι ότι σκεφτόμουν να πάρω ένα 55 Ekol ES 4.5 cal CO2. Πως μπορώ να είμαι βέβαιος ότι δε μοιάζει με κάποιο πυροβόλο ώστε να μη βρεθώ στη φυλακή, Σάββα? Ας αφήσουμε όμως τα αστεία. Το πιστόλι μπήκε στη χώρα μας σαν αεροβόλο κ πουλήθηκε σαν τέτοιο. Το παληκάρι αγόρασε αεροβόλο. Η ομοιότητά του με κάποιο πυροβόλο έχει δευτερεύουσα σημασία. Κ ο αγοραστής δεν έχει καμία υποχρέωση να γνωρίζει όλα τα πυροβόλα όπλα πριν προβεί στην αγορά ενός αεροβόλου. Σε τελική ανάλυση ο αγοραστής - κάτοχος είναι ο λιγότερο υπεύθυνος κ ο τελευταίος κρίκος μιας αλυσίδας παραβατών από τον αστυνομικό που δε συνέλαβε τον έμπορο όπλων  ;D, τον έμπορο που διατηρεί μεγάλο αριθμό παράνομων όπλων στο μαγαζί του μέχρι τον τελωνειακό υπάλληλο που επέτρεψε την εισαγωγή. Αυτό το θέατρο του παραλόγου όμως, είναι η ανταμοιβή για τις επιλογές μας... ξέρετε, αυτές που κάνουμε κάθε 4ετία... :-[ :'( >:(
Τίτλος: Απ: Έλεγχος σε αυτοκίνητο και κατάσχεση αεροβόλου όπλου
Αποστολή από: alexmyt στις 21 Απριλίου, 2010, 00:15:38 πμ
και αν δεν κανω λαθος μιλαμε για την εκδοση της berreta που ειναι απο πλαστικο, φανταστειτε  να ειχε το μεταλλικο αντιγραφο berreta της umarex ο φιλος.
Τίτλος: Απ: Έλεγχος σε αυτοκίνητο και κατάσχεση αεροβόλου όπλου
Αποστολή από: harry 22 στις 21 Απριλίου, 2010, 00:40:28 πμ
Διαβάζω με περίσσια προσοχή όλα αυτά που έχουν γραφτεί.Το συμπέρασμά μου είναι ότι πρόκειται για μεμονωμένη περίπτωση που δεν ορίζει την νόρμα των πραγμάτων.
Παλαιότερα στα χρόνια της αεροβολιστικής μου "αθωότητας" είχα κάνει την μεγαλειώδη βλακεία να μετακινούμαι στο κέντρο της Αθήνας με δύο αεροβόλα τουφέκια χωρίς θήκη,στο πίσω κάθισμα.Στο πορτ-μπαγκάζ είχα και ένα Crosman 357 καθώς και ένα Beretta 92FS.Σε κάποιο φανάρι(συγκεκριμένα στους πύργους των Αθηνών),έρχεται δίπλα μου ένα KIA Sportage περιπολικό και σταματάει δίπλα μου στο φανάρι.Τυχαία κοίταξε ένας από τους αστυνομικούς μέσα από το παράθυρο,και του "έφυγε η πυτιρίδα"!!!
Αμέσως κατέβηκαν όλοι κάτω,με κατέβασαν κάτω,μου έβαλαν χειροπέδες και βούρ για το τμήμα.Αφού έγινε εξακρίβωση των στοιχείων μου,μου είπαν πώς πρέπει να μεταφέρω τα όπλα με τον σωστό τρόπο και μου είπαν να πάω στο καλό.Εννοείται ότι πήρα και τα όπλα μου πίσω.
Τι θέλω να πώ μ'αυτό?Ότι μέχρι ένα σημείο και οι αστυνομικοί την δουλειά τους κάνουν(που μέσα σ'αυτήν είναι να παρουσιάζουν και κάποιο έργο στους ανώτερους)και σταματάει εκεί η ιστορία.
Η συγκεκριμένη περίπτωση του φίλους μας,πιστεύω ότι συγκαταλέγεται στις λεγόμενες "κακιές στιγμές"(και δική του,αλλά και των αστυνομικών)και είμαι σίγουρος ότι ενώπειον του δικαστηρίου δεν θα έχει το παραμικρό πρόβλημα.
Έχει τύχει από την περίοδο που άρχισα να ασχολούμαι σοβαρά με το αεροβόλο,να δεχθώ τρείς ελέγχους στο δρόμο.
Η πρώτη ήταν πηγαίνοντας σε αγώνα στα Γρεβενά,όπου λίγο έξω από τα Μετέωρα,σε έλεγχο που μου έγινε,αφού τους είπα ότι πάω σε αγώνες σκοποβολής,όχι μόνο δεν μου είπαν τίποτα,αλλά μου ευχήθηκαν και καλή επιτυχία.
Η δεύτερη και η τρίτη ήταν στην Αθήνα,πηγαίνοντας πρός το σκοπευτήριο.Στην πρώτη περίπτωση ήταν λίγο πιό σχολαστικοί από την δεύτερη,αλλά όλα καλά,
Την δεύτερη μάλιστα,όταν άνοιξα την βαλίτσα για να τους δείξω το όπλο,το έβγαλαν και το χάζευαν και είπαν ότι καλά θα ήταν,να είχαν χρόνο να πέρναγαν μιά βόλτα από το σκοπευτήρι να το έριχναν.
Αφήστε δε και τις φορές που έχουν έρθει στο σκοπευτήριο πόσες φορές και όχι μόνο δεν "ψαχνόντουσταν",αλλά πιάνουμε και την κουβέντα.
Όπως έγραψα και σε άλλο μήνυμα,όλα είναι θέμα προσέγγισης και χειρισμού της κατάστασης.
Τίτλος: Απ: Έλεγχος σε αυτοκίνητο και κατάσχεση αεροβόλου όπλου
Αποστολή από: sniperman στις 21 Απριλίου, 2010, 14:07:31 μμ
Ξενοφων, μονο χαβαλέ απάντηση θα μπορουσα να δώσω στο ερώτημα σου :D
Όπως έγραψα.... ΕΛΛΑΔΑ.....
Ο λογος που έγραψα περι ρεπλικας, ειναι το οτι προσπαθούσα να σκεφτώ.... το πως σκέφτηκαν ;D ακόμη δεν μπορώ να τους καταλάβω. Μονο στο άρθρο του νόμου περι αντιγράφου θα μπορούσαν να πατήσουν.
Ο νόμος ειναι σαφής για τα αεροβόλα, δεν χρειάζονται άδεια! Απο την στιγμη που το είχε και στο πορτ μπαγκαζ... τι να πεις ???
ΕΛΛΑΔΑ!!!!!
Τίτλος: Απ: Έλεγχος σε αυτοκίνητο και κατάσχεση αεροβόλου όπλου
Αποστολή από: snipAIR στις 21 Απριλίου, 2010, 18:57:29 μμ
εμενα με εχουν "πιασει" δυο φορες.την πρωτη επι το εργω(η αλλιως στα πρασσα)την ωρα που εριχνα σε χαρτινα στοχακια και καπακια αναψυκτικων καπου στα οινοφυτα.μου ειπαν να το αφησω κατω και να πλησιασω στο περιπολικο οπου αφου τους εξηγησα και τους επεδειξα και την καρτα του εσοααπ εφυγαν βαριεστημενοι.οι τυποι δε μπηκαν καν στον κοπο να κατεβουν απο το αμαξι!!!τη δευτερη φορα την ωρα που ειχα τελειωσει τη σκοποβολη μου παρεα με φιλο,περναγαν και ειδαν οτι φορτωνουμε θηκες οπλων στο αμαξι.αφου κατεβηκαν και μας ρωτησαν πως πηγε το κυνηγι,τους απαντησαμε ευγενικα και τυπικα οτι ειμαστε σκοπευτες αεροβολου και μολλις ειχαμε τελειωσει την εξασκηση μας.αφου ζητησαν να δουν τα οπλα και αφου δεν ειχαν ξαναδει pcp ,ζητησαν να τους δωσουμε να ριξουν καναδυο.εριξαν και εφυγαν ευχαριστωντας.μας εκαναν και υποδειξη να μη ριχνουμε κοντα σε σπιτια!!!!!!
     τελος απο πελατες μου αστυνομικους που εχω μια οικειοτητα και εχω μοιραστει τις ανησυχιες μου μαζι τους ,σας λεω ενα πραγμα.εχουν πληρη αγνοια για το θεμα του αεροβολου.αλλος λεει ετσι αλλος αλλιως.προς το παρον ειναι θεμα στο που θα πεσεις και ο φιλος τσου ειχε την ατυχια να πεσει σε εντελως ¨"σκερπανια".για τον ιδιο λογο ειμαι σιγουρος οτι θα δικαιωθει αλλα αν θελει ας ζητησει και  την επιβολη κυρωσεων στα οργανα αλλα και το διοικητη του τμηματος για αγνοια του νομου,ωστε την αλλη φορα να ξερουν
Τίτλος: Απ: Έλεγχος σε αυτοκίνητο και κατάσχεση αεροβόλου όπλου
Αποστολή από: drakos320 στις 22 Απριλίου, 2010, 00:37:47 πμ
Εαν ο φιλος μας ειχε το νομο επανω του,δεν θα γινοταν τιποτα.Γι΄αυτο πρωτο μελημα μου,ειναι να τον προμηθευτω για καθε ενδεχομενο.Πιστευω πατησαν στο ορο απομιμηση,χωρις να γνωριζουν τη λεπτομερια η οποια στηριζει τον κανονα.Προσωπικη μου αποψη,θα αθωοθεις.Το μπερδεμα ειναι το ολο τραβηγμα,που εδω στην ελλαδα δε σε αποζημιωνει κανεις.
Τίτλος: Απ: Έλεγχος σε αυτοκίνητο και κατάσχεση αεροβόλου όπλου
Αποστολή από: harry 22 στις 22 Απριλίου, 2010, 00:50:59 πμ
Εαν ο φιλος μας ειχε το νομο επανω του,δεν θα γινοταν τιποτα.Γι΄αυτο πρωτο μελημα μου,ειναι να τον προμηθευτω για καθε ενδεχομενο.Πιστευω πατησαν στο ορο απομιμηση,χωρις να γνωριζουν τη λεπτομερια η οποια στηριζει τον κανονα.Προσωπικη μου αποψη,θα αθωοθεις.Το μπερδεμα ειναι το ολο τραβηγμα,που εδω στην ελλαδα δε σε αποζημιωνει κανεις.

Όπως έχω αναφέρει και παλιότερα,αυτό που λέει ο φίλος drakos320 είναι πολύ σημαντικό.
Εντελώς συμπτωματικά,το συγκεκριμένο θέμα κουβέντιαζα με φίλο από το φόρουμ σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαμε σήμερα.
Συγκεκριμένα του ανέφερα,ότι εκτός ότι έχω τυπώσει όλο τον Νόμο περί όπλων και εκρηκτικών και το έχω ΠΑΝΤΑ μαζί μου,έχω υπογραμμίσει με Stabilo όλα τα σημεία αεροβολιστικού ενδιαφέροντος.
Αυτό σημαίνει(για εμένα)ότι κατ'ευθείαν ανατρέχω στα καίρια σημεία του Νόμου αν χρειαστεί και επίσης(για τα όργανα της τάξης)φαίνεται ότι έχω ασχοληθεί και δεν είμαι ο άσχετος που πέταξα ένα αεροβόλο στο αμάξι και πάω βόλτα(σίγουρα έχεις άλλη αντιμετώπιση).
Είναι πολύ σημαντικό να εμπαιδώσουμε ότι πρέπει να γνωρίζουμε τα δικαιώματά μας σαν πολίτες και να ξέρουμε να τα διεκδικούμε.
Τίτλος: Απ: Έλεγχος σε αυτοκίνητο και κατάσχεση αεροβόλου όπλου
Αποστολή από: Σαββας Σ στις 22 Απριλίου, 2010, 06:39:43 πμ
Οπως εχω ξαναπει ειναι στη διαθεση του οργανου για το τι θα σε κανει τελικα.
Τίτλος: Απ: Έλεγχος σε αυτοκίνητο και κατάσχεση αεροβόλου όπλου
Αποστολή από: Σαββας Σ στις 22 Απριλίου, 2010, 06:42:23 πμ
Επειτα μη ξεχναμε οτι το φιλο τον σταματησαν ΟΠΚΕ
Τίτλος: Απ: Έλεγχος σε αυτοκίνητο και κατάσχεση αεροβόλου όπλου
Αποστολή από: harry 22 στις 22 Απριλίου, 2010, 09:40:55 πμ
Οπως εχω ξαναπει ειναι στη διαθεση του οργανου για το τι θα σε κανει τελικα.

Μα αυτό ακριβώς εννοούσα παραπάνω φίλε Σάββα,όταν έγραφα αυτό:

Είναι πολύ σημαντικό να εμπαιδώσουμε ότι πρέπει να γνωρίζουμε τα δικαιώματά μας σαν πολίτες και να ξέρουμε να τα διεκδικούμε.

Εάν έχουμε γνώση των νόμων και πώς αυτοί εφαρμόζονται δεν αφήνεις κανένα περιθώριο σε κανένα όργανο να μεταφράσει όπως αυτό(κατά την κρίση του)νομίζει τους νόμους.

Επειτα μη ξεχναμε οτι το φιλο τον σταματησαν ΟΠΚΕ

Όσο γι'αυτό,τι σημαίνει?Ότι η Ο.Π.Κ.Ε. εφαρμόζει διαφορετικούς νόμους που έχουν θεσπιστεί ξεχωριστά γι'αυτούς?
Ο νόμος είναι νόμος.
Είτε τον εφαρμόζει τροχονόμος,είτε "Ζητάς",είτε ο ίδιος ο Αρχηγός της Αστυνομίας.
Τίτλος: Απ: Έλεγχος σε αυτοκίνητο και κατάσχεση αεροβόλου όπλου
Αποστολή από: gianismegara στις 22 Απριλίου, 2010, 10:45:18 πμ
Σωστος!!!
Το παν ειναι η γνωση και ο σωστος χειρισμος της δεδομενης στιγμης ;).
Τίτλος: Απ: Έλεγχος σε αυτοκίνητο και κατάσχεση αεροβόλου όπλου
Αποστολή από: DotUser στις 22 Απριλίου, 2010, 11:18:17 πμ
Σωστος!!!
Το παν ειναι η γνωση και ο σωστος χειρισμος της δεδομενης στιγμης ;).

Δεν συμφωνώ.

Θα έπρεπε ΟΛΑ αυτά να αποτελούν δεδομένα και ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ των οργάνων που εκτελούν τους ελέγχους, να τα γνωρίζουν και να τα εφαρμόζουν με τον ίδιο τρόπου παντού και πάντα. Εαν αυτό δεν συμβαίνει, το κόστος της ταλαιπωρίας του πολίτη με ενα συνετελεστή προσαυξησης Χ 5 τουλάχιστον θα έπρεπε να μεταφερετε στο όργανο που δημιούργησε την ταλαιπωρία.

Χειρισμοί από την μεριά μας κατά περίπτωση που προυποθέτουν ικανότητες ψυχολογίας και ψυχικού σθένους της στιγμής δεν με βρίσκουν διόλου συμφωνο. Σαφέστατα είναι μία΄λύση ανάγκης επίλυσης του θέματος "αλλά Ελληνικά" που τελικά όμως μας προσβάλλει σαν άτομα. Τέλος αμφιβάλλω εαν η επίδειξη γνώσεων για αυτά τα θέματα είναι παντα η ενδεικνυόμενη και όχι το ανάποδο. Με λίγα λόγια παντως "Ο Θεός να μας φιλάει" ..........
Τίτλος: Απ: Έλεγχος σε αυτοκίνητο και κατάσχεση αεροβόλου όπλου
Αποστολή από: stellaras7 στις 22 Απριλίου, 2010, 12:57:27 μμ
Γεια σας παιδια. Μηπως θα μπορουσατε να μου δωσετε ενα λινκ με ολο το νομο σχετικα με τα αεροβολα ωστε να τον εκτυπωσω κι εγω?
Τίτλος: Απ: Έλεγχος σε αυτοκίνητο και κατάσχεση αεροβόλου όπλου
Αποστολή από: sal4680461 στις 22 Απριλίου, 2010, 13:14:35 μμ
εδω ειναι ο νομοσ φιλε μου  http://aerovolo.gr/forum/index.php/topic,140.0.html
Τίτλος: Απ: Έλεγχος σε αυτοκίνητο και κατάσχεση αεροβόλου όπλου
Αποστολή από: stellaras7 στις 22 Απριλίου, 2010, 13:23:08 μμ
Ευχαριστω φιλε μου ετσι κι αλλιως τον βρηκα ειναι ολοκληρο υπομνημα. Λαθος μου που ρωτησα. Ευχαριστω!
Τίτλος: Απ: Έλεγχος σε αυτοκίνητο και κατάσχεση αεροβόλου όπλου
Αποστολή από: stellaras7 στις 22 Απριλίου, 2010, 13:35:02 μμ
Και κατι αλλο. Μηπως μπορει καποιος να μου επισημανει αν ειναι ευκολο σε ποιο σημειο του νομου αναγραφεται οτι μπορω να μεταφερω σε βαλιτσα στο χωρο αποσκευων το αεροβολο μου καθως και το σημειο που λεει οτι δεν χρειαζεται αδεια παρα μονο να εχει κλεισει κανεις το 18ο ετος της ηλικιας του?
Τίτλος: Απ: Έλεγχος σε αυτοκίνητο και κατάσχεση αεροβόλου όπλου
Αποστολή από: Kyriakos87 στις 22 Απριλίου, 2010, 13:36:36 μμ
Και κατι αλλο. Μηπως μπορει καποιος να μου επισημανει αν ειναι ευκολο σε ποιο σημειο του νομου αναγραφεται οτι μπορω να μεταφερω σε βαλιτσα στο χωρο αποσκευων το αεροβολο μου καθως και το σημειο που λεει οτι δεν χρειαζεται αδεια παρα μονο να εχει κλεισει κανεις το 18ο ετος της ηλικιας του?

εδω ειναι ο νομοσ φιλε μου  http://aerovolo.gr/forum/index.php/topic,140.0.html

καλό διαβασμα :D
Τίτλος: Απ: Έλεγχος σε αυτοκίνητο και κατάσχεση αεροβόλου όπλου
Αποστολή από: Σαββας Σ στις 22 Απριλίου, 2010, 13:58:14 μμ
Όσο γι'αυτό,τι σημαίνει?Ότι η Ο.Π.Κ.Ε. εφαρμόζει διαφορετικούς νόμους που έχουν θεσπιστεί ξεχωριστά γι'αυτούς?
Ο νόμος είναι νόμος.
Είτε τον εφαρμόζει τροχονόμος,είτε "Ζητάς",είτε ο ίδιος ο Αρχηγός της Αστυνομίας.
 φιλε harry 22 θα μου επιτρεψεις να εχω αλλη αποψη
Τίτλος: Απ: Έλεγχος σε αυτοκίνητο και κατάσχεση αεροβόλου όπλου
Αποστολή από: Σαββας Σ στις 22 Απριλίου, 2010, 15:17:43 μμ
Όσο γι'αυτό,τι σημαίνει?Ότι η Ο.Π.Κ.Ε. εφαρμόζει διαφορετικούς νόμους που έχουν θεσπιστεί ξεχωριστά γι'αυτούς?
Ο νόμος είναι νόμος.
Είτε τον εφαρμόζει τροχονόμος,είτε "Ζητάς",είτε ο ίδιος ο Αρχηγός της Αστυνομίας.
 φιλε harry 22 θα μου επιτρεψεις να εχω αλλη αποψη
καταλαβα τι εννοεις.
Τίτλος: Απ: Έλεγχος σε αυτοκίνητο και κατάσχεση αεροβόλου όπλου
Αποστολή από: Shotgun στις 23 Μαΐου, 2010, 00:46:01 πμ
Κάνε τους μια αγωγή και πάρε τους τα σώβρακα για να μάθουν τη δουλειά τους. Αρκετά ανεχόμαστε!
Τίτλος: Απ: Έλεγχος σε αυτοκίνητο και κατάσχεση αεροβόλου όπλου
Αποστολή από: Conroe στις 04 Ιουνίου, 2010, 16:31:29 μμ
Επειδή ενδιαφέρομαι να αγοράσω αεροβόλο τυφέκιο ελατηρίου και έχω μπερδευτεί λίγο..
 Μπορείς να το παίρνεις στο αυτοκίνητο (όταν πας στο χωράφι σου για σκοποβολή ή όπου άλλου) ή χρειάζεται κάποια άδεια ? Ευχαριστώ
Τίτλος: Απ: Έλεγχος σε αυτοκίνητο και κατάσχεση αεροβόλου όπλου
Αποστολή από: MASTORAS στις 04 Ιουνίου, 2010, 16:43:45 μμ
Επειδή ενδιαφέρομαι να αγοράσω αεροβόλο τυφέκιο ελατηρίου και έχω μπερδευτεί λίγο..
 Μπορείς να το παίρνεις στο αυτοκίνητο (όταν πας στο χωράφι σου για σκοποβολή ή όπου άλλου) ή χρειάζεται κάποια άδεια ? Ευχαριστώ

Εχουν ξανασυζητηθει πολλες φορες στο φορουμ αλλα ας τα πουμε ακομη μια. Απαγορευεται η σκοποβολη και πασα χρηση αεροβολου σε οποιονδηποτε χωρο εκτος απο το σκοπευτηριο.
Απαγορευεται το κυνηγι με αεροβολο για οποιοδηποτε θηραμα ακομη και επιβλαβη.
Απαγορευεται η χρηση σκοπευτικων βοηθηματων.
Απαγορευεται η χρηση σιγαστηρα ή καθε αντικειμενου που βοηθα στην σιγαση του αεροβολου.
Επιτρεπεται η μεταφορα του σε θηκη κλειδωμενη στον χωρο αποσκευων (δεδομενου οτι δεν φερει καποιο απο τα παραπανω παρανομα παρελκομενα).

Οπως καταλαβαινεις υπαρχουν πολλοι περιορισμοι και πρεπει να εισαι πολυ προσεκτικος με την μεταφορα και την χρηση του.
Τίτλος: Απ: Νομικό Θέμα
Αποστολή από: artec12 στις 06 Ιουνίου, 2010, 19:51:26 μμ
Φίλε τσου εγώ θα σου πρότεινα να υπερασπιστείς τον εαυτό σου χρησιμοποιώντας την δικαιολογία του οτι ο νόμος επιτρέπει την μεταφορά του όπλο στην διαδρομή σπίτι-σκοπευτήριο. Πώς όμως υποτίθεται οτι θα το πας σπίτι σου απο το κατάστημα που θα το αγοράσεις? Τι γίνεται αν το πας για επισκευή? Όταν το επιστρεφεις σπίτι απο επισκευή? Όταν μετακομίζεις? Φαντάζομαι πως υπάρχει κάποια ελαστικότητα στον νόμο. Πές πως επειδή είσαι φοιτητής στην πάτρα, το πήρες μαζί σου για να ασκείς το άθλημα της σκοποβολής στο σκοπευτήριο της πάτρας που τελικά δεν γράφτηκες για κάποιο λόγο, ή έληξε η συνδρομή σου και πέταξες την κάρτα. Άλλωστε δεν απαγορέυεται να κατέχεις ένα αεροβόλο χωρίς να είσαι εγγεγραμμένος σε έναν σκοπευτικό σύλλογο. Απαγορέυεται να το χρησιμοποιέις εκτός σκοπευτηρίου και απο εκεί συνεπάγεται οτι πρέπει να είσαι εγγεγραμμένος σε κάποιο σκοπευτήριο για να το χρησιμοποιείς. Δεν σε έπιασαν να το χρησιμοποιείς. Απλά να το μεταφέρεις. Και τι λέει οτι κατέχεις 69 σφαιράκια χωρίς άδεια απο την αρμόδια αρχή? Τι άδεια?
Τίτλος: Απ: Έλεγχος σε αυτοκίνητο και κατάσχεση αεροβόλου όπλου
Αποστολή από: fanioles στις 27 Αυγούστου, 2010, 10:35:13 πμ
Κλασσική περίπτωση άγνοιας απο τα όργανα και ίσως και υπερβάλοντα ζήλου.
Μπορεί και να τελείωνε η υπηρεσία σε καμια ώρα και πηγαίνοντας σε στο τμήμα σχόλασαν και μισή ωρίτσα νωρίτερα. Το έχω ακούσει και αυτό σε μια παλιά προσαγωγή μου απο Ζητάδες..  "Καλά που σε πετύχαμε μεγάλε να σχολάσουμε και νωρίτερα"

Λόγω της ενασχόλησης μου με το airsoft μου έχει τύχει να ελεγθώ απο διάφορους (3 φορές) και να φύγω πάντα με χαμόγελα.
Και είχα μαζί διόπτρες, red dot, σιγαστήρες, πάνω απο ενα αεροβόλο για τον κάθε επιβαίνοντα, ομοιόματα χειροβομβίδων, πλήρεις στολές, ασύρματους .. μέχρι και claymore είχαμε..

Εχει να κάνει και με τη δική μου ακεραιότητα, γνώση του νόμου και των δικαιωμάτων μου και όπως λέει ενας φίλος πιο πάνω, σε κάθε θήκη όπλου μου έχω μια φωτοτυπία του νόμου.

Εννοείται οτι πριν κάν βγώ απο το αυτοκίνητο ενημερώνω οτι "φέρω αεροβόλα ομοιόματα όπλων για ενα παιχνίδι που πάιζουμε σαν το paintball"

Σε έναν απο τους ελέγχους και μιας και τους πόρωσα με το αντικείμενο, με ακολούθησαν στο μέρος που παίζαμε για να δούν τη φάση και να πιάσουν και κανένα minimi.

Έχουμε κάνει πανελλήνια παιχνίδια με περιπολικό, πυροσβεστικό παρόν και τους αστυνομικούς να μας βγάζουν φωτογραφίες με τα κινητά και να μας παρακαλάνε να ρίξουν να δουν πως είναι.

Η πλάκα είναι οτι παρόλο που μοιάζουν με πραγματικά (σε σημείο που αν δε πατήσεις τη σκανδάλη δε το καταλαβαίνεις) κανένας δεν είχε σοβαρό πρόβλημα όσο το προαναφερθέν του φίλου.

Μόνο ενας πιστιρικάς που ήταν με φίλους του σε μια ρεματιά τη νύχτα με ΑΚ47 και συναφή "αριστερά" όπλα συνελήφθη.
Και αυτό γιατί ειχε γίνει καταγγελία απο κατοίκους μιας και η ρεματιά ήταν κάπου κατοικημένα (Φάληρο αν θυμαμαι καλά)

Για τη περίπτωση αυτή προτείνω στο φίλο να απευθυνθεί στους εξειδικευμένους δικηγόρους και στο συνήγορο του πολίτη.
Ακόμα και αθώος να φύγεις, πρέπει να ασκούμε τα δικαιώματα μας και να αποζημιονώμαστε για τη ταλαιπωρία που μας δημιουργούν οι κρατικοί υπάλληλοι.
Εγώ στη θέση σου θα το τράβαγα όσο πάει.

Μπορώ να δικαιολογήσω το τρόμο του 20χρονου νέου αστυνομικού που θα δεί ενα AK47 αλλα μέχρι εκεί.
Αλλα όχι και απο τα ΟΠΚΕ.. 

Τέτοια ταλαιπωρία είναι απαράδεκτη. Οκ ο νόμος είναι ξεκάθαρος αλλα και ο αστυνομικός θα πρέπει να έχει την ελαστικότητα ή μάλλον τη κρίση και να λειτουργεί ανάλογα.
Ναι δε πρέπει να έχω σκοπευτικό, αλλα βλέπεις ρε μπαγάσα οτι είναι αγιοβασιλιάτικο και αμα μπεί σε πυροβόλο θα σπάσει και οτι είμαι χομπίστας και όχι τρομοκράτης.

Τι να πείς... Ελλαδιστάν.. Μας εχουν κάνει να γράφουμε το όνομα της πατρίδας μας με ειρωνία και μόνο οταν πρόκειται για κάτι για το οποίο ντρεπόμαστε ή στο πόσο πίσω είμαστε σε σχέση με άλλα κράτη.
΄Πολύ κρίμα ρε γμτ..
Τίτλος: Απ: Έλεγχος σε αυτοκίνητο και κατάσχεση αεροβόλου όπλου
Αποστολή από: snipAIR στις 27 Αυγούστου, 2010, 17:23:14 μμ
τελικα υπαρχει τιποτα νεοτερο?
Τίτλος: Απ: Έλεγχος σε αυτοκίνητο και κατάσχεση αεροβόλου όπλου
Αποστολή από: iliasb στις 07 Οκτωβρίου, 2010, 10:48:50 πμ
Έτσι θα έκανα και εγώ! πολλοί Αστυνομικοί δεν ξέρουν τους νόμους! και δεν ενδιαφέρονται και για την ταλαιπωρία
του πολίτη, θα μπορούσαν να ενημερωθούν από τον Αξιωματικό υπηρεσίας για οτιδήποτε δεν γνωρίζουν
αντί για αυτό ταλαιπωρούν τον κόσμο!
Τίτλος: Απ: Έλεγχος σε αυτοκίνητο και κατάσχεση αεροβόλου όπλου
Αποστολή από: GEORGEGR στις 07 Οκτωβρίου, 2010, 20:55:16 μμ
Ηλία σε τιμά η ειλικρίνεια σου.
Πιστεύω όμως ότι οι συγκεκριμένοι ήταν ενημερωμένοι και απλά έπραξαν όπως έπραξαν.
Τίτλος: Απ: Έλεγχος σε αυτοκίνητο και κατάσχεση αεροβόλου όπλου
Αποστολή από: kondan στις 25 Φεβρουαρίου, 2015, 02:59:39 πμ
Καλημερα σε ολους..

Μπορει καποιος να μας πει ενα link απο το οποιο μπορουμε να κατεβασουμε και να εκτυπωσουμε τον νομο?

Για να τον εχουμε οπως λεει ο φιλος παραπανω παντα μαζι μας, μαζι με αποδειξη αγορας (προεραιτικα) και ισως και υπογραμμισμενα στον νομο και τα αρθρα που μας ενδιαφερουν!

Ευχαριστω
Τίτλος: Απ: Έλεγχος σε αυτοκίνητο και κατάσχεση αεροβόλου όπλου
Αποστολή από: sal4680461 στις 19 Μαΐου, 2015, 11:42:36 πμ
http://kynoclub.gr/2015/05/19/%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CE%BB%CE%AE%CF%86%CE%B8%CE%B7%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CE%B5%CF%80%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%AE-%CE%B5%CE%AF%CF%87%CE%B1%CE%BD-%CE%B1%CE%B5%CF%81%CE%BF%CE%B2%CF%8C%CE%BB%CE%BF/
Τίτλος: Απ: Έλεγχος σε αυτοκίνητο και κατάσχεση αεροβόλου όπλου
Αποστολή από: Louk στις 19 Μαΐου, 2015, 15:12:38 μμ
μετρησαν και τα μολυβια!
Τίτλος: Απ: Έλεγχος σε αυτοκίνητο και κατάσχεση αεροβόλου όπλου
Αποστολή από: Grandmaster στις 19 Μαΐου, 2015, 15:29:33 μμ
παντως το αεροβολο ηταν πρωτο,AIR ARMS ELITE.
Τίτλος: Απ: Έλεγχος σε αυτοκίνητο και κατάσχεση αεροβόλου όπλου
Αποστολή από: kallio στις 19 Μαΐου, 2015, 17:21:29 μμ
παντως το αεροβολο ηταν πρωτο,AIR ARMS ELITE.
Για να αξιζει την ταλαιπωρια  ;D
Τίτλος: Απ: Έλεγχος σε αυτοκίνητο και κατάσχεση αεροβόλου όπλου
Αποστολή από: Eliminator στις 19 Μαΐου, 2015, 18:51:01 μμ
Καλό θα ήταν να μάθουμε τη συνέχεια του θέματος.
Τίτλος: Απ: Έλεγχος σε αυτοκίνητο και κατάσχεση αεροβόλου όπλου
Αποστολή από: hornetnik στις 20 Μαΐου, 2015, 21:39:23 μμ
Κάνε τους μια αγωγή και πάρε τους τα σώβρακα για να μάθουν τη δουλειά τους. Αρκετά ανεχόμαστε!
ΚΡΑΤΑΤΕ ΠΑΝΤΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙ ΟΠΛΩΝ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΑΠΕΞΩ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΩΤΑ.
Αν εχετε κανει !!!!!!!!ολα τα νομιμα προβλεπομενα και ειστε καθαροι!!!!!!!!!!! μολις τελειωσουν μαζι σας πεστε τους οτι θελετε να καταθεσετε μυνηση εναντιον τους για αγνοια νομου περι οπλων και αδικη προσαγωγη και ταλαιπωρια.Ειναι υποχρεωμενοι να γνωριζουν και αν οχι να ψαξουν το νομο επι τοπου.Αντιογραφο εχει καθε αστυνομικο τμημα.Τα αστυνομικα οργανα εχουν αυξημενη ευθυνη λογω δουλειας και πρεπει να το γνωριζουν.Φυσικα πριν την μυνηση εξαντληστε καθε προσπαθεια να τους αποδειξετε οτι ειστε εντος των νομιμων.Θα τους κανει να το σκεφτουν διπλα και να το ψαξουν παραπανω.Αν παρολα αυτα φτασει σε δικη να φροντισει ο δικηγορος σας να συνδικαστουν οι υποθεσεις ως αλληλενδετες και να ζητησετε αποζημιωση.
Τίτλος: Απ: Έλεγχος σε αυτοκίνητο και κατάσχεση αεροβόλου όπλου
Αποστολή από: Teo στις 22 Μαΐου, 2015, 14:35:40 μμ
στην Ελλάδα ?  Σε έναν τόσο γενικό νόμο ποιος είναι απόλυτα νόμιμος? θα κάνεις φασαρία για την προσαγωγή ...που δεν μπορείς (γιατί ο νόμος καλύπτει τα όργανα  για αυτό ) , και μετά θα σε ξεψαχνίσουν και αν βρεθεί το οπτικό που έχεις στο σπίτι ?  , ένας κάλυκας από το στρατό , ένα κατάνα διακοσμητικό στο τζάκι ?
απόλυτα νόμιμος δεν είναι (είμαι) κανένας , και υπάρχει λόγος για αυτό .....
Τίτλος: Απ: Έλεγχος σε αυτοκίνητο και κατάσχεση αεροβόλου όπλου
Αποστολή από: Le-Mans0596 στις 06 Ιουνίου, 2015, 19:03:42 μμ
Καλησπέρα σε όλους είμαι καινούργιος στο φόρουμ!
Εχω ενα αεροβόλο ελατηρίου το οποίο το εχω καθαρά για ερασιτεχνική χρήση ουτε για κυνήγι ουτε για σκοποβολή σε (σχολή),παω στο χωράφι μου για παράδειγμα να εξασκηθώ εκει εχω απόδειξη αγοράς παντα το οπλο και η διόπτρα στο πορτ παγκαζ του αυτοκινήτου και τα βλήματα μπροστά τι γίνεται σε εναν έλενχο απο την αστυνομία??
Τίτλος: Απ: Έλεγχος σε αυτοκίνητο και κατάσχεση αεροβόλου όπλου
Αποστολή από: Dimitri στις 06 Ιουνίου, 2015, 19:20:32 μμ
Από το να γνωρίσεις την εσωτερική διακόσμηση του τοπικού σου αστυνομικού τμήματος, μέχρι και τίποτα.

και για να επαναλάβω το μήνυμα του MASTORAS λίγο πιό πάνω (φαντάζομαι το διάβασες)

Παράθεση
Εχουν ξανασυζητηθει πολλες φορες στο φορουμ αλλα ας τα πουμε ακομη μια. Απαγορευεται η σκοποβολη και πασα χρηση αεροβολου σε οποιονδηποτε χωρο εκτος απο το σκοπευτηριο.
Απαγορευεται το κυνηγι με αεροβολο για οποιοδηποτε θηραμα ακομη και επιβλαβη.
Απαγορευεται η χρηση σκοπευτικων βοηθηματων.
Απαγορευεται η χρηση σιγαστηρα ή καθε αντικειμενου που βοηθα στην σιγαση του αεροβολου.
Επιτρεπεται η μεταφορα του σε θηκη κλειδωμενη στον χωρο αποσκευων (δεδομενου οτι δεν φερει καποιο απο τα παραπανω παρανομα παρελκομενα).



Τίτλος: Απ: Έλεγχος σε αυτοκίνητο και κατάσχεση αεροβόλου όπλου
Αποστολή από: Le-Mans0596 στις 06 Ιουνίου, 2015, 21:16:00 μμ
Από το να γνωρίσεις την εσωτερική διακόσμηση του τοπικού σου αστυνομικού τμήματος, μέχρι και τίποτα.

και για να επαναλάβω το μήνυμα του MASTORAS λίγο πιό πάνω (φαντάζομαι το διάβασες)

Παράθεση
Εχουν ξανασυζητηθει πολλες φορες στο φορουμ αλλα ας τα πουμε ακομη μια. Απαγορευεται η σκοποβολη και πασα χρηση αεροβολου σε οποιονδηποτε χωρο εκτος απο το σκοπευτηριο.
Απαγορευεται το κυνηγι με αεροβολο για οποιοδηποτε θηραμα ακομη και επιβλαβη.
Απαγορευεται η χρηση σκοπευτικων βοηθηματων.
Απαγορευεται η χρηση σιγαστηρα ή καθε αντικειμενου που βοηθα στην σιγαση του αεροβολου.
Επιτρεπεται η μεταφορα του σε θηκη κλειδωμενη στον χωρο αποσκευων (δεδομενου οτι δεν φερει καποιο απο τα παραπανω παρανομα παρελκομενα).

ενοείται την διόπτρα την εχω εκει που ασχολούμαι με το αεροβόλο δεν την κουβαλάω μαζί μου πλέον, απο τι κατάλαβα ανάλογα που θα πέσω σωστά? την εσωτερική διακόσμηση τι ενοείται?
αυτό εδω εχω

http://www.kalkantzakos.com/Product/2995/black-knight,-aerovolo-gamo

Τίτλος: Απ: Έλεγχος σε αυτοκίνητο και κατάσχεση αεροβόλου όπλου
Αποστολή από: MASTORAS στις 06 Ιουνίου, 2015, 22:22:50 μμ
Από το να γνωρίσεις την εσωτερική διακόσμηση του τοπικού σου αστυνομικού τμήματος, μέχρι και τίποτα.

και για να επαναλάβω το μήνυμα του MASTORAS λίγο πιό πάνω (φαντάζομαι το διάβασες)

Παράθεση
Εχουν ξανασυζητηθει πολλες φορες στο φορουμ αλλα ας τα πουμε ακομη μια. Απαγορευεται η σκοποβολη και πασα χρηση αεροβολου σε οποιονδηποτε χωρο εκτος απο το σκοπευτηριο.
Απαγορευεται το κυνηγι με αεροβολο για οποιοδηποτε θηραμα ακομη και επιβλαβη.
Απαγορευεται η χρηση σκοπευτικων βοηθηματων.
Απαγορευεται η χρηση σιγαστηρα ή καθε αντικειμενου που βοηθα στην σιγαση του αεροβολου.
Επιτρεπεται η μεταφορα του σε θηκη κλειδωμενη στον χωρο αποσκευων (δεδομενου οτι δεν φερει καποιο απο τα παραπανω παρανομα παρελκομενα).

ενοείται την διόπτρα την εχω εκει που ασχολούμαι με το αεροβόλο δεν την κουβαλάω μαζί μου πλέον, απο τι κατάλαβα ανάλογα που θα πέσω σωστά? την εσωτερική διακόσμηση τι ενοείται?
αυτό εδω εχω

http://www.kalkantzakos.com/Product/2995/black-knight,-aerovolo-gamo


 :D  :D  :D  Ο φιλος Δημητρης εννοει το κρατητηριο.
Την διοπτρα ορθως την αφηνεις σε ενα μερος και δεν την κουβαλας, ακομη καλυτερα να αφηνεις και το αεροβολο εκει.
Ο νομος των οπλων δυστυχως ειναι στα ορια του παραλογου και αρκετα ασαφης (οσο αφορα το αεροβολο),  ωστε ουσιαστικα σχεδον σε καμμια περιπτωση δεν εισαι 100% νομιμος ακομη και κατα την μεταφορα.
Για να σου δωσω ενα απλο παραδειγμα: Ενω πωλειται νομιμα και ελευθερα με μοναδικο περιορισμο το 18ο ετος ηλικιας, ο νομος λεει οτι <<επιτρεπεται η μεταφορα του προς καθε νομιμο χωρο>>. Εν τοιαυτη χρονικη στιγμη και με την υπαρχουσα νομοθεσια ο <<νομιμος χωρος>> μεταφραζεται αποκλειστικα σε <<νομιμο σκοπευτηριο>>. Συνεπως με απλη λογικη απαγορευεται να το μεταφερεις απο το σπιτι σου στο σπιτι του φιλου σου.
Βεβαια ολες αυτες οι <<τρομακτικες>> μεταφρασεις που σου εδωσα ειναι το <<γραμμα>> του νομου και καλο ειναι να εισαι οσο γινεται προσεκτικος, να αποφευγεις τις κακοτοπιες, να εισαι οσο το δυνατον συνεπης με τους κανονες ασφαλειας (τους οποιους στο παρελθον ακομη και ανθρωποι που συμφωνουσαν επι προσωπικου, τελικα τους χλευασαν επιδεικτικα στο δημοσιο), οσο μπορεις να μην ενοχλεις συνανθρωπους και γειτονους, ωστε να μην χρειαστει ποτε να αντιμετωπισεις τον νομο.
Ρισκα εχουμε παρει ολοι οι αεροβολιστες πολλα και θα παρουμε και μελλοντικα περισσοτερα ακομη,αλλα παντα με περισσια προσοχη και αυστηροτατη τηρηση κανονων ασφαλειας και συνυπαρξης με το υπολοιπο κοινωνικο συνολο.
Τίτλος: Απ: Έλεγχος σε αυτοκίνητο και κατάσχεση αεροβόλου όπλου
Αποστολή από: Le-Mans0596 στις 06 Ιουνίου, 2015, 23:33:56 μμ
Από το να γνωρίσεις την εσωτερική διακόσμηση του τοπικού σου αστυνομικού τμήματος, μέχρι και τίποτα.

και για να επαναλάβω το μήνυμα του MASTORAS λίγο πιό πάνω (φαντάζομαι το διάβασες)

Παράθεση
Εχουν ξανασυζητηθει πολλες φορες στο φορουμ αλλα ας τα πουμε ακομη μια. Απαγορευεται η σκοποβολη και πασα χρηση αεροβολου σε οποιονδηποτε χωρο εκτος απο το σκοπευτηριο.
Απαγορευεται το κυνηγι με αεροβολο για οποιοδηποτε θηραμα ακομη και επιβλαβη.
Απαγορευεται η χρηση σκοπευτικων βοηθηματων.
Απαγορευεται η χρηση σιγαστηρα ή καθε αντικειμενου που βοηθα στην σιγαση του αεροβολου.
Επιτρεπεται η μεταφορα του σε θηκη κλειδωμενη στον χωρο αποσκευων (δεδομενου οτι δεν φερει καποιο απο τα παραπανω παρανομα παρελκομενα).

ενοείται την διόπτρα την εχω εκει που ασχολούμαι με το αεροβόλο δεν την κουβαλάω μαζί μου πλέον, απο τι κατάλαβα ανάλογα που θα πέσω σωστά? την εσωτερική διακόσμηση τι ενοείται?
αυτό εδω εχω

http://www.kalkantzakos.com/Product/2995/black-knight,-aerovolo-gamo


 :D  :D  :D  Ο φιλος Δημητρης εννοει το κρατητηριο.
Την διοπτρα ορθως την αφηνεις σε ενα μερος και δεν την κουβαλας, ακομη καλυτερα να αφηνεις και το αεροβολο εκει.
Ο νομος των οπλων δυστυχως ειναι στα ορια του παραλογου και αρκετα ασαφης (οσο αφορα το αεροβολο),  ωστε ουσιαστικα σχεδον σε καμμια περιπτωση δεν εισαι 100% νομιμος ακομη και κατα την μεταφορα.
Για να σου δωσω ενα απλο παραδειγμα: Ενω πωλειται νομιμα και ελευθερα με μοναδικο περιορισμο το 18ο ετος ηλικιας, ο νομος λεει οτι <<επιτρεπεται η μεταφορα του προς καθε νομιμο χωρο>>. Εν τοιαυτη χρονικη στιγμη και με την υπαρχουσα νομοθεσια ο <<νομιμος χωρος>> μεταφραζεται αποκλειστικα σε <<νομιμο σκοπευτηριο>>. Συνεπως με απλη λογικη απαγορευεται να το μεταφερεις απο το σπιτι σου στο σπιτι του φιλου σου.
Βεβαια ολες αυτες οι <<τρομακτικες>> μεταφρασεις που σου εδωσα ειναι το <<γραμμα>> του νομου και καλο ειναι να εισαι οσο γινεται προσεκτικος, να αποφευγεις τις κακοτοπιες, να εισαι οσο το δυνατον συνεπης με τους κανονες ασφαλειας (τους οποιους στο παρελθον ακομη και ανθρωποι που συμφωνουσαν επι προσωπικου, τελικα τους χλευασαν επιδεικτικα στο δημοσιο), οσο μπορεις να μην ενοχλεις συνανθρωπους και γειτονους, ωστε να μην χρειαστει ποτε να αντιμετωπισεις τον νομο.
Ρισκα εχουμε παρει ολοι οι αεροβολιστες πολλα και θα παρουμε και μελλοντικα περισσοτερα ακομη,αλλα παντα με περισσια προσοχη και αυστηροτατη τηρηση κανονων ασφαλειας και συνυπαρξης με το υπολοιπο κοινωνικο συνολο.

Μάλιστα τωρα το καταλαβα :) απορώ ομως τα μαγαζια που τα πουλάνε πως σου λένε δεν σου κάνουν τίποτα κλπ κλπ δεν τους κατηγορώ τους ανθρώπους τι να πω ευχαριστώ πολυ για τις απαντήσεις σας και τον χρόνο σας:)