Αποστολέας Θέμα: Ο Νεύτων και ο Νόμος  (Αναγνώστηκε 5594 φορές)

Αποσυνδεδεμένος Shotgun

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 163
Ο Νεύτων και ο Νόμος
« στις: 19 Μαρτίου, 2009, 05:31:44 πμ »
Σε άλλο thread διάβασα ότι η εισαγωγή αεροβόλου απαιτεί χαρτί ψυχιάτρου. Προφανώς ο ψυχίατρος, ως ο αρμοδιότερος επιστήμων βεβαιώνει ότι ο επίδοξος εισαγωγέας αεροβόλου δεν είναι επικίνδυνος.

Οταν εισάγεται ένα ποδήλατο στην Ελλάδα δεν χρειάζεται χαρτί ψυχιάτρου. Μη γελάτε.

Ενας ποδηλάτης 80 κιλών σε ένα ποδήλατο 10 κιλών, όταν ταξιδέυει με 30 χιλιόμετρα ανά ώρα αναπτύσσει ορμή 720 κιλών/μέτρων.

Ενας αεροβολιστής που ρίχνει με ένα ισχυρό αεροβόλο που παράγει 20 ft/lbs αντιστοιχεί με 2,7 κιλά μέτρα.

Εν ολίγοις ο ποδηλάτης ισοδυναμεί με 267 αεροβολιστές που ρίχνουν με ισχυρά αεροβόλα. Αναλογικά ο εισαγωγέας ποδηλάτου πρέπει να προσκομίζει χαρτιά από 267 ψυχίατρους.

Οι σταστιστικές, είναι βέβαιο, ότι υποστηρίζουν αυτό το συμπέρασμα. Πόσο πάτε στοίχημα ότι τα ατυχήματα με ποδήλατο, που οφείλονται σε υπαιτιότητα του ποδηλάτη, είναι τουλάχιστον 267 φορές περισσότερα από τα ατυχήματα με αεροβόλο;

Και όμως, εμείς αναγκαζόμαστε να πάμε στον ψυχίατρο!
« Τελευταία τροποποίηση: 19 Μαρτίου, 2009, 09:17:27 πμ από Einhorn »

Αποσυνδεδεμένος ozzy1948

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 595
Απ: Ο ΝΕΥΤΩΝ ΚΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ
« Απάντηση #1 στις: 19 Μαρτίου, 2009, 05:54:04 πμ »
Να σου πω την αληθεια, παρ οτι τα νουμερα υποστηριζουν αυτο που λες, δεν λενε ολη την αληθεια αφου η ορμη του ποδηλατη, εκτονωνεται σε επιφανεια σχεδον ενος τετραγωνικου μετρου ενω του βληματος σε μερικα τετραγωνικα χιλιοστα και η πιεση στην δευτερη περιπτωση ειναι αρκετες ταξεις μεγεθους μεγαλυτερη. Πρωτα απ ολα ενα αεροβολο στα χερια ενος ανευθυνου η/και τρελου, για να το πω λαικα, ατομου ειναι εκ των πραγματων πολυ πιο επικινδυνο, κυριως για τους αλλους ανθρωπους. Ο ποδηλατης αγοραζοντας και χρησιμοποιωντας το ποδηλατο του εχει υπο την ευθυνη του μονο τον εαυτο του καθως μικρη ζημια μπορει να προκαλεσει σε αλλον και σιγουρα οχι μη αναστρεψιμη. Ακομα, οι τραυματισμοι απο ποδηλατα μαλλον δεν ειναι ψυχικης φυσης. Το παραδειγμα ειναι μαλλον λιγο περιεργο κατα τη γνωμη μου. Προσωπικα δεν γνωριζω αν ισχυει οτι χρειαζεται χαρτι ψυχιατρου για εισαγωγη αεροβολου αλλα ακομα και αν ισχυει, το παραδοξο βρισκεται στο γεγονος οτι για να αγορασεις αεροβολο απο την Ελλαδα ΔΕΝ χρειαζεται χαρτι απο κανεναν ψυχιατρο. Δηλαδη τι αλλαζει απο το εξωτερικο?? Ειναι σαν να λενε οτι ακομα και αν καποιος θελει να βλαψει καποιον και επιλεξει να το κανει με αεροβολο, θα το παρει απ το εξωτερικο.. ???
Airgunning is NOT a crime.
_______________________
Cometa 400 Fenix .22 cal
Crosman 2250 .177 cal
Webley Vulcan .177 cal
Walther CP 88 .177 cal
Άγης

Αποσυνδεδεμένος Shotgun

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 163
Απ: Ο Νεύτων και ο Νόμος
« Απάντηση #2 στις: 21 Μαρτίου, 2009, 15:37:56 μμ »
Αγαπητέ μου φίλε,

Ενας τρελός με ένα μπιτόνι βενζίνης ή νέφτι κάνει πολύ μεγαλύτερη ζημιά από ότι μπορεί να κάνει με ένα ισχυρότατο αεροβόλο.

Οταν εργαζόμουν σε αμερικάνικη πολυεθνική είχα έναν συνάδελφο ονόματι Τζέρρι που κτυπήθηκε στη Νέα Υόρκη από έναν 14χρονο ποδηλάτη. Αποτέλεσμα ήταν κρανιοεγκεφαλική κάκωση, σπασμένος αγκώνας και πολλά χειρουργεία. Ο Τζέρρι φέρει δια βίου μεταλλικό έλασμα στο κεφάλι και στο χέρι.

Αυτό που συγκρίνεται είναι η παράλογη και εξ αντανακλαστικού στάση προς ότι μοιάζει με όπλο ενώ ξεχνάμε τις χιλιάδες επικίνδυνα αντικείμενα που έχουμε γύρω μας και χρησιμοποιούμε χωρίς καμία άδεια.

Και εν τέλει, οι τραυματισμοί από ποδήλατο στην Ελλάδα και παγκοσμίως είναι περισσότεροι ή λιγότεροι από τους τραυματισμούς με αεροβόλα;

Συνδεδεμένος destro

  • Moderator
  • *****
  • Μηνύματα: 3247
Απ: Ο Νεύτων και ο Νόμος
« Απάντηση #3 στις: 21 Μαρτίου, 2009, 18:59:32 μμ »
Κατα την γνωμη μου δεν υπαρχουν εξ ορισμου επικινδυνα και ακινδυνα αντικειμενα, η εκαστοτε χρηση τους απο τον ανθρωπο ειναι που τα καθιστα επικινδυνα η οχι.
Υπαρχουν βεβαια αντικειμενα (οπως π.χ τα οπλα), που χρηζουν ιδιαιτερης προσοχης τοσο κατα την χρηση, οσο και κατα την φυλαξη, αλλα αυτο δεν δικαιολογει την αγνοια που υπαρχει στην χωρα μας γυρω απο αυτα και που οδηγει σε υστερικες αντιδρασεις και αστεια νομοθετηματα.

Αποσυνδεδεμένος penguin

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 72
Απ: Ο Νεύτων και ο Νόμος
« Απάντηση #4 στις: 31 Μαρτίου, 2009, 01:58:48 πμ »
Τι να λεμε τωρα.
Οπου υπαρχει απαγορευση, υπαρχει προβλημα.
Ο νομος περι οπλων είναι ένας. Τα παρανομα οπλα στην Ελλαδα ειναι ΧΙΛΙΑΔΕΣ. Αγνωστα στις αρχες και ετοιμα να κανουν κακο που κανεις δεν μπορει ποτε να βρει απο ηρθε.
Σεβομαι την αποψη της απαγορευσης αλλα εχω αλλη.