Αποστολέας Θέμα: Περί "επιβλαβών"  (Αναγνώστηκε 43329 φορές)

Αποσυνδεδεμένος Giorgos

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 85
Περί "επιβλαβών"
« στις: 14 Απριλίου, 2008, 15:48:14 μμ »
Σε ένα παλιό τεύχος απο το ΈΘΝΟΣ ΚΥΝΗΓΙ είχε ένα θέμα για εκαθάρριση αγροκτήματος απο αρουραίους με ένα DIANA αεροβόλο όπου αν χρησιμοποιούνταν ένα 12αρι θα γέμιζε ο τόπος εξαερωμένα ποντίκια και θα θορυβούσε τους γείτονες.Μάλιστα ο συντάκτης έγραφε και τις απορίες του σχετικά με τον ασαφή νόμο.Η θήρα με αεροβόλο δεν επιτρέπεται αλλά τι γίνεται στην περίπτωση που έχουμε πρόβλημα στο ίδιο μας το κτήμα.Όλα τα έχουμε δει σε αυτή την χώρα το μόνο που απομένει έστω και αν φαντάζει σενάριο για κωμική ταινία είναι να δούμε να σέρνουν κανέναν μέσα γιατί κουρούνες είχαν γεμίσει την αυλή του η ποντίκια την αποθήκη του και δεν τα άφησε τα ζωάκια στην ησυχία τους!!

papazlis euthimios

  • Επισκέπτης
Απ: Περί "επιβλαβών"
« Απάντηση #1 στις: 14 Απριλίου, 2008, 23:51:43 μμ »
Eπισης οταν βαζουμε ποντικοπαγιδες, ποντικοφαρμακα, ή οταν η νοικοκυρα κυνηγα τον αρουραιο με την σκουπα της αυτες οι πραξεις θεωρουνται λαθροθηρια ?

Finman

  • Επισκέπτης
Απ: Περί "επιβλαβών"
« Απάντηση #2 στις: 15 Απριλίου, 2008, 15:17:12 μμ »
isos i lysi that itan na ginei protasei apo tous kinigetikous sylogous gia diahorismo ti einai epivlaves kai ti einai thirama. Edo uparhei kanonismos pou xehorizei metaxi epivlavon (pou mporoun na kynigithoun me opoiodipote diametrima, kathos kai ti nyhta me lampa) kai thiramaton (pou ehoun kleistes epohes kai kanones gia ta opla me ta opoia mporoun na kynigithoun). Ean then xekinisei apo kapou pote then tha diorthothei afti i (elliniki) katastasi.

Finman

Αποσυνδεδεμένος Einhorn

  • Συντονιστής
  • *****
  • Μηνύματα: 2167
Απ: Περί "επιβλαβών"
« Απάντηση #3 στις: 15 Απριλίου, 2008, 22:49:05 μμ »
Το έθεσαν πολύ όμορφα και ο Ευθύμης (κι εγώ είχα αυτή τη συγκριτική απορία πολλές φορές) και ο FINMAN. Όμως....
Ναι πρέπει να αλλάξουν κάποια στιγμή οι κανονισμοί και νόμοι για το κυνήγι στην Ελλάδα. Μήπως όμως πριν απαιτήσουμε την διόρθωση του παραλογισμού από τους νομοθέτες μας πρέπει να αποδείξουμε κι εμείς οτι είμαστε ικανοί να τους ακολουθήσουμε;
Για παράδειγμα, ασχετά πο το τι ισχύει σήμερα δε θα ήταν καλή ιδέα οι διάφοροι συλλόγοι κυνηγών ή ομίλων σκοπευτηρίων να έκανα παρουσιάσεις ή και σεμινάρια για το πως χειρίζονται αυτά τα πράγματα σε άλλες χώρες τις Ευρώπης. Να προηγηθεί δηλαδή με κάποιο τρόπο η ενημέρωση της εφαρμογής;
Εχω γεννηθεί στη Γερμανία και σχεδόν κάθε 2 χρόνια πηγαίνω μια μικρή εκδρομή στο Μόναχο. Πιστέψτε με έχω σιχτιρίσει πολλές φορές τους νόμους και την οργάνωση (κυρίως) της Ελλάδας, αλλά δε πάμε κι εμείς πίσω....

Finman

  • Επισκέπτης
Απ: Περί "επιβλαβών"
« Απάντηση #4 στις: 16 Απριλίου, 2008, 00:04:27 πμ »
Agapite STF,

to problima stin ellada einai oti o mesos ellinas den pistevei oti o nomos ishyei gia afton... synepos eimai poli skeptikos oti tha mporesoun ta meli sylogon na pistepsoun oti prepei na akolouthisoun ena nomo...
Xana kai xana i politieia apodykneiei oti den eina axiopisti kai, fysika, othei ton ellina stin paranomia. To provlima einai oti apo edo kai empros einai malon adynato (an ohi adynato, sigoura poly dyskolo) na vrethei genia ellinon pou tha pistepsei stin ypotagi sto gramma tou nomou.... Prepei pantos kapou na ginei mia arhi, kai pistevo oti fora opos kai afto einai ena helidoni. Mporei na ferei kiala kai na ginei anoixi....

Filika,

Finman

Αποσυνδεδεμένος Einhorn

  • Συντονιστής
  • *****
  • Μηνύματα: 2167
Απ: Περί "επιβλαβών"
« Απάντηση #5 στις: 16 Απριλίου, 2008, 00:10:12 πμ »
Εγώ πάλι είμαι αισιόδοξος,
το συναντώ στο δρόμο από την συμπεριφορά των οδηγών, το βλέπω στις συζητήσεις στις παρέες μου, όσο ταξιδεύουμε βλέπουμε και έξω από το μικρό μας Ελλαδικό χώρο τι γίνεται και πόσο καλύτερα θα μπορούσαν να είναι τα πράγματα! Το φοβερό είναι η ταχύτητα με την οποία συμμορφωνόμαστε όταν πάμε κανένα ταξιδάκι "έξω".
Μπορεί να αργούν τα πράγματα λίγο εδώ, αλλά σχεδόν αναγκαστικά θα βελτιωθούμε!
Η σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ κράτους-πολίτη είναι που λείπει, αλλά η ηλεκτρονική εποχή το απαιτεί και το επιβάλει (δυστηχώς).
« Τελευταία τροποποίηση: 10 Απριλίου, 2009, 11:32:44 πμ από Einhorn »

Αποσυνδεδεμένος Eliminator

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 3377
  • Προσοχή! Η ζωή σκοτώνει τα όνειρα!
Απ: Περί "επιβλαβών"
« Απάντηση #6 στις: 16 Απριλίου, 2008, 20:44:51 μμ »
Μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση (δηλαδή σε 10000... χρόνια) μη δίνετε δικαιώματα γιατί υπάρχουν παντού καλοθελητές. Δυστυχώς πρέπει να κρυβόμαστε σαν εγγληματίες ακόμα και στο δικό μας χώρο!

Αποσυνδεδεμένος Giorgos

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 85
Απ: Περί "επιβλαβών"
« Απάντηση #7 στις: 16 Απριλίου, 2008, 21:49:30 μμ »
Μία ακόμη σημείωση.Ο αρουραίος δεν είναι στα θηρεύσιμα είδη και φυσικά με ότι τρόπο τον σκοτώσεις καλό κάνει.Άρα δεν μπορεί να θεωρεί λαθροθηρία.Αν δηλαδή σκοτώσω ένα φίδι που βρήκα στην αυλή μου θα είναι λαθροθηρία και αυτό.Κάπου κάποιοι ερμηνευτές των νόμων έχουν μπερδέψει τα αυγά με τα πασχάλια.Και τέλος ποια η διαφορά να γεμίσω το κτήμα μου με φάρμακα η να τα αφαιρέσω με ένα αεροβόλο.Πρέπει να οριστεί ΤΙ είναι λαθροθηρία γιατί οι πραγματικοί λαθροθήρες είναι έξω και κάνουν πάρτι και αυτός που θα σκοτώσει μια αλεπού που του ρήμαξε το κοτέτσι μπορεί να τον βαφτίσουν λαθροθήρα.

Αποσυνδεδεμένος Einhorn

  • Συντονιστής
  • *****
  • Μηνύματα: 2167
Απ: Περί "επιβλαβών"
« Απάντηση #8 στις: 16 Απριλίου, 2008, 23:34:24 μμ »
...η συγκριτκή απορία που λέγαμε...

papazlis euthimios

  • Επισκέπτης
Απ: Περί "επιβλαβών"
« Απάντηση #9 στις: 16 Απριλίου, 2008, 23:59:10 μμ »
πριν 10 χρονια ειχαμε 80 κοτες περιφραγμενες με συρμα 3 μετρα υψος και μπηκε κουναβι και τις επνιξε ολες. Περυσι μας εφαγαν ολα τα συκα οι κισσες . Αλλο ειναι να ασκεις το αθλημα του κυνηγιου και αλλο να προτατευεσαι....

Αποσυνδεδεμένος GIORGOS_KOZANI

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 51
Απ: Περί "επιβλαβών"
« Απάντηση #10 στις: 17 Απριλίου, 2008, 18:36:20 μμ »
διαβάζοντας τα σχόλια σας βλέπω οτι τα μπερδέψατε λιγάκι τα πράγματα. το να φυλάξουμε την περιουσία μας ή τα ζωντανά μας σε ενα ιδιόκτητο χωρο ειναι λογικό και σωστό αλλά δεν μπορεί το αεροβόλο να είναι το ίδιο με την ποντικοπαγίδα ή το ποντικοφάρμακο, όταν σηκώσεις το όπλο να ρίξεις το πουλί που σε ρημάζει τα δέντρα σε γωνία 45 μοιρών ξέρεται μέχρι που μπορεί να φτάσει η βολίδα? ένα δυνατό όπλο μπορεί να φτάσει και να ξεπεράσει τα 300μετρα. η βολίδα δεν γνωρίζει ιδιωτικό ή δημόσιο χώρο. κάτσε μέσα στο σπίτι και ρίξε από το πρωί μέχρι το βράδυ δεν θα σε πει κανείς τίποτα, μια αν σε ξεφύγει από το παράθυρο και πάει στον γείτονα τότε θα δώσεις λόγο στις αρχές. το ποντικοφάρμακο δεν πρόκειται να πάει στον γείτονα η βολίδα θα πάει ακόμα και αν ο γείτονας ή ο πεζός ή αυτός που κάθετε κάπου που θα είναι αρκετά μακριά. ξέρετε ποιος μπορεί να βρίσκετε και που μέσα σε αυτήν την ακτίνα γύρο από το κτήμα σας? υπάρχουν κάποιες συσκευές για τα βλαβερά πουλιά που κάνουν θόρυβο για να τα διώχνουν ακόμα και όταν εμείς λείπουμε επίσης σε ένα κτήμα με σπίτι ή ζώα, δυο γάτες και ένας σκύλος είναι η καλύτερη λύση και την ξέρουμε όλοι. εγώ είμαι μόνιμος κάτοικος εξοχικής κατοικίας έξω από την πόλη της Κοζάνης τα γνωρίζω καλά τα προβλήματα που αναφέρατε. στην προκειμένη περίπτωση το αεροβόλο θα ικανοποιήσει τα δικά μας ένστικτα και δεν θα λύσουμε τα προβλήματα. τα βλαβερά ζώα αισθάνονται τους φυσικούς κινδύνους και όχι τα όπλα. εγώ έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου όταν βγάζω το αεροβόλο έξω, ο νόμος έχει εμπιστοσύνη σε μένα???     

Αποσυνδεδεμένος destro

  • Moderator
  • *****
  • Μηνύματα: 3248
Απ: Περί "επιβλαβών"
« Απάντηση #11 στις: 06 Ιουλίου, 2008, 13:09:25 μμ »
Απορω πως ενα τοσο ενδιαφερον θεμα εμεινε ανενεργο για τοσο μεγαλο διαστημα. σιγουρα ενα αεροβολο δεν μπορει να συγκριθει με ποντικοπαγιδες και ποντικοφαρμακα για ευνοητους λογους. απο την αλλη πλευρα βεβαια μια διαταξη στον νομο που να αφορα την σε καποιες περιπτωσεις ενδεδειγμενη χρηση του αεροβολου σε εξοχικες κατοικιες κυριως, νομιζω πως θα ηταν προς την σωστη κατευθηνση. ο φιλος Einhorn εχει δικιο: οι κυνηγετικοι και σκοπευτικοι συλλογοι καλο θα ηταν να δραστηριοποιηθουν περισσοτερο σε αυτο το θεμα.

Αποσυνδεδεμένος Einhorn

  • Συντονιστής
  • *****
  • Μηνύματα: 2167
Απ: Περί "επιβλαβών"
« Απάντηση #12 στις: 06 Ιουλίου, 2008, 17:01:24 μμ »
Εκτός θέματος αλλά σχετικό με την απορία σου.
Κι εγώ με τη σειρά μου απορώ πως τόσα όμορφα θέματα δεν διαβάζονται από τόσα πολλά νέα μελή και προτιμούν τον δρόμο της απευθείας απάντησης στις ερωτήσεις τους, ενώ με λίγο κόπο-διάβασμα θα έβρισκαν και απαντήσεις και πολλά θέματα να συμμετάσχουν!
Ας είναι η απορία σου μια καλή προτροπή σε όλους αυτούς.
Και συνεχίζουμε....

Αποσυνδεδεμένος tsakolakos

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 58
Απ: Περί "επιβλαβών"
« Απάντηση #13 στις: 09 Ιουλίου, 2008, 09:11:52 πμ »
epitrepete i dilitiriasi korakoidon kai oxi to kinigi tous me arovola ??? ??? ???ELLAS STO MEGALIO SOU ;D ;D ;D
shadow1000
viper desert
hunter1250
maxima
sto melon{benjamin super streak}

Αποσυνδεδεμένος Shotgun

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 163
Απ: Περί "επιβλαβών"
« Απάντηση #14 στις: 16 Ιουλίου, 2008, 15:00:24 μμ »
Δεν το πιάνετε το θέμα! Επιτρέπεται η δίωξη επιβλαβών, πχ αρουραίων αλλά όχι το κυνήγι τους για έναν απλό λόγο: το κυνήγι είναι ευχαρίστηση και κάποιοι ιεραπόστολοι στη διοίκηση ανατριχιάζουν στην ιδέα ότι ο πολίτης μπορεί να κάνει κάτι που τον ευχαριστεί. Μην υποτιμάτε την ιεραποστολική διάθεση μερικών. Αυτή η διάθεση ευθύνεται για την ανυπαρξία σκοπευτηρίων, την άρνηση αναγνώρισης του IFT, και όλες τις άχρηστες απαγορεύσεις που φορτώνονται στο κεφάλι μας.

Οσο για τον διαχωρισμό μεταξύ επιβλαβών και μη, αυτός υπήρχε, μέχρι που τον κατάργησε ένας ΓΓ υπουργείου που σήμερα είναι σε εντελώς΄αλλο χώρο και κανείς δεν τον θυμάται. Κατά την θητεία του  όμως κατάφερε να περάσει αυτή την οικολογική ιδεολογική παπαριά που μας ταλαιπωρεί ακόμη.

Τελικά το πρόβλημα είναι σεξουαλικό με την έννοια ότι μερικοί δημόσιοι λειτουργοί δεν κατανονοούν την έννοια της ευχαρίστησης, ή την συγχέουν με αυτό που τους είπε η μαμά τους ότι είναι κακό πράγμα. Και ναααα οι απαγορεύσεις.

Το πρόβλημα δεν σταματά με τους δημόσιους λειτουργούς. Εχει και κάτι προέδρους συλλόγων, κυνηγετικών και σκοπευτικών, που γυαλίζει το μάτι τους όταν εξιστορούν πως κατάφεραν να περάσουν μια απαγόρευση, πχ το κυνήγι σε μερικές δεκάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα, ή την απαγόρευση εμπροσθογεμών στα σκοπευτήρια.

Οι υπόλοιποι φταίμε που δεν τους καταψηφίζουμε. Αφήνουμε τους πνευματικά ανάπηρους να μας καταπιέζουν.