Γενικά => Νομικά Θέματα => Μήνυμα ξεκίνησε από: Giorgos στις 14 Απριλίου, 2008, 15:48:14 μμ

Τίτλος: Περί "επιβλαβών"
Αποστολή από: Giorgos στις 14 Απριλίου, 2008, 15:48:14 μμ
Σε ένα παλιό τεύχος απο το ΈΘΝΟΣ ΚΥΝΗΓΙ είχε ένα θέμα για εκαθάρριση αγροκτήματος απο αρουραίους με ένα DIANA αεροβόλο όπου αν χρησιμοποιούνταν ένα 12αρι θα γέμιζε ο τόπος εξαερωμένα ποντίκια και θα θορυβούσε τους γείτονες.Μάλιστα ο συντάκτης έγραφε και τις απορίες του σχετικά με τον ασαφή νόμο.Η θήρα με αεροβόλο δεν επιτρέπεται αλλά τι γίνεται στην περίπτωση που έχουμε πρόβλημα στο ίδιο μας το κτήμα.Όλα τα έχουμε δει σε αυτή την χώρα το μόνο που απομένει έστω και αν φαντάζει σενάριο για κωμική ταινία είναι να δούμε να σέρνουν κανέναν μέσα γιατί κουρούνες είχαν γεμίσει την αυλή του η ποντίκια την αποθήκη του και δεν τα άφησε τα ζωάκια στην ησυχία τους!!
Τίτλος: Απ: Περί "επιβλαβών"
Αποστολή από: papazlis euthimios στις 14 Απριλίου, 2008, 23:51:43 μμ
Eπισης οταν βαζουμε ποντικοπαγιδες, ποντικοφαρμακα, ή οταν η νοικοκυρα κυνηγα τον αρουραιο με την σκουπα της αυτες οι πραξεις θεωρουνται λαθροθηρια ?
Τίτλος: Απ: Περί "επιβλαβών"
Αποστολή από: Finman στις 15 Απριλίου, 2008, 15:17:12 μμ
isos i lysi that itan na ginei protasei apo tous kinigetikous sylogous gia diahorismo ti einai epivlaves kai ti einai thirama. Edo uparhei kanonismos pou xehorizei metaxi epivlavon (pou mporoun na kynigithoun me opoiodipote diametrima, kathos kai ti nyhta me lampa) kai thiramaton (pou ehoun kleistes epohes kai kanones gia ta opla me ta opoia mporoun na kynigithoun). Ean then xekinisei apo kapou pote then tha diorthothei afti i (elliniki) katastasi.

Finman
Τίτλος: Απ: Περί "επιβλαβών"
Αποστολή από: Einhorn στις 15 Απριλίου, 2008, 22:49:05 μμ
Το έθεσαν πολύ όμορφα και ο Ευθύμης (κι εγώ είχα αυτή τη συγκριτική απορία πολλές φορές) και ο FINMAN. Όμως....
Ναι πρέπει να αλλάξουν κάποια στιγμή οι κανονισμοί και νόμοι για το κυνήγι στην Ελλάδα. Μήπως όμως πριν απαιτήσουμε την διόρθωση του παραλογισμού από τους νομοθέτες μας πρέπει να αποδείξουμε κι εμείς οτι είμαστε ικανοί να τους ακολουθήσουμε;
Για παράδειγμα, ασχετά πο το τι ισχύει σήμερα δε θα ήταν καλή ιδέα οι διάφοροι συλλόγοι κυνηγών ή ομίλων σκοπευτηρίων να έκανα παρουσιάσεις ή και σεμινάρια για το πως χειρίζονται αυτά τα πράγματα σε άλλες χώρες τις Ευρώπης. Να προηγηθεί δηλαδή με κάποιο τρόπο η ενημέρωση της εφαρμογής;
Εχω γεννηθεί στη Γερμανία και σχεδόν κάθε 2 χρόνια πηγαίνω μια μικρή εκδρομή στο Μόναχο. Πιστέψτε με έχω σιχτιρίσει πολλές φορές τους νόμους και την οργάνωση (κυρίως) της Ελλάδας, αλλά δε πάμε κι εμείς πίσω....
Τίτλος: Απ: Περί "επιβλαβών"
Αποστολή από: Finman στις 16 Απριλίου, 2008, 00:04:27 πμ
Agapite STF,

to problima stin ellada einai oti o mesos ellinas den pistevei oti o nomos ishyei gia afton... synepos eimai poli skeptikos oti tha mporesoun ta meli sylogon na pistepsoun oti prepei na akolouthisoun ena nomo...
Xana kai xana i politieia apodykneiei oti den eina axiopisti kai, fysika, othei ton ellina stin paranomia. To provlima einai oti apo edo kai empros einai malon adynato (an ohi adynato, sigoura poly dyskolo) na vrethei genia ellinon pou tha pistepsei stin ypotagi sto gramma tou nomou.... Prepei pantos kapou na ginei mia arhi, kai pistevo oti fora opos kai afto einai ena helidoni. Mporei na ferei kiala kai na ginei anoixi....

Filika,

Finman
Τίτλος: Απ: Περί "επιβλαβών"
Αποστολή από: Einhorn στις 16 Απριλίου, 2008, 00:10:12 πμ
Εγώ πάλι είμαι αισιόδοξος,
το συναντώ στο δρόμο από την συμπεριφορά των οδηγών, το βλέπω στις συζητήσεις στις παρέες μου, όσο ταξιδεύουμε βλέπουμε και έξω από το μικρό μας Ελλαδικό χώρο τι γίνεται και πόσο καλύτερα θα μπορούσαν να είναι τα πράγματα! Το φοβερό είναι η ταχύτητα με την οποία συμμορφωνόμαστε όταν πάμε κανένα ταξιδάκι "έξω".
Μπορεί να αργούν τα πράγματα λίγο εδώ, αλλά σχεδόν αναγκαστικά θα βελτιωθούμε!
Η σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ κράτους-πολίτη είναι που λείπει, αλλά η ηλεκτρονική εποχή το απαιτεί και το επιβάλει (δυστηχώς).
Τίτλος: Απ: Περί "επιβλαβών"
Αποστολή από: Eliminator στις 16 Απριλίου, 2008, 20:44:51 μμ
Μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση (δηλαδή σε 10000... χρόνια) μη δίνετε δικαιώματα γιατί υπάρχουν παντού καλοθελητές. Δυστυχώς πρέπει να κρυβόμαστε σαν εγγληματίες ακόμα και στο δικό μας χώρο!
Τίτλος: Απ: Περί "επιβλαβών"
Αποστολή από: Giorgos στις 16 Απριλίου, 2008, 21:49:30 μμ
Μία ακόμη σημείωση.Ο αρουραίος δεν είναι στα θηρεύσιμα είδη και φυσικά με ότι τρόπο τον σκοτώσεις καλό κάνει.Άρα δεν μπορεί να θεωρεί λαθροθηρία.Αν δηλαδή σκοτώσω ένα φίδι που βρήκα στην αυλή μου θα είναι λαθροθηρία και αυτό.Κάπου κάποιοι ερμηνευτές των νόμων έχουν μπερδέψει τα αυγά με τα πασχάλια.Και τέλος ποια η διαφορά να γεμίσω το κτήμα μου με φάρμακα η να τα αφαιρέσω με ένα αεροβόλο.Πρέπει να οριστεί ΤΙ είναι λαθροθηρία γιατί οι πραγματικοί λαθροθήρες είναι έξω και κάνουν πάρτι και αυτός που θα σκοτώσει μια αλεπού που του ρήμαξε το κοτέτσι μπορεί να τον βαφτίσουν λαθροθήρα.
Τίτλος: Απ: Περί "επιβλαβών"
Αποστολή από: Einhorn στις 16 Απριλίου, 2008, 23:34:24 μμ
...η συγκριτκή απορία που λέγαμε...
Τίτλος: Απ: Περί "επιβλαβών"
Αποστολή από: papazlis euthimios στις 16 Απριλίου, 2008, 23:59:10 μμ
πριν 10 χρονια ειχαμε 80 κοτες περιφραγμενες με συρμα 3 μετρα υψος και μπηκε κουναβι και τις επνιξε ολες. Περυσι μας εφαγαν ολα τα συκα οι κισσες . Αλλο ειναι να ασκεις το αθλημα του κυνηγιου και αλλο να προτατευεσαι....
Τίτλος: Απ: Περί "επιβλαβών"
Αποστολή από: GIORGOS_KOZANI στις 17 Απριλίου, 2008, 18:36:20 μμ
διαβάζοντας τα σχόλια σας βλέπω οτι τα μπερδέψατε λιγάκι τα πράγματα. το να φυλάξουμε την περιουσία μας ή τα ζωντανά μας σε ενα ιδιόκτητο χωρο ειναι λογικό και σωστό αλλά δεν μπορεί το αεροβόλο να είναι το ίδιο με την ποντικοπαγίδα ή το ποντικοφάρμακο, όταν σηκώσεις το όπλο να ρίξεις το πουλί που σε ρημάζει τα δέντρα σε γωνία 45 μοιρών ξέρεται μέχρι που μπορεί να φτάσει η βολίδα? ένα δυνατό όπλο μπορεί να φτάσει και να ξεπεράσει τα 300μετρα. η βολίδα δεν γνωρίζει ιδιωτικό ή δημόσιο χώρο. κάτσε μέσα στο σπίτι και ρίξε από το πρωί μέχρι το βράδυ δεν θα σε πει κανείς τίποτα, μια αν σε ξεφύγει από το παράθυρο και πάει στον γείτονα τότε θα δώσεις λόγο στις αρχές. το ποντικοφάρμακο δεν πρόκειται να πάει στον γείτονα η βολίδα θα πάει ακόμα και αν ο γείτονας ή ο πεζός ή αυτός που κάθετε κάπου που θα είναι αρκετά μακριά. ξέρετε ποιος μπορεί να βρίσκετε και που μέσα σε αυτήν την ακτίνα γύρο από το κτήμα σας? υπάρχουν κάποιες συσκευές για τα βλαβερά πουλιά που κάνουν θόρυβο για να τα διώχνουν ακόμα και όταν εμείς λείπουμε επίσης σε ένα κτήμα με σπίτι ή ζώα, δυο γάτες και ένας σκύλος είναι η καλύτερη λύση και την ξέρουμε όλοι. εγώ είμαι μόνιμος κάτοικος εξοχικής κατοικίας έξω από την πόλη της Κοζάνης τα γνωρίζω καλά τα προβλήματα που αναφέρατε. στην προκειμένη περίπτωση το αεροβόλο θα ικανοποιήσει τα δικά μας ένστικτα και δεν θα λύσουμε τα προβλήματα. τα βλαβερά ζώα αισθάνονται τους φυσικούς κινδύνους και όχι τα όπλα. εγώ έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου όταν βγάζω το αεροβόλο έξω, ο νόμος έχει εμπιστοσύνη σε μένα???     
Τίτλος: Απ: Περί "επιβλαβών"
Αποστολή από: destro στις 06 Ιουλίου, 2008, 13:09:25 μμ
Απορω πως ενα τοσο ενδιαφερον θεμα εμεινε ανενεργο για τοσο μεγαλο διαστημα. σιγουρα ενα αεροβολο δεν μπορει να συγκριθει με ποντικοπαγιδες και ποντικοφαρμακα για ευνοητους λογους. απο την αλλη πλευρα βεβαια μια διαταξη στον νομο που να αφορα την σε καποιες περιπτωσεις ενδεδειγμενη χρηση του αεροβολου σε εξοχικες κατοικιες κυριως, νομιζω πως θα ηταν προς την σωστη κατευθηνση. ο φιλος Einhorn εχει δικιο: οι κυνηγετικοι και σκοπευτικοι συλλογοι καλο θα ηταν να δραστηριοποιηθουν περισσοτερο σε αυτο το θεμα.
Τίτλος: Απ: Περί "επιβλαβών"
Αποστολή από: Einhorn στις 06 Ιουλίου, 2008, 17:01:24 μμ
Εκτός θέματος αλλά σχετικό με την απορία σου.
Κι εγώ με τη σειρά μου απορώ πως τόσα όμορφα θέματα δεν διαβάζονται από τόσα πολλά νέα μελή και προτιμούν τον δρόμο της απευθείας απάντησης στις ερωτήσεις τους, ενώ με λίγο κόπο-διάβασμα θα έβρισκαν και απαντήσεις και πολλά θέματα να συμμετάσχουν!
Ας είναι η απορία σου μια καλή προτροπή σε όλους αυτούς.
Και συνεχίζουμε....
Τίτλος: Απ: Περί "επιβλαβών"
Αποστολή από: tsakolakos στις 09 Ιουλίου, 2008, 09:11:52 πμ
epitrepete i dilitiriasi korakoidon kai oxi to kinigi tous me arovola ??? ??? ???ELLAS STO MEGALIO SOU ;D ;D ;D
Τίτλος: Απ: Περί "επιβλαβών"
Αποστολή από: Shotgun στις 16 Ιουλίου, 2008, 15:00:24 μμ
Δεν το πιάνετε το θέμα! Επιτρέπεται η δίωξη επιβλαβών, πχ αρουραίων αλλά όχι το κυνήγι τους για έναν απλό λόγο: το κυνήγι είναι ευχαρίστηση και κάποιοι ιεραπόστολοι στη διοίκηση ανατριχιάζουν στην ιδέα ότι ο πολίτης μπορεί να κάνει κάτι που τον ευχαριστεί. Μην υποτιμάτε την ιεραποστολική διάθεση μερικών. Αυτή η διάθεση ευθύνεται για την ανυπαρξία σκοπευτηρίων, την άρνηση αναγνώρισης του IFT, και όλες τις άχρηστες απαγορεύσεις που φορτώνονται στο κεφάλι μας.

Οσο για τον διαχωρισμό μεταξύ επιβλαβών και μη, αυτός υπήρχε, μέχρι που τον κατάργησε ένας ΓΓ υπουργείου που σήμερα είναι σε εντελώς΄αλλο χώρο και κανείς δεν τον θυμάται. Κατά την θητεία του  όμως κατάφερε να περάσει αυτή την οικολογική ιδεολογική παπαριά που μας ταλαιπωρεί ακόμη.

Τελικά το πρόβλημα είναι σεξουαλικό με την έννοια ότι μερικοί δημόσιοι λειτουργοί δεν κατανονοούν την έννοια της ευχαρίστησης, ή την συγχέουν με αυτό που τους είπε η μαμά τους ότι είναι κακό πράγμα. Και ναααα οι απαγορεύσεις.

Το πρόβλημα δεν σταματά με τους δημόσιους λειτουργούς. Εχει και κάτι προέδρους συλλόγων, κυνηγετικών και σκοπευτικών, που γυαλίζει το μάτι τους όταν εξιστορούν πως κατάφεραν να περάσουν μια απαγόρευση, πχ το κυνήγι σε μερικές δεκάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα, ή την απαγόρευση εμπροσθογεμών στα σκοπευτήρια.

Οι υπόλοιποι φταίμε που δεν τους καταψηφίζουμε. Αφήνουμε τους πνευματικά ανάπηρους να μας καταπιέζουν.
Τίτλος: Απ: Περί "επιβλαβών"
Αποστολή από: retsiniaris στις 02 Σεπτεμβρίου, 2008, 09:55:58 πμ
τελικα μπορω να σκοτοσω εναν αρουραιο με το αεροβολο χωρις να ειμε παρανομος ΝΑΙ η' ΟΧΙ???
Τίτλος: Απ: Περί "επιβλαβών"
Αποστολή από: Eliminator στις 02 Σεπτεμβρίου, 2008, 10:04:34 πμ
Φυσικά και μπορείς να σκοτώσεις έναν αρουραίο με το αεροβόλο σου χωρίς να είσαι παράνομος. Αν το χρησιμοποιήσεις για ρόπαλο δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα! ;D ;D ;D
Τίτλος: Απ: Περί "επιβλαβών"
Αποστολή από: feugatos στις 02 Σεπτεμβρίου, 2008, 10:04:55 πμ
Οχι.

Οταν προσπαθεις να σκοτωσεις η σκοτωνεις με το αεροβολο σου κανεις παραβαση, ακομη και μεσα στο σπιτι σου.
Ακομη κι αν κανεις βληματα με αλουμινοχαρτο και κυνηγας μυγες στο τζαμι του σαλονιου σου.

Νικος
Τίτλος: Απ: Περί "επιβλαβών"
Αποστολή από: nickblade στις 02 Σεπτεμβρίου, 2008, 11:35:08 πμ
Πιστευω οτι ολα εξαρτωνται απο το ποσο καλα θα κρυψης το πτωμα του αρουραιου, και να ξεφορτωθεις και τους αλλους αυτοπτες μαρτυρες αρουραιοι που ισως υπαρχουν. Ετσι που να μην μπορει να σε καρφωσει κανενας ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Νικολας
Τίτλος: Απ: Περί "επιβλαβών"
Αποστολή από: accuracy lover στις 02 Σεπτεμβρίου, 2008, 12:22:08 μμ
                  Είσαι σίγουρος ότι αυτό είναι αρκετό φίλε Νικόλα; Μ' αυτά που βλέπω στην tv (CSI Miami - Las Vegas - New York) δεν νομίζω να είναι και τόσο απλό - φαντάζεσαι να πιστοποιήσουν το DNA σου από το ελάχιστο ίχνος σάλιου που μπορεί να έχεις αφήσει πάνω στο βλήμα; Ποτέ πιά δεν θα βάζουμε τα βλήματα στο στόμα!
Τίτλος: Απ: Περί "επιβλαβών"
Αποστολή από: SNIPER22121976 στις 02 Σεπτεμβρίου, 2008, 12:23:42 μμ
H απλα τα βαζεις στο στομα αλλα δεν σκοτωνεις
Τίτλος: Απ: Περί "επιβλαβών"
Αποστολή από: nickblade στις 02 Σεπτεμβρίου, 2008, 12:25:12 μμ
Σωστος δεν το σκευτηκα!!! :o :o :o δικε μου δεν τη γλυτωνεις μετα με τιποτα! ;D ;D ;D

Νικολας
Τίτλος: Απ: Περί "επιβλαβών"
Αποστολή από: accuracy lover στις 02 Σεπτεμβρίου, 2008, 12:31:40 μμ
            Άν όμως έχεις σκοτεινό μυαλό... Μπορείς να τα δώσεις σε κάποιον άσχετο με το θέμα (αφελή ή κάποιον που αγαπάς πολύ ! - όλοι μας γνωρίζουμε από κανά - δυό τέτοιους, καταλαβαίνεις τι εννοώ) και να τον καταφέρεις να τα βάλει στο δικό του στόμα. Η συνέχεια είναι προβλέψιμη μάλλον... Άλλος θα τραβολογιέται μετά προσπαθώντας να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας!
Τίτλος: Απ: Περί "επιβλαβών"
Αποστολή από: nickblade στις 02 Σεπτεμβρίου, 2008, 12:38:14 μμ
Φιλε accuracy lover ωρες ωρες με τρομαζεις!!! :o :o :o ;D ;D ;D
Τίτλος: Απ: Περί "επιβλαβών"
Αποστολή από: SNIPER22121976 στις 02 Σεπτεμβρίου, 2008, 12:40:43 μμ
            Άν όμως έχεις σκοτεινό μυαλό... Μπορείς να τα δώσεις σε κάποιον άσχετο με το θέμα (αφελή ή κάποιον που αγαπάς πολύ ! - όλοι μας γνωρίζουμε από κανά - δυό τέτοιους, καταλαβαίνεις τι εννοώ) και να τον καταφέρεις να τα βάλει στο δικό του στόμα. Η συνέχεια είναι προβλέψιμη μάλλον... Άλλος θα τραβολογιέται μετά προσπαθώντας να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας!
μην του βαζεις τετοιες ιδεες ειναι ικανος να παρει δικες μου βολιδες και να παιζει.(φιρι φιρι το πατε να μου κοψετε το χουι)
Τίτλος: Απ: Περί "επιβλαβών"
Αποστολή από: accuracy lover στις 02 Σεπτεμβρίου, 2008, 12:44:54 μμ
         Ανάθεμα τα ρημάδια τα σήριαλ και τις ταινίες μυστηρίου με δύσκολους γρίφους (που είναι η αδυναμία μου - το ομολογώ)... Με έχουν κάνει και υποψιάζομαι το καθετί ! Βάζει λίγο το χεράκι του κι ο  Λιακόπουλος  και.... δεν αργεί να γίνει το κακό. Οι συνομωσίες πάνε σύννεφο ! Άντε να βρείς άκρη μετά!
Τίτλος: Απ: Περί "επιβλαβών"
Αποστολή από: Orome στις 09 Απριλίου, 2009, 14:06:55 μμ
Διαβάζω σε φόρουμ του εξωτερικού αναφορές σε κυνήγια "επιβλαβών".
Σε αυτά εκτός από αρουραίους και ποντίκια βλέπω ότι κυνηγούν σκίουρους αλλά και πολλά κοράκια, καρακάξες και διάφορα άλλα "μαυροπούλια".
Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω κυρίως είναι ο χαρακτηρισμός των κορακοειδών ως επιβλαβών. Έχω την εντύπωση ότι αυτά τα πουλιά ως πτωματοφάγα είναι μάλλον χρήσιμα αλλά βλέπω αναφορές ότι κάνουν ζημιά στις καλλιέργειες. Αυτή η ζημιά τι έκταση έχει δηλαδή; Επίσης βλέπω και το εξής: Ενώ ένα κορακοειδές χαρακτηρίζεται ως επιβλαβές όταν βρίσκεται μέσα σε καλλιέργειες και έτσι το κυνηγούν, τα ίδια είδη κυνηγιούνται και σε περιοχές χωρίς καλλιέργειες. Εκεί τι ακριβώς εκτεταμένη ζημιά προκαλούν;

Θέλω να διευκρινίσω ότι τα ερωτήματά μου είναι ειλικρινή και δεν υποκρύπτουν ειρωνία.
Δεν είμαι κυνηγός αλλά εάν επιτρεπόταν στην Ελλάδα το κυνήγι με αεροβόλο θα γινόμουν σίγουρα. Αυτό όμως που δεν δέχομαι είναι η θήρευση ζώων χωρίς αυτά να τρώγονται αλλά (εάν δεν είναι βρώσιμα) ούτε και να προκαλούν κάποια αποδεδειγμένη σοβαρή ζημιά.

Ευχαριστώ
Τίτλος: Απ: Περί "επιβλαβών"
Αποστολή από: ozzy1948 στις 09 Απριλίου, 2009, 14:42:31 μμ
Τα κορακια και οι καρακαξες, καταστρεφουν φωλιες αλλων πουλιων και μαζι μ αυτες τα αυγα τους.
Τίτλος: Απ: Περί "επιβλαβών"
Αποστολή από: sniperman στις 09 Απριλίου, 2009, 14:56:06 μμ
Οι καρακάξες κυρίως ειναι πολύ καταστροφικές στο θέμα τον αυγών!Απο την φυση ειναι προορισμένα στο να ελεγχουν τον πληθυσμό τον πουλιων μαζι με τα γερακια, καργιες, κορακια,κουκους και γενικώς του κυνηγούς.
Τωρα απλα εξαφανίζουν εναν ήδη υπο πιεση, λογω του ανθρωπου, πληθυσμό πουλιών .
Ο πληθυσμός της καρακαξας αυξανει γιατι δεν εχει αντιπαλους ουτε και προβλημα φαγητου(τρωει τα παντα! σκουπιδια, πτωματα) οποτε οτι ωδικό πουλι ή κυνήγι που είναι ενδημικό  έχει έντονο πρόβλημα αναπαραγωγής.
Στην περιοχη μου τουλαχιστον η καρακάξα ειναι το μονο πουλι που θα δεις σιγουρα καθε μερα και σε μεγάλους αριθμούς.
Μετα ακολουθουν οι καργιες.
Τίτλος: Απ: Περί "επιβλαβών"
Αποστολή από: luger42 στις 09 Απριλίου, 2009, 16:29:09 μμ
στην Ελλαδα κηρύσσονται επιβλαβη με αποφαση του δασαρχειου
οταν παρατηρηθει υπερπληθυσμος φετος στη Λαρισα απο οτι μου
ειπαν για καθε 150 ? πουλια εδιναν δωρο μια αδεια κυνηγιου και
τα φυσιγγια
οσο για τα μαυροπουλια ειναι κυριολεκτικα " ακριδες " οπου πεσουν
δεν αφηνουν καρπο για δειγμα
Τίτλος: Απ: Περί "επιβλαβών"
Αποστολή από: vasilis στις 09 Απριλίου, 2009, 19:29:29 μμ
Δεν ειναι μονο αυτο παιδες.Τα ζωα αυτα εχουν την ταση να υπερθηρευουν δηλ. να σκοτωνουν περισσοτερα θηραματα απο αυτα που θα τους εφτανε να χορτασουν και να επιβιωσουν.Αν φθασουν στο σημειο αυτο ειναι πολυ λογικο να χαραχτηριστουν ως επιβλαβη.Επισης ακομα και αν δεν ηταν ετσι τα πραγματα σε ορισμενες περιοχες που υπαρχουν προστατευμενα ειδη θα επρεπε να υπαρχουν παρετερω ελεγχοι στον πληθυσμο των επιβλαβων για να εξασφαλισουμε το μελλον των επι προστασια ζωων.Σε ελλαχιστες βεβαια περιπτωσεις γινονται οφελιμα ειδη αλλα αργα η γρηγορα οταν οι πληθησμοι τους αυξανονται τοτε επανερχονται παλι στην μαυρη λιστα.Γι αυτο το σωστο ειναι να γινεται πρωτα μια ερευνα απο επιστημονες(θηραματολογους,ορνιθολογους κλπ)με σκοπο να μελεταται η αρπακτηκοτητα τους και ο πληθυσμος τους κατα τοπους και μετα να κρινονται αν ειναι η δεν ειναι επιβλαβη.
Τίτλος: Απ: Περί "επιβλαβών"
Αποστολή από: hw95/0.22 στις 09 Απριλίου, 2009, 20:58:42 μμ
δεν θα πω παπαντζα !! ακουστε το και αυτο εχω δει καρακαξες και καργιες να χτυπουν κουταβι για να το φανε !!!
εχουν ακριβως την ιδια τεχνικη με τους γυπες και τα αλλα ορνεα χτυπαν το θυμα στα ματια και το τυφλωνουν !!αυτο μετα καπου πεφτει ,χτυπαει κτλ και μετα το αποτελιωνουν
χωρια που ρημαζουν τα παντα φωλειες ,αυγα ,καλιεργιες (μεχρι και το σταρι στην σπορα το ξεθαβουν και το τρωνε ουτε εντομοκτονο τα πιανει ουτε τπτ )
ειναι τα μονα ζωντανα  (μαζι με τα ποντικια ) που σηκωνω το οπλο σε οτι δηποτε αλλο το θεωρω εγκλημα (και σ αυτα εγκλημα ειναι αλλα ....πταισμα !! :) :) :)δεν εχει σοβαρες ποινες  ;D ;D ;D) οσο για τα μαυροπουλια εδω στα μερη τα λεμε ψαρονια ανηουν και αυτα στα κορακοειδη και εχουν οντως και αυτα καταστροφικες συνηθειες και ειδηκα αυτην την εποχη οπου εχουμε υπερπλυθησμο μιλαμε πετανε σε κατι κοπαδια μαυριζει ο ουρανος

αλλα ξερετε κατι ωρες -ωρες λεω και αυτα ψυχη εχουν ,κριμα ειναι........(μαλλον πρεπει να με δει γιατρος  ;D ;D ;D)
Τίτλος: Απ: Περί "επιβλαβών"
Αποστολή από: luger42 στις 09 Απριλίου, 2009, 21:40:51 μμ
με λειοκαννο δεν τους χαριζω αλλα λυπαμαι τα φυσιγγια
( τα federall κοστιζουν ) μακαρι να επιτρεποταν τα Α/Β
( ο γιατρος απλα με κοιταει με απορια δεν καταλαβαινω γιατι) :D :D
Τίτλος: Απ: Περί "επιβλαβών"
Αποστολή από: 2MK στις 09 Απριλίου, 2009, 22:11:57 μμ
Να πω τι εχω παρατηρήσει ως κυνηγος.

Σε οτι αφορά πουλια,τα κορακοειδή οντως ειναι επιβλαβη και κανουν οτι αναφερεται σε παραπανω μηνυματα.
Δεν πιστευω ομως οτι ειναι τελικα τοσο επιβλαβη καθότι τους εχουμε κακομάθει ....
Στο βουνό πηγαινω μερα παραμερα  για βόλτα αλλα περισσοτερο για το σκύλο,περα απο την εκπαιδευση ,ειναι κατι που του αρεσει και του δινω 1-1,5 ωρα,και ειναι πανευτυχής  :)  Στα βουνα λοιπον ,δεν εχω παρατηρησει πληθωρα κορακοειδών.
Παραγουμε τοοοοοοοοοοοοσο σκουπιδι ,εχουμε τόοοοοοοοοοοοοοσες χωματερές , που βρισκουν ευκολη τροφη και εχουν οπως ειπα και αυτα κακομάθει.Αυτο ευνοεί την αναπτυξή τους και τον υπερπληθυσμό τους ειδικα σε αστικα κεντρα.Απο την αλλη,η συνεχης συρικνωση και υποβάθμιση του φυσικου περιβάλλοντος,επηρεαζει αρνητικά τους πληθυσμους αλλων μη επιβλαβων πουλιών κ.τ.λ τα οποία και χρόνο με το χρόνο μειονεκτούν εναντι των επιβλαβων.
Κυριως η ζημια που κανουν τα κορακοειδή γινεται με την καταστροφη αυγων-φωλιων των αλλων πουλιων.
Εχουν αναφερθει και περιπτωσεις που τις ειδαν να επιτιθονται σε φρεσκογεννημενα μικρά θηλαστικων,πχ κουταβια οπως αναφερθηκε ηδη.
Συνηθως ενεργουν ομαδικά.

Αυτο που νομίζω οτι εχει αυξηθεί αρκετά στα βουνά ειναι η κίσσα,που επισης καταστρεφει φωλιες-αυγά και ειναι παμπόνηρη/πανεξυπνη  ,οπως αλλωστε και ολα κορακοειδή.Το χειμωνα βεβαια τρεφεται με τα βαλανιδια αλλα μετα το χειμωνα κανει τη ζημιά της.

Τίτλος: Απ: Περί "επιβλαβών"
Αποστολή από: Kyriakos87 στις 10 Απριλίου, 2009, 00:44:33 πμ
Την ίδια ερωτηση την ειχε κανει και ο einhorn παλαιότερα.
Αμα το βρω θα τα ενώσω για να έχουμε περισσοτερες απαντήσεις.

Κυριάκος.
Τίτλος: Απ: Περί "επιβλαβών"
Αποστολή από: GEORGE A στις 10 Απριλίου, 2009, 02:40:00 πμ
Λογο πανσεληνου αποψε διανυκτερευω.. ??? ??? ???

Και διαβαζωντας τα γραφωμενα σας ηρθε ο συνηρμος......

υπαρχει ενα ειδος που εχει ολα τα χαρακτιρηστικα που αναφεραται πιο πανω ειναι συγγενες κορακοειδη

με επιπλεων χαρακτιρηστικα απο τους γυπες ,ελισετε σαν χελι, δεν θα το δειτε ποτε να <<τρωει>>, ειναι ομαδικα

παρολο που τσακωνονται συχνα μεταξι τους και φενομενικα αγρια ποτε καποιο δεν τραυματιζεται (εξου και

το κορακας κορακου ματι δεν βγαζει) ,ποτε δεν τα εχει χτηπησει κυνηγος, εχουναι φωλιες σε ολη την επικρατια,

τα βλεπουμαι καθε μερα, μας κουτσουλαναι καθε μερα,, και εμεις εχουμαι ψηφησει νομο σαν προστατευμενο

ειδος,κανεις να μην τα πυραζει.


Μαντευεται πια επιβλαβη ειναι ; :P :P :P












Αντε θα βοηθεισω  λιγο................συχναζουν στο συνταγμα.......εεεε ............το βρηκαται ;D ;D ;D ;D

Γιωργος
Τίτλος: Απ: Περί "επιβλαβών"
Αποστολή από: feugatos στις 10 Απριλίου, 2009, 07:18:56 πμ
Ομως πρεπει να γινει καποιος διαχωρισμος.
Μηλαμε για το περιστερι η για την δεκαωχτουρα;

Καποτε ειχα διαβασει σε ενα αρθρο οτι ο ανθρωπος ερχεται σε επαφη με κοπρανα περιστεριου (εν αγνοια του η οχι ) περισσοτερο απο αποιουδηποτε αλλου ζωου η πτηνου.
Και τοτε που ειχε ξεσπασει ο πανικος με την  ασθενεια των πτηνων, ειχαν πει οτι αν καποιο ζωο μπορουσε να το μεταφερει στον ανθρωπο, αυτο θα ηταν σιγουρα το περιστερι.

Αναφορες στο ιντερνετ το ονομαζουν "αρουραιο με φτερα"

Ομως δεν μηλουσε κανεις για τον διαχωρισμο που ειπα πιο πανω. Εχω μεινει με την απορια και εγω.


Νικος
Τίτλος: Απ: Περί "επιβλαβών"
Αποστολή από: GEORGE A στις 10 Απριλίου, 2009, 10:03:28 πμ
Νικο καλημερα φιλε τα επιβλαβη που αναφερωμε ειναι μια κατηγορια μονα τους,

θα βοηθησω λιγο ακομα ,κανουν τη φωλια τους στο συνταγμα για τεσσερα χρονια,πανε γρουπ των τριακοσιων,(καμια μα καμια σχεση με του

Λεωνιδα ),και ενω κανουν τοσο κακο εμεις τα τα'ιζουμαι.............

το βρηκες Νικο;
Τίτλος: Απ: Περί "επιβλαβών"
Αποστολή από: Shotgun στις 13 Απριλίου, 2009, 16:59:26 μμ
"Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω κυρίως είναι ο χαρακτηρισμός των κορακοειδών ως επιβλαβών."

Υπάρχει ένας τεράστιος όγκος επιστημονικών ερευνών για την αρπακτικότητα των κορακοειδών εις βάρος άλλων πουλιών. Στο πειραματικό αγρόκτημα του Αλλερτον στην Αγγλία, όπου το γενικό πρόσταγμα έχει ο καθηγητής Ποττς, που είναι ταυτόχρονα και επιβλέπων συντάκτης της Βίβλου των πουλομπαστιρτζήδων (Birds in Europe), η μεθοδική μείωση της καρακάξας έχει αυξήσει τα ωδικά πτηνά κατά 300 τοις εκατό σε σύγκριση με γειτονικά κτήματα.
Τίτλος: Απ: Περί "επιβλαβών"
Αποστολή από: miltosri στις 28 Νοεμβρίου, 2009, 19:31:34 μμ
ο παράδεισος του αεροβολιστή - κυνηγού στην Ελλάδα λέγεται Λήμνος κι κνέλ(ι) κουνέλι για όποιον δεν κατάλαβε... το έβλεπα φαντάρος πριν 30 χρόνια αλλά τώρα έχει φτάσει η κατάσταση στο απροχώρητο. να τους προσφέρουμε σύσσωμοι την βοήθειά μας με μια εκδρομούλα; να πιάσουν τόπο και οι διόπτρες...και είναι και νόστιμα τα άτιμα... όχι σαν τις παλιοκουρούνες...
Τίτλος: Απ: Περί "επιβλαβών"
Αποστολή από: giorgos200sx στις 28 Νοεμβρίου, 2009, 19:44:47 μμ
αν επιτρεπόταν φιλε μου ευχαριστως!!
Τίτλος: Απ: Περί "επιβλαβών"
Αποστολή από: eliasfot στις 28 Νοεμβρίου, 2009, 19:47:44 μμ
Ο παράδεισος του αεροβολιστή - κυνηγού στην Ελλάδα λέγεται σκοπευτήριο και μόνο για την πρώτη ιδιότητα
 εκεί πιάνουν τόπο και οι διόπτρες
Όσο για τα νόστιμα κουνελάκια υπάρχουν πολλά στα χασάπικα
Κυνήγι και αεροβόλο στην χώρα μας δεν πάνε μαζί και απαγορεύονται δια ροπάλου φίλε μου
Αν και νομίζω πως το γνωρίζεις αυτό αλλα τέλος πάντων
Τίτλος: Απ: Περί "επιβλαβών"
Αποστολή από: vagpap στις 28 Νοεμβρίου, 2009, 20:39:23 μμ
εχω ενα γειτονα που εχει μεγαλα αυτια, σαν κουνελι ειναι και μου σπαει τα νευρα. Εγω λεω να του ριξω μια. Ελπιζω στην συμπαρασταση σας  ;)
Τίτλος: Απ: Περί "επιβλαβών"
Αποστολή από: luger42 στις 28 Νοεμβρίου, 2009, 21:08:31 μμ
δυστυχως με τον ισχυοντα νομο δεν μπορουμε να εχουμε οτι οι
υπολοιποι ευρωπαιοι
Τίτλος: Απ: Περί "επιβλαβών"
Αποστολή από: gpe στις 28 Νοεμβρίου, 2009, 21:17:33 μμ
Δεν με ενοχλεις καθολου.
Τίτλος: Απ: Περί "επιβλαβών"
Αποστολή από: Deus στις 03 Δεκεμβρίου, 2009, 11:16:54 πμ
εδώ στο χωριο μου καρακάξες και μαυροπούλια υπάρχουν σε υπερπληθυσμό ειδικά από καρακάξες έχω δει απίστευτα πράγματα κυνηγούν και τρώνε τα πάντα, παλιά πριν πολλά χρονια όταν ήμουν πιτσιρικάς  ειχάν σκοτώσει 2 παπαγαλάκια και 2 καναρίνια της αδελφής μου είχαν σηκώσει την πόρτα από το κλουβιά και είχαν βάλει το κεφάλι μέσα!!!

σε αυτοκίνητο ενός φίλου μου μια είχε πάει επάνω στον ουρανό και προσπαθούσε να βγάλει τη πλαστική βάση της κεραίας...

στο εστιατοριο - εξοχικο κεντρο του θειου μου που εχει στον περιβολο του μαγαζιου μια τεχνιτη λιμνη και μεσα καθε σεζον μεγαλωνει πεστροφες για το εστιατοριο οταν τα ψαρια ειναι μικρα τα ριμαζουν

από κοράκια μαυροπούλια κάθε απόγευμα και ξημερώματα μαυρίζει ο ουρανός περνάνε κοπάδι κατά χιλιάδες  ειδικά στον καμπο γίνετε χαμός όταν αλωνίζουν τα χωραφά πέφτουν στην γη σαν ακρίδες αν βρίσκεσαι εκει με ένα λειόκαννο και 2-3 φυσίγγια μπορεί να ρίξεις δεκάδες
είναι το ένα πάνω στο άλλο και παρόλο που τα κυνηγούν δεν μειώνονται τόσο χρονια τώρα....
Τίτλος: Απ: Περί "επιβλαβών"
Αποστολή από: luger42 στις 03 Δεκεμβρίου, 2009, 17:09:35 μμ
το εναλακτικο μου χομπυ ειναι παρατηρητης πτηνων  ;D
που ειπαμε πως ειναι το χωριο σου να παρω τα......
 κυαλια μου για μια βολτα :D
και τον θειο σου με την ταβερνα πως τον λενε? :o
Τίτλος: Απ: Περί "επιβλαβών"
Αποστολή από: Vardeos στις 03 Δεκεμβρίου, 2009, 17:16:06 μμ
Όντως τέτοια είδη θέλουν προσοχή και έντονη παρατήρηση...

Για βοήθεια και εγώ μαζί σας.
Τίτλος: Απ: Περί "επιβλαβών"
Αποστολή από: luger42 στις 03 Δεκεμβρίου, 2009, 17:25:57 μμ
τι να λεει η Πρεβεζα τετοια εποχη?
Τίτλος: Απ: Περί "επιβλαβών"
Αποστολή από: gpe στις 03 Δεκεμβρίου, 2009, 18:44:16 μμ
Περαστε και απο τον καμπο της Β.Ευβοιας να τα ... παρατηρησετε οταν τρωνε τα καρπουζοπεπονα ;D
Τίτλος: Απ: Περί "επιβλαβών"
Αποστολή από: Shotgun στις 09 Ιανουαρίου, 2010, 16:18:50 μμ
Ο υπεροπληθυσμός της καρακάξας και άλλων "καιροσκοπικών" αρπακτικών είναι άμεσο αποτέλεσμα της πίστης, σε μορφή θρησκείας πλέον, ότι η "Μητέρα Φύση" φροντίζει τα πάντα, χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση.

Αυτοί που πίεσαν και κατάφεραν να περάσει αυτή η αντίληψη ξεχνούν ότι οι "καιροσκοπικοί" θύτες έχουν πολλαπλές πηγές τροφής, τρώνε άφθονα σκουπίδια και  δεν περιορίζονται από τον πληθυσμό των ειδών που επίσης αποτελούν τροφή. Ετσι οι καρακάξες, γλάροι, αρουραίου, αλεπούδες, βρίσκουν τροφή στα σκουπίδια και τις καλλιέργειες και μετά γυρνούν προς τα ωδικά πτηνά. Το αποτέλεσμα είναι η σύνθεση της πανίδας που βλέπουμε στην ελληνική ύπαιθρο- μπόλικα κορακοειδή και αρουραίους. Αυτό είναι το αποτέλεσμα του δογματισμού των "αντί" αλλά κανένας επιστήμονας από την επίσημη επιστημονική κοινότητα δεν τολμά να μιλήσει, διότι ξέρουν ότι η μιλιά τιμωρείται με γελοιοποίηση στα ΜΜΕ και έχει άσχημες επιπτώσεις στην καριέρα τους.

Η κατάσταση είναι απελπτιστική και θα γίνει χειρότερη όταν η νέα υπουργός περιβάλλοντος περάσει τα σχέδια της περί βιοποικιλότητας. Διότι τότε θα δείχνουν την κατάσταση που οι ίδιοι έχουν δημιουργήσει και θα ΄ριχνουν την ευθύνη σε όλους πλην τους εαυτούς τους.

Α


Τίτλος: Απ: Περί "επιβλαβών"
Αποστολή από: casperon στις 09 Ιανουαρίου, 2010, 19:15:53 μμ
Τελικα θελω μια σαφη απαντηση.
Ο νομος επιτρεπει την εξοντωση των επιβλαβων με δηλητηριο
εφ οσον μας κανουν ζημιες;
Τίτλος: Απ: Περί "επιβλαβών"
Αποστολή από: snipAIR στις 10 Ιανουαρίου, 2010, 14:10:19 μμ
Τελικα θελω μια σαφη απαντηση.
Ο νομος επιτρεπει την εξοντωση των επιβλαβων με δηλητηριο
εφ οσον μας κανουν ζημιες;

Επισημα το δηλητηριο επιτρεπεται μονο για τον ελεγχο των επιβλαβων...αγριοχορτων στις καλλιεργιες.Επισης επιτρεπεται η μαλλον δεν προβλεπεται κατι αντιθετο,στην περιπτωση που δεν εισαι ιδιωτης αλλα εταιρια ελεγχου παρασιτικων και οχι επιβλαβων ζωων.παρασιτικα δυστυχως  θεωρουνται τα ζωα που παρασιτουν εις βαρος ...των πολυκατοικιων!!!οποτε καταλαβαινεις τι γινεται