Αποστολέας Θέμα: Νέα μέλη - Συστηθείτε  (Αναγνώστηκε 2046497 φορές)

Αποσυνδεδεμένος NP

• Μέλος
  • *
Απ: Νέα μέλη - Συστηθείτε
« Απάντηση #810 στις: 01 Ιανουαρίου, 2011, 16:09:25 μμ »
Το ωραίο είναι πως νόμιζα ότι το DIANA 52 ήταν θεός στην κατηγορία του,ώσπου μπήκα στο site σας .....
Βέβαια δεν έχω βρεί εκτεταμένες αναφορές σχετικά με το 52 όσο σε άλλα αεροβόλα και φυσικά ψοφάω
να μάθω λεπτομέρειες , τουλάχιστον τις βασικές που μου αναφέρεις.
Για να μην γράφω offtopic θα κάνω τις ερωτήσεις μου στο σωστό σημείο του site και όσοι
πιστοί προσέλθετε...βοηθάτε ήθελα να πώ ;)

Εγώ προσωπικά θεωρώ ότι το 52(το οποίο έχει πλάγια οπλιση)έχει υπερβολική τιμη για την πραγματική του αξία.Αυτό βέβαια οφείλεται στο ότι η Diana ή αλλιώς rws έχει μόνο όνομα.Ακόμη θεωρώ μειονέκτημα το διαμετρημά του(.22).Η καμπύλη τροχιά σε σχέση με το .177 είναι αδιασαφήνηστα μεγάλη.Ακόμη,η δύναμη που μεταφέρει το συγκεκριμμένο διαμέτρημα στο θήραμα δεν έχει πραγματικά μεγάλη διάφορα απο αυτή του .177 σε τέτοιες χαμηλές ταχύτητες.Ενα βλημα JSB exact heavy 10,3 grain σε .177 έχει μέγιστη ακρίβεια και έτσι μπορεί άνετα να ξαπλωσει θήραμα 5 κιλών με βολή στο κεφάλι.Η διόπτρα μου ακούγεται καλή.Θεωρώ ότι κανένα όπλο δεν πρέπει να πειραχθει,καθώς κάτι τέτοιο το κάνει ασταθές και δεν είναι και απαραίτητο ότι περεταίρω προσθήκες θα το κάνουν και καλύτερο.Ποτέ δεν φτάει το όπλο αλλά ο σκοπευτής.Το όπλο μπορεί να αποδώσει ΠΑΝΤΟΤΕ περισσότερο.Το καλύτερο γι'αυτό το όπλο θα ήταν κυνήγι σε απόσταση 25-28 γιαρδών,απόσταση στην οποία η διόπτρα πρέπει να είναι μηδενισμένη.Το ξύλινο κοντάκι είναι πάντοτε μειονέκτημα.Πάντα πλαστικό.Το .22 τέλος υστερεί και σε διάτρηση,κάτι το αναγκαίο για μεγάλα θηράματα καθώς έτσι πλήττονται ευκολότερα τα ζωτικά όργανα σε θηράματα με πολύ σκληρό δέρμα,μύες και λίπος.Οι βολές με το .22 σε γωνία 30-45 μοιρών είναι αρκετά απρόβλεπτες για τους άπειρους.

Αποσυνδεδεμένος NP

• Μέλος
  • *
« Απάντηση #811 στις: 01 Ιανουαρίου, 2011, 16:26:23 μμ »
Καταρχήν καλός σας βρήκα,
λέω να αγοράσω ένα  bereta Stoeger X-50, στα 240 ευρό πως σας φαίνεται παΐδια, αυτό η να πάω σε diana στα 300 ευρό?  

Ούτε το ένα ούτε το άλλο:
Το ότι η Berretta βγάζει καλά δίκαννα δε σημαίνει ότι θα βγάζει και καλά αεροβόλα.
Αν θες να πάρεις αεροβόλο τότε θα πάρεις απο μάρκα που έχει παράδοση στα αεροβόλα αποκλειστικά.

Τα Diana είναι υπερτιμημένα και με την ίδια τιμή μπορείς να βρείς όπλο με περισσότερες δυνατότητες.
Περαιτέρω λεπτομέρειες είναι περιττές διότι μιας και πρέπει να είσαι νέος σκοπευτής θα τρομοκρατηθείς με
Πλήθος εννοιών μηχανικής..

Θα πάρεις :

Η το Gamo Viper max .177
Η το Gamo Whisper .177

Το πρώτο που σου προτείνω το έχω και γω.Έχω διόπτρα 3-9χ40.Βλήματα JSB exact heavy.Ψάξε τα μοντέλα για να δείς χαρακτηριστικά.Το 1ο πάντως είναι ΣΙΓΟΥΡΗ επιλογή.
« Τελευταία τροποποίηση: 01 Ιανουαρίου, 2011, 16:29:17 μμ από destro »

Αποσυνδεδεμένος georgek

• Μέλος
  • *
« Απάντηση #812 στις: 01 Ιανουαρίου, 2011, 16:28:57 μμ »

Εγώ προσωπικά θεωρώ ότι το 52(το οποίο έχει πλάγια οπλιση)έχει υπερβολική τιμη για την πραγματική του αξία.Αυτό βέβαια οφείλεται στο ότι η Diana ή αλλιώς rws έχει μόνο όνομα.Ακόμη θεωρώ μειονέκτημα το διαμετρημά του(.22).Η καμπύλη τροχιά σε σχέση με το .177 είναι αδιασαφήνηστα μεγάλη.Ακόμη,η δύναμη που μεταφέρει το συγκεκριμμένο διαμέτρημα στο θήραμα δεν έχει πραγματικά μεγάλη διάφορα απο αυτή του .177 σε τέτοιες χαμηλές ταχύτητες.Ενα βλημα JSB exact heavy 10,3 grain σε .177 έχει μέγιστη ακρίβεια και έτσι μπορεί άνετα να ξαπλωσει θήραμα 5 κιλών με βολή στο κεφάλι.Η διόπτρα μου ακούγεται καλή.Θεωρώ ότι κανένα όπλο δεν πρέπει να πειραχθει,καθώς κάτι τέτοιο το κάνει ασταθές και δεν είναι και απαραίτητο ότι περεταίρω προσθήκες θα το κάνουν και καλύτερο.Ποτέ δεν φτάει το όπλο αλλά ο σκοπευτής.Το όπλο μπορεί να αποδώσει ΠΑΝΤΟΤΕ περισσότερο.Το καλύτερο γι'αυτό το όπλο θα ήταν κυνήγι σε απόσταση 25-28 γιαρδών,απόσταση στην οποία η διόπτρα πρέπει να είναι μηδενισμένη.Το ξύλινο κοντάκι είναι πάντοτε μειονέκτημα.Πάντα πλαστικό.Το .22 τέλος υστερεί και σε διάτρηση,κάτι το αναγκαίο για μεγάλα θηράματα καθώς έτσι πλήττονται ευκολότερα τα ζωτικά όργανα σε θηράματα με πολύ σκληρό δέρμα,μύες και λίπος.Οι βολές με το .22 σε γωνία 30-45 μοιρών είναι αρκετά απρόβλεπτες για τους άπειρους.
[/quote]
Συγνωμη αλλα αν δεν κανω λαθος (που δεν κανω) το κυνηγι με αεροβολο στην Ελλαδα απαγορευεται.
Αυτο ειναι κατι που εχει υποθει-γραφει σε αυτο το φορουμ αμετρητες φορες.
Ως εκ τουτου δεν καταλαβαινω τις αναφορες σε ¨θηραμα¨, "ξαπλωμα θηραματος 5 κιλων¨, ¨κυνήγι σε απόσταση 25-28¨ κλπ
Daystate Airwolf MCT .22 - Hawke Sidewinder 8.5-25x42
EDgun Matador R3 .22 - Hawke Sidewinder 8.5-25x42
EDgun Matador R3 .25 - Hawke Sidewinder 8.5-25x42

Αποσυνδεδεμένος destro

• Moderator
« Απάντηση #813 στις: 01 Ιανουαρίου, 2011, 16:30:28 μμ »
To κυνηγι με αεροβολα απαγορευεται στην χωρα μας.

Ως εκ τουτου απαγορευονται και οι σχετικες αναφορες.

Αποσυνδεδεμένος joncr

• Μέλος
  • *
  • Πάει......το χάσαμε τελείως...
    • To Blog μου ...
« Απάντηση #814 στις: 01 Ιανουαρίου, 2011, 16:33:03 μμ »
Aπο 450μ με gamo επιτρεπεται ... :D :D :D
Καλη χρονια  :)
Αir Arms Tx 200 HC Walnut Spartan
Hawke Airmax SR12 6-18X44 AO
HW 80 5.5 mm
HAWKE SPORT HD 4 X 32 MIL DOT
BENJAMIN MARAUDER 5,5 mm

Αποσυνδεδεμένος destro

• Moderator
« Απάντηση #815 στις: 01 Ιανουαρίου, 2011, 16:38:15 μμ »
To κυνηγι με αεροβολα απαγορευεται στην χωρα μας.

Ως εκ τουτου απαγορευονται και οι σχετικες αναφορες.

Υποθετω πως αυτα που γραφει ο φιλος NP ειναι καθαρα θεωρητικου περιεχομενου και αφορουν χωρες στις οποιες επιτρεπεται το κυνηγι με αεροβολο.

Αποσυνδεδεμένος sal4680461

• Μέλος
  • *
  • One Man Cant Change World That's why I use spotter
« Απάντηση #816 στις: 01 Ιανουαρίου, 2011, 16:40:26 μμ »
Το ωραίο είναι πως νόμιζα ότι το DIANA 52 ήταν θεός στην κατηγορία του,ώσπου μπήκα στο site σας .....
Βέβαια δεν έχω βρεί εκτεταμένες αναφορές σχετικά με το 52 όσο σε άλλα αεροβόλα και φυσικά ψοφάω
να μάθω λεπτομέρειες , τουλάχιστον τις βασικές που μου αναφέρεις.
Για να μην γράφω offtopic θα κάνω τις ερωτήσεις μου στο σωστό σημείο του site και όσοι
πιστοί προσέλθετε...βοηθάτε ήθελα να πώ ;)

Σε ευχαριστουμε για ολες τις πληροφοριες που μας εδωσες αλλα σε παρακαλουμε μην ξανααναφερθεις σε κυνηγι με αεροβολο εντος του φορουμ γιατι το εχουμε σαν αρχη οτι εφοσον ειναι παρανομο δεν μας εκποσωπει και δεν μας ενδιαφερει απο κει και περα τα προσωπικα σου ενδιαφεροντα και επιλογες κρατα τα για τον εαυτο σου ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΜΑΝΘΟΣ
GAMO AF10
HAMERLI CR 20 CONVERTION TO PCP
WALTHER LGM-2 CONVERTION TO PCP
HW-100
Feinwerkbau 300
CZ 452 0,22 ULTRA MATCH
MOSSBERG 510 12CAL
BAIKAL MP153 12CAL
BAIKAL IJ 58 12CAL

Αποσυνδεδεμένος NP

• Μέλος
  • *
« Απάντηση #817 στις: 01 Ιανουαρίου, 2011, 16:41:45 μμ »
Γεια και χαρα σε ολους

Παρα πολυ χαρηκα που υπαρχει αυτο το forum.
Διαβαζοντας καμποσες ωρες τα φοβερα σε πολλες περιπτωσεις θεματα σας,
ειδα οτι η τεχλολογια στα αεροβολα πλεον εχει προχωρησει παρα πολυ!!!!

Ετσι ξυπνησε το μικροβιο που ειχα απο παιδι μεσα μου..
Κατεβαζοντας απο το παταρι το ξεχασμενο αλλα πακεταρισμενο  απο 20ετηας!! και βαλε ,αεροβολο μου,
ενα ΝΟRICA MOD 61 που  μου ειχε χαρισει ατελειωτες ωρες χαρας....

Πηγα και αγορασα ενα κουτακι 4,5m σφαιρακια, κατι gamo expander,και εκει καταλαβα οτι και σ΄αυτα η

Πάρε καινούργιο φίλε.Έκανε ότι μπορούσε οταν ήσουν μικρός.Μήν το ζορίζεις άλλο.Ποτέ αν επιχειρήσεις να το επισκευάσεις δεν θα αποδώσει.Αν θές φτηνό και καλό όπλο,όχι μούφες,για αρχή:Slavia 631 lux .177.Θα το κρατήσεις 20 χρόννια.Όχι διόπτρα σ'αυτό.Δεν πρόκειται να πάθει ΤΊΠΟΤΑ.Πιθανόν όμως να φταίνε τα σφαιρίδια που πήρες.Πήγαινε στο κατάστημα που τα πήρες και ζήτα τα πιό φτηνά.Διάλεξες πιθανόν πολύ βαριά σφαιρίδια για το όπλο σου που δεν έχει τόσο ισχυρό ελατήριο.Αν δε ρίχνει και με τα φτηνά τότε μην επιχειρήσεις να ξαναρίξεις μ'αυτό.Απλά τα πράγματα.Πάντως αυτό που σου προτείνω είναι στην ίδια κατηγορία με το δικό σου.Δεν θα τομετανοιώσεις.
τεχλολογια εχει προχωρησει...θυμαμαι μονο κατι buldog σε μπλε κοκκινο κουτακι της τοτε εποχης....
Πηγα λοιπον να κανω μερικες βολες να δω εαν ημουν σε φορμα οπως τοτε που στα 20 μετρα εκοβα σπιρτα στη μεση!!!
Η αληθεια ειναι οτι δεν περιμενα και πολλα, διοτι και στους δυο μας τα χρονια που περασαν ειναι καμποσα!!
Η πρωτη βολη...... οπλισα κανονικα και αισθανθηκα το ελατηριο σχεδον οπως τοτε
                          στα 15 μετρα ενα πλαστικο καπακι απο σπρει το πετυχα, αλλα η ζημια ουτε που φαινοταν
κανονικα θα επρεπε να το περασει διαμπερες.

Η δευτερη βολη .... ισα που εφτασε το καπακι, το ακουμπισε και το βρηκα διπλα σαν απαιχτο!
Η τριτη βολη εμεινε μεσα στη κανη!!!!!
μετα το απεγκλωβισμο της, το οπλο κατα την οπλιση και στο κλεισιμο επαιζε απο μονο!!! του ή δεν μπορουσε να κλεισει οπλισμενο!!

Συμπερασματα δικα μου.

1)   χρειαζεται φλαντζα
2)   χρειαζεται ελατηριο
3)   ενδελεχης ελενχος σκανδαλης
4)   δεν γνωριζω αν τα παραπανω υπαρχουν πουθενα πλεον
5)   δεν ξερω κανενα οπλουργο να το αναλαβει υπευθηνα
6)   ειμαι Κρητη
7)   υπολογιζω μεταφορικα – εργασια- ανταλακτικα  χαλαρα 100ρικο
Αποφαση
1)  Δεν αξιζει τον κοπο να ασχοληθω
2)  Το γυαλιζω και το στολιζω εις αναμνηση
3)  Δινω αλλα 200 και παιρνω ένα 34 diana  που ηταν το παιδικο μου ονειρο
    και ποτε δεν καταφερα να μαζεψω τα λεφτα τοτε για να το παρω!!

Ειναι σωστες οι σκεψεις μου???

Καλως σας βρηκα  Νικος

http://img718.imageshack.us/img718/5567/imgp0234.jpg

« Τελευταία τροποποίηση: 01 Ιανουαρίου, 2011, 22:42:04 μμ από destro »

Αποσυνδεδεμένος NP

• Μέλος
  • *
« Απάντηση #818 στις: 01 Ιανουαρίου, 2011, 16:46:40 μμ »
Καλημερίζω όλη την παρέα από την όμορφη Λαμπρινή.
Όσο παράξενο και αν φαίνεται,το όνομα μου είναι Άνθρωπος(παλιά ποντιακή παράδοση).
Πρός το παρόν το οπλοστάσιο μου διαθέτει 4 όπλα.
ΤΧ200ΜΚΙΙΙ 5,5mm
ΤΧ200ΗC    5,5mm
ΤΧ200ΗC    4,5mm
Webley Patriot 5,5mm.
Να'σταί όλοι καλά.

Το τρίτο είναι καλό.Τα άλλα δυστυχώς μόνο σε αποστάσεις απο 30μ και κάτω.Η οπλιση που έχει το τρίτο δεν αποτελεί προτέρημα αλλά μειονέκτημα.Θα το καταλάβεις στην πορεία.

Αποσυνδεδεμένος NP

• Μέλος
  • *
« Απάντηση #819 στις: 01 Ιανουαρίου, 2011, 16:49:45 μμ »
Καλημέρα σε όλους σας και με το καλό να ψηφίσετε, όσοι είναι να πάτε! (Μιας και είναι τέτοια η μέρα)
Ονομάζομαι Θέμης, κυκλοφορώ μεταξύ Ξυλοκάστρου Κορινθίας και Πάτρα Αχαίας και έχω αγοράσει από το 2001 το Baikal MP654K (Makarov), τότε το χρησιμοποίησα ελάχιστα, τώρα το έχω πλέον πάρει ζεστά το θέμα.
Μετά από καιρό (σχεδόν 3 χρόνια+) ξεκλείδωσα πάλι το τσαντάκι και το έβγαλα να πάρει λίγο αέρα... Το έλυσα, το καθάρισα με brunox® Waffenpflege και έριξα και μερικές "αναγνωριστικές" όταν πήγα στο εξοχικό να αποκτήσουμε πάλι το feeling... ;D
Μιας και απ' ότι γνωρίζω, οι γύρω περιοχές δεν έχουν κάποιο σκοπευτήριο, αν και υπάρχουν όμιλοι, θα εξασκούμαι όποτε καταφέρνω να ανεβαίνω στο εξοχικό.

Μερικές ερωτήσεις:

ΠΟΤΕ μην λύνεις αεροβόλο.Μπορείς να το πας όπου εσύ γουστάρεις αλλα σε θήκη μεταφοράς άλυτο.Μόνο τα κανονικά όπλα λύνονται.
1) Κάπου διάβασα για κάποιο προστατευτικό λάδι/είδος λιπαντικού στρώματος, θα μου πει κάποιος ποιο είναι αυτό, μιας και κοντά στο κλείστρο είδα κάποια σημάδια σκουριάς.
2) Τελικά ο νόμος τι ορίζει? (το ότι θέλει μόνο επίδειξη ταυτότητας το έχω εμπεδώσει, αν και "γνωστός" που είναι αστυνομικός, όταν τον ρώτησα τι και πως μου είπε ένα ξερό "δεν βγάζεις άδεια") Μπορώ να το πηγαινοφέρνω στο εξοχικό μου χωρίς πρόβλημα ή ισχύει το ίδιο που ισχύει για τα πυροβόλα όπλα?
3) Κατά την μεταφορά του πρέπει να το έχω λυμένο και στο κουτί του ή μπορώ να το έχω πάνω μου σε θήκη κάποιας μορφής?

Αν θελήσει κάποιος να δώσει κάποια συμβουλή καλοδεχούμενη! Όπως επίσης αν δεν έχει τεθεί σωστά μέρος της δημοσίευσής μου, ας μετακινηθεί στο σωστό σημείο!

Καλώς σας βρήκα, αν και εντελώς τυχαία!

Αποσυνδεδεμένος NP

• Μέλος
  • *
« Απάντηση #820 στις: 01 Ιανουαρίου, 2011, 16:54:16 μμ »
καλημερα,χρονια πολλα σε ολους κ καλες γιορτες να περασουμε.

διαβαζω καιρο τωρα το forum κ ηδη με εχετε βοηθησει πολυ.
ας το παρουμε απο την αρχη.
ειμαι 33ετων κ η πρωτη μου επαφη με αεροβολο ηταν στην 2α δημοτικου
οπου μου εφερε ο πατερας ενα οπλακι.σιγουρα ηταν ρώσικο (σταμπα USSR),νομιζω εγραφε jc-22 ή κατι τετοιο.αυτο το οπλο χαθηκε,δανειζομενο απο συγγενη σε φιλο....
τεσπα,αφου εγινα κυνηγος:D, αποφασισα εφετος να ξαναπαρω ενα αεροβολο.

μετα απο ποοολυ διαβασμα,αλλαξα γνωμη κ απο diana επελεξα το hw80 σε 5,5.
το οπλο το πηρα απο κομοτηνη απο το e-shop των παιδιων εκει.

Δεν θα το ευχαριστηθείς.Ένα δίκαννο ή μια καραμπίνα θα ήταν καλύτερα στην ηλικία που είσαι.Πάντοτε το κανονικό όπλο είναι πιο γλυκό.Θα νοιώσεις περιορισμένος απο τις δυνατότητές του σε σχέση με το κανονικό όπλο.Θα με θυμηθείς.
το εχω τωρα γυρω στη βδομαδα κ δεν εχω προλαβει να ριξω!!! :'(
την ημερα των χριστουγεννων μονο βγηκα κ εριξα,βρεχοντας, καμια 20 βολιδες
για να το ακουσω.

χαιρομαι που σας βρηκα,θα τα λεμε

« Τελευταία τροποποίηση: 01 Ιανουαρίου, 2011, 16:55:53 μμ από destro »

Αποσυνδεδεμένος τεο

• Μέλος
  • *
« Απάντηση #821 στις: 01 Ιανουαρίου, 2011, 18:24:22 μμ »
ρε παιδια τι εχετε παθει με το κυνηγη και οταν το αναφερει καπιος βγαζετε σπιρια εγω παντος γνωριζω πανω απο 10 ατομα εδω μεσα που γραφουν κατα του κυνηγιου με αεροβολο και οι οιδιοι τους μονο κυνηγη κανουν τηποτε αλλο τελικα μονο εγω δεν κυνηγαω με αεροβολο που ειμαι φανατικος φαν του κυνηγιου ας σταματισει καπια στιγμη αφου ολοι λιγο πολυ κανα κορακα -σπουργιτι το κατεβαζουμε

Αποσυνδεδεμένος Thorin

• Μέλος
  • *
  • I shoot therefore I am
    • Σκοπευτική Λέσχη "ΖΕΥΣ"
« Απάντηση #822 στις: 01 Ιανουαρίου, 2011, 18:26:21 μμ »
Οποιος θελει ντε και καλα να γραφει για κυνηγι υπαρχουν και αλλα forum για τετοια θεματα.
Steyr LP-10 - FWB C55 --- Baikal IJ-35M
Diana mod.38 4,5 - Weihrauch HW77 4,5 - Umarex 850 4,5 - Gamo Shadow 640 4,5
S&W 586 6" - Walther CP99 - Daisy 44 6" & 8" - Crosman 357 4" & 8" - ΗW40PCA

Αποσυνδεδεμένος xristosg

• Μέλος
  • *
« Απάντηση #823 στις: 01 Ιανουαρίου, 2011, 19:30:04 μμ »
χρονια πολλα σε ολους και καλη χρονια.

Πολυ καλο FORUM με αξιολογες αναφορες .

Αποσυνδεδεμένος GEORGEGR

• Μέλος
  • *
« Απάντηση #824 στις: 01 Ιανουαρίου, 2011, 19:37:48 μμ »
Καλώς ήρθες και καλή παραμονή.
Χρόνια πολλά καλή χρονιά να έχεις.
H αεροβολίτιδα είναι νόσος και μάλιστα ανίατος, χρονία και συνεχώς επιδεινούμενη.
Ο μη spamαριστής πρώτος τον λίθο βαλέτω.