Γενικά > Νομικά Θέματα

Ασφαλή και νόμιμη μεταφορά αεροβόλων στην Ελλάδα

<< < (2/5) > >>

amateursv:
Πας  σε ενα νομικο και βγαζεις ακρη φιλε μου....Βλεπεις και μονος σου οτι τιποτα δεν ειναι ξεκαθαρο....Κανε και κατι αλλο σα μεγαλο παιδι που εισαι,(+18).Παρε το αεροβολο και κανε σκοποβολη οπου θεωρεις εσυ σωστο και αν σε πιασουν πες μας τιιιιι σου ειπαν....Ε!Δεν τρωγομαστε με τιποτα τελικα........

amateursv:
(Η χρήση των όπλων αυτών έξω από τους ειδικούς χώρους που προορίζονται για την άσκηση στη σκοποβολή ή την αλιεία απαγορεύεται)

Τιιιι  πιο ξεκαθαρο....ειδικος χωρος δεν ειναι κανενα χωραφι και καμια αλανα...Νομιζωωωωω?????

koukos:
"Πας  σε ενα νομικο και βγαζεις ακρη φιλε μου...."
Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις ?
"Τιιιι  πιο ξεκαθαρο....ειδικος χωρος δεν ειναι κανενα χωραφι και καμια αλανα...Νομιζωωωωω?????"
Βεβαίως και νομίζεις, είπα πιο πάνω αλλα δεν το κατάλαβες και το ξαναγράφω :
"Σε κάθε περίπτωση, αναγκαζόμαστε όλοι να ερμηνεύουμε τον νόμο, ξεχνώντας οτι αυτό είναι αρμοδιότητα της δικαιοσύνης και μόνο."
Για να διευκολύνω, ξέρεις κάποιον που να έκανε σκοποβολή με αεροβόλο σε "κανενα χωραφι και καμια αλανα" όπως λες και να καταδικάστηκε γι'αυτό ? Προσοχή, να καταδικάστηκε και όχι να προσήχθη.
Εγώ προζωπικά δεν ξέρω, αλλα είπαμε ας μας διαφωτίσει κάποιος πιο σχετικός καθ'οτι εδώ...επαρχία και άκρη.

destro:
Φίλε Κυριάκο

Ακριβώς επειδή ο νόμος δεν είναι ''σαφέστατος'' πρέπει να είμαστε διπλά προσεκτικοί. Το γιατί η λέξη ''Σκοπευτήριο'' δεν μπήκε στο άρθρο 10 μου προκαλεί και εμένα εντύπωση αλλά δεν είναι το μοναδικό καθώς στους νόμους συναντάμε συχνά τέτοιες ''ασάφειες''.

Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς γράφοντας:


--- Παράθεση από: koukos στις 17 Απριλίου, 2019, 17:43:04 μμ ---

Επειδή ο νόμος είναι "σαφέστατος" έχω να κάνω κάποιες παρατηρήσεις:
Η άποψη ότι σύμφωνα με το παραπάνω "Άρθρο 10 Παράγραφος 11", η χρήση του αεροβόλου επιτρέπεται μόνο στα σκοπευτήρια, μου φαίνεται επιεικέστατα ύποπτη, για να μήν πω τίποτε χειρότερο...

Η υιοθέτηση κατά την γνώμη μου αυτής της άποψης και η επιδίωξη της ξεκάθαρης νομιμοποίησής της, μπορεί να βολεύει κάποιους, δεν "βολεύει όμως σίγουρα το αεροβόλο γενικότερα και θα γίνει η ταφόπλακά του.


--- Τέλος παράθεσης ---

Τί είναι ύποπτο και ποιούς βολεύει?? Αν έχεις την καλοσύνη θα ήθελα να το ξεκαθαρίσεις.

Εγώ δεν έγραψα πουθενά οτί συμφωνώ με το τι γράφει ο νόμος ή οτί το θεωρώ δίκαιο. Και εγώ θα προτιμούσα η χρήση του αεροβόλου να είναι ελεύθερη αλλά επειδή αυτά που γράφουμε τα διαβάζουν πολλοί και διάφοροι καλό θα είναι στο μέτρο του δυνατού να είμαστε σαφείς.

Η φράση ''ειδικός χώρος άσκησης'' που εμπεριέχεται στο νόμο θεωρώ πως παραπέμπει σαφώς σε οργανωμένο χώρο, δηλαδή Σκοπευτήριο. Φυσικά είναι δικαίωμα του καθενός να πιστεύει ότι θέλει και να πράττει όπως νομίζει.

Έχε πάντως υπόψιν πως κατά το παρελθόν πρώτοι εμείς ως σύλλογος προσπαθήσαμε να στηριχθούμε σε τέτοια παραθυράκια (π.χ ειδικός χώρος και όχι σκοπευτήριο) αλλά δυστηχώς δεν...



Όσο για την απόδειξη αγοράς το έγραψα και παραπάνω αλλά μάλλον δεν το πρόσεξες:


--- Παράθεση από: destro στις 17 Απριλίου, 2019, 16:52:19 μμ ---
Επειδή ζούμε στην χώρα της τυπολατρίας και της ακατάσχετης γραφειοκρατίας η απόδειξη αγοράς (παρά το οτί δεν είναι απαραίτητη) σίγουρα θα βοηθήσει...


--- Τέλος παράθεσης ---

.... όπως θα βοηθήσει το οτιδήποτε έχει κανείς μαζί του σε περίπτωση αναποδιάς. Σε έλεγχο που έγινε πριν χρόνια σε φίλο, μεγάλο ρόλο έπαιξαν για παράδειγμα οι αποδείξεις από το Σχιστό που είχε επάνω του.

amateursv:
Κυριακο(μιας και ακουσα το ονομα σου)φιλικα παντα μιλαμε,δεν εχουμε ακουσει πολλα για χωραφια η αληθεια ειναι ....Κανε ενα πειραμα ομως...πες σε ενα γειτονα οτι οταν πας σε ενα δικο σου χωραφι για σκοποβολη  να φωναξει την αστυνομια να δουμε τι θα σου πει...

αστυνομος:Φιλαρακο εδω γραφει για ειδικο χωρο...δε νομιζω η πορτα και το συματοπλεγμα να το κανει ειδικο οποτε για ελα μεσα.......

Αρα αυτο που λεω ειναι οτι πρεπει να εχουμε το κεφαλι μας ησυχο χωρις αν,γιατι,ακουσα απο καποιον και αλλα τετοια....για το καλο μας..

Φιλικα Θανασης

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση