Καλημέρα,Το θέμα είναι αρκετά απλό... Για την εισαγωγή αεροβόλου όπλου από την ΕΕ ή όπου αλλού χρειάζεσαι άδεια από την Αστυνομία._Εάν είσαι τυχερός το φέρνεις έτσι, στο τελωνείο δεν το κοιτάνε και τέλος....Όποιος θέλει παίρνει το ρίσκο!!! Πατέντες δεν υπάρχουν σε αυτά τα πράγματα και καλό θα είναι να μείνουμε στο νόμιμο μέχρι αυτό να αλλάξει.Το τελευταίο είναι προσωπική άποψη και τίποτα παραπάνω...ΥΓ: πείτε μου αν θέλετε να κρατήσω το θέμα ανοιχτό ή θα μείνουμε σε αυτά του πίνακα "Νομικά Θέματα"
Νόμος 2168/1993/ Α-147 Όπλα, Πυρομαχικά και Εκρηκτικές ύλες. 10. Για τα όπλα και λοιπά αντικείμενα του παρόντος άρθρου, που προέρχονται από χώρες μέλη της Ε.Ο.Κ., απαιτείται άδεια μεταφοράς, η οποία χορηγείται με τις προϋποθέσεις που προβλέπονται για την άδεια εισαγωγής και από τις διατάξεις του άρθρου 26 του παρόντος νόμου. Κατ' εξαίρεση, δεν απαιτείται άδεια μεταφοράς μέχρι 2 κυνηγετικών όπλων της κατηγορίας Β' και μέχρι 3 αεροβόλων όπλων, που προορίζονται για ατομική χρήση.
'Αρθρο 2 Εισαγωγή από το εξωτερικό 1. Απαγορεύεται η εισαγωγή από το εξωτερικό όπλων και λοιπών αντικειμένων, που αναφέρονται στο άρθρο 1, πλην των κατά τις διατάξεις του παρόντος άρθρου εξαιρουμένων. 2. Με άδεια της αρμόδιας υπηρεσίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, επιτρέπεται η εισαγωγή από το εξωτερικό:α. Περιστρόφων, πιστολίων, αεροβόλων και κυνηγετικών όπλων, καθώς και ανταλλακτικών, μερών και φυσιγγίων αυτών. Προκειμένου περί ανταλλακτικών κυνηγετικών και αεροβόλων όπλων, η ανωτέρω άδεια απαιτείται μόνο για την εισαγωγή μηχανισμών κλείστρου, θαλαμών και κανών. Aν θες ομως να εισαι 100 % σιγουρος ριξε ενα τηλεφωνο στην ΓΑΔΑ στο τηλεφωνο 2106476844 ζητα τον κυριο Ευαγγελιδη ο οποιος ειναι υπευθηνος στα αεροβολα οπλα και θα σου απαντησει σιγουρα τι χρειαζετε
Αποτι ξερω οτι εχει πανω απο 150 δολαρια αναγκαστικα τρωει φορο.Υπαρχουν καποια κολπακια τα οποια σε συνενοηση με τον αποστολεα μπορουν ν σου εχουν πανω στην συσκευασια ενδιξη gift και used ωστε μνα μην πληρωσεις φορο.Αλλα και παλι δεν ειναι σιγουρο.Απο την αλλη θα μπορεις να ζητησεις να μην γραψουν την πραγματικη αξια του και να βαλουν κατω των 150 δολαριωνη εστω 200 .Εχει ενα ρισκο ομως.Η περισοτερες μεταφορες ασφαλιζονται και σε περιπτωση απωλειας του αντικειμενου που μεταφερουν η χτυπα ξυλο (πτωση αεροπλανου) τοτε η αποζιμιωση θα ειναι συμφωνη με το ποσο που εχει δηλωθει.Οπως καταλαβαινεις για μεγαλα ποσα ειναι ρισκο.
Αποτι εχω ακουσει η χειραποσκευες δεν ελεγχονται.Οποτε δεν περνανε και τελωνειο.Δεν ειμαι σιγουρος ομως .Καλυτερα να παρεις την ΓΑΔΑ που σου ειπα και να τα ρωτησεις εκει.Τουλαχιστον δεν θα εχεις καμια αμφιβολια.Και παρε και καποιο τελωνειο να ρωτησεις
Παράθεση από: jericho στις 23 Ιουνίου, 2008, 20:56:27 μμΑποτι εχω ακουσει η χειραποσκευες δεν ελεγχονται.Οποτε δεν περνανε και τελωνειο.Δεν ειμαι σιγουρος ομως .Καλυτερα να παρεις την ΓΑΔΑ που σου ειπα και να τα ρωτησεις εκει.Τουλαχιστον δεν θα εχεις καμια αμφιβολια.Και παρε και καποιο τελωνειο να ρωτησειςΜη κανεις κανενα αστειο.....Οι χειραποσκευες σε καθε πτηση ελεγχονται με ακτινες Χ και αν δουν κατι που μοιαζει με οπλο γινονται φιλο και φτερο (αν μιλαμε για πτηση φυσικα).Αν βρουν οπλο μαλλον η καταληξη θα ειναι το κρατητηριο της ασφαλειας του αεροδρομιου.Καποτε ειχα σε μια χειραποσκευη ενα αναμνηστικο διακοσμητικο που ειχε το σχημα του αστεριου και στη Σιγκαπουρη αδειασαν την τσαντα μου γιατι φοβηθηκαν πως ηταν "σουρικεν" (τα γνωστα οπλα αστερια των νινζα στις πολεμικες τεχνες).