Αποστολέας Θέμα: Οι επιδιώξεις των αεροβολιστών στην Ελλάδα και σωστή χρήση του μέσου  (Αναγνώστηκε 30604 φορές)

Αποσυνδεδεμένος snipAIR

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 372
Ειναι αστείο να μιλάμε για Ελληνικές νομοθεσίες οταν επιτρέπετε η χρήση μονοβολου σε καραμπίνα και απαγορεύεται η χρήση αεροβόλου. ;)

Κυριάκος.
              Kαι ειναι επισης γελιοτητα να σε δεσουν και να σε πανε μεσα επειδη ""σου βρηκαν στην καροτσα"" το αεροβολακι σου ενω αν εβρισκαν το""μπαζουκα""θα σε αφηναν επιτοπου να φυγεις αφου σε χαιρετουσαν κιολας

Αποσυνδεδεμένος Einhorn

  • Συντονιστής
  • *****
  • Μηνύματα: 2167
Με αφορμή τα γραφόμενα των μελών 2ΜΚ και alpha-63, αλλά και άλλων πολλλών που αναφέρθηκαν θα ήθελα να τοπετηθώ κι εγώ.

Η πικρή αλήθεια είναι πως η ύπαρχουσα κατάσταση λίγο-πολύ μας βολεύει!

Ξεκινάω από το γεγονός οτι άνω του 90% του πληθυσμού των αεροβολιστών πάσχει από ανίατη μαγκουμίτιδα.
Το ίδιο συμβαίνει φίλε alpha-63 και με όλους τους κυνηγούς που μας πλησιάζουν στο σκοπευτήριο γεμάτοι περιέργεια αλλά και θαυμασμό για την άγνωστη για αυτούς πλευρά του αεροβολισμού.
Η πρώτη ερώτηση τους πάντα (και μονότονα για μένα) είναι... και πόσα μέτρα ταχύτητα βγάζει αυτό;

Επίσης στις μεταξύ μας συνευρέσεις (των αεροβλιστών εννοώ) διαπιστώνω ολοένα και πιο πολύ, πόσο σκυθροπιάζουν πολλοί, όταν τους λές πως το τάδε PCP βγάζει 23 ή 27 ποδόλιβρα σε 5,5mm. Ένα PCP που δεν ανεβάζει άνω των 35 ποδολιβρών σε 5,5mm για πολλούς είναι άχρηστη αγορά.
Άρα αυτά που επισήμανες φίλε 2ΜΚ -πολύ ευστοχά περί περιορισμένων δυνατοτήτων ελεγκτικούς μηχανισμούς- θα μπορούσε να βρεί τη λύση του στην Νόμιμη εισαγωγή αεροβόλων με συγκεκριμένα στάνταρτς ποδολιβρών για τα αεροβόλα, αναλόγως διαμετρήματος.
Ξέρετε πόσοι από εμάς έχουν βρεί χαρά στην ενασχόληση τους με το να βελτιώνουν ΚΑΙ από άποψη ισχύως τα αεροβόλα τους;
Πόσοι από εμάς πιστεύετε οτι θα ήταν έτοιμοι να υποχωρήσουν σε κάποιες ρήτρες που αφορούν τη δύναμη του αεροβόλου;
Κάπου διάβασα να μην επικαλούμαστε τις Νομοθεσίες Άγγλων και Γερμανών, αφού στα περισσότερα κράτη της Ευρώπης ισχύουν τα ίδια με την Ελλάδα από άποψη δυνάμεων. Η άποψη μου είναι πως οι Νόμοι Αγγλίας και Γερμανίας ώς χώρες Μητέρες κυρίως του κυνηγετικού αεροβολισμού πρέπει να ληφθούν υπόψη.
Γνωρίζετε για παράδειγμα πως η Παγκόσμια Ομοσπονδία FT της οποίας είμαστε μέλος (ως Ελλάδα, άσχετα αν έχουμε συμμετάσχει ποτε) στους κανονισμούς των αγώνων FT έχουν περιορισμό τις 12ποδόλιβρες; Και όπως σας είπα αναφέρομαι στη Παγκόσμια και όχι την Αγγλική ή Γερμανική.
Πολλοί από εμάς γράφουν για το γεγονός οτι το αεροβόλο παραμένει ακίνδυνο σε σχέση με τα κυνηγετικά ή τα αντίστοιχα μονόβολα κτλ. Ακόμη πιο πολλοί όμως ενδιαφέρονται για την επίτευξη γκρούπ με ένα αεροβόλο 6,35mm σημαδεύοντας στα 100 μέτρα, μόνο που στη λέξη αγριόχοιρος οι περισσότεροι βάζουν τη λέξη "χάρτινος στόχος". Με 6,35mm; Αν είναι δυνατό! Ποιόν κοροιδεύουμε, τον εαυτό μας;

Έτσι το ασφαλές συμπέρασμα που βγάζω εγώ είναι πως:
1. Θέλουμε να Νομιμοποιηθούμε Σκοπευτικά και Κυνηγετικά, αλλά...
2. Θέλουμε να το κάνουν άλλοι για εμάς (τους ονομάζουμε Πολιτικούς, καρεκλοκένταυρους, στενόμυαλους κ.τ.λ.).
3. Θέλουμε τα αεροβόλα μας να μην έχουν περιορισμό ισχύος και μάλιστα εαν είναι δυνατό να μοιάσουν κατά το δυνατό στα πυροβόλα ραβδωτά.
4. Θέλουμε να απολαμβάνουμε οτι οι Αγγλοι και οι Γερμανοί αλλά με τους ισχύοντες Νόμους της Ελλάδας και άλλων Ευρωπαϊκών χωρών που δεν έχουν περιορισμούς στην ισχύ των αεροβόλων.
5. Θέλουμε να βελτιώνουμε τα αεροβόλα μας με σκοπό τι; Τη δύναμη φυσικά, αλλά σε δεύτερη μοίρα... να είναι και ευθύβολο, να μη το επηρεάζει ο αέρας κτλ.
6. Θέλουμε το αεροβόλο μας να είναι το καλύτερο όλων... και ας είμαστε εμείς χάλια σκοπευτές.
7. Θέλουμε... θέλουμε... θέλουμε...
Και τι είμαστε έτοιμοι να δώσουμε; ΤΙΠΟΤΑ! Οι διεκδικήσεις μας έχουν ΜΟΝΟ επι πλέον και όχι λιγότερο.

Μήπως είναι καλά τα πράγματα όπως είναι;
« Τελευταία τροποποίηση: 06 Απριλίου, 2009, 00:11:00 πμ από Einhorn »

Αποσυνδεδεμένος 2MK

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 34
Σαν να λες καλα ετσι που τα λες.
Εγω δεν ειμαι τοσο γνωστης του χώρου των αεροβόλων ,αλλα ειμαι κυνηγός ,μιλαω με αρκετα ατομα (καποια απο αυτά κανουν και σκοποβολή με αεροβόλα αλλα οχι σε οργανωμενο επιπεδο) και ξερω στο τριγυρω περιβαλλον μου τι παιζεται.

Καπως ετσι φαινεται πως ειναι τα πραγματα.


Απο εκει και περα,προσφατα ακουσα στις ειδησεις ή διαβασα στην εφημεριδα,δεν θυμαμαι, οπου ενα στελεχος της κυβερνησης ειπε (για ασχετο με τα αεροβολα θεμα,αλλα το σκεπτικο μετράει) οτι νομοι υπαρχουν που προβλέπουν τι πρεπει να γινει ,ε τωρα υπαρχουν και καποιες αυστηρές διατάξεις αλλα δεν θα σταθούμε εκει τωρα.........και αν χρειαστει δεν θα τις λαβουμε υποψη............   κατι τετοιο ειπε.

Εμενα με εχουν σταματησει για ελεγχο στο δρόμο,ειδαν το οπλο, βεβαιωθηκαν οτι ειναι αεροβόλο και απο εκει και περα δεν μου ειπαν τιποτα.

Γενικα σε οτιδηποτε κανουμε οπου εχουμε λίγο χ@σμενη τη φωλιά μας στη χωρα αυτή,υπαρχει ενας βασικός κανόνας: Mην προκαλείς......κανε τι κανεις ...αλλα ΜΗΝ ΠΡΟΚΑΛΕΙΣ....   Πιθανοτατα γιατι κανεις του νόμου και της τάξης δεν εχει τη διάθεση να τρεχει για "χάρη" σου (και ειδικα για μικρης σημασίας θεματα)
αλλα αν τον πρεσσάρουν π.χ λεμε τωρα οι γείτονες ε..... θα σου κανει επισκεψη.....

Καπως ετσι δουλευουν οι μηχανισμοί σε πολλά θεματα εδω στο Ελλάδα,απο την μια εχει τα καλά του αλλα απο την αλλη αν κανείς εχει απαιτήσεις για αναβαθμισμενα πράγματα (που τραβαν και την προσοχη αναγκαστικά) ,ε τότε πρεπει να ειναι και διαθετειμενος να κανει παραχωρήσεις του σχετικα με το τι θα προβλεπεται και τί οχι
καθότι απο το πρόχειρο στο πολυ οργανωμενο (=ευθύνες)  μεσολαβεί  Γραφειοκρατία και νόμοι.