Γενικά > Εισαγωγή στον κόσμο του αεροβόλου

Η σωστή επιλογή του πρώτου αεροβόλου

(1/90) > >>

Einhorn:
Πέρα από τις γνώσεις που αποκομίζει κανείς με την ενασχόληση του αεροβλισμού και την ολοένα αυξανόμενη απαίτηση που έχει κανείς από τα αεροβόλα είναι καλό να πούμε τη γνώμη μας για τη σωστή αγορά του πρώτου αεροβόλου. Και αναφέρομαι σε όλους μας, άσχετα απο το βαθμό γνώσεων, ικανοτήτων ή όποιου άλλου παράγοντα που μας αφορά σε σχέση με τον αεροβολισμό.
Κατά τη γνώμη μου η αγορά του πρώτου αεροβόλου πρέπει να εξασφαλίζει οτι τίποτα δε θα μας αποτρέψει από την ενασχόληση μαζί του. Έτσι κατά σειρά προτεραιότητας νομίζω οτι το πρώτο αεροβόλο πρέπει να έχει τα εξής χαρακτηριστικά:
   1. Να εξασφαλίζει άμεσα κατά τη παραλαβή του τη δυνατότητα της Νομιμότητας. Δηλαδή, να μην έχει την ανάγκη άλλων σκοπευτικών οργάνων πλην των μικρομετρικών που έχει από το εργοστάσιο. Να έχει την απαραίτητη μόνο δύναμη για τη χρήση του σε απόστάσεις των 10-15 μέτρα (ιδιωτικοί χώροι, αυλες κ.τ.λ.).
   2. Να είναι ποιοτική κατασκευή καλού εργοστασίου. Αυτό προσφέρει ασφάλεια, προστατεύει από βλάβες, ατυχήματα αλλά και απο τη διαδικασία βελτιώσεων ή επισκευών.
   3. Να είναι ελαφρύ. Πιο ξεκούραστο, με μεγαλύτερα χρονικά περιθώρια ψυχαγωγίας.
   4. Να είναι όμορφο κατά την προτίμηση του καθενός.
Τα παραπάνω νομίζω ότι είναι τα βασικά για να αποφύγουμε οποιασδήποτε μορφής μπελάδες οι οποιοι μπορεί να μας αποτρέψουν από την απομάκρυνση ενός σπορ όμορφου όπως είναι η στόχευση.

Ας προστεθούν και άλλα σχόλια και άλλες σκέψεις..........

Einhorn:
Επειδή πρόσεξα πως το παραπάνω θέμα δε κίνησε το ενδιαφέρον θέλω να προσθέσω τα εξής:
Κάποια θέματα μπορεί να φαίνονται απλοϊκα ή και βαρετά ειδικά σε άτομα που κουβαλούν χρόνια εμπειρίας στη πλάτη τους και ενδεχομένως να έχουν μιλήσει και γράψει δεκάδες φορές για αυτά. Απολύτως κατανοητό. Το παρόν Forum όμως είναι μια πραγματική ευκαιρία να δημιουργηθεί μια βιβλιοθήκη για το Ελληνικό αεροβόλο και η χρησιμότητα των απόψεων σας είναι πραγματικά πολύτιμη σε όλα τα θέματα.
Το λέω αυτό γιατί είμαστε εύκολοι στο να παραδίδουμε το γραπτό μας λόγο σε οποιαδήποτε "ιντριγκα" -και δεν εξαιρώ τον εαυτό μου- δημιουργείται μεταξύ των topics και των θεμάτων, και σε άλλα ζητήματα που μπορούν να φανούν εξαιρετικά χρήσιμα σε αρχάριους ή και σε άτομα που έχουν μπεί από ενδιαφέρον αρχικού βαθμού, είμαστε λίγο τσιγγούνηδες στα γραπτά.
Μιλώντας για τον εαυτό μου θα σας πώ ότι όλες μου οι γνώσεις έχουν εισπρακτεί από το e-artemis και τώρα από εδώ, όπου τα πράγματα είναι και πολύ πιο τακτοποιημένα.
Εχω την ατυχία να ζω σε Πόλη χωρίς να έχω απολύτως κανένα χώρο να ασκώ αυτό που τόσο μου αρέσει. Ούτε εξοχικό ούτε χωριό, οπότε οι πειραματισμοί μου είναι εξαιρετικά πιεσμένοι χρονικά και οι γνώσεις που αποκομίζουμε από τους γνώστες, πραγματικά πολύτιμες!!!
Προς Θεού να μην παρεξηγηθώ, δε διατυπώνω παράπονο, έχουν γραφτεί πολλά και απίθανα όμορφα πράγματα, προσπαθώ να συνεισφέρω στο να διατυπώνονται και απόψεις για πιο απλά πράγματα για την ομορφότερη και ορθότερη εισαγωγή στο κόσμο του αεροβόλου!  :) :) :)
Ευχαριστώ!

accuracy lover:
       Το θέμα που άνοιξες φίλε STF εμπεριέχει πολύ συζήτηση και  οι οδηγίες - απόψεις που μπορεί να εκφραστούν ενδέχεται να διαφέρουν σημαντικά μεταξύ τους. Σίγουρα υπάρχουν κάποιες γενικές αρχές και βασικές απαιτήσεις από τον καθένα μας  αλλά στην πορεία υπεισέρχονται πολλοί παράγοντες  όπως η οικονομική δυνατότητα του υποψήφιου αγοραστή, οι προηγούμενες εμπειρίες του από όπλα γενικά και από αεροβόλα ειδικότερα, οι προτροπές και η επίδραση ατόμων του περιβάλλοντός του  με γνώσεις άλλοτε άλλου βαθμού πάνω στο αντικείμενο, οι δυνατότητες προσφοράς στην αγορά της περιοχής του και τέλος οι αυστηρά προσωπικές του επιλογές/απαιτήσεις με μόνο κριτήριο το "γούστο"  (όπως αυτό αντιπροσωπεύεται με κύριο γνώμονα την εξωτερική εμφάνιση).  Άν ανατρέξεις λίγο στο θέμα  "ΑΝ  ΑΡΧΙΖΑΤΕ ΤΩΡΑ"  στην 1η σελίδα της  "Περί αεροβόλων συζήτησης"  θα διαβάσεις αρκετές γνώμες (μαζί και την δική μου) για το πώς θα έπρεπε να  είναι το  πρώτο αεροβόλο  ενός  νεοεισερχόμενου στον χώρο (με βάση τις εμπειρίες που έχουμε αποκομίσει ως τώρα)  ώστε να προσφέρει  όλα όσα χρειάζεται  ένας σκοπευτής και να παραμένει για πάντα χρήσιμο.

Einhorn:
Σωστά σε όλα accuracy lover,
η έπιθυμία μου όμως παραμένει η ίδια, όντας αρκετά αρχάριος για να καταλαβαίνω τι θα ήθελα πραγματικά να μάθω γύρω από τα αεροβόλα, γράφω για το θέμα αυτό στο παρόν topic (Εισαγωγή στον κόσμο του αεροβόλου) ώστε όποιο νέο μέλος του Forum έρχεται να μπορεί να αναζητήσει απαντήσεις και σχόλια. Μετά τη δική σου απάντηση έχει μια ακόμη πληροφορία ώστε να πάει στο topic "περι αεροβόλων συζήτηση" και να βρει το θέμα: "ΑΝ ΑΡΧΙΖΑΤΕ ΤΩΡΑ".
Επί ένα χρόνο πριν ανακαλύψω το e-artemis και τώρα το aerovolo.gr (παρεπιπτόντος πήρατε χαμπάρι οτι μπήκε και στο google;) διάβαζα αρθράκια από κάποιο περιοδικό τα οποία σήμερα δε μπορώ να πω πως τα θεωρώ όλα σωστά, αναμφισβήτητα όμως με οδηγήσαν όμορφα σε ένα κόσμο πέρα από την πρώτη εντύπωση του να έχω ένα αεροβόλο και να "βαράω".
Το λέω αυτό γιατί το να εμπεριέχει ένα θέμα πολύ συζήτηση δεν είναι κακό. Αντιθέτως είναι καλό, ακόμη και αν υπάρχουν διαφωνίες μετά από πολλά σχόλια και συζητήσεις μένει ένα ζουμί για τον κάθε αναγνώστη από εμάς.
Οι απαντήσεις είναι πάντα χρησιμές ακόμα και όταν παραπέμπουν σε ένα άλλο topic για το καλό των αναγνωστών. Με γνώμωνα την προτροπή "δεν υπάρχουν χαζές ερωτήσεις" προσπαθώ να θέτω ερωτήματα σε σωστά topic για να βοηθάω όχι μόνο τον εαυτό μου, αλλά όλους μας καθώς και το ιδιο το Forum.
Συγχωρέστε μου το τυχόν παρορμητισμό, αλλά έχω δει με πολύ αγάπη αυτή εδώ τη προσπάθεια του παρόντος ενός και μοναδικού Forum με θέμα τον Αεροβολισμό.

Με εκτίμηση

Στέφανος!

accuracy lover:
          Πρίν την έλευση της εποχής του διαδικτύου και την καταιγιστική  ροή των πάσης φύσεως πληροφοριών (χρήσιμων και διαφωτιστικών αλλά και άχρηστων και αποπροσανατολιστικών συνάμα) η μόνη μας πληροφόρηση ήταν τα  ελληνικά έντυπα του χώρου (περιοδικά με θέμα το κυνήγι) και για όσους είχαν την ευκαιρία να διαμένουν  μέσα σε μεγάλα αστικά κέντρα με πρόσβαση στον τύπο του εξωτερικού κάποια ξενόγλωσσα περιοδικά (κυρίως Αγγλικά). Μπορώ να πώ ότι τις καλύτερες παρουσιάσεις και το περισσότερο ενδιαφέρον για το αεροβόλο το βρήκα στο περιοδικό "ΚΥΝΗΓΙ & ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ"  του οποίου ο εκδότης (Νικήτας Κυπρίδημος)  είχε και έχει μέγα πάθος με τα όπλα και ειδικά με τα αεροβόλα. Έφτασε μάλιστα κάποτε να εκδώσει περιοδικό ειδικό για τα αεροβόλα με τον τίτλο "ΤΟ ΑΕΡΟΒΟΛΟ" με τεχνικά άρθρα και παρουσιάσεις προϊόντων - δυστυχώς η αγορά όμως δεν ήταν μάλλον έτοιμη (και ώριμη) για κάτι τέτοιο κι έτσι η προσπάθεια του σταμάτησε άδοξα μετά το 2ο τεύχος. Τώρα πιά αρθρογραφεί  στο ένθετο ΕΘΝΟΣ-Κυνήγι (το οποίο παρακολουθώ ανελλιπώς) κυρίως για πυροβόλα - που και που όμως (όπως και στην έκδοση του κάθε ετήσιου οδηγού αγοράς για το κυνήγι) γράφει και για τα αεροβόλα. Όσο για τα ξενόγλωσσα έντυπα επαληθεύτηκαν οι υποψίες μου ότι πολλά από τα τότε γραφόμενά τους ήταν "μαγειρεμένα" ώστε να διαφημίζουν το Α ή το Β προϊόν αποκρύπτοντας επιμελώς τα "κουσούρια" του και διατυμπανίζοντας τις αρετές του - προφανώς η κάθε φίρμα σαν διαφημιζόμενη στο έντυπο χρηματοδοτούσε και έπαιζε το ρόλο του σπόνσορα  υπαγορεύοντας την κριτική των προϊόντων της.
         

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση