Αποστολέας Θέμα: Αυτοφωρο και δικασιμος.  (Αναγνώστηκε 98300 φορές)

Αποσυνδεδεμένος diana350magnum

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 2158
  • Cricket kalibrgun 5.5 (κουασιμόδος).
Απ: Αυτοφωρο και δικασιμος.
« Απάντηση #90 στις: 07 Οκτωβρίου, 2010, 18:56:24 μμ »
Μα δεν έχεις καταλάβει φίλε μου πως το κράτος ΔΕΝ θέλει να μπεί σε αυτή τη διαδικασία? Δεν τους απασχολούν τα θέλω μας!
Ουδείς χειρότερος εχθρός του ευεργετηθέντος...

Προσοχή στα μοναχικά κοπρόσκυλα...!

Αποσυνδεδεμένος koukos

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 366
    • www.aigunshop.gr
Απ: Αυτοφωρο και δικασιμος.
« Απάντηση #91 στις: 07 Οκτωβρίου, 2010, 19:28:03 μμ »
Ναι ή νομοθεσία πάσχει, αλλά εάν μου επιτρέπεται μην τα ρίχνουμε όλα εκεί! ίσως πολλοί διαφωνήσουν,
όμως θα πρέπει να σας εφιστήσω την προσοχή σε μερικά πραγματάκια, πχ. και για του λόγου το αληθές
τον πιο πάνω κύριο, δεν τον έπιασε κανένας αστυνομικός να τον πάει αυτόφωρο, και ούτε φταίει το αεροβόλο, και με σφεντόνα να ήταν πάλι το ίδιο
θα γινόταν, δεύτερον θα πρέπει να ξέρετε ότι και νερά στο δρόμο εάν ρίξετε, εάν γίνει καταγγελία θα πάτε στο τμήμα και πιθανόν στο αυτόφωρο!
Εννοώ ότι, οτιδήποτε ενοχλήσει κάποιον συμπολίτη μας, αυτός μπορεί να κάνει καταγγελία και η συνέχεια στο τμήμα
και στο Δικαστήριο, αυτό που θέλω να πω είναι ότι το σύστημα είναι χάλια, και δεν φταίνε πάντα οι αστυνομικοί! μου έχει συμβεί στην καριέρα μου και
έχω τιμωρηθεί ακριβώς γι αυτόν τον λόγο, γιατί προσπάθησα να συμφιλιώσω δύο πολίτες που είχαν πρόβλημα, αφού συμφώνησαν ότι έπρεπε
να λυθεί το πρόβλημα χωρίς Δικαστήρια και αυτόφωρα, την επόμενη μέρα ο καταγγέλλων το ξανασκέφτηκε και μου έκανε αναφορά γιατί δεν ενήργησα κατά τον νόμο!!!
Προσπάθησα να συμφιλιώσω δύο ανθρώπους, και αυτοί με τιμώρησαν! και μην νομίζεται οτι αυτά γίνονται σπάνια, το αντίθετο.
Τα συμπεράσματα δικά σας!
Στη συγκεκριμένη περίπτωση καταφανώς φταίει ο νόμος.
Εάν το FT επιτρεπόταν δεν θα γινόταν απολύτως τίποτε.
Είναι τυχαίο που υπάρχουν τόσοι "άτυχοι" στην Ελλάδα ?
Η υψηλή παραβατικότητα του νόμου δεν είναι απόδειξη της ακαταλληλότητάς του ?
Όσο για τους αστυνομικούς, τις περισσότερες φορές δείχνουν ανοχή, αποδεικνύοντας ότι διαθέτουν και κρίση και καταννόηση.
Μόνον οι σοφοί μαθαίνουν από αυτά που παθαίνουν.
...πολλά όπλα.

Αποσυνδεδεμένος aliggator

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 7
Απ: Αυτοφωρο και δικασιμος.
« Απάντηση #92 στις: 07 Οκτωβρίου, 2010, 22:04:01 μμ »
Παιδια θεωρω οτι ένας νομος για να σταθει και να γινει εφαρμόσιμος, (να έχει κοινωνικη αποδοχη δηλ.) πρεπει να διαθετει και λογικη. Τα ΡΕΜΑΛΙΑ ομως που πρωτα νομοθετουν και οι ΣΚΕΡΒΕΛΕΔΕΣ που μετα τους ψηφίζουν δεν δίνουν καμμια μα καμμια σημασία για το αν αυτό που θα βγαλουν προς τα εξω μπορεί να εφαρμοστεί. Ενταξει, επειδή θελω το ΦΠΑ και το φόρο εισαγωγης επιτρεπω την πώληση στα ΚΟΘΩΝΙΑ που έχω για πολίτες και απαγορεύω τη χρηση του εκτός σκοπευτηρίου. Ενταξει έχεις φροντίσει να υπάρχει σκοπευτήριο ανα καποια τετραγωνικα χλμ.? Οχι . Αρα εγω τι κάνω?  δεν ΜΠΟΡΩ να εφαρμόσω τον νόμο και έτσι τον καταπατω ενσυνείδητα. Και όπως είπε και κάποιος άλλος εδω μέσα εγω τι θα κάνω στη Ναυπακτο, θα ξεκινάω ταξίδι στην κοντινότερη πόλη με σκοπευτήριο (Αθήνα) για να ξεσκάσω? Ε ΟΧΙ θα ΠΑΡΑΝΟΜΩ ενσυνείδητα. Αντε και να μου το πάρουν. Πόσες ειναι οι πιθανότητες 1 στα 2,3,4,5 χρόνια? θα χασω 300€, ....λιγότερο θα μου κοστίσει από τις βενζίνες!! ;D
GamoShadow1000
KonusHot Optical

Αποσυνδεδεμένος shootair

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 186
Απ: Αυτοφωρο και δικασιμος.
« Απάντηση #93 στις: 08 Οκτωβρίου, 2010, 10:33:22 πμ »
Αλήθεια φίλε Mangusta, εσύ τα όπλα σου τα χρησιμοποιείς με ανοιχτά σκοπευτικά; Η φωτογραφία του αβαταρ σου δεν μου κάθεται και πολύ καλά...
 Έχει αρχίσει και με πιάνει αλλεργία με την τόση νομιμοφροσύνη σε ένα κράτος που μόνο την νομιμοφάνεια μπορεί να προάγει...

Αποσυνδεδεμένος mangusta

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 118
Απ: Αυτοφωρο και δικασιμος.
« Απάντηση #94 στις: 08 Οκτωβρίου, 2010, 11:13:57 πμ »
Τα πρώτο(Diana 100) το χρησιμοποιώ με μικρομετρικά σκοπευτικά,μιάς και αυτή είναι η φύση του(αγωνίστικο όπλο για 10m).
Το δε δεύτερο(Beeman R9),το χρησιμοποιώ ενίοτε με διoπτρα(ανάλογα το είδος σκοποβολής) μιάς και την έχω ενταγμένη στο δελτίο για τα πυροβόλα όπλα μου.
Όπως βλέπετε λοιπόν κανένα πρόβλημα με την νομοτυπία.
Diana 100 .177
R9 .177

Αποσυνδεδεμένος shootair

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 186
Απ: Αυτοφωρο και δικασιμος.
« Απάντηση #95 στις: 08 Οκτωβρίου, 2010, 11:24:47 πμ »
Τα πρώτο(Diana 100) το χρησιμοποιώ με μικρομετρικά σκοπευτικά,μιάς και αυτή είναι η φύση του(αγωνίστικο όπλο για 10m).
Το δε δεύτερο(Beeman R9),το χρησιμοποιώ ενίοτε με διoπτρα(ανάλογα το είδος σκοποβολής) μιάς και την έχω ενταγμένη στο δελτίο για τα πυροβόλα όπλα μου.
Όπως βλέπετε λοιπόν κανένα πρόβλημα με την νομοτυπία.
Η διόπτρα μπορεί να είναι ενταγμένη στο δελτίο σας για χρήση στα πυροβόλα όπλα σας, όμως είναι δεσμευτικός ο νόμος για την χρήση της μόνο σε ένα εξ αυτών στο οποίο και δεσμεύεσθε να την χρησιμοποιείτε. Είναι παράνομο να την αφαιρείτε και να την χρησιμοποιέιτε στο αεροβόλο σας, δυστυχώς...
 Φιλικά Θανάσης

Αποσυνδεδεμένος DotUser

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 593
  • Ένας απλός αεροβολιστής ...
    • FirstAidShop
Απ: Αυτοφωρο και δικασιμος.
« Απάντηση #96 στις: 08 Οκτωβρίου, 2010, 11:51:24 πμ »
Δεν είπε ότι είναι νόμιμος ... είπε "Νομότυπος" .
Όταν η αδικία γίνεται νόμος, η αντίσταση γίνεται καθήκον.

Αποσυνδεδεμένος panaman.fax

  • Μελος
  • *
  • Μηνύματα: 297
Απ: Αυτοφωρο και δικασιμος.
« Απάντηση #97 στις: 08 Οκτωβρίου, 2010, 13:26:09 μμ »
Δεν είπε ότι είναι νόμιμος ... είπε "Νομότυπος" .
Δεν χωρεί αμφιβολία ότι ο συμφορουμίτης mangusta είναι πολύ ποιο κατοχυρωμένος από όλους μας και πολύ ποιο κοντά στο πνεύμα του νομοθέτη. Ο νόμος όμως είναι ξεκάθαρος για την μη χρήση οφθαλμίδων σε αεροβόλα όπλα. Νομότυπο δεν νομίζω ότι σημαίνει να βρεθεί τρόπος να ξεγελάσουμε τους νόμους και όταν ο νόμος κοιμάται εμείς βάζουμε την οφθαλμίδα στο αεροβόλο.
Τώρα λαμβάνοντας υπόψη τα όσα πρεσβεύει ο mangusta πολύ φυσιολογικά ο shootair θεωρεί αντιφατική την φωτογραφία στο αβαταρ του.
Είναι πώς να το πω ρε παιδί μου σαν ένας παπάς σε ένα forum για την ορθοδοξία να βάζει στο αβαταρ του την τζουλι@ σε περίεργες στάσεις ή σαν ένας ποινικός δικηγόρος σε forum νομικών θεμάτων να βάζει στο αβαταρ του την τον alpacino(scarface). Νόμιμο μεν οξύμωρο δε.
Ο συμφορουμίτης mangusta δεν πρέπει να αλλάξει απόψεις, πρέπει να αλλάξει στάση απέναντι σε νεότερους, πιο άπειρους κ.τ.λ που όμως μοιράζονται το ίδιο πάθος για το αεροβόλο. Τυγχάνει δε να είναι και η πλειοψηφία. Όπως βοηθήθηκα και βοηθιέμαι εγώ από κάποιους πρέπει όλοι να μπορούν να βοηθηθούν για να μεγαλώσει η κοινότητα να προσελκύσει νέα μέλη για να έχουμε ελπίδες κάποια στιγμή να βελτιώσουμε τον νόμο.

Αποσυνδεδεμένος John Kappos

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 8
Απ: Αυτοφωρο και δικασιμος.
« Απάντηση #98 στις: 08 Οκτωβρίου, 2010, 23:50:53 μμ »
Παιδιά καλησπέρα,

Λόγω των "μπες-βγες" στα νοσοκομεία και τελικά το θάνατο του πατέρα μου (με φυσικό επακόλουθο την ατέρμονη παραμονή σε εφορίες, δημόσιες υπηρεσίες κλπ), μετά από μία εντυπωσιακή είσοδο με ένα review σε HW77 Lazaglide την οποία έκανα πέρυσι, δυστυχώς δε μου έχει δοθεί η άνευ χρονικού περιορισμού δυνατότητα να επανέρθω δριμύτερος όπως (αστόχως) είχα υποσχεθεί.
Δράττομαι όμως της ευκαιρίας η οποία προέκυψε βλέποντας συμπτωματικά στο "google" (ενώ έψαχνα για νομικής φύσεως θέματα) τη δικαστική περιπέτεια του φίλου μας, να παραθέσω τις εξής δύο ερωταπαντήσεις:

α) Σε ποιά πολιτισμένη χώρα του κόσμου οι αστυνομικοί μετά το πέρας της υπηρεσίας τους, δύνανται να κυκλοφορούν με το υπηρεσιακό τους όπλο, όπου και όπως θέλουν; Μα μόνο στην ελλάδα φυσικά, με αποτέλεσμα να έχουμε ακούσει πάμπολλες φορές το "τυφλωμένος από το ερωτικό του πάθος εξετέλεσε τη σύζυγο / ερωμένη / οποιονδήποτε , με το υπηρεσιακό του περίστροφο (???)". Συγγνώμη αλλά νόμιζα ότι οτιδήποτε το "υπηρεσιακό", είθισται να το παραδίδουμε μετά το πέρας της υπηρεσίας. Ας κάνουμε μια εξαίρεση για τα σώματα ασφαλείας και ας τους επιτρέψουμε να το κρατάνε καλά φυλασσόμενο στο σπίτι τους επειδή μπορεί να επέμβουν ανά πάσα στιγμή για να σταματήσουν...πραξικοπήματα ίσως (!!!). Φανταστείτε όμως τον κάθε δημόσιο λειτουργό να κυκλοφορεί με το μέσο άσκησης του επαγγέλματός του (για παράδειγμα ο οδηγός τρόλλεϋ να κατεβαίνει στην πλατεία για καφέ με το..."υπηρεσιακό του" όχημα!!!)
Ο φίλος όμως που έριχνε στο συγκεκριμένο εγκαταλελειμμένο χώρο, αποτελεί απειλή για το κοινωνικό σύνολο στην Ελλάδα...!!!

β)Λαμβάνοντας υπόψιν το αξίωμα ότι: "Όπλο είναι κάθε μηχάνημα, το οποίο, με ωστική δύναμη που παράγεται με οποιονδήποτε τρόπο, εκτοξεύει βλήμα ή χημικές ουσίες ή ακτίνες ή φλόγες ή αέρια και μπορεί να επιφέρει κάκωση ή βλάβη της υγείας σε πρόσωπα...", μου γεννάται η εύλογη απορία. Νεαρός φορέας ψωρίασης ο οποίος βιάζει θήλυ, τιμωρείται βάσει του νόμου για βιασμό και έκθεση της υγείας του θύματος σε κίνδυνο ή για ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΟΠΛΟΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΟΠΛΟΧΡΗΣΙΑ;;;;;;;;;;;;; 
Το ερώτημα είναι εύλογο επειδή κατά τη διάρκεια τέλεσης του αδικήματος, το γεννητικό του μόριο χρησιμοποιείται ως όπλο μιας και με οποιοδήποτε τρόπο εκτοξεύει χημικής σύστασης ουσία η οποία δύναται να επιφέρει σωματική βλάβη στο θύμα...!!!!!!!!!!

Τα παραπάνω τίθενται μόνο και αυστηρά μόνο για να καταδειχθεί το μέγεθος της βλακείας / αλητείας των καρεκλοκένταυρων της Ελλάδας και να αφυπνισθούμε πριν ευνουχισθούμε οριστικά...

Φιλικά
Γιάννης.

Αποσυνδεδεμένος MASTORAS

  • Συντονιστής
  • *****
  • Μηνύματα: 7115
  • Πας μη Ελλην βαρβαρος
Απ: Αυτοφωρο και δικασιμος.
« Απάντηση #99 στις: 09 Οκτωβρίου, 2010, 07:26:26 πμ »
Καλημερα φιλε μου. Ομολογω οτι πολλες φορες αναρωτηθηκα γιατι χαθηκες μετα απο την εξαιρετικη παρουσιαση του HW77.
Ευχομαι να ηταν τα τελευταια βασανα που περασες και να βρισκεσαι συχνα στην παρεα μας.
Ολοι ευχομαστε να ξεκαθαρισουν τα πραγματα και να τελειωσει η ταλαιπωρια του φιλου μας αλλα ομολογω οτι εκανες πολυ <<χειρουργικη>> προσεγγιση του θεματος!  :D

ΑΟΦΑ

AA S400 MPR FT <<Ενδοξη Ελληνική Σημαία>>
HAMMERLI AR20 FT
FWB 603 pcp
AA S400 5,5
Diana 60 <<by blackxx>>
HW 77 4.5
Umarex 850pcp 4.5

Αποσυνδεδεμένος amonas999

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 5
Απ: Αυτοφωρο και δικασιμος.
« Απάντηση #100 στις: 15 Οκτωβρίου, 2010, 19:55:21 μμ »
εγω βαραω απο την αποθηκη μου μεσα στην απεναντι αποθηκη της ταρατσας μου λετε να με μηνηση κανεις γιατι βαραω μεσα στο σπιτι μου? :-[

Αποσυνδεδεμένος snipAIR

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 372
Απ: Αυτοφωρο και δικασιμος.
« Απάντηση #101 στις: 16 Οκτωβρίου, 2010, 08:17:47 πμ »
φυλα τα ρουχα σου οπως μπορεις για να εχεις τα μισα

Αποσυνδεδεμένος diana350magnum

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 2158
  • Cricket kalibrgun 5.5 (κουασιμόδος).
Απ: Αυτοφωρο και δικασιμος.
« Απάντηση #102 στις: 16 Οκτωβρίου, 2010, 08:55:18 πμ »
Πολλές φορές είναι και το μέρος που προκαλεί φίλε amonas!
 Τί εννοώ με αυτό?Άν εγώ για παράδειγμα ήμουν στην ασφάλεια και μου έπαιρναν τηλέφωνο και μου έλεγαν πως κάποιος είναι με όπλο σε ταράτσα  :o θα είχα θορυβηθεί πολύ περισσότερο, απο το αν μου έλεγαν πως στο τάδε χωράφι αντίστοιχα, είναι κάποιος με όπλο.
 Στη μία περίπτωση το μυαλό εύκολα πάει σε κάτι κακόβουλο γιατί είναι κάτι πολύ ασυνήθιστο να είναι κάποιος με όπλο σε μια ταράτσα. Σε αντίθεση με το χωράφι ή την εξοχή, που είναι πολύ πιο "εύπεπτο" και λογικό να κινείται κάποιος φέροντας όπλο.
 Σε κάθε περίπτωση πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και να μην προκαλούμε και εμείς με τις πράξεις μας.

Φιλικά Γιώργος.
Ουδείς χειρότερος εχθρός του ευεργετηθέντος...

Προσοχή στα μοναχικά κοπρόσκυλα...!

Αποσυνδεδεμένος GEORGEGR

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 2367
Απ: Αυτοφωρο και δικασιμος.
« Απάντηση #103 στις: 16 Οκτωβρίου, 2010, 09:36:42 πμ »
Ξέρω ότι μπορεί να ακουστεί λίγο τραβηγμένο… αλλά αν λαμβάνουμε σαν δεδομένο ότι:
Κανείς δεν γνωρίζει τίποτα για το χόμπι μας και
ότι όλοι είναι διατεθειμένοι να ζητήσουν τον λόγο με όποιο μέσο τους είναι διαθέσιμο τότε
δεν θα αντιμετωπίσουμε κανένα πρόβλημα.
Επίσης η ευστροφία και η σωστή αντίληψη των παραμέτρων σε δεδομένη στιγμή δεν αντικαθιστάτε από τύπους νόμους και δικαιώματα που ίσως αργότερα μας δικαιώσουν ή όχι.
H αεροβολίτιδα είναι νόσος και μάλιστα ανίατος, χρονία και συνεχώς επιδεινούμενη.
Ο μη spamαριστής πρώτος τον λίθο βαλέτω.

Αποσυνδεδεμένος destro

  • Moderator
  • *****
  • Μηνύματα: 3249
Απ: Αυτοφωρο και δικασιμος.
« Απάντηση #104 στις: 16 Οκτωβρίου, 2010, 14:44:37 μμ »
Επίσης η ευστροφία και η σωστή αντίληψη των παραμέτρων σε δεδομένη στιγμή δεν αντικαθιστάτε από τύπους νόμους και δικαιώματα που ίσως αργότερα μας δικαιώσουν ή όχι.



Θα προτεινα σε ολους μας να δωσουμε μεγαλη σημασια στην παραπανω φραση΄

Ειμαι σχεδον σιγουρος πως αν ο φιλος Βασιλης (basilzog) ειχε λειτουργησει πιο ψυχραιμα και ειχε μεινει στον χωρο οπου ελαβε χωρα το περιστατικο, περιμενοντας τους αστυνομικους για να τους εξηγησει, πιθανοτατα να ηταν αλλη η καταληξη της της υποθεσης.

Σε γενικες γραμμες θα ελεγα οτι απο την στιγμη που εμπλεκομαστε σε ενα οποιοδηποτε περιστατικο και η παρουσια μας στον χωρο εχει ταυτοποιηθει (π.χ πινακιδα κυκλοφοριας) το  χειροτερο που μπορουμε να κανουμε ειναι να φυγουμε, αν και αντιλαμβανομαι βεβαια πως σε τετοιες περιπτωσεις ειναι δυσκολο να διατηρηθει η αυτοσυγκεντρωση.