Παράθεση από: chrissxan στις 23 Ιουνίου, 2008, 21:31:03 μμΠαράθεση από: jericho στις 23 Ιουνίου, 2008, 20:56:27 μμΑποτι εχω ακουσει η χειραποσκευες δεν ελεγχονται.Οποτε δεν περνανε και τελωνειο.Δεν ειμαι σιγουρος ομως .Καλυτερα να παρεις την ΓΑΔΑ που σου ειπα και να τα ρωτησεις εκει.Τουλαχιστον δεν θα εχεις καμια αμφιβολια.Και παρε και καποιο τελωνειο να ρωτησειςΜη κανεις κανενα αστειο.....Οι χειραποσκευες σε καθε πτηση ελεγχονται με ακτινες Χ και αν δουν κατι που μοιαζει με οπλο γινονται φιλο και φτερο (αν μιλαμε για πτηση φυσικα).Αν βρουν οπλο μαλλον η καταληξη θα ειναι το κρατητηριο της ασφαλειας του αεροδρομιου.Καποτε ειχα σε μια χειραποσκευη ενα αναμνηστικο διακοσμητικο που ειχε το σχημα του αστεριου και στη Σιγκαπουρη αδειασαν την τσαντα μου γιατι φοβηθηκαν πως ηταν "σουρικεν" (τα γνωστα οπλα αστερια των νινζα στις πολεμικες τεχνες).Εγω ενοουσα δεν ελεγχονται απο το τελωνειο για φορο.Το οτι ελεγχονται στο αεροδρομιο ειναι γνωστο.Και αλλο ενα λαθος που εκανα ειναι οχι η χειραποσκευες.ηθελα να πω η αποσκευες του ταξιδιωτη αλλα αυτες που φορτονονται σε αποθηκες του αεροσκαφους.
Παράθεση από: jericho στις 23 Ιουνίου, 2008, 20:56:27 μμΑποτι εχω ακουσει η χειραποσκευες δεν ελεγχονται.Οποτε δεν περνανε και τελωνειο.Δεν ειμαι σιγουρος ομως .Καλυτερα να παρεις την ΓΑΔΑ που σου ειπα και να τα ρωτησεις εκει.Τουλαχιστον δεν θα εχεις καμια αμφιβολια.Και παρε και καποιο τελωνειο να ρωτησειςΜη κανεις κανενα αστειο.....Οι χειραποσκευες σε καθε πτηση ελεγχονται με ακτινες Χ και αν δουν κατι που μοιαζει με οπλο γινονται φιλο και φτερο (αν μιλαμε για πτηση φυσικα).Αν βρουν οπλο μαλλον η καταληξη θα ειναι το κρατητηριο της ασφαλειας του αεροδρομιου.Καποτε ειχα σε μια χειραποσκευη ενα αναμνηστικο διακοσμητικο που ειχε το σχημα του αστεριου και στη Σιγκαπουρη αδειασαν την τσαντα μου γιατι φοβηθηκαν πως ηταν "σουρικεν" (τα γνωστα οπλα αστερια των νινζα στις πολεμικες τεχνες).
Αποτι εχω ακουσει η χειραποσκευες δεν ελεγχονται.Οποτε δεν περνανε και τελωνειο.Δεν ειμαι σιγουρος ομως .Καλυτερα να παρεις την ΓΑΔΑ που σου ειπα και να τα ρωτησεις εκει.Τουλαχιστον δεν θα εχεις καμια αμφιβολια.Και παρε και καποιο τελωνειο να ρωτησεις
λοιπον παιδια για να τελειωνει το θεμα.οπλο απο εξωτερικο ξεχαστε το απο, οπου και να ειναι.E.U, US.....εστειλα σημερα δικο μου ανθρωπο στην ΓΑΔΑ αστυνομικο στην υπευθυνη υπηρεσια και του ειπανε 2 φωτογραφιες του αιτουντα,διαβατηρια ταυτοτητες...κτλπ ,φωτογραφια του οπλου σειριακους αριθμους αυτου του οπλου και απου το αγορασαμε το οπλο .κανεις την αιτουσουλα πληρωνεις σαν μ@λ@κ@ς και μετα....τα ξερετε....οποτε ελλαδιτσα και παλι ελλαδιτσα.....με το να μας ποιανουν τον κ#λο......
Παράθεση από: stefplak στις 24 Ιουνίου, 2008, 13:05:10 μμλοιπον παιδια για να τελειωνει το θεμα.οπλο απο εξωτερικο ξεχαστε το απο, οπου και να ειναι.E.U, US.....εστειλα σημερα δικο μου ανθρωπο στην ΓΑΔΑ αστυνομικο στην υπευθυνη υπηρεσια και του ειπανε 2 φωτογραφιες του αιτουντα,διαβατηρια ταυτοτητες...κτλπ ,φωτογραφια του οπλου σειριακους αριθμους αυτου του οπλου και απου το αγορασαμε το οπλο .κανεις την αιτουσουλα πληρωνεις σαν μ@λ@κ@ς και μετα....τα ξερετε....οποτε ελλαδιτσα και παλι ελλαδιτσα.....με το να μας ποιανουν τον κ#λο......Aυτο δε σου ελεγα και εγω?Ειναι πακετο η ολη ιστορια.Και πριν κανεις οποιδιποτε ενεργεια πρεπει να εχεις απφασισει ποιο θες και να μην αλαξεις γνωμη στην διαρκεια που θα κανει να εκδοθει η αδεια.Συν οτι θα πρεπει να το δεσμευσεις στο καταστημα που θα το παρεις απο την αρχη μεχρι να εκδοθει η αδεια.Το κακο ειναι οτι πρεπει να αναγραφουν τα παντα πανω.Αν ηταν ανευ χαρακτιριστικων η αδεια θα την βγαζαμε και οτι θελαμε εκεινη την ωρα θα το χτυπαγαμε.Και οπως ειπες και εσυ καλυτερα απο δω που θα το δεις και ζωντανα και θα το παραλαβεις και αμεσα.Η αλλη λυση ειναι να το παρεις απο ευρωπη στην ζουλα και μεσω καλης μεταφορικης να στο φερουν στην πορτα σου.Δεματα απο ευρωπακιη χωρα δεν ανοιγονται για ελεγχο πλην μερικων τυπικων ελεγχον που κανουν τυχεα.Τωρα αν εισαι ο γκαντεμης και εισε ενας απο αυτους που καναν τον ελεγχο δυστοιχως το εχασες.Εμαθα περιπτωση που παραγκλειλε καποιος απο κυπρο και σε δυο μερες ηταν στο σπιτι του.
Νόμος 2168/1993/ Α-147 Όπλα, Πυρομαχικά και Εκρηκτικές ύλες. 10. Για τα όπλα και λοιπά αντικείμενα του παρόντος άρθρου, που προέρχονται από χώρες μέλη της Ε.Ο.Κ., απαιτείται άδεια μεταφοράς, η οποία χορηγείται με τις προϋποθέσεις που προβλέπονται για την άδεια εισαγωγής και από τις διατάξεις του άρθρου 26 του παρόντος νόμου. Κατ' εξαίρεση, δεν απαιτείται άδεια μεταφοράς μέχρι 2 κυνηγετικών όπλων της κατηγορίας Β' και μέχρι 3 αεροβόλων όπλων, που προορίζονται για ατομική χρήση.
Κι εγώ νομίζω το ίδιο με το φίλο stealth,του χρόνου προγραμματίζω ταξίδι οδικώς για Γερμανία και σκοπός είναι η αγορά ενός Weihrauch HW35E που θα έρθει μια χαρά στο πορτμπαγκαζ του αυτοκινήτου. Το μόνο έγγραφο που χρειάζεται είναι η απόδειξη αγοράς για να μη θεωρηθεί κλεμμένο! Απλά πράγματα....Για τη περίπτωση της Ολλανδίας δε ξέρω αν απαιτείται κάποιο χαρτί που να αποδεικνύει πως στην Ελλάδα επιτρέπονται η FAC εκδόσεις, ωστέ να μπορείς να αγοράσεις δυνατό αεροβόλο, για τη μεταφορά τα ίδια με τα παραπάνω!