Φιλε μου στο ξαναειπα αλλα μαλον δεν θελεις να μπεις στον κοπο να παρεις ενα απλο τηλεφωνο.Το οτι πηγε ο γνωστος σου στην ΓΑΔΑ δεν λεει τιποτα.Το θεμα ειναι να ρωτησε το καταληλο ατομο.Το τμημα οπλων και εκρηκτικων στον 6 οροφο εχει μεσα 15 υπαληλους επι καθημερινης βασεως και καθενας ειναι υπευθηνος σε καποιο τομεα.Αλλος στα πυροβολα σκοπευτικα αλλος στα οπλοφοριας αλλος στα υπηρεσιακα αλλος στα κυνηγετικα αλλος στα εκρηκτικα και ουτο καθεξης.Υπευθηνος για τα αεροβολα οπλα λοιπον οπως σου ξαναειπα ειναι ο Ευαγγελιδης και απανταει στο τηλεφωνο 210 6476844.Σαν υπευθηνος λοιπον στα αεροβολα απο αυτο θα παρεις σιγουρη απαντηση.Αν δεν υπηρχει θεμα νομικο για τα αεροβολα τοτε δεν θα υπηρχε και η αρμοδια υπηρεσια.Συμφωνα με τα λεγομενα του λοιπον χρειαζεσε αδεια.Τωρα αν θες να το παραγγειλεις δεν σο λεει κανενας απο εδω μεσα να μην το κανεις.Μονο χτυπα ξυλο μην γινει η στραβη γιατι αν γινει θα τραβιεσε.Μηνπαρασερνεις ομως και τους αλλους συμφορουμιτες οτι δεν χρειαζετε τιποτα.Και να σου πω και κατι ακομη που ισως να μην το ξερεις.Και θα καταλαβεις και το λογο που πρεπει να βγαλεις αδεια εισαγωγης η οποια πρεπει να αναγραφει τα ακριβη στοιχεια του οπλου.Το ξερεις οτι βαση νομου το επιτρεπτο διαμετρημα για αεροβολα οπλα ειναι το 4,5?Με λιγα λογια τα 5,5 ειναι ξεκρεμαστα.Και σε ρωταω τωρα εγω.Εαν εσυ παραγειλεις ενα 6,35 θα εισαι παρανομος ναι η οχι?Για αυτ το λογο λοιπον θελουν να ελεγχουν το τι μπαινει στην χωρα και τι εισαγει ο καθενας.Οτι ηξερα στο ειπα και ελπιζω να βοηθησα.Απο κει και περα το τι θα κανεις ειναι δικη σου επιλογη.παντα φιλικαΜανος
Το θεμα λοιπον δεν επρεπε να εχει αυτο τον τιτλο.Οπως καταλαβενεις πολοι μπορε να παρασυρθουν απο τον τιτλο του θεματος και στο τελος να βρεθουν μπλεγμενοι.Εσυ ρωτησες προσωπικα ο ιδιος οτι ειναι καθολα νομιμη η διαδικασια?Η απο τα λεγομενα του γνωστου σου που απλα ρωτησε καποιον στο τμημα οπλων και εκρικτικων?Στο λεω αυτο γιατι στο περελθον εχω συναντησει πολα προβληματα με οπλα και φαντασου οτι αλλα ελεγε ο ενας εκει μεσα και αλλα ο αλλος.Ενα απλο παραδειγμα.Σε καποια αιτηση μου για αγορα ενος πυρολου οπλου σε διαμετρημα 9mm ειχα κανει την αιτηση μου και ειχα τον τυπο του οπλου και τα λοιπα χαρακτιριστικα και που ειχαν δωσει το οκ.Ελα ντε ομως που καποια στιγμη συνηδητοποιησα οτι το οπλο το οποιο ειχα κανει την αιτηση ηταν κατω απο 4 ιντσες μηκος κανης και βαση ΚΥΑ δεν ηταν επιτρεπτο το οπλο αυτο.Ευτηχως αλαξα τον τυπο του οπλου και ολα οκ.Το θεμα λοιπον ειναι οτι εγω το πηρα χαμπαρι και ολα οκ.Αν λοιπον δε το επερνα χαμπαρι και αυριο μεθαυριο το εβλεπε καποιος και μου ελεγε οτι δεν ειναι νομιμο το οπλο αντε να αποδειξω οτι δεν εκανα απατη εγω.Τελος παντων το θεμα δεν ειναι απλο και πρεπει να ψαχνουμε τα παντα.Οχι μονο τους νομους αλλα και τις κοινες υπουργικες αποφασεις οπβως και τις διευκρινηστικες οπως και τις ρυθμιστικες.Γιαυτο λοιπον λεω Γαδα για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο