Παράθεση από: pri3st στις 20 Οκτωβρίου, 2013, 19:43:17 μμΤο οικιακό είναι όντως ένα θέμα αλλά ισχύει και άλλη νομοθεσία παράλληλα. Η οικία καθενός είναι μέρος που δεν ασκεί έλεγχο κάποιος τυχαία, παρά μόνο με Εισαγγελική παραγγελία... άρα υπάρχει μόνο για να υπάρχει.Εγώ όμως που σκοπεύω τενεκεδάκια μέσα στο χώρο μου (και σε απόσταση τουλάχιστον 500m από γειτονικά σπίτια), αισθάνομαι παράνομος...
Το οικιακό είναι όντως ένα θέμα αλλά ισχύει και άλλη νομοθεσία παράλληλα. Η οικία καθενός είναι μέρος που δεν ασκεί έλεγχο κάποιος τυχαία, παρά μόνο με Εισαγγελική παραγγελία... άρα υπάρχει μόνο για να υπάρχει.
Παράθεση από: sixoremenos στις 20 Οκτωβρίου, 2013, 19:47:20 μμΠαράθεση από: pri3st στις 20 Οκτωβρίου, 2013, 19:43:17 μμΤο οικιακό είναι όντως ένα θέμα αλλά ισχύει και άλλη νομοθεσία παράλληλα. Η οικία καθενός είναι μέρος που δεν ασκεί έλεγχο κάποιος τυχαία, παρά μόνο με Εισαγγελική παραγγελία... άρα υπάρχει μόνο για να υπάρχει.Εγώ όμως που σκοπεύω τενεκεδάκια μέσα στο χώρο μου (και σε απόσταση τουλάχιστον 500m από γειτονικά σπίτια), αισθάνομαι παράνομος...Μην αισθάνεσαι μόνο....είσαι παράνομος !! η χρήση προβλεπεται μόνο σε σκοπευτήρια. Όλη αυτή την κουβέντα δεν την κάνουμε για την χρήση (είναι ξεκάθαρη)...την κάνουμε για να μην φοβάσαι να κυκλοφορήσεις από και πρός στο σπίτι σου από το σκοπευτήριο.
Παράθεση από: luger42 στις 20 Οκτωβρίου, 2013, 19:29:27 μμΠαράθεση από: Χρήστος στις 20 Οκτωβρίου, 2013, 18:18:18 μμΝα με συγχωρέσετε για την παρέμβαση μα στον νόμο περί όπλων αρθρο7 Κατοχή στη παράγραφο ε αφήνει να εννοηθεί πως κατόπιν άδειας της αρμόδιας αστυνομικής αρχής του τόπου κατοικίας του ενδιαφερόμενου, επιτρέπεται η κατοχή όπλων σκοποβολής καθώς και διοπτρών κτλπ Τώρα σε κάποια άλλη παράγραφο που δεν είδα αν αναιρεί ή δυσκολεύει την διαδικασία συγγνώμη μα δεν την είδα ! http://www.peveke.gr/el/laws-order-pd/law216893.html Υ.Γ altsam κατέβα από το άλογο και εξήγησε στους ανθρώπους όπως πολύ ευγενικά στο ζήτησαν. τα οποια ξεκαθαριζει εδω : Υ.Α. 4325 /1999 της 30.3/19.4.1999 ΦΕΚ Β΄ 400 Χαρακτηρισμός όπλων ως σκοπευτικώνΒρε luger να σε ρωτήσω κάτι?Εσύ έχεις προσπαθήσει να κάνεις κάτι με σκοπό να λύσεις το πρόβλημα που σε απασχολεί? θα ήθελες να μοιραστείς μαζί μας ποιες είναι οι ενεργειες που έχεις κάνει και τι αποτελέσματα είχες?Από το 1987 μέχρι σήμερα που είσαι μέλος της ΣΚΟΕ τι έχεις κάνει με σκοπό να λύσεις το μεγαλύτερο πρόβλημα του αεροβολισμού στην Ελλάδα...όπως είπε κάποιο άλλο μέλος?Θα ήταν πολύ σημαντικό να μας πεις κάτι χειροπιαστό....μια προσωπική εμπειρία....μια ενέργεια... εκτός από το να παραθέτεις νομολογίες τις οποίες πιθανά δεν γνωρίζεις πως να διαχειριστείς
Παράθεση από: Χρήστος στις 20 Οκτωβρίου, 2013, 18:18:18 μμΝα με συγχωρέσετε για την παρέμβαση μα στον νόμο περί όπλων αρθρο7 Κατοχή στη παράγραφο ε αφήνει να εννοηθεί πως κατόπιν άδειας της αρμόδιας αστυνομικής αρχής του τόπου κατοικίας του ενδιαφερόμενου, επιτρέπεται η κατοχή όπλων σκοποβολής καθώς και διοπτρών κτλπ Τώρα σε κάποια άλλη παράγραφο που δεν είδα αν αναιρεί ή δυσκολεύει την διαδικασία συγγνώμη μα δεν την είδα ! http://www.peveke.gr/el/laws-order-pd/law216893.html Υ.Γ altsam κατέβα από το άλογο και εξήγησε στους ανθρώπους όπως πολύ ευγενικά στο ζήτησαν. τα οποια ξεκαθαριζει εδω : Υ.Α. 4325 /1999 της 30.3/19.4.1999 ΦΕΚ Β΄ 400 Χαρακτηρισμός όπλων ως σκοπευτικών
Να με συγχωρέσετε για την παρέμβαση μα στον νόμο περί όπλων αρθρο7 Κατοχή στη παράγραφο ε αφήνει να εννοηθεί πως κατόπιν άδειας της αρμόδιας αστυνομικής αρχής του τόπου κατοικίας του ενδιαφερόμενου, επιτρέπεται η κατοχή όπλων σκοποβολής καθώς και διοπτρών κτλπ Τώρα σε κάποια άλλη παράγραφο που δεν είδα αν αναιρεί ή δυσκολεύει την διαδικασία συγγνώμη μα δεν την είδα ! http://www.peveke.gr/el/laws-order-pd/law216893.html Υ.Γ altsam κατέβα από το άλογο και εξήγησε στους ανθρώπους όπως πολύ ευγενικά στο ζήτησαν.
Στην ίδια ΥΑ:Αρθρο 2 Αγορά και κατοχή αεροβόλων όπλων σκοποβολής Για την αγορά και κατοχή αεροβόλων όπλων δεν απαιτείται άδεια. Ωςπρος την διάθεση όμως, κατοχή και χρήση των εν λόγω όπλων ισχύουν οιαναφερόμενοι στις διατάξεις των άρθρων 6 και 7 του Ν.2168/1993περιορισμοί.Αρθρο 7 Αγορά-κατοχή εξαρτημάτων όπλων σκοποβολής Επιτρέπεται η κατοχή των προβλεπόμενων από τους Διεθνείς κανονισμούςτων αγωνισμάτων εξαρτημάτων των όπλων σκοποβολής. Για αγορά και κατοχή σκοπευτικών διόπτρων, μηχανισμών κλείστρου,θαλάμης και κάνης όπλων σκοποβολής, απαιτείται άδεια της αρμόδιαςΑστυνομικής Αρχής σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 6 και 7 τουΝ.2168/1993.Εγώ καταλαβαίνω ότι το αεροβόλο μας για να φέρει διόπτρα, πρέπει να είναι "αεροβόλο όπλο σκοποβολής" σύμφωνα με το άρ.1 της ΥΑ και τους ορισμούς που δίνει. Εάν δεν εμπίπτει σε αυτή την κατηγορία, δεν μπορεί να φέρει διόπτρα. ’ρα, όλοι όσοι έχουν αεροβόλο που δεν εμπίπτει στις κατηγορίες του άρ.1 και έχουν αγοράσει διόπτρα χωρίς άδεια (άσχετα αν την έχουν τοποθετημένη στο αεροβόλο) ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ. Και στο σπίτι τους να την έχουν, ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ.Κατά την ταπεινή και πάλι άποψή μου, μόνη λύση είναι η άρση της απαγόρευσης χρήσης διόπτρας για κυνήγι, με ταυτόχρονη άρση της απαγόρευσης χρήσης αεροβόλων για κυνήγι. Εδώ γελάνε...
altsam 1.τα προβληματα που εχω η με απασχολουν δεν εισαι σε θεση να τα γνωριζεις ουτε τι εκανα-κανω για να τα λυσω2.σε καμια περιπτωση ομως δεν θα συμβουλεψω καποιον να προβει σε ενεργειες που πιθανον θα του δημιουργησουν προβληματα πχ αδεια κατοχης που εκδοθηκε απο καταστημα ...... κλπ3.οι προσωπικες εμπειριες και ενεργειες εφοσον δεν μπορουν να τυχουν εφαρμογης - απουσια σχετικου νομοθετηματος δεν υπαρχει λογος να μνημονευονται το αποτελεσμα μετραει.4.η λυση ειναι μια: συλλογος FTT - ΣΚΟΕ - φιλαθλη ιδιοτητα - τροποποιηση νομου αυτα ..... αντιπαρερχομαι των αμιβαδων - αμοιβαδων και του τι μπορω να διαχειριστω η οχι
...με τις τελευταίες απαντήσεις ξεκαθαρίζει το τοπίο και μάλλον μπαίνει το νερό στ' αυλάκι
Παράθεση από: luger42 στις 20 Οκτωβρίου, 2013, 20:35:15 μμaltsam 1.τα προβληματα που εχω η με απασχολουν δεν εισαι σε θεση να τα γνωριζεις ουτε τι εκανα-κανω για να τα λυσω2.σε καμια περιπτωση ομως δεν θα συμβουλεψω καποιον να προβει σε ενεργειες που πιθανον θα του δημιουργησουν προβληματα πχ αδεια κατοχης που εκδοθηκε απο καταστημα ...... κλπ3.οι προσωπικες εμπειριες και ενεργειες εφοσον δεν μπορουν να τυχουν εφαρμογης - απουσια σχετικου νομοθετηματος δεν υπαρχει λογος να μνημονευονται το αποτελεσμα μετραει.4.η λυση ειναι μια: συλλογος FTT - ΣΚΟΕ - φιλαθλη ιδιοτητα - τροποποιηση νομου αυτα ..... αντιπαρερχομαι των αμιβαδων - αμοιβαδων και του τι μπορω να διαχειριστω η οχι Κακώς γιατί προφανώς δεν κατάλαβες τίποτα !! Δεν είπα σε κανένα να βγάλει άδεια κατοχής σε κατάστημα !! Είπα ότι σε γραπτή επικοινωνία που είχα με την ΓΑΔΑ και την ΔΟ μου έγραψαν (όχι μου είπαν) μου έγραψαν λοιπόν...να έχω σε κάθε έλενχο από τις αρχές...ΠΑΝΤΑ μαζί μου ένα έγκυρο παραστατικό αγοράς που να ταυτοποιεί το αεροβόλο με εμένα !!!Το κατάλαβες τώρα? ή να το ξαναγράψω? είναι σαφές???Αντιλαμβάνομαι λοιπόν από την απάντηση σου ότι ουδέποτε έκανες τίποτα...ουδέποτε προσπάθησες....ουδέποτε ασχολήθικες !! ή σε περίπτωση που κάνω λάθος εκτίμηση...δεν θες να τα μοιραστείς με κανένα. ’ρα λοιπόν δεν μπορείς να ζητάς από κάποιον άλλο να ανεβάσει χαρτιά και αποδείξεις του τι έκανε όταν εσύ ο ίδιος δεν θες να μοιραστείς τίποτα.Φιλικά...
το δελτίο κατοχής του αεροβόλου (μου το έφτιαξε το μαγαζί που το πήρα)μαζί με την απόδειξη αγοράς καθώς και την σκοπευτική μου ταυτότητα."
Παράθεση από: luger42 στις 20 Οκτωβρίου, 2013, 21:53:33 μμτο δελτίο κατοχής του αεροβόλου (μου το έφτιαξε το μαγαζί που το πήρα)μαζί με την απόδειξη αγοράς καθώς και την σκοπευτική μου ταυτότητα."Μην παίζουμε με τις λέξεις...αλλά δεν είπα ούτε έγραψα ποτέ την λέξη άδεια !! Ναι δελτίο κατοχής γράφει...το έφτιαξε το κατάστημα...και το έκανε με υπόδειξη δική μου αφού πρώτα είχα πάρει την απάντηση από την ΓΑΔΑ.Δεν είναι κρατικό χαρτί...απλά είναι ένα χαρτί που έχει την υπογραφή του καταστηματάρχη...ότι μου πούλησε το συγκεριμένο αεροβόλο μαζί με την απόδειξη αγοράς...τόσο απλό !!Είναι σίγουρα καλύτερο να έχεις αυτό το κωλόχαρτο από το να έχεις μια απλή απόδειξη που αναγράφει "οπλα" και την τιμή ή να μην έχεις τίποτα. Πόσο μάλλον όταν έχεις μαζί σου γραπτά και το ερώτημα που έκανες και την απάντηση που πήρες από την αρμόδια αρχή.Λοιπόν...το λήγουμε εδώ...γιατί δεν προσφέρει τίποτα η προσωπική μας αντιπαράθεση.