Πολυ καλημερα σε ολους.Σε περιπου 1 μηνα και κατι θα παω στην Αγγλια για ταξιδι του μελιτος!!Θα ηθελα λοιπον να ρωτησω το εξης.Τι ειναι νομιμο να φερω μεσα στις αποσκευες μου και χωρις να το δηλωσω?Δε μιλαμε φυσικα για βαση διοπτρας και κανενα βελτιωτικο ελατηριο,αλλα για διοπτρα ας πουμε.Επισης σε περιπτωση που θελω να φερω οπλο,τι προβλεπεται?Πρεπει να το δηλωσω καπου η να το κρυψω στην κωλοτσεπη!!!?.Παρακαλω να μου απαντησει καποιος που εχει προσωπικη εμπειρια η ειναι 100% σιγουρος,γιατι δεν θελω να ακουσω ενα σωρο αποψεις και να μπερδευτω.Ευχαριστω εκ των προτερων.
Το θεμα ειναι οτι συνήθως προβλημα σου δημιουργουν στο ελληνικο αεροδρομιο.Παρτο απο ταξιδι σε ΕΕ και τελος
Το δικό μου αεροβόλο το έφερα απο Αμερική, λυμένο σε κομμάτια σε διαφορετικές βαλίτσες. Οκ, είχα άγνοια κινδύνου γιατί διάβασα στην σελίδα της Ολυμπιακής ότι επιτρέπετε η μεταφορά "αθλητικών όπλων". Τις βαλίτσες τις ανοίξανε στην Αμερική όταν τις σκανάρανε. Ανόιξανε όμως όποια βαλίτσα είχε μέσα μεταλικό αντικείμενο. Βρίκανε την κάνη και το μηχανισμό, δηλαδή ενα "κυλινδρικό σίδερο" μήκους 90εκ περίπου το οποίο το είχα συσκευάσει καταλήλος. Τη βαλίτσα με το κοντάκι δεν την πειράξανε ούτε την άλλη με την διόπτρα. Ανοίξανε τη συσκευασία, το είδαν, την ξανακλείσαν τη βαλίτσα και όλα καλά. Όταν έφτασα ελλάδα, στο τελωνείο ηταν απασχολημένοι οι υπάλληλοι (2 όλοι κι όλοι) με άλλους επιβάτες και πέρασα χωρίς να τους πω ούτε "καλημέρα". Δεν ξέρω άν ανοιγαν τις βαλίτσες και βρίσκαν το "κυλινδρικό σίδερο" τι θα γινόταν. Αν δηλαδή καταλαβαίναν ότι πρόκειτε για όπλο ή θα τρώγαν καμια φτηνή άσχετη δικαιολογία. Πάντως ο νόμος απάιτεί να έχεις άδεια. Τώρα για τις κυρώσεις δεν ξέρω αλλά πιστέυω ότι θα το κρατάγαν μέχρι να τους πάω άδεια και θα πλήρωνα και τελωνιο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι γίνεται αλλά εγώ δε το ξαναρισκάρω. Βέβαια το "έγκλημα" δεν ήταν προμελετημένο γιατί δεν είχα σκοπό σε αυτό το ταξίδι να αγοράσω αεροβόλο αλλά το βρήκα μπροστά μου σε τσάμπα τιμή και το χτύπησα. Τώρα από τιμές αξίζει κατά την γνώμη μου να φέρεις από εξωτερικό. Μια έρευνα στο ιντερνετ να κάνει ο καθένας και θα το καταλάβει.