Αποστολέας Θέμα: Έλεγχος σε αυτοκίνητο και κατάσχεση αεροβόλου όπλου  (Αναγνώστηκε 74892 φορές)

Αποσυνδεδεμένος tsou

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 3
Καθώς επέστρεφα στην πάτρα διά μέσου Ιονίας Οδού
έπεσα πάνω σε μπλόκο ΟΠΚΕ...και σε τυπικό έλεγχο που διεξήχθει στο όχημά μου
βρήκαν το οπλάκι μου (umarex berreta elite 2)
1.δεν είμαι γραμμένος σε σκοπευτικό όμιλο
2.δεν έφερα το χαρτί πιστοποίησης ότι είναι δικό μου

εφόσον έγιναν τα τυπικά (χειροπέδες, κατάσχεση, ανάκριση, εισαγγελική παρέμβαση)
στο αστυνομικό τμήμα της Αμφιλοχίας με άφησαν ελέυθερο.

τώρα μου ήρθε το χαρτί για τακτική δικάσιμο τον ιούνιο

Τι κάνω τώρα???σας έχει τύχει ανάλογο περιστατικό?
« Τελευταία τροποποίηση: 19 Απριλίου, 2010, 10:00:02 πμ από Einhorn »

Αποσυνδεδεμένος sniperman

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 1665
Απ: Νομικό Θέμα
« Απάντηση #1 στις: 18 Απριλίου, 2010, 22:12:15 μμ »
Που είχες το πιστόλι?
Παναγιωτης

Όπου και να σαι σκάψε βαθιά! Κατω ειναι η πηγη!

Ασε τους "μαυρους" ανθρώπους να λενε πως κατω ειναι μονο η κολαση!

Αποσυνδεδεμένος sal4680461

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 2460
  • One Man Cant Change World That's why I use spotter
Απ: Νομικό Θέμα
« Απάντηση #2 στις: 18 Απριλίου, 2010, 22:29:10 μμ »
Αν το οπλο μεταφεροταν μεσα στην θηκη του χωρις να ειναι οπλισμενο χωρια οι βολιδες  και στον χωρο αποσκευων δεν νομιζω οτι υπηρχε λογος να περασεις ολα αυτα ΑΝ ΟΜΩΣ ΤΟ ΕΙΧΕΣ ΣΤΟ ΝΤΟΥΛΑΠΑΚΙ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ Η ΠΑΝΩ ΣΟΥ ΑΛΛΟ ΑΥΤΟ.Η κατοχη δεν απαγορευεται γιαυτο ειναι πολυ καλη ιδεα να κουβαλαμε μαζι μασ ενα αντιγραφο του νομου περι οπλων και να μην το παιζουμε εξυπνοι στα οργανα που διενεργουν τον ελεγχο
GAMO AF10
HAMERLI CR 20 CONVERTION TO PCP
WALTHER LGM-2 CONVERTION TO PCP
HW-100
Feinwerkbau 300
CZ 452 0,22 ULTRA MATCH
MOSSBERG 510 12CAL
BAIKAL MP153 12CAL
BAIKAL IJ 58 12CAL

Αποσυνδεδεμένος accuracy lover

  • Moderator
  • *****
  • Μηνύματα: 3021
Απ: Νομικό Θέμα
« Απάντηση #3 στις: 18 Απριλίου, 2010, 22:37:48 μμ »
                     Αυτά είναι τα άσχημα που όλοι απευχόμαστε να συμβούν αλλά που όμως συμβαίνουν. Ποιά ήταν η κατηγορία που σου απέδωσαν τελικά; Παράνομη μεταφορά όπλου; παράνομη οπλοκατοχή; Ήταν στον χώρο των αποσκευών ή αλλού και πού; Σε ρώτησαν μήπως πρίν τον έλεγχο άν έχεις κάποιου είδους όπλο ή σχετικό αντικείμενο (π.χ. μαχαίρι) στο αυτοκίνητο; Άν ναί τους ενημερώσες για το πιστόλι ή όχι; Ήταν μέσα σε κάποιου είδους θήκη με/χωρίς κλειδαριά ή "χύμα" ανάμεσα στα άλλα πράγματά σου; Κατάλαβαν ότι το πιστόλι είναι αεροβόλο; Για την κατάσχεση σου έκοψαν απόδειξη ότι το παρέλαβαν;

Αποσυνδεδεμένος sniperman

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 1665
Απ: Νομικό Θέμα
« Απάντηση #4 στις: 18 Απριλίου, 2010, 22:39:28 μμ »
Αν το οπλο μεταφεροταν μεσα στην θηκη του χωρις να ειναι οπλισμενο χωρια οι βολιδες  και στον χωρο αποσκευων δεν νομιζω οτι υπηρχε λογος να περασεις ολα αυτα ΑΝ ΟΜΩΣ ΤΟ ΕΙΧΕΣ ΣΤΟ ΝΤΟΥΛΑΠΑΚΙ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ Η ΠΑΝΩ ΣΟΥ ΑΛΛΟ ΑΥΤΟ.Η κατοχη δεν απαγορευεται γιαυτο ειναι πολυ καλη ιδεα να κουβαλαμε μαζι μασ ενα αντιγραφο του νομου περι οπλων και να μην το παιζουμε εξυπνοι στα οργανα που διενεργουν τον ελεγχο

Αυτος ηταν ο λογος που ρωτησα ;)

τωρα νομιζω οτι θα εχει πρόβλημα λόγο του οτι ειναι αντίγραφο πυροβόλου, οποτε παμε στην κατοχη.

Ο νομος λεει:
////////////
Άρθρο 7: Κατοχή.
1. Η κατοχή όπλων και λοιπών αντικειμένων, που διαλαμβάνονται στο άρθρο 1 του παρόντος νόμου, απαγορεύεται, εκτός των περιπτώσεων που προβλέπονται από τις διατάξεις του νόμου αυτού.
2. Με άδεια της αρμόδιας αστυνομικής αρχής του τόπου κατοικίας του ενδιαφερόμενου, επιτρέπεται η κατοχή :
α. Πιστολιών, περιστρόφων και των ουσιωδών μερών (μηχανισμού κλείστρου, θαλάμης, κάνης) και φυσιγγίων αυτών.
β. Εκρηκτικών υλών και εκρηκτικών μηχανισμών.
γ. Των αναφερόμενων στο άρθρο 2 παρ. 2 περ. γ' ειδών.
δ. Όπλων ή άλλων αντικειμένων του άρθρου 1, που προορίζονται για δείγματα ή εκθέσεις, σύμφωνα με τα καθοριζόμενα στην απόφαση, που προβλέπεται από την περίπτωση η' της παραγράφου 2 του άρθρου 2 του παρόντος.
ε. Όπλων σκοποβολής και ουσιωδών μερών (μηχανισμού κλείστρου, θαλάμης, κάνης) και φυσιγγίων αυτών, καθώς και σκοπευτικών διόπτρων. Η άδεια κατοχής των όπλων αυτών χορηγείται σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα, που ασχολούνται αποδεδειγμένα με την προαγωγή του αθλήματος της σκοποβολής. Οι προϋποθέσεις χορήγησης της άδειας κατοχής όπλων σκοποβολής, οι υποχρεώσεις των ενδιαφερόμενων, ο αριθμός των όπλων που επιτρέπεται να κατέχει κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια, ρυθμίζονται με απόφαση των Υπουργών Πολιτισμού και Δημόσιας Τάξης.
στ. Αυτόματων όπλων και φυσιγγίων αυτών, που προβλέπονται στις περιπτώσεις του άρθρου 6 παρ. 2 του παρόντος.
ζ. Των αναφερόμενων στο άρθρο 2, παράγρ. 2 περιπτ. θ' και ι' και 3, όπλων και λοιπών αντικειμένων.
η. Τόξων και βαλλιστρίδων προοριζομένων αποκλειστικά και μόνο για σκοποβολή.
θ. Όπλων και ανενεργών φυσιγγίων αυτών, που αποτελούν ιστορικά ή οικογενειακά κειμήλια ή παρουσιάζουν ιστορικό, αρχαιολογικό ή εθνογραφικό ενδιαφέρον και φυλάσσονται σε συλλογές φυσικών ή νομικών προσώπων.
3. Για την κατοχή αεροβόλων όπλων και τυφεκίων αλιείας δεν απαιτείται άδεια. Απαγορεύεται η κατοχή τους από άτομα που δεν έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.
4. Η κατοχή λογχών, ξιφών, ξιφιδίων και ξιφολογχών, απομιμήσεων πυροβόλων όπλων, ως και μη λειτουργούντων πυροβόλων όπλων επιτρέπεται:
α. Σε πρόσωπα που έχουν άδεια κατοχής όπλων προοριζομένων για συλλογές.
β. Σε παραγωγούς θεατρικών ή κινηματογραφικών έργων

5. Δεν απαιτείται άδεια για μαχαίρια, που προορίζονται για αλιεία, θήρα, τέχνη ή οικιακή, επαγγελματική ή άλλη συναφή χρήση, για μηχανισμούς εκτοξεύσεως χημικών ουσιών, που προορίζονται για την ίδια χρήση, ως και για ξίφη και σπάθες που χρησιμοποιούνται για άθληση.
6. Οι κάτοχοι των ειδών, που αναφέρονται στο άρθρο αυτό, υποχρεούνται να λαμβάνουν τα αναγκαία μέτρα για την ασφαλή φύλαξή τους και να μην παραχωρούν αυτό σε τρίτα πρόσωπα. Οι αρμόδιες αστυνομικές αρχές δύνανται να υποδεικνύουν εγγράφως στους ενδιαφερόμενους τη λήψη των κατά την κρίση τους επιβαλλόμενων μέτρων ασφαλείας.
7. Όποιος βρίσκει αντικείμενο από τα αναφερόμενα στο άρθρο 1 του παρόντος υποχρεούται να το παραδώσει αμέσως στην πλησιέστερη αστυνομική αρχή ή να ειδοποιήσει αυτή για την παραλαβή του.
8. α. Με φυλάκιση τουλάχιστον έξι (6) μηνών και χρηματική ποινή τουλάχιστον διακοσίων χιλιάδων (200.000) δραχμών τιμωρούνται οι παραβάτες των παραγράφων 1 και 2, πλην της περιπτ. η' του παρόντος άρθρου. Με την ίδια ποινή τιμωρείται όποιος μετατρέπει ή παραλλάσσει όπλο από τα αναφερόμενα στο άρθρο 1, παράγρ. 1 περιπτ. α' και β' ή απαλείφει ή παραποιεί τον αριθμό του, για οποιονδήποτε σκοπό.
β. Με φυλάκιση μέχρις ενός (1) έτους τιμωρούνται οι παραβάτες των διατάξεων των παραγράφων 2, περίπτ. η' 3, 4 και 6 του παρόντος άρθρου.
γ. Οι παραβάτες των διατάξεων της παραγράφου 7 τιμωρούνται με φυλάκιση μέχρι έξι (6) μηνών και, σε περίπτωση που αποσκοπούν σε κατακράτηση των ανευρεθέντων αντικειμένων, με τις ποινές των προη- γούμενων εδαφίων, ανάλογα με το είδος του ανευρεθέντος αντικειμένου.

//////////////////////////////////////

Φυσικά πρέπει να πας σε έναν δικηγόρο και να το ψάξεις καλύτερα.


Παναγιωτης

Όπου και να σαι σκάψε βαθιά! Κατω ειναι η πηγη!

Ασε τους "μαυρους" ανθρώπους να λενε πως κατω ειναι μονο η κολαση!

Αποσυνδεδεμένος tsou

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 3
Απ: Νομικό Θέμα
« Απάντηση #5 στις: 19 Απριλίου, 2010, 00:53:59 πμ »
 Περιστατικό νομικής δίωξης για κατοχή αεροβόλου όπλου - διευκρινήσεις



 Αγαπητά μέλη του aerovolo.gr

 Προ ολίγων ημερών έλαβα το κλητήριο θέσπισμα του Μεταβατικού Μονομελούς Πλειμμελειοδικείου στο οποίο καλούμαι να παρουσιαστώ για εκδίκαση υποθέσεως παράνομης(?) κατοχής αεροβόλου όπλου το οποίο αναφέρει

........κατηγορείται ως υπαίτιος του ότι........αν και γνώριζε καλά ότι απαγορεύεται να φέρονται όπλα η άλλα είδη που προβλέπονται από τις διατάξεις του άρθρου 1 του Ν.2168/1993, παρά ταύτα διαπιστώθηκε μετά από νόμιμη έρευνα αστυνομικών στο υπ' αριθ.........Ι.Χ.Ε. αυτ/τό του που οδηγούσε ο ίδιος στον χώρο των αποσκευών, βρέθηκε να κατέχει ένα (1) αεροβόλο πιστόλι με αριθμό........, REPLICA BERETTA μάρκας umarex μοντέλο elite II, Γερμανικής προέλευσης, διαμετρήματος 4,5 ΜΜ, Cal 177 με κενό γεμιστήρα, μία (1) αμπούλα αερίου, ένα μεταλλικό κουτί που περιείχε (69) μεταλλικά σφαιρίδια, χωρίς την προβλεπόμενη άδεια από την αρμόδια αρχή.
      Για παράβαση των άρθρων 12,...14, 18,...26 παρ. 1α, 27 παρ. 1, 51εδ...61εδ. Π.Κ. και άρθρο 1 παρ. 1 εδ.γ. 10 παρ. 13 εδ. 8       Ν.2168/93.

 Το εν λόγω όπλο το είχα αγοράσει μέσω διαδυκτύου από κατάστημα που εδρεύει στη χώρα μας, με νόμιμη άδεια λειτουργείας και διάθεσης αεροβόλων όπλων, σχετικών αναλωσίμων και accessories, οι ιδιοκτήτες του οποίου με διαβεβαίωσαν πως ο μοναδικός όρος πραγματοποίησης της παραγγελίας είναι η επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας όπου πιστοποιείται η περάτωση του 18ου έτους της ηλικίας του ενδιαφερομένου, καθώς και το ότι δεν είναι υποχρεωτική η σκοπευτική ιδιότητα του κατόχου.

 Το περιστατικό διαδραματίσθηκε κατά την επιστροφή μου από τι διακοπές των χριστουγέννων από την πόλη μου στην πόλη που σπουδάζω. Κατά τη διενέργεια ελέγχου του οχήματός μου από άνδρες της Ο.Π.Κ.Ε. (Ομάδα Πρόβλεψης και Καταστολής Εγκλήματος) εντοπίσθηκε το όπλο αυτό, χωρίς να συνοδεύεται από την απόδειξη αγοράς και συναφή πιστοποιητικά (τα οποία μεν έχω διατηρήσει) μέσα σε sack voyage το οποίο περιείχε επίσης τα προσωπικά μου αντικείμενα και βρισκόταν τοποθετημένο στο port baggage. Κατόπιν οδηγήθηκα στο αστυνομικό τμήμα όπου και συνετάχθησαν  1) Εκθεση ένορκης εξέτασης μαρτύρων αστυνομικών
                                          2) Εκθεση σύλληψης
                                          3) Εκθεση παράδοσης και κατάσχεσης

 Αφού αποχώρησαν οι άνδρες της Ο.Π.Κ.Ε, διακρινομένων των ειλικρινών από πλευράς μου ισχυρισμών περί αγνοίας νομικών περιορισμών που αφορούν την αγορά, χρήση, μεταφορά κλπ. όπλων αυτού του είδους, οι εναπομείναντες αστυνομικοί κατηύθυναν την έγγραφη απολογία μου στην οποία αναφέρθηκε η λανθασμένη μου εντύπωση για δυνατότητα χρήσης του όπλου για σκοποβολή σε ιδιωτικούς χώρους εκτός κατοικημένης περιοχής.

 Κυριότερος σκοπός αυτής της δημοσίευσης, εκτός της καλοπροαίρετης ενημέρωσης προς όσους ασχολούνται με σκοποβολή αεροβόλων όπλων με σκοπό την αποφυγή ή καλύτερο χειρισμό παρομοίων ατυχών περιστατικών,είναι η παράκλησή μου προς οποιονδήποτε έχει νομικές γνώσεις που εμπίπτουν στο περιστατικό αυτό να με ενημερώσει για τον καλύτερο δυνατό τρόπο στήριξης της υπεράσπισής μου ενώπιον του δικαστηρίου. Εχω δικαίωμα να αιτηθώ την επιστροφή του όπλου μου? Μπορώ να εκδόσω εταιροχρονισμένη άδεια σκοπευτή από σχετικό όμιλο?

 Με εκτίμιση
    TSOU

Αποσυνδεδεμένος accuracy lover

  • Moderator
  • *****
  • Μηνύματα: 3021
Απ: Έλεγχος σε αυτοκίνητο και κατάσχεση αεροβόλου όπλου
« Απάντηση #6 στις: 19 Απριλίου, 2010, 01:36:55 πμ »
             Την καλύτερη βοήθεια στο ζήτημα που προέκυψε με το αεροβόλο σου θα μπορέσει να στην δώσει ένας δικηγόρος με εξειδίκευση σε παρόμοια θέματα (περί κατοχής, μεταφοράς, χρήσης όπλων και τα σχετικά) με διαπιστωμένη εμπειρία σε δικαστήρια και με γνώση και της παραμικρής τροποποίησης εν ισχύ. Οποιοσδήποτε άλλος μπορεί να εκφέρει γνώμη που να μην βοηθήσει ή να δυσχεράνει περαιτέρω τη κατάσταση. Άν έχεις ήδη κάποιον γνωστό οικογενειακό δικηγόρο με τον οποίο συνεργάζεσαι ή έχεις συμβουλευτεί στο παρελθόν μπορείς να ρωτήσεις τη γνώμη του και να ζητήσεις να σου συστήσει/προτείνει έναν συνάδελφό του με μεγάλη πείρα σε ανάλογα περιστατικά. Άν παρ' ελπίδα υπάρχει κάποιος φίλος μέσα στο forum που κατέχει τέτοιες γνώσεις ή έστω πληροφορίες για κάποιον εξειδικευμένο σε θέματα όπλων δικηγόρο που τυγχάνει να γνωρίζει και να προτείνει άς επικοινωνήσει με τον φίλο tsou μεσω προσωπικού μηνύματος για να βοηθήσει με τον τρόπο του. Το θέμα αυτό άπτεται της προσοχής όλων μας και δεν πρέπει να παραβλεφθεί.
             Φιλικά,
      Κώστας
« Τελευταία τροποποίηση: 19 Απριλίου, 2010, 10:00:16 πμ από Einhorn »

Αποσυνδεδεμένος destro

  • Moderator
  • *****
  • Μηνύματα: 3247
Απ: Έλεγχος σε αυτοκίνητο και κατάσχεση αεροβόλου όπλου
« Απάντηση #7 στις: 19 Απριλίου, 2010, 17:16:05 μμ »
Δεν θα αναφερθω στο περιστατικο αυτο'καθεαυτο για ευνοητους λογους...

Ελπιζοντας να μην παρεξηγηθω, θα ηθελα μονο να επισημανω το εξης σε ολους τους φιλους του forum:   

Αν για οποιονδηποτε λογο (''αεροβολικο'' και οχι μονο) προσαχθειτε σε αστυνομικο τμημα, η ακομα και αν συλληφθειτε, δεν ειστε υποχρεωμενοι να απαντησετε σε καμια ερωτηση, εκτος φυσικα απο τα στοιχεια της ταυτοτητος σας, ενω σε καμια περιπτωση μην υπογραφετε τιποτα χωρις την παρουσια του δικηγορου σας.


Αποσυνδεδεμένος DotUser

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 593
  • Ένας απλός αεροβολιστής ...
    • FirstAidShop
Απ: Έλεγχος σε αυτοκίνητο και κατάσχεση αεροβόλου όπλου
« Απάντηση #8 στις: 19 Απριλίου, 2010, 23:36:58 μμ »
Περιστατικό νομικής δίωξης για κατοχή αεροβόλου όπλου - διευκρινήσεις



 Αγαπητά μέλη του aerovolo.gr

 Προ ολίγων ημερών έλαβα το κλητήριο θέσπισμα του Μεταβατικού Μονομελούς Πλειμμελειοδικείου στο οποίο καλούμαι να παρουσιαστώ για εκδίκαση υποθέσεως παράνομης(?) κατοχής αεροβόλου όπλου το οποίο αναφέρει

........κατηγορείται ως υπαίτιος του ότι........αν και γνώριζε καλά ότι απαγορεύεται να φέρονται όπλα η άλλα είδη που προβλέπονται από τις διατάξεις του άρθρου 1 του Ν.2168/1993, παρά ταύτα διαπιστώθηκε μετά από νόμιμη έρευνα αστυνομικών στο υπ' αριθ.........Ι.Χ.Ε. αυτ/τό του που οδηγούσε ο ίδιος στον χώρο των αποσκευών, βρέθηκε να κατέχει ένα (1) αεροβόλο πιστόλι με αριθμό........, REPLICA BERETTA μάρκας umarex μοντέλο elite II, Γερμανικής προέλευσης, διαμετρήματος 4,5 ΜΜ, Cal 177 με κενό γεμιστήρα, μία (1) αμπούλα αερίου, ένα μεταλλικό κουτί που περιείχε (69) μεταλλικά σφαιρίδια, χωρίς την προβλεπόμενη άδεια από την αρμόδια αρχή.
      Για παράβαση των άρθρων 12,...14, 18,...26 παρ. 1α, 27 παρ. 1, 51εδ...61εδ. Π.Κ. και άρθρο 1 παρ. 1 εδ.γ. 10 παρ. 13 εδ. 8       Ν.2168/93.

 Το εν λόγω όπλο το είχα αγοράσει μέσω διαδυκτύου από κατάστημα που εδρεύει στη χώρα μας, με νόμιμη άδεια λειτουργείας και διάθεσης αεροβόλων όπλων, σχετικών αναλωσίμων και accessories, οι ιδιοκτήτες του οποίου με διαβεβαίωσαν πως ο μοναδικός όρος πραγματοποίησης της παραγγελίας είναι η επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας όπου πιστοποιείται η περάτωση του 18ου έτους της ηλικίας του ενδιαφερομένου, καθώς και το ότι δεν είναι υποχρεωτική η σκοπευτική ιδιότητα του κατόχου.

 Το περιστατικό διαδραματίσθηκε κατά την επιστροφή μου από τι διακοπές των χριστουγέννων από την πόλη μου στην πόλη που σπουδάζω. Κατά τη διενέργεια ελέγχου του οχήματός μου από άνδρες της Ο.Π.Κ.Ε. (Ομάδα Πρόβλεψης και Καταστολής Εγκλήματος) εντοπίσθηκε το όπλο αυτό, χωρίς να συνοδεύεται από την απόδειξη αγοράς και συναφή πιστοποιητικά (τα οποία μεν έχω διατηρήσει) μέσα σε sack voyage το οποίο περιείχε επίσης τα προσωπικά μου αντικείμενα και βρισκόταν τοποθετημένο στο port baggage. Κατόπιν οδηγήθηκα στο αστυνομικό τμήμα όπου και συνετάχθησαν  1) Εκθεση ένορκης εξέτασης μαρτύρων αστυνομικών
                                          2) Εκθεση σύλληψης
                                          3) Εκθεση παράδοσης και κατάσχεσης

 Αφού αποχώρησαν οι άνδρες της Ο.Π.Κ.Ε, διακρινομένων των ειλικρινών από πλευράς μου ισχυρισμών περί αγνοίας νομικών περιορισμών που αφορούν την αγορά, χρήση, μεταφορά κλπ. όπλων αυτού του είδους, οι εναπομείναντες αστυνομικοί κατηύθυναν την έγγραφη απολογία μου στην οποία αναφέρθηκε η λανθασμένη μου εντύπωση για δυνατότητα χρήσης του όπλου για σκοποβολή σε ιδιωτικούς χώρους εκτός κατοικημένης περιοχής.

 Κυριότερος σκοπός αυτής της δημοσίευσης, εκτός της καλοπροαίρετης ενημέρωσης προς όσους ασχολούνται με σκοποβολή αεροβόλων όπλων με σκοπό την αποφυγή ή καλύτερο χειρισμό παρομοίων ατυχών περιστατικών,είναι η παράκλησή μου προς οποιονδήποτε έχει νομικές γνώσεις που εμπίπτουν στο περιστατικό αυτό να με ενημερώσει για τον καλύτερο δυνατό τρόπο στήριξης της υπεράσπισής μου ενώπιον του δικαστηρίου. Εχω δικαίωμα να αιτηθώ την επιστροφή του όπλου μου? Μπορώ να εκδόσω εταιροχρονισμένη άδεια σκοπευτή από σχετικό όμιλο?

 Με εκτίμιση
    TSOU

Είναι ΠΟΛΥ ευκολο να αποδειχθεί ότι ΔΕΝ απαιτείται ΚΑΜΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΑΔΕΙΑ σαν αυτήν που σημειώνεται στο κείμενο το με κόκκινα γραμματα και ειλικρινά ΑΠΟΡΩ πως υπαρχει τέτοια αναφορά σε επίσημο εγγραφο αστυνομίας!!!!!! Είναι ΣΑΦΕΣΤΑΤΟ από την νομοθεσία ότι για την αγορά και φυσικά κατοχή αεροβόλου απαιτείται απλά ο αγοραστής να είναι ενήλικας.
« Τελευταία τροποποίηση: 19 Απριλίου, 2010, 23:57:09 μμ από Einhorn »
Όταν η αδικία γίνεται νόμος, η αντίσταση γίνεται καθήκον.

Αποσυνδεδεμένος tsou

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 3
Απ: Έλεγχος σε αυτοκίνητο και κατάσχεση αεροβόλου όπλου
« Απάντηση #9 στις: 20 Απριλίου, 2010, 04:16:56 πμ »
 Αγαπητοί φίλοι

 Αφού πρωτίστως εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες προς όλους εσάς για την ευαισθητοποίησή σας ως προς το θέμα αυτό θα ήθελα, αναφερόμενος στις δημοσιεύσεις σας, να προσθέσω τα εξής

 Τα αστυνομικά όργανα που διερεύνησαν το όχημα δεν μου απηύθυναν ερωτήσεις σχετικά με το είδος των αντικειμένων που μετέφερα, παρά μόνο ρητές εντολές ως προς την επίδειξη αυτών. Το πιό  αποθαρρυντικό δε στην υπόθεση αυτή δεν είναι τόσο το περιεχόμενο της αστυνομικής αναφοράς, όσο της εισαγγελικής η οποία κατατάσει το περιστατικό στις παραβάσεις όλων εκείνων των άρθρων και παραγράφων του Ν.2168/1993. Μπορεί να ανακληθεί το εσφαλμένο περιεχόμενο της  έγγραφης απολογίας κατά την οποία ήμουν κατευθυνόμενος από τα αστυνομικά όργανα που την συνέταξαν? Υπάρχει περίπτωση να χαρακτηρισθεί το όπλο επικίνδυνο, μετά την διεξαγωγή της εργαστηριακής εξέτασης που αιτήθηκε από τους αστυνομικούς?

 ΤSOU

Αποσυνδεδεμένος MASTORAS

  • Συντονιστής
  • *****
  • Μηνύματα: 7115
  • Πας μη Ελλην βαρβαρος
Απ: Έλεγχος σε αυτοκίνητο και κατάσχεση αεροβόλου όπλου
« Απάντηση #10 στις: 20 Απριλίου, 2010, 07:30:52 πμ »
Διαβαζοντας τα γραφομενα βλεπω οτι εχουν συμβει καποιες <<συγκυριες>>. Μιλαμε για ενα αθωο αεροβολακι για ψυχαγωγια το οποιο ανηκει στην κατηγορια οπλων που διεπεται μονο απο οριο ηλικιας, απο την αλλη ομως ο νομος (που εγραψε ο sniperman) γραφει σαφεστατα οτι απαγορευεται και η κατοχη απομιμησεων πυροβολων οπλων. Δηλαδη καποιο οργανο (εφ'οσον το αεροβολο ηταν μεσα στο χωρο αποσκευων σε θηκη) μπορει να μην εδινε καν σημασια αλλα σιγουρα μπορουσε να γινει και αυτο που εγινε.
Ειμαι της αποψης να ακολουθησεις την τακτικη που αναφερθηκε πιο πανω απο τον accurasy lover αλλα και απο τον destro, να συμβουλευτεις δηλαδη καποιον δικηγορο που ειναι εμπειρος με το συγκεκριμενο θεμα οπλοκατοχης γιατι τα ψιλα γραμματα των νομων που δεν γνωριζουμε θα καθορισουν την εξελιξη.
Οπως και να'χει παντως ευχομαι το καλυτερο!

ΑΟΦΑ

AA S400 MPR FT <<Ενδοξη Ελληνική Σημαία>>
HAMMERLI AR20 FT
FWB 603 pcp
AA S400 5,5
Diana 60 <<by blackxx>>
HW 77 4.5
Umarex 850pcp 4.5

Αποσυνδεδεμένος marinos.a

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 288
  • Αναζητώντας την απόλυτη ακρίβεια
Απ: Έλεγχος σε αυτοκίνητο και κατάσχεση αεροβόλου όπλου
« Απάντηση #11 στις: 20 Απριλίου, 2010, 07:52:50 πμ »
Οπως και να'χει παντως ευχομαι το καλυτερο!

και εγω
Weihrauch/Burgo HW 35 4.5
FX Royale 4.5 - FX Optic 6-18x44 sfir

Αποσυνδεδεμένος zafka

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 543
  • Ζαφείρης
Απ: Έλεγχος σε αυτοκίνητο και κατάσχεση αεροβόλου όπλου
« Απάντηση #12 στις: 20 Απριλίου, 2010, 09:41:20 πμ »
Στην παράθεση του sniperman και ειδικώτερα στη παρ 4 του άρθρου 7, θα ήθελα να προσθέσω-αν αυτό βοηθάει- ότι στο άρθρο 1 παρ 3ε του αντίστοιχου νόμου αναφέρει ότι:
''Απομιμήσεις (REPLICA) πυροβόλων όπλων, εφόσον αυτές είναι δυνατό να μετατραπούν σε πραγματικά όπλα, ως και μη λειτουργούντα, λόγω ουσιώδους έλλειψης ή βλάβης, πυροβόλα όπλα.'' Νομίζω λοιπόν ότι οι απομιμήσεις των όπλων θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να μετατραπούν σε πραγματικά όπλα για να είναι υποχρεωτική η άδεια κατοχής-κάτι που δε νομίζω να γίνεται σε αεροβόλα πιστόλια διοξειδίου-, επομένως η περίπτωσή σου διέπεται από την παράγραφο 3 του άρθρου 7 (δεν απαιτείται άδεια για κατοχή αεροβόλου εάν είσαι πάνω από 18 ετών).

Όπως πάντα ένας δικηγόρος είναι απαραίτητος για την αξιολόγηση όλων των παραπάνω και την υπεράσπισή σου.

Σε κάθε περίπτωση σου εύχομαι να ξεμπλέξεις χωρίς παραπέρα προβλήματα.

Η συνέχεια και η κατάληξη του θέματος πιστέυω θα αφορούσε όλους μας (όχι από κουτσομπολίστικη διάθεση), καθώς ο οποισδήποτε από εμάς μπορεί να βρεθεί αντίστοιχα στη θέση σου.
ZOS 10-40x50 (ορφανή)
HW97K 5.5 V-Mach, Hawke SR12, 6-18X44
HW30S 4.5, Leapers 3-9X40
Air Arms s510 4.5, Sightron 36x42
Beretta 92FS

http://www.youtube.com/feed/UCmsNYWe0CbW31yrgFEASnxQ/u

Αποσυνδεδεμένος apollo99

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 245
  • ------ΕΛΕΥΣΙΣ-----
Απ: Έλεγχος σε αυτοκίνητο και κατάσχεση αεροβόλου όπλου
« Απάντηση #13 στις: 20 Απριλίου, 2010, 14:08:44 μμ »
 με την εγκληματικοτητα στα υψη κλ.π
πολυ φοβαναι οτι θα χουμε τετοια...
anics skif a-3000 LB
anics 101-M
diana 21
weihrauch hw100


"You take the blue pill, the story ends, you wake up in your bed, and believe whatever you want to believe. You take the red pill, you stay in Wonderland, and I show you just how deep the rabbit hole goes."

Αποσυνδεδεμένος xenofon

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 723
Απ: Έλεγχος σε αυτοκίνητο και κατάσχεση αεροβόλου όπλου
« Απάντηση #14 στις: 20 Απριλίου, 2010, 14:34:27 μμ »
Εγώ πάντως αν μου συνέβαινε κάτι τέτοιο θα στρεφόμουν δικαστικά εναντίον των οργάνων γιατί το όπλο δεν είναι απομίμηση αλλά αεροβόλο κ γιατί δεν υπάρχει δελτίο κατοχής για αεροβόλα, επίσης δεν είναι υποχρεωτικό να είσαι κ μέλος σκοπευτικού συλλόγου για την κατοχή του. Κ νομίζω ότι έχεις κάθε δικαίωμα να το μεταφέρεις από το ένα σπίτι σου στο άλλο ή πιθανότοτα κ προς κάποιον αγοραστή ή για σέρβις ή για οτιδήποτε άλλο τέλος πάντων. Θα μπορούσες να τους κατηγορήσεις για παράβαση καθήκοντος, υπερβάλλοντα ζήλο κ άγνοια νόμων κ να ζητήσεις την ηθική κ οικονομική ικανοποίησή σου, ψυχική οδύνη κ τα ρέστα...