Αποστολέας Θέμα: Παλιό μέλος - Νέο Αεροβόλο  (Αναγνώστηκε 5970 φορές)

Αποσυνδεδεμένος aerostam

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 2
Παλιό μέλος - Νέο Αεροβόλο
« στις: 26 Ιανουαρίου, 2022, 16:44:24 μμ »

Τα Σέβη μου σε όλα τα μέλη!

Είμαι μέλος του Forum εδώ και πολλά χρόνια και πάντα (με κάποιες μεγάλες διακοπές) απολάμβανα τα θέματα και πάνω από όλα το επίπεδο όλων των συμμετεχόντων. Ήρθε λοιπόν και η σειρά μου να συστηθώ με την ευκαιρία αγοράς ενός νέου αεροβόλου μετά από πολλά χρόνια.

Αγόρασα το πρώτο μου αεροβόλο όταν ήμουν 12 ετών (ένα Baikal 38 -4.5mm) και καθώς ζούσα σε χωριό πραγματικά το απόλαυσα και του έβγαλα το λάδι (σκυλί το Baikal, δεν έκανε ποτέ το παραμικρό κιχ!). Νωρίτερα είχε ο πατέρας μου ένα κινέζικο με το οποίο έριχνα.

Τα χρόνια πέρασαν, σπουδές, δουλειά, έφυγα εξωτερικό,  μετά οικογένεια και το Baikal είχε ξεμείνει στο εξοχικό όπου το χρησιμοποιούσα κάθε καλοκαίρι μέχρι πριν 4 χρόνια που μπήκαν στο εξοχικό και από όλα τα πράγματα που είχαμε εκεί εκλεψαν μόνο το ...Baikal!!  Το τι βρισίδι και κατάρα έφαγαν δεν περιγράφεται! Αν είχαν κλέψει κάνα ψυγείο ή καμιά κουζίνα δεν θα με πείραζε τόσο πολύ!

Εδώ και 10 χρόνια ζώ και εργάζομαι στην Βουλγαρία και αφού συνειδητοποίησα οτι  αγορά εδώ έχει τα πάντα και επιτρέπονται τα πάντα, είχα κατα νου να πάρω ένα καλό αεροβόλο. Οικογένεια, παιδιά, θέματα υγείας, διαζύγια δεν μου άφησαν χρόνο να ασχοληθώ σοβαρά, μόνο κάποια στιγμή πριν 6-7 χρόνια πήρα ένα πιστόλι CO2 (Umarex HK USP) και πήγαινα πού και που με κανέναν φίλο να ρίχνουμε σε κανένα τενεκεδάκι. Αυτό μέχρι τον περασμένο Δεκέμβριο οπότε αποφάσισα να κάνω Χριστουγεννιάτικο δώρο στον εαυτό μου ένα καλό αεροβόλο. Πήγα λοιπόν στο κοντινό μου κατάστημα (από τα μεγαλύτερα) και να μην τα πολυλογώ, αφού είδα και έπιασα αρκετά κατέληξα και πήρα ένα PCP GAMO Coyote Black  .22 μαζί με μια διοπτρα GAMO 4-12x44

Από το όπλο είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος. Εϊναι εξαιρετικά ακριβές (κάνη και μηχανισμός BSA), πολύ δυνατό, καθόλου ανάκρουση, πολύ εργονομικό και αρκετά καλά ποιοτικά (θα το προτιμούσα σε ξύλινο αλλά δεν υπήρχε εκείνη την στιγμή).
Επίσης το πήρα μαζί με τρόμπα GAMO (ήταν στο πακέτο) και ενώ στην αρχή ήμουν πολύ ικανοποιημένος κάποια στιγμή διαπιστωσα ότι τρομπάριζα χωρίς να ανεβαίνει αντίστοιχα ο δείκτης, αργότερα κατάλαβα ότι είχα σκίσει ένα o-ring στο βύσμα της τρόμπας από δικό μου λάθος, το άλλαξα και όλα όπως παλιά
Το κατάστημα που το πήρα έχει και σκοπευτήριο και είναι πάρα πολύ κοντά στο σπίτι μου (500 μέτρα με το αυτοκίνητο), έτσι όποτε έχω χρόνο νοικιάζω έναν διάδρομο στο σκοπευτήριο για μια ώρα και αφοσιώνομαι (δεν χρειάζεται να είσαι μέλος ομάδας κτλ).
Τελευταία αγορά ήταν ένας σιγαστήρας (..εδώ επιτρέπονται) επειδή ο θόρυβος είναι αρκετός. Προς το παρόν έχω έναν HATSAN που δεν με ενθουσιάζει επειδή είναι universal για 4,5mm εώς 6,35mm αλλά ήταν ο μόνος που έβρισκα άμεσα.

Αυτά εν ολίγοις από εμένα μαζί με ευχές για ευχάριστες ώρες σκοποβολής με καθαρό και ήρεμο κεφάλι και να αυξάνουμε τον οπλοβαστό μας με όπλα που μας αρέσουν!


Αποσυνδεδεμένος destro

  • Moderator
  • *****
  • Μηνύματα: 3247
Απ: Παλιό μέλος - Νέο Αεροβόλο
« Απάντηση #1 στις: 26 Ιανουαρίου, 2022, 20:06:56 μμ »
Καλώς επανέκαμψες φίλε aerostam!! Ελπίζω να έχεις περισσότερο χρόνο να χαίρεσαι την σκοποβολή!!

Από περιέργεια πόσο κοστίζει ο διάδρομος στο χώρο που περιέγραψες??

Υ.Γ Χαρά στο κουράγιο σου για την τρόμπα!!! ;D

Αποσυνδεδεμένος aerostam

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 2
Απ: Παλιό μέλος - Νέο Αεροβόλο
« Απάντηση #2 στις: 26 Ιανουαρίου, 2022, 20:35:14 μμ »
καλώς σας ξαναβρήκα

1 ώρα (κλειστό σκοπευτήριο, 25 μέτρα) κοστίζει 25 λέβα (γύρω στα 12,5 ευρώ) και αυτή είναι πάνω κάτω η τιμή σε όλα τα σκοπευτήρια της Σόφιας (έχει τουλάχιστον 5). Το ζητούμενο είναι να βρείς ελέυθερη μέρα και ώρα σε ώρες που δεν ασκούνται σκοπευτές με πυροβόλα γιατί ο θόρυβος είναι σημαντικός ακόμα και με ακουστικά προστασίας.

επόμενη αγορά, φιάλη και probe για να γεμίζω από εκεί

Αποσυνδεδεμένος destro

  • Moderator
  • *****
  • Μηνύματα: 3247
Απ: Παλιό μέλος - Νέο Αεροβόλο
« Απάντηση #3 στις: 27 Ιανουαρίου, 2022, 20:41:42 μμ »


επόμενη αγορά, φιάλη και probe για να γεμίζω από εκεί

Σοφή επιλογή!! ;)