Οσο αφορα την εισαγωγη δες το σχετικο θεμα στα Νομικα - Εισαγωγη Αεροβολου με Αδεια
Τωρα οσο αφορα την τιμη ισχυουν τα παρακατω:
Καταρχην θα πρεπει να κανεις την σχετικη μετατροπη του νομισματος (εδω απο USD σε EURO)
Μετα θα πρεπει να προσθεσεις τα μεταφορικα (προτεινω στην παραγγελια σου να βαζεις παντα και την σχετικη ασφαλεια δεματος)
Σε αυτη την συνολικη τιμη θα πληρωσεις επιπλεον τα παρακατω:
+19% ΦΠΑ
περιπου +21% εξοδα εκτελωνισμου / αποθηκης κλπ.
Αρα σε μια παραγγελια των 500€ + 90€ τα ταχυδρομικα με την σχετικη ασφαλεια
Συνολο 590€
θα πληρωσεις επιπλεον 590 * 1,40 (19%ΦΠΑ + 21% εξοδα εκτελωνισμου) = 236 €
Το συλονο θα ειναι 826Γενικα μπορεις να υπολογιζεις ενα 40% παραπανω στην συνολικη τιμη και θα εισαι μεσα στο συνολικο κοστος.
Με εχουν ενημερωσει απο την γραμματεια του τελωνειου αερολιμενα Ελ. Βενιζελος οτι αντικειμενα με ποσα μεχρι 60€ δεν εκτελωνιζονται (δηλαδη δεν πληρωνεις το σχετικο χαρατσι)
π.χ. εχω φερει ενα boresighter και δεν πληρωσα τελωνειο
σε αντιθεση με ενα χρονογραφο που στοιχησε 150€ και για τον οποιο πληρωσα εξοδα εκτελωνισμου.
Συσκευασιες σε gift κλπ ανοιγονται - ελενχουν την αποδειξη αγορας και
εκτιμουν την πραγματικη αξια. Αρα καθε ενεργεια παραπλανησης θα δρασει αρνητικα. (Εξαλλου τι gift θα ειναι κατι που ερχεται απο μαγαζι - και η δικαιολογια οτι το πληρωσε ο συγγενης μου στην Αμερικη αλλα το παρελαβα εγω - δεν πιανει (η καλυτερα θα εισαι στην καλη διαθεση του ελεγχοντα))
Επειδη ομως θα φερεις αεροβολο και θα το σταματησουν εστω και αν κανει 50€ τα εξοδα αναγκαστικα θα τα πληρωσεις.
Το συμπερασμα:
Εξοδα εκτελωνισμου +40% τις τελικης αξιας (αγορας + μεταφορικα)
Σε αντικειμενα που διακινουνται ελευθερα πληρωνουμε για ποσα μεγαλυτερα των 60€
Σε αντικειμενα που θελουν αδεια πληρωνουμε ανεξαρτητως ποσου.
Τα παραπανω ορια αλλαζουν κατα καιρους.
Εαν θελετε να μαθετε ακριβως ποιο ειναι το τωρινο ποσοστο τοτε μπορειτε να καλεσετε στα:
Customs / Τελωνείο 3542143-5, Φαξ 210 3542331 (Γραμματεία)
Customs / Τελωνείο 3542131 (Τμήμα Τελωνειακών Διαδικασιών)
Φιλικα Κωστας..