Αν το οπλο μεταφεροταν μεσα στην θηκη του χωρις να ειναι οπλισμενο χωρια οι βολιδες και στον χωρο αποσκευων δεν νομιζω οτι υπηρχε λογος να περασεις ολα αυτα ΑΝ ΟΜΩΣ ΤΟ ΕΙΧΕΣ ΣΤΟ ΝΤΟΥΛΑΠΑΚΙ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ Η ΠΑΝΩ ΣΟΥ ΑΛΛΟ ΑΥΤΟ.Η κατοχη δεν απαγορευεται γιαυτο ειναι πολυ καλη ιδεα να κουβαλαμε μαζι μασ ενα αντιγραφο του νομου περι οπλων και να μην το παιζουμε εξυπνοι στα οργανα που διενεργουν τον ελεγχο
Περιστατικό νομικής δίωξης για κατοχή αεροβόλου όπλου - διευκρινήσεις Αγαπητά μέλη του aerovolo.gr Προ ολίγων ημερών έλαβα το κλητήριο θέσπισμα του Μεταβατικού Μονομελούς Πλειμμελειοδικείου στο οποίο καλούμαι να παρουσιαστώ για εκδίκαση υποθέσεως παράνομης(?) κατοχής αεροβόλου όπλου το οποίο αναφέρει........κατηγορείται ως υπαίτιος του ότι........αν και γνώριζε καλά ότι απαγορεύεται να φέρονται όπλα η άλλα είδη που προβλέπονται από τις διατάξεις του άρθρου 1 του Ν.2168/1993, παρά ταύτα διαπιστώθηκε μετά από νόμιμη έρευνα αστυνομικών στο υπ' αριθ.........Ι.Χ.Ε. αυτ/τό του που οδηγούσε ο ίδιος στον χώρο των αποσκευών, βρέθηκε να κατέχει ένα (1) αεροβόλο πιστόλι με αριθμό........, REPLICA BERETTA μάρκας umarex μοντέλο elite II, Γερμανικής προέλευσης, διαμετρήματος 4,5 ΜΜ, Cal 177 με κενό γεμιστήρα, μία (1) αμπούλα αερίου, ένα μεταλλικό κουτί που περιείχε (69) μεταλλικά σφαιρίδια, χωρίς την προβλεπόμενη άδεια από την αρμόδια αρχή. Για παράβαση των άρθρων 12,...14, 18,...26 παρ. 1α, 27 παρ. 1, 51εδ...61εδ. Π.Κ. και άρθρο 1 παρ. 1 εδ.γ. 10 παρ. 13 εδ. 8 Ν.2168/93. Το εν λόγω όπλο το είχα αγοράσει μέσω διαδυκτύου από κατάστημα που εδρεύει στη χώρα μας, με νόμιμη άδεια λειτουργείας και διάθεσης αεροβόλων όπλων, σχετικών αναλωσίμων και accessories, οι ιδιοκτήτες του οποίου με διαβεβαίωσαν πως ο μοναδικός όρος πραγματοποίησης της παραγγελίας είναι η επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας όπου πιστοποιείται η περάτωση του 18ου έτους της ηλικίας του ενδιαφερομένου, καθώς και το ότι δεν είναι υποχρεωτική η σκοπευτική ιδιότητα του κατόχου. Το περιστατικό διαδραματίσθηκε κατά την επιστροφή μου από τι διακοπές των χριστουγέννων από την πόλη μου στην πόλη που σπουδάζω. Κατά τη διενέργεια ελέγχου του οχήματός μου από άνδρες της Ο.Π.Κ.Ε. (Ομάδα Πρόβλεψης και Καταστολής Εγκλήματος) εντοπίσθηκε το όπλο αυτό, χωρίς να συνοδεύεται από την απόδειξη αγοράς και συναφή πιστοποιητικά (τα οποία μεν έχω διατηρήσει) μέσα σε sack voyage το οποίο περιείχε επίσης τα προσωπικά μου αντικείμενα και βρισκόταν τοποθετημένο στο port baggage. Κατόπιν οδηγήθηκα στο αστυνομικό τμήμα όπου και συνετάχθησαν 1) Εκθεση ένορκης εξέτασης μαρτύρων αστυνομικών 2) Εκθεση σύλληψης 3) Εκθεση παράδοσης και κατάσχεσης Αφού αποχώρησαν οι άνδρες της Ο.Π.Κ.Ε, διακρινομένων των ειλικρινών από πλευράς μου ισχυρισμών περί αγνοίας νομικών περιορισμών που αφορούν την αγορά, χρήση, μεταφορά κλπ. όπλων αυτού του είδους, οι εναπομείναντες αστυνομικοί κατηύθυναν την έγγραφη απολογία μου στην οποία αναφέρθηκε η λανθασμένη μου εντύπωση για δυνατότητα χρήσης του όπλου για σκοποβολή σε ιδιωτικούς χώρους εκτός κατοικημένης περιοχής. Κυριότερος σκοπός αυτής της δημοσίευσης, εκτός της καλοπροαίρετης ενημέρωσης προς όσους ασχολούνται με σκοποβολή αεροβόλων όπλων με σκοπό την αποφυγή ή καλύτερο χειρισμό παρομοίων ατυχών περιστατικών,είναι η παράκλησή μου προς οποιονδήποτε έχει νομικές γνώσεις που εμπίπτουν στο περιστατικό αυτό να με ενημερώσει για τον καλύτερο δυνατό τρόπο στήριξης της υπεράσπισής μου ενώπιον του δικαστηρίου. Εχω δικαίωμα να αιτηθώ την επιστροφή του όπλου μου? Μπορώ να εκδόσω εταιροχρονισμένη άδεια σκοπευτή από σχετικό όμιλο? Με εκτίμιση TSOU
Οπως και να'χει παντως ευχομαι το καλυτερο!