Αποστολέας Θέμα: Ερωτήσεις για μοντέλα της Hatsan.  (Αναγνώστηκε 156187 φορές)

Αποσυνδεδεμένος accuracy lover

  • Moderator
  • *****
  • Μηνύματα: 3021
Απ: Ερωτήσεις για μοντέλα της Hatsan.
« Απάντηση #180 στις: 24 Ιανουαρίου, 2016, 00:40:43 πμ »

        Το 88 και το 99 μοιράζονται τον ίδιο μηχανισμό, είναι το ίδιο όπλο με άλλο κοντάκι και μικροδιαφορές στα ανοιχτά σκοπευτικά. Τα προβλήματα αφορούν το πλαστικό κι όχι αυτό καθ' αυτό το όπλο - το κοντάκι είναι κούφιο, το ζύγισμα πάσχει σοβαρά αλλά και η αίσθηση της βολής είναι διαφορετική, το άδειο εσωτερικά πλαστικό κοντάκι λειτουργεί σαν αντηχείο και αλλοιώνει τον ήχο της βολής όπως τον αισθάνεται ο σκοπευτής στο πρόσωπό του πρός το χειρότερο.

       Για να έχεις καλά αποτελέσματα στο διαμέτρημα των 4,5 mm με τις συνήθεις καλές βολίδες μέσου βάρους της αγοράς (κι όχι με τις βαριές μόνο) και στα δύο όπλα πρέπει να επέμβεις δραστικά στο μηχανισμό τους και να "ρίξεις" την δύναμή τους κόβοντας αριθμό σπειρών από το ελατήριο - πράγμα που ακούγεται εύκολο αλλά δεν είναι. Τα ελατήριά τους είναι ΠΟΛΥ μεγάλα για τον μηχανισμό και έχουν ΜΕΓΑΛΗ προένταση άρα η χρήση αποσυμπιεστή ελατηρίου για το "άνοιγμά" τους είναι μονόδρομος άν δεν θέλεις να διακινδυνέψεις σοβαρά την αρτιμέλεια του σώματός σου. Για έναν αρχάριο σκοπευτή/χρήστη αεροβόλου ΔΕΝ ενδείκνυνται ιδιαίτερα τέτοια μερεμέτια εκτός άν έχει την συνδρομή και την καθοδήγηση κάποιου με γνώσεις και εμπειρία σε τουφέκια ελατηρίου. Εννοείται δε πώς η όποια εγγύηση "πάει περίπατο" άν επέμβεις μόνος σου και αποσυναρμολογήσεις το όπλο σου. Για ανταλλακτικές κάννες και τα σχετικά (άν υπάρχουν διαθέσιμες, πόσο κοστίζουν κλπ κλπ) κάνε ένα τηλέφωνο στον αντιπρόσωπο αλλά κράτα εξαρχής μικρό καλάθι - τα Hatsan αλλά και πολλά άλλα "οικονομικά" αεροβόλα δεν φημίζονται για την παρακαταθήκη ανταλλακτικών τους.

          Το Beretta X20 είναι ένα Κινέζικο ΒΑΜ 19 με άλλο κοντάκι και μερικά επιπλέον "φτιασιδώματα" - άχρηστα επί της ουσίας. Το αυθεντικό ΒΑΜ 19 είναι ένα επίσης φθηνό και τίμιο αεροβόλο και σαφώς προτιμότερο από τα "κυριλέ" Beretta όπου πληρώνεις το επιπλέον όνομα μεγάλης φίρμας και τίποτα άλλο. Δεν έχει την σκανδάλη του ΒΑΜ 26 (είναι αντίγραφο αυτής των παλιών Gamo) αλλά "παλεύεται" και μπορεί να αλλαχθεί με άλλη μη εργοστασιακή για ελαφρώς καλύτερη αίσθηση  (διάβασε τα σχετικά θέματα στο forum).


 

Αποσυνδεδεμένος Supernova

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 84
Απ:
« Απάντηση #181 στις: 24 Ιανουαρίου, 2016, 12:46:51 μμ »
Φιλε μου accuracy lover με τα λυσε-δεσε δεν εχω προβλημα, πιάνουν τα χέρια μου λογο του οτι απο πιτσιρικάς εργαζόμουν  στον τομέα των μεταλλικών κατασκευών με τα τελευταία 10 χρόνια να εχω δικο μου μαγαζί (μεχρι που μας εφτασε η οικονομική κρίση) αλλωστε ειναι πολυ ευκολο να φτιαχτεί ενα οπλιστηρι οπως το ειδα σε βιντεο ρωσου σε σχετικο νήμα καπου εδω μέσα.
Επειδή ομως δεν θα ήθελα να πάρω κάτι και να επέμβω άμεσα ώστε να χάσουμε την εγγύηση, θα ηθελα κάτι που να λειτουργεί ως εχει μεχρι να σιγουρευτώ οτι δεν πάσχει κάπου ωστε να γινει χρηση της οποιας εγγύησης.
Σαν προσωπικη σου αποψη  με τις γνώσεις που έχεις, πιστευεις οτι για την χρήση που θελω το όπλο, ειναι προτιμότερο το hatsan 99 ή bam 26?
Το 88 το βγαζω εκτος λογο κοντακιου και το bam 19 λογο μη αυτόματης ασφάλειας που την θεωρώ απαραίτητη αν δεν υπάρχει κατι σαν anti-bear trap.
ξαναλέω οτι δεν με νοιάζει ιδιαίτερα η "χειρουργική"  ακρίβεια μιας και στα οπλα που συζητάμε θελουν αρκετές βελτιώσεις ώστε να την πλησιάσουν.
(Μήπως θα έπρεπε να συνεχιστεί η συζήτηση σε αλλο, πιο γενικο νήμα? )

Στάλθηκε μέσω Tapatalk

Αποσυνδεδεμένος kostas100

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 1401
Απ: Ερωτήσεις για μοντέλα της Hatsan.
« Απάντηση #182 στις: 24 Ιανουαρίου, 2016, 14:14:03 μμ »
Kαλησπερα !!!
Σου αναλυσε πολυ καλα ο accurasy lover,καποια πλεονεκτηματα-μειονεκτηματα που εχουν τα αεροβολα που εχεις επιλεξει για μελλοντικη αγορα.
Τα πραγματα ειναι ΑΠΛΑ ,
Εαν θελεις φθηνο αεροβολο σε 4,5 παρε το ΒΑΜ 26.(Δεν χρειαζεσαι αεροβολο με μεγαλο θαλαμο οπως το 99αρι για θα κανεις βολες στα μετρα που
εχεις επιλεξει να ριχνεις)
Εαν θελεις φθηνο αεροβολο σε 5,5 παρε το 99αρι (υποστηριζει καλυτερα το μεγαλυτερο διαμετρημα)..
Οποιο και να επιλεξεις θα χρειαστει ενα "χαιδεμα"για να βελτιωσεις την λειτουργια του.
Εαν οπως αναφερεις πιανουν τα χερια σου και διαβασεις/δεις διαφορα βιντεο ,τοτε ευκολα θα το "σενιαρεις"
Ελπιζω να σε βοηθησα λιγακι ???

Αποσυνδεδεμένος accuracy lover

  • Moderator
  • *****
  • Μηνύματα: 3021
Απ: Ερωτήσεις για μοντέλα της Hatsan.
« Απάντηση #183 στις: 24 Ιανουαρίου, 2016, 15:01:39 μμ »

       Φίλε Supernova βάζεις πολλά θέματα μαζί και εδώ υπεισέρχεται πλέον και ο υποκειμενικός παράγοντας - τι αρέσει στον καθένα δηλαδή. Η εμφάνιση, το βάρος, οι επιδόσεις - όλα αυτά διαφέρουν από όπλο σε όπλο, π.χ. το Hatsan 99 ζυγίζει με κοντάκι καρυδιάς μάλιστα κοντά στα 3,8 κιλά περίπου ενώ το ΒΑΜ 26 που συζητάμε είναι στα 3,2 κιλά, μπορεί τα νούμερα να μην απέχουν και πολύ αλλά η αίσθηση στα χέρια είναι διαφορετική πίστεψέ με. Το επίπεδο δύναμης των ΒΑΜ 19 - ΒΑΜ 26 - Cometa 300 είναι κοντά στις 12-13 ποδόλιμπρες όπως είναι το όπλο καινούριο και θα δουλέψουν αξιοπρεπώς με βολίδες μέσου βάρους ή κάπως ελαφρύτερες ενώ τα Hatsan 88-99 κινούνται στις 16-18 ποδόλιμπρες, ένα επίπεδο δύναμης που αξιοποιείται καλύτερα σε μεγαλύτερο διαμέτρημα όπως αυτό των 5,5 mm. Σκέψου επίσης πώς κάποια στιγμή θα χρειαστεί να αγοράσεις τις βολίδες που πρέπει να έχεις και να δοκιμάσεις για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα από πλευράς ακρίβειας από κάποιο "ιντερνετικό" κατάστημα κι όχι μόνο αυτές που έχουν τα μαγαζιά της περιοχής σου και που μπορεί κάποτε να είναι "για τα μπάζα" στην κυριολεξία, είναι ένα επιπλέον έξοδο αλλά αναγκαίο άν αποζητάς καλές επιδόσεις. Το θέμα της αυτόματης ασφάλειας δεν είναι πανάκεια στον συγκεκριμένο τομέα - το Hatsan 99 που είχα παλιότερα διέθετε μέν αυτόματη ασφάλεια αλλά ΔΕΝ είχε μηχανισμό anti bear trap όπως διαφημιζόταν στο επίσημο site της εταιρείας, επίσης οι μηχανισμοί ασφαλείας σε όλων των ποιοτήτων τα όπλα ΔΕΝ λειτουργούν πάντα εγγυημένα 100% και ΔΕΝ πρέπει να εφησυχαζόμαστε στηριζόμενοι μόνο σ' αυτούς αλλά στις δικές μας ενέργειες - συνεχής έλεγχος της κάννης ώστε να δείχνει σε ασφαλή κατεύθυνση και έλεγχος άν είναι γεμάτο και οπλισμένο ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ που πιάνουμε ένα τουφέκι στα χέρια μας. Στα φθηνά όπλα δε με τις περισσότερες κατασκευαστικές ατέλειες οι μηχανισμοί ασφάλειας θέλουν περισσότερη προσοχή. Εσύ ο ίδιος είσαι κάθε φορά  υπεύθυνος για την ασφαλή λειτουργία/χρήση του όπλου σου κι όχι οι μηχανισμοί ασφάλειας που ίσως διαθέτει (αυτόματοι ή χειροκίνητοι).

             Να ξεκαθαρίσουμε λίγο και το θέμα της εγγύησης. Στήν πράξη κάποια στιγμή θα χρειαστεί να ανοίξεις το αεροβόλο σου είτε αυτό σου κόστισε 100 € είτε 300 € είτε 500 € - ειδικά όταν θα καταλάβεις τους τομείς που ίσως υπολείπεται (που "πάσχει") και χρειαστεί να επέμβεις προσωπικά για να κάνεις ένα καθαρισμό, να αλλάξεις τα λιπαντικά με άλλα "φρέσκα", να αντικαταστήσεις κάποιο φθαρμένο εξάρτημα κλπ οπότε η εγγύηση θα πάψει να ισχύει. Ειδικά σε φθηνά όπλα όπου οι συμβιβασμοί του κατασκευαστή είναι περισσότεροι (για να επιτευχθεί η χαμηλότερη τιμή) η πιθανότητα να χρειάζεται άνοιγμα το καινούριο ακόμα αεροβόλο είναι μεγαλύτερη οπότε μάλλον θα πρέπει να σκεφτείς πώς η αποσυναρμολόγηση είναι κάτι που δεν θα αποφύγεις στο τέλος - με ότι αυτό συνεπάγεται από πλευράς εγγύησης σαφώς. Πληροφορίες υπάρχουν αρκετές και ελεύθερα διαθέσιμες, τα μέλη του forum έχουν κάθε διάθεση να βοηθήσουν ανά πάσα στιγμή με τον τρόπο που μπορεί ο καθένας, τα χέρια σου "πιάνουν" μια χαρά όπως λές ο ίδιος οπότε θα βρείς την άκρη σιγά-σιγά.



Αποσυνδεδεμένος Supernova

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 84
Απ:
« Απάντηση #184 στις: 24 Ιανουαρίου, 2016, 15:14:19 μμ »
Βοήθησες πολυ φιλε Κώστα οπως και ο φιλος accuracy lover,
Η αλήθεια ειναι πως εχω διαβάσει αρκετά νήματα αλλα δύσκολο να συγκρατησεις ολες τις πληροφορίες περι των υπερ και κατα του καθε οπλου.
Το 99 μου αρέσει περισσότερο απο το bam 26 (το οποίο ομως διαβάζω οτι ειναι εξαιρετικά ευθυβολο για οπλο χαμηλου κοστους και ειναι κλονος του hw95)
Αλλα βλεπω οπως λες και εσυ, οτι προτείνεται καλύτερα  για 5.5, ενω εγω θελω να παω πρωτα στο 4,5 και έπειτα βλεπουμε.
Με τις 4.5 το θεμα του ειναι οτι τις ρίχνει υπερηχητικα με αποτέλεσμα να εχουμε ασταθή πορεία βολής?
Αν ναι σε τι ποσοστο ?
Τα λυσε-δεσε και κοψε-ραψε ειναι καθημερινότητα στο σιδεραδικο σε κατασκευές, εργαλεια, μηχανάκια, αυτοκίνητα κοκ
Ξερω οτι οι περισσότερες ερωτήσεις μπορεί να εχουν απαντηθεί και σε αλλο νημα, αλλα μιλαμε για τεραστια νήματα 😀
Γιαυτο και ρωταω πράγματα που για εσας ειναι ισως αυτονοητα.

Στάλθηκε μέσω Tapatalk

Αποσυνδεδεμένος Supernova

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 84
Απ:
« Απάντηση #185 στις: 24 Ιανουαρίου, 2016, 15:39:54 μμ »
Φιλε accuracy lover τωρα είδα την απαντηση σου.
Σαφως και οταν θα γίνει η αγορα του οπλου θα γινουν και οι ανάλογες αγορες σε βολιδες μετα απο την αναλογη ερευνα εδω ωστε να δω ποιες προτιμά το συγκεκριμένο οπλο.
Τα βασικά της ασφάλειας τα γνωρίζω και προσπαθω να τα εφαρμοζω με την δέουσα προσοχή μιας και ετσι εχω διδαχτεί απο μικρός έχοντας το baikal ij-38c (που εσυ με διαφωτισες για το μοντέλο) έπειτα το crosman 338 και μια επαναληπτική benelli supernova (δεν είμαι κυνηγός,  τα λυπάμαι τα πουλάκια).
Το ανοιγμα και η συντήρηση του αεροβολου τοτε ειναι μονόδρομος και θα γινει αμεσως μολις αποκλειστεί το ενδεχόμενο παρουσίας προβλήματος απο το εργοστάσιο, τουλάχιστον καποιου που φαίνεται εξαρχής.
Αυτο που θα ηθελα να μαθω ειναι αν το 99 που κυμαίνεται στις 16-18 παρουσιάζει πρόβλημα στο 4,5 διαμετρημα.
Σας ευχαριστώ για την προθυμία σας και την βοήθεια σας, ειναι σημαντικό να εχεις ανθρώπους να μοιράζεσαι πληροφοριες και να μπορεις να εκθεσεις τις απορίες σου.
Α!και κατι σημαντικό το οποίο παραδόξως ξέχασα να αναφέρω, είμαι αριστερόχειρας, βέβαια και η supernova οταν την πηρα ρυθμισμενη για δεξιοχειρες ηταν αλλα δεν συναντησα προβλημα (αργοτερα την ρυθμισα για αριστερα)
Με τα αεροβολα δεν ξερω τι παιζει σε αυτο το θεμα.

Στάλθηκε μέσω Tapatalk

Αποσυνδεδεμένος accuracy lover

  • Moderator
  • *****
  • Μηνύματα: 3021
Απ: Ερωτήσεις για μοντέλα της Hatsan.
« Απάντηση #186 στις: 24 Ιανουαρίου, 2016, 16:15:04 μμ »
        Η φράση σου "..το 99 μου αρέσει περισσότερο από το BAM 26..." συνοψίζει τα πράγματα και ξεκαθαρίζει το τοπίο - αφού σου αρέσει το 99 έστω και εμφανισιακά και χωρίς να το έχεις πιάσει ακόμα στα χέρια άσε τα άλλα κατά μέρος και εστιάσου σ' αυτό. Υπάρχει διαθέσιμο και στα 4,5 mm που αποτελεί την τρέχουσα επιλογή σου και το "πρόβλημά" του είναι ότι έχει πολλή δύναμη για το συγκεκριμένο διαμέτρημα - τα καλύτερα αποτελέσματα από άποψη ακρίβειας θα τα δείς με βαριές βολίδες όπως οι H&N Baracuda, Crosman Premier Heavy, JSB Exaxt Heavy και γενικά οτιδήποτε κυκλοφορεί σε "heavy" με το βάρος να κυμαίνεται στα 10+ grains - πάντα με το όπλο σε 100% εργοστασιακή μορφή (χωρίς επεμβάσεις). Πάλι όμως η όπλιση θα είναι ζόρικη, το "κλώτσημα" από δυνατό έως ενοχλητικό ειδικά άμα καθήσεις να ρίξεις αρκετές βολές και κάπου αυτή η ιστορία θα σε κουράσει στο τέλος και θα αρχίσεις να σκέφτεσαι τρόπους να το κάνεις πιό "πολιτισμένο" σε τρόπο λειτουργίας, πιό εύκολο στην όπλιση και πιό ξεκούραστο στη βολή. Μπορείς να δοκιμάσεις και τις δημοφιλείς βολίδες μέσου βάρους και ίσως δείς καλά αποτελέσματα με κάποιες από αυτές (εξαρτάται και από την κάννη σου, αυτή "διαλέγει" τα βλήματα που της ταιριάζουν) αλλά όταν οι ταχύτητες προσεγγίζουν ένα επίπεδο τότε η ακρίβεια πάσχει. Για καλά αποτελέσματα και πιό "ήσυχη" λειτουργία θα αναγκαστείς τελικά να ελαττώσεις την ισχύ στις 13-14 ποδόλιμπρες (βλέποντας και δοκιμάζοντας).  

        Αυτό που χρειάζεται είναι ο λεπτομερής/εξονυχιστικός έλεγχος του τουφεκιού πρίν την αγορά του - άν εντοπίσεις ατέλειες ορατές δια γυμνού οφθαλμού ειδικά  στην κάννη αυτό αποτελεί λόγο να το απορρίψεις και να ζητήσεις να δείς κάποιο άλλο. Τα υπόλοιπα μπορείς να τα "παλέψεις" κάπως και να τα κάνεις να δουλέψουν σωστά - την κάννη όμως άν είναι διαμορφωμένη λάθος (με προβλήματα) ΟΧΙ!


Αποσυνδεδεμένος Supernova

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 84
Απ:
« Απάντηση #187 στις: 24 Ιανουαρίου, 2016, 16:36:34 μμ »
Για αλλη μια φορά σε βρίσκω κατατοπιστικοτατο φιλε accuracy lover.
Κλεινω λοιπον και βαζω σαν πρωτη επιλογη το 99.
Μονο που υπαρχει μια μικρή......πολυ μικρη λεπτομέρεια... που συνεπαρμενος απο το διάβασμα και τα specs ξέχασα να αναφέρω και εκανα τροποποίηση στο προηγούμενο ποστ μου.
Ειμαι αριστερόχειρας  8) ξερουμε αν βγαινει αμφιδεξια έκδοση ή τωρα θα ψαχνουμε αμφιδεξιο οπλο?

Στάλθηκε μέσω Tapatalk

Αποσυνδεδεμένος accuracy lover

  • Moderator
  • *****
  • Μηνύματα: 3021
Απ: Ερωτήσεις για μοντέλα της Hatsan.
« Απάντηση #188 στις: 24 Ιανουαρίου, 2016, 17:41:22 μμ »

       Το κοντάκι του μοντέλλου 99 είναι αμφιδέξιο - έχει Monte Carlo αλλά όχι μάγουλο από την αριστερή πλευρά (ούτε από την δεξιά) οπότε δεν θα έχεις πρόβλημα.

       Το θέμα με το κοντάκι του 99 είναι το μήκος του, είναι πολύ μακρύ για τον μέσο σκοπευτή με κανονικό σωματότυπο και δεν θα βολέψει ιδιαίτερα. Στο δικό μου είχα επέμβει και είχα αφαιρέσει ξύλο για να το φέρω στα μέτρα μου και να βολευτώ. 


Αποσυνδεδεμένος Supernova

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 84
Απ:
« Απάντηση #189 στις: 24 Ιανουαρίου, 2016, 17:56:21 μμ »
Πολυ ωραια, οποτε λυθηκε και αυτο το θεμα.
Οσο για το μήκος στο κοντακι ναι, αν ειναι μακρυ κόβεται, αλλωστε εχω και φιλαρακι με Ξυλουργείο οπότε μπορουν να γινουν επεμβάσεις και περαν του μηκους αν χρειαστει.

Στάλθηκε μέσω Tapatalk

Αποσυνδεδεμένος Supernova

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 84
Απ:
« Απάντηση #190 στις: 25 Ιανουαρίου, 2016, 21:13:31 μμ »
Καλησπέρα στην παρέα.
Επιστρέφω με δυο ερωτησουλες μιας και βρίσκω το 88 σε πολυ καλές προσφορές (περιπου 30€ φθηνότερο απο το 99).
Στο  κοντακι του 88 που ειναι κούφιο εσωτερικά εχουμε πρόσβαση στο κενο μερος του αφαιρώντας το pad?
Ρωτάω γιατι μια καλη λύση θα ήταν να γεμιστει με κάποιο υλικό πχ αφρο πολυορεθανης οποτε και θα ελαττωθεί το προβλημα του "αντηχειου" ενω παράλληλα θα μπορούσε να εξυπηρετεί και σαν υποδοχή για προσθεση βάρους συμβάλλοντας έτσι σε καλύτερο ζυγισμα του οπλου αν χρειαστεί .
Και η δεύτερη έχει να κάνει με τα τελειώματα της κανης στα δύο όπλα.
Βλέπω οτι στο 99 υπαρχει τελείωμα σαν σιγαστηρας, ενω στο 88 εχει καποιο "καπακι" το οποιο καλυπτει (απ'οτι διαβασα) το σπειρωμα για κάποιο παρόμοιο αξεσουάρ. Στο 99 ειναι εκει για αισθητικούς λόγους ή προσφέρει κάτι?
Ευχαριστώ και πάλι .

Στάλθηκε μέσω Tapatalk

Αποσυνδεδεμένος Supernova

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 84
Απ:
« Απάντηση #191 στις: 27 Ιανουαρίου, 2016, 22:23:46 μμ »
Κανω ενα μικρό "up" στο νήμα μηπως καποιο μέλος γνωρίζει κατι για τις παραπανω αποριες αλλα το νημα καλύφθηκε απο αλλα (accuracy lover πάλι εσενα βλεπω να ζαλιζω).
Αν κάποιος συντονιστής θεωρεί οτι πρέπει, ας διαγραψει το παρον ποστ.
Ευχαριστώ.

Στάλθηκε μέσω Tapatalk

Αποσυνδεδεμένος accuracy lover

  • Moderator
  • *****
  • Μηνύματα: 3021
Απ: Ερωτήσεις για μοντέλα της Hatsan.
« Απάντηση #192 στις: 27 Ιανουαρίου, 2016, 23:19:19 μμ »
           Δεν ζαλίζεις κανέναν φίλε Supernova, ούτε μεταφορικά ούτε κυριολεκτικά. Δικαιολογημένες οι απορίες σου, σπεύδω να απαντήσω μήπως και καλυφθείς.

         Το μοντέλλο 88 είναι όντως φθηνότερο, το εμπρός άκρο της κάννης του έχει διαμορφωμένο σπείρωμα ("πάσσα") τύπου 1/2" UNF που είναι το πιό συνηθισμένο/δημοφιλές ειδικά στην Αγγλία και μπορεί να δεχθεί εύκολα βιδωτά "ησυχαστήρια" διαφόρων τύπων, μεγεθών και τιμών που έχουν το αντίστοιχο "θηλυκό" σπείρωμα - υπάρχει και βιδωτό πώμα/κάλυμμα που προστατεύει το σπείρωμα. Η επίδραση που έχει στην ελάττωση του ήχου της βολής η προσθήκη ενός τέτοιου εξαρτήματος είναι σαφώς μικρότερη σε όπλα ελατηρίου απ' ότι σε προσυμπιεσμένα αεροβόλα (PCP), λεπτομέρειες θα διαβάσεις ανατρέχοντας σε σχετικά θέματα του forum. Οι λύσεις που σκέφτηκες επίσης για το θέμα του κούφιου κοντακιού και της διόρθωσης/ρύθμισης του ζυγίσματος είναι γνωστές από παλιά και δοκιμασμένες με σχετικά καλά αποτελέσματα και σε άλλα αεροβόλα με κούφια πλαστικά κοντάκια - μπορείς να προσθέσεις βάρη μέσα στο κοίλωμα του κοντακιού (κομμάτια μολύβδου από βαρίδια ψαρέματος, κομμάτια άλλων μετάλλων κλπ) ώστε να φέρεις το ζύγισμα εκεί που το θέλεις και να τα στερεώσεις μόνιμα με αφρό που περιγράφεις ή σιλικόνη ή ότι άλλο υλικό κάνει γι' αυτή τη δουλειά, οι αυτοσχεδιασμοί είναι χωρίς όριο.  

        Στο 99 τώρα και στο μοντέλλο 88TH (που δεν ξέρω άν το φέρνει ο Έλλην αντιπρόσωπος/εισαγωγέας) το άκρο της κάννης έχει αυτό το συνθετικό τελείωμα μεγαλύτερης διαμέτρου που χρησιμεύει σαν βάση για την ακίδα του εμπρός σκοπευτικού και σαν χειρολαβή για καλύτερο κράτημα της κάννης στην διάρκεια της όπλισης - για τίποτε άλλο όμως. Δεν υπάρχει κανένα σπείρωμα κρυφό ή φανερό και κανένα "καπάκι" - αυτό το πλαστικό που βλέπεις είναι σφηνωμένο μόνιμα στην άκρη της κάννης και βγαίνει μόνο με θέρμανση και πολύ ζόρι που στο τέλος το καταστρέφει και δεν μπορεί να ξανατοποθετηθεί. Δεν παρέχει καμία επίδραση στη μείωση του ήχου, μοιάζει μόνο στην όψη με "ησυχαστήρι" χωρίς να είναι τίποτε απ' όλα αυτά.

        Εκεί που διαφέρουν επίσης τα δύο μοντέλλα είναι στις ράγες στήριξης της διόπτρας, το 88 έχει τις κλασσικές εγκοπές των 11 περίπου mm ενώ το 99 έχει και αυτές και επιπλέον εγκοπές των 22 mm.




Αποσυνδεδεμένος Supernova

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 84
Απ: Ερωτήσεις για μοντέλα της Hatsan.
« Απάντηση #193 στις: 27 Ιανουαρίου, 2016, 23:44:50 μμ »
Φίλε accuracy lover με καλυψες πλήρως .
Και για μια ακόμα φορά θα σε ευχαριστήσω για την άμεση και λεπτομερή απάντηση σου, πραγματικά φιλε μου έμαθα πολλές λεπτομέρειες απο εσένα για αυτά τα δυο όπλα που με ενδιαφερουν που οσα νήματα κι αν διάβασα δεν θα μπορούσα να τις βάλω σε σειρά τόσο αναλυτικά και ταξινομημένα .
Αν ποτε χρειαστείς οποιαδήποτε πληροφορία για μεταλλικές κατασκευές θα χαρω να ανταποδώσω την βοήθεια. 8)

Στάλθηκε μέσω Tapatalk

Αποσυνδεδεμένος accuracy lover

  • Moderator
  • *****
  • Μηνύματα: 3021
Απ: Ερωτήσεις για μοντέλα της Hatsan.
« Απάντηση #194 στις: 28 Ιανουαρίου, 2016, 00:52:41 πμ »

           Να 'σαι καλά φίλε Supernova, ελπίζω να τύχει να βρεθούμε κάποτε ειδικά σε κανένα σκοπευτήριο ή αγώνα!

           Κάτι τελευταίο που αφορά το "σύστημα SAS" για την απορρόφηση των κραδασμών και που το διαθέτουν και τα δύο όπλα που συζητάμε:  δεν πραγματοποιεί αυτά που υπόσχεται και μάλιστα μπορεί να αποτελεί και αδύναμο σημείο του όπλου ειδικά όταν προκαλεί την χαλάρωση (το ξέσφιγμα) της εγκάρσιας βίδας που βρίσκεται στο εμπρός μέρος του κοντακιού και το διατρέχει απ' το ένα πλάγιο στο άλλο με άμεση επίδραση στην ακρίβεια των βολών. Δεν έχει σχεδιαστεί σωστά και ειδικά σε δυνατά όπλα όπως τα μοντέλλα 88 - 95 - 99 κλπ όπου οι κραδασμοί δίνουν και παίρνουν δεν προσφέρει κάτι ουσιαστικό (μιλάμε βέβαια για τα εργοστασιακών προδιαγραφών όπλα, όχι τα βελτιωμένα όπου η δύναμη έχει ελαττωθεί για να υπάρχει ισορροπημένη λειτουργία).

            Τέλος πάντων ο κατάλογος με τα μικροπροβληματάκια υφίσταται για όλα τα όπλα με τη διαφορά ότι τα ποιοτικότερα έχουν λιγότερα ενώ τα φθηνά/οικονομικά περισσότερα.