Γενικά > Εισαγωγή στον κόσμο του αεροβόλου

Η σωστή επιλογή του πρώτου αεροβόλου

<< < (2/90) > >>

artistrifler:
Προς  accuracy lover.
Συμφωνω απολυτως με την αναφορα σου στον Κυριο Ν.ΚΥΠΡΙΔΗΜΟ
Ειμαι αναγνωστης του απο τοτε που κυκλοφορησε το περιοδικο του.
Θελω να προσθεσω οτι εγκατελειψε καριερα νομικου για να ασχοληθει
με τις εκδοσεις περιοδικων (Μεγαλο ρισκο) .
Ειναι ο ανθρωπος που εφερε την ''ανοιξη'' στην χωρα μας στον τομεα αυτον του ειδικου τυπου. Αρκει να διαβασει κανεις αντιστοιχα περιοδικα πριν το 1983 για να καταλαβει  τι ''Μεσαιωνικες ''  συνθηκες πληροφορησης επικρατουσαν. Ανθρωπος με απιστευτες γνωσεις με χιουμορ και με αγαπη
για τις ποιοτικες χειροποιητες κατασκευες. Τα ''ρεπορταζ αγορας'' ηταν
πραγματικα διαμαντια . 
Οι συνεργατες του και φιλοι του που εγραφαν ειναι οτι καλυτερο διαθετουμε
στην χωρα μας. Ολοι κορυφαιοι . Ο Μηχανολογος -οπλουργος , ο
  Συλλεκτης  γνωριζεις  σε ποιους αναφερομαι.
Μαζι με τα ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ στον ΔΑΣΚΑΛΟ θα αναφερω ενα χαριτωμενο του αρθρο με τιτλο ''Αερας κοπανιστος'' Αναφεροταν σε σκοποβολη με αεροβολα πιστολια
με στοχους τραπουλοχαρτα  για δυο η περισσοτερα  ατομα  με τους κανονισμους του ποκερ  οπου το ρολο του μοιρασματος  ειχε η επιτυχημενη  βολη  σε ενα απο αυτα. Διασκεδαση - αποφορτιση απο την προπονηση -χαλαρωση  ηταν αυτα που προσεφερε και νομιζω οτι ο σκοπος  του ηταν η ακουσια απαλλαγη απο την πιεση μεσα απο το παιχνιδι.   

 

accuracy lover:
     ΧΡΙΣΤΟΣ  ΑΝΕΣΤΗ  ΚΑΙ  ΧΡΟΝΙΑ  ΠΟΛΛΑ  ΣΕ  ΟΛΟΥΣ  ΤΟΥΣ  ΦΙΛΟΥΣ  ΤΟΥ  FORUM!
        Σε καταλαβαίνω φίλε  ARTIST  RIFLER.  Έχω όλα τα τεύχη του περιοδικού και τα διατηρώ σε άψογη κατάσταση έχοντας σκοπό κάποια στιγμή στο μέλλον να τα δέσω σε τόμους αλλά όλο το αναβάλλω. Κατά καιρούς τα ανοίγω και τα ξαναδιαβάζω και πάντα βρίσκω κάτι χρήσιμο και πρακτικό. Λυπήθηκα πολύ όταν ανέστειλε την λειτουργία του περιοδικού και ένωσε τις δυνάμεις του με άλλους έγκυρους και καλούς αρθρογράφους άλλων εντύπων συντελώντας στην δημιουργία του ενθέτου ΕΘΝΟΣ-Κυνήγι. Παρ' όλα αυτά  συλλέγω το εν λόγω ένθετο  από την πρώτη κυκλοφορία του (στα τόσα χρόνια έχω χάσει ένα τεύχος - δυστυχώς) και απολαμβάνω το απόσταγμα των έγκυρων γνώσεων που δίνονται απλόχερα στον κάθε αναγνώστη.   Εν τούτοις δεν παύω να νοσταλγώ την εποχή της έκδοσης του περιοδικού όταν με αγωνία περίμενα την κυκλοφορία του για να μάθω κάτι σωστό και χρήσιμο στο αντικείμενο που με ενδιαφέρει. Αισθάνομαι την ανάγκη να πώ δημόσια κι εγώ ένα μεγάλο  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ   στον  άξιο αυτόν άνθρωπο που με την συνεχή προσπάθειά του, την επιμονή, το ήθος, την μεταδοτικότητα που διακρίνει κάθε καλό δάσκαλο, το μεράκι και την άσβεστη αγάπη του για το κυνήγι, τα όπλα και τη σκοποβολή  έδωσε τα φώτα του και γαλούχησε με σωστό τρόπο πολλούς από εμάς δείχνοντας  νέους τρόπους προσέγγισης των θεμάτων και  διδάσκοντάς μας  να διερευνούμε και να αναλύουμε με κριτική και αντικειμενική σκέψη κάθε άποψη και παλιά ή νέα γνώση, να την δοκιμάζουμε και να μην την δεχόμαστε αγγόγυστα ως δεδομένη.
          Σε προηγούμενο μήνυμά μου έγραψα για την προσπάθεια έκδοσης του τριμηνιαίου περιοδικού με θέμα το αεροβόλο και παρέλειψα να αναφέρω  την έκδοση του βιβλίου του (που προηγήθηκε χρονικά) με θέμα και τίτλο (τι άλλο ; ) "ΤΟ ΑΕΡΟΒΟΛΟ" στο οποίο ανέλυε τα πάντα περί του αγαπημένου του τύπου όπλου  και είχε πλήρεις οδηγίες για την σωστή στάση, κράτημα, αναπνοή σκόπευση και βολή  στην Ολυμπιακή Σκοποβολή με τουφέκι και πιστόλι 10 m (με πολλές χρήσιμες πληροφορίες και αρκετές έγχρωμες φωτογραφίες). Πολύ καλό  εγχειρίδιο για την εποχή του αλλά και διαχρονικά νομίζω - έχω ένα αντίτυπο από την πρώτη έκδοση.

artistrifler:
Προς  accuracy lover
Προσυπογραφω καθε λεξη. Φοβερο κειμενο.
Η αγαπη σου στην ακριβεια διακρινεται ΚΑΙ στον τροπο που χρησιμοποιεις
τις λεξεις.Δεν πιστευω οτι θα μπορουσε να γραφτει κατι καλυτερο που να 
αναφερεται στον Νικητα Κυπριδημο και στην προσφορα του.

thimios:
Τον τελευταιο καιρο διαβαζω συνεχεια το forum προσπαθωντας να μαθω οσο πιο πολλα μπορω γυρω απο τα αεροβολα και τα παρελκομενα..
Εχω να πω οτι ειμαι εντυπωσιασμενος απο την ποιοτητα αλλα και την σοβαροτητα των μελων.(οκ φτανουν τα καλα λογια..  ;D  ;D)
Αυτο που λειπει κατα την γνωμη μου ειναι ενας οδηγος Αγορας καταρχας για τους αρχαριους (Φυσικα υπαρχει ενα Θεμα απο τον STF το οποιο ειναι καλο αλλα δεν εχει λεπτομεριες που κατα την γνωμη μου θα βοηθουσαν.)
Για να μπω στο ζουμι:
Οταν παω σε ενα μαγαζι και ζητησω να δω καποια αεροβολα τι κοιταω ?Φυσικα την μαρκα ,χωρα προελευσης κλπ..Αλλα πως κρινω αμα τελικα το αεροβολο μου ταιριαζει?
Οταν το πιανω στα χερια μου τι πρεπει να καταλαβω?Ας πουμε αμα ειναι βαρυ η οχι ?Αμα εχει ανοιχτα σκοπευτικα η οχι ?αμα οπλιζει ευκολα?αμα εχει ανακρουση ?Αμα το κοντακι ειναι καλο για εμενα πως το καταλαβαινω?Το μηκος της κανης να ειναι μεγαλο η μικρο?κλπ κλπ και οτι αλλο παιζει ρολο σε μια αγορα.
Φυσικα υπαρχει το θεμα της υποκειμενικοτητας αλλα νομιζω οτι οι βασικες αρχες ειναι ιδιες για ολους.

Ελπιζω να καταλαβατε τι εννοω,θα αναμενω τις απαντησεις.

Θυμιος

YΓ:Aμα νομιζετε οτι πρεπει να το μεταφερετε στο "Εισαγωγη στον κοσμο του Αεροβολου" η να σβηστει γιατι οι ερωτησεις καλυπτονται ,ελευθερα

tropos:
καλησπερα σε ολους
συμφωνω με το φιλο και με οσα εγραψε στο μηνυμα του. νεος και εγω στο χωρο με αναζητησεις αλλα και με αναγκη καθοδηγησης

ευχαριστω εκ των προτερων για οποια βοηθεια

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση