Αποστολέας Θέμα: Σχετικά με το Λινέλαιο  (Αναγνώστηκε 18362 φορές)

Αποσυνδεδεμένος dio944

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 37
Σχετικά με το Λινέλαιο
« στις: 08 Απριλίου, 2013, 18:57:06 μμ »
καησπερα παιδια εχω ενα αιρ αρμσ σ510 καρυδια και θελω να το κανω να δειξει τα νερακια του πιο πολυ,σκεφτομαι να το περασω με λιναιλεο αλλα το φοβαμαι λιγο,το εχει κανει κανεισ σε αφτο το οπλο και αν ναι,θελει τριψιμο πρωτα?

Αποσυνδεδεμένος iraklis2010

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 1459
Απ: Σχετικά με το Λινέλαιο
« Απάντηση #1 στις: 08 Απριλίου, 2013, 19:02:10 μμ »
Εισαι σιγουρος οτι δεν ειναι λινελαιο?
ΑΕΤΣ ΕΠΛΑΣΤΑ ΑΣΟΝ ΘΕΟ
ΑΕΤΣ ΣΗ ΓΗΝ ΕΒΡΕΘΑ
ΚΑΜΙΑΝ ΚΙ ΠΟΥΣΜΑΝΕΨΑ
ΠΟΝΤΙΟΣ ΝΤΕ ΓΕΝΝΕΘΑ

HW  90  5,5 LAZAGLIDE BY DRAGON WALNUT BY HERCULES
DIANA 48 4,5 HANDMADE STOK IROCO BY HERCULES
SLAVIA 630 4,5  WALNUT BY HERCULES.....LAZAGLIDE AND VENOM  BY DRAGON

Αποσυνδεδεμένος Mortimer

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 136
Απ: Σχετικά με το Λινέλαιο
« Απάντηση #2 στις: 08 Απριλίου, 2013, 20:13:29 μμ »
....και αν δεν ειναι τοτε θελει τριψιμο. Διοτι πανω απο το λουστρο δεν πιανει τιποτε!
Weihrauch HW97K 4.5 ΜΤC Mamba 4-16X44 Lite

Αποσυνδεδεμένος panik

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 1119
  • Εμ' περήφανος που εγεννέθα Πόντιος!
Απ: Σχετικά με το Λινέλαιο
« Απάντηση #3 στις: 08 Απριλίου, 2013, 20:25:09 μμ »
Στην καρυδιά το λινέλαιο αναδεικνύει τα νερά του ξύλου. Αλλά  είναι δουλειά που χρειάζεται επιμονή και υπομονή.
Νίκος Π.

DIANA 45 W.Germany 88
Gamo Cadet
Berreta 92FS Umarex
Crosman revolver .357 4"
P08 6" WE
M700 Takedown KJ
Tokarev TT33 Ltd SRC
MP5A3 ICS
Meu(soc) 1911 SG
AK74 APS
Glock17
Walther PKK/S Umarex

Αποσυνδεδεμένος dio944

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 37
Απ: Σχετικά με το Λινέλαιο
« Απάντηση #4 στις: 08 Απριλίου, 2013, 21:42:23 μμ »
δεν ειναι περασμενο με λουστρο σιγουρα,πιστευω οτι εχει ενα ψιλο στρομα απο καποιο ειδοσ λαδιου που βαζει η minelli

Αποσυνδεδεμένος npmair

  • Μελος
  • *
  • Μηνύματα: 3327
  • Only accurate airguns are interesting!
Απ: Σχετικά με το Λινέλαιο
« Απάντηση #5 στις: 08 Απριλίου, 2013, 22:04:04 μμ »
Από την μικρή μου εμπειρία σε καρυδένια κοντάκια ΑΑ, έχω διαπιστώσει ότι δεν είναι φινιρισμένα τελειωτικά και σίγουρα, το ξύλο δεν είναι σφραγισμένο. Μερικές σταγόνες νερό και θα το διαπιστώσετε και μόνοι σας.

Παλιότερη πληροφορία έλεγε ότι είναι περασμένα με ένα χέρι προϊόντος αντίστοιχου του Tru Oil.

Επειδή το ξύλο όπως είναι από το εργοστάσιο "τραβάει", αν κανείς θέλει να το περάσει με λάδια (ή άλλα συναφή ζουμιά) δεν χρειάζεται να τρίψει πολύ....
"Αίολος"
"Διηνέκης"
"Βουκεφάλας"
"Κέρβερος"
"Ημίαιμος Πρίγκιψ"
"Rasputin"
"Τετράκωπος μετά Πηδαλιούχου"
"Captain Hook"

Αποσυνδεδεμένος Mortimer

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 136
Απ: Σχετικά με το Λινέλαιο
« Απάντηση #6 στις: 08 Απριλίου, 2013, 22:06:44 μμ »
Φιλε μου dio944 , ακομα και ετσι να ειναι, θελει προσοχη. Προσωπικα εχω φινιρει ολα μου τα κοντακια καθως επισης και 2-3 φιλων και γνωστων με λινελαιο. Εκανα πολλα πειραματα ομως και ομολογω οτι δεν μου βγηκε με την πρωτη. Θελει μερακι και υπομονη. Η οποια παραλειψη στο σταδιο της προετοιμασιας του ξυλου θα φανει στο τελικο αποτελεσμα!

Τωρα για την δικη σου περιπτωση, να ξερεις οτι το καλλιτεχνικο λινελαιο (boiled linseed oil) κανει μονο για αρχικη εφαρμογη. Τα εργοστασιακα κοντακια τα "τελειωνουν" με λινελαιο το οποιο εχει καποιους στεγνωτικους παραγοντες και καποιες αλλες ουσιες οι οποιες συντελουν στο να ξεραθει γρηγορα το φινιρισμα. Μια κανονικη αρχικη εφαρμογη λινελαιου ειναι μια συνεχης και αδιαλειπτη διαδικασια που μπορει να κρατησει και 12 μηνες!!!

Απο αυτο καταλαβαινεις οτι το καλλιτεχνικο λινελαιο μπορει και να μην πιασει και να πετσωσει πανω στο ηδη υπαρχον φινιρισμα. Επιπροσθετα υπαρχει περιπτωση να αλλοιωθει και το χρωμα του κοντακιου και να πεταξει αγριαδα.

Τι μπορεις να κανεις? Αν θες να τονισεις τα νερα τοτε πρεπει να αφαιρεσεις το αρχικο φινιρισμα! Το τονισμα των νερων γινεται κατα το σταδιο της προετοιμασιας και ΜΟΝΟ!!!! Υπαρχει ειδικη μεθοδος που αν σε (σας) ενδιαφερει μπορω να την περιγραψω.

Αν θες μονο να ζωντανεψεις το φινιρισμα και να δωσεις μια καφεκοκκινη αποχρωση οπως αυτη των Αγγλικων οπλων τοτε θες λινελαιο με ριζα αλκανετ! Ριξε μια ματια εδω http://www.swillingtonshootingsupplies.co.uk/store/product/1618/CCL-Gunstock-Conditioning-oil/

Παρτο με κλειστα τα ματια! ΔΕΝ θα κανεις κακο στο κοντακι σου. Αντιθετα θα το θωρακισεις και θα το ομορφυνεις. Το χρησημοποιω χρονια. Επισης κανεις και για αρχικη εφαρμογη με αριστα αποτελεσματα! Το μονο που πρεπει να κανεις ειναι να ακολουθησεις πιστα τις οδηγιες ;)
Weihrauch HW97K 4.5 ΜΤC Mamba 4-16X44 Lite

Αποσυνδεδεμένος dio944

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 37
Απ: Σχετικά με το Λινέλαιο
« Απάντηση #7 στις: 08 Απριλίου, 2013, 22:25:23 μμ »
αν θες και μπορεις να την περιγεψεις θα ηταν καλο,μηπωσ εχεις και φωτογραφιες να μας δειξεις?για να δουμε το αποτελεσμα γιατι το ψαχνω στο ιντερνετ αυτο το λαδι και δεν μπορω να βρω δουλειες που εχουν γινει με αυτο

Αποσυνδεδεμένος Mortimer

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 136
Απ: Σχετικά με το Λινέλαιο
« Απάντηση #8 στις: 08 Απριλίου, 2013, 22:38:09 μμ »
Πολυ ευχαριστως! Μονο 2 πραγματακια...

1 Το κειμενο που σκοπευω να ποσταρω το εχω γραψει και σε ενα αλλο φορουμ. Θα ηθελα την συμφωνη γνωμη των διαχειριστων προκειμενου να το γραψω και εδω.

2. Φωτο. Δεν εχω το πριν. Ομως επειδη ειναι πολυ γνωστα οπλα πιστευω οτι θα γινει αντιληπτη η διαφορα.
Weihrauch HW97K 4.5 ΜΤC Mamba 4-16X44 Lite

Αποσυνδεδεμένος oldtimer

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 1705
Απ: Σχετικά με το Λινέλαιο
« Απάντηση #9 στις: 08 Απριλίου, 2013, 22:42:06 μμ »
περιμενουμε  ;)
ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΠΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ

Αποσυνδεδεμένος Mortimer

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 136
Απ: Σχετικά με το Λινέλαιο
« Απάντηση #10 στις: 08 Απριλίου, 2013, 22:56:11 μμ »
......ειδικότερα δε, θα αναφερθώ στο ‘τελείωμα’ του κοντακίου με λινέλαιο. Είναι ένας παραδοσιακός τρόπος στεγανοποίησης του ξύλου με άριστα αισθητικά αποτελέσματα. Φυσικά το λινέλαιο δεν μπορεί να συγκριθεί ως υλικό στεγανοποίησης με το λούστρο αλλά επειδή είμαι της αγγλικής σχολής (που θεωρεί το ξύλο ζωντανό και το θέλει να αναπνέει) και επειδή υπάρχουν αρκετά όπλα με λινέλαιο πιστεύω ότι αξίζει τον κόπο.
Η μέθοδος που θα περιγράψω δεν απαιτεί εξωτικά υλικά. Υπάρχουν όλα στην Ελληνική αγορά. Πριν ξεκινήσω θα πρέπει να σας πω ότι το κοντάκι απαιτεί υπομονή και μεράκι. Μην βιαστείτε να το τελειώσετε. Τα λάθη στην προετοιμασία θα φανούν στο τελικό αποτέλεσμα.

Έχουμε λοιπόν ένα κοντάκι, ταλαιπωρημένο, ξεφλουδισμένο με τα σημάδια του καιρού να φαίνονται έντονα πάνω του. Το πρώτο πράγμα που θα κάνουμε είναι να εκτιμήσουμε με τι τρόπο το είχε φινίρει ο κατασκευαστής.
Εδώ θα χρειαστούμε ένα ισχυρό remover βερνικιού. Βάζουμε μικρή ποσότητα σε ένα σημείο του κοντακίου. Αν δούμε ότι δεν αντιδρά τότε κατά πάσα πιθανότητα το κοντάκι μας είναι τελειωμένο με λινέλαιο. Σε αυτή την περίπτωση δεν θα χρειαστούμε το remover και θα ξεκινήσουμε κατευθείαν το γυαλόχαρτο. Αν αρχίσει να βγάζει αφρούς τότε είναι φανερό ότι το remover αντιδρά με το βερνίκι. Τρίβουμε το κοντάκι με γυαλόχαρτο 100 ώστε να αγριέψει. Περνάμε όλο το κοντάκι και το αφήνουμε να ενεργήσει. Έπειτα με ένα μαχαίρι χωρίς δόντια ξύνουμε προσεκτικά το ξύλο. Το βερνίκι θα αρχίσει να φεύγει σε φλούδες. Ιδιαίτερη προσοχή θέλουν οι ψάθες. Εκεί δεν σηκώνει μαχαίρια και τέτοια. Μια σκληρή οδοντόβουρτσα η μια συρμάτινη βούρτσα θα μας κάνει τη δουλεία. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία όσες φορές χρειαστεί και στο τέλος σκουπίζουμε το ξύλο με ένα βρεγμένο πανί και το αφήνουμε να στεγνώσει.

Τώρα που καθάρισε το ξύλο μπορούμε να κάνουμε μια πρώτη εκτίμηση της κατάστασης του από πλευράς τύπου, ποιότητας, φθοράς, εμποτισμού από υγρασίες και λάδια.

Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι έχουμε ένα κοντάκι από καρυδιά, με ωραία νερά που τα έκρυβε το λούστρο και μερικά χτυπήματα. Τα χτυπήματα διακρίνονται κυρίως σε 2 είδη. Αυτά που έγιναν από αιχμηρό αντικείμενο και έχουν αποδημήσει τις ίνες του ξύλου και αυτά που προσωπικά τα ονομάζω ‘ζουλήγματα’. Τα δεύτερα μπορούν διορθωθούν με το γνωστό σιδέρωμα.
Βρέχουμε μια πετσέτα και την απλώνουμε πάνω στο κοντάκι. Έπειτα με το ηλεκτρικό σίδερο πιέζουμε μέτρια πάνω στην περιοχή που μας ενδιαφέρει. Ο ατμός που δημιουργείται ανασηκώνει τις ίνες του ξύλου και ως από θαύμα το ξύλο επανέρχεται. Ίσως χρειαστούν παραπάνω από 2-3 περάσματα, αλλά το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει.

Από την άλλη, αν έχουμε χτύπημα από αιχμηρό αντικείμενο τα πράγματα αλλάζουν. Φυσικά και εδώ το σιδέρωμα θα κάνει δουλεία, αλλά δεν θα επαναφέρει το ξύλο τελείως. Ότι ατέλεια μείνει θα πρέπει να την καλύψουμε με χρωματιστό στόκο. Το πρόβλημα εδώ είναι ότι το χρώμα που θα επιλέξουμε θα πρέπει να είναι πολύ κοντά στο χρώμα που θα πάρει το κοντάκι όταν θα έχει τελειώσει. Αυτό γίνεται διότι η βαφές των κοντακίων είναι υδροχρώματα και δεν πιάνουν πάνω στο στόκο. Το κόλπο εδώ είναι να επιλέξετε ένα στόκο με τόνο σκούρας καρυδιάς και να προσπαθήσετε κατά την διάρκεια της βαφής να φέρετε το χρώμα στο χρώμα του στόκου. Όπως και να έχει όμως, σε τέτοιες περιπτώσεις θα μείνει μια διχρωμία η οποία όμως δεν θα χαλά το σύνολο.

Έχουμε τώρα ένα κοντάκι το οποίο έχει σιδερωθεί και ίσως στοκαριστεί. Είναι η ώρα της λείανσης του ξύλου με γυαλόχαρτο. Εδώ θέλει προσοχή. Προσωπικά για αυτή τη δουλεία πάντα χρησιμοποιώ γυαλόχαρτα σε μπλοκ από αφρώδες υλικό. Υπάρχουν στην αγορά και είναι ότι πρέπει για επιφάνειες που θέλουν προσοχή. Ποτέ μην τρίψετε με σκέτο γυαλόχαρτο. Ίσως να είναι πιο εύκολο αλλά το χέρι ασκεί πάντα ανομοιόμορφη πίεση επάνω στο ξύλο και αλλού θα αφαιρέσει πολύ ενώ αλλού λίγο. Να θυμάστε ότι τα λάθη της προετοιμασίας θα φανούν στο τελικό αποτέλεσμα!

Σε αυτή τη φάση σκοπός μας είναι να αφαιρέσουμε όλες τις βρωμιές και τα χρώματα που έχουν απομείνει μέχρι να φτάσουμε σε ένα καθαρό κομμάτι ξύλου. Προσωπικά ξεκινώ από το 60 και φτάνω μέχρι το 1500! Επίσης προς το παρόν μπορείτε να τρίψετε ελεύθερα χωρίς να δίνετε πολύ σημασία στην φορά των νερών του ξύλου.
Υπομονή λοιπόν και πολύ τρίψιμο μέχρι το 100. Λογικά τώρα θα έχετε ένα καθαρό κοντάκι με τα νερά του να φαίνονται ακόμη πιο καθαρά. Αυτό ισχύει για τους τυχερούς. Οι άτυχοι ίσως παρατηρήσουν ότι κάποιες μαυρίλες δεν βγαίνουν….

Αυτές οι μαυρίλες είναι υγρασία και λάδια που με τον καιρό έχουν επικαθίσει …Υπάρχει όμως λύση και για αυτό. Από ένα χρωματοπωλείο αγοράστε ένα μπουκάλι περιντρολ και ένα μπουκάλι αμμωνία, γάντια και μάσκα. Σε ένα γυάλινο σκεύος βάλτε 1 μέρος περιντρολ και 3 αμμωνία. Προσοχή! Καυστικό με επικίνδυνες αναθυμιάσεις. Μόνο σε εξωτερικό χώρο. Με ένα πινέλο εμποτίστε το κοντάκι και αφήστε το για μια ημέρα. Θα δείτε ότι σιγά σιγά οι μαυρίλες αρχίζουν να φεύγουν. Έπειτα από αρκετές εμποτίσεις το ξύλο θα ασπρίσει. Έπειτα …ξανά γυαλόχαρτο με το 100….

Με υπομονή και μεράκι φτάνουμε μέχρι το 400! Το ξύλο τώρα είναι καθαρό και έχει αρχίσει να δείχνει τα νερά του. Από αυτό το σημείο πριν από κάθε χέρι με διαφορετικό νούμερο σιδερώνουμε ΟΛΟ το κοντάκι. Μέχρι το 800. Αυτό το κάνουμε διότι με το σιδέρωμα θα σηκωθούν οι ίνες και τα νερά θα γίνουν πιο όμορφα και πιο έντονα! Μπορείτε να μην το κάνετε αλλά πιστέψτε με το αποτέλεσμα δεν θα είναι το ίδιο. Εννοείται πως ότι κάνουμε με το γυαλόχαρτο ΔΕΝ ισχύει για τις ψάθες. Μόνο με βούρτσα και ότι φύγει έφυγε. Όταν πλέον φτάσουμε στο 800 η κινήσεις μας θα πρέπει να γίνουν απαλές και ΠΑΝΤΑ προς την φορά των νερών του ξύλου μέχρι το 1500.

Το ξύλο τώρα γυαλίζει και μοιάζει με μάρμαρο. Είναι η ώρα της βαφής. Μπορούμε να πάρουμε από χρωματοπωλείο υδρόχρωμα σκούρας καρυδιάς η κάποιο έτοιμο προϊόν από κατάστημα με όπλα. Προσωπικά χρησιμοποιώ έτοιμη βαφή της CCL από την οποία παίρνω και το λινέλαιο. Την είχε κάποτε ο Πέππας http://www.p-peppas.gr/  Με ένα τηλ μπορείτε να μάθετε αν την έχει ακόμη. Εναλλακτικά μπορείτε να την βρείτε και εδώ http://www.swillingtonshootingsupplies.co.uk/store/category/52/96/Wood-Care/

Το μυστικό εδώ είναι να έχουμε αρκετά αραιωμένη τη βαφή. Αυτό γιατί είναι προτιμότερο να περάσουμε πολλά χέρια απ ότι 1-2 και να μας βγει πολύ σκούρο. Απλώνουμε την βαφή με μπαμπάκι ελαφρά εμποτισμένο για να αποφύγουμε τα δάκρυα. Το αφήνουμε να στεγνώσει για 24 ώρες. Βασικά μέσα σε 2 ώρες στεγνό θα είναι αλλά εμάς μας ενδιαφέρει και ο τόνος του χρώματος ο οποίος σταθεροποιείται συνήθως μετά από μια μέρα.
Αν περάσουμε το ξύλο με το χέρι μας θα δούμε ότι έχει σηκώσει αγριάδα. Το τρίβουμε λοιπόν απαλά και πάντα προς την φορά των νερών με ατσαλόμαλλο μέχρι να γίνει λείο όπως ήταν πριν τη βαφή. Βεβαία το τρίψιμο θα βγάλει κάποια ποσότητα βαφής. Μην σας ανησυχεί αυτό. Επαναλάβατε την διαδικασία Βαφη-24 ώρες-τρίψιμο μέχρι να επιτύχετε τον επιθυμητό τόνο χρώματος. Καλό είναι να το κάνετε ένα τόνο πιο σκούρο απ όσο θέλετε, διότι με το λινέλαιο θα φύγει λίγο χρώμα.

Έπειτα από πολλές μέρες και αρκετό κόπο έχει τελειώσει η προετοιμασία του κοντακίου για δεχτεί το λινέλαιο. Υπόψη ότι για την δουλεία μας κάνει μόνο το ‘ψημένο’ λινέλαιο (boiled linseed oil) η αλλιώς καλλιτεχνικό λινέλαιο. Μπορείτε να το βρείτε σε βιβλιοπωλεία. Προσωπικά βάζω το λινέλαιο της CCL το οποίο έχει επιπρόσθετα, ρίζα αλκανετ και διάφορους στεγανοποιητικούς παράγοντες.
Βάζουμε πάνω στο δάχτυλο μας μια σταγόνα. Κυριολεκτικά. Αυτή τη σταγόνα την απλώνουμε σε όλο το ξύλο. Μην βάλλετε πολύ. Το πολύ άλλη μια σταγόνα, αλλιώς θα μπουκώσει και δεν θα στεγνώσει ποτέ!!! Το αφήνουμε να τραβήξει (περίπου 45-60λεπτα) και μετά τρίβουμε δυνατά με την παλάμη μας μέχρι να αναπτυχτεί θερμότητα για μερικά δευτερόλεπτα. Το αφήνουμε να στεγνώσει τελείως σε θερμό περιβάλλον για 24 ώρες.

Αυτό ήταν. Εφαρμογή κάθε μέρα για ένα μήνα, έπειτα μια φορά το μήνα για ένα χρόνο και τέλος μια φορά το χρόνο για πάντα! Αν διαπιστώσετε ότι ο μήνας δεν σας έφτασε και το αποτέλεσμα δεν σας ικανοποιεί τότε συνεχίστε την ημερήσια εφαρμογή. Οι χρόνοι είναι ενδεικτικοί και διαφέρουν από ξύλο σε ξύλο και από θερμοκρασία σε θερμοκρασία. Το αποτέλεσμα θα είναι ένα Αγγλικού επίπεδου κοντάκι με υπέροχο σατινέ φινίρισμα.


Φωτο αυριο ετσι....? :)
Weihrauch HW97K 4.5 ΜΤC Mamba 4-16X44 Lite

Αποσυνδεδεμένος alpha-63

  • Μελος
  • *
  • Μηνύματα: 7893
  • «Μαλέαν δε κάμψας επιλάθου των οίκαδε»
Απ: Σχετικά με το Λινέλαιο
« Απάντηση #11 στις: 08 Απριλίου, 2013, 23:08:28 μμ »
...εξαιρετικές οι οδηγίες σου, μπράβο morti, ευχαριστούμε !  :)
Σειρήνα -HW97Κ .22
Μέδουσα -HW97K .20
Ειμαρμένη -HW95 .22
Γοργόνα 
Έχιδνα-HW95 .20
Κίρκη -AA ProSport .22
Μήδεια- ΑΑ ProSport .177
Ναυσικά -AA TX MK3 .177
Ερινύα -ΑΑ ProElite .22
Άρπυια -AA ProElite .25
Λάχεσις -HW35 .177
Νέμεσις -HW90 .22
Πηνελόπη -HW55 .177
Άρτεμις -Diana52 .22 EXP
Lady Chatterley -BSA S.Star .177
Afrodyte -BSA S.Star .177
Χαρά -BSA RB2 Stutzen .177
Victoria -BSA RB2 Stutzen .22
Erika -Feinwerkbau 300 .177
Patricia -Webley&Scott Osprey Supertarget .177
Mo Chou -BAM 26 .177

Αποσυνδεδεμένος Mortimer

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 136
Απ: Σχετικά με το Λινέλαιο
« Απάντηση #12 στις: 09 Απριλίου, 2013, 14:44:04 μμ »
....και οι φωτο!

Benelli Rafaello 123 Παιδικος ερωτας.... :) 19 ετων και ενα τραινο φυσιγγια!


Beretta Perennia sv10 Η ομορφη!


Browning 425 Ο Γολιαθ!


Baikal iz 18 Το πειραματοζωο!


...και μια ολα μαζι παρεα!


Ειναι αρκετα γνωστα οπλα και με μια ματια στο διαδυκτιο η διαφορα ειναι αντιληπτη σε σχεση με το εργοστασιακο φινιρισμα. Βεβαια απο την αλλη....περι ορεξεως....

Να ειστε ολοι καλα! :)
Weihrauch HW97K 4.5 ΜΤC Mamba 4-16X44 Lite

Αποσυνδεδεμένος NEKFJR

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 134
Απ: Σχετικά με το Λινέλαιο
« Απάντηση #13 στις: 09 Απριλίου, 2013, 19:45:30 μμ »
Ωραία όπλα και ωραία δουλειά στα ξύλα.Μπράβο ρε Morti... ;)

Αποσυνδεδεμένος oldtimer

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 1705
Απ: Σχετικά με το Λινέλαιο
« Απάντηση #14 στις: 09 Απριλίου, 2013, 19:59:07 μμ »
ωραιες δουλειες  ;)

ακομα και το baikalaki κουκλα εγινε !!  ;D ;D
ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΠΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ