Γενικά => Νομικά Θέματα => Μήνυμα ξεκίνησε από: troopsofdoom στις 24 Μαρτίου, 2008, 13:23:13 μμ

Τίτλος: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: troopsofdoom στις 24 Μαρτίου, 2008, 13:23:13 μμ
Το βρήκα σήμερα. Δεν ξέρω αν το έχετε υπ' όψιν σας αλλά εμένα με εντυπωσίασε αρκετά...

http://www.crosman.com/site/custom_store

Υ.Γ: ένας ακόμη λόγος για να βρούμε πως γίνονται οι εισαγωγές αεροβόλων απο Αμερική...
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: pri3st στις 26 Μαρτίου, 2008, 11:42:08 πμ
μόνο που πρέπει να βρεις καποιο κατάστημα που να τα εχει ακομη και αν θες να τα εισαγεις και αυτο γιατι το site της crosman ειναι κατηγορηματικο στο οτι δεν πουλαει τιποτα εκτος ΗΠΑ (και εκει με περιορισμους για καποιες πολιτειες!)
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: tolis στις 27 Μαρτίου, 2008, 00:29:31 πμ
ΕΙΧΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΠΟΤΕ ΕΝΑ CROSMAN ΠΙΣΤΟΛΙ ΑΜΠΟΥΛΑΣ ΚΑΙ ΕΚΑΝΑ ΑΜΑΝ ΝΑ ΒΡΩ ΜΥΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΠΑΚΙ ΤΟΥ ΚΟΝΤΑΚΙΟΥ.
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: Einhorn στις 19 Μαΐου, 2008, 11:16:28 πμ
Κατά το παραμφερές θέμα της Ευρωπαϊκης αγοράς, θα ήταν χρήσιμο να αναφερθούν τα προβλήμτα που έχουν αντιμετωπίση κάποιοι ή όχι από παραγγελίες που έχουν γίνει από την Αμερική.
Είμαι σίγουρος οτι εδώ θα είναι περισσότερες οι δυσκολίες (υπάρχει ήδη μια αναφορά αν δε κάνω λάθος), και σε κάθε περιπτωση η πληροφόρηση θα είναι ένα χρήσιμο εργαλείο!

Φιλικά!
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: Einhorn στις 20 Μαΐου, 2008, 12:35:06 μμ
Πριν λίγο καιρό είχα ακούσει κάπου -ή το είχα διαβάσει- για κάποιον που παράγγειλε από ένα Αμερικάνικο site μία διόπτρα.

Γνωρίζω πως σε γενικές γραμμές οι Αμερικάνοι δε στέλνουν τέτοιου είδους εξαρτήματα εκτός Ηνωμένων Πολιτειών και μου κίνησε το ενδιαφέρον.

Κάτι θυμάμαι ότι ανέφερε ήταν πως, αφού ελέγχθηκε –από το κατάστημα- πως η Ελλάδα δεν είναι σε λίστα κρατών που απαγορεύεται η πώληση τέτοιων προϊόντων ξεκίνησε τη διαδικασία παραγγελίας μέσα από το site.
Δεκαπέντε ημέρες μετά τον ειδοποίησε η εταιρεία courier οτι το δέμα έφτασε αλλά λόγω του οτι το τιμολόγιο ήταν μεγαλύτερης αξίας των 35,00€ έπρεπε να πληρωθούν οι σχετικοί δασμοί (κάτι που δεν ήξερα για παράδειγμα είναι ότι για να αγοράσει κάποιος από Αμερική πρέπει να πληρώσει δασμούς). Του είπαν να πάει από εκεί, να βρεί ένα εκτελωνιτή και να πληρώσει τα εκτελωνιστικά έξοδα ή να το αναλάβει η εταιρεία courier με συνεργαζόμενο εκτελωνιστή (με το σχετικό αντίτιμο πάντα) και να φτάσει στο σπίτι του το δέμα μετά από μια-δυό μέρες. Για να μπορέσουν να κάνουν τον υπολογισμό της αξίας των δασμών τον ρώτησαν τι περιείχε το δέμα. Αυτός τους είπε κατί σαν οπτικά ή κυάλια, και αυτοί του επιβεβαίωσαν σύμφωνα με το τιμολόγιο που είχαν στα χέρια τους και αφού τον ενημέρωσαν με το ύψος των εκτελωνιστικών εξόδων, ξεκίνησε η διαδικασία και παρέλαβε το δέμα σπτίτι του. Από ότι έλεγε ήταν απείραχτο. Μάλλον ήταν κολόφαρδος!

Πρόσφατα διάβασα σε άλλο forum τη περίπτωση κάποιου ο οποίος αντιμετώπισε πρόβλημα με τη παραγγελία διόπτρας που είχε κάνει από Αμερική. Συγκεκριμένα το παληκάρι μετά από αναμονή αρκετών ημερών τελικά ειδοποιήθηκε οτι ηρθε το δέμα αλλά κατά τον δεύτερο έλεγχο βρέθηκε να έχει μέσα προϊόν που απαγορεύεται και για να το παραλάβει πρέπει να τους πάει άδεια από τη ΓΑΔΑ και τιμολόγιο αγοράς. Όπως διάβασα αποφάσισε να μη πάει από εκεί και να επιστραφεί το δέμα. Τώρα τι έγινε με τα χρήματα του δε μάθαμε ποτέ.

Η γνώμη μου είναι πως δεν αξίζει να παραγγέλνεις από Αμερική για πολλους λόγους. Δε ξέρω αν σου έρχεται και φθηνότερα (αφου πληρώνεις δασμούς) σύν ότι απαγορεύεται και τελικά μπορεί να μη φτάσει και ποτέ στα χέρια σου.
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: stealth στις 21 Μαΐου, 2008, 11:32:19 πμ
Επίσης αν θέλετε να παραγγείλετε κάτι που επιτρέπεται θα ζητησετε ΡΗΤΑ να αποσταλεί με το Αμερικάνικο ταχυδρομείο (USPS) και ΟΧΙ με εταιρεία courrier. Aυτο γιατι (προφανώς κατοπιν διακρατικής συμφωνιας) τον εκτελωνισμό σε περιπτωση που κρατηθεί το δεμα (συνηθως σταματονται δεματα αξίας >300-400 € ή ογκώδη η και δειγματοληπτικά) αναλαμβάνουν χωρίς κόστος υπάλληλοι των ΕΛΤΑ και καταβάλλετε μονο το ΦΠΑ (πληρωτέο στο ταχυδρομείο της περιοχής σας) ενω η courrier προσλαμβάνει εκτελωνιστη ο οποιος χρεωνει ως Ελληνας αετονύχης ζητάει τη μανα του και τον πατερα του

ΠΟΤΕ απαγορευμενα είδη απο Αμερικη.

Καλορίζικη η 3200 Στεφανε. Εξαιρετική αλλα (αν είναι ΑΟ) γράφεται ότι εστιάζει απο τα 25-30 μ και περα. Ισχύει ? Γραψε εντυπώσεις.

Δημητρης
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: pri3st στις 21 Μαΐου, 2008, 11:49:09 πμ
ενω η courrier προσλαμβάνει εκτελωνιστη ο οποιος χρεωνει ως Ελληνας αετονύχης ζητάει τη μανα του και τον πατερα του

δε διαφωνω μαζι σου επειδη ομως εχω αμεση επαφη με το χωρο (ο πατερας μου ειναι εκτελωνιστης) θα πρεπει να πω οτι υπαρχουν πολλες περιπτωσεις που οι Αμερικανοι μας κοροιδευουν. Δηλαδη οταν εχουν αποστειλει 400 σκανδαλες και ξερουν ακριβως οτι δεν υπαρχει νομοθετικη ρυθμιση που να περιπλεκει την κατασταση τι κανουν;; Σου λενε τα χαρτια τα ξερουμε και τα εχουμε ετοιμα - τι αλλαζει; Ο παραληπτης - ο κωδικος παραγγελιας - ο κωδικος προϊοντος (προσοχη οχι η δασμολογικη κατασταση της σκανδαλης - παραμενει σκανδαλη και υποκειται στα ιδια φορολογικα μετρα) και τελος. Αρα ξερουν οτι θα κοστισει 10€ ας πουμε. Για αυτο πολλες φορες και μεσω ebay σου λενε δωρεαν μεταφορικα ή τα εχουν υπολογισει ηδη. Τα πληρωσε μονο ο πρωτος και ο δευτερος που αγορασε και μετα εγινε διαδικασια που φυσικα δεν εχει κοστος και για τους ιδιους...

Τωρα αν πας σε εναν εκτελωνιστη που πιθανοτατα δεν εχει πειρα απο οπλα και οτι αυτο συνεπαγεται καποιος - καπως θα πρεπει να τους πληρωσει εργατοωρες μελετης σε δασμολογια κλπ.

Και ολα αυτα επειδη απο το 1992 (ΕΟΚ και λοιπα) στα τελωνεια εκλεισαν τα γνωστα τοτε "Γραφεια Διατακτικών" που μπορουσες σαν εκτελώνιστης ή απλως πολιτης να ζητησεις εγγραφως ,αλλα δωρεαν ,να σε ενημερωσουν για το πως ακριβως θα πρεπει να εισαχθει το καθε προϊόν!!!

Βεβαια (και επειδη απο την αρχη ειπα οτι συμφωνω μαζι σου) ολα αυτα εκ των υστερων εχουν βρει το δρομο της εκμεταλευσης απο καποιους εκτελωνιστες αφου ως γνωστον σε καθε κλαδο υπαρχουν οι καλοι και οι κακοι!!!
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: Einhorn στις 21 Μαΐου, 2008, 14:12:10 μμ

Θα κάνω κάποιες παρατηρήσεις με βάση αυτά που κατά καιρούς έχω διαβάσει ή ακούσει.

1) Οι Αμερικάνοι συνήθως σε τέτοια θέματα είναι απολύτως τυπικοί. Αυτό όμως αφορά κυρίως ότι έχει να κάνει με τη χώρα τους. Από τη στιγμή που το οποιοδήποτε προϊόν βγαίνει νόμιμα από τη χώρα τους σταματάει να τους αφορά η εξέλιξη. Έχω ακούσει πως σε τέτοιες περιπτώσεις περιμένουν το πράσινο φώς από το δικό τους Υπουργείο Εμπορείου. Εδώ να σημειώσω ότι από πολιτεία σε πολιτεία μπορεί να αλλάζουν οι νόμοι.
2) Εγώ πίστευω ακράδαντα οτι στο τελωνείο η τυπική διαδικασία –εκτός ελάχιστων περιπτώσεων- είναι ο έλεγχος των δεμάτων αναλόγως τιμής και μεγέθους. Σε πρώτο βαθμό μπορεί να δεχθούν αυτά που τους λές φραστικά αυτό όμως δε σημαίνει πως δε θα ελεγχεί το δέμα.
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: Einhorn στις 21 Μαΐου, 2008, 14:29:21 μμ
Φίλε stealth-Δημήτρη τι κάνεις; Ελπίζω καλά!
Για τις διόπτρες της Bushnell θα γράψω θέμα στην ενότητα Ανασκοπήσεις σήμερα και όλας.
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: pri3st στις 21 Μαΐου, 2008, 14:29:36 μμ
Ο ελεγκτης ειναι κρατικος υπαλληλος και οχι ελευθερος επαγγελματιας οπως ο εκτελωνιστης. Ο εκτελωνιστης παντα θα προσπαθει να σε εξυπηρετησει αφου προκειται να τον πληρωσεις.Το θεμα ειναι να εχει γνωση του αντικειμενου και να σου πει τι γινεται και τι οχι ή ποιες ακριβως επιβαρυνσεις θα εχεις ανα περιπτωση. Τελος σε αγορες ειδικα απο courriers δε γινονται συχνα ελεγχοι αφου καταλαβαινεται οτι δεν ειμαστε οι μονοι που παραγγελνουμε απο Αμερικη και τα δεματα καθημερινώς ειναι χιλιαδες. Αν τα εψαχναν ολα θα εκοβαν τα μισα και βαλε (σκεφθητε οτι ενα απλο cd player κανονικα πρεπει να πληρωσει φορο 35% ως συσκευη ενεργειακης κλασσης Α - ναι ναι το μικρο κιτρινο αυτοκολλητο που ολοι εχετε δει και λεει Laser Class A device).
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: stefplak στις 23 Ιουνίου, 2008, 23:06:59 μμ
ρε παιδια τελικα με βλεπω να παραγγελνω απο αμερικη οπλα.εαν τελικα δεν μπορεσω να τα φερω μεσω ενος συγγενους μου ωστε να πληρωσω τελωνειο....τι γινεται?επειδη θα φερω 2 αεροβολα θα κοστιζουν 410 ευρω...τοτε πως πανε οι χρεωσεις στο τελωνειο?(μιλαω για υτην την τιμη εφοσον απο την ιστιοσελιδα που θα τα παρω δεν δεχτουνε να μου τα στειλουνε αναφεροντας μικροτερη τιμη η να τα δηλωσουν σαν gift)....
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: stealth στις 24 Ιουνίου, 2008, 21:23:57 μμ
Σου συνιστω να μην το επιχειρήσεις. Προ πολλου καιρου είχα ρωτησει τους staightshooters για αγορα ενός Superten και η απάντηση τους ήταν ότι οι 2 άτυχοι ομοεθνείς μας που είχα παραγγείλει πριν απο μενα έιχαν τα οπλα τους στο τελωνείο για πολλούς μηνες μεχρι οι τελωνειακές ..... αρχες να αποφασίσουν τι θα γίνει με αυτα. Πιθανώς να μην έχουν αποφασίσει ακόμα ......
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: Einhorn στις 24 Ιουνίου, 2008, 23:28:49 μμ
Αν το δέμα δεν ανοιχθεί κατά την άφιξη ίσως με την επιστροφή του στη USA πάρεις πίσω τα λεφτά σου. Αν ανοιχθεί ξέχνα και τα λεφτα και τα αεροβόλα! Και δε νομίζω το κόλπο με το gift να περάσει. Οι Αμερικάνοι όταν προκειται για όπλα -και το αεροβόλο τέτοιο είναι- ακόμα και εν αγνοία σου είναι τυπικοί! Οι αρχές θα είναι ενήμερες για το περιεχόμενο....
Ξέχνα την USA!
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: tropos στις 25 Ιουνίου, 2008, 15:53:30 μμ
συμφωνω απολυτα!!!
και να μην ανοιχθει αν πας να το εκτελωνισεις σαν ιδιωτης τοτε να εισαι σιγουρος οτι θα το ανοιξουν.
και το κοστος εκτελωνισμουαπο Αμερικη ισως ξεπερασει και το κοστος παραγγελιας! ασε που υπαρχουν κα χρεωσεις που δεν τις υπολογιζεις οπως το κοστος φακελλου, αποθηκευσης κλπ κλπ
ΠΡΟΣΟΧΗ!
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: kostasgr στις 21 Ιουλίου, 2008, 23:40:05 μμ
Οσο αφορα την εισαγωγη δες το σχετικο θεμα στα Νομικα - Εισαγωγη Αεροβολου με Αδεια

Τωρα οσο αφορα την τιμη ισχυουν τα παρακατω:

Καταρχην θα πρεπει να κανεις την σχετικη μετατροπη του νομισματος (εδω απο USD σε EURO)
Μετα θα πρεπει να προσθεσεις τα μεταφορικα (προτεινω στην παραγγελια σου να βαζεις παντα και την σχετικη ασφαλεια δεματος)
Σε αυτη την συνολικη τιμη θα πληρωσεις επιπλεον τα παρακατω:
+19% ΦΠΑ
περιπου +21% εξοδα εκτελωνισμου / αποθηκης κλπ.

Αρα σε μια παραγγελια των 500€ + 90€ τα ταχυδρομικα με την σχετικη ασφαλεια
Συνολο  590€
θα πληρωσεις επιπλεον 590 * 1,40 (19%ΦΠΑ + 21% εξοδα εκτελωνισμου) = 236 €
Το συλονο θα ειναι 826

Γενικα μπορεις να υπολογιζεις ενα 40% παραπανω στην συνολικη τιμη και θα εισαι μεσα στο συνολικο κοστος.

Με εχουν ενημερωσει απο την γραμματεια του τελωνειου αερολιμενα Ελ. Βενιζελος οτι αντικειμενα με ποσα μεχρι 60€ δεν εκτελωνιζονται (δηλαδη δεν πληρωνεις το σχετικο χαρατσι)
π.χ. εχω φερει ενα boresighter και δεν πληρωσα τελωνειο

σε αντιθεση με ενα χρονογραφο που στοιχησε 150€ και για τον οποιο πληρωσα εξοδα εκτελωνισμου.

Συσκευασιες σε gift κλπ ανοιγονται - ελενχουν την αποδειξη αγορας και εκτιμουν την πραγματικη αξια. Αρα καθε ενεργεια παραπλανησης θα δρασει αρνητικα. (Εξαλλου τι gift θα ειναι κατι που ερχεται απο μαγαζι - και η δικαιολογια οτι το πληρωσε ο συγγενης μου στην Αμερικη αλλα το παρελαβα εγω - δεν πιανει (η καλυτερα θα εισαι στην καλη διαθεση του ελεγχοντα))

Επειδη ομως θα φερεις αεροβολο και θα το σταματησουν εστω και αν κανει 50€ τα εξοδα αναγκαστικα θα τα πληρωσεις.

Το συμπερασμα:
Εξοδα εκτελωνισμου +40% τις τελικης αξιας (αγορας + μεταφορικα)
Σε αντικειμενα που διακινουνται ελευθερα πληρωνουμε για ποσα μεγαλυτερα των 60€
Σε αντικειμενα που θελουν αδεια πληρωνουμε ανεξαρτητως ποσου.

Τα παραπανω ορια αλλαζουν κατα καιρους.
Εαν θελετε να μαθετε ακριβως ποιο ειναι το τωρινο ποσοστο τοτε μπορειτε να καλεσετε στα:

Customs / Τελωνείο 3542143-5, Φαξ 210 3542331 (Γραμματεία)
Customs / Τελωνείο 3542131 (Τμήμα Τελωνειακών Διαδικασιών)

Φιλικα Κωστας..
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: sniperman στις 22 Ιουλίου, 2008, 16:54:22 μμ
Να ξεκαθαρισω πρωτα οτι θα αναφερθω γενικα για αγορες απο αμερικη, αεροβολο δεν εχω παραγγειλει. Εκτελωνισμο( εκτελωνιστη) σου χρεωνουν μονο οι courier! αν στο στειλουν με usps(αμερικανικα ταχυδρομεια) και η τιμη του δεν ξεπερνα τα 100 δολαρια(συνολικα και με τα μεταφορικα μεσα) περναει χωρις δασμους.Αν τα ξεπερναει σου χρεωνουν +3,5% εισαγωγη και μετα το φπα +κατι ακομα ΔΕΤΕ που μαλων ειναι παγιο.
Σε εμενα στα 100Ευρω αξιας που δηλωσε  ο αποστολεας μου βγηκε +25Ευρω!
αλλα αυτο που πηρα μου βγηκε 350Ευρω φθηνοτερο απο οτι στην Ελλαδα!!!!
Ξαναλεω δεν εχω παραγγειλει οπλο!!!!!
Αλλα απο προσωπικα αντικειμενα... παρα πολλα.
Παρακατω το χαρτι που περνεις απο τα ελτα οταν πληρωσεις, δεν ειναι και πολυ καθαρο γιατι ειναι απο καρμπον.
(http://img165.imageshack.us/img165/2207/dsc01731hu4.th.gif) (http://img165.imageshack.us/my.php?image=dsc01731hu4.gif)
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: sniperman στις 22 Ιουλίου, 2008, 17:00:10 μμ
Απο kostasgr <<Γενικα μπορεις να υπολογιζεις ενα 40% παραπανω στην συνολικη τιμη και θα εισαι μεσα στο συνολικο κοστος.>>

Δηλαδη οτι βλεπεις σε δολαρια, πληρωνεις το ιδιο ποσο σε ευρο και τελος!!Το δολαριο καπου τοσο κατω ειναι.
Και αυτο με εξοδα τελωνη!

kostasgr Το 1.4 που πολλαπλασιασες με την τιμη τι ειναι?
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: kostasgr στις 22 Ιουλίου, 2008, 20:46:49 μμ
Απο kostasgr <<Γενικα μπορεις να υπολογιζεις ενα 40% παραπανω στην συνολικη τιμη και θα εισαι μεσα στο συνολικο κοστος.>>

Δηλαδη οτι βλεπεις σε δολαρια, πληρωνεις το ιδιο ποσο σε ευρο και τελος!!Το δολαριο καπου τοσο κατω ειναι.
Και αυτο με εξοδα τελωνη!

kostasgr Το 1.4 που πολλαπλασιασες με την τιμη τι ειναι?

ειναι το 40%
εαν θελεις να βρεις το συνολο τοτε πολλαπλασιαζεις επι 1.40
εαν θελεις να βρεις ποσο ειναι το 40% πολλαπλασιαζεις επι 0.40

π.χ.

στα 200 ευρω

το συνολο ειναι 200 χ 1.40 = 280
το ποσο επιπλεον του 200 θα πληρωσεις ειναι 200 χ 0,40 = 80 
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: kostasgr στις 22 Ιουλίου, 2008, 20:53:03 μμ
Να ξεκαθαρισω πρωτα οτι θα αναφερθω γενικα για αγορες απο αμερικη, αεροβολο δεν εχω παραγγειλει. Εκτελωνισμο( εκτελωνιστη) σου χρεωνουν μονο οι courier! αν στο στειλουν με usps(αμερικανικα ταχυδρομεια) και η τιμη του δεν ξεπερνα τα 100 δολαρια(συνολικα και με τα μεταφορικα μεσα) περναει χωρις δασμους.Αν τα ξεπερναει σου χρεωνουν +3,5% εισαγωγη και μετα το φπα +κατι ακομα ΔΕΤΕ που μαλων ειναι παγιο.
Σε εμενα στα 100Ευρω αξιας που δηλωσε  ο αποστολεας μου βγηκε +25Ευρω!
αλλα αυτο που πηρα μου βγηκε 350Ευρω φθηνοτερο απο οτι στην Ελλαδα!!!!
Ξαναλεω δεν εχω παραγγειλει οπλο!!!!!
Αλλα απο προσωπικα αντικειμενα... παρα πολλα.
Παρακατω το χαρτι που περνεις απο τα ελτα οταν πληρωσεις, δεν ειναι και πολυ καθαρο γιατι ειναι απο καρμπον.
(http://img165.imageshack.us/img165/2207/dsc01731hu4.th.gif) (http://img165.imageshack.us/my.php?image=dsc01731hu4.gif)

εισαι σωστος .. το 40% ειναι το μεγαλυτερο ποσοστο που θα πληρωσεις ...
Οσο αναβαζεις ποσο τοσο περισσοτερο μεγαλος γινεται ενας συντελεστεις που τελικα φτανει στο 40%

Επειδη θελω να δωσω ενα γενικο κανονα του υπολογισμου θεωρω οτι το να υπολογιζουμε στο 40% ειναι κατι που προσεγγιζει την τελικη αξια και μας δινει μια ενδειξη τιμης για το αν αξιζει να παραγγειλουμε ή οχι.

Στο παραδειγμα σου με τους υπολογιμους τους δικους μου αντι να γλυτωνες 350€ θα υπολογιζες 335€ ως κερδος... (εγω θα εκανα την παραγγελια αν ειχα κερδος εστω και 335)

Φιλικα Κωστας
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: kostasgr στις 22 Ιουλίου, 2008, 21:14:19 μμ
Να ξεκαθαρισω πρωτα οτι θα αναφερθω γενικα για αγορες απο αμερικη, αεροβολο δεν εχω παραγγειλει. Εκτελωνισμο( εκτελωνιστη) σου χρεωνουν μονο οι courier! αν στο στειλουν με usps(αμερικανικα ταχυδρομεια) και η τιμη του δεν ξεπερνα τα 100 δολαρια(συνολικα και με τα μεταφορικα μεσα) περναει χωρις δασμους.Αν τα ξεπερναει σου χρεωνουν +3,5% εισαγωγη και μετα το φπα +κατι ακομα ΔΕΤΕ που μαλων ειναι παγιο.
Σε εμενα στα 100Ευρω αξιας που δηλωσε  ο αποστολεας μου βγηκε +25Ευρω!
αλλα αυτο που πηρα μου βγηκε 350Ευρω φθηνοτερο απο οτι στην Ελλαδα!!!!
Ξαναλεω δεν εχω παραγγειλει οπλο!!!!!
Αλλα απο προσωπικα αντικειμενα... παρα πολλα.
Παρακατω το χαρτι που περνεις απο τα ελτα οταν πληρωσεις, δεν ειναι και πολυ καθαρο γιατι ειναι απο καρμπον.
(http://img165.imageshack.us/img165/2207/dsc01731hu4.th.gif) (http://img165.imageshack.us/my.php?image=dsc01731hu4.gif)

θα ηθελα να κανω μια διεκρινιση για το χαρτι που εχεις επισυναψει..
Ειναι χρεωση απο το τελωνειο για τα παρακατω:
το ΦΠΑ (19%)
εξοδα εισαγωγης 3,5%
και τους δασμους ή κατι παρομοιο και το ονομαζουν ΔΕΤΕ
--------
εχεις γλυτωσει ομως απο εξοδα εκτελωνισμου (χρεωσεις τελωνων και φαρισαιων) επειδη η παραγγελια σου αξιολογηθηκε ως κοινη και δεν χρειαστηκαν περαιτερω εγγραφα (οπως αυτα που χρειαζονται για την εισαγωγη αεροβολου)..
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: sniperman στις 22 Ιουλίου, 2008, 21:55:08 μμ
Νομιζω οτι εξοδα εκτελωνισμου χρεωνονται μονο απο courier που σιγουρα ολες συνεργαζονται με καποιο γραφειο εισαγωγων εξαγωγων.
Με USPS δεν ειμαι σιγουρος αλλα μαλλον τον εκτελονισμο αναλαμβανει το ΕΛΤΑ(το 3,5% που βαζουν?). Εκτος αν ισχυει μονο για προιοντα προσωπικής φυσης.
Εχω φερει ορολογια, γυαλια ηλιου, κολονιες και γενικος τετοιου ειδους πραγματα, χωρις κανενα προβλημα και μαλιστα σε οσα το συνολο ηταν οπως ειπα κατω απο 100$ δεν πληρωσα τιποτα.
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ στις 27 Αυγούστου, 2008, 20:25:42 μμ
Επισκεψη στο εργαστηριο του seerhan για καφεδακι :). Πανω στην κουβεντα γυρναει και μου λεει...Βασιλη γιατι δεν δοκιμαζεις να κανεις ενα αεροβολο custom. Πως να το κανω ρε εσυ του λεω, με τι γνωσεις ???? Χωρις να μιλησει φευγει και μετα απο λιγο γυριζει με μια κουτα γεματη απο ανταλλακτικα crosman. ??? Την βαζει πανω στον παγκο με τα εργαλεια και λεει...Δικο σου ο παγκος και τα ανταλλακτικα, κανε οτι γουσταρεις. Μεσα στην κουτα ειχε οτι τραβαγε η ψυχη σου :o. Barrel,trigger,block,κτλ κτλ. Παντρεψα 1377pump up και 2260 το παιδεψα το παιδεψα και να το αποτελεσμα. Εφαγα κολλημα.Τελικα το να κανεις custom αεροβολα ειναι η μεγαλυτερη κ..λα ;)
.
(http://img388.imageshack.us/img388/1594/1002765yr7.th.jpg) (http://img388.imageshack.us/my.php?image=1002765yr7.jpg)
(http://img230.imageshack.us/img230/2280/1002766ug0.th.jpg) (http://img230.imageshack.us/my.php?image=1002766ug0.jpg)
(http://img292.imageshack.us/img292/866/1002767dw3.th.jpg) (http://img292.imageshack.us/my.php?image=1002767dw3.jpg)
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: pri3st στις 27 Αυγούστου, 2008, 23:35:08 μμ
Σώμα απο 1377 και κανη και breech απο 2260.Σωστα;;;
Ωραιο ειναι! Κανε μετρησεις και μετα βαλε ενα steel breech για να το κανεις free floating. (το rjmachine σε 1μιση μηνα περιπου θα ξαναστελνει Long breech).
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: manolkok στις 12 Σεπτεμβρίου, 2008, 20:50:44 μμ
Παιδια θελω την βηθεια σας . Τον αλλο μηνα φευγει ενας γνωστος μου για Αμερικη και εχει την δυνατοτητα να μου φερει οτι θελω (αυτο ειναι στανταρ αλλα μην ρωτατε το πως γιατι ειναι περιεργη η θεση του) . Μαντεψτε τι θελω να μου φερει?? Σωστα ενα αεροβολο  :D . ψαχνοντας στο pyramid air βτηκα δυο αεροβολα που μου αρεσανε πολυ αυτο http://www.pyramydair.com/p/benjamin-sheridan-super-streak-air-rifle.shtml και αυτο www.pyramydair.com/p/benjamin-discovery-air-rifle.shtml . Αυτο που θελω να ξερω και δεδομενου οτι δεν θα πληρωσω ουτε καν μεταφορικα εινα αν οι τιμες που αναφεροντε στο site ειναι καλες (δεν ξερω ποσο εχουνε στην Ελλαδα ) και ποια η ποιοτητα των παραπανω οπλων . Εγω κλεινω περισσοτερο στο ελατηριου γιατι στο pcp μου φαινετε πολυπλοκη η διαδικασια του γεμισε ξαναγεμισε .
Αν καποιος ξερει ας μου πει αν οι παραπανω τιμες ισχυουνε γενικοτερα στις ΗΠΑ μιας και ο γνωστος μου θα ταξιδεψει στο Λας Βεγκας .
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: giorgos200sx στις 12 Σεπτεμβρίου, 2008, 21:08:05 μμ
Φιλε manolkok οι τιμες αυτες ειναι εξωφρενικα χαμηλοτερες σε σχεση με την Ελλαδα. Περιπου 2,5 με 3 φορες χαμηλοτερα!!!!!
 Παρε οπωςδηποτε το Discovery μαζι με την τρομπα του απο εκει.
Το Super Streak λενε οτι δεν εχει πολυ καλη ευθηβολια και εχει και πολυ ανακρουση. Αντιθετα απο το Discovery!
Γενικα παρε το προσυμπιεσμενο δαγκωτο!!!!

Εξαλου αμα θες ελατηριου θα βρεις αλλο πολυ καλυτερο ελατηριου απο την Ελλαδα και σε λογικη τιμη. Αντιθετα με τα προσυμπιεσμενα που δεν θα βρεις κανενα φθηνο(κατω απο 600€).........
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: destro στις 12 Σεπτεμβρίου, 2008, 21:32:00 μμ
Συμφωνω με τον Γιωργο. Ειδικα το discovery θα το παρεις στα μισα λεφτα!
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: manolkok στις 12 Σεπτεμβρίου, 2008, 21:40:05 μμ
Παιδια επειδη τετοια ευκαιρια μια φορα παρουσιαζεται θελω να μου πειτε και αν τα συγκεκριμενα οπλα ειναι ποιοτικα ή αν θα ηταν προτειμοτερο να κοιταξω για κατι αλλο στα ιδια περιπου λεφτα
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: destro στις 12 Σεπτεμβρίου, 2008, 21:50:24 μμ
Οι τιμες στην Αμερικη ειναι πολυ καλυτερες απο οπουδηποτε αλλου. Ριξε μια ματια στο www.pyramydair.com που ειναι απο τα μεγαλυτερα site αεροβολων. Σιγουρα θα βρεις και αλλες ενδιαφερουσες επιλογες.
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: nickblade στις 12 Σεπτεμβρίου, 2008, 22:03:50 μμ
Φίλε manolkok, στα χρήματα αυτά ψηφίζω και εγώ Benjamin Discovery δαγκωτό! ;D ;D ;D
δες σχετικό βιντεακι για να καταλάβεις!
http://uk.youtube.com/watch?v=HAUXshQFZYc

Νικολας
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: giorgos200sx στις 12 Σεπτεμβρίου, 2008, 23:03:56 μμ
Αν μπορεις να διαθεσεις λιγα € παραπανω κοιτα και για κανενα Talon.......
μετα αν θες......ο φιλος AKSS θα σε φτιαξει........ ;)
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: stefplak στις 12 Σεπτεμβρίου, 2008, 23:50:14 μμ
ego pantos ean eixa tetoia eykairia thA pigaina gia shinshung infinity epeita gia walther falcon hunter kai meta discovery
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: manolkok στις 18 Σεπτεμβρίου, 2008, 20:03:34 μμ
ego pantos ean eixa tetoia eykairia thA pigaina gia shinshung infinity epeita gia walther falcon hunter kai meta discovery
Φιλε manolkok οι τιμες αυτες ειναι εξωφρενικα χαμηλοτερες σε σχεση με την Ελλαδα. Περιπου 2,5 με 3 φορες χαμηλοτερα!!!!!
 Παρε οπωςδηποτε το Discovery μαζι με την τρομπα του απο εκει.
Το Super Streak λενε οτι δεν εχει πολυ καλη ευθηβολια και εχει και πολυ ανακρουση. Αντιθετα απο το Discovery!
Γενικα παρε το προσυμπιεσμενο δαγκωτο!!!!

Εξαλου αμα θες ελατηριου θα βρεις αλλο πολυ καλυτερο ελατηριου απο την Ελλαδα και σε λογικη τιμη. Αντιθετα με τα προσυμπιεσμενα που δεν θα βρεις κανενα φθηνο(κατω απο 600€).........

Ευχαριστώ πολύ παιδιά , λόγω του ότι δεν θέλω να ξεφύγω από τα λεφτά που ανέφερα μάλλον θα καταλήξω στο discovery . To μόνο που θέλει ψάξιμο είναι να βρω από ποιο μαγαζί θα αγοραστεί μιας και το ταξίδι θα γίνει στο las vegas . Έχει κανείς καμιά ιδέα?
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: giorgos200sx στις 18 Σεπτεμβρίου, 2008, 20:09:08 μμ
Παρε το απο Pyramidair. Φαινεται να ειναι απο τα ποιο αναγνωρισμενα στην Αμερικη και λεει οτι κανει και free ground shipping....μετα μπορεις βεβαια και να ψαξεις και τις τιμες τους στο net ωστε να βρεις την καλυτερη ευκαιρια...
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: sniperman στις 18 Σεπτεμβρίου, 2008, 22:09:23 μμ
Ξεκολα και παρε κανα Condor ή Talon!!!
Και δε θα μιλας πλεον για βολες στα 20-30 μετρα!
Και την τρομπα μαζι θα σου βγει λιγοτερο απο 600 euro!!!!!
Αργοτερα αν θες παρε και ενα ελατηριου απο Ελλαδα.
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: manolkok στις 19 Σεπτεμβρίου, 2008, 18:53:39 μμ
Ξεκολα και παρε κανα Condor ή Talon!!!
Και δε θα μιλας πλεον για βολες στα 20-30 μετρα!
Και την τρομπα μαζι θα σου βγει λιγοτερο απο 600 euro!!!!!
Αργοτερα αν θες παρε και ενα ελατηριου απο Ελλαδα.

Φιλε sniperman απο τα οπλα που μου προτεινεις το μονο που μου κανει κλικ και ειναι πολυ ποιο δυνατο απο το discovery ειναι αυτο www.pyramydair.com/cgi-bin/model.pl?model_id=379 . Η τιμη του ειναι 410 ευρω σκετο. Το θεμα ειναι ποσα ακομη χρειαζεσε  για να ριξει αυτο το οπλο ? γεμιζει με τρομπα ? και αν ναι ποια? ή πας πλεον σε λυση φιαλης ?
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: destro στις 19 Σεπτεμβρίου, 2008, 19:09:29 μμ
Φιλε manolkok ριξε μια ματια και στα evanix, που αν δεν κανω λαθος δεν ειναι αλλα απο τα γνωστα fx. Ειναι βεβαια λιγο πιο ακριβα απο το disco αλλα ανωτερα ποιοτικα.
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: manolkok στις 19 Σεπτεμβρίου, 2008, 19:22:18 μμ
Οντως πολυ ωραια οπλα destro , και ποιο οπλα ( στο ματι ) απο τα condor . Ευτυχως που εχω περιπου 2 εβδομαδες ακομα για να αποφασισω .
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: giorgos200sx στις 19 Σεπτεμβρίου, 2008, 19:27:48 μμ
Παντως, ο AKSS(Κυπρος) που εχει ασχοληθει με τα Airforce μας ελεγε οτι το Talon εχει καλυτερη βαλβιδα απο το Condor και οτι αν ειναι να παρεις ενα απο τα δυο, παρε το Talon!
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: sniperman στις 19 Σεπτεμβρίου, 2008, 19:49:08 μμ
Ξεκολα και παρε κανα Condor ή Talon!!!
Και δε θα μιλας πλεον για βολες στα 20-30 μετρα!
Και την τρομπα μαζι θα σου βγει λιγοτερο απο 600 euro!!!!!
Αργοτερα αν θες παρε και ενα ελατηριου απο Ελλαδα.

Φιλε sniperman απο τα οπλα που μου προτεινεις το μονο που μου κανει κλικ και ειναι πολυ ποιο δυνατο απο το discovery ειναι αυτο www.pyramydair.com/cgi-bin/model.pl?model_id=379 . Η τιμη του ειναι 410 ευρω σκετο. Το θεμα ειναι ποσα ακομη χρειαζεσε  για να ριξει αυτο το οπλο ? γεμιζει με τρομπα ? και αν ναι ποια? ή πας πλεον σε λυση φιαλης ?

Στο ιδιο μαγαζι http://www.pyramydair.com/cgi-bin/show.pl?group_id=23&cmd_accessories=1 μια τρομπα
και καθαρισες!

Και τα fx ειναι καλα οπλα και εννοητε οτι ουτε τα airforce ουτε τα fx συγκρίνονται με το benjamin!
Παρε οποιο απο τα δυο σου αρεσει να το εχεις!! Δεν θα μετανοιωσεις.
Και σιγουρα και την τρομπα!! Συνολo ουτε 600 euro!
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: pri3st στις 19 Σεπτεμβρίου, 2008, 21:09:45 μμ
τα evanix ΔΕΝ ειναι τα FX και εχουν αρκετα προβληματα στεγανωτητας (απο αλλοδαπα forum)!!! Το λεω προε αποφυγη συγχυσεων!!
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: destro στις 19 Σεπτεμβρίου, 2008, 21:11:45 μμ
Τοτε ειναι δικο μου λαθος. Μοιαζουν παρα πολυ και θεωρησα οτι το ονομα τους προερχεται απο τις κανες.
Συγγνωμη φιλε manolkok αν σε εμπλεξα.
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: pri3st στις 19 Σεπτεμβρίου, 2008, 21:13:29 μμ
Αν δεις τα evanix εχουν και κοκκορα...Πρωτοτυπο αλλα ασχημο για τυφεκιο (προσωπικη αποψη) αφου μοιαζει με πιστολι με υποκοπανο...
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: destro στις 19 Σεπτεμβρίου, 2008, 21:23:47 μμ
Πολυ σωστος ο pri3st! παντως οι τιμες τους ειναι υψηλες. αμερικανικα ειναι αυτα?
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: giorgos200sx στις 19 Σεπτεμβρίου, 2008, 21:32:55 μμ
Νομιζω κορεατικα
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: manolkok στις 19 Σεπτεμβρίου, 2008, 21:41:20 μμ
destro δεν τρέχει τπτ . Έχω μια απορία βλέπω αυτό το όπλο www.pyramydair.com/cgi-bin/model.pl?model_id=106 και του δίνει ταχύτητα στο 0,20 900 ft/sec και στο 0,22 950 είναι δυνατόν? πάντως αυτό το όπλο με αυτή την διόπτρα www.pyramydair.com/cgi-bin/accessory.pl?accessory_id=658 και αυτη την τρομπα www.pyramydair.com/cgi-bin/accessory.pl?accessory_id=81 βγαίνουνε περίπου 500 ευρώ που νομίζω ότι είναι καλη τιμή (δεν ξέρω πόσο εχουνε στην Ελλαδα). Για να ταιριαξει η τρόμπα με το οπλο χρειαζετε καποιο εξαρτημα?
Εσεις ποιο θα διαλεγατε το 0,177 η το 0,22?
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: FMJ στις 19 Σεπτεμβρίου, 2008, 21:45:11 μμ
Το .22άρι χωρίς δεύτερη σκέψη !
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: sniperman στις 19 Σεπτεμβρίου, 2008, 21:51:16 μμ
destro δεν τρέχει τπτ . Έχω μια απορία βλέπω αυτό το όπλο www.pyramydair.com/cgi-bin/model.pl?model_id=106 και του δίνει ταχύτητα στο 0,20 900 ft/sec και στο 0,22 950 είναι δυνατόν? πάντως αυτό το όπλο με αυτή την διόπτρα www.pyramydair.com/cgi-bin/accessory.pl?accessory_id=658 και αυτη την τρομπα www.pyramydair.com/cgi-bin/accessory.pl?accessory_id=81 βγαίνουνε περίπου 500 ευρώ που νομίζω ότι είναι καλη τιμή (δεν ξέρω πόσο εχουνε στην Ελλαδα). Για να ταιριαξει η τρόμπα με το οπλο χρειαζετε καποιο εξαρτημα?
Εσεις ποιο θα διαλεγατε το 0,177 η το 0,22?


Παρε και μια εξτρα κανη και τα εχεις και τα 2 ;) ;)
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: giorgos200sx στις 19 Σεπτεμβρίου, 2008, 21:52:41 μμ
Το .22άρι χωρίς δεύτερη σκέψη !
+1

Αλλα και ο sniperman δεν ειχε κακη ιδεα........ ;)
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: manolkok στις 19 Σεπτεμβρίου, 2008, 21:58:54 μμ
Οντως καλη ιδεα , για αλλου ξεκινησαμε και αλλου θα φτασουμε μου φαίνεται , να δουμε το ξυλο ποιος θα το φαει :D
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: Einhorn στις 29 Νοεμβρίου, 2008, 01:05:04 πμ
Από προσωπική πείρα θα πώ πως όλα αυτά που περιγράφουν οι δύο φίλοι παραπάνω είναι σωστά!
Το μόνο πρόβλημα είναι πως ότι περιγράφουν πολλές φορές τα καταστήματα κατά τη διαδικασία της παραγγελίας, δεν είναι και απόλυτα ακριβές. Για παράδειγμα, στο παρελθόν παρείγγειλα κάποια πράγματα από Αμερική και το site ήταν ειδικά επιλεγμένο διότι έλεγε οτι στέλνει τα δέματα με USPS. Τελικά ήρθαν με τη FeDex! Αποτέλεσμα; Εκτελωνισμός!
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: billkollias στις 10 Απριλίου, 2009, 18:57:25 μμ
Καλησπερα,εδω και καιρο εχω δει σε καποια αμερικανικα site,καποιες διοπτρες που με ενδιαφερουν.Αυτο που με απασχολει ειναι αν παραγγειλω μια διοπτρα θα εχω καποιο προβλημα νομικης ή τελωνειακης φυσεως;Ευχαριστω εκ των προτερων.
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: Eliminator στις 10 Απριλίου, 2009, 18:59:36 μμ
Διόπτρα γιόκ. Εκ της ΓΑΔΑ.
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: MASTORAS στις 10 Απριλίου, 2009, 20:43:03 μμ
Εμενα μου στειλανε και δεν ειχα προβλημα.
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: Eliminator στις 10 Απριλίου, 2009, 20:45:21 μμ
Επίσημη εισαγωγή με άδεια δε γίνεται. Άμα έχεις τύχη όλα γίνονται.
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: MASTORAS στις 10 Απριλίου, 2009, 20:48:16 μμ
 Εφερα αλλα πληρωσα 3 ευρω τελωνειακα εξοδα.
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: ozzy1948 στις 10 Απριλίου, 2009, 20:52:48 μμ
Και εμενα μου εχει ερθει χωρις κανενα προβλημα.
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: Eliminator στις 10 Απριλίου, 2009, 21:01:10 μμ
Εγώ δεν έχω πάρει. Η επίσημη απάντηση όμως από το αρμόδιο τμήμα της ΓΑΔΑ ήταν σαφής: "δεν γίνεται".
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: KONI στις 10 Απριλίου, 2009, 21:23:15 μμ
Έχω παραγγείλει από Αγγλία και περιμένω.Μόλις έχω αποτελέσματα θα ενημερώσω.
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: ozzy1948 στις 10 Απριλίου, 2009, 21:23:36 μμ
Σωστος, η Γ.Α.Δ.Α. απανταει "δε γινεται" για πολλα πραγματα. Οποτε αν θες να εισαι νομιμος, οχι δεν παραγγελνεις διοπτρα απο ηπα αλλα δεν παιρνεις ουτε απο δω. Αν το θεμα της νομιμοτητας δεν σε πειραζει και τοσο, παιρνεις απο ΗΠΑ η απ οπου θες. Να ξεκαθαρισω οτι δεν σε παροτρυνω να παρεις απ εξω απλα σου λεω τι παιζει.
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: MASTORAS στις 10 Απριλίου, 2009, 21:27:33 μμ
Καλυτερα να δινουμε ιστοσελιδες σε π.μ. αν κατι απαγορευεται μην γινει καμμια κομπλα και μεινουμε με την γλυκα?
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: luger42 στις 10 Απριλίου, 2009, 23:06:23 μμ
απο ΗΠΑ παιζεις με την τυχη σου και τα λεφτα σου
απο Ευρωπη οχι. ;)τι ακριβως δεν βρισκεις σε Ευρωπαικα
σιτες?
εχω ομως την εντυπωση οτι απαγορευεται η τοποθετηση
της διοπτρας σε οπλο οχι η αγορα της
καποιος να μας διαφωτισει??
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: destro στις 10 Απριλίου, 2009, 23:19:53 μμ
Σε ευρωπαικα μαγαζια οπως για παραδειγμα το  http://www.opticswarehouse.co.uk/  βρισκεις οτι θες σε πολυ καλες τιμες.
Η διοπτρα στην χωρα μας απο οσο ξερω πωλειται ως οπτικο μεσο παρατηρησης, εχει δικιο ο φιλος luger42.
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: tver100 στις 10 Απριλίου, 2009, 23:24:46 μμ
Σε ευρωπαικα μαγαζια οπως για παραδειγμα το  http://www.opticswarehouse.co.uk/  βρισκεις οτι θες σε πολυ καλες τιμες.

Συμφωνό απόλυτα. Οι δικές μου ήταν σε μια μόλις μέρα Ελλάδα αν και τις παρέλαβα μετά απο τέσσερις απο τα ΕΛΤΑ.
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: ozzy1948 στις 11 Απριλίου, 2009, 00:15:49 πμ
Τοσο λιγο εκαναν? Μπραβο..
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: stellaras7 στις 16 Απριλίου, 2009, 12:24:54 μμ
Εχει παραγγειλει κανεις μεσω pyramidAir? Αν ναι εχει πολλα εξοδα αποστολης? Πρεπει να πληρωσεις τελωνειο?
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: MASTORAS στις 16 Απριλίου, 2009, 13:55:26 μμ
Τα τελωνειακα εξοδα ειναι περιπου το 2,5% της αναγραφομενης στην αποδειξη αξια.
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: stellaras7 στις 16 Απριλίου, 2009, 14:07:16 μμ
AA ok ευχαριστω!
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: AKSS στις 16 Απριλίου, 2009, 18:00:40 μμ
Kostizi poli to delivery....an epitrepete ti thes na agorasis apo Ameriki?...iparxoun all kai pio kala meri.
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: stellaras7 στις 16 Απριλίου, 2009, 21:49:22 μμ
Eνα crosman phantom 1000.....
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: MASTORAS στις 16 Απριλίου, 2009, 22:19:11 μμ
Αφου υπαρχει και Ελλαδα, τι θες να μπλεξεις με κανα τελωνειο και να τρεχεις;
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: AKSS στις 16 Απριλίου, 2009, 22:30:19 μμ
Eνα crosman phantom 1000.....

Gia tetio aerovolo den axizi na plexis me megales fasaries....parto apo opoudipote stin Europe, kai tha sou erthi kai poli pio ftina.
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: blazedasheetup στις 19 Απριλίου, 2009, 21:24:50 μμ
για πειτε κανενα ευρωπαικο σαιτ αντιστοιχο το πυραμινταιρ.. και με καλες τιμες? γερμανικο κατα προτιμιση
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: MASTORAS στις 19 Απριλίου, 2009, 23:39:00 μμ
Για δες εδω απο Αγγλια.
http://www.airgunbuyer.com/
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: ozzy1948 στις 20 Απριλίου, 2009, 00:32:04 πμ
Δεν το εχει δυστυχως το Φαντομ. Παρ ολα αυτα ειναι πολυ καλο site. Ενω δεν εχω προσωπικη εμπειρια(ισως συντομα), απ οτι εχω καταλαβει πολλα μελη του φορουμ το εχουν χρησιμοποιησει επιτυχως.
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: MASTORAS στις 20 Απριλίου, 2009, 00:42:25 πμ
Απο Αγγλια και Αμερικη εχω αγορασει αρκετες φορες αλλα απο Γεμανια δεν εχω καποιο site. Αν βρω καποιο θα σου πω. ;)
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: Bill_Greg στις 20 Απριλίου, 2009, 10:40:02 πμ
Εδώ έχει τα πάντα ;D ;D

http://aerovolo.gr/forum/index.php?topic=492.0


εναλλακτικά
http://www.sportwaffen-schneider.de/
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: Draco στις 23 Απριλίου, 2009, 15:45:35 μμ
em...απο Ε.Ε. μπορείς να φέρεις σχεδόν τα πάντα απο τέτοια "αξεσουάρ" καθώς δεν υπάρχει έλεγχος τελωνείου. Πολύ σπάνια θα γίνει έλεγχος μόνο και εφόσον αναγράφει κάτι που θα κινήσει υποψίες (π.χ. gun accessory ή παρεμφερές).

Απο Αγγλία έχω φέρει (μέσω eBay κυρίως) τόσο διόπτρα, όσο και red dot laser αλλά και laser beam mount-on-gun απο καταστήματα paintball.

Gandalf
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: EXADAS στις 18 Σεπτεμβρίου, 2009, 18:42:33 μμ
29 -7-2009 ΠΑΡΗΓΓΕΙΛΑ ΘΑΛΑΜΟ+REGULATOR ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΡΘΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ EMAIL ΠΟΥ
ΤΟΥ ΕΣΤΕΙΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΙ ΤΟ TRACK ID ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΩ ΤΟ ΔΕΜΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΑΕΙ .
ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ.
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: giorgos200sx στις 18 Σεπτεμβρίου, 2009, 19:30:13 μμ
Δεν εχω συνεργαστει με τον JDS αμεσα αλλα με τον Roald απο το the850store.com ο οποιος μου εστειλε φυαλη και reg απο τον JDS μαζι με οτι χρειαζοταν για την μετατροπη του 850 σε PCP. Ο Roald ειναι πραγματικα αψογος στην συνεργασια του. Προτινω σε οποιον θελει φυαλη απο τον JDs και αφου μαθαμε απο τον φιλο EXADAS οτι δεν ειναι συνεργασιμος, να παραγγελνει μεσω του Roald αν γινεται.
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: MASTORAS στις 18 Σεπτεμβρίου, 2009, 22:23:29 μμ
Ο roald στο the 850 stores ειναι πραγματι αψογος και εξυπηρετικοτατος, πιστευα το ιδιο και για τον jds, τι να πω???
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: nickblade στις 21 Σεπτεμβρίου, 2009, 13:20:06 μμ
Δεν εχω συνεργαστει με τον JDS αμεσα αλλα με τον Roald απο το the850store.com ο οποιος μου εστειλε φυαλη και reg απο τον JDS μαζι με οτι χρειαζοταν για την μετατροπη του 850 σε PCP. Ο Roald ειναι πραγματικα αψογος στην συνεργασια του. Προτινω σε οποιον θελει φυαλη απο τον JDs και αφου μαθαμε απο τον φιλο EXADAS οτι δεν ειναι συνεργασιμος, να παραγγελνει μεσω του Roald αν γινεται.

Σωστοτατο!!!!
+1!!!!

Νικολας
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: EXADAS στις 21 Σεπτεμβρίου, 2009, 20:15:50 μμ
Εγω αφου μου ναυαγησε η εισαγωγη απο jds airman την λυση την βρηκα σε ενα καταστημα paint ball στη ελλαδα. Πηρα τον ιδιο regulator με του jds airman( που οπως λεει στο site του δεν κανουνε γιατι ειναι με πιεση εξοδου 50bar) ,που ομως ειναι ιδιοι αλλα με λιγοτερες ελατηριωτες ροδελες και με την προσθηκη δυο ιδιον ροδελων και αλλαγη στη διαταξη εφτασε χαλαρα μεχρι τα 160 bar.Οσω για τις μπουκαλες παρηγγειλα και μια 13c.i.(0.200L) στα 200bar γιατι δεν υπηρχε stock και ετσι γλυτωσα απο την ταλαιπωρια και το ρισκο τις εισαγωγης απο αμερικη, και καταλαβα οτι ελεγε ο jds airman ψεματα, οτι δηθεν εχει (ειδικους regulator) για αεροβολα αφου και οι δικη του regulator ειναι ιδιοι με αυτους που πουλανε για paint ball αλλα ανεβασμενη σε αλλη πιεση με προσθηκη 1-2 ροδελων
Δεν θα το αποκαλυπτα αυτο, αλλα αφου με εγραψε αυτος τον εγραψα και εγω στο καταληλο μερος.AEROVOLO.GR.
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: koukos στις 21 Σεπτεμβρίου, 2009, 23:22:02 μμ
Εγω αφου μου ναυαγησε η εισαγωγη απο jds airman την λυση την βρηκα σε ενα καταστημα paint ball στη ελλαδα. Πηρα τον ιδιο regulator με του jds airman( που οπως λεει στο site του δεν κανουνε γιατι ειναι με πιεση εξοδου 50bar) ,που ομως ειναι ιδιοι αλλα με λιγοτερες ελατηριωτες ροδελες και με την προσθηκη δυο ιδιον ροδελων και αλλαγη στη διαταξη εφτασε χαλαρα μεχρι τα 160 bar.Οσω για τις μπουκαλες παρηγγειλα και μια 13c.i.(0.200L) στα 200bar γιατι δεν υπηρχε stock και ετσι γλυτωσα απο την ταλαιπωρια και το ρισκο τις εισαγωγης απο αμερικη, και καταλαβα οτι ελεγε ο jds airman ψεματα, οτι δηθεν εχει (ειδικους regulator) για αεροβολα αφου και οι δικη του regulator ειναι ιδιοι με αυτους που πουλανε για paint ball αλλα ανεβασμενη σε αλλη πιεση με προσθηκη 1-2 ροδελων
Δεν θα το αποκαλυπτα αυτο, αλλα αφου με εγραψε αυτος τον εγραψα και εγω στο καταληλο μερος.AEROVOLO.GR.

EXADAS , δεν το είχες δεί αυτό http://aerovolo.gr/forum/index.php/topic,1278.0.html  ?
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: EXADAS στις 21 Σεπτεμβρίου, 2009, 23:42:13 μμ
Το ειχα δει αλλα πηρα απο το καταστημα εναν myth που μου προτηναν και ηταν διαφορετικος μεσα αντι για ελατηριωτες ροδελες ειχε ελατηριο και μικρο εμβολο και δεν ανεβαζε πιεση με τιποτα με οπια πατεντα.μετα ομως προσεξα οτι εθαβε τους συγκεκριμενους regulator και το εψαξα και ειδα οτι υπαρχη και αλλος τυπος regulator ιδιος με του jds airman σε πιο χαμηλη πιεση Σε ευχαρηστω εκ των υστερων kouko
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: giorgos200sx στις 22 Σεπτεμβρίου, 2009, 14:16:03 μμ
EXADAS κατα τον jd's οι regulators που λες δεν ειναι καλοι γιατι δεν αντεχουν την συνεχη χρηση και χαλανε.
 Τωρα μενει να μας πεις εσυ, μετα απο σχετικα μακροχρονια χρηση, την αντοχη του reg που πηρες.
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: EXADAS στις 22 Σεπτεμβρίου, 2009, 18:32:14 μμ
ολοι οι regulator αυτοι ειναι ιδιοι τους φτιαχνει εργοστασιο στην κινα και τους εχει πατενταρη.εσυ παραγγελνεις μια μεγαλη ποσοτηταπ.χ.200 τεμ. και σου βαζουν οτι φιρμα θελεις π.χ.200sx.Παντως και να χαλανε δηλ. να κοπουν καπια στιγμη 1 απο δυο oring κανενα προβλημα γιατι εκτος απο το εμποριο που ηπαρχουν, στο καταστημα paint ball που τον αγορασα μου εδηξαν και ενα σακουλακι που ειχε το σετ επισκευεις δηλ.ολα τα oring + την ταπα πισω απο το εμβολακι
Εχουν επισεις και μανομετρα μινι αλλα το κακο ειναι οτι ειναι ολα μεγαλης πιεσης 6000psi και καπια που ειναι χαμηλης
850 psi .
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: giorgos200sx στις 23 Σεπτεμβρίου, 2009, 13:49:29 μμ
αφου υπαρχουν ανταλακτικα ολα οκ! Τελεια....
 Η φυαλη που αγορασες σε τι διαστασεις ειναι? Και το μαγαζι απ'οπου τα πηρες ποιο ειναι?
 Ευχαριστουμε για την ενδιαφερουσα πληροφορια!!
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: EXADAS στις 23 Σεπτεμβρίου, 2009, 18:01:21 μμ
http://www.paintballmarket.gr/
εξυπερετηκα παιδια. Το μαγαζι ηταν πιο κοντα σε εμεναν αλλα σε οπιο ελληνικο e shop για paintball θα  βρεις αυτους τους regulator.Το προβλημα ειναι στην μπουκαλα γιατι επιδει προχωραω μετατροπει bsa ultra σε  reged
θελω μπουκαλα 13 c.i. 0.200L+.Αυτη μπουκαλα ειναι η πιο μικρη τις σειρας και ειναι ιδα με του jds air man με εξοδο
5/8 18unf.σημερα σε εκτενες τεστ του regulator αφου γεμισα την καταδυτικη 215 bar δοκιμασα την πιεση εξοδου που την ειχα σεταρει 100+/- 1bar ειδα σταθερωτητα απολυτη απο τα 215-107 bar kai apo ta107-100 επεσε ενα bar
σε βηομηχανικο οργανο (μανομετρο) καινουργιο.επισεις akoma μια εκπληξη για εσας που εχεται κανει μετατροπες
σε 850 umarex.o regulator αυτος εχει δυο ασφαλιστικα ενα για την πιεση εισοδου 7.5κ και ενα για την χαμηλη πιεση στην εξοδο 1.8Κ.Αν την βγαλετε και βαλετε στην θεση της ενα μανομετρακι θα βλεπετε και την πιεση εξοδου του regulator για να ξερετε σε τι πιεση δουλευουν τα 850 .  Ελπιζω να βοηθησα.
                                                                      EXADAS
                                                                                                                                 
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: nightman στις 21 Οκτωβρίου, 2009, 15:50:56 μμ
Τους πηρα τηλ.αλλα δεν εχουν μπουκαλα και ουτε μπορουν να φερουν
προς το παρον .Εσυ τι εκανες τελικα, μηπος βρηκες απο αλλου?
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: EXADAS στις 21 Οκτωβρίου, 2009, 19:52:48 μμ
Oντως δεν θα φερουν προς το παρον τοσο μικρη μπουκαλα .Ετσι εκανα μια προσπαθεια απο EBAY στις 18/10 ελπιζω να ερθει.
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: giorgos200sx στις 04 Νοεμβρίου, 2009, 11:55:33 πμ
Δειτε μια ακομη σελιδα απο Αμερικη:
http://experthpa.com/catalog/index.php?main_page=products_all&zenid=fb0bd15eb740b9f0530331d3deb08c66

Δεν εχω παραγγειλει ποτε αλλα στελνει Ελλαδα, με τσιμπημενα μεταφορικα ομως!
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: redpuntohgt στις 04 Νοεμβρίου, 2009, 12:22:27 μμ
καλημερα και απο μενα πριν 2 μερες του εστειλα mail για να τον ρωτησω για μια μπουκαλα και την επομενη ειχα απαντηση!τωρα στελνει δε στελνει δε ξερω παραπερα!
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: sixoremenos στις 07 Νοεμβρίου, 2009, 13:35:02 μμ
Πριν ένα μήνα (8/10/09) παράγγειλα τη σκανδάλη GRT-III από το Αμερικάνικο site. Δυστυχώς ακόμα δεν έχει έρθει (η δ/νση που είχα δώσει ήταν Poste Restante, γιατί μένω σε πολυκατοικία και έχω χάσει πράγματα). Μπαίνοντας σήμερα στο site του Charlie Da Tuna από όπου έκανα την παραγγελία, έχει ανακοίνωση για τους πελάτες από Ελλάδα, προειδοποιώντας τους ότι είναι risky να παραγγείλουν, λόγω της διαφθοράς στα ταχυδρομεία αυτής της χώρας ή λόγω κατάσχεσης ( ;;; ).

Έχει κανείς παρόμοια εμπειρία από την παραγγελία σε αυτό το site;

Βαγγέλης
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: MASTORAS στις 07 Νοεμβρίου, 2009, 13:46:53 μμ
Με σκοπευτικο εγω καθαρισα μετα απο 2 μηνες.
Αλλα η καθυστερηση ηταν στο τελωνειο και εστειλα καποιον φιλο εκει και βγαλαμε ακρη.
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: sixoremenos στις 07 Νοεμβρίου, 2009, 13:55:27 μμ
Με σκοπευτικο εγω καθαρισα μετα απο 2 μηνες.
Αλλα η καθυστερηση ηταν στο τελωνειο και εστειλα καποιον φιλο εκει και βγαλαμε ακρη.

Ήταν από το συγκεκριμένο site;
Πάντως δεν πιστεύω ότι η σκανδάλη θα κόλαγε στο τελωνείο.
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: MASTORAS στις 07 Νοεμβρίου, 2009, 13:58:47 μμ
Δεν ξερω ποιο ειναι το site για την σκανδαλη, αλλα μπορεις με τον αριθμο της αποστολης να πας στο ταχυδρομειο να ψαξουν μεσω του υπολογιστη τους και να σου πουν αν ειναι στο τελωνειο.
Για τι αξια μιλαμε?
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: sixoremenos στις 07 Νοεμβρίου, 2009, 14:02:33 μμ
Δεν ξερω ποιο ειναι το site για την σκανδαλη, αλλα μπορεις με τον αριθμο της αποστολης να πας στο ταχυδρομειο να ψαξουν μεσω του υπολογιστη τους και να σου πουν αν ειναι στο τελωνειο.
Για τι αξια μιλαμε?

Αυτό είναι το site
http://charliedatuna.com/Place%20Order.htm

Ήταν απλή αποστολή (δεν έχει tracking number)...
Η σκανδάλη μαζί με τα ταχυδρομικά κόστιζε 23 ευρώ.
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: manolkok στις 07 Νοεμβρίου, 2009, 14:36:03 μμ
Πριν ένα μήνα (8/10/09) παράγγειλα τη σκανδάλη GRT-III από το Αμερικάνικο site. Δυστυχώς ακόμα δεν έχει έρθει (η δ/νση που είχα δώσει ήταν Poste Restante, γιατί μένω σε πολυκατοικία και έχω χάσει πράγματα). Μπαίνοντας σήμερα στο site του Charlie Da Tuna από όπου έκανα την παραγγελία, έχει ανακοίνωση για τους πελάτες από Ελλάδα, προειδοποιώντας τους ότι είναι risky να παραγγείλουν, λόγω της διαφθοράς στα ταχυδρομεία αυτής της χώρας ή λόγω κατάσχεσης ( ;;; ).

Έχει κανείς παρόμοια εμπειρία από την παραγγελία σε αυτό το site;

Βαγγέλης

εγω δεν την παρελαβα ποτε , σε ερωτηση που τους εκανα μου απαντησανε πως δεν ξερουν τπτ και οτι απο αυτους ειχε φυγει κανονικα , περαστικα μου .
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: nasosKE_30 στις 07 Νοεμβρίου, 2009, 18:06:32 μμ
2 φορες εγω απο εκει κανενα προβλημα .
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: harry 22 στις 07 Νοεμβρίου, 2009, 19:11:56 μμ
Μία φορά που παρήγγειλα,δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα..
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: sixoremenos στις 09 Νοεμβρίου, 2009, 11:04:22 πμ
Λοιπόν, επανέρχομαι, κατόπιν επικοινωνίας που είχα με τον Bob, δηλαδή τον άνθρωπο που κατασκευάζει και πουλάει τις σκανδάλες μέσω του site. Θα πρέπει καταρχάς να πω ότι είναι πραγματικός επαγγελματίας αλλά και κύριος! Η ανταπόκρισή του ήταν πάντα άμεση και σαφέστατη. Μου είπε λοιπόν ότι έχει στείλει περίπου 25 σκανδάλες στην Ελλάδα χωρίς προβλήματα. Παρόλα αυτά, η περίπτωσή μου ήταν η 4η (δηλαδή παραγγελία που "χάθηκε"), γεγονός που τον έχει προβληματίσει σε βαθμό που να σκέφτεται να σταματήσει τις αποστολές προς Ελλάδα. Παρόμοια προβλήματα έχει μόνο με τη Νότια Αφρική...

Αυτό που τον στεναχωρεί περισσότερο είναι ότι πιθανόν οι "airgun guys in Greece" να πιστεύουν ότι δεν αποστέλλει τις παραγγελίες, απλά κρατώντας τα λεφτά τους.

Πιστεύω ότι το πρόβλημα πρέπει να βρίσκεται στα ταχυδρομεία μας ή στο τελωνείο, αν και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ένας απλός φάκελος αλληλογραφίας θα περνούσε ποτέ από αυτή την υπηρεσία (Ίσως όμως κάποιοι τελωνειακοί να είναι και αεροβολιστές, τι να πω...).

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που θέλω να καταθέσω είναι η άποψή μου ότι ο CharlieDaTuna είναι σωστός επαγγελμστίας και δε θα πρέπει να αποτρέψει κάποιον η δική μου εμπειρία από το να παραγγείλει τη σκανδάλη από το site του. Με τις τιμές που έχει το αντίστοιχο Ολλανδικό, ακόμα κι αν "χαθεί" η πρώτη παραγγελία, με αποτέλεσμα να παραγγείλει κάποιος ξανά, πάλι φτηνότερα θα του έρθει...

Βαγγέλης
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: sniperman στις 09 Νοεμβρίου, 2009, 11:45:22 πμ
Το πιθανοτερο ειναι, πως το προβλημα το δημιουργούν τα ΕΛΤΑ.
Οτι έρχεται χαρακτηρισμένο σαν φάκελος, εχει μεγαλη πιθανοτητα να χαθει ή να "χαθει".
Οτι ειναι σαν δεμα που πρεπει να βαλεις υπογραφη για να το παρεις εχει ελαχιστες εως καθολου πιθανοτητες να χαθει.
Μου εχει συμβει και σε μενα να χαθουν πραγματα(μονον καποια που ηταν χαρακτηρισμενα σαν φακελος απλη αποστολη)
Το προβλημα τελικα παει στους αποστολεις οι οποιοι αναγκαζονται να κανουν refund ή να σου ξαναστειλουν αλλο.
Ετσι σιγα σιγα θα βγει άσχημο ονομα στην χωρα και θα αρχισουν να μειώνονται και αυτοι που αποστελουν Ελλαδα, ηδη σε αρκετα μαγαζια στο ebay υπαρχουν απαγορευτικα για καποιες χωρες λογο του ιδιου φαινομενου.
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: sixoremenos στις 09 Νοεμβρίου, 2009, 11:54:34 πμ
Ετσι σιγα σιγα θα βγει άσχημο ονομα στην χωρα και θα αρχισουν να μειώνονται και αυτοι που αποστελουν Ελλαδα, ηδη σε αρκετα μαγαζια στο ebay υπαρχουν απαγορευτικα για καποιες χωρες λογο του ιδιου φαινομενου.

Αυτό φοβάμαι κι εγώ. Πάντως πήρα την πρωτοβουλία (ελπίζω να έκανα καλά) να εξηγήσω του ανθρώπου ότι δεν έχουμε πρόβλημα και ότι μόνο καλά λόγια ακούγονται για τις σκανδάλες του αλλά και τις υπηρεσίες του.
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: DotUser στις 09 Νοεμβρίου, 2009, 15:48:06 μμ
Το πρόβλημα είναι στα ΕΛΤΑ. Καποιοι πέρνουν δέματα, φακέλους  κλπ. Κυρίως "μαζεύουν" περιοδικά - DVD και άλλα .. τα κυνηγετικά εχουν την τιμητική τους.
Το όνομα της Ελλάδας σε αυτόν τον τομέα είναι ασχημο όχι μόνο στην λιανική. Πολλά καταστήματα χονδρικής δεν στέλνουν Ελλαδα με USPS γι αυτόν και ΜΟΝΟ τον λόγο.
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: tieton στις 26 Ιανουαρίου, 2010, 09:39:36 πμ
Στις12/11/09 παραγγειλα απο http://www.shootingshack.com  μια διοπτρα και ενα καπελο και ακομα τιποτα!
Η πληρωμη εγινε με paypal κοστισε γυρω στα 360 ευρω.Στα emails δεν απαντησαν ποτε, στο τηλεφωνο μονο
μου ειπαν για ενα trucking number που εστελνε το δεμα μεσα Δεκεμβριου στη Γαλλια!!!Μολις το ειδα ξανατηλεφωνησα
και ενας υπαλληλος καπως ευγενικος ειπε οτι υπαρχει εγγυηση και οτι ετοιμασε καινουριο δεμα να το
ξαναστειλει Ελλαδα που θα εφτανε εδω μεσα Ιανουαριου!Ενταξει τοφαγα!Πριν μια βδομαδα ξαναεποικηνωνησα
και μου ειπε ενας αλλος μιλωντας βλαχοαγγλικα οτι φταιει η κακοκαιρια στην Αγγλια!!Επειδη ομως ειχα παραγγειλει αο αλλου
τη τελευταια βδομαδα απο την ιδια χωρα και το ελαβα σε λιγες μερες -εχθες- με ζωσαν τα φιδια!!Επισης εχου αλλαξει
και το email επικοινωνιας τους!Nα εχουν πουληθει?Οι φωνες των κωλουπαλληλων ειναι ιδιες.
ΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ?ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ?
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: MASTORAS στις 26 Ιανουαρίου, 2010, 09:43:40 πμ
Σχετικα με την κακοκαιρια στην Αγγλια παντως και αλλα παιδια εχουν προβλημα με την καθυστερηση αλλα και τοσο καιρο....................
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: tieton στις 26 Ιανουαρίου, 2010, 09:49:23 πμ
Μα παρελαβα απο αλλου απο Αγγλια επισης δεμα και μου ηρθε με ΤΝΤ σε 5 εργασιμες εχθες!
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: alpha-63 στις 26 Ιανουαρίου, 2010, 10:41:14 πμ
...μην σας διαφεύγει, σχετικά με την κακοκαιρία που έπληξε επαρχίες στο Ηνωμένο Βασίλειο.... ;)(sic ), πως δεν ήταν ολοσχερής σε όλη την χώρα. Πιθανολογώ πως τα προβλήματα ανταπόκρισης - μεταφορών - αποστολών, αφορούν μόνον τις πληγείσες περιοχές...και περιoχές που δεν αντιμετώπισαν προβλήματα, όπως στην περίπτωση του Κυριάκου (...tieton), υπήρξε η γνωστή συνέπεια.

ΥΓ: ...όταν στην εφηβεία μου αλληλογραφούσα πολύ τακτικά με Ευρώπη και Αμερική κυρίως, ήταν εντυπωσιακή η ταχύτητα διεκπεραίωσης και λειτουργίας των υπηρεσιών τους.....Τρομερή συνέπεια παιδιά ! Τα ΕΛΤΑ βέβαια στην πορεία εκσυγχρονίστηκαν, όμως ακόμη έχουν δρόμο... :( Το θέμα είναι πως δεδομένης της συνέπειας και λειτουργίας των ταχ/κών υπηρεσιών των ευρωπαίων εταίρων μας, όταν κάτι καθυστερήσει έστω και ελάχιστα, μας μπαίνουν ψύλλοι στα αυτιά..... ;) Εαν όμως δεν ήταν τόσο συνεπείς γενικώς, όπως συμβαίνει στην περίπτωση της συζήτησης μας και δεν είμαστε καλομαθημένοι πελάτες τους, αλλά μαθημένοι στον τρόπο υπομονής - αγωνίας των αντίστοιχων δικών μας ΕΛΤΑ, τότε και οι ψύλλοι θα ήταν αλλού.... ;D
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: Χρήστος στις 28 Ιανουαρίου, 2010, 18:01:25 μμ
Tieton μπορείς νά ρωτήσεις στό bbs forum τί είδους κατάστημα είναι από άποψη εξυπηρέτησης διαύγειας εντιμότητας έτσι ώστε νά έχεις εικόνα περί τίνος πρόκειται. Γιά πρώτο βήμα είναι πιστεύω καλά  μιά κ κατά πάσα πιθανότητα νά φτάσει μέχρι τά αυτιά τους οτι κάτι αναφέρθηκε γιά αυτούς στόν ομφαλό τού αεροβολισμού. 
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: tieton στις 28 Ιανουαρίου, 2010, 18:40:53 μμ
Eχεις δικιο Χρηστο .θα προσπαθησω αν και δεν ειμαι καθολου εξοικιωμενος
με τα φορουμς!
Ευχαριστω!
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: tzibiboss στις 29 Ιανουαρίου, 2010, 20:08:10 μμ
και κάνε "open case" απο το paypal θα το ψαξουν και αυτοι και θα παρεις τα λ7 σου πίσω
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: tieton στις 31 Ιανουαρίου, 2010, 09:52:41 πμ
Παιδια εγραψα στο AirgunBBS.com και δειτε
 Yesterday, 04:54 PM
FR1908 FR1908 is offline
Registered User
        
Join Date: Jan 2010
Location: Drachten (Netherlands)
Posts: 1
Send a message via MSN to FR1908
shootingshack
Hello i have the same problem with them! Where do you live? I'm from the Netherlands en paid them about 800 euro's with paypal!  ΕΠΙΣΗΣ


 29-01-2010, 12:15 PM
stelibg stelibg is offline
Registered User
        
Join Date: Jan 2010
Location: Oryahovov
Posts: 0
shootingshack
Hi,

i have this problem too. I ordered last year, but not get my order. How to solve this problem. My English is not good, to talk with them.

Regards,
Stilyan 

ΟΙ ΤΥΠΟΙ ΤΟΥ SHOOTING SACK ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΛΕΦΤΕΣ!!!
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: tieton στις 31 Ιανουαρίου, 2010, 16:43:26 μμ
tzibiboss εβαλα φιλους να το ψαξουν με το paypal.Ευχαριστω!!!
Χρηστο ευχαριστω που ποσταρες για το θεμα μου AirgunBBS.com
Ελπιζω να βγει ακρη ωστε να μαθουμε πως αντιμετωπιζονται τετοιες καταστασεις.
α τελικα το θεμα μαλλον ειναι οτι ενω δεν εχουν αδεια να πουλουν μεσω
διαδικτυου διοπτρες παιρνουν τα λεφτα σου και κουκουρουκου!!!
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: tieton στις 19 Φεβρουαρίου, 2010, 10:29:35 πμ
Eχω καλα νεα φιλοι αεροβολιστες!Πηγα στην ΑΤΕ απ οπου ειχα τη καρτα,εξηγησα το προβλημα και σε μια βδομαδα
το paypal μου επεστρεψε τα λεφτα!Τελος καλο ολα καλα ,που λενε!(οι αθλητικοι συντακτες ;D).
ΠΡΟΣΟΧΗ ομως στο shootingshack!!!
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: Χρήστος στις 19 Φεβρουαρίου, 2010, 10:35:08 πμ
Εξοχα !   
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: alpha-63 στις 19 Φεβρουαρίου, 2010, 11:31:25 πμ
Eχω καλα νεα φιλοι αεροβολιστες!Πηγα στην ΑΤΕ απ οπου ειχα τη καρτα,εξηγησα το προβλημα και σε μια βδομαδα
το paypal μου επεστρεψε τα λεφτα!Τελος καλο ολα καλα ,που λενε!(οι αθλητικοι συντακτες ;D).
ΠΡΟΣΟΧΗ ομως στο shootingshack!!!

...Κυριάκο, είδες η ΑΤΕ ?  ;D Σπαθί και ο Χρήστος βέβαια...Μπορεί και να φοβήθηκαν στο shootingshack από τίποτε μακρινές βολές προερχόμενες από νοτιοανατολικά  !  ;)
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: acaliptos στις 19 Φεβρουαρίου, 2010, 14:15:45 μμ
Σήμερα  ήρθε η σκανδάλη GRT-III μετά από 12 μέρες αφού έκανα την πληρωμή.
Είναι μην πέσεις στην περίπτωση...
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: sixoremenos στις 19 Φεβρουαρίου, 2010, 14:18:26 μμ
Σήμερα  ήρθε η σκανδάλη GRT-III μετά από 12 μέρες αφού έκανα την πληρωμή.
Είναι μην πέσεις στην περίπτωση...

Καλορίζικη φίλε μου. Εγώ τελικά την ξανά-παράγγειλα σε Αμερικάνικη διεύθυνση ενός γνωστού μου και μου την έφερε όταν ήρθε Ελλάδα...
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: tieton στις 19 Φεβρουαρίου, 2010, 14:21:31 μμ
Eχω καλα νεα φιλοι αεροβολιστες!Πηγα στην ΑΤΕ απ οπου ειχα τη καρτα,εξηγησα το προβλημα και σε μια βδομαδα
το paypal μου επεστρεψε τα λεφτα!Τελος καλο ολα καλα ,που λενε!(οι αθλητικοι συντακτες ;D).
ΠΡΟΣΟΧΗ ομως στο shootingshack!!!

...Κυριάκο, είδες η ΑΤΕ ?  ;D Σπαθί και ο Χρήστος βέβαια...Μπορεί και να φοβήθηκαν στο shootingshack από τίποτε μακρινές βολές προερχόμενες από νοτιοανατολικά  !  ;)

Αποστολε λες ο Χρηστος να εχει PATRIOT? ;D ;D ;D
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: Χρήστος στις 19 Φεβρουαρίου, 2010, 14:39:21 μμ
Tσούκ !    :D
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: tasulis στις 05 Μαΐου, 2010, 07:53:30 πμ
Xαιρετω την παρεα σας. Ειναι το πρωτο Post Που κανω και φυσικα χαθηκα μεσα στο site παλευοντας να καταλαβω τι πρεπει να κανω ωστε ν ακαταφερω να φερω ενα αεροβολο πιστολι απο Αμερικη.
Το πιστολι ειναι το παρακατω
http://www.pyramydair.com/p/walther-nighthawk-co2-pistol.shtml (http://www.pyramydair.com/p/walther-nighthawk-co2-pistol.shtml)

(http://www.pyramydair.com/cgi-bin/zoomed_model.pl?model_id=467)

Σας παρακαλω πειτε μου πως μπορω να το εισαγω. Μενω Επαρχια και συγκεκριμένα στο Κιλκις, οπότε το να παω σε ΓΑΔΑ και στο τελωνειο του Ελ. Βενιζέλος ειναι πολυ χλωμό.

Σας ευχαριστώ.
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: MASTORAS στις 05 Μαΐου, 2010, 08:03:07 πμ
Καλως ηρθες κατ'αρχας και καλη διαμονη.
Η εισαγωγη απο χωρα εκτος ΕΟΚ γινεται μονο με αδεια απο την αστυνομια την οποια πρεπει να πας ενα προσπεκτους απο το συγκεκριμενο που να γραφει αναλυτικα περι τινος προκειται, διαμετρημα κλπ. Απο χωρα της ΕΟΚ δεν εχεις καποιο προβλημα καθως επειδη δεν περναει τελωνειο σου'ρχεται κατ'ευθειαν σπιτι με το ταχυδρομειο χωρις αδειες.
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: harry 22 στις 05 Μαΐου, 2010, 08:05:40 πμ
Και γιατί δεν το παίρνεις από εδώ??
Μαζί με τα μεταφορικά,ενδεχομένως φόρο,την άδεια εισαγωγής συν το τρέξιμο,
σίγουρα και πιο εύκολο είναι,πιό γρήγορο και οικονομικότερο να αγορασθεί από Ελλάδα ;)
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: tasulis στις 05 Μαΐου, 2010, 08:15:55 πμ
Ηarry δεν γνωριζω απο που να το παρω απο Ελλαδα, Ασε που νομιζω οτι δεν θα ειναι εξοπλισμενο οπως αυτο που εβαλα στο Link
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: tasulis στις 05 Μαΐου, 2010, 08:44:02 πμ
Και γιατί δεν το παίρνεις από εδώ??
Μαζί με τα μεταφορικά,ενδεχομένως φόρο,την άδεια εισαγωγής συν το τρέξιμο,
σίγουρα και πιο εύκολο είναι,πιό γρήγορο και οικονομικότερο να αγορασθεί από Ελλάδα ;)

Μηπως γνωριζεις να με πεις κανενα καταστημα?
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: harry 22 στις 05 Μαΐου, 2010, 08:44:20 πμ
Όπλο (http://www.airgunshop.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=30316)
Σκοπευτικό (http://www.airgunshop.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=31167)
Φακός (http://www.airgunshop.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=30510)
Ισοζυγιστήρας (http://www.airgunshop.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=30816)
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: tasulis στις 05 Μαΐου, 2010, 09:20:48 πμ
Όπλο (http://www.airgunshop.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=30316)
Σκοπευτικό (http://www.airgunshop.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=31167)
Φακός (http://www.airgunshop.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=30510)
Ισοζυγιστήρας (http://www.airgunshop.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=30816)

Μου φαινετε οτι βγαινουν πσραπανω, φιλε
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: harry 22 στις 05 Μαΐου, 2010, 09:31:58 πμ
Έβαλα ενδεικτικά τα αξεσουάρ.Μπορείς να βρείς και φθηνότερα.
Τώρα όσο για το φθηνότερα,αν υπολογίσεις μεταφορικά από Αμερική(και ειδικά σ'αυτό το βάρος),φόρους,την άδεια,τον χρόνο να τρέξεις για την άδεια(όπου μεταφράζεται σε χρήμα),την αβεβαιότητα ότι δεν θα κολλήσει στο τελωνείο,
να μην σου πω ότι από Ελλάδα,βγαίνει ΠΟΛΥ φθηνότερο ;)
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: MASTORAS στις 05 Μαΐου, 2010, 09:33:51 πμ
Παραπανω βγαινουν σιγουρα απο το pyramidair αλλα αν μπλεξεις στο τελωνειο θα το χασεις τελειως.
Εκτος του οτι οι χρεωσεις αποστολης πολλαπλασιαζονται πολυ με το βαρος.
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: destro στις 05 Μαΐου, 2010, 16:31:47 μμ
Xαιρετω την παρεα σας. Ειναι το πρωτο Post Που κανω και φυσικα χαθηκα μεσα στο site παλευοντας να καταλαβω τι πρεπει να κανω ωστε ν ακαταφερω να φερω ενα αεροβολο πιστολι απο Αμερικη.
Το πιστολι ειναι το παρακατω
http://www.pyramydair.com/p/walther-nighthawk-co2-pistol.shtml (http://www.pyramydair.com/p/walther-nighthawk-co2-pistol.shtml)

(http://www.pyramydair.com/cgi-bin/zoomed_model.pl?model_id=467)

Σας παρακαλω πειτε μου πως μπορω να το εισαγω. Μενω Επαρχια και συγκεκριμένα στο Κιλκις, οπότε το να παω σε ΓΑΔΑ και στο τελωνειο του Ελ. Βενιζέλος ειναι πολυ χλωμό.

Σας ευχαριστώ.

Το συγκεκριμενο το ειχα καποια στιγμη φιλε Τασσο. ''Μουρατο'' αλλα περαν τουτου λιγα πραγματα.  Η λυση παντως για αγορα βρισκεται εδω:   http://www.sportwaffen-schneider.de/product_info.php/cPath/40_89_108_1301_226/products_id/1453
Καλη τιμη και αξιοπιστο καταστημα.
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: diana350magnum στις 24 Αυγούστου, 2010, 17:21:06 μμ
 Κύριοι για ακόμα μια φορά αγανάκτησα και ντράπηκα σήμερα για την κατάντια της χώρας μας. Όλα ξεκίνησαν όταν παρήγγειλα απο την oploemporiki  και τον άψογο επαγγελματία κύριο Πέτρο Μαρκούλλη ένα όπλο. Αφού συζητήσαμε και συμφωνίσαμε για το κόστος, μου απέστειλε με email έναν λογαριασμό, για να καταθέσω το χρηματικό έμβασμα και να ακολουθήσει ο εκτελωνισμός του όπλου.
 Όλα ωραία και καλά, μέχρι που πήγα στην τράπεζα (Εθνική) να καταθέσω τα χρήματα. Η ταμίας κοιτάει τον λογαριασμό (γραμμένος σε χαρτάκι), και μόνο που δε μου τον πέταξε στα μούτρα.
- Δεν βγάζουμε χρήματα έξω κύριε.
- Τί εννοείτε; Δεν είναι κατάθεση σε τράπεζα. Αγορά απο κατάστημα είναι.
- Και που το ξέρω εγώ αυτό κύριε;
- Δεν το ξέρετε, σας το λέω εγώ, και στο κάτω κάτω οκτακόσια ευρώ είναι, όχι κανένα εκατομμύριο!
- Δεν παίζει κανένα ρόλο το ποσό κύριε, αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να μη βγεί χρήμα στο εξωτερικό.
- Μάλιστα, και τι μπορώ να κάνω τελικά για να ψωνίσω απο το συγκεκριμένο κατάστημα; Η μήπως δεν μπορώ;
- Ο μόνος τρόπος είναι να μας αποδείξετε, ότι όντως είναι κατάστημα, εκεί που θα πάνε τα χρήματά σας και είναι για αγορά και όχι αποταμίευση.
- Ωραία, και πώς θα το κάνω αυτό; Η παραγγελία ξέρετε έγινε μέσω email.
- Ε τότε θα πείτε στον καταστηματάρχη να σας κάνει μία "προφόρμα", στην οποία θα φαίνονται επάνω όλα τα στοιχεία του (τηλέφωνο,διεύθυνση,email,αριθμός λογαριασμού τραπέζης κλπ κλπ),φυσικά και η παραγγελία σας. Θα την κάνετε μία εκτύπωση και θα μας τη φέρετε.
- Μάλιστα. Ευχαριστώ πολύ, γειά σας.

Για να πώ την αλήθεια, επειδή με τη συγκεκριμένη "ξυνή" υπάλληλο είχα αρπαχτεί στο παρελθόν, νόμιζα ότι με θυμάται και θέλει να μου κάνει καψώνι. Έτσι λοιπόν πήγα και σε alpha bank για να διασταυρώσω τα λεγόμενά της. Για να μην τα πολυλογώ, μία απο τα ίδια και εκεί. Οπότε και πήρα τηλέφωνο τον κύριο Πέτρο (oploemporiki) για να δούμε τι μπορεί να κάνει. Σε δεκαπέντε λεπτά είχε κάνει αυτή την προφόρμα και μου είχε πεί οτι λίγο πολύ τον τελευταίο καιρό είχε τέτοια προβήματα με Ελλάδα. Μάλιστα μου είπε ότι κάποιες τράπεζες μας, ζητάνε προμήθεια μέχρι και 50 ευρώ για τέτοια εμβάσματα τώρα με την κρίση. Ποσό που πρίν ήταν στα 12 ευρώ. Τέλος πάντων, αύριο με το καλό θα ξαναπάω με το έγγραφο αυτό να δούμε τι θα γίνει.
 Τα σχόλια και τα συμπεράσματα δικά σας.

Φιλικά Γιώργος.
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: MASTORAS στις 24 Αυγούστου, 2010, 17:28:36 μμ
Καλα σου ειπε ο Κυπριος για το ποσον (40 με 50 ευρω) αλλα οι τραπεζες κοιτανε να μας γ.....ουν και οχι να κανουν σωστα την δουλεια τους.
Οικονομικοτερα σε εμβασματα ειναι τα ΕΛΤΑ. Αν θελεις κανε μια βολτα απο εκει πριν πας στην τραπεζα.
Απο ξυνες υπαλληλους, δημοσιου και μη εχουμε χορτασει.
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: Thorin στις 24 Αυγούστου, 2010, 17:30:09 μμ
Η διαδικασια με proforma ισχυει και σε αλλες χωρες. Το συνανταω στη δουλεια.
Με e-banking ειναι το καλυτερο. Σε IBAN λογαριασμο με ,30 € κοστος χωρις προβλημα.
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: Χρήστος στις 24 Αυγούστου, 2010, 17:34:06 μμ
Eμένα πάλι τείνει να γίνει παράδοση να με κερνάνε καφέ οί γυναίκες ταμίες σέ όλες τίς τράπεζες πού έχω δοσοληψίες !  Δέν είναι κατάσταση τούτο , σκέπτομαι κ το έλκος   ;D  ! 
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: iraklis2010 στις 24 Αυγούστου, 2010, 21:15:33 μμ
Γιωργο μηπως με Τραπεζα Κυπρου παιζει κατι αλλο?
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: Thorin στις 24 Αυγούστου, 2010, 21:24:31 μμ
Για Κυπρο συγκεκριμενα δεν εχω εμπειρια. Αλλα και απο χωρες εξωτερικου για να πληρωσουν εμας οι πελατες ζηταει η τραπεζα proforma.
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: MASTORAS στις 24 Αυγούστου, 2010, 21:33:02 μμ
Aν εχει και ο εμπορος τραπεζα Κυπρου τοτε δεν υπαρχει κανενα προβλημα ουτε ειναι πολυεξοδο.
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: diana350magnum στις 25 Αυγούστου, 2010, 10:24:13 πμ
Πρίν λίγο επέστρεψα απο την alpha bank και την ξυνή υπάλληλο (δυστυχώς είναι όλοι σε άδεια και δεν μπορούσα να την αποφύγω). Έδωσα αυτή την προφόρμα που μου ζήτησαν εχθές και όλα καλά. Το έμβασμα εστάλει. Τελικά η προμήθεια στην συγκεκριμένη τράπεζα, είναι δώδεκα ευρώ. Όλα καλά λοιπόν. Τώρα περιμένω το τέρας να έρθει χεχε!!!
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: fanioles στις 25 Αυγούστου, 2010, 12:41:27 μμ
Πρίν λίγο επέστρεψα απο την alpha bank και την ξυνή υπάλληλο (δυστυχώς είναι όλοι σε άδεια και δεν μπορούσα να την αποφύγω). Έδωσα αυτή την προφόρμα που μου ζήτησαν εχθές και όλα καλά. Το έμβασμα εστάλει. Τελικά η προμήθεια στην συγκεκριμένη τράπεζα, είναι δώδεκα ευρώ. Όλα καλά λοιπόν. Τώρα περιμένω το τέρας να έρθει χεχε!!!

Να σαι καλά! Γλύτωσες την υπάλληλο που θα συναντήσω την επόμενη εβδομάδα απο πολλά μπινελίκια..
Το τρίτο χόμπυ μου είναι να μαλώνω με καρεκλοκένταυρους και να κάνω καταγγελίες στο συνήγορο του πολίτη!

Αστειέυομαι φυσικά..
Καλορίζικος και με το καλό να παραλάβεις!   
Πραγματικά ο κύριος Μαρκούλης είναι πολύ επαγγελματίας.

Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: tieton στις 25 Αυγούστου, 2010, 12:44:05 μμ
Τώρα περιμένω το τέρας να έρθει χεχε!!!

Eχει το ονομα γνωστου αρπακτικου πτηνου των Ανδεων η κανω λαθος? ;D
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: diana350magnum στις 25 Αυγούστου, 2010, 16:20:09 μμ


Eχει το ονομα γνωστου αρπακτικου πτηνου των Ανδεων η κανω λαθος?

Όχι δεν κάνεις καθόλου λάθος  ;D   Και απο το στόμα ξερνάει ποδόλιβρες  ;D
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: gianismegara στις 25 Αυγούστου, 2010, 16:23:32 μμ


Eχει το ονομα γνωστου αρπακτικου πτηνου των Ανδεων η κανω λαθος?

Όχι δεν κάνεις καθόλου λάθος  ;D   Και απο το στόμα ξερνάει ποδόλιβρες  ;D


 ;D :D :D :D
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: kallio στις 25 Αυγούστου, 2010, 17:20:59 μμ
Ειναι κατερπιλαρ, η αλλιως σκαπτικο εργαλειο  :D :D :D κατα τον γιαννηςΜεγαρα,κανει ομως και κοκκορα κρασατο ;)  ;D απ΄οτι εχω ακουσει.
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: iraklis2010 στις 25 Αυγούστου, 2010, 20:38:31 μμ
Γιωργο με το καλλο να το παρεις και καλες βολες(τι βολες,μονο ζημιες κανει).
Μιλησα πριν απο λιγο με τον κυριο Μαρκουλη και μου ειπε να σου πω οτι το οπλο αυτο στρωνεται πολυ καλα σε περιβαλον με καρυδιες και ελιες(ξερεις εσυ)!!!!!!!!!
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: diana350magnum στις 25 Αυγούστου, 2010, 20:47:18 μμ
Ξέρω, ξέρω...μόνο που θα πρέπει να βρούμε νέους στόχους για να αντέχουν  :D
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: FMJ στις 25 Αυγούστου, 2010, 21:43:41 μμ
Πάντως, σήμερα που πήγα alpha bank και έστειλα χρήματα έξω για αγορά, δεν αντιμετώπισα κανένα τέτοιο ζήτημα. Η υπάλληλος ήταν ευγενέστατη, η προμήθεια στα 12 ευρώ και η όλη συναλλαγή δεν κράτησε πάνω από 5 λεπτά. Δεν μου ζήτησαν κανένα εξτρά χαρτί....
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: aliggator στις 12 Οκτωβρίου, 2010, 14:28:10 μμ
Αναφερω μια ασχημη εμπειρία που ειχα με την μεταφορικη εταιρεία UPS με την οποία και έλαβα ένα δέμα από Αμερική.
Μετα από εκδήλωση ενδιαφέροντος για κυνηγετικο μποτάκι και από αναφορά μέλους οτι μπορώ να βρω κατι φθηνό, πράγματι με το αναλογο ψάξιμο πέφτω σε κελεπούρια.
Κόστος από 100 κατι δολ στα 59$ λογω προσφοράς+ 30$ μεταφορικά έπαιρνα μποτάκι κυριλέ με 66 ευρωπουλα.
Ολα καλά, παραγγελία πληρωμη κλπ και μετά από 6 ημερες στην  πόρτα μου ....η μαλλον καλύτερα στα Σπατα.
Αποτέλεσμα 68€ εκτελωνισμός και 15€ αποθήκη πάγιο + 15€ κατι άλλα χαρτιά = 100€ επιπλέον. Αφού είπα στην υπάλληλο να βάλει λίγο αλάτι και πιπέρι και να τα φαει γιατί εγω δεν πλήρωνα μία επιπλέον, αντε τους φόρους, έκατσα και έκανα και ένα γραμμα στους αποστολείς και πέρναγα γεννεές 14 την ταχυδρομική τους υπηρεσία.
Με το κλασσικό ελληνικό ταχυδρομείο και το αντίστοιχο της Αμερικής, ούτε φαρισαίοι ούτε τελώνες. Απλά το δεματάκι θα έρθει με τον αραμπά, με τη χελώνα και δεν ξερω και γω με τι άλλο αλλά τουλάχιστον θα έρθει στην τιμη που το αγόρασα.
Γι αυτό προσοχή στις αποστολές από US ...μακριά από UPS !!!!!! ???
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: Thorin στις 12 Οκτωβρίου, 2010, 14:35:58 μμ
Και απο ΕΛΤΑ μπορει να πληρωσεις φορους, προβλεπεται.
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: aliggator στις 12 Οκτωβρίου, 2010, 15:23:59 μμ
ναι αλλα πρέπει να ανοιχτεί το πακέτο ..και δεν πρόκειται.. Το θεμα όμως είναι οτι δεν αναφέρθηκα καν σε φόρους. Αυτα έιναι όλα κολπάκια της UPS για να εισπράτει. Οι φόροι ειναι ουσιαστικα ΦΠΑ 23% επί τους πακέτου (αντικείμενο και μεταφορικά).
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: Thorin στις 12 Οκτωβρίου, 2010, 15:33:53 μμ
Δεν ειναι μονο ΦΠΑ, ειναι και δασμος εισαγωγης.
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: Ghostrip στις 13 Οκτωβρίου, 2010, 00:42:20 πμ
Εχοντας μεγάλη εμπειρία απο ups και fedex θα σου πω απλά οτι αυτοί οι κουριερ χρεώνουν εκτελωνιστικά (άλλο πράγμα απο δασμο και ΦΠΑ) ακόμα και για αντικείμενα ευτελούς αξίας. Τα USPS (Αμερικάνικα ΕΛΤΑ) τα οποία προωθούν τα προς αποστολή δεματα-επιστολές στα δικά μασ ΕΛΤΑδεν εχουν τέτοιο πρόβλημα. Τα ΕΛΤΑ όταν ανοίγουν κάποιο δέμα χρεώνουν μόνο το τελωνείο (δασμό και ΦΠΑ πανω σε δηλωμένο κόστος και μεταφορικά) και ένα πολύ μικρό κόστος εκτελωνισμού (κοντα στα 3 ευρώ). Γιαυτό όταν παραγγέλνετε οτιδίποτε απο Αμερική τριπλοτσεκάρετε ότι θα σας το στείλουν με USPS. Στην χειρότερη περίπτωση θα σας έρθει χαρτάκι στην πόρτα του σπιτιού σας με ένα μικρό κόστος. πχ κόστος αεροβόλου και μεταφορικών 100euro? fpa 23% και δασμός 4% = άλλα 27 ευρώ. Επίσης χωρίς να είμια απόλυτα σίγουρος ακόμα και αν η courier τύπου UPS/Fedex σας ζητήσει έξοδα εκτελωνισμού έχετε το δικαίωμα να το εκτελωνίσετε μόνος σας. Θα χάσετε την μέρα σας βεβαια στο τελωνειο αλλα δεν θα πληρώσετε κερατιατικα. Οι δασμοί είναι εδώ..

http://ec.europa.eu/taxation_customs/dds2/taric/taric_consultation.jsp?Lang=el&Screen=0&Expand=true&SimDate=20101013 (http://ec.europa.eu/taxation_customs/dds2/taric/taric_consultation.jsp?Lang=el&Screen=0&Expand=true&SimDate=20101013)
όπλα αεροβόλα στο
http://ec.europa.eu/taxation_customs/dds2/taric/taric_consultation.jsp?Lang=el&Taric=9300000000&Expand=true&Area=&SimDate=20101013 (http://ec.europa.eu/taxation_customs/dds2/taric/taric_consultation.jsp?Lang=el&Taric=9300000000&Expand=true&Area=&SimDate=20101013)
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: stealth στις 13 Οκτωβρίου, 2010, 12:20:04 μμ
O φίλος Ghostrip εχει δικιο και εχω προσωπικη εμπειρια με χρονογραφο εξ Αμερικής.

Εν συντομια :
ποτε με ιδιωτικες courier απο Αμερικη γιατι απαιτουνται πολλα εξοδα εκτελωνισμου
Παντα να ζητατε το Αμερικανικο Ταχυδρομειο (USPS) - προφανως υπαρχει διακρατικη συμφωνια με τα ΕΛΤΑ και αναλαμβανουν με μηδαμινο κοστος τον εκτελωνισμο αν απαιτηθει
Οχι αεροβόλα, διοπτρες κλπ απο αμερικη γιατι το λιγοτερο που θα συμβει ειναι η δέσμευση στο τελωνειο και η ταλαιπωρία αν ανοιχτει το δεμα.....
Εχω ρωτησει πελατες τελωνειακους και μου εχουν πει οτι γενικα ανοιγουν δεματα "υποπτα", ογκώδη η αυτα που η αξια του παραστατικου ξεπερνα τα 300 - 400 €

Χαιρετω,
Δημητρης
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: MASTORAS στις 13 Οκτωβρίου, 2010, 12:27:18 μμ
Το θεμα που ανοιχτηκε με την εισαγωγη παρελκομενων και αεροβολων απο την Αμερικη και οχι μονο, καθως και οι πληροφοριες αποστολης τους ειναι ακρως ενδιαφερον και αφορα πολλα μελη.
Συνεπως καποια στιγμη θα μεταφερθει στα <<Νομικα θεματα>> στο αναλογο τοπικ οπου και ανηκει για να προστεθει οποιαδηποτε νεα πληροφορια και να απαντηθει οποια απορια.
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: Ghostrip στις 13 Οκτωβρίου, 2010, 16:37:16 μμ
Επειδή πριν απο πολλά χρόνια εφερα το baikal μου απο αμερική να πω τα εξής. Αεροβόλο μπορεί να φέρει καποιος απο αμερκή. Μερικές φορές συμφέρει κιόλας ειδικά τώρα που το δολλαριο έχει πάλι κατρακυλήσει. Στην χειρότερη το δέμα θα κολλήσει στο τελωνείο Πειραιά (για δεματα μέσω πλοίου) ή Βενιζέλου (για αεροπορικά δέματα). Για όσους μένουν Αθήνα είναι δυο ωρίτσες. Εμένα τότε μου στείλανε επιστολή και πήγα στον πειραιά απο την πόλη που έμενα τότε. Η διαδικασία είναι απλή σχετικά αρκεί να μην πετύχετε υπάλληλο στόκο ή αναλφάβητο (μου έτυχε εμένα δυστυχώς και κάναμε ανάγνωση του 2168/93 όπως στο δημοτικό). Αυτό μόνο και μόνο γιατι ήταν αεροβόλο ενω κάναμε και τα σχετικά τηλέφωνα στην ΓΑΔΑ. Σε πιο πρόσφατη περίπτωση ανοίξαν το δέμα είδαν ότι δεν περιείχε κατι (ένα jean απο ebay) και απλα όταν πήγα να το παραλαβω ταχυδρομείο πλήρωσα 3 ευρώ (κόστος ανοιγματος - τελωνείου). Έχει τύχει επίσης να μου ανοίξουν δέμα απο αυστρία με κύλιδρο που είχα στείλει στην steyr για επισκευη και πάλι χρεώθηκα 3 ευρώ. Πάντως ότι αναγράφεται στους καταλόγους TARIC μπορεί να εισαχθεί (κάτω απο τις προυποθέσεις του 2168 κλπ κλπ κλπ).
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: stealth στις 14 Οκτωβρίου, 2010, 20:34:21 μμ
Δεν αντιλέγω οτι είναι δυνατη η εισαγωγή αεροβόλου απο Αμερική αλλα αναρωτιέμαι αν αξιζει η ταλαιπωρία. Πρίν απο 5 -6 χρόνια βλέποντας τις πολυ δελεαστικές τιμες της Αμερικής ειχα ρωτήσει τους Straight Shooters αν θα μπορουσαν να μου στειλουν ένα Theoben Rapid (εκει τα λενε Beeman). Μου απαντησαν - και η ειλικρίνειά τους με εξέπληξε - οτι εκείνοι μεν στελνουν αλλα εγω θα είχα προβλήματα. Σε τρείς πελατες Ελληνες που είχαν στείλει τα όπλα είχαν κολλήσει στα τελωνεία.... Βεβαια ο νομος το 93 λεει οτι επιτρεπεται η εισαγωγή αεροβόλου απο χωρες εκτος ΕΟΚ αλλα καπου έχει παρει το ματι μου - δε θυμαμαι που - οτι η διαταξη έχει τροποιηθει. Φιλε Ghostrip ξερεις κατι περισσότερο ?

Δημητρης
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: Eliminator στις 14 Οκτωβρίου, 2010, 20:41:58 μμ
Εγώ έφερα χωρίς πρόβλημα.
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: mangusta στις 14 Οκτωβρίου, 2010, 20:50:35 μμ
Έχω διαβάσει σε άλλο θέμα την "Eliminator Οδύσσεια" σχετικά με το τελωνείο.Ναί πράγματι χωρίς πρόβλημα.
Αν είχατε πρόβλημα δηλαδή,θα ψάχναμε τον Giorgio Moroder να συνθέσει το νέο "Eliminator Express";
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: Eliminator στις 14 Οκτωβρίου, 2010, 20:59:30 μμ
Αν η γιαγιά μου είχε καρούλια θα ήταν τραίνο.
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: Eliminator στις 14 Οκτωβρίου, 2010, 21:09:19 μμ
Αν όμως δεν το είχα φέρει τώρα δε θα είχα ένα μοναδικό αεροβόλο.
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: Kyriakos87 στις 14 Οκτωβρίου, 2010, 21:16:29 μμ
Αν όμως δεν το είχα φέρει τώρα δε θα είχα ένα μοναδικό αεροβόλο.

Και εμεις δεν θα ειχαμε την ευκαιρια να το δοκιμάσουμε ΠΟΤΕ ουτε και να διαβάσουμε την εξαιρετική αφήγηση σου.
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: Eliminator στις 14 Οκτωβρίου, 2010, 21:18:01 μμ
 :)
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: stealth στις 15 Οκτωβρίου, 2010, 08:54:11 πμ
Φίλε Eliminator,

Επειδη εχω χασει ... επεισόδια μπορεις να (ξανα)πεις τι οπλο εφερες και τι προβλήματα αντιμετώπισες (αν αντιμετωπισες)? Καπου διάβασα ότι απαιτειται αδεια εισαγωγής απο την Αστυνομία... Ισχυει και αν ισχυει απο ποια διαταξη προβλέπεται ?

Ευχαριστω εκ των προτερων

Δημητρης
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: Eliminator στις 15 Οκτωβρίου, 2010, 09:03:28 πμ
Έφερα ένα Theoben Dual Magnum.22. Το βρήκα σε αγγελία από ιδιώτη. Αν είχα ένα χαρτί από τη ΓΑΔΑ ότι το συγκεκριμένο όπλο είναι αεροβόλο δε θα είχα κανένα πρόβλημα. Στο τελωνείο ξέρουν πολύ καλά ότι το μόνο που χρειάζεται για να εισάγεις αεροβόλο είναι να είσαι άνω των 18. Νομίζω ότι χρειάζεται μια επίσκεψη στο τμήμα περί όπλων στη ΓΑΔΑ όπου θα ζητήσετε το συγκεκριμένο χαρτί. Να έχετε μαζί σας τον τύπο του όπλου και ότι σχετικό φυλλάδιο μπορείτε να κατεβάσετε από το διαδύκτυο για να βοηθήσει.
Όσο για την περιπέτειά μου μπορείς να τη διαβάσεις στο θεωρείο...
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: shootair στις 15 Οκτωβρίου, 2010, 10:26:42 πμ
Έφερα ένα Theoben Dual Magnum.22. Το βρήκα σε αγγελία από ιδιώτη. Αν είχα ένα χαρτί από τη ΓΑΔΑ ότι το συγκεκριμένο όπλο είναι αεροβόλο δε θα είχα κανένα πρόβλημα. Στο τελωνείο ξέρουν πολύ καλά ότι το μόνο που χρειάζεται για να εισάγεις αεροβόλο είναι να είσαι άνω των 18. Νομίζω ότι χρειάζεται μια επίσκεψη στο τμήμα περί όπλων στη ΓΑΔΑ όπου θα ζητήσετε το συγκεκριμένο χαρτί. Να έχετε μαζί σας τον τύπο του όπλου και ότι σχετικό φυλλάδιο μπορείτε να κατεβάσετε από το διαδύκτυο για να βοηθήσει.
Όσο για την περιπέτειά μου μπορείς να τη διαβάσεις στο θεωρείο...
Και άξιζε τον κόπο με το παραπάνω όμως! Ένα απο τα 190+ που βγήκαν στην παραγωγή δεν είναι μικρή υπόθεση...
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: Eliminator στις 15 Οκτωβρίου, 2010, 10:35:00 πμ
Θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυχερό μετά από έρευνα 5 ετών....
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: Ghostrip στις 15 Οκτωβρίου, 2010, 12:41:03 μμ
Δεν ξέρουν αν είναι αεροβόλο. Εκεί συνοψίζεται όλη η δυσκολία του τελωνείου. Καλως η κακώς στα τελωνεία δουλεύουν υπάλληλοι που δεν έχουν καμία σχεση με το αεροβόλο ή και το πυροβόλο. Στην δική μου περίπτωση μου είχαν ζητήσει στη επιστολή αδεια εισαγωγής κλπ κλπ. Πηγα λοιπόν στο τελωνείο πείραια με ένα αντίγραφο του Νομου 2168/93. Αρχικά αμφισβητήθηκε το ότι είναι αεροβόλο όμως ευτυχως το baikal ειναι SSP και τους έγινε επίδειξη επιτόπου πως οπλίζει κλπ κλπ. Ευτυχώς επίσης το εγχειρίδιο χρήσης ήταν μεταφρασμένο στα αγγλικά επίσης οπότε βοήθησε να καταλάβουν ότι το Baikal είναι αεροβόλο. Σε εκείνο το σημείο πιστεψα ότι τελειωσαν τα βασανά μου. Αμ δε. Η δημόσιος υπάλληλος ήθελε αδεια εισαγωγής. Της εξήγούσα λοιπόν ότι απο χώρα εκτός ΕΟΚ (Αμέρικα) δεν χρειάζεται. Ήταν και αρκετα χρόνια πρίν και δεν ειχαν βγει κάποιες διατάξεις. Όχι επεμενε. Μόνο αν το εφερνα ο ιδιος απο αμερική με αεροπλάνο θα μπορόυσα να το εισάγω χωρίς αδεια ( αυτό γιατι η προηγούμενη θέση της ήταν στο τελωνειο του ελληνικού και έτσι είχε μάθει ). Καθίσαμε με την κυρία λοιπόν και τον νόμο και κάναμε αναγνωση. Για κακή μου τύχη δεν ήξερε αναγνωση. Το εδάφιο λέει (και δεν έχει αλάξει ως τώρα)
"6. Επιτρέπεται η εισαγωγή χωρίς άδεια από χώρες μη μέλη της Ε.Ο.Κ..
α. Ενός κυνηγετικού όπλου, μιας ανταλλακτικής κάνης και 500 φυσιγγίων αυτού, από αλλοδαπούς ή ομογενείς με ξένη υπηκοότητα ή Έλληνες μόνιμους κατοίκους εξωτερικού, που συμπλήρωσαν το 18ο έτος της ηλικίας τους, για προσωπική τους χρήση. Η εισαγωγή αυτή γίνεται με καθεστώς προσωρινής εισαγωγής και με τον όρο της επανεξαγωγής του όπλου και της κάνης. Οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν σχετικές δηλώσεις στο τελωνείο εισόδου και στη συνέχεια χορηγείται προσωρινή άδεια κατοχής του όπλου αυτού από την αρμόδια αστυνομική αρχή του σημείου εισόδου.
β. Ενός (1) κυνηγετικού όπλου κατηγορίας Β, μιας (1) ανταλλακτικής κάνης και 500 φυσιγγίων αυτού, από Έλληνες μόνιμους κατοίκους εξωτερικού ή ομογενείς, που αποσκοπούν σε μόνιμη εγκατάσταση στην Ελλάδα, ή Έλληνες ταξιδιώτες, εφόσον οι ανωτέρω έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.
γ. Ενός αεροβόλου όπλου, από ημεδαπούς ή αλλοδαπούς, που συμπλήρωσαν το 18ο έτος της ηλικίας τους."

Το γ. λοιπόν μου επιτρέπει χωρις αδεια την εισαγωγή ενός αεροβόλου. Αμ δε. διαβαζε μόνο το "Επιτρέπεται η εισαγωγή χωρίς άδεια από χώρες μη μέλη της Ε.Ο.Κ. + περίπτωση (α)" παρακατω δεν προχωρούσε (Αν ήμουν καθηγητής της στο λύκειο θα της είχα βαλει κάτω της βάσης στα Νέα Ελληνικά). Μετά απο ενα δίωρο καταλήξαμε να πάρουμε την ΓΑΔΑ τηλ όπου ο αξιωματικός της απάντησησε ότι σαφώς και μπορούσα να κανω την εισαγωγή χωρις αδεια. Περιχαρής λοιπόν και για να  βγάλει απο πάνω της και την ευθύνη μου ετοίμασε το χαρτί εκτελώνισμού μαζί με φόρους δασμούς κλπ. πανω στο οποίο με κόκκινο στυλό και τεράστια γραμματα έγραψε πως "μετα απο τηλ επικοινωνια με ΓΑΔΑ δεν χρειάζεται αδεια".

Ο νόμος απο όσο ξέρω συνεχίζει και επιτρέπει την εισαγωγή απο εκτός ΕΟΚ ενός αεροβόλου όπλου απο ιδιώτη. Ίσως όμως πια χρειάζεται μια άδεια μεταφοράς. Αυτό δεν το γνωρίζω.
Γιατί το εφερα απο αμερική? γιατι ήταν και είναι πάμφηνο σε σχέση με την τιμή του δικού μας εισαγωγέα. Δυστηχώς όμως η EAA έκλεισε και πλέον δύσκολα βρίσκεις baikal στην αμερική.
Αρα συμπέρασμα ναι στην αμερική αλλα μόνο αν κάτι αξίζει. Να έχει το λιγότερη μιση τιμή απο ότι εδώ η να μην το βρίσκεις εδω με την καμία.
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: OneShot στις 15 Οκτωβρίου, 2010, 21:50:13 μμ
Έχει δοκιμάσει κάποιος να φέρει ένα σε δύο πακέτα, χαρακτηρισμένα σαν ανταλλακτικά αεροβόλου; Αν συνδιαστεί και με ανάλογη χαμηλή τιμή στο κάθε πακέτο (κάτω των 50$) δεν θα περάσει ούτε τελωνείο.
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: aliggator στις 16 Οκτωβρίου, 2010, 22:27:39 μμ
Τελικά σε επικοινωνία με την εταιρεία που είχα παραγγείλει το δέμα μου και τις διαμαρτυρίες μου για την αλλοπρόσαλλη χρέωση από πλευράς UPS, για να μη τα πολυλογώ παιδιά, μου επεστράφησαν όλα τα χρήματα πίσω και τα μεταφορικά που είχα πληρώσει εξαρχής...Και όλα αυτα μεσα σε 2 μέρες με γρήγορη πραγματικά κινητοποίηση από μέρους τους
Τους ευχαριστω πολύ,
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: Angelos1981 στις 11 Φεβρουαρίου, 2011, 18:26:03 μμ
Έχοντας διαβάσει τα προηγούμενα θα ήθελα να μοιραστώ μερικές σκέψεις.

Αν υποθετικά παραγγείλω μια οφθαλμίδα από ιδιώτη στην Αμερική, την στείλει με USPS σαν δώρο η πολύ μικρής αξίας και δηλωμένο σαν τηλεσκόπιο (ή κάτι παρόμοιο) θα αντιμετωπίσω πρόβλημα?

Απ’ότι κατάλαβα πρόβλημα προκύπτει από καταστήματα που αρνούνται να δηλώσουν άλλο αντικείμενο και μικρότερη αξία και ακόμη χειρότερα αν το στέλνουν με UPS.

Τον τελευταίο καιρό έχω παραγγείλει χρονογράφο και αρβύλες από Αμερική και η χρέωση του τελωνείου ήταν η ταρίφα των 3€ χωρίς να ανοιχθεί κανένα δέμα.

Περιμένω τις απόψεις σας.
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: MASTORAS στις 11 Φεβρουαρίου, 2011, 18:42:42 μμ
Για πραγματα που ειναι απαγορευμενα ή αμφιλεγομενα υπαρχει παντα ρισκο στις εισαγωγες. Θα ελεγα οχι εκτος ΕΟΚ.
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: CYBERCBR στις 27 Μαρτίου, 2011, 23:33:50 μμ
Καλησπερα φιλοι συμφορουμιτες!
Πριν λιγο εκανα λογαριασμο στον Γερμανο και εστειλα την παραγγελια μου (hw95 luxus) !
Εβαλα τα στοιχεια της μανας μου και με τον μεταφραστη σε αλλο παραθυρο κουτσα κουτσα τα καταφερα πιστευω!
Εχω ομως καποιες ερωτησεις.
Οταν παει στην τραπεζα η μανα μου, σαν κωδικο θα βαλει το ανοματεπωνυμο που εχω για την παραγκελια και ενα τεραστιο ονομα που μου εδωσαν κατα την παραγγελια?
Επεισης χρειαζεται να στειλω και μια φοτο της ταυτοτητας η οχι?(αν ναι σε ποιον αριθμο?)
Συγγνωμη αλλα εχω μπερδευτει μιας και ειναι η πρωτη μου φορα που παραγγελνω μεσω ιντερνετ  :-\
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: MASTORAS στις 27 Μαρτίου, 2011, 23:36:07 μμ
Αν τον πληρωσεις με εμβασμα θα πρεπει να σου εδωσε αριθμο θυριδας και φορμα παραγγελιας. Καλυτερα να βγαλεις μια προπληρωμενη καρτα και να του στειλεις με αυτη τα χρηματα.
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: CYBERCBR στις 27 Μαρτίου, 2011, 23:43:00 μμ
Με εμβασμα την εκανα την παραγγελια.
Τους εχω σημειωσει τους κωδικους και η υπαληλος στην τραπεζα λογικα θα ξερει να μας πει.
Ετσι πιστευω τουλαχιστον.
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: Christopher στις 27 Μαρτίου, 2011, 23:49:58 μμ
Φιλε CYBERCBR Καλοριζικι και καλοριχτο ;)
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: CYBERCBR στις 28 Μαρτίου, 2011, 07:54:08 πμ
Eυχαριστω Χριστοφορε!  :)
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: Einhorn στις 30 Μαρτίου, 2011, 11:00:22 πμ
Eυχαριστω Χριστοφορε!  :)


Σου έχει στείλει ένα e-mail μετά την παραγγελία σου, τύπωσε το και πήγαινε στη τράπεζα.
Τα κρίσιμα σημεία είναι:

Bank: Postbank Berlin
account: 541276104
IBAN: DE09100100100541276104
SWIFT-Code of the bank: PBNKDEFF
owner of an account:  Ralf Schneider

Τα παραπάνω χρειάζεται η τράπεζα.

Όταν πας στη τράπεζα θα βάλεις (στο ζητάει άλλωστε) Ονοματεπώνυμο και αριθμό παραγγελίας.

Στέλνεις την ταυτότητα σου με Fax: 0049 (0)3372 404435 χωρίς το 0 που είναι στην παρένθεση.
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: CYBERCBR στις 30 Μαρτίου, 2011, 17:15:26 μμ
e-mail για την παραγγελια δεν μου εχουν στειλει, ουτε μου στειλαν τιποτα για πιστοπιηση ηλικιας. Μονο οταν δημιουργισα το λογαριασμου μου εστειλαν ενα e-mail για πληροφοριες.
Οταν εκανα την παραγγελια στο τελος μου εβγαλε αυτα τα σημεια που αναφερεις και εσυ, και τα εχω σημιωσει σε χαρτι.
Τελικα η παραγγελια υσχει? ???
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: PIPERMAN στις 30 Μαρτίου, 2011, 17:24:06 μμ
e-mail για την παραγγελια δεν μου εχουν στειλει, ουτε μου στειλαν τιποτα για πιστοπιηση ηλικιας. Μονο οταν δημιουργισα το λογαριασμου μου εστειλαν ενα e-mail για πληροφοριες.
Οταν εκανα την παραγγελια στο τελος μου εβγαλε αυτα τα σημεια που αναφερεις και εσυ, και τα εχω σημιωσει σε χαρτι.
Τελικα η παραγγελια υσχει? ???
Μόλις βάλεις τα χρήματα θα ξεκινήσει και η διαδικασία.Προληπτικά σκανάρησε το χαρτί (απόδειξη) που θα λάβεις από την τράπεζα μόλις πληρώσεις και στείλτο τους με mail
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: CYBERCBR στις 30 Μαρτίου, 2011, 17:42:10 μμ
Φιλε Einhorn και πιπερμαν σας ευχαριστω!  ;)
Με κατατοπισατε! :)
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: CYBERCBR στις 09 Απριλίου, 2011, 12:23:52 μμ
Γεια σας και παλι!
Η παραγγελια εχει γινει και ολα πηγαν μια χαρα (ηταν πολυ πιο ευκολο απο οτι περιμενα!)  :)
Με την DHL τωρα ομως, μπαινω εκει που σου λεει σε ποια περιοχη ειναι το δεμα σου και εδω και τρεις μερες μου λεει οτι βρισκεται στην ιδια πολη(Feucht, DE).
Πρεπει να αρχισω να ανισυχω?
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: GEORGEGR στις 09 Απριλίου, 2011, 12:27:10 μμ
Μην ανησυχείς, λίγη υπομονή μόνο.
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: Christopher στις 09 Απριλίου, 2011, 12:47:39 μμ
Να σκεφτεσαι κατι αλλο Ετσι εκανα και εγω και σε 7 ημερες ηρθε. :D ;D
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: georgek στις 09 Απριλίου, 2011, 12:47:57 μμ
Μην σε ανησυχει καθολου.
Το track and trace της DHL δεν ειναι και το πιο αξιοπιστο !
Κι εγω οταν παρηγγειλα απο το sportwaffen μεχρι που εφτασε το οπλο στα χερια μου δεν μπορουσα να βγαλω ακρη.
Αυτο που μπορεις ομως να κανεις ειναι να παρεις ενα τηλεφωνο στην DHL στο 210 9890000 και με το tracking number που θα τους δωσεις, θα σου πουν που βρισκετε το δεμα και ποτε θα το εχεις.
Εγω αυτη τη στιγμη περιμενω κατι απο Γερμανια, οχι απο sportwaffen, και μεχρι που μπηκε Ελλαδα, το track and trace δεν μου εβγαλε ενημερωση.
Απο το τηλεφωνο ομως μου ειπαν.
Ελπιζω να βοηθησα.
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: npmair στις 09 Απριλίου, 2011, 13:04:06 μμ
Φίλε Cybercbr, το DHL Packet Service χρειάζεται το χρόνο του.

Να υπολογίζεις κατά μέσο όρο 17- 20 ημέρες, αλλά δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. Στο λέω εκ μακροχρόνιας πείρας με διαφόρων μεγεθών και περιεχομένων πακέτα.

Αλλωστε... το καλό πράμα αργεί...  ;)
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: CYBERCBR στις 09 Απριλίου, 2011, 13:16:04 μμ
Παιδια ευχαριστω για τις απαντησεις αλλα και για την γρηγορη ανταποκριση!  :)
   Οπως λετε θα σταματησω να ανησυχω μιας και ειναι δοκιμασμενο απο εσας.  ;)
Φιλε Χριστοφορε αυτο που λες απλα δεν γινεται. :D ;D
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: ssbk23 στις 20 Ιουλίου, 2011, 10:04:41 πμ
Καλημέρα, προσπάθησα να παραγγείλω μια Leapers από το www.cheapguns.eu στις 26 Ιουνίου 2011.Πλήρωσα με Paypal και περίμενα.Στις 8 Ιουλίου και ενώ δεν είχε φτάσει ακόμα, έστειλα mail για να ρωτήσω εάν την έχουν στείλει ή εάν υπάρχει κάποια καθυστέρηση.Δεν έλαβα απάντηση, όπως δεν έλαβα απάντηση και σε πολλά ακόμα mail  που έστειλα τις επόμενες ημέρες.Προσπάθησα να επικοινωνήσω και τηλεφωνικώς χωρίς επιτυχία.Τελικά κατέφυγα στο Resolution center  του Paypal  και έκανα αίτηση επιστροφής χρημάτων.Η αίτηση έγινε στις 16/7 και σήμερα μου επέστρεψαν τα χρήματα από το Paypal.
Θα πρότεινα να μείνετε μακρύα από το εν λόγω κατάστημα, αλλά εάν επιμένετε να ψωνίσετε από εκεί κάντε το με Paypal, για να μπορέσετε να διεκδικήσετε τα χρήματα σας πίσω σε περίπτωση που η παραγγελία σας δεν έρθει ποτέ.

Βασίλης
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: tieton στις 20 Ιουλίου, 2011, 11:57:30 πμ
Σωστος ο Βασιλης!Το ιδιο ακριβως επαθα και γω περυσι-ταλαιπωρηθηκα τρεις μηνες- με διοπτρα και εγγλεζικο μαγαζι αλλα ευτυχως πληρωσα με
paypal και στο τελος πηρα τα λεφτα μου πισω ;).
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: tieton στις 20 Ιουλίου, 2011, 12:12:38 μμ
Σωστος ο Βασιλης!Το ιδιο ακριβως επαθα και γω περυσι-ταλαιπωρηθηκα τρεις μηνες- με διοπτρα και εγγλεζικο μαγαζι αλλα ευτυχως πληρωσα με
paypal και στο τελος πηρα τα λεφτα μου πισω ;).

http://www.shootingshack.com/
Αυτο ειναι το μαγαζι, προς αποφυγην :D
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: Deus στις 28 Ιουλίου, 2011, 21:27:20 μμ
πριν 2 μέρες παρήγγειλα από ebay ένα bore cleaning set και δυαχτυλίδια για το το οφθαλμιδιο, η παραγγελια και η εξόφληση έγινε άμεσα χωρίς κανένα πρόβλημα και την επομενη μέρα έγιναν marked ας shipped και πήρα mail από τον πολίτη ότι έχουν ήδη φύγει για αποστολή (ο πωλητής είναι από αγγλία με 99.9 feedback βεβαια αυτό δεν έχει κάποια σημασία)

αρχικά διαβάζοντας και τα 2 mail είδα το παρακάτω αλλα δεν έδωσα σημασία

*** GUNSAFE ORDERS ***
IF your order includes a GUNSAFE this email is confirmation that your order
has been forwarded to Brattonsound. YOUR SAFE HASN'T YET BEEN DESPATCHED,
Brattonsound will phone you to arrange delivery in the next 1 - 2 weeks.

πριν λίγο πήγα να ανοίξω ξανά τις αγγελίες πώλησης στο ebay από Purchase History
και περνώ το εξής μήνυμα με μεγάλα κόκκινα γράμματα

Unfortunately, access to this particular item has been blocked due to legal restrictions in some countries. We are blocking your viewing in an effort to prevent restricted items from being displayed. Regrettably, in some cases, we may prevent users from accessing items that are not within the scope of said restrictions because of limitations of existing technology. Please accept our apologies for any inconvenience this may cause, and we hope you may find other items of interest on eBay.

από το search ότι και να ψάξω το ανοίγει κανονικά, τις 2 συγκεκριμένες αγγελίες που έχω κάνει την αγορά δεν τις ανοίγει

είναι η πρώτη φορα που αγοράζω από e bay είδη που έχουν να κάνουν με οπλισμό πριν 2-3 μήνες είχα πάρει μονο μια θήκη όπλου

λογικά αν έπαιζε block για gunsafe προϊόντα δεν θα έκανε block τα πάντα? αυτή την στιγμή μπορώ να αγοράσω οτιδήποτε σχετικό βρίσκω από το search

ο πωλητης τα έστειλε στο email όμως από το ebay λέει ότι θα με πάρουν τηλέφωνο από http://www.brattonsound.co.uk/
 (http://www.brattonsound.co.uk/) για να κανονίσουν την παράδοση

έχει κανεις ιδέα τι παίζει με το θέμα?






Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: ssbk23 στις 28 Ιουλίου, 2011, 21:54:27 μμ
Εγώ παρήγγειλα μέσω ebay.co.uk μια δίοπτρα Leapers με zoom πάνω από 4χ και ήρθε κανονικότατα από Αγγλια.Την παρέλαβα σήμερα για την ακρίβεια.Μάλλον έπεσες στην περίπτωση.....
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: npmair στις 28 Ιουλίου, 2011, 22:00:35 μμ
Σε αγορές αντίστοιχων προιόντων δεν είχα αντιμετωπίσει πρόβλημα...

Ομως απ' όσα παραθέτεις προκύπτει ότι έχει δοθεί παραγγελία για οπλοκιβώτιο. Η εταιρεία Brattonsound εμφανίζεται σαν κατασκευάστρια πρωτοποριακών συστημάτων ασφάλισης όπλων.

Γεγονός είναι ότι παγκοσμίως το ebay παρουσιάζει μια αυξημένη "ευαισθησία" σχετικά με τις αγοραπωλησίες αντικειμένων που σχετίζονται με όπλα! Ισως έχεις παρατηρήσει τελευταία πώς όλο και περισσότεροι πωλητές συνοδεύουν την αγγελία τους από την υποσημείωση / διευκρίνηση - απευθυνόμενοι στο ebay - πως το αντικείμενο που πωλούν είναι ένα απλό εξάρτημα.

Ισως θα ήταν φρόνιμο να επικοινωνήσεις εσύ με το customer service του ebay και να τους ξεκαθαρίσεις ότι τα πράγματα που αγόρασες είναι ανταλλακτικά / εξαρτήματα και εν πάσει περιπτώσει προσπάθησε σε συνεργασία μαζί τους να δοθεί λύση. Κατά κανόνα προστατεύουν τους αγοραστές.
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: Deus στις 28 Ιουλίου, 2011, 22:14:43 μμ
όλο σε περιπτώσεις περίεργες πέφτω τελευταία συνεχώς  ???

αν είναι δυνατόν να μου στείλουν βουρτσάκια και δαχτυλίδια διόπτρας με οπλοκιβωτιο  :o :o  μου φαίνεται παράλογο το οπλοκιβωτιο για οποιοδήποτε σχετικό προϊόν που πωλείται μέσω e bay μιας ούτε ολόκληρα όπλα πωλούνται ούτε πυρομαχικά και γενικά εκρηκτικά (εκτος από αερόσακους αυτοκινήτων που περιέχουν εκρηκτική ύλη)

θα επικοινωνήσω μαζί τους να δω τι παίζει
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: sprigos στις 29 Ιουλίου, 2011, 02:05:12 πμ
φιλε δεν ξερω τι εχεις παραγγειλει, αλλα, αν παραγγειλες μαζι με τα υπολοιπα ΚΑΙ οπλοκιβωτιο, τοτε αυτο θα παραγγελθει στην εταιρια που τα φτιαχνει (brattonsound) και αυτοι κανονιζουν την αποστολη. Βεβαια, αυτα που σου λεω, ισχυουν για αγγλια (εχω τρια απο δαυτα). Αυτο που νομιζω οτι συμβαινει ειναι οτι ο πωλητης σου εστειλε αυτα που μπαινουν σε φακελο (δακτυλιδια κλπ), και το οπλοκιβωτιο θα ερθει (αν ερθει, που δεν το νομιζω γιατι ειναι αρκετα βαρια και μεγαλα), κατευθειαν απο τον κατασκευαστη.

Εαν δεν εχεις παραγγειλει οπλοκιβωτιο, αυτη η ανακοινωση δεν σε αφορα και ειναι ως προς γενικες πληροφοριες.

φιλικα

Μ
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: Deus στις 29 Ιουλίου, 2011, 19:57:34 μμ


Εαν δεν εχεις παραγγειλει οπλοκιβωτιο, αυτη η ανακοινωση δεν σε αφορα και ειναι ως προς γενικες πληροφοριες.


όχι δεν έχω παραγγείλει οπλοκιβωτιο, μονο εξαρτήματα
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: S P A I K ! ! ! στις 28 Αυγούστου, 2011, 16:32:06 μμ
καλησπερα σε ολους παιδια.. θελω να κανω μια ερωτηση λιγο ασχετη με αεροβολο αλλα ισως οι πιο ψαγμενοι να γνωριζουν.. θελω να παρω κατι σπαθια διακοσμητικα katana απο το ebay. ερχονατε κανονικα εδω..? υπαρχει μαγαζι με τετοιες τιμες εδω..?
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: gianismegara στις 28 Αυγούστου, 2011, 16:44:24 μμ
Αγαπητέ φίλε S P A I K ! ! !

Θα σε συμβούλευα να μην το επιχειρήσεις, διότι βάσει νόμου απαγορεύεται η εισαγωγή σπαθιών, ξιφίδιων και λογχών, χωρίς έκδοση ειδικής αδείας, για εισαγωγή τους ως συλλέκτης, (τζάμπα το τρέξιμο δηλ. και άντε να βγάλεις άκρη).   
Καλύτερα ρίξε μια ματιά εδώ http://www.ibiscusmarket.com/cart/home.php και πιστεύω πως θα βρεις κάτι που να ταιριάζει...στα γούστα σου ;).
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: dkmusic στις 24 Οκτωβρίου, 2011, 23:44:51 μμ
παιδια μπορω να φερω διοπτρα απο την βουλγαρια  μιας και παραγγελνω το οπλο απο εκει ?
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: sal4680461 στις 25 Οκτωβρίου, 2011, 03:10:41 πμ
ανετα  ;)
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: xdionisis στις 29 Νοεμβρίου, 2011, 18:28:38 μμ
Σκέφτομαι να παραγγείλω ένα αεροβόλο απο χώρα της Ε.Ε.(Βουλγαρία) το οποίο δεν υπάρχει στην Ελλάδα. Το όπλο φέρει και μια διόπτρα η οποία απο ότι έχω διαβάσει σε κριτικές είναι και εντελώς άχρηστη. Κινέζικη γαρ.
Λέτε να έχω κάποιο νομικό πρόβλημα και να τρέχω για μια άχρηστη διόπτρα; Να του πω να την αφαιρέσει ή δεν υπάρχει πρόβλημα; Το πολύ πολύ να τη δώσω στον πατέρα μου να τσεκάρει τα λάστιχα στο πότισμα :)
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: Christopher στις 29 Νοεμβρίου, 2011, 20:28:10 μμ
Αν ειναι,απο το γνωστο καταστημα,που εχει προμηθευσει,την μιση Ελλαδα με Hatsan,δεν θα εχεις,κανενα προβλημα. ;)
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: George3D στις 29 Νοεμβρίου, 2011, 21:57:58 μμ
Για σας παιδιά.
Εδώ και σαράντα μέρες έχω παραγγείλει από εδώ http://www.targetsports.co.uk/index.php?act=viewProd&productId=1331&ccSID=9accacd29395fbff512510521194feba    ένα σκάνερ ακόμα δεν έχω παραλαβή τίποτα και μου έχει χρέωση και 28 λίρες μεταφορικά.
Στις 18 μέρες τον ρώτησα τι εγείνε με την παραγγελια και μου είπε ότι τα έχει στήλη με απλό ταχυδρομείο και να περιμένω μερικές μέρες ακόμη
ότι δεν έχει trak numper  (άρα τα έστειλε με απλό ταχυδρομείο σαν γράμμα 3 λίρες χρέωση) και δεν μπορεί να βρει κάτι.
Σε mail που του έστειλα πριν πέντε μέρες και του ζητάω τι θα γίνει να μου επιστρέψει τα χρήματα πίσω δεν μου έχει απάντηση ακόμη. >:( >:( >:( >:( >:(
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: Byron22 στις 04 Δεκεμβρίου, 2011, 01:54:57 πμ
Ειχα παραγγειλει κ εγω απο εκει αλλα δεν προχωρησε γιατι ηταν λιγο περιεργοι και το πηρα απο την skan κατ ευθειαν. Αν ομως σου λενε οτι το εστειλαν θα ισχυει οποτε κανε λιγο υπομονη.
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: dogo στις 12 Δεκεμβρίου, 2011, 06:08:30 πμ
απλα να αναφερω οτι το hatsan44 που παρελαβα απο βουλγαρια (pushka) μαλλον ηταν μεταχειρισμενο.
ξεβιδωσα την μπουκαλα επειδη καποια στιγμη κουνησα το οπλο και  ακουγοντανε κατι σαν ξεβιδωμενη κανη.
και ειδα οτι γυρω απο την βαλβιδα εχει καποια μικροχτυπηματακια, και το παξιμαδι που ξεβιδωνει την βαλβιδα επισεις εχει σημαδια που διχνει οτι εχει ανοιχτει.
ελπιζω τουλαχιστον να μην εχει καποιο προβλημα που δεν μπορω να εντοπισω ακομη.


Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: cynix στις 12 Δεκεμβρίου, 2011, 09:32:13 πμ
Γιατί δεν βγάζεις μερικές φωτογραφίες και να του στείλεις ενα μειλ? Αν είναι έτσι, νομίζω ότι πρέπει να ζητήσεις αλλαγή..
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: tassos στις 12 Δεκεμβρίου, 2011, 12:36:02 μμ
απλα να αναφερω οτι το hatsan44 που παρελαβα απο βουλγαρια μαλλον ηταν μεταχειρισμενο.
ξεβιδωσα την μπουκαλα επειδη καποια στιγμη κουνησα το οπλο και  ακουγοντανε κατι σαν ξεβιδωμενη κανη.
και ειδα οτι γυρω απο την βαλβιδα εχει καποια μικροχτυπηματακια, και το παξιμαδι που ξεβιδωνει την βαλβιδα επισεις εχει σημαδια που διχνει οτι εχει ανοιχτει.
ελπιζω τουλαχιστον να μην εχει καποιο προβλημα που δεν μπορω να εντοπισω ακομη.

  Αν μπορείς ρίξε και δώ στο φόρουμ μερικές φωτογραφίες από μέρη του όπλου που πιστεύεις οτι είναι ήδη πειραγμένα από άλλον χρήστη.
   Από ποιό κατάστημα έγινε ή αγορά ?
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: dogo στις 12 Δεκεμβρίου, 2011, 18:55:19 μμ
απλα να αναφερω οτι το hatsan44 που παρελαβα απο βουλγαρια μαλλον ηταν μεταχειρισμενο.
ξεβιδωσα την μπουκαλα επειδη καποια στιγμη κουνησα το οπλο και  ακουγοντανε κατι σαν ξεβιδωμενη κανη.
και ειδα οτι γυρω απο την βαλβιδα εχει καποια μικροχτυπηματακια, και το παξιμαδι που ξεβιδωνει την βαλβιδα επισεις εχει σημαδια που διχνει οτι εχει ανοιχτει.
ελπιζω τουλαχιστον να μην εχει καποιο προβλημα που δεν μπορω να εντοπισω ακομη.

  Αν μπορείς ρίξε και δώ στο φόρουμ μερικές φωτογραφίες από μέρη του όπλου που πιστεύεις οτι είναι ήδη πειραγμένα από άλλον χρήστη.
   Από ποιό κατάστημα έγινε ή αγορά ?

αυριο θα βγαλω και θα ανεβασω μερικες φωτογραφιες. το καταστημα ειναι το πουσκα. αλλα ας μην το κρινουμε ομως ακομα, περιμενετε λιγο να ανεβασω φωτογραφιες να τις δουμε ολοι μαζι.

cynix@
το σκεφτηκα αυτο που λες, αλλα οταν μου ερχετε στο μυαλο το μπερδεμα και η ταλαιπορια που εφαγα μεχρι να ερθει το οπλο ξενερωνω.. ασε που σκεφτομαι οτι αν μου πει καμια κουβεντα που δεν πρεπει,πχ (δεν με νοιαζει αυτο ειναι δικο σου προβλημα τωρα κτλ) θα με νευριασει πολυ αφου λογο αποστασης δεν θα μπορω να κανω τιποτα.
θα ανεβασω εδω μερικες φωτογραφιες και βλεπουμε..
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: accuracy lover στις 12 Δεκεμβρίου, 2011, 19:10:35 μμ
                Όταν το παρέλαβες και άνοιξες την συσκευασία το τουφέκι ήταν μέσα σε σφραγισμένη πλαστική σακκούλα όπως γράφει παραπάνω ο φίλος PIPERMAN;
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: dogo στις 12 Δεκεμβρίου, 2011, 19:29:17 μμ
                Όταν το παρέλαβες και άνοιξες την συσκευασία το τουφέκι ήταν μέσα σε σφραγισμένη πλαστική σακκούλα όπως γράφει παραπάνω ο φίλος PIPERMAN;

σε σακουλα ναι. σφραγισμενη ομως οχι.
ταινιες ειχε και στην σακουλά και στο κουτι.
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: drakos320 στις 12 Δεκεμβρίου, 2011, 20:58:30 μμ
Οτι και να΄ναι . . .απο τη στιγμη που πληρωνεις σφραγισμενο,αυτο απαιτεις.
Τωρα ο τυπος εαν εχει κανει αυτη την κινηση,και μαλιστα με στοιχεια
αφου οπως λες εχει σημαδια επεμβασης , ειναι πολυ λαθος.
Γι΄αυτο τ/φ,ενα γερο μπλα-μπλα,και αντικατασταση με αλλο.

ΥΓ.Piperman εαν σου κανει εσενα στραβη,που κοντευεις ν΄αγορασεις
ολη την τουρκια  ,καλυτερα να φαει ενα μαγκαλι καρβουνα  :D.
Λοιπον Κωστα [σοβαρα τωρα] εαν δε βρει ακρη ο φιλος, κανονικα πρεπει να το τελειωσεις.
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: cynix στις 12 Δεκεμβρίου, 2011, 21:04:29 μμ
Όπως και να έχει πρέπει να τον ενημερώσεις, ακόμη και αν αποφασίσεις να το κρατήσεις...
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: dogo στις 13 Δεκεμβρίου, 2011, 21:45:04 μμ
ετοιμες οι φωτογραφιες.
αφου τις δειτε μπορειτε να δωσετε καποια εξηγηση για το τι μπορει να εγινε?
και τι να του ζητησω? ολοκληρο το οπλο η μονο την φιαλη? στο οπλο δεν ειμαι εμπειρος για να καταλαβω αν ηταν χρησιμοποιημενο ασε που το δουλεψα κιολας και τωρα οτι και να βρω δεν θα ειμαι σιγουρος οτι δεν ειναι απο μενα.
αλλα την φιαλη μπορω να παρω ορκο επειδη την ξεβιδωσα λογο του οτι κουνιοτανε και το ακουγα. ακομα και τωρα οταν την σφιξω οσο μπορω με τα χερια, οταν πιανω το κοντακι και κουναω την φιαλη εχει ενα πολυ μικρο ''παλατζο'' κουνημα για οποιον δεν ξερει τι παει να πει το παλατζο.


εβαλα και την σακουλα και ολα για να δειτε οτι δεν ηταν σφραγισμενο οπως του φιλου piperman. το δικο μου τουλαχιστον ηταν φουλ στην ταινια. και στο κουτι και στην χαρτοσακουλα και στην ναιλον σακουλα.

http://imageshack.us/photo/my-images/861/imgp0908.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/268/imgp0917d.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/20/imgp0919h.jpg/

http://imageshack.us/f/841/imgp0939.jpg

http://imageshack.us/photo/my-images/26/imgp0940w.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/710/imgp0949o.jpg/

φαινονται καθαρα και τα χτυπιματακια και οτι μπηκε κλειδι και ξεβιδωθηκε.

εδω ειναι οι σακουλες. τις κρατισα ολες στο δωματιο οταν το ανοιξα και ευτηχως δεν τις πεταξα.

http://imageshack.us/photo/my-images/11/imgp0953g.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/834/imgp0957.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/403/imgp0958.jpg/


επισης δειτε το τελευταιο πασο ποσο λεπτο ειναι!

http://imageshack.us/photo/my-images/708/imgp0961h.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/163/imgp0965n.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/62/imgp0964.jpg/

πως τα βλεπετε τα πραματα?
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: τεο στις 14 Δεκεμβρίου, 2011, 07:14:12 πμ
ειναι κατασκευαστηκο λαθος στηλε τη μπουκαλα να σου την αλλαξει ειναι ενταξη ο τυπος δεν θα εχεις προβλημα
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: dogo στις 14 Δεκεμβρίου, 2011, 08:26:39 πμ
πως γραφεται το πασο στα αγγλικα ρε παιδια?
παντως δεν μαρεσε καθολου να ξερω οτι καποιος για καποιο λογο εβαλε χερι (η αλαξε) την φιαλη.
ασε που οταν σκεφτομαι οτι θα παρει καμια ευδομαδα να φτασει η φιαλη πανω. και καμια ευδομαδα+ να ερθει η καινουρια αρα τον νεο χρονο με βλεπω να ξανα κανω σκοποβολη. εκτος αυτου θα την κανω συντομα για βελιγραδι.. μου ερχετε να το πεταξω στην ντουλαπα και να παει στα κοματια!!
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: MASTORAS στις 14 Δεκεμβρίου, 2011, 08:48:59 πμ
Thread λεγεται συνηθως αλλα δεν βλεπω καποιο σοβαρο λογο για να αγχωνεσαι. Απο θεμα ασφαλειας δεν εχεις προβλημα μπορεις να το χρησιμοποιεις κανονικα. Το θεμα του <<γαμωτο>> επειδη το πληρωσες καινουργιο τωρα.............κανε μια επικοινωνια μαζι του και αν στην αλλαξει καλως, αν οχι δεν τρεχει και τιποτα.
Κατι αλλο ειδες που να σου τραβηξει την προσοχη?
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: dogo στις 14 Δεκεμβρίου, 2011, 09:31:41 πμ
δεν μπορω να πω με σιγουρια τιποτα τωρα αφου εριξα αρκετες βολες.
μονο στην αρχη θυμαμαι που εβαλα μια χατροπετσετα στην θεση που μπενει ο μυλος εβγαλε μαυριλα και μου περασε αστραπιαια απο το μυαλο οτι εχει ριξει βολες, αλλα το εβγαλα αμεσως απτο μυαλο μου γελωντας μαλιστα με τον εαυτο μου. δν ξερω αν αυτο λεει κατι. αλλα και να λεει δεν εχω αποδειξη μονο την παρουσια 2 φιλων.

αυτο που μου εκανε λιγη εντυπωση (και τωρα μου κολλησε στο μυαλο!) ειναι οτι οταν παραγγειλα το οπλο, ηταν διαθεσιμο στο σαιτ. μεχρι να στειλω τα χρηματα μερασε μια μερα. οταν τα εστειλα εκανε 2-3 μερες να φανουν στον λογαριασμο του.
στο διαστιμα αυτο το οπλο δεν ηταν διαθεσιμο πλεον στο σαιτ. και σκεφτικα.. μα τι εγινε τα πουλησε ολα? εχει πλακα να μου στειλει λαθος οπλο...

οτι και να εγινε παει τωρα. μαλλον δεν θα μπω στον κοπο να ξανα ασχοληθω με το καταστημα του. με κουραζει και μονο η σκεψη.

σχετικα με την φιαλη που οσο και να την σφιξω παραμενει ενα μικρο κουνηματακι υπαρχει προβλημα? 
θεμα διαρροης και χασιμο δυναμης κατα την βολη ισως?
να βαλω ενα τεφλον στο πασο να εφαρμοζει καλυτερα?
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: EXADAS στις 14 Δεκεμβρίου, 2011, 10:21:51 πμ
Παιδια ακουστε κατι που το εχουμε ξαναπει.
Τα hatsan που πωλουνται στην βουλγαρια δεν εινα αλφα Α διαλογης.
Ολα κατι εχουν, αλλοι τα βλεπουν αλλοι δεν τα βλεπουν απλος.

Προβληματακια που εχουν πεσει στην αντιληψη μου μεχρι τωρα ειναι , κομμενο ορινκ στο  τρανσφερ πορτ, ,κακοφτιαγμενη κορονα, στραβο σπειρωμα στην καννη και και λαθος ρυθμιση απο το εργοστασιο.

Μην τρομαζεται με αυτα που γραφο δεν σημαινει οτι ολα ειναι ετσι και οτι ολα εχουν ολα αυτα τα θεματακια μαζι .
Συνηθος ενα απο ολα τα προβληματα που ανεφερα πιο πανω εχουν+την λαθος ρυθμιση σφυρας που ουσιαστικα δεν ειναι προβλημα.







Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: tassos στις 14 Δεκεμβρίου, 2011, 10:59:36 πμ

 Είδα τις φωτογραφίες. Τα πολλά μικρά χτυπήματα στο μπρούτζινο κομμάτι της βαλβίδας δεν είναι καλή ένδειξη. Το σημάδι από χρήση κλειδιού δεν το κατάλαβα αλλά αν λες οτι φαίνεται καθαρά από κοντά τοτε και αυτό δεν είναι καλό.

  Πρέπει κατ αρχάς να ηρεμήσεις. Επικοινώνησε με το κατάστημα που τ αγόρασες και θεσε του το θέμα σου όπως το παρέθεσες και στο φόρουμ  κόσμια και ήρεμα
  Πιστεύω οτι σε κάθε περίπτωση το κατάστημα θα κάνει το παν για να σε ικανοποιήσει καθως κάνει μπίζνες με Ελλάδα και δεν θα ήθελε να λερώσει το όνομά του. ΄

  Θα χρειαστεί να περιμένεις λίγο αλλά δεν μπορεί να γίνει αλλιώς.
  Αν το κρατήσεις ετσι , θα σε τρωει πάντα η αμφιβολία για το τι μπορεί να έχει  περάσει το όπλο και για το τι θα σου επιφυλασει το μέλλον.
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: alpha-63 στις 14 Δεκεμβρίου, 2011, 11:34:24 πμ
...συγκρατήθηκα αρκετά, αλλά θα πάρω θέση, λέγοντας πως το όπλο πρέπει να επιστραφεί και να αντικατασταθεί ΠΑΡΑΥΤΑ  >:(
Αγοράστηκε ως καινούργιο και ως τέτοιο θα πρέπει να πληρεί τον αγοραστή...
Απορώ με τις τόσες προτροπές, εικασίες, συστάσεις, συμβουλές περί "μαζεμάτων" του... :-\
Δεν οφείλει ο πελάτης να μαζεύει τις ελλείψεις αυτές, ειδικά όταν τίθεται και θέμα ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ του χρήστη και των πιθανών άλλων πέριξ του
ΤΕΛΟΣ γιατί να μπαίνει κάποιος στην διαδικασία σπατάλης χρόνου, χρήμματος και φαιάς ουσίας, όταν η διάθεση και το κέφι του έχουν σμπαραλιαστεί.... :-[
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: accuracy lover στις 14 Δεκεμβρίου, 2011, 17:25:57 μμ
            Φίλε dogo άκουσε τα λόγια του φίλου Αποστόλη/alpha-63 και δώσε καταρχάς λίγο χρόνο στον εαυτό σου να χαλαρώσει και να σκεφτεί καθαρά τα πράγματα.  Έκανες μια συναλλαγή με κάποιο κατάστημα και από την πλευρά σου όλα κύλησαν άψογα - το ίδιο όφειλε να πράξει και το κατάστημα. Άν σε είχαν προειδοποιήσει λόγου χάριν ότι δεν έχουν καινούριο ετοιμοπαράδοτο το αεροβόλο που θέλεις αλλά ένα μεταχειρισμένο (π.χ. επιστροφή από άλλον πελάτη κλπ) και εν γνώσει σου συμφωνούσες να το πάρεις τότε θα ήταν αλλοιώς τα πράγματα. Τώρα όμως το παρήγγειλες σαν καινούριο, το πλήρωσες σαν τέτοιο και στο τέλος απ' ότι φαίνεται ως τώρα μόνο αυτό δεν ήταν.  Εδώ θέλω να σε συγχαρώ δημόσια για την απόφασή σου να βγείς και να μιλήσεις ανοιχτά για το πρόβλημά σου ζητώντας βοήθεια και πληροφορίες - κάτι που δεν το κάνουν όλοι (ο καθένας για τους λόγους του).
          Οι λόγοι ασφαλείας που ανακύπτουν από την χρήση αυτού του (τουλάχιστον) "ύποπτου" μηχανισμού είναι από μόνοι τους αρκετοί να σε ωθήσουν στις περαιτέρω ενέργειες. Ένα προσυμπιεσμένο (PCP) έχει μεγαλύτερες απαιτήσεις ασφαλούς χειρισμού απ' ότι ένα ελατηρίου - το γέμισμα της φιάλης στα 230-240 BARS που αναφέρεις ήταν λάθος κίνηση και καλό είναι να μην το ξαναεπιχειρήσεις - ειδικά με αυτό το όπλο. Συμφωνώ με τον φίλο Αποστόλη πώς δεν υπάρχει λόγος από μέρους σου να προβείς σε αναζήτηση μαστόρων/επισκευαστών για να διορθώσεις τα κακώς κείμενα. Ήδη έκανες ένα μεγάλο βήμα - μας πληροφόρησες για το πρόβλημα που αντιμετώπισες και το γνωστοποίησες ευρέως μέσω του forum. Η επόμενη κίνηση είναι να επικοινωνήσεις με το κατάστημα τηλεφωνικώς ή με e-mail και να τους ενημερώσεις για το θέμα κάνοντας αναφορά στον τομέα ΑΣΦΑΛΕΙΑ (το αίσθημα της οποίας έχει πλέον κλονιστεί ανεπανόρθωτα) και ζητώντα ςτους να πράξουν τα δέοντα δηλ. αντικατάσταση ολόκληρου του όπλου με άλλο ίδιο αλλά καινούριο σφραγισμένο στο κουτί του. Άν δεν σου κάνει κόπο μπορείς να μας ενημερώνεις για την πορεία των ενεργειών σου και την αντίστοιχη ανταπόκριση του καταστήματος. Η πληροφόρηση έχει τη σημασία της για όλους τους ενδιαφερόμενους.
            Καταλαβαίνω εν μέρει την δικαιολογημένη οργή και την στεναχώρια σου καθώς και την στιγμιαία απόφασή σου να τα παρατήσεις όλα τώρα - κατανοητή κι αυτή σαν αντίδραση, ανθρώπινη κι αναμενόμενη.  Αυτό όμως που θα σε κάνει να ησυχάσεις μέσα σου είναι να αναζητήσεις την σωστή λύση όσο κι άν τώρα σου φαίνεται δύσκολο και μη ευχάριστο. Θα μείνεις χωρίς το αεροβόλο σου τώρα που θα το χαιρόσουν περισσότερο - τι να κάνουμε όμως, συμβαίνουν κι αυτά. Καλά έκανες και κράτησες όλα τα υλικά της αρχικής συσκευασίας. Μίλα με το κατάστημα, ενημέρωσέ τους κιόλας πώς το θέμα αυτό έχει ήδη ανακοινωθεί δημόσια σε forum αεροβόλων της χώρας σου όπου είσαι μέλος, επισήμανε τους την παντελή έλλειψη εμπιστοσύνης σε ένα εξαρχής προβληματικό προϊόν που παρέλαβες επιμένοντας στο ζήτημα της ασφάλειας (άν πάθει κάτι άλλο η φιάλη και υπάρξουν τραυματισμοί ανθρώπων τι γίνεται; ) και ζήτα τους να πράξουν τα αυτονόητα σαν σωστοί επαγγελματίες.
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: aiwa στις 14 Δεκεμβρίου, 2011, 17:43:17 μμ
            Φίλε dogo άκουσε τα λόγια του φίλου Αποστόλη/alpha-63 και δώσε καταρχάς λίγο χρόνο στον εαυτό σου να χαλαρώσει και να σκεφτεί καθαρά τα πράγματα.  Έκανες μια συναλλαγή με κάποιο κατάστημα και από την πλευρά σου όλα κύλησαν άψογα - το ίδιο όφειλε να πράξει και το κατάστημα. Άν σε είχαν προειδοποιήσει λόγου χάριν ότι δεν έχουν καινούριο ετοιμοπαράδοτο το αεροβόλο που θέλεις αλλά ένα μεταχειρισμένο (π.χ. επιστροφή από άλλον πελάτη κλπ) και εν γνώσει σου συμφωνούσες να το πάρεις τότε θα ήταν αλλοιώς τα πράγματα. Τώρα όμως το παρήγγειλες σαν καινούριο, το πλήρωσες σαν τέτοιο και στο τέλος απ' ότι φαίνεται ως τώρα μόνο αυτό δεν ήταν.  Εδώ θέλω να σε συγχαρώ δημόσια για την απόφασή σου να βγείς και να μιλήσεις ανοιχτά για το πρόβλημά σου ζητώντας βοήθεια και πληροφορίες - κάτι που δεν το κάνουν όλοι (ο καθένας για τους λόγους του).
          Οι λόγοι ασφαλείας που ανακύπτουν από την χρήση αυτού του (τουλάχιστον) "ύποπτου" μηχανισμού είναι από μόνοι τους αρκετοί να σε ωθήσουν στις περαιτέρω ενέργειες. Ένα προσυμπιεσμένο (PCP) έχει μεγαλύτερες απαιτήσεις ασφαλούς χειρισμού απ' ότι ένα ελατηρίου - το γέμισμα της φιάλης στα 230-240 BARS που αναφέρεις ήταν λάθος κίνηση και καλό είναι να μην το ξαναεπιχειρήσεις - ειδικά με αυτό το όπλο. Συμφωνώ με τον φίλο Αποστόλη πώς δεν υπάρχει λόγος από μέρους σου να προβείς σε αναζήτηση μαστόρων/επισκευαστών για να διορθώσεις τα κακώς κείμενα. Ήδη έκανες ένα μεγάλο βήμα - μας πληροφόρησες για το πρόβλημα που αντιμετώπισες και το γνωστοποίησες ευρέως μέσω του forum. Η επόμενη κίνηση είναι να επικοινωνήσεις με το κατάστημα τηλεφωνικώς ή με e-mail και να τους ενημερώσεις για το θέμα κάνοντας αναφορά στον τομέα ΑΣΦΑΛΕΙΑ (το αίσθημα της οποίας έχει πλέον κλονιστεί ανεπανόρθωτα) και ζητώντα ςτους να πράξουν τα δέοντα δηλ. αντικατάσταση ολόκληρου του όπλου με άλλο ίδιο αλλά καινούριο σφραγισμένο στο κουτί του. Άν δεν σου κάνει κόπο μπορείς να μας ενημερώνεις για την πορεία των ενεργειών σου και την αντίστοιχη ανταπόκριση του καταστήματος. Η πληροφόρηση έχει τη σημασία της για όλους τους ενδιαφερόμενους.
            Καταλαβαίνω εν μέρει την δικαιολογημένη οργή και την στεναχώρια σου καθώς και την στιγμιαία απόφασή σου να τα παρατήσεις όλα τώρα - κατανοητή κι αυτή σαν αντίδραση, ανθρώπινη κι αναμενόμενη.  Αυτό όμως που θα σε κάνει να ησυχάσεις μέσα σου είναι να αναζητήσεις την σωστή λύση όσο κι άν τώρα σου φαίνεται δύσκολο και μη ευχάριστο. Θα μείνεις χωρίς το αεροβόλο σου τώρα που θα το χαιρόσουν περισσότερο - τι να κάνουμε όμως, συμβαίνουν κι αυτά. Καλά έκανες και κράτησες όλα τα υλικά της αρχικής συσκευασίας. Μίλα με το κατάστημα, ενημέρωσέ τους κιόλας πώς το θέμα αυτό έχει ήδη ανακοινωθεί δημόσια σε forum αεροβόλων της χώρας σου όπου είσαι μέλος, επισήμανε τους την παντελή έλλειψη εμπιστοσύνης σε ένα εξαρχής προβληματικό προϊόν που παρέλαβες επιμένοντας στο ζήτημα της ασφάλειας (άν πάθει κάτι άλλο η φιάλη και υπάρξουν τραυματισμοί ανθρώπων τι γίνεται; ) και ζήτα τους να πράξουν τα αυτονόητα σαν σωστοί επαγγελματίες.

+1000
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: dogo στις 15 Δεκεμβρίου, 2011, 17:51:56 μμ
οτι συνομιλια και να εχω με το συγκεκριμενο καταστημα θα το βαλω εδω δημοσια για να γνωριζουν ολοι οι μελλοντικοι αγοραστες τα (+) και τα (-) απο μια τετοια αγορα.

μην γελατε με τα αγγλικα μου.. εχω καιρο να τα χρησιμοποιήσω  :-[

[14/12/2011 4:57:32 μμ] dogo fight: hey sabi are you here?
[14/12/2011 5:04:26 μμ] Sabi Keremedchiev: hi
[14/12/2011 5:04:35 μμ] dogo fight: hi
[14/12/2011 5:04:51 μμ] dogo fight: i have one problem and i think i mast tell you
[14/12/2011 5:05:15 μμ] Sabi Keremedchiev: I am going out
[14/12/2011 5:05:21 μμ] Sabi Keremedchiev: I will answer you later
[14/12/2011 5:05:22 μμ] Sabi Keremedchiev: sorry
[14/12/2011 5:05:24 μμ] dogo fight: ok


[4:03:37 μμ] dogo fight: ok. here is one serius problem with the gun you sold me. the air bottle is used. i have some photos for you to see. we also speak about this problem in greek forum. aerovolo.gr  some people there are good on airguns and they told me that this is not safe to use this gun anymore. also i pay for a new gun, not used. i wait for you to do what is the best.

[4:03:51 μμ] dogo fight: here is some photos to see what i mean.

[4:04:35 μμ] Sabi Keremedchiev: I don't have used rifles

[4:04:40 μμ] Sabi Keremedchiev: all my rifles are brand new

[4:04:41 μμ] *** dogo fight εστάλη IMGP0917.JPG ***
ok. so someone chance the barel?
[4:05:10 μμ] dogo fight: see this
[4:05:32 μμ] *** dogo fight εστάλη IMGP0939.JPG ***
you can see also the last fread how skini is.

[4:06:05 μμ] dogo fight: this is not normal
[4:06:33 μμ] dogo fight: i dont think you have used guns. but this one is.
[4:06:38 μμ] dogo fight: maybe before you
[4:17:01 μμ] dogo fight: friend sabi. i dont say lie to you, and i dont want to fight or something. i just open the bottle because was moved and i feel that something is not good there.
[4:17:18 μμ] dogo fight: and then i see that someone opened
[4:17:33 μμ] dogo fight: also if you see the photos, you will see some small hits on it
[4:18:22 μμ] dogo fight: i dont have any other explanation

[4:18:23 μμ] Sabi Keremedchiev: I don't know what to say
[4:18:36 μμ] Sabi Keremedchiev: I know that all my rifles are completely new
[4:18:43 μμ] Sabi Keremedchiev: I get them from the importer
[4:18:51 μμ] Sabi Keremedchiev: they are packed etc

[4:19:10 μμ] dogo fight: so you say im lie to you?

[4:19:50 μμ] Sabi Keremedchiev: no
[4:20:07 μμ] Sabi Keremedchiev: but I don't lie neither

[4:20:17 μμ] dogo fight: i believe you man.

[4:20:22 μμ] Sabi Keremedchiev: ok
[4:20:30 μμ] Sabi Keremedchiev: what could we do?

[4:20:39 μμ] dogo fight: i dont know what you think?

[4:20:53 μμ] Sabi Keremedchiev: so - the problem is in the cylinder
[4:20:58 μμ] Sabi Keremedchiev: is that correct

[4:20:59 μμ] dogo fight: yes

[4:21:14 μμ] Sabi Keremedchiev: it doesn't work or ..

[4:21:25 μμ] dogo fight: it is work.

[4:21:42 μμ] Sabi Keremedchiev: so what is the problem

[4:21:47 μμ] dogo fight: i dont have problem i think.. but im not to mutcj experience in guns

[4:21:58 μμ] Sabi Keremedchiev: I see

[4:22:13 μμ] dogo fight: the problem is with safe use

[4:22:32 μμ] Sabi Keremedchiev: I guarantee that the rifle is new one
[4:22:37 μμ] Sabi Keremedchiev: and the cylinder is not used
[4:22:43 μμ] Sabi Keremedchiev: so don't worry

[4:23:00 μμ] dogo fight: so what is than hits on it? you have any explanation?

[4:23:14 μμ] Sabi Keremedchiev: no idea
[4:23:22 μμ] Sabi Keremedchiev: I could ask a friend of mine
[4:23:33 μμ] Sabi Keremedchiev: who has such a rifle

[4:23:38 μμ] dogo fight: ask and tell me.

[4:24:02 μμ] Sabi Keremedchiev: ok

[4:24:09 μμ] dogo fight: because as i told you my 2 friends wants to buy guns from you, also i want one scope.

[4:25:11 μμ] Sabi Keremedchiev: ok

[4:25:17 μμ] dogo fight: and we dont want to take guns like that man

[4:25:20 μμ] Sabi Keremedchiev: I will speak with my firnd and let you knwo

[4:25:29 μμ] dogo fight: chek it and tell me
[4:25:30 μμ] dogo fight: ok

[4:26:04 μμ] Sabi Keremedchiev: I understand you, but I can't make each of the rifles apart to see if everything looks nice
[4:26:09 μμ] Sabi Keremedchiev: but you are right
[4:26:24 μμ] Sabi Keremedchiev: so I will speak with him and see his comments

[4:26:32 μμ] dogo fight: ok


υγ.
απο οτι καταλαβα, θα με γραψει κανονικα.
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: tassos στις 15 Δεκεμβρίου, 2011, 18:18:37 μμ

  Φίλε dogo παρέλειψες να του αναφέρεις οτι δεν είναι σωστή η λειτουργία του όπλου όταν καταλαβαίνεις τζόγο στην φιάλη και ακούς κουδουνίσματα από τον μηχανισμό.

  Αν συνέβαινε σε μένα και είχα μαζί του την συνομιλία που προηγήθηκε θα του έστελνα με δικά μου έξοδα πάνε - έλα το όπλο να το επιθεωρήσει ο ίδιος ή ένας μάστοράς του για να βεβαιωθεί για την @@ριά στο όπλο.

  Επίσης δεν του έκανες καμιά νύξη για τα την συσκευασία με τις ταινίες.
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: dogo στις 15 Δεκεμβρίου, 2011, 18:26:39 μμ
θα περιμενω να δω τι θα με πει. και μετα θα του τα πω ολα. και αυτο με την συσκευασια επρεπε να του το πω οταν με ειπε οτι τα περνει σφραγισμενα. αλλα θα του στειλω μερικες ακομα φωτογραφιες να μου πει πως ακριβως ειναι σφραγισμενα τα οπλα του.
δεν τελειωσε εδω.
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: xenofon στις 15 Δεκεμβρίου, 2011, 18:33:48 μμ
Φίλε μου, μην αντιμετωπίζεις την κατάσταση αρνητικά. Ο άνθρωπος έχει πολλά συμφέροντα στην Ελλάδα κ νομίζω ότι θα την βρείτε την άκρη. Αν είσαι κοντά στη Θεσ/νίκη, μήπως θα μπορούσα να ρίξω κ εγώ μια ματιά...
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: dogo στις 15 Δεκεμβρίου, 2011, 18:41:40 μμ
Φίλε μου, μην αντιμετωπίζεις την κατάσταση αρνητικά. Ο άνθρωπος έχει πολλά συμφέροντα στην Ελλάδα κ νομίζω ότι θα την βρείτε την άκρη. Αν είσαι κοντά στη Θεσ/νίκη, μήπως θα μπορούσα να ρίξω κ εγώ μια ματιά...

ναι το αντιμετωπιζω αρνητικα εχεις δικιο. αλλα τετοιο προαισθημα εχω, δεν ξερω γιατι.
υγ.
40 λεπτα δρομο μακρια ειμαι, θα το θελα να γινει μια τετοια συναντηση. να με κανεις και μερικα εξπρες μαθηματα    ::)
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: dogo στις 18 Δεκεμβρίου, 2011, 14:49:04 μμ
αν γινετε καποιος απο τους διαχειριστες να μεταφερει εδω τα μυνηματα απο την ενοτητα hatsan at44 περι μεταχειρισμενου αεροβολου απο pushka.eu

του εδωσα 3 μερες περιθοριο να απαντησει αλλα με εγραψε κανονικα οπως το περιμενα.

το τελευταιο μου μυνημα με τον συγκεκριμενο ''κυριο'' και το καστημα του.

as i see you dont care about what i say to you.
[2:14:24 μμ] dogo fight: this is not profesional
[2:14:27 μμ] dogo fight: but its ok
[2:14:32 μμ] dogo fight: you lose not me
[2:14:49 μμ] dogo fight: i will change the bottle for 50euros. but you lose more than this
[2:15:27 μμ] dogo fight: i gave you 2 days to answer
[2:15:49 μμ] dogo fight: and one last thing.
[2:16:00 μμ] dogo fight: when you sell a gun sell it new!
[2:16:19 μμ] dogo fight: i pay for a NEW gun not used
[2:20:27 μμ] dogo fight: you say me you have not used guns?   i send photos from your gun in greek forum.
[2:20:47 μμ] *** dogo fight εστάλη IMGP0957.JPG ***
[2:21:06 μμ] dogo fight: this is prove that the pakage was not opened?
[2:21:22 μμ] dogo fight: THIS IS A PROVE THAT WAS USED BOTTLE INSIDE.
[2:21:27 μμ] dogo fight: BUY BUY

δεν θα ασχοληθω ξανα με βουλγαρικη αγορα. εκανα το λαθος μια φορα και δεν την ξανα παταω
του εστειλα και την φωτογραφια που εδειχνε οτι ηταν φουλ στην ταινια οι συσκευασιες του και τελειωσα με την παρτη του.
εχασασε 2 φιλους αγοραστες αεροβολων και περιπου 4-5 ατομα που το σκευτοτανε να κανουν αγορα οπλου απο τον συγκεκριμενο. + καποιες αγορες σε διοπτρες και βολιδες απο μενα που ειχα κατα νου να κανω.

η δικια μου συμβουλη σε οποιον θελει να κανει αγορα απο εκει?
να ειναι ετοιμος να παραλαβει β διαλογης οπλο η εξαρτημα (οπως εχει ειπωθει και απο αλλα μελη του φορουμ για τα περι βουλγαριας online shop.)

αυτα.
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: sal4680461 στις 18 Δεκεμβρίου, 2011, 15:49:56 μμ
οσοι εχουμε συνεργαστει μαζι ττου δεν ειχαμε προβλημα τωρα τι εγινε μαζι σου δεν το καταλαβαινω παντως δεν τον θεωρω αναξιοπιστο
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: dogo στις 18 Δεκεμβρίου, 2011, 16:04:01 μμ
οσοι εχουμε συνεργαστει μαζι ττου δεν ειχαμε προβλημα τωρα τι εγινε μαζι σου δεν το καταλαβαινω παντως δεν τον θεωρω αναξιοπιστο

δεν προσπαθω ουτε εχω λογο να αλλαξω κανενος την γνωμη.
απλα δημοσιευω το προβλημα που αντιμετωπισα και τιποτα παραπανω.
τα συμπερασματα δικα σας.
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: drakos320 στις 18 Δεκεμβρίου, 2011, 18:55:23 μμ
Οταν δουλευα σε μεγαλη εταιρια ηλεκτρικων συσκευων,οταν ανοιγαμε τη καθε συσκευη
απο το κουτι της,και για χ λογους ο πελατης ηθελε αντικατασταση,η συσκευη αυτοματως
εχανε χρηματα στη μεταπωληση,λογω συσκευασιας.Ο πελατης εις γνωση του το επαιρνε,
και γιατι οχι αφου ηταν καινουργιο,απλα το σφραγισμενο το πληρωνεις κουτα που λενε.
Ο τυπος πρεπει να στο αντικαταστησει με ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ,και ολα τα εξοδα δικα του.
Εαν ειναι τελικα σωστος επαγγελματιας.
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: D 52 στις 18 Δεκεμβρίου, 2011, 19:53:38 μμ
Οταν δουλευα σε μεγαλη εταιρια ηλεκτρικων συσκευων,οταν ανοιγαμε τη καθε συσκευη
απο το κουτι της,και για χ λογους ο πελατης ηθελε αντικατασταση,η συσκευη αυτοματως
εχανε χρηματα στη μεταπωληση,λογω συσκευασιας.Ο πελατης εις γνωση του το επαιρνε,
και γιατι οχι αφου ηταν καινουργιο,απλα το σφραγισμενο το πληρωνεις κουτα που λενε.
Ο τυπος πρεπει να στο αντικαταστησει με ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ,και ολα τα εξοδα δικα του.
Εαν ειναι τελικα σωστος επαγγελματιας.

Σωστότατος..
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: alpha-63 στις 18 Δεκεμβρίου, 2011, 20:17:41 μμ
...μήπως λέω μήπως, πρέπει να πέσει λίγο "πάγωμα" στις παραγγελίες εν λόγω στον καταστηματάρχη, για να λάβει το μήνυμα και να προσέχει στο εξής ;;;  ::)

...εννοείται βέβαια πως θα πρέπει να επανανορθώσει !
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: mentzas στις 18 Δεκεμβρίου, 2011, 20:19:53 μμ
Dear Dogo, με όλο το σεβασμο, εχασες ολη την μαχη με το ξεσπασμα σου.

το βασικοτερο που δεν καταλαβα, ειναι 40' απο το σπιτι σου, γιατι εβαλες να σου το στειλουν ?

 
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: dogo στις 18 Δεκεμβρίου, 2011, 20:37:00 μμ


το βασικοτερο που δεν καταλαβα, ειναι 40' απο το σπιτι σου, γιατι εβαλες να σου το στειλουν ?

 

??
ποιο?
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: dogo στις 18 Δεκεμβρίου, 2011, 20:50:59 μμ
...μήπως λέω μήπως, πρέπει να πέσει λίγο "πάγωμα" στις παραγγελίες εν λόγω στον καταστηματάρχη, για να λάβει το μήνυμα και να προσέχει στο εξής ;;;  ::)

...εννοείται βέβαια πως θα πρέπει να επανανορθώσει !

πολλα ++++

δειτε και αυτο. θα μου εκανε και προσφορα λεει αλλα τωρα την περνει πισω.  ;D

hi
[3:25:23 μμ] Sabi Keremedchiev: I was not here in the last 2 days
[3:25:38 μμ] Sabi Keremedchiev: I had some majour problems to solve
[3:25:40 μμ] Sabi Keremedchiev: whatever
[3:26:05 μμ] Sabi Keremedchiev: I thought to offer you to send me back the cylinder so I will replace it for another one
[3:27:18 μμ] Sabi Keremedchiev: but in this case the offer is taken back
[3:27:28 μμ] Sabi Keremedchiev: have a nice day

υγ.
δεν απαντησα και ουτε θα απαντησω. τελειωσε αυτο το μαγαζι για μενα.

αλλωστε υπαρχει και ο βραχνος απο Αθηνα με χατσαν (κανει και καλυτερες τιμες αν παρεις τηλ)
ας πληρωσω και 50 ευρο παραπανω, τουλαχιστον θα πιει γαλα και κανενα Ελληνακι...
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: mentzas στις 19 Δεκεμβρίου, 2011, 08:03:23 πμ
Συγνωμη φιλε αλλα κατι εχεις κανει λαθος κατα την αποψη μου. Λιγη υπομονηθα ειχε λύσει το προβλημα.
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: mentzas στις 19 Δεκεμβρίου, 2011, 08:05:55 πμ
Φίλε μου, μην αντιμετωπίζεις την κατάσταση αρνητικά. Ο άνθρωπος έχει πολλά συμφέροντα στην Ελλάδα κ νομίζω ότι θα την βρείτε την άκρη. Αν είσαι κοντά στη Θεσ/νίκη, μήπως θα μπορούσα να ρίξω κ εγώ μια ματιά...

ναι το αντιμετωπιζω αρνητικα εχεις δικιο. αλλα τετοιο προαισθημα εχω, δεν ξερω γιατι.
υγ.
40 λεπτα δρομο μακρια ειμαι, θα το θελα να γινει μια τετοια συναντηση. να με κανεις και μερικα εξπρες μαθηματα    ::)

Γιατι δεν εκανες 40λεπτα δρομο και προτιμησες εμβασμα και αναμονη 4-5 μερες ?
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: sal4680461 στις 19 Δεκεμβρίου, 2011, 08:13:20 πμ
Συγνωμη φιλε αλλα κατι εχεις κανει λαθος κατα την αποψη μου. Λιγη υπομονηθα ειχε λύσει το προβλημα.
απο την μεχρι τωρα εμπειρια μου με το εν λογω κατστημα νομιζω οτι ο mentzas εχει δικιο
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: dogo στις 19 Δεκεμβρίου, 2011, 08:37:10 πμ
Φίλε μου, μην αντιμετωπίζεις την κατάσταση αρνητικά. Ο άνθρωπος έχει πολλά συμφέροντα στην Ελλάδα κ νομίζω ότι θα την βρείτε την άκρη. Αν είσαι κοντά στη Θεσ/νίκη, μήπως θα μπορούσα να ρίξω κ εγώ μια ματιά...

ναι το αντιμετωπιζω αρνητικα εχεις δικιο. αλλα τετοιο προαισθημα εχω, δεν ξερω γιατι.
υγ.
40 λεπτα δρομο μακρια ειμαι, θα το θελα να γινει μια τετοια συναντηση. να με κανεις και μερικα εξπρες μαθηματα    ::)


Γιατι δεν εκανες 40λεπτα δρομο και προτιμησες εμβασμα και αναμονη 4-5 μερες ?

παλι δεν καταλαβα.. κατι μου ξεφευγει φιλε μεντζα.(?)  δεν σε πιανω φιλε μου..

τα 40 λεπτα ειναι η αποσταση που με χωριζει απο την θεσσαλονικη. και το ειπα στον ξενοφων που προσφερθηκε απο οτι καταλαβα να ριξει μια ματια στο οπλο.
ποιο εμβασμα και ποια αναμονη?
δεν καταλαβαινω φιλε μου.
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: dogo στις 19 Δεκεμβρίου, 2011, 09:03:07 πμ
Συγνωμη φιλε αλλα κατι εχεις κανει λαθος κατα την αποψη μου. Λιγη υπομονηθα ειχε λύσει το προβλημα.
απο την μεχρι τωρα εμπειρια μου με το εν λογω κατστημα νομιζω οτι ο mentzas εχει δικιο

ισως. ισως και οχι.
θα σου κανω μια ερωτηση.
αν το ειχα αγορασει απο το aigunshop πχ. και του ελεγα το προβλημα του οπλου τι αντιμετωπιση θα ειχα? 
νομιζω οτι σημερα που μιλαμε θα ειχα ενα καινουριο οπλο η εστω καινουρια φιαλη. και ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ μια τυπικη συγνωμη για το λαθος.
βαλτα λιγο στην ζυγαρια και δες προς τα που γερνει η πλαστιγγα.

καποιοι ''επαγγελματιες'' μολις πιασουν ενα ικανοποιητικο αριθμο πελατων (μερικες φορες και πανω απο τις αρχικες προσδοκιες τους) αρχιζουν τα ''τσαλιμακια''.
ελπιζω τουλαχιστον ο τυπος αυτος να ταρακουνηθηκε λιγο τωρα και να μην ξανακανει καμια τετοια λαμογια σε κανενα αλλο μελος,  (για μενα λαμογια ειναι και ας κανει τον κινεζο τωρα) γιατι 2ο συμβαν θα σημανει την αποτομη πτωση των πωλησεων του.

και αυτα που λεει οτι σκεφτοτανε να μου κανει πρωταση για αλαγη της φιαλης, επρεπε να την κανει απο την αρχη αυτην την κινηση και να ζητησει απο μονος του περισσοτερες φωτογραφιες και πληροφοριες για το προιον του. αλλα η γνωμη μου ειναι οτι ηξερε πολυ καλα τι με πουλησε.
και αυτο το λεω γιατι στην αρχη η απαντηση του ηταν οτι δεν ξερει τι λεω εγω, ξερει μονο οτι εχει καινουρια οπλα.
αλλα μετα ειπε οτι δεν μπορει να ελεγχει καθε ενα οπλο αν ολα τα εξαρτηματα ''δειχνουν'' σωστα.
ειναι απαντηση σωστου επαγγελματια αυτην? οχι πες ειναι??
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: michael1969 στις 19 Δεκεμβρίου, 2011, 09:33:08 πμ
αν γινετε καποιος απο τους διαχειριστες να μεταφερει εδω τα μυνηματα απο την ενοτητα hatsan at44 περι μεταχειρισμενου αεροβολου απο pushka.eu

του εδωσα 3 μερες περιθοριο να απαντησει αλλα με εγραψε κανονικα οπως το περιμενα.

το τελευταιο μου μυνημα με τον συγκεκριμενο ''κυριο'' και το καστημα του.

as i see you dont care about what i say to you.
[2:14:24 μμ] dogo fight: this is not profesional
[2:14:27 μμ] dogo fight: but its ok
[2:14:32 μμ] dogo fight: you lose not me
[2:14:49 μμ] dogo fight: i will change the bottle for 50euros. but you lose more than this
[2:15:27 μμ] dogo fight: i gave you 2 days to answer
[2:15:49 μμ] dogo fight: and one last thing.
[2:16:00 μμ] dogo fight: when you sell a gun sell it new!
[2:16:19 μμ] dogo fight: i pay for a NEW gun not used
[2:20:27 μμ] dogo fight: you say me you have not used guns?   i send photos from your gun in greek forum.
[2:20:47 μμ] *** dogo fight εστάλη IMGP0957.JPG ***
[2:21:06 μμ] dogo fight: this is prove that the pakage was not opened?
[2:21:22 μμ] dogo fight: THIS IS A PROVE THAT WAS USED BOTTLE INSIDE.
[2:21:27 μμ] dogo fight: BUY BUY

δεν θα ασχοληθω ξανα με βουλγαρικη αγορα. εκανα το λαθος μια φορα και δεν την ξανα παταω
του εστειλα και την φωτογραφια που εδειχνε οτι ηταν φουλ στην ταινια οι συσκευασιες του και τελειωσα με την παρτη του.
εχασασε 2 φιλους αγοραστες αεροβολων και περιπου 4-5 ατομα που το σκευτοτανε να κανουν αγορα οπλου απο τον συγκεκριμενο. + καποιες αγορες σε διοπτρες και βολιδες απο μενα που ειχα κατα νου να κανω.

η δικια μου συμβουλη σε οποιον θελει να κανει αγορα απο εκει?
να ειναι ετοιμος να παραλαβει β διαλογης οπλο η εξαρτημα (οπως εχει ειπωθει και απο αλλα μελη του φορουμ για τα περι βουλγαριας online shop.)

αυτα.

Ρε μεγαλε δεν τον αφησες να παρει ανασα,ασε να σου εξηγηση πρωτα τι μπορει να γινει και μετα του λες οτι σε εχασε επο πελατη οτι δεν εισαι επαγγελματιας  και αντε γεια.
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: georgek στις 19 Δεκεμβρίου, 2011, 10:26:22 πμ
Φιλε dogo αν μου επιτρεπεις κι εμενα ενα σχολιο.
Καταλαβαινω και την απογοητευση σου και τον εκνευρισμο σου.
Πιστευω ομως οτι δεν το χειριστικες με τον καλυτερο τροπο...
Αφου του εστειλες φωτογραφιες και του εδειξες το προβλημα και αφου σου ειπε οτι θα σου απαντουσε επρεπε να περιμενεις λιγο ακομα.
Αν δεν σου απαντουσε, επρεπε παλι να επιμεινεις με δευτερο και τριτο mail μεχρι να κερδιζες αυτο που ηθελες και αυτο που δικαιουσουν.
Παντα βεβαια με το "μαλακο".
Δυστυχως, αυτος βρισκοταν σε πλεονεκτικη θεση αφου αν ηθελε σου εστελνε καινουργια φιαλη, αν οχι...απλα δεν σου εστελνε.
Με το τελευταιο mail σου και χανοντας την υπομονη σου εχασες και καθε πιθανοτητα να παρεις αυτο που ηθελες.
Τωρα γι' αυτο που λες οτι επρεπε αυτα να σου τα πει απο την αρχη και οτι δεν επρεπε να αμφισβητει το προβλημα που ειχε, εχεις δικιο αλλα τελικα ποιος βγηκε χαμενος και αδικημενος ?
Εσυ, γιατι τωρα  αναγκαζεσαι να αγορασεις καινουργια φιαλη και να την πληρωσης απο την τσεπη σου.
Anyway....εσυ ξερεις....
Ελπιζω να μην σου ξανατυχει ουτε εσενα ουτε κανεναν αλλο απο εμας κατι παρομοιο.

Φιλικα
Γιωργος.
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: dogo στις 19 Δεκεμβρίου, 2011, 10:34:57 πμ


Ρε μεγαλε δεν τον αφησες να παρει ανασα,ασε να σου εξηγηση πρωτα τι μπορει να γινει και μετα του λες οτι σε εχασε επο πελατη οτι δεν εισαι επαγγελματιας  και αντε γεια.



3 μερες Χ 1 ανασα το δευτερολεπτο = 259200 ανασες      ;D



Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: dogo στις 19 Δεκεμβρίου, 2011, 10:35:42 πμ
Φιλε dogo αν μου επιτρεπεις κι εμενα ενα σχολιο.
Καταλαβαινω και την απογοητευση σου και τον εκνευρισμο σου.
Πιστευω ομως οτι δεν το χειριστικες με τον καλυτερο τροπο...
Αφου του εστειλες φωτογραφιες και του εδειξες το προβλημα και αφου σου ειπε οτι θα σου απαντουσε επρεπε να περιμενεις λιγο ακομα.
Αν δεν σου απαντουσε, επρεπε παλι να επιμεινεις με δευτερο και τριτο mail μεχρι να κερδιζες αυτο που ηθελες και αυτο που δικαιουσουν.
Παντα βεβαια με το "μαλακο".
Δυστυχως, αυτος βρισκοταν σε πλεονεκτικη θεση αφου αν ηθελε σου εστελνε καινουργια φιαλη, αν οχι...απλα δεν σου εστελνε.
Με το τελευταιο mail σου και χανοντας την υπομονη σου εχασες και καθε πιθανοτητα να παρεις αυτο που ηθελες.
Τωρα γι' αυτο που λες οτι επρεπε αυτα να σου τα πει απο την αρχη και οτι δεν επρεπε να αμφισβητει το προβλημα που ειχε, εχεις δικιο αλλα τελικα ποιος βγηκε χαμενος και αδικημενος ?
Εσυ, γιατι τωρα  αναγκαζεσαι να αγορασεις καινουργια φιαλη και να την πληρωσης απο την τσεπη σου.
Anyway....εσυ ξερεις....
Ελπιζω να μην σου ξανατυχει ουτε εσενα ουτε κανεναν αλλο απο εμας κατι παρομοιο.

Φιλικα
Γιωργος.

ναι... η ουσια και το αποτελεσμα αυτο ειναι. εχεις δικιο.
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: tassos στις 19 Δεκεμβρίου, 2011, 11:26:37 πμ

  Από την παράθεση της ανταλλαγής μηνυμάτων πιστεύω και γω ότι ήθελε πιο ήπιο χειρισμό από την μεριά του φίλου dogo. Kάποια στιγμή φίλε μου dogo του είπες  '' τι θες να πείς οτι σου λέω ψέματα ? '' και από κει πέρα γύρισε το παιχνίδι εις βάρος σου καθως μπαίνει στην μέση ο ανθρώπινος εγωισμός και φυσικά με τίποτα και αυτός με την σειρά του δεν θα παραδεχόταν οτι σου λέει ψέματα ακόμα κι αν σου είπε στην πραγματικότητα.
  Και η δική μου αν θυμάσαι σύσταση και προτροπή ήταν να του περιγράψεις το θέμα σου όπως το ανέφερες στο φόρουμ όμως με ήρεμο και ήπιο τρόπο.
  Είχα και γώ 2-3 φορές μικροθεματάκια με αγορες από το ίντερνετ και όλα είχαν αίσιο τέλος. Δυστυχώς  όταν μπαίνει στη μέση ο εγωισμός καταστρέφονται άλλα.
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: dogo στις 19 Δεκεμβρίου, 2011, 12:01:59 μμ
προσπαθησα αλλα δεν κρατηθηκα φιλε μου τασο... τι να κανω   :-\
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: Kyriakos87 στις 19 Δεκεμβρίου, 2011, 12:22:19 μμ
προσπαθησα αλλα δεν κρατηθηκα φιλε μου τασο... τι να κανω   :-\

να ηρεμήσεις φιλε Σάκη και να χαρείς το όπλάκι σου. ;)
Αλλωστε μεσα απο το φορουμ θα καταλάβεις αν δεν το κατάλαβες οτι το (οποιο) χατσαν ειναι η αρχή.
Οπότε κάνε κράτει και αργότερα παιρνεις ενα αλλο και μετα ενα ακομα και πάει λέγοντας :D :D
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: georgek στις 19 Δεκεμβρίου, 2011, 12:28:00 μμ
Αυτο που λεει ο Κυριακος ειναι το πιο σωστο.
Οτι εγινε, εγινε...
Ξεχασε την δυσαρεστη "περιπετεια" που ειχες και προσπαθησε να ευχαριστηθεις το καινουργιο σου οπλο οσο μπορεις περισσοτερο ! ;)
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: Christopher στις 19 Δεκεμβρίου, 2011, 12:39:07 μμ
προσπαθησα αλλα δεν κρατηθηκα φιλε μου τασο... τι να κανω   :-\

να ηρεμήσεις φιλε Σάκη και να χαρείς το όπλάκι σου. ;)
Αλλωστε μεσα απο το φορουμ θα καταλάβεις αν δεν το κατάλαβες οτι το (οποιο) χατσαν ειναι η αρχή.
Οπότε κάνε κράτει και αργότερα παιρνεις ενα αλλο και μετα ενα ακομα και πάει λέγοντας :D :D


Και λεγοντας,λεγοντας,με την κουβεντα,να τα 10 οπλακια. ;) :D :D
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: xdionisis στις 19 Δεκεμβρίου, 2011, 23:43:11 μμ
Απο το συγκεκριμένο κατάστημα εξυπηρετήθηκα πολύ καλά. Σε 2 ημέρες μου έφτασε το δέμα στην Αθήνα, ήταν περιποιημένο και πολύ καλά προστατευμένο και όπως το περίμενα. Επίσης, απάντησε σε κάθε email που του έστειλα, άμεσα. Αντίθετα σε ελληνικό κατάστημα δεν απάντησαν καν σε κάποια απορία μου. Αυτό σημαίνει πως είτε έχουν τις φόρμες επικοινωνίας για εφέ ή απλώς με αγνόησαν.
Όσο λοιπόν έχουν τιμές που προσβάλλουν τη νοημοσύνη μας και κάκιστη εξυπηρέτηση, είμαι ικανός να παραγγέλνω και απο τις ΗΠΑ ακόμα και αn περνάω ολόκληρη διαδικασία παρά απο την Ελλάδα.
Και απο ότι βλέπω τις ανέβασαν τις τιμές τελευταία όλοι μαζί λες και ήταν συνενοημένοι. Πχ στο FX Verminator...
 
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: dogo στις 20 Δεκεμβρίου, 2011, 09:35:53 πμ
Απο το συγκεκριμένο κατάστημα εξυπηρετήθηκα πολύ καλά. Σε 2 ημέρες μου έφτασε το δέμα στην Αθήνα,


τι εγινε? μπηκε ο τυπος στο αμαξι (καμια φεραρι φανταζομαι) απο βουλγαρια και κατεβηκε Αθηνα με τα παντηλικια και τους κοφτες να χτυπανε κοκκινο για να προλαβει τον πελατη του ζεστο??  ??? ???
υπερβαλεις λιγο εδω φιλε η ειναι η ιδεα μου?

στα υπολοιπα που λες με τις τιμες συμφωνω, αν δεν βαλουν μυαλο τα ελληνικα καταστηματα θα μεινουν με το ..... στο χερι.
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: tassos στις 20 Δεκεμβρίου, 2011, 10:54:47 πμ

  Mπορεί και ή λύση με αγορές από την Κύπρο ,βουλγαρία , αγγλία και γερμανία  να μην υπάρχει σε λίγο καιρό γιατί δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει και το άν θα υπάρχει ευρωπαική ένωση αύριο ή αν θα είμαστε εμείς αύριο σ αυτήν. Ίσως οι σημερινές ευκαιρίες αγοράς από το ''εξωτερικό '' να φαίνονται σαν χαμένες ευκαιρίες αύριο.
  Τώρα θα πεί κανείς , αν  επέλθει πτώχευση ,βγούμε από την ευρώπη και δεν έχουμε τα απαραίτητα για την επιβίωσή μας θα μας απασχολούν ακόμα οι αγορές όπλων ?
   Κουβέντα να .....
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: accuracy lover στις 20 Δεκεμβρίου, 2011, 16:37:27 μμ

  Mπορεί και ή λύση με αγορές από την Κύπρο ,βουλγαρία , αγγλία και γερμανία  να μην υπάρχει σε λίγο καιρό γιατί δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει και το άν θα υπάρχει ευρωπαική ένωση αύριο ή αν θα είμαστε εμείς αύριο σ αυτήν. Ίσως οι σημερινές ευκαιρίες αγοράς από το ''εξωτερικό '' να φαίνονται σαν χαμένες ευκαιρίες αύριο.
  Τώρα θα πεί κανείς , αν  επέλθει πτώχευση ,βγούμε από την ευρώπη και δεν έχουμε τα απαραίτητα για την επιβίωσή μας θα μας απασχολούν ακόμα οι αγορές όπλων ?
   Κουβέντα να .....

        Τα πράγματα είναι απλά (έστω κι άν θέλουν να μας τα παρουσιάζουν κάποιοι σαν πολύπλοκα ή να τα βλέπουμε εμείς έτσι από δική μας λάθος εκτίμηση).
          - Άν μείνουμε στο "ευρω-μαντρί" κι αυτό παραμείνει ως έχει θα υπάρχουν τα καταστήματα αλλά δεν θα φτάνουν τα υποτιμημένα άχρηστα λεφτά μας για να αγοράσουμε κάτι που θέλουμε  (θα δίνουμε 3 μηνιάτικα για 2 τσιμούχες και 1 γράσσο).
          - Άν καταρρεύσει το "ευρώ-μαντρί" και οι ξεπουλημένοι αχυράνθρωποι που προσπαθούν ματαίως να μας πείσουν ότι κυβερνούν ακόμα με την εξουσιοδότησή μας συνεχίσουν την ίδια "γραμμή" με το νέο "ευρω-έκτρωμα" που θα προκύψει (την διάδοχη κατάσταση που υπάρχει στα σχέδια των "μεγάλων") πάλι "την βάψαμε" - θα αναπολούμε τα παλιά βλέποντας φωτογραφίες και κείμενα.
          - Άν ξεφύγουμε από το "ευρω-μαντρί" και ταυτόχρονα ξεφορτωθούμε δια παντός τον συρφετό των απατεώνων όλων ανεξαρτήτως των αποχρώσεων μπορούμε να ελπίζουμε σε κάτι πολύ καλύτερο - τότε πλέον θα μπορούμε να σχεδιάζουμε, να κατασκευάζουμε και να πουλάμε τα δικά μας Ελληνικά αεροβόλα, βλήματα, παρελκόμενα και αξεσουάρ και δεν θα χρειαζόμαστε τόσο τα καταστήματα της αλλοδαπής.
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: kallio στις 20 Δεκεμβρίου, 2011, 21:10:43 μμ
+1δις ,αλλα πως θα ξεφυγουμε απο το μαντρι ?
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: xdionisis στις 20 Δεκεμβρίου, 2011, 22:40:31 μμ
Απο το συγκεκριμένο κατάστημα εξυπηρετήθηκα πολύ καλά. Σε 2 ημέρες μου έφτασε το δέμα στην Αθήνα,


τι εγινε? μπηκε ο τυπος στο αμαξι (καμια φεραρι φανταζομαι) απο βουλγαρια και κατεβηκε Αθηνα με τα παντηλικια και τους κοφτες να χτυπανε κοκκινο για να προλαβει τον πελατη του ζεστο??  ??? ???
υπερβαλεις λιγο εδω φιλε η ειναι η ιδεα μου?

στα υπολοιπα που λες με τις τιμες συμφωνω, αν δεν βαλουν μυαλο τα ελληνικα καταστηματα θα μεινουν με το ..... στο χερι.

Φίλε και όμως έτσι έγινε. Παρασκευή μεσημέρι το παρήγγειλα και το είχα Τρίτη μεσημέρι στο σπίτι. Ουσιαστικά 2 εργάσιμες μέρες είναι. Και παρά το γεγονός ότι χάρηκα, ταυτόχρονα εκνευρίστηκα πολύ γιατί ακόμα και η τριτοκοσμική Βουλγαρία είναι τελικά πιο σοβαρή χώρα απο εμάς.
Που να σου διηγηθώ και ιστορίες απο ΗΠΑ με τα ΕΛΤΑ (που κάπως βελτιώθηκαν) αλλά θα βγω offtopic.
+1δις και απο εμένα για τον accuracy lover, ειδικά για τα ελληνικά αεροβόλα. Πήξαμε στους εμπόρους σε αυτή τη χώρα. Έναν παραγωγό-κατασκευαστή να δούμε πια. Που υπάρχουν αλλά δεν τους αφήνουν στην κυριολεξία.
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: GEORGEGR στις 20 Δεκεμβρίου, 2011, 22:44:18 μμ
http://www.youtube.com/watch?v=PKUDTPbDhnA&feature=g-all-u&context=G299c84dFAAAAAAAACAA
 ;D ;D
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: PIPERMAN στις 20 Δεκεμβρίου, 2011, 23:43:08 μμ
http://www.youtube.com/watch?v=PKUDTPbDhnA&feature=g-all-u&context=G299c84dFAAAAAAAACAA
 ;D ;D

Πάλι καλά δηλαδή να λέμε με τα ΕΛΤΑ... :D :D :D ;D ;D ;D
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: MASTORAS στις 21 Δεκεμβρίου, 2011, 08:29:33 πμ
Ειδατε ομως πως τον τσακωσε τον <<μαγκα>> η καμερα. Αυτο σιγουρα δεν πιστευω οτι ειναι στημενο (λογω του οτι φαινεται ευδιακριτα η φιρμα και επισυρει αγωγες).
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: Kyriakos87 στις 02 Απριλίου, 2012, 18:13:22 μμ
http://www.youtube.com/watch?v=PKUDTPbDhnA&feature=g-all-u&context=G299c84dFAAAAAAAACAA
 ;D ;D


http://www.youtube.com/watch?v=4ESU_PcqI38&feature=relmfu  :P :P
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: blackxx στις 02 Απριλίου, 2012, 20:17:55 μμ
Πριν μερικες μερες διαπιστωσα οτι ο αλουμινενιος κυλινδρος της PRELUTEC που ειχα παρει τον Δεκεμβριο για το WALTHER εχανε αερα απο το οργανο με αποτελεσμα σε 2 ημερες η πιεση να πεφτει απο τα 300 bar στα 150.

Εστειλα e-mail στην PRELUTEC εξηγωντας το προβλημα μαζι με αυτην την φωτογραφια :

(http://i1110.photobucket.com/albums/h459/blackxx2/th_DSCN0096.jpg) (http://s1110.photobucket.com/albums/h459/blackxx2/?action=view&current=DSCN0096.jpg)

Ελαβα απαντηση μεσα σε λιγες ωρες !!!
Μου εγραφαν οτι λυπουνται γιαυτο που συνεβη και ζητουσαν διευθυνση για να μου στειλουν καινουριο οργανο.

Εστειλα διευθυνση, και σημερα το πρωι.....

(http://i1110.photobucket.com/albums/h459/blackxx2/th_DSCN0208.jpg) (http://s1110.photobucket.com/albums/h459/blackxx2/?action=view&current=DSCN0208.jpg)

(http://i1110.photobucket.com/albums/h459/blackxx2/th_DSCN0209.jpg) (http://s1110.photobucket.com/albums/h459/blackxx2/?action=view&current=DSCN0209.jpg)

(http://i1110.photobucket.com/albums/h459/blackxx2/th_DSCN0210.jpg) (http://s1110.photobucket.com/albums/h459/blackxx2/?action=view&current=DSCN0210.jpg)


ΕΥΓΕ !!!



Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: georgek στις 02 Απριλίου, 2012, 20:24:17 μμ
Αυτό είναι after sales service...!!!
Τίτλος: Απ: Προβλήματα απο αγορές στο εξωτερικό
Αποστολή από: alpha-63 στις 02 Απριλίου, 2012, 21:27:59 μμ
Στέλιο, εξαιρετική αντιμετώπιση από την prelutec ! 'Εχω και εγώ προμηθευτεί μιά φιάλη της για το Hammerli AR 20, ελπίζοντας να μην υπάρξει παρόμοιο θέμα, η σοβαρότητα που αντιμετωπίζουν τον πελάτη τους είναι μεγάλη σιγουριά... :)