Αγωνιστικό Αεροβόλο > Ολυμπιακό Αεροβόλο

Ολυμπιακό Πιστόλι Αεροβόλο

(1/43) > >>

oratius:
Αγαπητοί μου φίλοι,

Ο εκπαιδευτής μου στον σκοπευτικό σύλλογο που πηγαίνω (Δόξα Πεύκης) μού συνέστησε να αρχίσω να σκέπτομαι την αγορά κάποιου καθαρά σκοπευτικού πιστολιού.

Κοίταξα στο διαδίκτυο (Steyr, Feinwerkbau, Hämmerli, Walther) και μάλλον προσανατολίζομαι σε Hämmerli ή Walther.

Ποια είναι η γνώμη σας;

:-)

Δημήτριος                             

Gemix:
Αν μπορεις πριν αγορασεις δοκιμασε τα (και δεν εννοω απλα να τα πιασεις, αλλα να ριξεις εστω 10 μολυβακια), για να δεις ποιο απο ολα σου καθεται καλυτερα (ιδιαιτερα η λαβη αν κι αυτο ευκολα αλλαζει), και μετα δες ποιο ειναι στην οικονομικη σου δυνατοτητα, αν και ολα πανε απο1000 ως 1500 Ευρω, εκτος εαν πας για BRNO TAU 7 που εχει 350Ευρω. Η αληθεια ειναι οτι οι περισσοτεροι στην Ελλαδα παιζουν με Steyr αλλα η επιλογη ειναι δικη σου. Ακομα μπορεις να κοιταξεις και για Pardini, Morini, Match Gun (Τα καινουργια του Cesare Morini)... Και οπωσδηποτε να παραγγειλεις την λαβη στο μεγεθος του χεριου σου, για να μην πληρωνεις με το καλημερα κανα 200-250 αρι για αλλη λαβη.

Thorin:
Με ποια κριτηρια προσανατολιζεσαι σε Hammerli και Walther?

Το Hammerli δεν εχει absorber που εχει το Walther, και ο αντιπροσωπος ειναι στην κοσμαρα του και ζηταει τρελλα λεφτα, πιο ακριβα απο ολα τα αλλα σχεδον.

Τα Steyr υπαρχει λογος που ειναι κορυφαια φυσικα...

Αν θες ηλεκτρονικη σκανδαλη το Matchguns MG1E ειναι πιο φτηνο απο το Morini και ρυθμιζεται και η λαβη, ενω υπαρχει και το Steyr LP10E το οποιο εχει και absorber επιπλεον του Matchguns αλλα ειναι ακριβοτερο. Η ηλεκτρονικη σκανδαλη ειναι θεμα γουστου ομως δεν ειναι de facto καλιτερη απο μηχανικη.

Εγω ριχνω με Steyr LP10 με μηχανικη σκανδαλη και δεν το αλλαζω :)
Οταν ριχνεις εσυ σωστα, μονο το μπαμ σου λεει οτι το οπλο εριξε... ακλονητο.

oratius:
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας, φίλοι μου!

Για την λαβή δεν το είχα σκεφθεί, αλλά φαίνεται πολύ σημαντικό, εν τέλει!
Δηλαδή, στον αντιπρόσωπο που θα πάω θα δώσω και... διαστάσεις παλάμης...;;;
 
Ως προς την μάρκα, δεν έχω ουσιαστικά κριτήρια... αφού είμαι καινούργιος στο άθλημα και τώρα αρχίζω σιγά-σιγά να μπαίνω στο νόημα...

Εάν όμως οι περισσότεροι παίζουν με Steyr και η εμπειρία δείχνει ότι τούτο υπερέχει των ανταγωνιστών του, ίσως αξίζει να προσανατολισθώ σ' αυτό.

Και μία ερώτηση για τις λαβές. Στο διαδίκτυο είδα να γίνεται λόγος για λαβές M-, S- κλπ. Περί τίνος πρόκειται;

:-)

Δημήτριος

Thorin:
Υπαρχει αντιστοιχια με το πλατος της παλαμης, εχει ο καθε κατασκευαστης τις σχετικες διευκρινησεις στο site του, αλλα γιατι δεν δοκιμαζεις τα οπλα του συλλογου σου να διαπιστωσεις με σιγουρια?

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση