Γενικά => Νομικά Θέματα => Μήνυμα ξεκίνησε από: Einhorn στις 20 Ιανουαρίου, 2011, 00:01:30 πμ

Τίτλος: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα
Αποστολή από: Einhorn στις 20 Ιανουαρίου, 2011, 00:01:30 πμ
Μελέτη του νόμου και απομόνωση των σημείων που αγγίζουν τα αεροβόλα:

Άρθρο 1 (Έννοια όρων-Έκταση εφαρμογής)
1. Για την εφαρμογή του παρόντος νόμου:
γ. Αεροβόλα είναι τα όπλα που λειτουργούν με συμπιεζόμενο αέρα ή με χρήση διοξειδίου του άνθρακα και εκτοξεύουν σφαιρίδιο από μεταλλική, πλαστική ή άλλη ύλη.

Άρθρο 1 (Έννοια όρων-Έκταση εφαρμογής)
3. Στις διατάξεις του παρόντος νόμου υπάγονται επίσης:
α. Σιγαστήρες, που τοποθετούνται σε οποιοδήποτε όπλο.

Άρθρο 1 (Έννοια όρων-Έκταση εφαρμογής)
3. Στις διατάξεις του παρόντος νόμου υπάγονται επίσης:
γ. Σκοπευτικές διόπτρες όπλων και πάσης φύσεως σκόπευτρα, ως και εξομοιωτές σκοποβολής.

Άρθρο 2 (Εισαγωγή από το εξωτερικό)
2. Με άδεια της αρμόδιας υπηρεσίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, επιτρέπεται η εισαγωγή από το εξωτερικό:
α. Περιστρόφων, πιστολίων, αεροβόλων και κυνηγετικών όπλων, καθώς και ανταλλακτικών, μερών και φυσιγγίων αυτών. Προκειμένου περί ανταλλακτικών κυνηγετικών και αεροβόλων όπλων, η ανωτέρω άδεια απαιτείται μόνο για την εισαγωγή μηχανισμών κλείστρου, θαλαμών και κανών.

Άρθρο 2 (Εισαγωγή από το εξωτερικό)
6. Επιτρέπεται η εισαγωγή χωρίς άδεια από χώρες μη μέλη της Ε.Ο.Κ..
γ. Ενός αεροβόλου όπλου, από ημεδαπούς ή αλλοδαπούς, που συμπλήρωσαν το 18ο έτος της ηλικίας τους.

Άρθρο 2 (Εισαγωγή από το εξωτερικό)
10. Για τα όπλα και λοιπά αντικείμενα του παρόντος άρθρου, που προέρχονται από χώρες μέλη της Ε.Ο.Κ., απαιτείται άδεια μεταφοράς, η οποία χορηγείται με τις προϋποθέσεις που προβλέπονται για την άδεια εισαγωγής και από τις διατάξεις του άρθρου 26 του παρόντος νόμου. Κατ' εξαίρεση, δεν απαιτείται άδεια μεταφοράς μέχρι 2 κυνηγετικών όπλων της κατηγορίας Β' και μέχρι 3 αεροβόλων όπλων, που προορίζονται για ατομική χρήση.

Άρθρο 3 (Εξαγωγή – Επανεξαγωγή)
4. Η εξαγωγή ή επανεξαγωγή κυνηγετικών και αεροβόλων όπλων και των φυσιγγιών αυτών, καθώς και μηχανισμών κλείστρου, θαλαμών και κανών, επιτρέπεται με άδεια του Υπουργού Εθνικής Οικονομίας, που χορηγείται με σύμφωνη γνώμη του Υπουργού Δημόσιας Τάξης.
 
Άρθρο 3 (Εξαγωγή – Επανεξαγωγή)
6. Με απόφαση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης καθορίζονται οι όροι, οι προϋποθέσεις και η διαδικασία αγοράς και εξαγωγής από αλλοδαπούς των κατωτέρω ειδών, που προορίζονται για ατομική τους χρήση και δεν εξάγονται σε χώρα μέλος της Κοινότητας:
γ. Δύο (2) αεροβόλων όπλων.

Άρθρο 4 (Διαμετακόμιση)
2. Η διαμετακόμιση των ειδών που αναφέρονται στο άρθρο 1, παράγραφο 1, περιπτώσεις α', β', δ', ε' και στ' και παράγραφο 3, πλην της περιπτώσεως ε', επιτρέπεται κατόπιν άδειας του Υπουργού Δημόσιας Τάξης, η οποία εκδίδεται μετά σύμφωνη γνώμη των Υπουργών Εξωτερικών, Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών. Για τη διαμετακόμιση με πλωτά θαλάσσια μέσα, η ανωτέρω άδεια εκδίδεται από τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, με τις ίδιες ως άνω προϋποθέσεις.

Άρθρο 6 (Εμπορία- Διάθεση)
3. Με άδεια του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης επιτρέπεται η εμπορία και η κατά οποιονδήποτε τρόπο διάθεση των κατωτέρω ειδών:
β. Όπλων σκοποβολής, σκοπευτικών διοπτρών, μερών, ανταλλακτικών, καλύκων και καψουλιών αυτών.

Άρθρο 6 (Εμπορία- Διάθεση)
3. Με άδεια του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης επιτρέπεται η εμπορία και η κατά οποιονδήποτε τρόπο διάθεση των κατωτέρω ειδών:
δ. Αεροβόλων όπλων.

Άρθρο 6 (Εμπορία- Διάθεση)
5. Επιτρέπεται η πώληση ή διάθεση με οποιονδήποτε τρόπο:
α. Όπλων σκοποβολής, περιστρόφων, πιστολίων, αυτόματων όπλων, όπλων που χρησιμοποιούνται για την αποκόλληση συγκολλημένου υλικού, μερών, ανταλλακτικών και φυσιγγίων αυτών, κυνηγετικών όπλων της κατηγορίας Α' και ουσιωδών μερών των όπλων αυτών (μηχανισμού κλείστρου, θαλάμης και κάνης), σκοπευτικών διοπτρών, καθώς και εκρηκτικών μηχανισμών και εκρηκτικών υλών, μόνο σε άτομα που κατέχουν άδεια της αρμόδιας αστυνομικής αρχής για την αγορά των ειδών αυτών.

Άρθρο 6 (Εμπορία- Διάθεση)
5. Επιτρέπεται η πώληση ή διάθεση με οποιονδήποτε τρόπο:
β. Κυνηγετικών όπλων κατηγορίας Β και αεροβόλων όπλων, μόνο σε άτομα που συμπλήρωσαν το 18ο έτος της ηλικίας τους.

 Άρθρο 6 (Εμπορία- Διάθεση)
6. 'Όσοι εμπορεύονται τα αναφερόμενα στην παρ. 2 του άρθρου 2 είδη υποχρεούνται να τηρούν βιβλία περί της εμπορίας αυτών. Με απόφαση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης καθορίζονται τα είδη και τα στοιχεία που πρέπει να καταγράφονται στα ανωτέρω βιβλία, ο τρόπος και ο χρόνος τήρησής τους, η υποχρέωση του εμπόρου προς ανακοίνωση στις αστυνομικές αρχές στοιχείων αγοραστών των ειδών αυτών και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια.

Άρθρο 7 (Κατοχή)
3. Για την κατοχή αεροβόλων όπλων και τυφεκίων αλιείας δεν απαιτείται άδεια. Απαγορεύεται η κατοχή τους από άτομα που δεν έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.

Άρθρο 7 (Κατοχή)
5. Δεν απαιτείται άδεια για μαχαίρια, που προορίζονται για αλιεία, θήρα, τέχνη ή οικιακή, επαγγελματική ή άλλη συναφή χρήση, για μηχανισμούς εκτοξεύσεως χημικών ουσιών, που προορίζονται για την ίδια χρήση, ως και για ξίφη και σπάθες που χρησιμοποιούνται για άθληση.
 
Άρθρο 7 (Κατοχή)
6. Οι κάτοχοι των ειδών, που αναφέρονται στο άρθρο αυτό, υποχρεούνται να λαμβάνουν τα αναγκαία μέτρα για την ασφαλή φύλαξή τους και να μην παραχωρούν αυτό σε τρίτα πρόσωπα. Οι αρμόδιες αστυνομικές αρχές δύνανται να υποδεικνύουν εγγράφως στους ενδιαφερόμενους τη λήψη των κατά την κρίση τους επιβαλλόμενων μέτρων ασφαλείας.

Άρθρο 10 (Οπλοφορία)
11. Απαγορεύεται να φέρουν αεροβόλα όπλα και τουφέκια αλιείας άτομα που δεν συμπλήρωσαν το 18ο και 16ο έτος της ηλικίας τους, αντίστοιχα. Η μεταφορά αυτών επιτρέπεται μόνο από τον τόπο κατοικίας στο χώρο άσκησης στη σκοποβολή και αλιεία και αντίστροφα. Η χρήση των όπλων αυτών έξω από τους ειδικούς χώρους που προορίζονται για την άσκηση στη σκοποβολή ή την αλιεία απαγορεύεται.

Άρθρο 11 (Μεταφορά όπλων και εκρηκτικών υλών Χρήση εκρηκτικών υλών)

Άρθρο 14 (Οπλοχρησία)
Όποιος με χρήση όπλου ή άλλου αντικειμένου αναφερόμενου στον παρόντα νόμο διαπράξει κακούργημα ή πλημμέλημα από δόλο ή αμέλεια και καταδικασθεί, ανεξάρτητα από την ποινή που επιβάλλεται γι' αυτό, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι (6) μηνών.

-Τέλος υπάρχει μια εστιασμένη τροποποίηση στη τελευταία ΚΟΙΝΗ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ του Υπουργού Δημοσίας Τάξης και του Υφυπουργού Πολιτισμού στην οποία αποφασίστηκε στο άρθρο 1., παράγραφος 1., περιπτώσεις α1, α2 και α3 πως όπλα σκοποβολής θεωρούνται τα όπλα τα οποία προβλέπονται από τους κανονισμούς των αντίστοιχων Διεθνών Ομοσπονδιών και τους κανονισμούς της οικείας Ομοσπονδίας της χώρας μας. Συγκεκριμένα, όπλα για τα αγωνίσματα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σκοποβολής (ISSF), μεταξύ των οποίων ως αεροβόλα όπλα τα τουφέκια σταθερού και κινητού στόχου 10 μέτρων καθώς και τα πιστόλια 10 μέτρων, όλα στο διαμέτρημα των 4,5mm.


Για να μπορέσετε να αποκωδικοποίησετε καλύτερα στο μυαλό σας τα άρθρα και τις παραγράφους τους καλό είναι να ακολουθείτε τις παραπομπές δηλαδή να διαβάζετε ολόκληρα τα άρθρα όπου απαιτείται, με λίγο κόπο θα μάθετε πολλά που θα είναι προς όφελος σας. Ο νόμος υπάρχει ολόκληρος σε άλλο σημείο του "Νομικά θέματα".
Εσκεμμένα δε σας δίνω μασημένη τροφή. Όσοι "εργαστείτε" θα μάθετε και θα προφυλαχθείτε.
Τίτλος: Απ: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα
Αποστολή από: sniperman στις 20 Ιανουαρίου, 2011, 00:19:41 πμ
Άρθρο 2 (Εισαγωγή από το εξωτερικό)
10. Για τα όπλα και λοιπά αντικείμενα του παρόντος άρθρου, που προέρχονται από χώρες μέλη της Ε.Ο.Κ., απαιτείται άδεια μεταφοράς, η οποία χορηγείται με τις προϋποθέσεις που προβλέπονται για την άδεια εισαγωγής και από τις διατάξεις του άρθρου 26 του παρόντος νόμου. Κατ' εξαίρεση, δεν απαιτείται άδεια μεταφοράς                                              μέχρι 3 αεροβόλων όπλων, που προορίζονται για ατομική χρήση.

Έτσι είναι αυτη η παράγραφος.
Τίτλος: Απ: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα
Αποστολή από: mamawaits στις 20 Ιανουαρίου, 2011, 00:33:01 πμ
και σε μενα εκ πρωτης οψεως μου φανηκε για ασαφεια...αλλα αυτο που τελικα εβγαλα σαν συμπερασμα ειναι οτι μπορεις να εισαγεις/να σου σταλεί μεχρι 1 αεροβολο χωρις αδεια απο τριτες χωρες μελη της ΕΕ η μη και δικαιουσαι να ΜΕΤΑΦΕΡΕΙΣ μεχρι 3 αεροβολα...καταλαβαινω κατι λα8ος?
Τίτλος: Απ: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα
Αποστολή από: Byron22 στις 20 Ιανουαρίου, 2011, 01:33:52 πμ
Επιτρεπεται η εισαγωγη ενος (1) αεροβολου οπλου απο χωρες μη μελη της ΕΕ.
Απο χωρες μελη της ΕΕ επιτρεπεται η εισαγωγη τριων (3)
Τίτλος: Απ: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα
Αποστολή από: Einhorn στις 20 Ιανουαρίου, 2011, 01:41:29 πμ
Επιτρεπεται η εισαγωγη ενος (1) αεροβολου οπλου απο χωρες μη μελη της ΕΕ.
Απο χωρες μελη της ΕΕ επιτρεπεται η εισαγωγη τριων (3)

Απο χωρες μελη της ΕΕ επιτρεπεται η μεταφορά τριων (3)

Όπως βλέπετε το θέμα είναι σύνθετο.
Ο νομοθέτης δε διευκρινίζει και άρα ο κάθε ελεγκτικός μηχανισμός (ταχυδρομείο, τελωνείο, αστυνομία κ.τ.λ.) μπορεί να ερμηνεύσει κατά το δοκούν.
Εγώ θα έλεγα πως η εισαγωγή εν προκειμένω (για χώρες-μέλη ΕΕ) αφορά μάλλον τους εμπόρους (διαφορά σε ποσότητες και σκοπό διακίνησης το κέρδος) ενώ η μεταφορά τους ιδιώτες (π.χ. αγοράζω ένα αεροβόλο στη Γερμανία το βάζω στο αυτοκίνητο μου και το φέρνω) καθώς η αγορά πραγμάτων από χώρες μη ΕΕ περνάνε από τη διαδικασία του εκτελωνισμού και άρα εισαγονται και εμπίπτουν σε δασμούς ενώ οι αγορές από την ΕΕ δεν εκτελωνίζονται και άρα ΔΕΝ είναι εισαγωγή, είναι σαν να αγοράζεις από την Ελλάδα.
Τι γίνεται όμως όταν έρχεται ταχυδρομικώς ή με μεταφορική εταιρεία με προορισμό ιδιώτες; Ασαφές!
Τα ΕΛΤΑ πάντως αντιμετωπίζουν τα δέματα ως... δέματα και άρα ότι έρχεται από την ΕΕ δεν χρειάζεται εκτελωνισμό και έρχεται νόμιμα στη χώρα, πλην των παράνομων προϊόντων (π.χ. ναρκωτικά) και εφόσον ένα αεροβόλο στέλνεται σε άτομο άνω των 18 ετών ΔΕΝ είναι παράνομο.

Άλλα ΚΑΙ τα παραπάνω που αναφέρω... είναι απλώς μια ερμηνεία!
Τίτλος: Απ: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα
Αποστολή από: Byron22 στις 20 Ιανουαρίου, 2011, 02:19:49 πμ
Einhorn ορθη η επισημανση σου, διαβασα προσεκτικα το νομο και εχω μια παρατηρηση μονο:

Το οικειο εδαφιο (10) του αρθρου 2 που τιτλοφορειται ´εισαγωγη απο το εξωτερικό´ αναφερει οτι απαιτείται άδεια μεταφοράς, η οποία χορηγείται με τις προϋποθέσεις που προβλέπονται για την άδεια εισαγωγής και από τις διατάξεις του άρθρου 26 του παρόντος νόμου. Το αρθρο 26 ωστοσο αναφερεται αποκλειστικα και μονο σε πυροβολα οπλα, ενω απο τις διαταξεις του εξαιρουνται οι οπλοπωλες.
Τωρα οσον αφορα την αδεια εισαγωγης, παρατηρει κανεις οτι ενω το εδ.2 του αρθρου 2 κανει λογο για αδεια εισαγωγης και αεροβολων οπλων, το εδ. 6(γ) εισαγει την πρωτη εξαιρεση, η οποια επιτρεπει την εισαγωγη ανευ αδειας 1 αεροβολου απο χωρα μη μελος της ΕΕ και ως ειδικοτερο κατισχυει της γενικοτερης διαταξης του αρθρου 2(2).
Βεβαιως, το αρθρο 2(10) οντως περιοριζεται στη μεταφορα και ως εκ τουτου, θεωρητικα τουλαχιστον, παραπεμπει για την εισαγωγη στη γενικη διαταξη [2(2)]που απαιτει αδεια...
Τίτλος: Απ: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα
Αποστολή από: Einhorn στις 20 Ιανουαρίου, 2011, 02:28:15 πμ
Tό έγραψα νωρίτερα σε άλλο θέμα, οι ασάφειες και οι γενικεύσεις υπάρχουν στις νομοθεσίες εσκεμμένα καθώς είναι σχεδόν αδύνατο ο νομοθέτης να τα προβλέψει όλα. Με αυτό το τρόπο μεταθέτει την ευθύνη της ερμηνείας στους διάφορους δημόσιους φορείς-οργανισμούς, ελεγκτικούς και μη.
Όταν γινόταν η διαβούλευση για τη νέα νομοθεσία περί όπλων (που ωστόσο έδινε βάρος στα κυνηγετικά όπλα και δεν ασχολήθηκε ούτε πείραξε -ορθώς κατά τη γνώμη μου- τα αεροβόλα) έριξα μια ματιά στη αντίστοιχη Γερμανική νομοθεσία περί όπλων. Μιλάμε για τόμο!!! Η δική μας είναι κάποιες λίγες σελίδες....
Τίτλος: Απ: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα
Αποστολή από: proairgun στις 21 Ιανουαρίου, 2011, 18:39:38 μμ
εγώ δεν μπορώ να καταλάβω όπως βλέπουμε και στο άρθρο 1 (Έννοια όρων-Έκταση εφαρμογής) γιατί απαγορεύονται οι διόπτρες στην Ελλάδα >:(
Τίτλος: Απ: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα
Αποστολή από: Thorin στις 21 Ιανουαρίου, 2011, 18:47:50 μμ
Μηπως να τα διαβασεις και τα αλλα αρθρα?
Τίτλος: Απ: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα
Αποστολή από: asrael στις 23 Ιανουαρίου, 2011, 22:54:10 μμ
εγώ δεν μπορώ να καταλάβω όπως βλέπουμε και στο άρθρο 1 (Έννοια όρων-Έκταση εφαρμογής) γιατί απαγορεύονται οι διόπτρες στην Ελλάδα >:(

Γιατί απλά ότι δεν μπορεί να το ελέγξει η πολιτεία το απαγορεύει.
Τίτλος: Απ: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα
Αποστολή από: Iakovos στις 12 Φεβρουαρίου, 2011, 02:05:21 πμ
Γεια χαρα σε ολους !
Ειμαι νεο μελος απο Θεσσαλονικη και θα ηθελα αν μπορει καποιος φιλος να με πληροφωρησει αν εχει πρωσοπικη εμπηρεια αγορας απο χωρα μη μελος της Ε.Ε. Και κυριος για την αξιοπιστια της Fedex (ΚΟΥΡΙΕΡ) διοτι σκοπευω να αγορασω καποια πραγματα απο το pyramidair.

Ευχαριστω εκ των πρωτερων και σας χεραιτω και παλι ολους.

Τίτλος: Απ: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα
Αποστολή από: GEORGEGR στις 12 Φεβρουαρίου, 2011, 02:12:31 πμ
Καλώς ήρθες Ιάκωβε.
Για πολλούς λόγους είναι λάθος επιλογή,μην την επιχειρήσεις.
Διάβασε τα ανάλογα θέματα και θα ενημερωθείς.

Τίτλος: Απ: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα
Αποστολή από: tieton στις 12 Φεβρουαρίου, 2011, 09:39:24 πμ
Γεια χαρα σε ολους !
Ειμαι νεο μελος απο Θεσσαλονικη και θα ηθελα αν μπορει καποιος φιλος να με πληροφωρησει αν εχει πρωσοπικη εμπηρεια αγορας απο χωρα μη μελος της Ε.Ε. Και κυριος για την αξιοπιστια της Fedex (ΚΟΥΡΙΕΡ) διοτι σκοπευω να αγορασω καποια πραγματα απο το pyramidair.

Ευχαριστω εκ των πρωτερων και σας χεραιτω και παλι ολους.


Παρηγγειλα κατι πολυ μικρο σε ογκο απο pyramidair πριν λιγο καιρο ετσι για να δω και τι γινεται με το αμερικα :D Πληρωσα μεσω paypal!
Απιστευτο! Ηρθε σε πεντε μερες σε ενα δεμα που χωρουσε 20 τετοια αντικειμενα,με τη γενικη ταχυδρομικη,και δεν ειχε ανοιχτει!
Ουτε πληρωσα φορο! Βεβαια η αξια του ηταν 29 δολαρια και γω πληρωσα συνολικα με μεταφορικα ,paypal, 76 ???
Τίτλος: Απ: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα
Αποστολή από: Σαββας Σ στις 12 Φεβρουαρίου, 2011, 11:53:27 πμ
ναι αλλα τι γινεται αραγε με αεροβολο η οφθαλμιδα αν παραγγηλεις;
Τίτλος: Απ: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα
Αποστολή από: MASTORAS στις 12 Φεβρουαρίου, 2011, 12:09:30 μμ
ναι αλλα τι γινεται αραγε με αεροβολο η οφθαλμιδα αν παραγγηλεις;

Ειναι ρισκο. Αν ανοιχτει και το χαρακτηρισουν οπλο ή σκοπευτικο αρχιζουν τα προβληματα, ειναι και σε ποιον θα τυχεις βεβαια.
Τίτλος: Απ: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα
Αποστολή από: npmair στις 12 Φεβρουαρίου, 2011, 12:45:25 μμ
Αγαπητοί φίλοι συναεροβολιστές,

Μετά από πρόσφατη (σχετικά) δυσάρεστη εμπειρία εισαγωγής από Αμερική με courier, Μπορώ να καταθέσω τα ακόλουθα:
1. Το αφορολόγητο όριο είναι τα $30 αξίας αποστελλόμενων αντικειμένων. Από κει και πάνω θα πρέπει να περάσουν τελωνείο.
2. Οι εκλεκτές κυρίες courier (fed-ex, ups κ.λ.π.) ναι μεν φέρνουν το πακέτο από Αμερική σε 2 εργάσιμες, όμως στο αεροδρόμιο βάσει συμβάσεων που έχουν υπογράψει, αν η αξία των ειδών ξεπερνάει το αφορολόγητο όριο, υποχρεούνται να αναθέσουν τον εκτελωνισμό σε ανεξάρτητο γραφείο εκτελωνιστών του αεροδρομίου, το οποίο χρεώνει την πάγια αμοιβή του (συνήθως ανεξάρτητη από την αξία των ειδών) και φυσικά την έκδοση διατακτικών και άλλων απαραίτητων εγγράφων που το κόστος τους εξαρτάται από την αξία των εισαγομένων ειδών.
3. Οι εκλεκτές κυρίες courier, Για να φέρουν το πακέτο σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, χρεώνουν ένα σημαντικό ποσό, που στην περίπτωση που τα εισαγόμενα είδη είναι μικρής αξίας, είναι δυανάλογα μεγάλο.

Ετσι για παράδειγμα, για την εισαγωγή από Αμερική ειδών αξίας $80 (€60), τα μεταφορικά ήταν $70 και φυσικά πέρσαν τελωνείο. Από κει και μετά μαζί με τα έγγραφα και την αμοιβή του εκτελωνιστή, το συνολικό κόστος έφτασε περίπου στα €250!!!!
Στα παραπάνω θα πρέπει να προσθέσετε τις μερικές ώρες που δαπάνησα στα τηλέφωνα με το γραφείο courier του Ελ. Βενιζέλος, το (μηδαμινό συγκριτικά) κόστος τους και φυσικά τον (τεράστιο συγκριτικά) εκνευρισμό μου.

Εναλλακτική λύση: Από το ίδιο κατάστημα, παρόμοια παραγγελία αξίας $45 αυτή τη φορά. Απαίτησα αποστολή με US Postal Service. Κόστος μεταφορικών $12. Χρόνος άφιξης μέσω ΕΛΤΑ 8 εργάσιμες, πληρωτέος δασμός (πέρασαν και αυτά τελωνείο όντας αξίας πάνω από $30) €4,25.

Τα συμπεράσματα δικά σας....

Σημ: Τα είδη που έφερα δεν ανήκαν σε καμία "ύποπτη" κατηγορία, οπότε τουλάχιστον δεν υπήρχε και το επιπλέον ενδεχόμενο πρόβλημα ελέγχου.

Τίτλος: Απ: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα
Αποστολή από: Eliminator στις 12 Φεβρουαρίου, 2011, 21:16:33 μμ
Πάντα από αμερική μόνο USPS όχι UPS και αξία κάτω των 300 ευρώ. Έρχονται σπίτι χωρίς πρόβλημα.
Τίτλος: Απ: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα
Αποστολή από: Χριστόφορος στις 20 Σεπτεμβρίου, 2011, 19:21:57 μμ
Ερώτηση κρίσεως

Αν παραγγείλω διόπτρα από αμερική αξίας 80$ και απαιτήσω να σταλεί με USPS θα έχω πρόβλημα? Θα περάσει από τελωνείο γιατί κατι άλλα πραγματάκια που είχα αγοράσει τα έφεραν χωρίς να πληρώσω τίποτα παρά μόνο μεταφορικά και το κόστος αγοράς ήταν 72$.
Τίτλος: Απ: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα
Αποστολή από: OneShot στις 20 Σεπτεμβρίου, 2011, 19:45:38 μμ
Δες εδώ http://aerovolo.gr/forum/index.php/topic,492.435.html
Τίτλος: Απ: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα
Αποστολή από: Christopher στις 20 Σεπτεμβρίου, 2011, 20:26:29 μμ
Και αν περασει;;;.Καλητερα απο Κυπρο.
Τίτλος: Απ: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα
Αποστολή από: landropov3 στις 20 Φεβρουαρίου, 2013, 18:02:54 μμ
Ο νόμος για τα όπλα με όσες αναθεωρήσεις και αλλαγές μπόρεσα να βρω:

http://www.scribd.com/doc/126405310/%CE%9D%CE%BF%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B8%CE%B5%CF%89%CF%81%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%AF-%CF%8C%CF%80%CE%BB%CF%89%CE%BD

Δεν έχω γράψει μόνο τα εδάφια που αφορούν τον στρατό και τις μεταφορές για κουριερ και ταχυδρόμους. Συνολικά περιέχονται οι νόμοι:

2168/1993, 2334/1995, 2452/1996, 3065/2002, 3169/2003, 3944/2011, 4028/2011

Αν υπάρχει κάποιος που δεν τον έχω λάβει υπόψη μου πείτε μου να τα διορθώσω. Στο τέλος έχω βάλει και τα παράβολα που ζητάει η Ελ. Αστυνομία για τις άδειες κλπ. από το επίσημο site. Με κίτρινο έχω μαρκάρει τα εδάφια για τα αεροβόλα.
Τίτλος: Απ: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα
Αποστολή από: Thorin στις 20 Φεβρουαρίου, 2013, 22:28:29 μμ
Ξεχασες να βαλεις κιτρινο στους σιγαστηρες
Τίτλος: Απ: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα
Αποστολή από: landropov3 στις 20 Φεβρουαρίου, 2013, 22:54:09 μμ
Ξεχασες να βαλεις κιτρινο στους σιγαστηρες

Έχεις δίκιο... δεν με απασχολούν οι σιγαστήρες και δεν το σκέφτηκα. :)
Θα διορθωθεί σύντομα...
Τίτλος: Απ: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα
Αποστολή από: kallio στις 08 Απριλίου, 2013, 18:50:19 μμ
Για να αποφυγω το ψαξιμο,αν απο ενα σιγαστηρα αφαιρεθουν ολα τα εσωτερικα,θεωρειται παλι σιγαστηρας?
Τίτλος: Απ: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα
Αποστολή από: sal4680461 στις 08 Απριλίου, 2013, 19:02:03 μμ
Για να αποφυγω το ψαξιμο,αν απο ενα σιγαστηρα αφαιρεθουν ολα τα εσωτερικα,θεωρειται παλι σιγαστηρας?
κωστα δεν υπαρχει κατι σαφες επ αυτου εαν πεσεις σε στουρνο αστυνομικο δεν προκειται να τον πεισεις οτι δεν ειναι σιγαστηρας
Τίτλος: Απ: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα
Αποστολή από: Mortimer στις 08 Απριλίου, 2013, 20:10:02 μμ
Σε ευχαριστουμε πολυ φιλε landropov3!

Οσο για το αλλο..... ??? Γιατι μπορεις να εξηγησεις τι ειναι ΒΑΚΑΝ? :o
Τίτλος: Απ: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα
Αποστολή από: kallio στις 08 Απριλίου, 2013, 20:51:50 μμ
Αναγκαστικα εκανα μια μικρη περιηγηση, βρηκα και αυτο, στον ιστοτοπο της χρυσης αυγης.                                             -(Αποκωδικοποιώντας τις σχετικές διατάξεις διαπιστώνουμε ότι στον επίμαχο νόμο έχει σωρευτεί το σύνολο των γνωστών όπλων και μάλιστα ονομαστικά στις περισσότερες περιπτώσεις, περιλαμβάνοντας και "όπλα" τα οποία ουδέποτε θα θεωρούνταν τέτοια υπό μια λογική  εξέταση. Τέτοια για παράδειγμα είναι τα ψαροντούφεκα (!), οι σιγαστήρες  (μόνοι τους!), οι σκοπευτικές διόπτρες, ακόμα και οι απομιμήσεις όπλων (δηλαδή τα ψεύτικα), υπό προυποθέσεις)-.      Αν καταλαβα καλα σ'αυτη την αστεια χωρα υπαρχει το ενδεχομενο, ενας σιγαστηρας μονος του να θεωρηθει οπλο?
Τίτλος: Απ: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα
Αποστολή από: landropov3 στις 08 Απριλίου, 2013, 21:06:01 μμ
Αντί να διαβάζεται σε άσχετα site και μέρη για τα όπλα, απλά διαβάστε τον νόμο. Δεν είναι κάτι περίεργο. Απλά τα λέει: "Απαγορεύονται κάθε είδους όπλο, εκτός από κυνηγετικά, σκοποβολής και έναρξης αγώνων με άδεια, και αεροβόλων και ψαροντούφεκων χωρίς άδεια. Επιπλέον απαγορεύονται σιγαστήρες, και διόπτρες αν δεν υπάρχει άδεια." Μεταξύ άλλων...

Βέβαια αν θυμάμαι καλά δεν ορίζει τι είναι σιγαστήρας...  ::)
Τίτλος: Απ: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα
Αποστολή από: goldwhisky στις 08 Απριλίου, 2013, 22:00:03 μμ
Ο νόμος για τα όπλα με όσες αναθεωρήσεις και αλλαγές μπόρεσα να βρω:

http://www.scribd.com/doc/126405310/%CE%9D%CE%BF%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B8%CE%B5%CF%89%CF%81%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%AF-%CF%8C%CF%80%CE%BB%CF%89%CE%BD

Δεν έχω γράψει μόνο τα εδάφια που αφορούν τον στρατό και τις μεταφορές για κουριερ και ταχυδρόμους. Συνολικά περιέχονται οι νόμοι:

2168/1993, 2334/1995, 2452/1996, 3065/2002, 3169/2003, 3944/2011, 4028/2011

Αν υπάρχει κάποιος που δεν τον έχω λάβει υπόψη μου πείτε μου να τα διορθώσω. Στο τέλος έχω βάλει και τα παράβολα που ζητάει η Ελ. Αστυνομία για τις άδειες κλπ. από το επίσημο site. Με κίτρινο έχω μαρκάρει τα εδάφια για τα αεροβόλα.

Η ασάφεια του Νομοθέτη στα μεγαλεία της....1.2.ε)

Οι απομιμήσεις όπλων είναι πραγματικά όπλα (οπότε τα πιανει και αυτά ο νομος) ΕΦΟΣΟΝ μπωρουν να μετατραπουν σε πραγματικα όπλα :D :D :D :D :D :D :D :D :D
ΠΟΙΟΣ κερατ@ς αποφασίζει αν μια Replica μπωρεί να μετατραπει σε όπλο? Σε μια βόλτα στα μαγαζιά μπωρεί κάποιος να δει μια Replica προς πώληση... Υπάρχει πραγματογνώμον να μας πει ποια Replica είναι μετατρέψιμη και ποιά όχι?... Εν δυνάμη όλες οι ρέπλικες μπωρούν να μετατραπούν σε όπλα με μια φρέζα... :D :D :D :D :D όπως ένας ενισχυμένος σωλήνας 5.5mm ή 7,62mm... :D :D :D :D ή μια σφεντόνα

2.2.ια) :D :D :D :D :D :D ειδική άδεια από το υπουργείο δημόσιας τάξης για να εισαγάγης μια replica.....

Οπλοφοβία σε όλο της το μεγαλείο...
Τίτλος: Απ: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα
Αποστολή από: MASTORAS στις 08 Απριλίου, 2013, 22:07:15 μμ
Δεν ειναι ακριβως ετσι. Ακομη και αν μπορει να μετατραπει ή οχι ειναι το ιδιο οπως και ενα κομματι ξυλο διαμορφωμενο σε οπλο. Ο αλλος δεν το ξερει και το βλεπει σαν οπλο, αρα του προκαλει εκφοβισμο, συνεπως διωκεται σαν οπλοκατοχη.
Τίτλος: Απ: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα
Αποστολή από: altsam στις 09 Απριλίου, 2013, 19:53:56 μμ
Αγαπητοί φίλοι του αεροβόλου,

Θα ήθελα να σας ενημερώσω πως σήμερα πέρασα αστυνομικό έλεγχο καθώς γύριζα από την εξάσκηση μου στην σκοποβολή. Έχω στην κατοχή μου ένα Benjamin Marauder 5,5mm και φέρει και διόπτρα. Δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα στον έλεγχο που έγινε αφού έδειξα στα όργανα την αστυνομική μου ταυτότητα, το δελτίο κατοχής του αεροβόλου (μου το έφτιαξε το μαγαζί που το πήρα)μαζί με την απόδειξη αγοράς καθώς και την σκοπευτική μου ταυτότητα.

Είμαι πολύ καινούργιος στον κόσμο του αεροβόλου αλλά θα ήθελα να σας ενημερώσω πως διαβάζοντας τα όσα έχετε γράψει στην ενότητα του forum ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ είναι άκρως άστοχα ενώ πολλές φορές αποπροσανατολιστικά. Δεν σας το κρύβω πως πριν ασχοληθώ με το αεροβόλο… διάβασα σχεδόν τα πάντα από όσα αναφέρονται στην ενότητα αυτή. Το συμπέρασμα που έβγαλα…. ήταν πως αυτό δεν είναι χόμπυ αλλά….. μεταφορά ναρκωτικών !! τόσο επικίνδυνο το βρήκα. Ο κάθε ένας δίνει την δική του ερμηνεία… και καταγράφει την δική του άποψη.

Πριν από 6 μήνες είπα στον εαυτό μου να το ψάξω… και να ασχοληθώ σοβαρά γιατί δεν μπορεί να είναι τόσο ασαφές το πλαίσιο… και τόσο επικίνδυνο να με πιάσουν λες και είμαι κανένας εγκληματίας !! Επικοινώνησα γραπτώς με την Διεύθυνση όπλων… πήγα για νομικές γνωμοδοτήσεις στα αρμόδια όργανα… έτρεξα σε σκοπευτικούς συλλόγους και ευτυχώς άκρη έβγαλα. Το κόστος για όλα αυτά δεν ξεπέρασε τα 150 ευρώ… και τώρα έχω όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να μην έχω πρόβλημα με τις αρχές.

Σας συνιστώ λοιπόν να διαγράψετε ΤΕΛΕΙΩΣ την ενότητα ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ… γιατί μόνο κακό μπορεί να κάνει σε κάθε νέο χομπίστα που θέλει να ασχοληθεί με το αεροβόλο. Αν έχετε μαζί σας τα παραπάνω… καθώς και τις απαραίτητες νομικές γνωμοδοτήσεις (πχ συνήγορο του πολίτη) τότε κανένα όργανο δεν θα μπορέσει ούτε θα θελήσει να σας δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα εκτός βέβαια… αν σας πιάσει να κάνετε σκοποβολή στην πλατεία ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ !!!

Σας ξανασυμβουλεύω λοιπόν… ΔΙΑΓΡΑΨΤΕ ΤΕΛΕΙΩΣ την ενότητα ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ… έτσι όπως έχει εξελιχθεί μόνο κακό κάνει στον κόσμο του αεροβόλου !!
Τίτλος: Απ: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα
Αποστολή από: banman στις 09 Απριλίου, 2013, 19:59:42 μμ
Αν δεν υπήρχε η ενότητα που λες, δεν θα είχα διαβάσει ποτέ την εμπειρία σου.  ;)
Τίτλος: Απ: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα
Αποστολή από: Thorin στις 09 Απριλίου, 2013, 20:00:02 μμ
Φιλε altsam ο νομος ειναι νομος.
Το αν εφαρμοζεται κατα γραμμα απο τους λειτουργους του η οχι, ειναι αλλο θεμα,
και δεν αποτελει εγγυηση οτι ολοι θα εχουν την ιδια ευνοικη αντιμετωπιση.
Τίτλος: Απ: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα
Αποστολή από: Mortimer στις 09 Απριλίου, 2013, 20:15:18 μμ
Αγαπητοί φίλοι του αεροβόλου,

Θα ήθελα να σας ενημερώσω πως σήμερα πέρασα αστυνομικό έλεγχο καθώς γύριζα από την εξάσκηση μου στην σκοποβολή. Έχω στην κατοχή μου ένα Benjamin Marauder 5,5mm και φέρει και διόπτρα. Δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα στον έλεγχο που έγινε αφού έδειξα στα όργανα την αστυνομική μου ταυτότητα, το δελτίο κατοχής του αεροβόλου (μου το έφτιαξε το μαγαζί που το πήρα)μαζί με την απόδειξη αγοράς καθώς και την σκοπευτική μου ταυτότητα.

Πριν από 6 μήνες είπα στον εαυτό μου να το ψάξω… και να ασχοληθώ σοβαρά γιατί δεν μπορεί να είναι τόσο ασαφές το πλαίσιο… και τόσο επικίνδυνο να με πιάσουν λες και είμαι κανένας εγκληματίας !! Επικοινώνησα γραπτώς με την Διεύθυνση όπλων… πήγα για νομικές γνωμοδοτήσεις στα αρμόδια όργανα… έτρεξα σε σκοπευτικούς συλλόγους και ευτυχώς άκρη έβγαλα. Το κόστος για όλα αυτά δεν ξεπέρασε τα 150 ευρώ… και τώρα έχω όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να μην έχω πρόβλημα με τις αρχές.


...χμμμμ Σωστος! Ομως και παλι ασαφεια εχουμε. Θα σου πω γιατι. Γιατι πουθενα δεν γραφει για δελτιο κατοχης αεροβολου. Επισης, και αυτο αποτελει προσωπικο θεμα, την αποδειξη αγορας την εχω υποβαλει στον φοροτεχνικο μου. Εχω βεβαια μια φωτοτυπια αλλα....

Επισης δεν ειναι ολοι οι κατοχοι αεροβολου ενεργοι σκοπευτες της ΣΚΟΕ και πουθενα δεν λεει οτι η σκοπευτικη ιδιοτητα ειναι προαπαιτουμενο για την κατοχη αεροβολου. Τελος (διορθωστε με αν λεω μπαρουφες) το διαμετρημα 5.5 δεν αφορα σε αγωνισματα αναγνωρισμενα απο την ΣΚΟΕ επομενως.....παλι ασαφεια!

Δεν ξερω δεν μπορω να βγαλω ακρη ???
Τίτλος: Απ: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα
Αποστολή από: Thorin στις 09 Απριλίου, 2013, 20:16:18 μμ
Η μονη ασαφεια ειναι στην εφαρμογη.
Τίτλος: Απ: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα
Αποστολή από: Mortimer στις 09 Απριλίου, 2013, 20:20:03 μμ
Η μονη ασαφεια ειναι στην εφαρμογη.

Ακριβως! Και κατι αλλο στην περιπτωση του φιλου μας. Το σκοπευτικο βοηθημα δεν πρεπει να εχει αυτη την περιβοητη Αδεια Τελικου Χρηστη? Η μας καλυπτει η σκοπευτικη ταυτοτητα?
Τίτλος: Απ: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα
Αποστολή από: Thorin στις 09 Απριλίου, 2013, 20:21:17 μμ
ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ η σκοπευτικη ταυτοτητα.
Τίτλος: Απ: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα
Αποστολή από: tassos στις 09 Απριλίου, 2013, 20:22:58 μμ
  Και γω γνωρίζω φίλους που σε ελέγχους που τους έγιναν και δεν αντιμετώπισαν κάποιο πρόβλημα   δεν έδειξαν ούτε κάποιο έγραφο κατοχής του όπλου ούτε κάποια σκοπευτική ταυτότητα και μ αυτό τι σημαίνει οτι πρέπει να σας συμβουλέψω οτι δεν χρειάζεται να τά χει κανείς πάνω του ?
   Φίλε  altsam  οι νομικές γνωμοδοτήσεις που πήρες που ακριβώς αντιτείθονται με αναφορές στα νομικά θέματα του φόρουμ ?  
   Oι νομικοί που σε συμβούλεψαν σου έδωσαν και κάποιο ενυπόγραφο εντυπο με την υπογραφή τους που εξηγεί κάποια πράγματα  ή είναι προφορικές αόριστες εκτιμήσεις και ερμηνείες ?

  Τα αεροβόλα δεν χρειάζονται κάποια άδεια κατοχής
  Για να κάνεις  ασχοληθείς με το αεροβόλο δεν χρειάζεσαι καν άδεια σκοπευτή

  Για ποιον λόγο μας συμβουλεύεις να έχουμε λοιπόν  τα παραπάνω ?
  
Τίτλος: Απ: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα
Αποστολή από: Christopher στις 09 Απριλίου, 2013, 20:30:12 μμ
Τι σκοπευτικη ταυτοτητα εχεις φιλε altsam;;
Τίτλος: Απ: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα
Αποστολή από: panik στις 09 Απριλίου, 2013, 20:30:49 μμ
Ο νομος ειναι νομος αλλα το πως εφαρμοζεται ειναι...αναλογα με το ποιος θα σε ελεγξει.
Στα περισσοτερα με καλυψαν με τις σπσντησεις τους παραπανω.
Ειχα σχολασει στις 22:00 και με σταματησε το μεικτο ακριβως μολις εβγαινα στην επαρχιακη οδο. Ειχα μαζι μου το αεροβολο μου επειδη το ειχα δανεισει σε ενα συναδελφο. Τους εξηγησα πως εγινε και δεν μου ειπαν τιποτε. Εαν ηταν καποιος αλλος μπορει και να ειχα τραβηγματα.
Παντως οι απαντησεις και οι συμβουλες που δινονται σε αυτο το θεμα βασιζονται στον νομο και δεν ειναι εικασιες.
Τίτλος: Απ: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα
Αποστολή από: NEKFJR στις 09 Απριλίου, 2013, 20:32:24 μμ
Αγαπητοί φίλοι του αεροβόλου,

Θα ήθελα να σας ενημερώσω πως σήμερα πέρασα αστυνομικό έλεγχο καθώς γύριζα από την εξάσκηση μου στην σκοποβολή. Έχω στην κατοχή μου ένα Benjamin Marauder 5,5mm και φέρει και διόπτρα. Δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα στον έλεγχο που έγινε αφού έδειξα στα όργανα την αστυνομική μου ταυτότητα, το δελτίο κατοχής του αεροβόλου (μου το έφτιαξε το μαγαζί που το πήρα)μαζί με την απόδειξη αγοράς καθώς και την σκοπευτική μου ταυτότητα.

Είμαι πολύ καινούργιος στον κόσμο του αεροβόλου αλλά θα ήθελα να σας ενημερώσω πως διαβάζοντας τα όσα έχετε γράψει στην ενότητα του forum ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ είναι άκρως άστοχα ενώ πολλές φορές αποπροσανατολιστικά. Δεν σας το κρύβω πως πριν ασχοληθώ με το αεροβόλο… διάβασα σχεδόν τα πάντα από όσα αναφέρονται στην ενότητα αυτή. Το συμπέρασμα που έβγαλα…. ήταν πως αυτό δεν είναι χόμπυ αλλά….. μεταφορά ναρκωτικών !! τόσο επικίνδυνο το βρήκα. Ο κάθε ένας δίνει την δική του ερμηνεία… και καταγράφει την δική του άποψη.

Πριν από 6 μήνες είπα στον εαυτό μου να το ψάξω… και να ασχοληθώ σοβαρά γιατί δεν μπορεί να είναι τόσο ασαφές το πλαίσιο… και τόσο επικίνδυνο να με πιάσουν λες και είμαι κανένας εγκληματίας !! Επικοινώνησα γραπτώς με την Διεύθυνση όπλων… πήγα για νομικές γνωμοδοτήσεις στα αρμόδια όργανα… έτρεξα σε σκοπευτικούς συλλόγους και ευτυχώς άκρη έβγαλα. Το κόστος για όλα αυτά δεν ξεπέρασε τα 150 ευρώ… και τώρα έχω όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να μην έχω πρόβλημα με τις αρχές.

Σας συνιστώ λοιπόν να διαγράψετε ΤΕΛΕΙΩΣ την ενότητα ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ… γιατί μόνο κακό μπορεί να κάνει σε κάθε νέο χομπίστα που θέλει να ασχοληθεί με το αεροβόλο. Αν έχετε μαζί σας τα παραπάνω… καθώς και τις απαραίτητες νομικές γνωμοδοτήσεις (πχ συνήγορο του πολίτη) τότε κανένα όργανο δεν θα μπορέσει ούτε θα θελήσει να σας δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα εκτός βέβαια… αν σας πιάσει να κάνετε σκοποβολή στην πλατεία ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ !!!

Σας ξανασυμβουλεύω λοιπόν… ΔΙΑΓΡΑΨΤΕ ΤΕΛΕΙΩΣ την ενότητα ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ… έτσι όπως έχει εξελιχθεί μόνο κακό κάνει στον κόσμο του αεροβόλου !!

Φίλε altsam δηλαδή είχες μαζί σου:
1 Αδεια κατοχής αεροβόλου 'οπλου,τό ίδιο έγγραφο-φυλάδιο όπως αυτο που έχω για την καραμπίνα μου και το οποίο έχει εκδοθεί από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής που διαμένεις?
Τέτοιο έγγραφο προσωπικά δεν έχω ξαναδεί,μπορεί όμως να άρχισαν να εκδίδουν τώρα,δεν ξέρω ρωτώ... ??? ???
2 Αστυνομική ταυτότητα.
Τέτοια έχω ξαναδεί...έχω κιόλας.
3 Δελτίο Σκοπευτή από τον σκοπευτικό σύλλογο που είσαι γραμμένος,θεωρημένο από την ΣΚΟΕ
Και αυτό το'χω ξαναδεί έχω κι απ'αυτό..
4 Αδεια κατοχής σκοπευτικής διόπτρας,με δηλωμένα τα χαρακτηριστικά της,δηλαδή,τύπος-μοντέλλο ,κατασκευαστής,διάμετρος αντικειμενικού φακού,εύρος μεγένθυσης,καθώς και αριθμό σειράς.
Τέτοιο έχω ξαναδεί,αλλά δεν έχω....
Δεν μου χρειάζεται βέβαια γιατί πρός το παρόν δέν έχω διόπτρα...
Σωστά τα έγραψα??
Τίτλος: Απ: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα
Αποστολή από: altsam στις 09 Απριλίου, 2013, 20:32:41 μμ
Αγαπητοί φίλοι,

Σας το είπα... ναι ο νόμος έχει ασάφειες αλλά αν ασχοληθείς τότε οι ασάφειες κλείνουν. 6 μήνες μου πήρε !! Σας είπα ότι έκανα γραπτά ερωτήματα στην ΓΑΔΑ... σας είπα ότι πήγα σε συλλόγους. Το δελτίο κατοχής αεροβόλου... για παράδειγμα δεν το λέει ο νόμος όμως όταν έγραψα στην ΓΑΔΑ μου απάντησαν ότι πρέπει να έχω ένα έγκυρο παραστατικό κατοχής. Οπότε τι πιο απλό από το να το πάρω από το μαγαζί. Δεν κόστισε τίποτα !! ίσα ίσα με βοήθησε περισσότερο.

Σας είπα ότι πήγα σε σκοπευτικούς συλλόγους... γιατί κολλάτε με την ΣΚΟΕ και τα αθλήματα? Υπάρχει και η πρακτική σκοποβολή... και μην μου πείτε για αθλήματα... γιατί άθλημα με M1 και με Enfiled δεν υπάρχει αλλά αθλητές ρίχνουν κάθε Κυριακή στο πεδίο βολής Χαιδαρίου. Το πεδίο βολής είναι γεμάτο αστυνομικούς που κάνουν πρακτική εξάσκηση... και δίπλα τους ρίχνω εγώ με το αεροβόλο μου χωρίς κανένα πρόβλημα.

Τέσπα... φίλοι μου εγώ σας είπα ότι δρόμος υπάρχει... αρκεί να γίνει σωστά και μεθοδικά και χωρίς πολλά έξοδα. Λυπάμαι να βλέπω ανθρώπους να ρίχνουν "χιλιάδες" ευρώ σε αεροβόλα και εξοπλισμό και να τρέμουν μην τους πιάσει κανένας και τους βάλει φυλακή ή τους κατασχέσει τα πράγματα. Δεν είναι χόμπυ για παρανόμους ούτε για εγκληματίες το αεροβόλο και η σκοποβολή. Η ενότητα αυτή έτσι όπως είναι γραμμένη όμως δίνει λάθος εικόνα σε όποιον νέο χομπύστα θέλει να ασχοληθεί.

Φιλικά...
Τίτλος: Απ: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα
Αποστολή από: psampa στις 09 Απριλίου, 2013, 20:33:39 μμ
Καλό θα ήταν επίσης αν δεν σου είναι δύσκολο να μας πεις λίγο πιο αναλυτικά τί ακριβώς έκανες και τι λένε τα χαρτιά που κουβαλάς ώστε να μπορέσει όποιος θέλει να κάνει κάτι ανάλογο. Τι είναι το έγγραφο κατοχής; Μπορεί κάποιος να έχει πρόσβαση στις γνωμοδοτήσεις που αναφέρεις ή είναι προσωπικές;
Γενικά, αν τελικά βρέθηκε ένας τρόπος να κυκλοφορούμε χωρίς τόση αγωνία (που και πάλι όπως έγραψαν πιο πάνω υπάρχουν ασάφειες και σκοτεινά σημεία, π.χ. δεν χρειάζεται άδεια κατοχής διόπτρας;) καλό θα ήταν να παρουσιαστεί τεκμηριωμένα για να μπορούν όλοι να τον κατανοήσουν και να τον ακολουθήσουν αν θέλουν.
Τίτλος: Απ: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα
Αποστολή από: Thorin στις 09 Απριλίου, 2013, 20:33:44 μμ
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ δελτιο κατοχης αεροβολου...
Η πρακτικη ειναι στην ΣΚΟΕ.
Τα Μ1 και τα Enfield μην τα πιασουμε καν γιατι ειναι εκει και αν ειναι νομιμα εκει...
Τίτλος: Απ: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα
Αποστολή από: panik στις 09 Απριλίου, 2013, 20:40:08 μμ
Η αποδειξη αγορας χρειαζεται μονο για να αποδειξεις οτι το οπλο δεν ειναι κλεμμενο.  Καποια καταστηματα σου φτιαχνουν και ενα χαρτι με τα στοιχεια σου τα στοιχεια του κατασηματος αριθμο και τυπο οπλου. Αλλα και να μην το εχεις δεν λεει κατι.
Τίτλος: Απ: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα
Αποστολή από: psampa στις 09 Απριλίου, 2013, 20:40:35 μμ
Αγαπητοί φίλοι,


Τέσπα... φίλοι μου εγώ σας είπα ότι δρόμος υπάρχει... αρκεί να γίνει σωστά και μεθοδικά και χωρίς πολλά έξοδα. Λυπάμαι να βλέπω ανθρώπους να ρίχνουν "χιλιάδες" ευρώ σε αεροβόλα και εξοπλισμό και να τρέμουν μην τους πιάσει κανένας και τους βάλει φυλακή ή τους κατασχέσει τα πράγματα. Δεν είναι χόμπυ για παρανόμους ούτε για εγκληματίες το αεροβόλο και η σκοποβολή. Η ενότητα αυτή έτσι όπως είναι γραμμένη όμως δίνει λάθος εικόνα σε όποιον νέο χομπύστα θέλει να ασχοληθεί.

Φιλικά...

Τον οποίο από ότι καταλαβαίνω δεν θες να μας τον αναλύσεις ώστε να τον ακολουθήσουμε. Θες απλώς να μας ενημερώσεις για την ύπαρξη του.
Τίτλος: Απ: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα
Αποστολή από: Christopher στις 09 Απριλίου, 2013, 20:40:43 μμ
Αρχιζω ναι αισθανομαι ωραια.Για πες φιλε καμια λεπτομερεια.
Τίτλος: Απ: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα
Αποστολή από: GEORGEGR στις 09 Απριλίου, 2013, 20:47:05 μμ
Εγώ θα σε συμβούλευα τη δική σου εμπειρία να μην την κάνεις κανόνα.
Τίτλος: Απ: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα
Αποστολή από: altsam στις 09 Απριλίου, 2013, 20:52:02 μμ
Παίδες δεν το συνεχίζω άλλο γιατί νομίζω πως είναι μάταιο.

Εγώ το είπα... και το ξαναλέω... μόνο κακό κάνετε στο κόσμο του αεροβόλου με τις εμμονές που έχετε. Αν ασχοληθείτε λίγο θα δείτε ότι τα πράγματα είναι σχετικά απλά. Κολλάτε σε λέξεις όπως το δελτίο κατοχής αεροβόλου... ωραία μην το λετε δελτίο...πείτο το όπως θέλετε...αρκεί να γράφει τα στοιχεία σας το όνομα του καταστηματος με σφραγίδα και τον αριθμό του αεροβόλου. Ναι ο νόμος δεν το ζητάει... αλλά το ζητάει η ΓΑΔΑ... οπότε το πήρα για να το έχω.

Επίσης... αν ασχοληθείτε και κάνετε ερωτήσεις μαζί με όμως με νομικές γνωμοδοτήσεις και όχι με το τι έσεις πιστεύετε ή σας είπε κάποιος... θα δείτε ότι πολλά από αυτά που λέτε δεν ισχύουν για τα αεροβόλα αλλά για τα πυροβόλα.

Όσοι θελετε μείνετε με την αγωνία μην σας πιάσουν και συνεχίστε να κυνηγάτε την ουρά σας με το να τα ρίχνετε στο κράτος και την οπλοφοβία. Επαναλαβάνω πως τρόπος υπάρχει αρκεί κάποιος να ασχοληθεί σοβαρά και μεθοδικά (όχι μπακαλίστικα).

Για τους φίλους που με ρωτούν... ποίος είναι ο δρόμος τους απαντώ ότι δεν μπορώ να το κάνω δημόσια γιατί με αυτό τον τρόπο θέλω να τον προστατέψω από δημόσια αντιπαράθεση που μόνο κακό θα κάνει. 6 μήνες πήρε αυτή η ιστορία δεν το παίζω μάγκας ούτε κουνάω το δάχτυλο σε κανένα αλλά δεν θα ήθελα να αφήσω μια δημόσια αντιπαράθεση να το χαλάσει. Έκρινα σκόπιμο να ενημερώσω το forum το για την σημερινή μου εμπειρία και να καταθέσω την άποψη μου πως η ενότητα ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ με το γράφει ο κάθε ένας το τι άκουσε και το τι του είπαν έχει πάρει αποκρουστική θέση για κάθε νέο που θέλει να ασχοληθεί.


Φιλικά.
Τίτλος: Απ: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα
Αποστολή από: Thorin στις 09 Απριλίου, 2013, 20:53:35 μμ
Αυτα που γραφεις δεν εχουν βαση.
Τίτλος: Απ: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα
Αποστολή από: landropov3 στις 09 Απριλίου, 2013, 20:54:10 μμ
Αγαπητοί φίλοι του αεροβόλου,

Θα ήθελα να σας ενημερώσω πως σήμερα πέρασα αστυνομικό έλεγχο καθώς γύριζα από την εξάσκηση μου στην σκοποβολή. Έχω στην κατοχή μου ένα Benjamin Marauder 5,5mm και φέρει και διόπτρα. Δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα στον έλεγχο που έγινε αφού έδειξα στα όργανα την αστυνομική μου ταυτότητα, το δελτίο κατοχής του αεροβόλου (μου το έφτιαξε το μαγαζί που το πήρα)μαζί με την απόδειξη αγοράς καθώς και την σκοπευτική μου ταυτότητα.

Είμαι πολύ καινούργιος στον κόσμο του αεροβόλου αλλά θα ήθελα να σας ενημερώσω πως διαβάζοντας τα όσα έχετε γράψει στην ενότητα του forum ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ είναι άκρως άστοχα ενώ πολλές φορές αποπροσανατολιστικά. Δεν σας το κρύβω πως πριν ασχοληθώ με το αεροβόλο… διάβασα σχεδόν τα πάντα από όσα αναφέρονται στην ενότητα αυτή. Το συμπέρασμα που έβγαλα…. ήταν πως αυτό δεν είναι χόμπυ αλλά….. μεταφορά ναρκωτικών !! τόσο επικίνδυνο το βρήκα. Ο κάθε ένας δίνει την δική του ερμηνεία… και καταγράφει την δική του άποψη.

Πριν από 6 μήνες είπα στον εαυτό μου να το ψάξω… και να ασχοληθώ σοβαρά γιατί δεν μπορεί να είναι τόσο ασαφές το πλαίσιο… και τόσο επικίνδυνο να με πιάσουν λες και είμαι κανένας εγκληματίας !! Επικοινώνησα γραπτώς με την Διεύθυνση όπλων… πήγα για νομικές γνωμοδοτήσεις στα αρμόδια όργανα… έτρεξα σε σκοπευτικούς συλλόγους και ευτυχώς άκρη έβγαλα. Το κόστος για όλα αυτά δεν ξεπέρασε τα 150 ευρώ… και τώρα έχω όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να μην έχω πρόβλημα με τις αρχές.

Σας συνιστώ λοιπόν να διαγράψετε ΤΕΛΕΙΩΣ την ενότητα ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ… γιατί μόνο κακό μπορεί να κάνει σε κάθε νέο χομπίστα που θέλει να ασχοληθεί με το αεροβόλο. Αν έχετε μαζί σας τα παραπάνω… καθώς και τις απαραίτητες νομικές γνωμοδοτήσεις (πχ συνήγορο του πολίτη) τότε κανένα όργανο δεν θα μπορέσει ούτε θα θελήσει να σας δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα εκτός βέβαια… αν σας πιάσει να κάνετε σκοποβολή στην πλατεία ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ !!!

Σας ξανασυμβουλεύω λοιπόν… ΔΙΑΓΡΑΨΤΕ ΤΕΛΕΙΩΣ την ενότητα ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ… έτσι όπως έχει εξελιχθεί μόνο κακό κάνει στον κόσμο του αεροβόλου !!


Γράφτηκαν πολλά μέχρι τώρα με τα οποία συμφωνώ κι εγώ απόλυτα. Ο νόμος είναι νόμος. Αν σε σταματήσουν με διόπτρα χωρίς να έχεις άδεια ο νόμος λέει:

Παράθεση
8. α. Με φυλάκιση τουλάχιστον έξι (6) μηνών και χρηματική ποινή τουλάχιστον διακοσίων χιλιάδων (200.000) δραχμών τιμωρούνται οι παραβάτες των παραγράφων 1 και 2, πλην της περιπτ. η’ του παρόντος άρθρου.

Δεν υπάρχει κάτι άλλο να πούμε. Αν έβγαλες άδεια για την διόπτρα, πολύ θα ήθελα να μάθω λεπτομέρειες, αν και δεν λες κάτι τέτοιο. Αν σου απάντησαν γραπτά κάτι διαφορετικό από την Αστυνομική Διεύθυνση νομίζω θα έχει πολύ ενδιαφέρον να το σκανάρεις και να το ανεβάσεις να το δούμε και φυσικά να το χρησιμοποιήσουμε κι εμείς ή τέλος πάντων όσοι κυκλοφορούν με διόπτρες και σωστά τρέμουν.
Τίτλος: Απ: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα
Αποστολή από: psampa στις 09 Απριλίου, 2013, 20:56:56 μμ
Παίδες δεν το συνεχίζω άλλο γιατί νομίζω πως είναι μάταιο.

Εγώ το είπα... και το ξαναλέω... μόνο κακό κάνετε στο κόσμο του αεροβόλου με τις εμμονές που έχετε. Αν ασχοληθείτε λίγο θα δείτε ότι τα πράγματα είναι σχετικά απλά. Κολλάτε σε λέξεις όπως το δελτίο κατοχής αεροβόλου... ωραία μην το λετε δελτίο...πείτο το όπως θέλετε...αρκεί να γράφει τα στοιχεία σας το όνομα του καταστηματος με σφραγίδα και τον αριθμό του αεροβόλου. Ναι ο νόμος δεν το ζητάει... αλλά το ζητάει η ΓΑΔΑ... οπότε το πήρα για να το έχω.

Επίσης... αν ασχοληθείτε και κάνετε ερωτήσεις μαζί με όμως με νομικές γνωμοδοτήσεις και όχι με το τι έσεις πιστεύετε ή σας είπε κάποιος... θα δείτε ότι πολλά από αυτά που λέτε δεν ισχύουν για τα αεροβόλα αλλά για τα πυροβόλα.

Όσοι θελετε μείνετε με την αγωνία μην σας πιάσουν και συνεχίστε να κυνηγάτε την ουρά σας με το να τα ρίχνετε στο κράτος και την οπλοφοβία. Επαναλαβάνω πως τρόπος υπάρχει αρκεί κάποιος να ασχοληθεί σοβαρά και μεθοδικά (όχι μπακαλίστικα).

Για τους φίλους που με ρωτούν... ποίος είναι ο δρόμος τους απαντώ ότι δεν μπορώ να το κάνω δημόσια γιατί με αυτό τον τρόπο θέλω να τον προστατέψω από δημόσια αντιπαράθεση που μόνο κακό θα κάνει. 6 μήνες πήρε αυτή η ιστορία δεν το παίζω μάγκας ούτε κουνάω το δάχτυλο σε κανένα αλλά δεν θα ήθελα να αφήσω μια δημόσια αντιπαράθεση να το χαλάσει. Έκρινα σκόπιμο να ενημερώσω το forum το για την σημερινή μου εμπειρία και να καταθέσω την άποψη μου πως η ενότητα ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ με το γράφει ο κάθε ένας το τι άκουσε και το τι του είπαν έχει πάρει αποκρουστική θέση για κάθε νέο που θέλει να ασχοληθεί.


Φιλικά.

Αν ο δρόμος δεν αντέχει σε δημόσια αντιπαράθεση μάλλον δεν είναι και πολύ "νόμιμος" και φοβάσαι μην στον "χαλάσουμε". Αλλιώς, για κάτι που είναι νόμιμο, σαφές και αποδεδειγμένο δεν χρειάζεται μυστικοπάθεια. Και η δική σου μαρτυρία όπως καταλαβαίνεις χωρίς περαιτέρω εξήγηση είναι τι είδε, τι άκουσε και τι του έτυχε του καθένα...
Τίτλος: Απ: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα
Αποστολή από: altsam στις 09 Απριλίου, 2013, 21:01:57 μμ
Εγώ φίλε μου κάθε Κυριακή ρίχνω κανονικά σε δημόσια θέα... και σήμερα με σταμάτησαν. Φυλακή δεν είμαι ούτε πλήρωσα κανένα πρόστιμο. Δεν μπορώ να σκανάρω τίποτα και να ανεβάσω γιατί όλα τα χαρτιά που έχω συλλέξει έχουν επάνω το όνομα μου και αφορούν απαντήσεις σε προσωπικές επιστολές που έχω στείλει στις αρχές.

Αυτά είχα να πω... πραγματικά λυπάμαι όμως γιατί συνεχίζετε να κάνετε κακό και το χειρότερο είναι ότι δεν το καταλαβαίνετε.

Και πάλι φιλικά... αλλά για τελευταία φορά..μιας και είναι μάταια κάθε συζήτηση.

Καλή τύχη στον καθε ένα από εσάς.

Φιλικά,
Τίτλος: Απ: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα
Αποστολή από: Thorin στις 09 Απριλίου, 2013, 21:05:22 μμ
Αν ειχες κατι σοβαρο να πεις φιλε μου μπορουσες να παραθεσεις νομους η εσωτερικες διαταγες στα οποια θα αναφερεται προφανως η ΓΑΔΑ στις επιστολες της.
Ετσι απανταει επισημα η ΓAΔΑ, συμφωνα με νομο ταδε, με ΚΥΑ ταδε, με διαταγη ταδε.
Πες μας τα νουμερα μονο να τα κοιταξουμε μονοι μας.
Τίτλος: Απ: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα
Αποστολή από: Christopher στις 09 Απριλίου, 2013, 21:08:42 μμ
Αρχιζω ναι αισθανομαι ωραια.Για πες φιλε καμια λεπτομερεια.

Αρχισα παλι να φοβαμαι :(.
Τίτλος: Απ: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα
Αποστολή από: psampa στις 09 Απριλίου, 2013, 21:11:39 μμ
Εγώ φίλε μου κάθε Κυριακή ρίχνω κανονικά σε δημόσια θέα... και σήμερα με σταμάτησαν. Φυλακή δεν είμαι ούτε πλήρωσα κανένα πρόστιμο. Δεν μπορώ να σκανάρω τίποτα και να ανεβάσω γιατί όλα τα χαρτιά που έχω συλλέξει έχουν επάνω το όνομα μου και αφορούν απαντήσεις σε προσωπικές επιστολές που έχω στείλει στις αρχές.

Αυτά είχα να πω... πραγματικά λυπάμαι όμως γιατί συνεχίζετε να κάνετε κακό και το χειρότερο είναι ότι δεν το καταλαβαίνετε.

Και πάλι φιλικά... αλλά για τελευταία φορά..μιας και είναι μάταια κάθε συζήτηση.

Καλή τύχη στον καθε ένα από εσάς.

Φιλικά,

Προφανώς τα προσωπικά σου στοιχεία θα τα έσβηνες από τα σκαναρισμένα έγγραφα...
Και στα όργανα που σε σταματούν δείχνεις τις απαντήσεις στις προσωπικές επιστολές σου; Και αυτές οι απαντήσεις σου δόθηκαν επειδή είσαι εσύ; Δηλαδή δεν ισχύουν για όλους; και για αυτό η δημόσια αντιπαράθεση θα τους κάνει κακό;
Βρέθηκε μια άκρη μόνο για σένα ή για όποιον έχει 6 μήνες για τρέξιμο και 150 ευρώ για ξόδεμα ειδάλλως ισχύει ότι λέει ο νόμος;
Και αν δεν τους πείσεις και βρεθείς ενώπιον της δικαιοσύνης αυτά θα δείξεις; και φαντάζομαι ότι είναι υπεράνω του νόμου οι απαντήσεις σε προσωπικές επιστολές ...

Εγώ καταλαβαίνω ότι βρήκες έναν όχι απόλυτα νόμιμο αλλά "πλάγιο" τρόπο να "πείθεις" τα όργανα να μην το ψάξουν παραπάνω και να σε αφήνουν χωρίς να δημιουργούν θέμα.
Μέχρι να πέσεις σε κάποιο (που δεν στο εύχομαι) που κοιτάει το νόμο μόνο και όχι την προσωπική σου επιστολογραφία.
My 2 cents σε ένα θέμα που στην αρχή φάνηκε να έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Τίτλος: Απ: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα
Αποστολή από: altsam στις 09 Απριλίου, 2013, 21:13:56 μμ
 
   Oι νομικοί που σε συμβούλεψαν σου έδωσαν και κάποιο ενυπόγραφο εντυπο με την υπογραφή τους που εξηγεί κάποια πράγματα  ή είναι προφορικές αόριστες εκτιμήσεις και ερμηνείες ?    

Ναι ενυπόγραφ(α) τα οποία και χρησιμοποίησα μετά στον διάλογο μου με τις αρχές. Ναι ο νόμος δεν λέει ότι πρέπει να έχεις σκοπευτική ιδιότητα για να ασχοληθείς με το αεροβόλο... θεώρησα όμως ότι ενισχύει την διαπραγματευτική μου ικανότητα απέναντι στις αρχές οπότε και το έπραξα. Επίσης η σκοπευτική ιδιότητα μου δίνει το ελεύθερο να ρίχνω 500+ σφαιράκια κάθε Κυριακή στο βουνο (είσοδο στο σκοπευτήριο δηλαδή) με την διόπτρα μου παρακαλώ...... χωρίς να φοβάμαι γείτονες - περαστικούς και κάθε λογής "οικολόγους" που μπορεί να με καταγγείλουν.
Τίτλος: Απ: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα
Αποστολή από: Thorin στις 09 Απριλίου, 2013, 21:15:32 μμ
Ποιος σου ειπε οτι ειναι νομιμες οι διοπτρες μεσα στο ΚΕΒΟΠ???
Τίτλος: Απ: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα
Αποστολή από: Ghostrip στις 09 Απριλίου, 2013, 21:18:00 μμ
ο φίλτατος thorin έχει δίκιο. σε τελική μπορεις να μαυρίσεις τα προσωπικα στοιχεια στο σκαναρισμενο αρχειο (ονοματα πρωτόκολλα κλπ).
Τίτλος: Απ: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα
Αποστολή από: psampa στις 09 Απριλίου, 2013, 21:18:43 μμ
 
   Oι νομικοί που σε συμβούλεψαν σου έδωσαν και κάποιο ενυπόγραφο εντυπο με την υπογραφή τους που εξηγεί κάποια πράγματα  ή είναι προφορικές αόριστες εκτιμήσεις και ερμηνείες ?    

Ναι ενυπόγραφ(α) τα οποία και χρησιμοποίησα μετά στον διάλογο μου με τις αρχές. Ναι ο νόμος δεν λέει ότι πρέπει να έχεις σκοπευτική ιδιότητα για να ασχοληθείς με το αεροβόλο... θεώρησα όμως ότι ενισχύει την διαπραγματευτική μου ικανότητα απέναντι στις αρχές οπότε και το έπραξα. Επίσης η σκοπευτική ιδιότητα μου δίνει το ελεύθερο να ρίχνω 500+ σφαιράκια κάθε Κυριακή στο βουνο (είσοδο στο σκοπευτήριο δηλαδή) με την διόπτρα μου παρακαλώ...... χωρίς να φοβάμαι γείτονες - περαστικούς και κάθε λογής "οικολόγους" που μπορεί να με καταγγείλουν.

Α γειά σου. Αυτό σου είπα και εγώ, ο νόμος δεν είναι διαπραγματεύσιμος, οι αρχές όμως...
Να σου πω εγώ έναν άλλο τρόπο; Αποκτάς στρατιωτική ταυτότητα και τα προβλήματα λύνονται λόγω συναδελφικότητας :-)
Τίτλος: Απ: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα
Αποστολή από: altsam στις 09 Απριλίου, 2013, 21:20:15 μμ
Ποιος σου ειπε οτι ειναι νομιμες οι διοπτρες μεσα στο ΚΕΒΟΠ???


ΟΕΟ??? πες μου ότι θέλεις και απάντηση???  ;D γράφεις που γράφεις μια πρόταση σαν άστοχη βολλίδα... θες και απάντηση τώρα??

Ας είμαστε σοβαροί !!

Λοιπόν...νομίζω ότι παρασύρθηκα...παιδιά ΤΕΛΟΣ... είπαμε ότι είπαμε...ο κάθε ένας να βγάλει τα συμπεράσματα του. Ή συνεχίζει να τρέμει μην τον πιάσουν... ή κάνει κάτι και ξεμπερδεύει... αυτά !!

Καλό βράδυ.. Over and out !!
Τίτλος: Απ: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα
Αποστολή από: Thorin στις 09 Απριλίου, 2013, 21:21:40 μμ
H αγνοια σου δεν αντικαθισταται απο το πνευμα...
Τίτλος: Απ: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα
Αποστολή από: GEORGEGR στις 09 Απριλίου, 2013, 21:24:07 μμ
Το δικό μου συμπέρασμα είναι "φωτοβολίδα"
Τίτλος: Απ: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα
Αποστολή από: altsam στις 09 Απριλίου, 2013, 21:24:53 μμ
Όποτε ανέβεις...έλα ψάξε με να σε κεράσω καφέ και να τα πούμε. Δεν θα δυσκολευτείς να με βρείς. Ψάξε για διόπτρες και θα με βρείς εύκολα. Αν είσαι και όργανο... είμαι στην διάθεση σου για κάθε έλεγχο !!

Φιλικά...
Τίτλος: Απ: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα
Αποστολή από: Ghostrip στις 09 Απριλίου, 2013, 21:25:41 μμ
ο thorin είναι ευστοχος 100%. δεν συνηθίζει να αστοχεί .. έχουμε εξάλου συχνό ανταγωνισμό σε επίσημους αγώνες.

το ότι "ενίσχυσες" την διαπραγματευτική σου θέση δεν σε έχει κάνει 100% άτρωτο, πόσο μάλλον όταν ένα όργανο του νόμου εφαρμόσει τον νόμο.
Τίτλος: Απ: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα
Αποστολή από: altsam στις 09 Απριλίου, 2013, 21:32:42 μμ
ο thorin είναι ευστοχος 100%. δεν συνηθίζει να αστοχεί .. έχουμε εξάλου συχνό ανταγωνισμό σε επίσημους αγώνες.

το ότι "ενίσχυσες" την διαπραγματευτική σου θέση δεν σε έχει κάνει 100% άτρωτο, πόσο μάλλον όταν ένα όργανο του νόμου εφαρμόσει τον νόμο.

Ρε παιδιά δεν με αφήνετε να αγιάσω που λένε... για ξαναδιάβάστε τα όσα γράφετε? αν κάποιος μπει να διαβάσει για να ενημερώθεί...νομίζετε ότι του κάνετε καλό? Νομίζετε ότι έχετε θετική στάση απέναντι στο χόμπυ σας? Νομίζετε ότι έτσι βοηθάτε το πράγμα να εξαπλωθεί? Βρε παναθεμα σας !!  Μόνο άρνηση υπάρχει !!

Ωραία... τελικά είναι εύκολο να βαράτε ακόμα και κάποιον που όπως είπε κάποιος βρήκε ένα "πλάγιο τρόπο" να έχει το κεφάλι του ήσυχο. Τι να σας πω ρε παιδία? τελικά μόνο τα τεχνικά θέματα και τις αγγελίες αξίζει να διαβάζει κανείς εδώ μέσα γιατί πραγματικά εκεί μπορεί να βρεί πράγματα που τον ένδιαφέρουν.

Ας το λήξουμε εδώ... και άν με ξανασταματήσουν τότε θα σας ενημερώσω ξανά για το αποτέλεσμα...
Τίτλος: Απ: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα
Αποστολή από: Kyriakos87 στις 09 Απριλίου, 2013, 21:37:13 μμ
Δεν υπαρχει άρνηση, υπάρχει μονο η πραγματικότητα.

Καποιοι την βλέπουν κάποιοι όχι.
Τίτλος: Απ: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα
Αποστολή από: altsam στις 09 Απριλίου, 2013, 21:43:12 μμ
Δεν υπαρχει άρνηση, υπάρχει μονο η πραγματικότητα.

Καποιοι την βλέπουν κάποιοι όχι.

The real distinction is between those who adapt their purposes to reality and those who seek to mold reality in the light of their purposes.
Henry Kissinger (1923 - )

Φιλικά... για να ξέρουμε τι λέμε !!!
Τίτλος: Απ: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα
Αποστολή από: alpha-63 στις 09 Απριλίου, 2013, 21:43:46 μμ
Ωραία... τελικά είναι εύκολο να βαράτε ακόμα και κάποιον που όπως είπε κάποιος βρήκε ένα "πλάγιο τρόπο" να έχει το κεφάλι του ήσυχο. Τι να σας πω ρε παιδία? τελικά μόνο τα τεχνικά θέματα και τις αγγελίες αξίζει να διαβάζει κανείς εδώ μέσα γιατί πραγματικά εκεί μπορεί να βρεί πράγματα που τον ένδιαφέρουν.

...πολλοί διαβάζουμε με υπομονή και "ανάμεσα στις γραμμές" !
...θα διαφωνήσω με την κόκκινη παράγραφο σου, ενδιαφέροντα θέματα και πράγματα βρίσκουμε και στις όποιες αντιπαραθέσεις, αρκεί βέβαια να κινούνται στα θεμιτά και αποδεκτά για όλους πλαίσια της ευγένειας και των αξιοπρεπών τόνων, όπως και έγινε στο παρόν. Θα σε προέτρεπα να συνεχίσεις την κουβέντα που άρχισε, πολλά όμορφα, καλά και σωστά ξεκίνησαν από αντιπαραθέσεις...ειδικά από μέλη με γνώσεις και πείρα στην σκοποβολή  :)


...υγ : Χειρίζεσαι την γλώσσα και τον λόγο τον κατέχεις, άσε τον Henry, θα περίμενα κάτι πιό Ελληνικό από εσένα  ;)
Τίτλος: Απ: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα
Αποστολή από: luger42 στις 09 Απριλίου, 2013, 22:01:24 μμ
 
   Oι νομικοί που σε συμβούλεψαν σου έδωσαν και κάποιο ενυπόγραφο εντυπο με την υπογραφή τους που εξηγεί κάποια πράγματα  ή είναι προφορικές αόριστες εκτιμήσεις και ερμηνείες ?    

Ναι ενυπόγραφ(α) τα οποία και χρησιμοποίησα μετά στον διάλογο μου με τις αρχές. Ναι ο νόμος δεν λέει ότι πρέπει να έχεις σκοπευτική ιδιότητα για να ασχοληθείς με το αεροβόλο... θεώρησα όμως ότι ενισχύει την διαπραγματευτική μου ικανότητα απέναντι στις αρχές οπότε και το έπραξα. Επίσης η σκοπευτική ιδιότητα μου δίνει το ελεύθερο να ρίχνω 500+ σφαιράκια κάθε Κυριακή στο βουνο (είσοδο στο σκοπευτήριο δηλαδή) με την διόπτρα μου παρακαλώ...... χωρίς να φοβάμαι γείτονες - περαστικούς και κάθε λογής "οικολόγους" που μπορεί να με καταγγείλουν.

Α γειά σου. Αυτό σου είπα και εγώ, ο νόμος δεν είναι διαπραγματεύσιμος, οι αρχές όμως...
Να σου πω εγώ έναν άλλο τρόπο; Αποκτάς στρατιωτική ταυτότητα και τα προβλήματα λύνονται λόγω συναδελφικότητας :-)

εχω ολα τα χαρτια που λεει ο altsam (εδω και 25 χρονια )
και αυτο το τελευταιο που λες
ξερω ομως οτι αν με τσιμπησουν με "φακο" κακοπροαιρετα
θα με "φακαρουν"  ;D ;D ;D
τα υπολοιπα ειναι παραμυθια
Τίτλος: Απ: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα
Αποστολή από: luger42 στις 09 Απριλίου, 2013, 22:09:56 μμ
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ δελτιο κατοχης αεροβολου...
Η πρακτικη ειναι στην ΣΚΟΕ.
Τα Μ1 και τα Enfield μην τα πιασουμε καν γιατι ειναι εκει και αν ειναι νομιμα εκει...

και ομως φιλε ειναι νομιμα εδω εχουμε και mauser k 98k νομιμοτατο
στην πρακτικη παιζει και τουφεκι.
Τίτλος: Απ: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα
Αποστολή από: Thorin στις 09 Απριλίου, 2013, 22:11:07 μμ
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ δελτιο κατοχης αεροβολου...
Η πρακτικη ειναι στην ΣΚΟΕ.
Τα Μ1 και τα Enfield μην τα πιασουμε καν γιατι ειναι εκει και αν ειναι νομιμα εκει...

και ομως φιλε ειναι νομιμα εδω εχουμε και mauser k 98k νομιμοτατο
στην πρακτικη παιζει και τουφεκι.

Υπαρχουν και αλλες λεπτομερειες.
Τίτλος: Απ: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα
Αποστολή από: landropov3 στις 09 Απριλίου, 2013, 22:16:57 μμ
Ας το λήξουμε εδώ...

Φίλε altsam θα έλεγα κι εγώ να προσπαθήσεις να δεις λίγο πιο ανοιχτά όσα σου γράφουν οι υπόλοιποι φίλοι και να συνεχίσουμε την κουβέντα σε άλλη όμως βάση. Έχω ξεψαχνίσει τον νόμο και χωρίς να είμαι νομικός πιστεύω τον ξέρω και τον έχω καταλάβει αρκετά καλά. Το μόνο πιθανό παραθυράκι που υπάρχει ή μπορεί να ανοιχτεί στον νόμο σχετικά με τις διόπτρες (γιατί τα αεροβόλα δεν μας απασχολούν, οι διόπτρες είναι που μας καίνε), είναι ο όρος "σκοπευτική διόπτρα". Ο νόμος περιορίζει τις σκοπευτικές διόπτρες και τα σκοπευτικά όπλα, τα οποία και τα δύο θέλουν άδεια χρήστη. Όπως είναι γραμμένος ο νόμος κάνει μπαμ ότι αναφέρετε στα πυροβόλα σκοπευτικά όπλα, ή εκεί είχε το μυαλό του ο νομοθέτης, αφήνοντας και μια μεγάλη πόρτα στο ορισμό του τι είναι σκοπευτικό όπλο στην ΣΚΟΕ. Είχα σκεφτεί να μπλέξω την αδελφή ενός πολύ καλού μου φίλου που είναι δικαστής και να μου πει αν μπορεί να βγει κάποια επίσημη άποψη για το αν μια διόπτρα σε αεροβόλο είναι σκοπευτική διόπτρα. Στα χαρτιά που μάζεψες, τα οποία πραγματικά θα μπορούσαν να φανούν πολύ χρήσιμα σε όλους, έστω και με μαυρισμένο το όνομά σου, έχουν κάτι αντίστοιχο? Γενικά μπορείς να μας πεις περιληπτικά το τι αναφέρουν?

Προσωπικά αν είχα ένα έγγραφο που θα άνοιγε το δρόμο στον αεροβολισμό με διόπτρα στην Ελλάδα θα το ανέβαζα χωρίς δεύτερη σκέψη, μη σου πω ούτε το όνομά μου δεν θα έβγαζα. ΑΠΟΛΥΤΑ σεβαστή όμως η θέση σου να μην θες να φανεί το δικό σου όνομα, αλλά όταν λες ότι έχεις αποκτήσει, έστω με πολύ κόπο και χρήμα, ένα τόσο σημαντικό χαρτί θα ήταν καλό, αν όχι να το ανεβάσεις χωρίς το όνομά σου, τουλάχιστον να μας πεις περιληπτικά τι αναφέρει. Όσο δεν κάνεις ούτε το απλό, δεν προσφέρεις κανένα όφελος.

Έχουμε αναφορές και από άλλους που τους έχουν σταματήσει χωρίς καν έγγραφα και δεν τους έκαναν τίποτα. Τι σημαίνει αυτό, ότι πρέπει να τα σβήσουμε όλα, και τους νόμους και τα νομικά θέματα επειδή ακόμα κανένας δεν πήγε φυλακή?

Φιλικά και περιμένοντας με αγωνία την απάντησή σου για το περιεχόμενο των εγγράφων που έχεις,
Δημήτρης

Υ.Γ. Μην μπλέκουμε τα αεροβόλα και τα "δελτία" τους γιατί ο νόμος δεν απαιτεί άδεια αεροβόλου, και τα δελτία όπλων αφορούν τα κυνηγετικά...(ίσως και πυροβόλα σκοπευτικά)
Τίτλος: Απ: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα
Αποστολή από: altsam στις 09 Απριλίου, 2013, 22:32:04 μμ

...πολλοί διαβάζουμε με υπομονή και "ανάμεσα στις γραμμές" !
...θα διαφωνήσω με την κόκκινη παράγραφο σου, ενδιαφέροντα θέματα και πράγματα βρίσκουμε και στις όποιες αντιπαραθέσεις, αρκεί βέβαια να κινούνται στα θεμιτά και αποδεκτά για όλους πλαίσια της ευγένειας και των αξιοπρεπών τόνων, όπως και έγινε στο παρόν. Θα σε προέτρεπα να συνεχίσεις την κουβέντα που άρχισε, πολλά όμορφα, καλά και σωστά ξεκίνησαν από αντιπαραθέσεις...ειδικά από μέλη με γνώσεις και πείρα στην σκοποβολή  :)


...υγ : Χειρίζεσαι την γλώσσα και τον λόγο τον κατέχεις, άσε τον Henry, θα περίμενα κάτι πιό Ελληνικό από εσένα  ;)

Σε ευχαριστώ θερμά για την προτροπή σου και για τον καλό σου λόγο. Πραγματικά δεν ήθελα τίποτα περισσότερο από το να μοιραστώ την χάρα μου μαζί σας μετά την σημερινή μου εμπειρία. Όπως έγραψα και νωρίτερα για μεγάλο διάστημα με είχε αποτρέψει να ασχοληθώ με το αεροβόλο η συγκεκριμένη ενότητα γιατί τόσο το πνεύμα της όσο και τα γραφόμενα σε αυτή με έβαζαν σε σκέψεις του τύπου...."που πας να μπλέξεις". Επειδή έχω εμπειρία με ανάλογες νομικές ασάφειες και με το άλλο χόμπυ μου πρίν από κάποια χρόνια έκανα ακριβώς την ίδια στρατηγική η οποία τελικά απέδωσε και ουδέποτε είχα μπλεξίματα με τις αρμόδιες αρχές.

Πραγματικά δεν μπορούσα να καταλάβω το σκεπτικό του να κάνει κάποιος ένα χόμπυ, να ρίχνει ένα σκασμό λεφτά και μετά να τρέμει να μην τον πιάσουν ή να κάνει τον ερημίτη για να πάει να ξεχαρμανιάσει !! είπα ότι μάλλον κάποιος δρόμος υπάρχει και έβαλα στόχο να τον πετύχω. Οι βασικοί άξονες που έπρεπε να διαφυλάξω ήταν 3 !!

ΑΓΟΡΑ -ΚΑΤΟΧΗ - ΧΡΗΣΗ

Για την αγορά και κατοχή έγραψα στην ΓΑΔΑ. Εκεί μου απάντησαν για το τι θα πρέπει να έχω μαζί μου σε κάθε αστυνομικό έλεγχο. Φρόντισα λοιπόν να τα πάρω και ίσως ακόμη περισσότερα !!

Για την χρήση... έκανα το ίδιο... και ίσως ακόμη περισσότερα με την απόκτηση σκοπευτικής ταυτότητας.

Τώρα όσο αφορά τις δίοπτρες και τα λοιπά... εκεί το θέμα ήταν "τρελό" εκεί ήθελα την γνώμη ειδικών. Δεν ήταν τόσο απλό...χρειάστηκαν 10άδες επιστολές έτσι ώστε να βγεί μια άκρη. Άκρη για εμένα βγήκε και μου κάνει και θεωρώ πως κανένα όργανο δεν θα μπεί στην διαδικασία να "τραβηχτεί" όταν βλέπει πως απέναντι του έχει έναν άνθρωπο μετρημένο και καταρτησμένο και όχι κανένα παλαβιάρη. Σίγουρα κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί πως στο τμήμα δεν θα πάς αν κάποιος θέλει να σε πάει... αλλωστε το ίδιο μπορεί να συμβεί ακόμα και για ενα πολεοδομικό έλεγχο άσχετα με το ότι μετά θα φύγεις αφού θα δείξεις τα χαρτιά που έχεις.

Το ερώτημα είναι γιατί να σε πάει??

Τέσπα... πραγματικά η άρνηση είναι αυτό που με χαλάει... πόσο μάλλον κάποιοι θεωρούν ότι αυτή η "άρνηση" είναι και η πραγματικοτήτα. Επίσης με χαλάει η ενότητα αυτή γιατί με τις τοποθετήσεις μερικών μόνο κακό κάνει στους νέους αεροβολιστές με το να τους γεννά αισθήματα του τύπου...που πάω να μπλέξω τώρα !! επίσης με χαλούν ερωτήσεις του τύπου...εσένα ποίος σου είπε ότι αυτό επιτρέπεται?? Ασχολήσου για να μάθεις... αλλίως κάτσε στην φοβία σουκαι την άγνοια σου και τρέχα σε λαγκάδια και αγρούς να μην σε δεί κανένας να αεροβολείς !!!

Το αεροβόλο και το κάθε αεροβόλο δεν πάει μπροστά με τέτοιες αντιλήψεις και ηττοπάθεια... καθώς και την αποδοχή της "πραγματικότητας" όπως κάποιοι θέλουν να λένε. Τρόπος υπάρχει... και πλάγιος και ευθύς... απλά πρέπει να ασχοληθείς και να το κάνεις γιατί δυστηχώς υπάρχει ο νόμος αλλά εσύ πρέπει από μόνος σου να φτιάξεις την διαδικασία εφαρμογής. Τα ίδια προβλήματα υπήρχαν και στο άλλο μου χόμπυ όταν ήρθε νομοθετικό πλαίσιο το 2005.

Και τότε άρχησαν δηλώσεις του στυλ ότι αυτό είναι ασαφές... εκείνο είναι απαγορευμένο...για το άλλο δεν υπάρχει διαδικασία. κτλ κτλ... ασχολήθηκαν όμως κάποιος πραγματικά... και άκρη βγήκε όπου 7 χρόνια μετά τα πράγματα είναι σούπερ και αυτό έγινε "πραγματικότητα" από άτομα που ήθελαν να μην θεωρούν τους εαυτούς τους εκγληματίες ή παρανανόμους.

Αυτά είχα να πω... και νομίζω ότι κάπου έδω πρέπει το θέμα να κλείσει. Και ας μην κλείσει με την δική μου εμεπειριά... την οποία ορισμένοι μπορούν θα θεωρούν "φωτοβολίδα" ας κλείσει σαν μία κλήση αφύπνησης για όλους όσους θέλουν να μην φοβούνται για το χόμπυ του αεροβολισμού !!

Φιλικά !!
Τίτλος: Απ: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα
Αποστολή από: sniperman στις 09 Απριλίου, 2013, 23:08:28 μμ
Μου θυμίζει τον καιρο που έγραφα οτι μπορείς να παραγγείλεις αεροβόλο απο ΕΕ χωρις πρόβλημα.
Τίτλος: Απ: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα
Αποστολή από: GEORGEGR στις 09 Απριλίου, 2013, 23:14:30 μμ
Δηλαδή η δική σου συμβολή – συμβουλή σε ένα νέο στο χώρο είναι να αρχίσει αλληλογραφία με ΓΑΔΑ νομικές συμβουλές απόκτηση σκοπευτικής ταυτότητας και μετά από κανένα εξάμηνο να τον πιάσουν με διόπτρα και να τον τυλίξουν σε μια κόλα χαρτί γιατί δεν κατάφερε να “ενισχύει την διαπραγματευτική του ικανότητα απέναντι στις αρχές”
Αλήθεια για αγορά κατοχή και χρήση διόπτρας έγραψες στην ΓΑΔΑ και τι σου απάντησαν;
Να είσαι σίγουρους ότι καταλαβαίνω τι θες να πεις αλλά ο καλύτερος τρόπος για να ενημερώσεις - προστατέψεις ένα νέο μέλος είναι να του παραθέσεις την πραγματικότητα που είναι ο νόμος και η ανοχή ή όχι στην εφαρμογή του.
Τώρα αν τον φοβίζει τον αποκαρδιώνει και τον αναγκάζει να πάρει ρίσκα είναι άλλο θέμα.
Τίτλος: Απ: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα
Αποστολή από: mamawaits στις 10 Απριλίου, 2013, 00:29:03 πμ
Λετε να ξανανοιξε ο εσοαπ και να γραφει μελη ?   ;D  ;D  ;D    πωωωω θα σκασω απο τα γελια ...


και για να σοβαρευτουμε λιγο τη διοπτρα για να την κατεχεις σαν εξαρτημα και μονο θες πρωτα αδεια για να την αγορασεις και μετα αδεια για να την κατεχεις ... οποτε μην το παρατραβαμε το θεμα .... με αερολογιες δεν παμε μπροστα .στο παρον θεμα προσπαθουμε ολοι να μιλαμε και να ενημερωνουμε τον καθενα συμφωνα με τον νομο και τιποτα περισσοτερο.αν δεν εχεις να πεις κατι καλυτερα μην μιλας καθολου ...

ΥΓ παιδια βρηκα τροπο να ζω χωρις φαι και νερο αλλα δεν σας τον λεω ψαξτε μονοι σας, δεν καταλαβατε καλα τους νομους της φυσης ... ααααααααχαχαχαχαχ


απεδειξε οτι δεν αξιζεις την ειρωνια μου αυτα.
Τίτλος: Απ: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα
Αποστολή από: sal4680461 στις 10 Απριλίου, 2013, 07:45:25 πμ
Αγαπητοί φίλοι του αεροβόλου,

Θα ήθελα να σας ενημερώσω πως σήμερα πέρασα αστυνομικό έλεγχο καθώς γύριζα από την εξάσκηση μου στην σκοποβολή. Έχω στην κατοχή μου ένα Benjamin Marauder 5,5mm και φέρει και διόπτρα. Δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα στον έλεγχο που έγινε αφού έδειξα στα όργανα την αστυνομική μου ταυτότητα, το δελτίο κατοχής του αεροβόλου (μου το έφτιαξε το μαγαζί που το πήρα)μαζί με την απόδειξη αγοράς καθώς και την σκοπευτική μου ταυτότητα.

Είμαι πολύ καινούργιος στον κόσμο του αεροβόλου αλλά θα ήθελα να σας ενημερώσω πως διαβάζοντας τα όσα έχετε γράψει στην ενότητα του forum ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ είναι άκρως άστοχα ενώ πολλές φορές αποπροσανατολιστικά. Δεν σας το κρύβω πως πριν ασχοληθώ με το αεροβόλο… διάβασα σχεδόν τα πάντα από όσα αναφέρονται στην ενότητα αυτή. Το συμπέρασμα που έβγαλα…. ήταν πως αυτό δεν είναι χόμπυ αλλά….. μεταφορά ναρκωτικών !! τόσο επικίνδυνο το βρήκα. Ο κάθε ένας δίνει την δική του ερμηνεία… και καταγράφει την δική του άποψη.

Πριν από 6 μήνες είπα στον εαυτό μου να το ψάξω… και να ασχοληθώ σοβαρά γιατί δεν μπορεί να είναι τόσο ασαφές το πλαίσιο… και τόσο επικίνδυνο να με πιάσουν λες και είμαι κανένας εγκληματίας !! Επικοινώνησα γραπτώς με την Διεύθυνση όπλων… πήγα για νομικές γνωμοδοτήσεις στα αρμόδια όργανα… έτρεξα σε σκοπευτικούς συλλόγους και ευτυχώς άκρη έβγαλα. Το κόστος για όλα αυτά δεν ξεπέρασε τα 150 ευρώ… και τώρα έχω όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να μην έχω πρόβλημα με τις αρχές.

Σας συνιστώ λοιπόν να διαγράψετε ΤΕΛΕΙΩΣ την ενότητα ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ… γιατί μόνο κακό μπορεί να κάνει σε κάθε νέο χομπίστα που θέλει να ασχοληθεί με το αεροβόλο. Αν έχετε μαζί σας τα παραπάνω… καθώς και τις απαραίτητες νομικές γνωμοδοτήσεις (πχ συνήγορο του πολίτη) τότε κανένα όργανο δεν θα μπορέσει ούτε θα θελήσει να σας δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα εκτός βέβαια… αν σας πιάσει να κάνετε σκοποβολή στην πλατεία ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ !!!

Σας ξανασυμβουλεύω λοιπόν… ΔΙΑΓΡΑΨΤΕ ΤΕΛΕΙΩΣ την ενότητα ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ… έτσι όπως έχει εξελιχθεί μόνο κακό κάνει στον κόσμο του αεροβόλου !!

φιλε μου παρακολουθωντας την εξελιξη της συζητησης θα ηθελα να σου προτεινω να επικοινωνησουμε τηλεφωνικα ωστε να δωσουμε ενα ραντεβου ή στο σχιστο ή στο χαιδαρι ωστε να δω αυτα τα χαρτια ωστε να προβω σε αναλογες ενεργιες  και να ενημερωσω τους φιλους με λεπτομεριες σε τι ενεργιες πρεπει να προβουν ωστε να τους φυγει το αγχος και να χαρουν το χομπυ τους βεβαια θα ηταν καλη ιδεα να περασεις το σαββατο απο το σχιστο να γνωριστουμε και να δουμε περισσοτερα ατομα τα χαρτια απο κοντα  επ  αυτου σου στελνω το κιητο μου με πμ
Τίτλος: Απ: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα
Αποστολή από: michael1969 στις 10 Απριλίου, 2013, 09:08:43 πμ
εγω που δεν εχω βγαλει γυμνασιο πως θα καταλαβω τι γραφεται εδω περα ??
το μονο που καταλαβα απο τα γραφομενα ειναι οτι ο κυριος altsam κατι εκανε(η οχι ?) εχει κατι χαρτια απο αληλογραφια που τα εδειξε στους κυριους αστυνομους ΑΛΛΑ δεν θελει να μας τα διξει γιατι εχουν τα στοιχεια του επανω και μπλα μπλα μπλα μπλα.Θελεις φιλε μου να βοηθησεις ? γιατι δεν γραφεις ποιο συγκεκριμενα στοιχεια και γραφεις αερολογιες, γραψε νομος ταδε ..... παραγραφος ταδε..... διευκρινηση ταδε ....
Τίτλος: Απ: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα
Αποστολή από: goldwhisky στις 10 Απριλίου, 2013, 09:46:12 πμ
 :)
Εντάξει κυριοι μη τον πυροβολείτε κιόλας τον άνθρωπο, να βοηθήσει θέλει. Αυτό που προτίνει ο Sal είναι καλό.

Αν και πιστεύω ότι το ρεζουμέ της υπόθεσης όλης βασίζεται στη συλλογή αποδείξεων αγοράς του εξοπλισμού, υπεύθυνων δηλώσεων στην αστυνομία και ταυτοτήτων συλλόγων (αν είναι αναγνωρισμένοι απο ΣΚΟΕ ακόμα καλλίτερα), προκειμένου να ισχύσει το ρητό:

''Η γυναίκα του Καίσαρα, δεν αρκεί να είναι τίμια, πρέπει να φαίνεται και τίμια''.
Τίτλος: Απ: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα
Αποστολή από: tassos στις 10 Απριλίου, 2013, 10:38:21 πμ
   Λίγο ή πολύ , όλοι μας έχουμε καταλάβει οτι οι θεωρίες του φίλου altsam είναι ανυπόστατες.

   Καμιά υπηρεσιακή αλληλογραρφία ή απάντηση - άποψη αστυνομικού οργάνου ή ερμηνεία του νόμου από κάποιον νομικό δεν μπορεί να υποκαταστήσει τον νόμο - τον νόμο που είναι και σαφέστατος για την περίπτωσή μας.

    Ο ίδιος ο φίλος μας  αυτοαναιρείται οταν μιλάει περι διαπραγματευτικής ικανότητας.  Τί σημαίνει διαπραγμάτευση ? ή είσαι νόμιμος ή  όχι . Αν είσαι ξεκάθαρα νόμιμος γιατί να ανοίξεις συζήτηση . Ποιον χρειάζεται να πείσεις και για τί ?  Γιατί να απαιτούνται άσχετα έγγραφα με την περίπτωσή μας (ταυτότητα σκοπευτή  και απόδειξη αγοράς του όπλου )  για να αποδείξεις οτι ασκείς την σκοποβολή με το αεροβόλο σου νόμιμα ?

   Ο φίλος μας γιατί θεωρεί άχρηστο και ζημιογόνο για το χόμπυ μας το παρόν θέμα που ενημερώνει για τους ισχύοντες νόμους ?

   Τέλος πάντων επειδή μιλάμε τόσες πολλες σελίδες για το τίποτα , άν θέλει να γράψει ο φίλος altsam κάτι σοβαρό και κατατοπιστικό ας αναφερθεί σε συγκεκριμένες απαγορευτικές και περιοριστικές διατάξεις των νόμων που μας αφορούν  και με τι αντίμετρα τα υπερνικά και αποκτά πρόσβαση στην νομιμότητα.

    Αν δεν το κάνει αυτό θα έπρεπε για λόγους προστασίας των μελών του φόρουμ να αφαιρεθουν από το παρόν θέμα όλες οι υπεραισιόδοξες  απόψεις και θέσεις το φίλου μας altsam.
Τίτλος: Απ: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα
Αποστολή από: alpha-63 στις 10 Απριλίου, 2013, 11:42:33 πμ
mamawaits κατά κόσμον Αλέξη... , έχεις τάσεις να γίνεσαι εριστικός αλλά επειδή σε γνωρίζω, πίστεψε με σε αδικεί αυτή η παρορμητική εικόνα που δίνεις, ενώ έχεις τόσα θετικά και ενέργεια...

Λετε να ξανανοιξε ο εσοαπ και να γραφει μελη ?    ;D   ;D   ;D  
 πωωωω θα σκασω απο τα γελια ...

...κάτι υποννοείς που ελάχιστοι γνωρίζουν, μαντεύουν, οι τρώνε τα νύχια τους όταν δεν ξύνουν το κεφάλι τους για να σε αντιληφθούν.  ::)

 Καλό είναι ότι διατυπώνεται δημόσια να διαθέτει και μιά ουσία, υπόσταση, να είναι σαφές και κατανοητό για τους περισσότερους, να προάγει την γνώση, να προφυλάσσει, να ενημερώνει, να διασκεδάζει, να αποτρέπει κ.ο.κ

...όπως σωστά λες και το δέχομαι, "αν δεν έχεις κάτι να πεις, σιώπα..."  :-X

...με την ειρωνία όμως τίποτε δεν πάει πουθενά, κανείς δεν κερδίζει τίποτε, είναι ανέξοδη όμως, εύκολη, φθηνή και όπως η coca cola.... :(


sal4680461, goldwhisky,
πολύ εκλογικευμένη και η προτροπή και η συνέχεια στο θέμα μας και από τους δύο

tassos
, κινείσαι πάλι στα άκρα και μόνο με σέντρες αρνητισμού γκολ δεν μπαίνει !
 Ήδη για τους δικούς σου λόγους - τους οποίους δέχομαι - είσαι στο αρνητικό κλίμα που ακολούθησε την πρώτη εισήγηση στο παρόν θέμα το μέλος altsam, ο οποίος με ύφος περίπου την προτροπή '"ακυρώστε, διαγράψτε, κάνει κακό...." ένα ΘΕΜΑ,  στην συνέχεια νέρωσε το κρασί του και επανήλθε στην συζήτηση και ακολούθησαν και άλλα μέλη...

 Όλα με μέτρο σίγουρα, γιατί και με το πολύ το νέρωμα στο κρασί, νερό πίνουμε στο τέλος, αντιλαμβάνομαι την άποψη σου...

  Με πετριές εκατέρωθεν, να παίζουμε "τα μήλα" με άλλους στο κέντρο που δεν θέλουν να τοποθετηθούν επιλέγοντας ομάδα, αλλά απλά να μάθουν, να ακούσουν, να διερωτηθούν, να ενημερωθούν έστω και για μιά άλλη άποψη, δεν κερδίζει κανείς πίστεψε με... :(

  Θα το επαναλάβω, πως οποιαδήποτε συζήτηση που κινείται στα όρια της ευγένειας, της αξιοπρέπειας, του ήθους και του ελάχιστου σεβασμού, αξίζει ΟΛΟΙ ΜΑΣ να ψάξουμε λίγο μέσα μας και να εξαντλήσουμε τα ελάχιστα ψήγματα ανοχής, δίνοντας χώρο και βήμα στην "άλλη άποψη" - την διαφορετική ή την ενάντια των πολλών, χωρίς χαρακτηρισμούς, ακόμη και σε αυτό που πολλοί από εμάς  δυνητικά μπορεί να έχουν προ πολλού εξαντλήσει... :-\

..εδώ μασήσαμε, κατάπιαμε και ακόμη ανεχόμαστε πολιτικούς, θεωρείες, πειράματα, καταστάσεις, πρόσωπα, ενέργειες, δημοκρατικές αποφάσεις, και άλλα ευτράπελα που αφορούν όχι απλά ένα χόμπυ, αλλά το μέλλον της χώρας μας και των παιδιών μας.... :'(

..αυτά τα λίγα φιλικά πάντοτε, έστω σε λίγο βαρύτερο λόγω ηλικίας και όχι χεριού, τόνους... !

altsam, εχθές αλλάξαμε τις πρώτες προτροπές και φιλοφρονήσεις αργούτσικα το βράδυ, μόλις σε πρόλαβα να κλείνεις την πόρτα, αλλά την ξεκλείδωσες μετά το μήνυμα μου... ::)
...μείνε να συζητήσουμε, κάτι θα μάθεις, κάτι θα μάθουμε, έλα να σε δούμε και να μας δεις, κάπου θα πάμε !  ;)
Τίτλος: Απ: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα
Αποστολή από: tassos στις 10 Απριλίου, 2013, 14:12:27 μμ
   O.K  Apostolos  ,  τα χουμε ξαναπεί ... το φόρουμ είναι συζήτηση , σεβόμαστε την γνώμη του άλλου κτλ και συμφωνούμε.

   Στην περίπτωση του φίλου altsam  έχουμε μεν συζήτηση αλλά δεν έχουμε τα επιχειρήματά του.
   Η γνώμη του είναι αυτή που διαβάσαμε αλλά δεν αναφέρθηκε στο που βασίζεται αυτή.
   Ζητάει να αποδεχθούμε την στάση του στο θέμα αυτό ενημερώνοντάς μας οτι αυτή έχει προέλθει από έρευνα και δραστηριοποίηση δική του αλλά δεν μπορεί να αποκαλύψει τίποτα σχετικό .   ::)



    Θα μπορούσα να πώ και μιά δική μου ιστορία  στο αυτό επίπεδο σοβαρότητος   .....

   Σε συζήτηση που είχα με τον νεοκόρο του ναού της ενορίας μου  με συμβούλεψε για λόγους που δεν  μπορώ να αποκαλύψω στην παρούσα φάση πως  εάν φέρω πάνω μια πιστωτική κάρτα της  Αγροτικής Τράπεζας αυτό θα συμβάλει στον να μην έχω προβλήματα με ελέγχους στα αεροβόλα μου.
   Αυτά τα άκουσα με δυσπιστία αρχικά  όμως στα δύο τελευταία χρόνια που φέρω αυτήν την κάρτα πάνω μου παρατήρησα οτι με έχει βγάλει ασπροπρόσωπο γιατί όπως διαπίστωσα ο ίδιος δρά και αποτρεπτικά καθώς δεν με έχουν σταματήσει ούτε μια φορά για έλεγχο.
    Ορμώμεος απ αυτό το προσωπικό μου βίωμα  θα συμβούλευα όλους τους φίλους αεροβολάδες και αεροβολιστές να πάψουν να ανησυχούν στο μέλον και να πράξουν ότι έκανα και γώ με επιτυχία.
Τίτλος: Απ: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα
Αποστολή από: kallio στις 10 Απριλίου, 2013, 14:16:48 μμ
Ειχα κανει μια προσπαθεια συνεννοησης, (οταν γινοταν η διαβουλευση για την τελευταια τροποποιηση του νομου), με καποιους αρμοδιους του χωρου,για να κανουμε μια ολοκληρωμενη προταση τροποποιησης οσον αφορα τα αεροβολα. Αρνηθηκαν με αιτιολογικο οτι δεν ακολουθουν  τον γνωστο τροπο προωθησης σ'αυτη την χωρα, ακομα και του λογικοτερου και δικαιοτερου των αιτηματων. Δεν εχει νοημα κανενα σχολιο, θετικο η αρνητικο.     Ποτε  δεν ειναι αργα.  Στο δια ταυτα, θελουμε να κανουμε μια προσπαθεια βελτιωσεως τουλαχιστον των δεδομενων? Αν ναι, τοτε αυτη πρεπει να γινει μεσα απο  υπαρχοντα-ες  συλογο-ους. Θα προετοιμαστει καταλληλως, και θα προωθηθει θεσμικα εκει που πρεπει, (ως ειθισται δια οποιασδηποτε οδου). Αν και ειμαι ετοιμος για μεγαλυτερα διαστηματα παραμονης στο βουνο, μπορω να βοηθησω οσο χρειαστει (αν φυσικα το θελετε) , ετσι, για να κινουμαι  ποιο ανετα και να μη μου παιρνουν την μιση απολαυση οι προφυλαξεις  (καντε οτι συνειρμο θελετε  :) ::) ) αλλα και να μαθαινουν οι νεωτεροι οτι αξιζει παντοτε να προσπαθεις για το καλυτερο.
Τίτλος: Απ: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα
Αποστολή από: landropov3 στις 10 Απριλίου, 2013, 15:51:37 μμ
Ειχα κανει μια προσπαθεια συνεννοησης, (οταν γινοταν η διαβουλευση για την τελευταια τροποποιηση του νομου), με καποιους αρμοδιους του χωρου,για να κανουμε μια ολοκληρωμενη προταση τροποποιησης οσον αφορα τα αεροβολα. Αρνηθηκαν με αιτιολογικο οτι δεν ακολουθουν  τον γνωστο τροπο προωθησης σ'αυτη την χωρα, ακομα και του λογικοτερου και δικαιοτερου των αιτηματων. Δεν εχει νοημα κανενα σχολιο, θετικο η αρνητικο.     Ποτε  δεν ειναι αργα.  Στο δια ταυτα, θελουμε να κανουμε μια προσπαθεια βελτιωσεως τουλαχιστον των δεδομενων? Αν ναι, τοτε αυτη πρεπει να γινει μεσα απο  υπαρχοντα-ες  συλογο-ους. Θα προετοιμαστει καταλληλως, και θα προωθηθει θεσμικα εκει που πρεπει, (ως ειθισται δια οποιασδηποτε οδου). Αν και ειμαι ετοιμος για μεγαλυτερα διαστηματα παραμονης στο βουνο, μπορω να βοηθησω οσο χρειαστει (αν φυσικα το θελετε) , ετσι, για να κινουμαι  ποιο ανετα και να μη μου παιρνουν την μιση απολαυση οι προφυλαξεις  (καντε οτι συνειρμο θελετε  :) ::) ) αλλα και να μαθαινουν οι νεωτεροι οτι αξιζει παντοτε να προσπαθεις για το καλυτερο.

Ναι σε όλα! :) Η λύση σε αυτά τα προβλήματα έρχεται μόνο από συλλογικές κινήσεις.

Εκτός από τους σκοπευτικούς συλλόγους υπάρχει κάποιος επίσημος π.χ. σύλλογος φίλων αεροβόλου? Νομίζω έχω διαβάσει για κάποιον στην Θεσσαλονίκη αλλά τα μηνύματα εκεί ήταν αρκετά παλιά. Νομίζω η διάθεση για κάτι τέτοιο υπάρχει σε όλους μας και πιστεύω πολλοί θα είναι σε θέση να βοηθήσουν. Εγώ τουλάχιστον μπορώ.
Ίσως να ανοίξουμε ένα θέμα με προτάσεις και δήλωση ενδιαφέροντος για να μην είμαστε εκτός θέματος???

Δημήτρης
Τίτλος: Απ: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα
Αποστολή από: Kyriakos87 στις 10 Απριλίου, 2013, 15:55:32 μμ
Ειχα κανει μια προσπαθεια συνεννοησης, (οταν γινοταν η διαβουλευση για την τελευταια τροποποιηση του νομου), με καποιους αρμοδιους του χωρου,για να κανουμε μια ολοκληρωμενη προταση τροποποιησης οσον αφορα τα αεροβολα. Αρνηθηκαν με αιτιολογικο οτι δεν ακολουθουν  τον γνωστο τροπο προωθησης σ'αυτη την χωρα, ακομα και του λογικοτερου και δικαιοτερου των αιτηματων. Δεν εχει νοημα κανενα σχολιο, θετικο η αρνητικο.     Ποτε  δεν ειναι αργα.  Στο δια ταυτα, θελουμε να κανουμε μια προσπαθεια βελτιωσεως τουλαχιστον των δεδομενων? Αν ναι, τοτε αυτη πρεπει να γινει μεσα απο  υπαρχοντα-ες  συλογο-ους. Θα προετοιμαστει καταλληλως, και θα προωθηθει θεσμικα εκει που πρεπει, (ως ειθισται δια οποιασδηποτε οδου). Αν και ειμαι ετοιμος για μεγαλυτερα διαστηματα παραμονης στο βουνο, μπορω να βοηθησω οσο χρειαστει (αν φυσικα το θελετε) , ετσι, για να κινουμαι  ποιο ανετα και να μη μου παιρνουν την μιση απολαυση οι προφυλαξεις  (καντε οτι συνειρμο θελετε  :) ::) ) αλλα και να μαθαινουν οι νεωτεροι οτι αξιζει παντοτε να προσπαθεις για το καλυτερο.

Ναι σε όλα! :) Η λύση σε αυτά τα προβλήματα έρχεται μόνο από συλλογικές κινήσεις.

Εκτός από τους σκοπευτικούς συλλόγους υπάρχει κάποιος επίσημος π.χ. σύλλογος φίλων αεροβόλου? Νομίζω έχω διαβάσει για κάποιον στην Θεσσαλονίκη αλλά τα μηνύματα εκεί ήταν αρκετά παλιά. Νομίζω η διάθεση για κάτι τέτοιο υπάρχει σε όλους μας και πιστεύω πολλοί θα είναι σε θέση να βοηθήσουν. Εγώ τουλάχιστον μπορώ.
Ίσως να ανοίξουμε ένα θέμα με προτάσεις και δήλωση ενδιαφέροντος για να μην είμαστε εκτός θέματος???

Δημήτρης


http://aerovolo.gr/forum/index.php?board=25.0
Τίτλος: Απ: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα
Αποστολή από: landropov3 στις 10 Απριλίου, 2013, 15:58:09 μμ
Ειχα κανει μια προσπαθεια συνεννοησης, (οταν γινοταν η διαβουλευση για την τελευταια τροποποιηση του νομου), με καποιους αρμοδιους του χωρου,για να κανουμε μια ολοκληρωμενη προταση τροποποιησης οσον αφορα τα αεροβολα. Αρνηθηκαν με αιτιολογικο οτι δεν ακολουθουν  τον γνωστο τροπο προωθησης σ'αυτη την χωρα, ακομα και του λογικοτερου και δικαιοτερου των αιτηματων. Δεν εχει νοημα κανενα σχολιο, θετικο η αρνητικο.     Ποτε  δεν ειναι αργα.  Στο δια ταυτα, θελουμε να κανουμε μια προσπαθεια βελτιωσεως τουλαχιστον των δεδομενων? Αν ναι, τοτε αυτη πρεπει να γινει μεσα απο  υπαρχοντα-ες  συλογο-ους. Θα προετοιμαστει καταλληλως, και θα προωθηθει θεσμικα εκει που πρεπει, (ως ειθισται δια οποιασδηποτε οδου). Αν και ειμαι ετοιμος για μεγαλυτερα διαστηματα παραμονης στο βουνο, μπορω να βοηθησω οσο χρειαστει (αν φυσικα το θελετε) , ετσι, για να κινουμαι  ποιο ανετα και να μη μου παιρνουν την μιση απολαυση οι προφυλαξεις  (καντε οτι συνειρμο θελετε  :) ::) ) αλλα και να μαθαινουν οι νεωτεροι οτι αξιζει παντοτε να προσπαθεις για το καλυτερο.

Ναι σε όλα! :) Η λύση σε αυτά τα προβλήματα έρχεται μόνο από συλλογικές κινήσεις.

Εκτός από τους σκοπευτικούς συλλόγους υπάρχει κάποιος επίσημος π.χ. σύλλογος φίλων αεροβόλου? Νομίζω έχω διαβάσει για κάποιον στην Θεσσαλονίκη αλλά τα μηνύματα εκεί ήταν αρκετά παλιά. Νομίζω η διάθεση για κάτι τέτοιο υπάρχει σε όλους μας και πιστεύω πολλοί θα είναι σε θέση να βοηθήσουν. Εγώ τουλάχιστον μπορώ.
Ίσως να ανοίξουμε ένα θέμα με προτάσεις και δήλωση ενδιαφέροντος για να μην είμαστε εκτός θέματος???

Δημήτρης


http://aerovolo.gr/forum/index.php?board=25.0

 :-[ Ντροπή μου...πάντα πίστευα ο εν λόγω τομέας αφορούσε συλλόγους ΣΚΟΕ μόνο... Θα πέσει διάβασμα!
Τίτλος: Απ: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα
Αποστολή από: Kyriakos87 στις 10 Απριλίου, 2013, 15:59:30 μμ
Να πέσει, να πέσει  :D :D :D
Τίτλος: Απ: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα
Αποστολή από: sal4680461 στις 10 Απριλίου, 2013, 20:58:39 μμ
Αγαπητοί φίλοι του αεροβόλου,

Θα ήθελα να σας ενημερώσω πως σήμερα πέρασα αστυνομικό έλεγχο καθώς γύριζα από την εξάσκηση μου στην σκοποβολή. Έχω στην κατοχή μου ένα Benjamin Marauder 5,5mm και φέρει και διόπτρα. Δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα στον έλεγχο που έγινε αφού έδειξα στα όργανα την αστυνομική μου ταυτότητα, το δελτίο κατοχής του αεροβόλου (μου το έφτιαξε το μαγαζί που το πήρα)μαζί με την απόδειξη αγοράς καθώς και την σκοπευτική μου ταυτότητα.

Είμαι πολύ καινούργιος στον κόσμο του αεροβόλου αλλά θα ήθελα να σας ενημερώσω πως διαβάζοντας τα όσα έχετε γράψει στην ενότητα του forum ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ είναι άκρως άστοχα ενώ πολλές φορές αποπροσανατολιστικά. Δεν σας το κρύβω πως πριν ασχοληθώ με το αεροβόλο… διάβασα σχεδόν τα πάντα από όσα αναφέρονται στην ενότητα αυτή. Το συμπέρασμα που έβγαλα…. ήταν πως αυτό δεν είναι χόμπυ αλλά….. μεταφορά ναρκωτικών !! τόσο επικίνδυνο το βρήκα. Ο κάθε ένας δίνει την δική του ερμηνεία… και καταγράφει την δική του άποψη.

Πριν από 6 μήνες είπα στον εαυτό μου να το ψάξω… και να ασχοληθώ σοβαρά γιατί δεν μπορεί να είναι τόσο ασαφές το πλαίσιο… και τόσο επικίνδυνο να με πιάσουν λες και είμαι κανένας εγκληματίας !! Επικοινώνησα γραπτώς με την Διεύθυνση όπλων… πήγα για νομικές γνωμοδοτήσεις στα αρμόδια όργανα… έτρεξα σε σκοπευτικούς συλλόγους και ευτυχώς άκρη έβγαλα. Το κόστος για όλα αυτά δεν ξεπέρασε τα 150 ευρώ… και τώρα έχω όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να μην έχω πρόβλημα με τις αρχές.

Σας συνιστώ λοιπόν να διαγράψετε ΤΕΛΕΙΩΣ την ενότητα ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ… γιατί μόνο κακό μπορεί να κάνει σε κάθε νέο χομπίστα που θέλει να ασχοληθεί με το αεροβόλο. Αν έχετε μαζί σας τα παραπάνω… καθώς και τις απαραίτητες νομικές γνωμοδοτήσεις (πχ συνήγορο του πολίτη) τότε κανένα όργανο δεν θα μπορέσει ούτε θα θελήσει να σας δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα εκτός βέβαια… αν σας πιάσει να κάνετε σκοποβολή στην πλατεία ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ !!!

Σας ξανασυμβουλεύω λοιπόν… ΔΙΑΓΡΑΨΤΕ ΤΕΛΕΙΩΣ την ενότητα ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ… έτσι όπως έχει εξελιχθεί μόνο κακό κάνει στον κόσμο του αεροβόλου !!

φιλε μου παρακολουθωντας την εξελιξη της συζητησης θα ηθελα να σου προτεινω να επικοινωνησουμε τηλεφωνικα ωστε να δωσουμε ενα ραντεβου ή στο σχιστο ή στο χαιδαρι ωστε να δω αυτα τα χαρτια ωστε να προβω σε αναλογες ενεργιες  και να ενημερωσω τους φιλους με λεπτομεριες σε τι ενεργιες πρεπει να προβουν ωστε να τους φυγει το αγχος και να χαρουν το χομπυ τους βεβαια θα ηταν καλη ιδεα να περασεις το σαββατο απο το σχιστο να γνωριστουμε και να δουμε περισσοτερα ατομα τα χαρτια απο κοντα  επ  αυτου σου στελνω το κιητο μου με πμ
θα ηθελα να ευχαριστησω τον φιλο Αλεξη που ανταποκριθηκε στο καλεσμα μου και επικοινωνησε μαζι μου  και μου επεξηγησε την διαδικασια που εκανε και εβγαλε τα αποτελεσματα που ανφερει  καποια απο αυτα μας ειναι γνωστα σε ολους και καποια αλλα χρειαστηκαν επιμονες ενεργιες για την επιτευξη του σκοπου του  ευχομαι πολυ συντομα να τον γνωρισουμε απο κοντα και να μας δωσει απο κοντα πιο αναλυτικες πληροφοριες
Τίτλος: Απ: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα
Αποστολή από: mamawaits στις 10 Απριλίου, 2013, 21:28:58 μμ
1)Στα νομικα θεματα πρεπει να ειμαστε ακριβεις με αυτα που λεμε για να μην παραπληροφορηθει κανεις...
2)Ο ρολος ενος φορουμ ειναι ο καθενας να μοιραζεται την γνωση του με ολους αφιλοκερδος
3)οσον αφορα τον εσοαπ δε νομιζω να εξυσε κανεις το κεφαλι του με απορια οι ενεργειες και οι υποσχεσεις του ειναι γνωστες οποιος θελει μπορει να ανατρεξει στα σχετικα θεματα....
Τίτλος: Απ: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα
Αποστολή από: mamawaits στις 24 Μαΐου, 2013, 11:32:36 πμ
τελικα τι εγινε? την μαθαμε την μυστικη συνταγη?
Τίτλος: Απ: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα
Αποστολή από: sal4680461 στις 24 Μαΐου, 2013, 11:39:03 πμ
ποια συνταγη ρε Αλεξη ο ανθρωπος οντως ειχε τα χαρτια αλλα ο τροπος που τα αποκτησε ηταν κατα την γνωμη μου καθαρα συγκυριακος δηλ.ετυυχε το καθε αρμοδιο οργανο να μεταφραζει αυτα που διαβαζε με τετοιον τροπο ωστε να καταληξει στο συμπερασμα οτι επρεπε να εκδωσει αδεια δεν ξερω ομως οταν θα πρεπει να ανανεωσει την αδεια αν εχει αλλαξει ο συγκεκριμενος αστυνομικος τι εμποδια θα βρει μπ[ροστα του ???
Τίτλος: Απ: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα
Αποστολή από: mamawaits στις 24 Μαΐου, 2013, 11:41:52 πμ
για ποιο αγωνισμα?
Τίτλος: Απ: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα
Αποστολή από: altsam στις 25 Ιουλίου, 2013, 10:45:45 πμ
Καλησπέρα στην παρεά !! μπορεί να ενημερώσει κάποιος πως μπορώ να ανεβάσω μια φωτό? έχει να κάνει με την συζήτηση μας !!
Τίτλος: Απ: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα
Αποστολή από: altsam στις 25 Ιουλίου, 2013, 10:53:14 πμ
Ποιος σου ειπε οτι ειναι νομιμες οι διοπτρες μεσα στο ΚΕΒΟΠ???


Αν και πάει αρκετός καιρός....και ο φίλος Thorin δεν ήρθε στο πεδίο βολής να με βρεί..... του στέλνω μια φωτογραφία που του χρωστούσα !! θέλω να πιστεύω ότι αναγνωρίζει ποίο είναι το μέρος !!

(http://s1362.photobucket.com/user/altsam/media/xaidari_zps2f93893c.jpg.html)

Τίτλος: Απ: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα
Αποστολή από: mamawaits στις 25 Ιουλίου, 2013, 12:01:17 μμ
φιλε η φωτο δεν φαινεται ... κανε λογαριασμο στο imageshack.us kai eisai ok.
Τίτλος: Απ: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα
Αποστολή από: mamawaits στις 25 Ιουλίου, 2013, 13:10:58 μμ
μ αλλα λογια θες να μας πεις οτι εβγαλες αδεια για διοπτρα για ipsc shotgun open? για τι αυτο που βλεπω στην φωτο αν δεν ειναι airsoft μονο το τουρκικο λειοκανο απομιμηση της αμερικανικης αραβιδας μπορει να ειναι (αν και δεν ειμαι σιγουρος οτι το διαμετρημα του μπορει να παιξει ipsc) .... οκ εχει και το rap kai tis crossman σε αεροβολα αλλα δεν υπαρχει περιπτωση να εβγαλες αδεια γι αυτα .... μηπως εβγαλες για ipsc rifle open και την κοτσαρεις οπου θες? ουτε αυτο ειναι συμφωνο με τον νομο ... και αν δεν καταλαβες καλα τι σου ειπε ο Thorin να στο εξηγησω εγω ... εννοουσε οτι ΕΑΝ εχεις παρει οφθαλμιδα χωρις αδεια το οτι την χρησιμοποιεις μεσα στο κεβοπ δεν σε κανει νομιμο ...
Τίτλος: Απ: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα
Αποστολή από: Thorin στις 26 Ιουλίου, 2013, 11:37:32 πμ
Δεν υπαρχουν IPSC Rifle Open στην Ελλαδα με την τρεχουσα νομοθεσια ουτως ή αλλως...

Το οτι κατι συμβαινει στο ΚΕΒΟΠ δεν σημαινει οτι ειναι νομιμο.
Οι παρανομιες που θα δει εκει μεσα κανεις μεσα σε μια ωρα ειναι 100αδες...
Τίτλος: Απ: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα
Αποστολή από: Thorin στις 26 Ιουλίου, 2013, 11:46:28 πμ
Φωτο γιατι δεν βλεπω? Εχω στην μερια μου καποια δυσλειτουργια?
Τίτλος: Απ: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα
Αποστολή από: michael1969 στις 26 Ιουλίου, 2013, 11:59:32 πμ
οχι δεν εχεις δυσλειτουργια μαλλον,εκτος αν εχω και εγω.
Τίτλος: Απ: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα
Αποστολή από: mikesf στις 26 Ιουλίου, 2013, 12:06:22 μμ
Δείτε εδώ:

http://s1362.photobucket.com/user/altsam/media/xaidari_zps2f93893c.jpg.html
Τίτλος: Απ: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα
Αποστολή από: Thorin στις 26 Ιουλίου, 2013, 12:22:11 μμ
Safir Τ14 κρινοντας απο το gas block.
Τίτλος: Απ: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα
Αποστολή από: GEORGEGR στις 26 Ιουλίου, 2013, 17:37:42 μμ
Δείτε εδώ:

http://s1362.photobucket.com/user/altsam/media/xaidari_zps2f93893c.jpg.html

... μπορεί και βλέπει σε αυτή την απόσταση από την οφθαλμίδα και αν βλέπει θα ρίξει??
Τίτλος: Απ: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα
Αποστολή από: Thorin στις 26 Ιουλίου, 2013, 17:40:03 μμ
Δείτε εδώ:

http://s1362.photobucket.com/user/altsam/media/xaidari_zps2f93893c.jpg.html

... μπορεί και βλέπει σε αυτή την απόσταση από την οφθαλμίδα και αν βλέπει θα ρίξει??

Μα δεν ειναι αυτο το ζητουμενο...
Τίτλος: Απ: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα
Αποστολή από: GEORGEGR στις 26 Ιουλίου, 2013, 17:45:59 μμ
Δείτε εδώ:

http://s1362.photobucket.com/user/altsam/media/xaidari_zps2f93893c.jpg.html

... μπορεί και βλέπει σε αυτή την απόσταση από την οφθαλμίδα και αν βλέπει θα ρίξει??

Μα δεν ειναι αυτο το ζητουμενο...

Το ξέρω ...αλλά δεν κρατήθηκα  ::)
Τίτλος: Απ: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα
Αποστολή από: Thorin στις 26 Ιουλίου, 2013, 17:47:38 μμ
Δεν εννοω το ζητουμενο της συζητησης ;)
Τίτλος: Απ: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα
Αποστολή από: GEORGEGR στις 26 Ιουλίου, 2013, 17:51:49 μμ
Δεν εννοω το ζητουμενο της συζητησης ;)


Ααααα....... ελήφθει  :D
Τίτλος: Απ: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα
Αποστολή από: landropov3 στις 08 Δεκεμβρίου, 2013, 03:52:13 πμ
Ο νόμος για τα όπλα με όσες αναθεωρήσεις και αλλαγές μπόρεσα να βρω:

http://www.scribd.com/doc/126405310/%CE%9D%CE%BF%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B8%CE%B5%CF%89%CF%81%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%AF-%CF%8C%CF%80%CE%BB%CF%89%CE%BD

Δεν έχω γράψει μόνο τα εδάφια που αφορούν τον στρατό και τις μεταφορές για κουριερ και ταχυδρόμους. Συνολικά περιέχονται οι νόμοι:

2168/1993, 2334/1995, 2452/1996, 3065/2002, 3169/2003, 3944/2011, 4028/2011

Αν υπάρχει κάποιος που δεν τον έχω λάβει υπόψη μου πείτε μου να τα διορθώσω. Στο τέλος έχω βάλει και τα παράβολα που ζητάει η Ελ. Αστυνομία για τις άδειες κλπ. από το επίσημο site. Με κίτρινο έχω μαρκάρει τα εδάφια για τα αεροβόλα.

Πριν λίγο καιρό έσβησα το λογαριασμό μου στο scribd και ως εκ τούτου σβήστηκε και το παραπάνω αρχείο. Για να επανορθώσω ανεβάζω το εξής:

https://dl.dropboxusercontent.com/u/8311134/Laws%20for%20guns.pdf

το οποίο περιέχει:
1. Τον νόμο 2168/1993 και τις αναθεωρήσεις του από τους νόμους 2334/1995, 2452/1996, 3065/2002, 3169/2003, 3944/2011, 3938/2011 4028/2011, και 4139/2013
2. Την Υπουργική απόφαση 4325 του 1999 στην οποία ορίζονται τα σκοπευτικά όπλα, οι διόπτρες και σχετικές διαδικασίες.
3. Την Υπουργική απόφαση 3009/2/23-α στην οποία ορίζονται τα δικαιολογητικά και η διαδικασία έκδοσης αδειών.
4. Τα παράβολα για τις άδειες του Ν.2168/93 από το site της ελληνικής αστυνομίας.

Γενικά ξόδεψα αρκετό χρόνο για να τα μορφοποιήσω σε αρκετά πιο ευανάγνωστη μορφή (εσοχές, έντονα και υπογεγραμμένα πεδία), να επισημάνω με κίτρινο χρώμα ότι αφορά αεροβόλα και λοιπά αξεσουάρ που χρησιμοποιούνται με τα αεροβόλα (διόπτρες, σιγαστήρες κλπ), καθώς και την εισαγωγή σελιδοδεικτών, παραπομπών και υποσημειώσεων όπου το έκρινα σκόπιμο. Νομίζω το τελικό αποτέλεσμα άξιζε τον κόπο.

____________________________________
Παραθέτω στη συνέχεια μερικά δικά μου σχόλια για τις διόπτρες όπως προέκυψαν από την λεπτομερέστατη ανάγνωση των παραπάνω:

α) Επιτρέπεται η κατοχή τους με άδεια από την αρμόδια αστυνομική αρχή του τόπου κατοικίας του κατόχου (Ν.2168/1993 άρθρο 7 παρ. 2ε, ΚΥΑ 4325/1999 άρθρο 7).
β) Η διόπτρα θεωρείται εξάρτημα όπλου σκοποβολής (ΚΥΑ 4325/1999 άρθρο 7), επομένως η σημείωση του Ν.2168/1993 άρθρο 7 παρ. 2ε: "Η άδεια κατοχής των όπλων αυτών χορηγείται σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα που ασχολούνται αποδεδειγμένα με την προαγωγή του αθλήματος της σκοποβολής." αναφέρεται στα πυροβόλα σκοπευτικά όπλα και όχι στις διόπτρες. Το παραπάνω ενισχύει και η περίπτωση δ.
γ) Άδεια εισαγωγής μπορούν να βγάλουν μόνο μέλη αθλητικών σωματείων που ασχολούνται με την σκοποβολή (Ν.2168/1993 άρθρο 2 παρ. 2ε).
δ) Για τις άδειες κατοχής και εισαγωγής δεν απαιτείται να έχεις συμμετάσχει σε αγώνες, αυτό είναι για τις άδειες των πυροβόλων όπλων και μόνο (ΚΥΑ 4325/1999 άρθρο 8).
ε) Για την μεταφορά τους απαιτείται άδεια από την αρμόδια αστυνομική αρχή του τόπου κατοικίας του ενδιαφερόμενου (Ν.2168/1993 άρθρο 11 παρ. 2 και 2α).
δ) Για την εξαγωγή τους είναι λίγο θολό το τοπίο. Για εξαγωγή όπλων απαιτείται άδεια από τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, που χορηγείται με σύμφωνη γνώμη των Υπουργών Εξωτερικών και Προστασίας του Πολίτη (Ν.2168/1993 άρθρο 3 παρ. 2 και 2α). Στην ΚΥΑ 4325/1999 οι διόπτρες δεν αναφέρονται πουθενά για την συμμετοχή σε αγώνες, έχουν μόνο σκοπευτικά όπλα και φυσίγγια. Υποπτεύομαι ότι αν έχεις άδεια μεταφοράς για συμμετοχή σε αγώνα του όπλου που την έχεις επάνω δεν θα θέλει κάτι άλλο (ίσως η άδεια μεταφοράς να αναφέρει και την διόπτρα), γιατί στο κομμάτι με τις εξαγωγές φαίνεται να αναφέρεται σε εμπορικές εξαγωγές (όπλων).
ε) Στην αίτησή μας λοιπόν για άδεια κατοχής και μεταφοράς σκοπευτικής διόπτρας μπορούμε να γράψουμε το εξής για να ήμαστε συμμορφωμένοι με κάθε περίπτωση και ερμηνεία: "Αιτούμαι την έκδοση άδειας κατοχής και μεταφοράς σκοπευτικής διόπτρας (ενδεχομένως πλήρη περιγραφή, μάρκα,μοντέλο κ.λ.π.) για χρήση σε αεροβόλο όπλο διαμετρήματος 4,5 mm (ενδεχομένως πλήρη περιγραφή, μάρκα,μοντέλο κ.λ.π.), για το οποίο δεν απαιτείται άδεια σύμφωνα με την παράγραφο 3 του άρθρου 7 του Νόμου 2168/1993, για χρήση της σε σκοποβολή τύπου Field Target (ή Bench Rest) σύμφωνα με τις προδιαγραφές και τους κανονισμούς της διεθνούς Ομοσπονδίας Field Target (WFTF) (ή της διεθνούς Ομοσπονδίας Bench Rest WBSF), όπως προβλέπεται από τα άρθρα 1 και 7 της Κοινής Υπουργικής Απόφασης 4325/1999 και την παράγραφο 7 περίπτωση ε' του άρθρου 7 και την παράγραφο 2 περίπτωση α' του άρθρου 11 του Νόμου 2168/1993.". Σύμφωνα με την ΥΑ 3009/2/23-α θα χρειαστεί εκτός από την αίτησή μας, Πιστοποιητικό ιατρού ειδικότητας νευρολόγου-ψυχιάτρου ή παθολόγου, Υπεύθυνη δήλωση ν. 1599/86 στην οποία αναφέρεται ότι δεν εμπίπτουμε στις απαγορευτικές διατάξεις του άρθρου 18 του ν. 2168/1993 και ότι δεν τυγχάνουμε φυγόποινοι ή φυγόδικοι, και Ενσημοχαρτόσημο ΕΛ.ΑΣ αξίας 3€ και παράβολο Μ.Τ.Σ αξίας 3€ (ίσως 2 αν είναι 2 ξεχωριστές άδειες κατοχής και μεταφοράς, δηλαδή 6 ή 12€).

Με το που βρω λίγο χρόνο θα προχωρήσω στην παραπάνω αίτηση στο τοπικό αστυνομικό τμήμα και θα ενημερώσω. Μέχρι τότε αναμένω τα σχόλιά σας επί των παραπάνω.

Δημήτρης
Τίτλος: Απ: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα
Αποστολή από: ikuzusfanis στις 08 Δεκεμβρίου, 2013, 11:36:21 πμ
6. Επιτρέπεται h εισαγωγή χωρίς άδεια από χώρες μέλη  ττης Ε.Ο.Κ.:

Εισαγωγή θεωρείται και η ταχυδρομική αποστολή από εξωτερικό η εννοεί εισαγωγή με μεταφορά από το φυσικό πρόσωπο ιδιοκτήτη από ταξίδι στο εξωτερικό ???
επίτηδες δεν αναφέρουν πουθενά ταχυδρομεία  ???
Τίτλος: Απ: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα
Αποστολή από: alpha-63 στις 08 Δεκεμβρίου, 2013, 12:19:17 μμ
   landropov3 καλημέρα.  Θα ήθελα προσωπικά να σε ευχαριστήσω για τον κόπο και τον χρόνο που διέθεσες για να παραθέσεις προς ενημέρωση μας, μελέτη και συζήτηση όλο αυτόν τον όγκο εγγράφων φροντίζοντας πρώτα να τον βάλεις σε τάξη και να είναι η μελέτη ευκολότερη και αποδοτικότερη για τους περισσότερους φίλους... :)
   
   Οι συντονιστές ας κρίνουν και ας μεταφέρουν την προσπάθεια του μέλους landropov3 στην βιβλιοθήκη μας όπου και θα πρέπει μιά τόσο συγκεντρωμένη πληροφόρηση νόμων και διατάξεων που μας αφορούν να είναι εύκολα προσβάσιμη στην πορεία ..
Τίτλος: Απ: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα
Αποστολή από: zafka στις 08 Δεκεμβρίου, 2013, 16:16:48 μμ
   landropov3 καλημέρα.  Θα ήθελα προσωπικά να σε ευχαριστήσω για τον κόπο και τον χρόνο που διέθεσες για να παραθέσεις προς ενημέρωση μας, μελέτη και συζήτηση όλο αυτόν τον όγκο εγγράφων φροντίζοντας πρώτα να τον βάλεις σε τάξη και να είναι η μελέτη ευκολότερη και αποδοτικότερη για τους περισσότερους φίλους... :)
   
   Οι συντονιστές ας κρίνουν και ας μεταφέρουν την προσπάθεια του μέλους landropov3 στην βιβλιοθήκη μας όπου και θα πρέπει μιά τόσο συγκεντρωμένη πληροφόρηση νόμων και διατάξεων που μας αφορούν να είναι εύκολα προσβάσιμη στην πορεία ..


Συμφωνώ και επαυξάνω. Ειδικότερα εάν οι ενέργειες του μέλους landropov3 έχουν θετκή εξέλιξη, τότε αυτά που γράφει θα είναι ένας καλός μπούσουλας για όλους μας, προκειμένου να μας φύγει το μεγαλύτερο άγχος για τη μεταφορά των όπλων μας.
Τίτλος: Απ: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα
Αποστολή από: Thorin στις 08 Δεκεμβρίου, 2013, 20:45:14 μμ
6. Επιτρέπεται h εισαγωγή χωρίς άδεια από χώρες μέλη  ττης Ε.Ο.Κ.:

Εισαγωγή θεωρείται και η ταχυδρομική αποστολή από εξωτερικό η εννοεί εισαγωγή με μεταφορά από το φυσικό πρόσωπο ιδιοκτήτη από ταξίδι στο εξωτερικό ???
επίτηδες δεν αναφέρουν πουθενά ταχυδρομεία  ???

...μεχρι 3 για προσωπικη χρηση συνεχιζει εκει.
Εννοει να ταξιδευεις.
Τίτλος: Απ: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα
Αποστολή από: Thorin στις 08 Δεκεμβρίου, 2013, 20:46:12 μμ
Η προταση σου στο ε) δεν εχει βαση.
Πρεπει να ειναι αθληματα της ομοσπονδιας λεει ο νομος οχι οποιοδηποτε αθλημα στο κοσμο.
Αθληματα που υπαρχουν επισημα στην Γενικη Γραμματεια Αθλητισμου.
Τίτλος: Απ: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα
Αποστολή από: landropov3 στις 08 Δεκεμβρίου, 2013, 23:04:58 μμ
Η προταση σου στο ε) δεν εχει βαση.
Πρεπει να ειναι αθληματα της ομοσπονδιας λεει ο νομος οχι οποιοδηποτε αθλημα στο κοσμο.
Αθληματα που υπαρχουν επισημα στην Γενικη Γραμματεια Αθλητισμου.

Παράθεση
Υπουργική απόφαση 4325 του 1999
Άρθρο 1:
1.Ως όπλα σκοποβολής θεωρούνται τα όπλα τα οποία προβλέπονται από τους κανονισμούς των αντίστοιχων Διεθνών Ομοσπονδιών και τους κανονισμούς της οικείας Ομοσπονδίας της χώρας μας.
Τίτλος: Απ: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα
Αποστολή από: Thorin στις 08 Δεκεμβρίου, 2013, 23:06:22 μμ
των αντίστοιχων Διεθνών Ομοσπονδιών και τους κανονισμούς της οικείας Ομοσπονδίας της χώρας μας.

Και υπαρχει λιστα μεσα στο νομο με τα αγωνισματα.
Τίτλος: Απ: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα
Αποστολή από: Thorin στις 08 Δεκεμβρίου, 2013, 23:07:18 μμ
Στην Αμερικη εχει κατηγορια full auto σε μερικες πολιτιες στη IDPA, ζητα αδεια για UZI, υπαρχει ομοσπονδια
Τίτλος: Απ: Re: Απ: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα
Αποστολή από: landropov3 στις 09 Δεκεμβρίου, 2013, 03:27:56 πμ
Στην Αμερικη εχει κατηγορια full auto σε μερικες πολιτιες στη IDPA, ζητα αδεια για UZI, υπαρχει ομοσπονδια

Αγαπητε Thorin αντιλαμβάνομαι και δικαιολογώ την στάση σου απόλυτα, καθώς αυτά που γράφω ως σχόλια είναι η δική μου ερμηνεία των νόμων κ δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα γίνει δεκτή από τις αρμόδιες αρχές, όπως φαίνεται και στην τελευταία μου πρόταση.

Αυτό λοιπόν που κατάλαβα απο τον νόμο και τις 2 υπουργικές αποφάσεις είναι ότι για την σκοπευτική διόπτρα δεν απαιτούνται έγγραφα που να αποδεικνύουν ότι είσαι στην ΣΚΟΕ και ότι έχεις λάβει μέρος σε αγώνες, τα οποία ζητούνται μόνο στην άδεια κατοχής/αγοράς/κλπ πυροβόλων όπλων.

Διαβάζοντας όμως ξανά το άρθρο 1 της παραπάνω απόφασης μάλλον έχεις ένα δίκιο για το οτι το field target δεν προβλέπεται από την απόφαση. Σε κάθε περίπτωση μπορεί κάποιος να αιτιολογήσει την χρήση για αγώνες bench rest που προβλέπεται και από την απόφαση.

Τέλος αν και η προτροπή σου για το Uzi δεν είναι σοβαρή, θα σου απαντήσω οτι βάσει της απόφασης ορίζονται ακριβώς και απόλυτα τα πυροβόλα όπλα που μπορείς να βγάλεις άδεια.
Τίτλος: Απ: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα
Αποστολή από: Thorin στις 09 Δεκεμβρίου, 2013, 16:35:47 μμ
Για bench rest, μπες στο site της ΣΚΟΕ, βρες σε ποια ομοσπονδια benchrest ειναι μελος (δεν λεει) και βρες τι προδιαγραφες επιτρεπονται.
Επισης μπορεις να μπεις στα site των ομοσπονδιων benchrest για να δεις ποια εχει την ΣΚΟΕ στα μελη (απο οσο εχω δει καμια).
Η να ρωτησεις στην ΓΓΑ ποιους κανονισμους εχει υποβαλει η ΣΚΟΕ για να αναγνωριστει το αθλημα...
Τo UZI δεν το ανεφερα με σκοπο να σε θιξω, απλα ενα χτυπητο παραδειγμα...
Τίτλος: Απ: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα
Αποστολή από: Thorin στις 09 Δεκεμβρίου, 2013, 16:37:20 μμ
Επισης δεν θα βρεις πουθενα στο site της IMSSU μεταλικη σιλουετα την ΣΚΟΕ σαν μελος, και το link στο site της ΣΚΟΕ δεν δειχνει στην ομοσπονδια αλλα σε καποιο τοπικο site νοτιου αφρικης που δεν εχει ανανεωθει εδω και πολλα χρονια...
Τίτλος: Απ: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα
Αποστολή από: Thorin στις 09 Δεκεμβρίου, 2013, 16:39:31 μμ
Το ενδιαφερον παντως ειναι οτι ο τροπος που διατυπωνεις την προταση εχει ορθη γενικα τεκμηριωση και μιας και οι αστυνομικοι δεν γνωριζουν το νομο ουτε καν μεσα στο ιδιο το γραφειο οπλων μερικες φορες, δεν ειναι και απιθανο να στο εγκρινει καποιος!!
Τίτλος: Απ: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα
Αποστολή από: Thorin στις 09 Δεκεμβρίου, 2013, 16:45:21 μμ
Και προς αποφυγη παρεξηγησης, να πω οτι η αποψη μου ειναι οτι μακαρι να επιτραπουν και διοπτρες, και πολλα νεα αγωνισματα, και να υπαρξει και ενα νομιμο σκοπευτηριο για μη ολυμπιακα αεροβολα με διοπτρες ή χωρις, οσο περισσοτερη σκοποβολη υπαρχει με ταξη και κανονες ολοι κερδισμενοι θα βγουμε...
Τίτλος: Απ: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα
Αποστολή από: Thorin στις 09 Δεκεμβρίου, 2013, 16:49:07 μμ
Αντιθετα οι εκατονταδες "σκοπευτικοι" συλλογοι με τους χιλιαδες "σκοπευτες" που επιδιδονται σε χωματουργικες εργασιες στα νταμαρια ολης της Ελλαδας καθε Σαββατοκυριακο με πυροβολα "σκοπευτικα" εχουν σχεδον καταστρεψει την σκοποβολη στην Ελλαδα.
Τίτλος: Απ: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα
Αποστολή από: landropov3 στις 09 Δεκεμβρίου, 2013, 17:07:50 μμ
Νομίζω ότι το γεγονός ότι κάτι δεν είναι στην ΣΚΟΕ ή ότι η ΣΚΟΕ δεν έχει επίσημους κανόνες είναι λίγο άσχετο από την στιγμή που η Υπουργική Απόφαση λέει ξεκάθαρα:

Παράθεση
1.Ως όπλα σκοποβολής θεωρούνται τα όπλα τα οποία προβλέπονται από τους κανονισμούς των αντίστοιχων Διεθνών Ομοσπονδιών και τους κανονισμούς της οικείας Ομοσπονδίας της χώρας μας. Συγκεκριμένα:
ζ. Όπλα για σκοποβολή σε Μεταλλικές Σιλουέτες σύμφωνα με τους Κανονισμούς της Διεθνούς Ένωσης Σκοποβολής σε Μεταλλικές Σιλουέτες (IMSSU)
θ. Όπλα για σκοποβολή σύμφωνα με τους Κανονισμούς του αγωνίσματος Bench Rest
Δεν επιτρέπεται η χορήγηση αδειών κατοχής και οπλοφορίας για εξάσκηση στην σκοποβολή με όπλα που δεν είναι σύμφωνα με τους κανονισμούς των παραπάνω αναφερομένων Διεθνών Ομοσπονδιών, συγκεκριμένου αγωνίσματος σκοποβολής και τοξοβολίας.

και όπως το έχω παραθέσει ξανά:

Παράθεση
Επιτρέπεται η κατοχή των προβλεπόμενων, από τους Διεθνείς κανονισμούς εξαρτημάτων των όπλων σκοποβολής.
Για την αγορά και κατοχή σκοπευτικών διόπτρων, μηχανισμών κλείστρου, θαλάμης και κάννης όπλων σκοποβολής, απαιτείται άδεια της αρμόδιας Αστυνομικής Αρχής σύμφωνα  με τις διατάξεις των άρθρων 6 και 7 του Ν. 2168/1993.

Στα άρθρα 6 και 7 αναφέρει για τις διόπτρες ότι απλά θέλουν άδεια για αγορά και κατοχή.

Το field target το έγραψα γιατί δεν είχα προσέξει καλά την τελευταία παράγραφο και θεώρησα ότι από την στιγμή που υπάρχει διεθνής ομοσπονδία Field Target, δεν παίζει ρόλο το γεγονός ότι δεν το έχει προβλέψει το άθλημα η ΣΚΟΕ.

Τα γεγονότα που παραθέτεις για Bench Rest, IMSSU και την ΣΚΟΕ (δεν τα έχω ελέγξει, αλλά δεν έχω λόγο να αμφιβάλω για τα λεγόμενά σου), τα οποία προβλέπονται από την απόφαση, αλλά όχι από την ΣΚΟΕ, νομίζω δείχνει ότι αρκεί να γίνει μια τροποποίηση από τον υπουργό ώστε να μπει το:

Παράθεση
ι. Όπλα για σκοποβολή σύμφωνα με τους Κανονισμούς της Διεθνούς Ομοσπονδίας Field Target (WFTF).

και να νομιμοποιηθεί το Field Target, άσχετα αν το διενεργεί η ΣΚΟΕ ή όχι (δεν ξέρω τί είναι πιο εύκολο πρακτικά βέβαια, η κινητοποίηση της ΣΚΟΕ ή του Υπουργού?). Και αυτό γιατί το field target γίνεται με αεροβόλα που δεν θέλουν άδεια και με διόπτρες που δεν θέλουν δικαιολογητικά από την ΣΚΟΕ για συμμετοχή σε αγώνες.

Φυσικά εξακολουθείς να έχεις δίκιο στο γεγονός ότι αν και προβλέπεται η άδεια για πυροβόλο όπλο για χρήση σε αγώνες μεταλλικής σιλουέτας ή Bench Rest, δεν μπορεί κάποιος να την βγάλει, αφού για την άδεια αυτή θα πρέπει να δώσει αποδεικτικό ότι έχει επίσημους αγώνες που δεν γίνονται από την ΣΚΟΕ. Από την άλλη όμως δεν μας απασχολούν τα πυροβόλα.


Τίτλος: Απ: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα
Αποστολή από: Thorin στις 09 Δεκεμβρίου, 2013, 17:13:37 μμ
O νομος ομως δεν κανει διαχωρισμο στο που θα μπει η διοπτρα,
και εκει που λεει οτι τα αεροβολα επιτρεπεται να χρησιμοποιουνται σε ειδικο χωρο αθλησης στην σκοποβολη,
υποννοει επισημα αθληματα κι ας ειναι αθλια η διατυπωση.
Δεν εννοει πχ καλυκακια (και υπερ του plinking ειμαι προσωπικα).
Υπαρχουν τεραστια κενα στις διατυπωσεις του νομου,
στην πραξη ομως γινεται αυτο που θελει η ΓΑΔΑ και η ΣΚΟΕ που ειναι ο μονος φορεας που αναγνωριζει ο νομος
και ακομα πιο σημαντικα η ΓΑΔΑ οσον αφορα τα οπλα.
Τίτλος: Απ: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα
Αποστολή από: Thorin στις 09 Δεκεμβρίου, 2013, 17:17:04 μμ
Για παραδειγμα, η IMSSU της οποιας μελος "ειναι" η ΣΚΟΕ, ΔΕΝ εχει κατηγορια σιλουετας με αεροβολα,
οπως η ομοσπονδια benchrest στα 600+ μετρα της οποιας "ειναι" μελος η ΣΚΟΕ δεν εχει κατηγοριες αεροβολων...
Τίτλος: Απ: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα
Αποστολή από: Thorin στις 09 Δεκεμβρίου, 2013, 17:19:34 μμ
Αλλα οταν η ΣΚΟΕ λαβει αιτημα για αγωνα benchrest, καποιος θα διαβασει το fax, θα πει παιδια ξερει κανεις τι ειναι αυτο το βεντσρεστι το κανει ο κ. Πετρος στο κεβοπ μηπως? Θα του πει καποιος οχι ρε αλλα σαν να το εχω δει στο site μας.
Οταν ρωτησει η ΓΑΔΑ αυτο το βεντσρεστι ειναι δικο σας? θα πουν ου αμε φυσικα...
Τίτλος: Απ: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα
Αποστολή από: landropov3 στις 09 Δεκεμβρίου, 2013, 17:49:11 μμ
Αλλα οταν η ΣΚΟΕ λαβει αιτημα για αγωνα benchrest, καποιος θα διαβασει το fax, θα πει παιδια ξερει κανεις τι ειναι αυτο το βεντσρεστι το κανει ο κ. Πετρος στο κεβοπ μηπως? Θα του πει καποιος οχι ρε αλλα σαν να το εχω δει στο site μας.
Οταν ρωτησει η ΓΑΔΑ αυτο το βεντσρεστι ειναι δικο σας? θα πουν ου αμε φυσικα...

Νομίζω περιγράφεις πολύ εύστοχα το λόγο που κι εγώ δεν είμαι σίγουρος ότι θα γίνει δεκτή μία αίτηση παρόμοια με αυτή που έγραψα παραπάνω. Γιατί με αυτά που καταλαβαίνω διαβάζοντας το νομικό πλαίσιο οφείλουν να την κάνουν δεκτή.

Πάντως σε καμία περίπτωση δεν παρεξηγούμε και δεν σε παρεξηγώ. Έχουμε μιλήσει και στο παρελθόν και έχω μια ιδέα για τις καλές σου προθέσεις. Επίσης δεν το παίζω παντογνώστης και ο βασικός λόγος που έγραψα όσα έγραψα ενώ δεν έχω κάνει την προσπάθεια για την αίτηση είναι για να ακούσω γνώμες και να διαμορφωθεί πολύ καλύτερα η γενική εικόνα αλλά και η τελική μορφή της αίτησης που θα δώσω. Ήδη από τις παρεμβάσεις σου έχω ξεκαθαρίσει το θέμα με το field target που μου είχε διαφύγει, και ίσως πρέπει να γίνει και πολύ πιο συγκεκριμένο το bench rest, π.χ:

"Αιτούμαι την έκδοση άδειας κατοχής και μεταφοράς σκοπευτικής διόπτρας (ενδεχομένως πλήρη περιγραφή, μάρκα,μοντέλο κ.λ.π.) για χρήση σε αεροβόλο τυφέκιο διαμετρήματος 4,5 mm (ενδεχομένως πλήρη περιγραφή, μάρκα,μοντέλο κ.λ.π.), για το οποίο δεν απαιτείται άδεια σύμφωνα με την παράγραφο 3 του άρθρου 7 του Νόμου 2168/1993, για χρήση της στο άθλημα της σκοποβολής τύπου Bench Rest με αεροβόλο τυφέκιο 4,5 mm στην επίσημη απόσταση των 25 μέτρων, σε ειδικά σκοπευτήρια στην Ελλάδα, σύμφωνα με τις προδιαγραφές και τους κανονισμούς της διεθνούς Ομοσπονδίας Bench Rest (WBSF), όπως προβλέπεται από τα άρθρα 1 και 7 της Κοινής Υπουργικής Απόφασης 4325/1999 και την παράγραφο 7 περίπτωση ε' του άρθρου 7 και την παράγραφο 2 περίπτωση α' του άρθρου 11 του Νόμου 2168/1993."

Για τις μεταλλικές σιλουέτες το έψαξα αν προβλέπεται το αεροβόλο για να το κιτρινίσω ή όχι στο έγγραφο που ανέβασα. Το πρόσθεσα μαζί με το Bench Rest στο προηγούμενο μήνυμα για να καταδείξω ότι δεν είναι απαραίτητο βάσει της υπουργικής απόφασης η αναγνώριση από την ΣΚΟΕ.

Τέλος, γνωρίζει κανείς την διαδικασία απόκτησης του πιστοποιητικού από τον ψυχίατρο/νευρολόγο-παθολόγο? Πάει σε κάποιο δημόσιο νοσοκομείο και κλείνει ραντεβού για το συγκεκριμένο πιστοποιητικό? Κάθε πληροφορία είναι καλοδεχούμενη.
Τίτλος: Απ: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα
Αποστολή από: Thorin στις 09 Δεκεμβρίου, 2013, 17:52:38 μμ
Αν πας σε δημοσιο νοσοκομειο, κατα πασα πιθανοτητα απο την ως τωρα εμπειρια πολλων φιλων θα αρνηθουν και θα σε παραπεμψουν στο βραδυνο τους ιατρειο.
Κανενας σοβαρος ψυχιατρος δεν θα υπογραψει τετοια βεβαιωση με μια συναντηση. Πολλοι παθολογοι επισης ακουνε οπλο και δεν πλησιαζουν.
Αντιθετα, υπαρχουν γιατροι που εχουν κανει καριερα να σφραγγιζουν βεβαιωσεις για χωματουργικους συλλογους με 20 ευρω...
Τίτλος: Απ: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα
Αποστολή από: mastromhtsos στις 09 Δεκεμβρίου, 2013, 19:36:41 μμ
Γεια σας . Παντος αν και ο συνάδελφος  landropov3 δεν τα καταφέρει στην προσπάθεια που κανει ο νομος περί όπλων θα είναι ο μοναδικος νόμος στην Ελλάδα που δεν έχει παράθυρο.

Πραγμα που μου είναι αδυνατον να το πιστεψω.....
Τίτλος: Απ: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα
Αποστολή από: Φραγκίσκος στις 09 Δεκεμβρίου, 2013, 21:12:04 μμ
Αν πας σε δημοσιο νοσοκομειο, κατα πασα πιθανοτητα απο την ως τωρα εμπειρια πολλων φιλων θα αρνηθουν και θα σε παραπεμψουν στο βραδυνο τους ιατρειο.
Κανενας σοβαρος ψυχιατρος δεν θα υπογραψει τετοια βεβαιωση με μια συναντηση. Πολλοι παθολογοι επισης ακουνε οπλο και δεν πλησιαζουν.
Αντιθετα, υπαρχουν γιατροι που εχουν κανει καριερα να σφραγγιζουν βεβαιωσεις για χωματουργικους συλλογους με 20 ευρω...
Για δωρεάν βεβαίωση πας στον ψυχίατρο του ταμείου σου με το βιβλιάριο ασθενείας και βλέπει εάν παίρνεις ψυχοφάρμακα ,και αν παίρνεις πόσο σοβαρά είναι και πιστοποιεί το ο.κ η όχι ,Αν δεν παίρνεις δεν έχεις κανένα πρόβλημα παίρνεις το ο.κ
Τίτλος: Απ: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα
Αποστολή από: kostas100 στις 09 Δεκεμβρίου, 2013, 22:33:16 μμ
Αν πας σε δημοσιο νοσοκομειο, κατα πασα πιθανοτητα απο την ως τωρα εμπειρια πολλων φιλων θα αρνηθουν και θα σε παραπεμψουν στο βραδυνο τους ιατρειο.
Κανενας σοβαρος ψυχιατρος δεν θα υπογραψει τετοια βεβαιωση με μια συναντηση. Πολλοι παθολογοι επισης ακουνε οπλο και δεν πλησιαζουν.
Αντιθετα, υπαρχουν γιατροι που εχουν κανει καριερα να σφραγγιζουν βεβαιωσεις για χωματουργικους συλλογους με 20 ευρω...
Για δωρεάν βεβαίωση πας στον ψυχίατρο του ταμείου σου με το βιβλιάριο ασθενείας και βλέπει εάν παίρνεις ψυχοφάρμακα ,και αν παίρνεις πόσο σοβαρά είναι και πιστοποιεί το ο.κ η όχι ,Αν δεν παίρνεις δεν έχεις κανένα πρόβλημα παίρνεις το ο.κ
Και επειδη δεν μπορεις να κλεισεις ραντεβου με τον παθολογο η ψυχιατρο του ταμειου σου πας στο Ιατρειο του με το βιβλιαριο ασθενειας σου ,πληρωνεις 50ευρω ΤΑΡΙΦΑ και περνεις το χαρτι.(το ζητανε καθε φορα που ανανεωνεις την αδεια κατοχης κυνηγετικου οπλου)
Η διαρκεια που Ισχυει το Χαρτι ειναι τριετης.
Τίτλος: Απ: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα
Αποστολή από: mamawaits στις 10 Δεκεμβρίου, 2013, 04:27:48 πμ
http://www.imssu.org/documents/Rules%20English%202013.pdf

σελιδα 51 52 AIRGUN RULES  αμα δεν συμπεριελαμβαναν το αεροβολο δεν θα ειχανε κανονισμους γι αυτο ...

Τωρα οσον αφορα τα υπολοιπα που λες ρε λεβεντη για νταμαρια και χωματουργικες εργασιες τι να σου απαντησω ... Πολυ χολη για το τιποτα ... Και μην ξεχνας ενα πραγμα: Η πλειοψηφια των σκοπευτων οταν ακουνε για ISSF τους σηκωνεται η τριχα ... κανεις δεν εχει διαθεση να συναναστρεφεται με τελειομανεις σε βαθμο ψυχαναγκασμου...εσυ τι ωρες κανεις δε ξερω,εμεις παντως την πλακα μας κανουμε και περναμε καλα.Ασχημο πραγμα να κακοχαρακτηριζεις μια ομαδα ανθρωπων για μερικους μ@λ@κες.Αλλα μιλας μιλας μιλας μια σελιδα τωρα και κραζεις, δεν ειναι ωραιο να ακουγεται αλλα η μαυρη αληθεια ειναι μια: Εμεις σας συντηρουμε! Κοιτα ποσοι ειναι οι συμμετεχοντες στα ολυμπιακα αγωνισματα και ποσοι στην πρακτικη.Αφου σ αρεσει η ενασχοληση με τα ολυμπιακα αγωνισματα σεβαστο αλλα μη τα μηδενιζουμε ολα. Δε μ αρεσει να στεναχωρω κανενα αλλα ειπες πολλα...
Τίτλος: Απ:
Αποστολή από: mikesf στις 10 Δεκεμβρίου, 2013, 07:19:11 πμ
Ο Thorin με την λέξη χωματουργικα δεν αναφέρεται στο field target, διάβασε ολο το θέμα για να καταλάβεις. Μην ξυνουμε τα νύχια μας για καυγά, μια άκρη προσπαθούμε μα βρούμε για όλους τους αρρώστους, είτε BR, είτε FT, είτε plinking.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
Τίτλος: Απ: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα
Αποστολή από: tieton στις 10 Δεκεμβρίου, 2013, 10:37:39 πμ
Μιχαλη αντε να αποκτησει και το plinkink ομοσπονδια! ;D!Φανταζομαι απο τωρα ποιος θαναι ο προεδρος!! ;D ;D ;D
Τίτλος: Απ: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα
Αποστολή από: Christopher στις 10 Δεκεμβρίου, 2013, 11:03:46 πμ
Μιχαλη αντε να αποκτησει και το plinkink ομοσπονδια! ;D!Φανταζομαι απο τωρα ποιος θαναι ο προεδρος!! ;D ;D ;D

99,9 αυτος θα ειναι ο προεδρος,εδω εψησε ολοκληρη steyr να βγαλει οπλο ειδικο για καλυκακια.

Το βιντεο το ειδατε,τεστ δεν κανει στο χαρτι,αλλα σε στημενα καλυκακια. ;) :D :D :D :D
Τίτλος: Απ: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα
Αποστολή από: mikesf στις 10 Δεκεμβρίου, 2013, 11:08:30 πμ
Το πλίνκινγκ Κυριάκο δεν είναι κτήμα κανενός, ούτε θα αποκτήσει ομοσμπονδία, αλλα άν αποκτήσει θεωρώ οτι αυτός που αναφέρεσαι έχει μεγάλες πιθανότητες να εκλεγεί...  :D :D :D

'Ενα πράγμα είναι σίγουρο, όλοι παίζουμε και χαρτί και σιλουέττες/κάλυκες, άλλοι λιγότερο, άλλοι περισσότερο...
Τίτλος: Απ:
Αποστολή από: mamawaits στις 10 Δεκεμβρίου, 2013, 12:04:46 μμ
Ο Thorin με την λέξη χωματουργικα δεν αναφέρεται στο field target, διάβασε ολο το θέμα για να καταλάβεις. Μην ξυνουμε τα νύχια μας για καυγά, μια άκρη προσπαθούμε μα βρούμε για όλους τους αρρώστους, είτε BR, είτε FT, είτε plinking.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
Μιχαλη η αναφορα ητανε σε ολους αυτους που ασχολουνται με την IPSC, διαβασε και θα καταλαβεις. Μαλλον του εχουν σηκωθει τα μαλια με συγκεκριμενο συλλογο στην Αθηνα αλλα δεν γινεται να τα τσουβαλιαζουμε ολα και να κραζουμε.Ας εβγαινε να τον ονομασει.
Τίτλος: Απ: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα
Αποστολή από: mikesf στις 10 Δεκεμβρίου, 2013, 12:21:06 μμ
Μην ξεφεύγουμε απο τον στόχο μας, να καλυπτόμαστε νομικά, τα υπόλοιπα όταν καλυφθούμε μπορούμε και να τσακωθούμε και να τα λύσουμε...

Όσο για τους συλλόγους, άλλοι είναι καλοί, άλλοι κακοί, οι καλοί προχωράνε, τους κακούς τους απορρίπτει η κοινότητα μας.

Focus κύριοι, αν σπάσει ο διάολος το ποδάρι του και πάρει άδεια ο Δημήτρης είναι ένα τεράστιο βήμα για την καθιέρωση μας.
Τίτλος: Απ: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα
Αποστολή από: mamawaits στις 10 Δεκεμβρίου, 2013, 14:04:37 μμ
 Δεν υπαρχει λοδος να τσακωθουμε με κανεναν... αρκει να προσεχουμε τους χαρακτηρισμους μας ... και να σεβομαστε τα θελω του καθενα ... μερικοι να μην πω οι περισσοτεροι δεν τα αντεχουμε τα κλειστα σκοπευτηρια τι να κανουμε.

 Οσο για τον φιλο landropov3 μακαρι να βγαλει ακρη και να παρει αδεια πραγμα που το βλεπω απιθανο αλλα ποτε μη λες ποτε μακαρι.
 
 Ο αλλος δρομος που πιστευω ειναι και ο μοναδικος ειναι εντος ΣΚΟΕ με το αγωνισμα της μεταλλικης σιλουετας για αεροβολα.
http://www.imssu.org/documents/Rules%20English%202013.pdf  σελιδα 51-52 το ξαναγραφω

Τίτλος: Απ: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα
Αποστολή από: Thorin στις 10 Δεκεμβρίου, 2013, 15:31:47 μμ
Δες ποσοι ειναι οι "σκοπευτες" στην Ελλαδα και ποσοι πανε σε αγωνες πρακτικης.
Αν ασχολουνταν με IPSC θα ηταν καλα.

Τελευταια φορα που τα κοιτουσα κανονες αεροβολου ειχε μονο η αμερικανικη ομοσπονδια της σιλλουετας, αν μου ξεφυγε κατι σορρυ, και παλι καλα που ειχα αδικο!
Τωρα μενει καποιος να ασχοληθει με το αγωνισμα στην πραγματικοτητα και οχι σαν δικαιολογια και παραθυρακι...
Τίτλος: Απ: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα
Αποστολή από: landropov3 στις 10 Δεκεμβρίου, 2013, 16:11:34 μμ
...Ανεβάζω το εξής:

https://dl.dropboxusercontent.com/u/8311134/Laws%20for%20guns.pdf

το οποίο περιέχει:
1. Τον νόμο 2168/1993 και τις αναθεωρήσεις του από τους νόμους 2334/1995, 2452/1996, 3065/2002, 3169/2003, 3944/2011, 3938/2011 4028/2011, και 4139/2013
2. Την Υπουργική απόφαση 4325 του 1999 στην οποία ορίζονται τα σκοπευτικά όπλα, οι διόπτρες και σχετικές διαδικασίες.
3. Την Υπουργική απόφαση 3009/2/23-α στην οποία ορίζονται τα δικαιολογητικά και η διαδικασία έκδοσης αδειών.
4. Τα παράβολα για τις άδειες του Ν.2168/93 από το site της ελληνικής αστυνομίας.

Δημήτρης

Το link παραμένει ίδιο, στο αρχείο έχει κιτρινιστεί και το κομμάτι με τις μεταλλικές σιλουέτες αφού στους διεθνείς κανονισμούς υπάρχει αναφορά και για τα αεροβόλα.
Thanks mamawaits για την επισήμανση. Στην αρχική τους σελίδα πάντως τα έχουν εξαφανισμένα!
Τίτλος: Απ: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα
Αποστολή από: mamawaits στις 10 Δεκεμβρίου, 2013, 18:18:35 μμ
Άρθρο 6: Εμπορία-Διάθεση

3. Με άδεια του Τπουργείου Δθμόςιασ Σάξθσ επιτρζπεται θ εμπορία και θ κατά οποιονδιποτε τρόπο
διάκεςθ των κατωτζρω ειδϊν:
β. Όπλων ςκοποβολισ, ςκοπευτικϊν διόπτρων, μερϊν, ανταλλακτικϊν και πυρομαχικϊν αυτϊν.
δ. Αεροβόλων όπλων και μερϊν αυτϊν

5. Επιτρζπεται θ πϊλθςθ ι διάκεςθ με οποιονδιποτε τρόπο:
α. Όπλων ςκοποβολισ ςκοπευτικϊν διόπτρων  μόνο ςε άτομα που κατζχουν άδεια τθσ αρμόδιασ αςτυνομικισ αρχισ για τθν
αγορά των ειδϊν αυτϊν

Άρθρο 7: Κατοχη

2. Με άδεια τθσ αρμόδιασ αςτυνομικισ αρχισ του τόπου κατοικίασ του ενδιαωερόμενου, επιτρζπεται θ
κατοχι:

ε. Όπλων ςκοποβολισ και ουςιωδϊν μερϊν και ωυςιγγίων αυτϊν, κακϊσ και ςκοπευτικϊν
διοπτρϊν. Η άδεια κατοχισ των όπλων αυτϊν χορθγείται ςε ωυςικά ι νομικά πρόςωπα που
αςχολοφνται αποδεδειγμζνα με τθν προαγωγι του ακλιματοσ τθσ ςκοποβολισ. Οι προχποκζςεισ
χοριγθςθσ τθσ άδειασ κατοχισ όπλων ςκοποβολισ, οι υποχρεϊςεισ των ενδιαωερόμενων, ο
αρικμόσ των όπλων που επιτρζπεται να κατζχει κάκε ωυςικό ι νομικό πρόςωπο και κάκε άλλθ
αναγκαία λεπτομζρεια, ρυκμίηονται με απόωαςθ των Τπουργϊν Πολιτιςμοφ και Δθμόςιασ Σάξθσ.


δεν τα γραφω τα κανω απλα αντιγραφη επικολληση και για καποιο λογο δεν αναγνωριζει τους χαρακτηρες ... οποιος θελει μπορει να ανατρεξει στα αρθρα και στις παραγραφους απο το λινκ του φιλου  landropov3
εκει που πιστευω θα κολλησεις ειναι στο αρθρο 7 παρ 2ε

το οτι πρεπει να ασχολεισαι με την προαγωγη του αθληματος της σκοποβολης συνεπαγεται οτι πρεπει να εισαι μελος συλλογου με αυτην την ιδιοτητα κατεπεκταση της ΣΚΟΕ διοτι ειναι ο μονος αναγνωρισμενος φορεας που εκπροσωπει την σκοποβολη στην Ελλαδα.Συλλογος εκτος αυτης απλα δεν λαμβανει την αθλητικη ιδιοτητα.

Προσπαθησε τι να σου πω μακαρι να βγαλεις ακρη
Τίτλος: Απ: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα
Αποστολή από: mamawaits στις 10 Δεκεμβρίου, 2013, 18:23:40 μμ
αυτο μαλλον προειπε και ο Thorin στην απαντηση 123
Τίτλος: Απ: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα
Αποστολή από: landropov3 στις 10 Δεκεμβρίου, 2013, 18:33:22 μμ
2 ε. Όπλων σκοποβολής και ουσιωδών μερών και φυσιγγίων αυτών, καθώς και σκοπευτικών διοπτρών. Η άδεια κατοχής των όπλων αυτών χορηγείται σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα που ασχολούνται αποδεδειγμένα με την προαγωγή του αθλήματος της σκοποβολής. Οι προϋποθέσεις χορήγησης της άδειας κατοχής όπλων σκοποβολής, οι υποχρεώσεις των ενδιαφερόμενων, ο αριθμός των όπλων που επιτρέπεται να κατέχει κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια, ρυθμίζονται με απόφαση των Υπουργών Πολιτισμού και Δημόσιας Τάξης.

το οτι πρεπει να ασχολεισαι με την προαγωγη του αθληματος της σκοποβολης συνεπαγεται οτι πρεπει να εισαι μελος συλλογου με αυτην την ιδιοτητα κατεπεκταση της ΣΚΟΕ διοτι ειναι ο μονος αναγνωρισμενος φορεας που εκπροσωπει την σκοποβολη στην Ελλαδα.Συλλογος εκτος αυτης απλα δεν λαμβανει την αθλητικη ιδιοτητα.

Προσπαθησε τι να σου πω μακαρι να βγαλεις ακρη


Το διόρθωσα από το δικό μου κείμενο.

Αν το διαβάσεις λίγο καλύτερα θα δεις ότι λέει: Η άδεια κατοχής των όπλων αυτών χορηγείται σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα που ασχολούνται αποδεδειγμένα με την προαγωγή του αθλήματος της σκοποβολής. Όχι των εξαρτημάτων, αλλά των όπλων. Δηλαδή όλων των όπλων που απαιτούν άδεια, δηλαδή των πυροβόλων συγκεκριμένα.

Επίσης αν ψάξεις τι δικαιολογητικά θέλει για την άδεια διόπτρας θα δεις ότι δεν ζητάει τα πιστοποιητικά από την ΣΚΟΕ για τους αγώνες κλπ.

Εγώ με αυτό το σκεπτικό πιστεύω ότι είναι δυνατό να βγάλεις άδεια κατοχής διόπτρας παρακάμπτοντας την ΣΚΟΕ. Τώρα το τι θα πει ο τοπικός αστυφύλαξ είναι άλλο θέμα. Με τον νόμο κατά γράμμα δεν βλέπω το πρόβλημα.
Τίτλος: Απ: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα
Αποστολή από: mamawaits στις 10 Δεκεμβρίου, 2013, 18:51:08 μμ
Aν και με τον τροπο που το λεει σε παραπεμπει σε ολα τα υπολοιπα δεν το αναφερει ρητα.Οντως ... μονο οπλα λεει... ορμα τι να σου πω κι οτι βγει  :D
Τίτλος: Απ: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα
Αποστολή από: landropov3 στις 10 Δεκεμβρίου, 2013, 18:59:16 μμ
Aν και με τον τροπο που το λεει σε παραπεμπει σε ολα τα υπολοιπα δεν το αναφερει ρητα.Οντως ... μονο οπλα λεει... ορμα τι να σου πω κι οτι βγει  :D

Αυτό έχω σκοπό αλλά για διάφορους λόγους δυστυχώς το βλέπω από την νέα χρονιά.

Αν κάποιος ωστόσο θέλει να το τρέξουμε παρέα για άδεια στο όνομά του, νωρίτερα, ας μου πει να το δούμε και να βοηθήσω όσο μπορώ (αφιλοκερδώς εννοείται, το τονίζω γιατί οι καιροί που ζούμε είναι λίγο πονηροί).
Τίτλος: Απ: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα
Αποστολή από: sal4680461 στις 16 Απριλίου, 2014, 15:19:48 μμ
http://www.ihunt.gr/content/%CF%80%CE%B1%CF%83%CE%BF%CE%BA-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CE%B7-%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%B7%CF%83%CE%B7%CF%82-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%81%CE%B1%CE%B2%CE%B4%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%BD%CF%89%CE%BD-%CE%BA%CF%85%CE%BD%CE%B7%CE%B3%CE%B5%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%89%CE%BD-%CE%BF%CF%80%CE%BB%CF%89%CE%BD
Τίτλος: Απ: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα
Αποστολή από: enduras1 στις 16 Απριλίου, 2014, 22:35:25 μμ
Κλασσικά στην ώρα τους για τις εκλογές. Μετά θα τα ξεχάσουμε όλα....
Τίτλος: Απ: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα
Αποστολή από: alpha-63 στις 17 Απριλίου, 2014, 11:55:03 πμ
Κλασσικά στην ώρα τους για τις εκλογές. Μετά θα τα ξεχάσουμε όλα....

...δεκτόν το σχόλιο και το παρελθόν αυτά έχει να επιδείξει στην χώρα μας ιδιαίτερα στις προεκλογικές εξαγγελίες, αλλά σαν ενέργεια δεν παύει να είναι ένα βήμα...μακάρι να επανεξεταστεί !
Τίτλος: Απ: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα
Αποστολή από: hlecter στις 24 Απριλίου, 2016, 02:48:44 πμ
del.
Τίτλος: Απ: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα
Αποστολή από: kostg7 στις 03 Οκτωβρίου, 2016, 15:22:52 μμ
η κοπέλα μου ενθουσιαστηκε υπερβολικά με την ιδέα του αεροβόλου αν και δεν το πίστευα στην αρχή. έτσι αποφασήσαμε να πάρουμε ένα αεροβολακι και για εκείνη και να το βαλω στο όνομά της. γινετε η θελει αδεια κατοχης η κατι τετοιο?
Τίτλος: Απ: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα
Αποστολή από: npmair στις 03 Οκτωβρίου, 2016, 15:25:52 μμ
Αν η κοπέλα σου είναι μεγαλύτερη από 18 ετών, μπορεί να το έχει ελευθερα. Δεν το γράφεις κάπου.....

Το δικό σου αεροβολάκι που το έχεις γραμμένο  ???  ???
Τίτλος: Απ: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα
Αποστολή από: enduras1 στις 03 Οκτωβρίου, 2016, 15:26:21 μμ
Ηλικια ανω των 18 ετων απαιτει μονο η αγορα αεροβολου φιλε μου.
Τίτλος: Απ: Νόμος περί Όπλων και αεροβόλα
Αποστολή από: kostg7 στις 03 Οκτωβρίου, 2016, 18:47:17 μμ
Οταν το πήρα ήθελα ακομη 4 μήνες για να γίνω 18 και ειναι στου πατέρα μου. Η κοπέλα μου ειναι 20. Ευχαριστω για τις απαντήσεις σας!