Αποστολέας Θέμα: Νέα μέλη - Συστηθείτε  (Αναγνώστηκε 2040860 φορές)

Αποσυνδεδεμένος Kyriakos87

• Συντονιστής
Απ: Νέα μέλη - Συστηθείτε
« Απάντηση #405 στις: 18 Σεπτεμβρίου, 2010, 16:41:54 μμ »
Και δεν μπορώ να βρω την ταχύτητα του AIR ARMS 410, πχ. το δικό μου BAM B20 5.5mm έχει 305 m/s, για να κάνω μια σύγκριση! 

305m/s σε 5,5 και ελατηριου ΑΠΛΑ ΞΕΧΝΑ ΤΟ.
Το 410 μπορει να πιανει αυτα τα νουμερα.
Εσυ εισαι περίπου στα μισά απο αυτα.

Pyrgetos Shooting Club

1. Οι ηλίθιοι είναι αήττητοι!!
2. Η συμμετοχή στο forum δεν είναι υποχρεωτική.!!!
3. το καλύτερο αεροβόλο ειναι αυτο που ευχαριστεί τον ιδιοκτήτη του.!!!!

Αποσυνδεδεμένος Eliminator

• Μέλος
  • *
  • Προσοχή! Η ζωή σκοτώνει τα όνειρα!
« Απάντηση #406 στις: 18 Σεπτεμβρίου, 2010, 17:09:04 μμ »
Ε, όχι και ξέχνα το! Απλά είναι πολύ δύσκολο  ;D ;D ;D

Αποσυνδεδεμένος Kyriakos87

• Συντονιστής
« Απάντηση #407 στις: 18 Σεπτεμβρίου, 2010, 17:21:23 μμ »
Ε, όχι και ξέχνα το! Απλά είναι πολύ δύσκολο  ;D ;D ;D

Λάθος μου.

Ειναι εφικτό αμα εχεις μια σύριγγα γεμάτη με πετρέλαιο και πριν απο κάθε βολη του δίνεις τη δόση του 5mlg.

Υγ. Μην το δοκιμάσετε γιατι πολύ απλά θα εκραγεί το αεροβόλο στα χέρια σας.

Pyrgetos Shooting Club

1. Οι ηλίθιοι είναι αήττητοι!!
2. Η συμμετοχή στο forum δεν είναι υποχρεωτική.!!!
3. το καλύτερο αεροβόλο ειναι αυτο που ευχαριστεί τον ιδιοκτήτη του.!!!!

Αποσυνδεδεμένος Eliminator

• Μέλος
  • *
  • Προσοχή! Η ζωή σκοτώνει τα όνειρα!
« Απάντηση #408 στις: 18 Σεπτεμβρίου, 2010, 17:26:19 μμ »
Για πιό ασφάλεια: Dual Magnum! :o

Αποσυνδεδεμένος iliasb

• Μέλος
  • *
« Απάντηση #409 στις: 18 Σεπτεμβρίου, 2010, 18:36:20 μμ »
Συγνώμη, όλα μα όλα τα site στο ίντερνετ, αλλά και τα specs του όπλου που κρατάω στα χέρια μου, γράφουν 305m/s
δεν το έχω μετρήσει αλλά νομίζω κανένας δεν έχει μετρήσει ο ίδιος την αρχική ταχύτητα του όπλου του,
αυτά διαβάζω αυτά λέω!

Αποσυνδεδεμένος accuracy lover

• Moderator
« Απάντηση #410 στις: 18 Σεπτεμβρίου, 2010, 19:03:33 μμ »
Συγνώμη, όλα μα όλα τα site στο ίντερνετ, αλλά και τα specs του όπλου που κρατάω στα χέρια μου, γράφουν 305m/s
δεν το έχω μετρήσει αλλά νομίζω κανένας δεν έχει μετρήσει ο ίδιος την αρχική ταχύτητα του όπλου του,
αυτά διαβάζω αυτά λέω!

Φίλε iliasb τα site του ίντερνετ που πραγματεύονται θέματα σχετικά με τα αεροβόλα δεν αναφέρουν όλα τα ίδια πράγματα - άλλο πράγμα τα ειδικά "αεροβολικά" forum ανά τον κόσμο κι άλλο η πληθώρα των διαφημιστικών καταχωρήσεων που ανεβάζουν οι εταιρείες που τα κατασκευάζουν - τα δεύτερα δε αντιγράφονται/ανακυκλώνονται κατά κόρον και γράφονται ξανά και ξανά από άτομα που δεν κατέχουν ακόμα την "αλήθεια του πράγματος" (όπως εσύ τώρα καλή ώρα). Το θέμα των πλασματικών τιμών αρχικών ταχυτήτων βλήματος που διαφημίζουν τα εργοστάσια σε προσπέκτους, περιοδικά, site κλπ έχει συζητηθεί πολλάκις εδώ μέσα. Το γεγονός επίσης πώς δεν έχεις μετρήσει την αρχική ταχύτητα του αεροβόλου σου δεν σημαίνει ότι δεν το κάνουν οι άλλοι - διαβάζοντας θα σου λυθούν πολλές απορίες και θα γκρεμιστούν αρκετοί "μύθοι" γι' αυτά που ίσως θεωρούσες σαν αλήθειες.
             Φιλικά,
         Κώστας

Αποσυνδεδεμένος iliasb

• Μέλος
  • *
« Απάντηση #411 στις: 18 Σεπτεμβρίου, 2010, 19:44:31 μμ »
Ακριβώς φίλε Κώστα, αυτός είναι ο λόγος που γράφτηκα στήν παρέα σας, τώρα στο θέμα μας εάν ξέρει κάποιος πώς μπορώ να μετρήσω-καταλάβω
περίπου την δύναμη του όπλου, όχι τίποτα άλλο, να ξέρω και τί αγόρασα, και τί πρόκειται να αγοράσω στο μέλλον, γιατί μου έκανε κλίκ και ένα άλλο αεροβόλο
το  NORICA DRAGON 6.35mm, που είναι και ελαφρύ, και φτηνό, αυτό γράφει στα specs 185m/s.

Αποσυνδεδεμένος manolkok

• Μέλος
  • *
« Απάντηση #412 στις: 18 Σεπτεμβρίου, 2010, 20:06:25 μμ »
Ακριβώς φίλε Κώστα, αυτός είναι ο λόγος που γράφτηκα στήν παρέα σας, τώρα στο θέμα μας εάν ξέρει κάποιος πώς μπορώ να μετρήσω-καταλάβω
περίπου την δύναμη του όπλου, όχι τίποτα άλλο, να ξέρω και τί αγόρασα, και τί πρόκειται να αγοράσω στο μέλλον, γιατί μου έκανε κλίκ και ένα άλλο αεροβόλο
το  NORICA DRAGON 6.35mm, που είναι και ελαφρύ, και φτηνό, αυτό γράφει στα specs 185m/s.

Γνωμη μου ειναι να κρατησεις τα λ7 σου προς το παρον μεχρι να διαβασεις αρκετα θεματα μεσα στο φορουμ  ;) .  Οσο για την μετρηση της αρχικης ταχυτητας του οπλου σου ριξε μια ματια εδω
http://www.airgunbuyer.com/Showproducts.asp?cat=Chronographs&SubCat=Combro%20Chronographs
http://www.airgunshop.gr/index.php?dispatch=categories.view&category_id=192
http://www.airgunbuyer.com/Showproducts.asp?cat=Chronographs&SubCat=Shooting%20Chrony%20Chronographs

• Moderator
« Απάντηση #413 στις: 18 Σεπτεμβρίου, 2010, 20:33:31 μμ »
            Ο πιό εύκολος και αξιόπιστος τρόπος για να δείς τις επιδόσεις του αεροβόλου σου φίλε iliasb είναι με την χρήση ενός χρονογράφου (όπως τα παραδείγματα που σου έδωσε παραπάνω ο φίλος manolkok) - μιας συσκευής που μέσω ειδικών αισθητήρων κατάλληλα τοποθετημένων στον μηχανισμό της επιτρέπει την μέτρηση με μεγάλη ακρίβεια της ταχύτητας του βλήματος που διέρχεται μέσω αυτών και την απεικόνισή της σε μια οθόνη υγρών κρυστάλλων σε μονάδες μέτρησης Αγγλοσαξωνικού συστήματος (ft/sec - πόδια ανά δευτερόλεπτο) ή μετρικού συστήματος (m/sec - μέτρα ανά δευτερόλεπτο). Άν είσαι από Αθήνα μπορείς να επισκεφτείς το σκοπευτήριο του Σχιστού όπου όλο και κάποιο από τα παιδιά που έρχονται ίσως να έχει μαζί του έναν οπότε δεν θα επιβαρυνθείς άμεσα με την αγορά του. Όσο για τις σκέψεις σου για το Norica DRAGON έχω να σου πώ πώς δεν είσαι σε καλό δρόμο  :(  - διάβασε το forum - θα καταλάβεις πολλά  και θα λυθούν οι όποιες απορίες σου.
                Φιλικά,
           Κώστας

Αποσυνδεδεμένος MASTORAS

• Moderator
  • Πας μη Ελλην βαρβαρος
« Απάντηση #414 στις: 18 Σεπτεμβρίου, 2010, 20:45:30 μμ »
Με το norica dream hunter εχουν (νομιζω) τον ιδιο μηχανισμο ο οποιος με σωστη λιπανση μου εδωσε μεσο ορο 780fps περιπου με Ftt 8,64grain.

ΑΟΦΑ

AA S400 MPR FT <<Ενδοξη Ελληνική Σημαία>>
HAMMERLI AR20 FT
FWB 603 pcp
AA S400 5,5
Diana 60 <<by blackxx>>
HW 77 4.5
Umarex 850pcp 4.5

Αποσυνδεδεμένος DISCUS

• Μέλος
  • *
« Απάντηση #415 στις: 18 Σεπτεμβρίου, 2010, 21:24:02 μμ »
Καλησπερα στην παρεα.

Χαιρετω την προσπαθεια που κανετε για την αναδειξη του αεροβολου και ολους οσους συμμετεχουν σε αυτη.
Αποψη μου ειναι οτι το αεροβολο ειναι ενα οπλο με << οικολογικη συνειδηση>> .
Απο οπλα τωρα, εχω ενα HW 90 6,35  ενα S 400 5,5 και ενα Crossman 2100 4.5 του υιου.
Το crossman ειναι δασκαλα για καποιον που θελει να ξεκινησει απαλα με αεροβολο χωρις κραδασμους.
Το HW 90 ειναι απιθανο οπλο.
Με το S 400 δε ξερω γιατι δεν εχω ριξει ακομα γιατι δεν εχω αγορασει μπουκαλα αναπληρωσης.
Εχω αγνοια επι του θεματος και η αγνοια φερνει φοβο, ισως αργοτερα καποια τρομπα.
Θα παω την Κυριακη στο Σχιστο να δω τον αγωνα, πολυ θα ηθελα να παρω μερος αλλα το 6,35 το αποκλεισανε.Καποια αλλη φορα.
Αυτα τα ολιγα για μενα.

Φιλικα Γιαννης

Αποσυνδεδεμένος GEORGEGR

• Μέλος
  • *
« Απάντηση #416 στις: 18 Σεπτεμβρίου, 2010, 21:28:29 μμ »
Καλός ήρθες Γιάννη και να χαίρεσαι τα όπλα σου.
Ειδικά το 90αρι. ;)
H αεροβολίτιδα είναι νόσος και μάλιστα ανίατος, χρονία και συνεχώς επιδεινούμενη.
Ο μη spamαριστής πρώτος τον λίθο βαλέτω.

Αποσυνδεδεμένος MASTORAS

• Moderator
  • Πας μη Ελλην βαρβαρος
« Απάντηση #417 στις: 18 Σεπτεμβρίου, 2010, 21:36:12 μμ »
Καλησπερα Γιαννη και καλως ηρθες.
Ευχαριστουμε για τα καλα σου λογια και οσο αφορα τον αγωνα μπορεις να παιξεις με το crossman ή αν δεν θελεις μπορεις να παιξεις με καποιου αλλου αγωνιζομενου. Ολοι θα βολευτουμε απο θεμα οπλου καθως τα ανοιχτα σκοπευτικα σπανιζουν λιγο τελευταια. Ετσι κι'αλλιως μπορει να ειναι αγωνας με κανονισμους αλλα ειναι ψυχαγωγικος και το παν ειναι να περασουν ολοι καλα και να γνωριστουμε αναμεταξυ μας. Αν θελεις δηλωσε συμετοχη και τα υπολοιπα θα γινουν.

ΑΟΦΑ

AA S400 MPR FT <<Ενδοξη Ελληνική Σημαία>>
HAMMERLI AR20 FT
FWB 603 pcp
AA S400 5,5
Diana 60 <<by blackxx>>
HW 77 4.5
Umarex 850pcp 4.5

Αποσυνδεδεμένος DISCUS

• Μέλος
  • *
« Απάντηση #418 στις: 18 Σεπτεμβρίου, 2010, 21:50:50 μμ »
Καλησπερα σε ολους.
Σας ευχαριστω και μαλλον θα ερθω με το crossman.Το μονο του ελατωμα ειναι οτι μεχρι να γεμισει ειναι σαν να βαρας κλακετες. :o
Αυριο τι ωρα ανοιγει το σκοπευτηριο? ???

• Moderator
« Απάντηση #419 στις: 18 Σεπτεμβρίου, 2010, 21:53:03 μμ »
                  Καλώς όρισες στην παρέα του forum φίλε DISCUS. Να χαίρεσαι τα αεροβόλα σου και τις εμπειρίες που ζείς με αυτά!  Εύχομαι καλή περιήγηση και διάβασμα των ουκ ολίγων θεμάτων και μηνυμάτων ;D   Για ότι απορίες παρουσιαστούν στην πορεία δοκίμασε πρώτα την βοήθεια της "Αναζήτησης" κι άν πάλι δεν "περπατάει το πράγμα" κάνε τις ερωτήσεις σου στο πιό σχετικό θέμα ή άνοιξε καινούριο (άν δεν υπάρχει αυτό που ζητάς - πράγμα δύσκολο βέβαια γιατί τα περισσότερα παιδιά που ασχολούνται με το αεροβόλο "ψάχνονται" συνέχεια ;)) Όσο για το θέμα του αγώνα με πρόλαβε ο φίλος MASTORAS - θα σου έλεγα το ίδιο, στην ανακοίνωση μάλιστα επισημαίνεται καθαρά: "...Αν κάποιος σκοπευτής δεν έχει Αεροβόλο με ανοικτά ή μικρομετρικά σκοπευτικά θα μπορεί να δηλώσει και να χρησιμοποιήσει κάποιου άλλου σκοπευτή που θα αγωνίζεται..."  Δεν υπάρχει πρόβλημα, ο χαρακτήρας της εκδήλωσης δεν είναι αυστηρά-100% αθλητικός και με έμφαση στην βαθμολογία και τα σκόρ αλλά εστιάζει στην διασκέδαση και την ψυχαγωγία = καλοπέραση = μακριά κάθε άγχος και σκοτούρα :D  Έλα με το καλό για μια βόλτα από τον αγώνα και θα βρεθεί και όπλο για να συμμετάσχεις άνετα ;). Όλοι οι καλοί χωράνε!!! :D
               Φιλικά,
            Κώστας