Γενικά > Νομικά Θέματα

Διαδικασία απόκτησης σκοπευτικής διόπτρας

(1/20) > >>

KONI:
Ευχάριστα τα νέα για τον χώρο μας.Πριν λίγες μέρες μου ήρθε η έγκριση για αγορά και κατοχή σκοπευτικής διόπτρας.
Πριν αναλύσω την διαδικασία πρέπει να αναφέρω και να ευχαριστήσω τα άτομα που έτρεξαν για να μπορούμε να έχουμε νόμιμα πια στην κατοχή μας σκοπευτικές διόπτρες.
Τα άτομα αυτά είναι ο Μανώλης Κουριδάκης πρόεδρος του συλλόγου ΣΚΟΛΕΚ στον οποίο ανήκω και ο Γιώργος Γκουτής.Έτρεξαν και άλλα άτομα ειδικά από τον ΑΟΦΑ τα οποία δυστυχώς δεν ξέρω τα ονόματα τους για να τα αναφέρω,αν τα γνωρίζει κάποιος θα παρακαλούσα να τα αναφέρει.Ο Μανώλης Κουριδάκης είναι ένας άνθρωπος που λατρεύει την σκοποβολή και έχει αφιερώσει πολλά χρόνια στα σκοπευτήρια και σαν πρόεδρος του συλλόγου και σαν μέλος της ΣΚΟΕ και ειδικά το σκοπευτήριο των Χανίων του χρωστάει πολλά.Χρειάστηκαν πολλά τηλέφωνα και ταξίδια στην Αθήνα στις συνελεύσεις της ΣΚΟΕ από τον Μανώλη Κουριδάκη για να έχουμε αποτέλεσμα.Η βοήθεια του Γιώργο Γκουτή ανεκτίμητη και αυτή μια και έκανε όλη την δουλειά με την χαρτούρα που απαιτήθηκε για την ενημέρωση στις συνελεύσεις της ΣΚΟΕ σχετικά με το FIELD TARGET.
 
Η διαδικασία τώρα ξεκινάει με την εγγραφή μας σε ένα σκοπευτικό σύλλογο που ανήκει στην ΣΚΟΕ.Μέσω του συλλόγου κάνουμε μία απλή αίτηση στην ΣΚΟΕ σαν το υπόδειγμα:

      Χανιά ../../2015                                                                           Αρ.Πρωτ:                         
                                                            Προς
                                        Σκοπευτική Ομοσπονδία Ελλάδος
     ΘΕΜΑ:<<Χορήγηση Βεβαίωσης Αγοράς Σκοπευτικής Διόπτρας.>>
              Παρακαλούμε όπως χορηγήσετε βεβαίωση αγοράς στον αθλητή
του συλλόγου μας ......................  ..........του ........ με αρ. ΔΕ.ΣΚ. ................
σκοπευτικής διόπτρας .......................... προκειμένου να την προσαρμόσει σε
αεροβόλο τουφέκι που κατέχει νόμιμα ώστε να συμμετέχει στα αγωνίσματα
FIELD TARGET και BENCH REST που από τους κανονισμούς επιτρέπεται η χρήση της.

                Ο                                            Ο                                             
         ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                 


Όταν έρθει η βεβαίωση από την ΣΚΟΕ πηγαίνουμε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχή μας και την καταθέτουμε αναφέροντας το κατάστημα που θα κάνουμε την αγορά (το οποίο πρέπει να έχει άδεια πώλησης για διόπτρες).
Από το τμήμα εκδίδεται η άδεια αγοράς σκοπευτικού βοηθήματος και με αυτή πηγαίνουμε στο κατάστημα που θα κάνουμε την αγορά όπου θα μας δώσει ένα έντυπο ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΓΟΡΑΣ - ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ μαζί με το τιμολόγιο τα οποία θα τα καταθέσουμε στο τμήμα για να μας εκδόση το δελτίο που πρέπει να έχουμε πάντα μαζί μας όταν πάμε για σκοποβολή.Η διαδικασία είναι η ίδια ακριβώς που ακολουθείται για την απόκτηση σκοπευτικού όπλου.Αν κάποιος τώρα έχει στην κατοχή του σκοπευτικό όπλο οπότε και δελτίο απλώς το πηγαίνει στο τμήμα και του συμπληρώνουν και την σκοπευτική διόπτρα. 
Για τις διόπτρες που έχουμε ήδη στην κατοχή μας η μόνη λύση για την ώρα είναι να βρούμε ένα κατάστημα που να μπορεί να μας κόψει τιμολόγιο με ένα μικρό ποσό και να μας φτιάξει το χαρτί που απαιτείτε για να το καταθέσουμε στο τμήμα.
Αυτή είναι η διαδικασία για την απόκτηση σκοπευτικής διόπτρας και είναι λίγο χρονοβόρα αλλά είναι η μόνη λύση για να είμαστε νόμιμοι για την ώρα.
   

mikesf:
Όχι μόνο ευχάριστα τα νέα, καταπληκτικά!

Επιτέλους θα πάψουμε να κυκλοφορούμε με την ψυχή στο στόμα για να εξασκήσουμε το άθλημα μας. Σχετικά με τα οπτικά που ήδη έχουμε ίσως μια προσκόμιση τους στο τοπικό αστυνομικό τμήμα για καταγραφή μιας και αποδείξεις έχουν χαθεί μετά απο τόσα χρόνια, δεν είναι στα πλαίσια της ρύθμισης;

Καλησπέρα!

MASTORAS:

--- Παράθεση από: mikesf στις 30 Ιουλίου, 2015, 19:07:09 μμ ---Όχι μόνο ευχάριστα τα νέα, καταπληκτικά!

Επιτέλους θα πάψουμε να κυκλοφορούμε με την ψυχή στο στόμα για να εξασκήσουμε το άθλημα μας. Σχετικά με τα οπτικά που ήδη έχουμε ίσως μια προσκόμιση τους στο τοπικό αστυνομικό τμήμα για καταγραφή μιας και αποδείξεις έχουν χαθεί μετά απο τόσα χρόνια, δεν είναι στα πλαίσια της ρύθμισης;

Καλησπέρα!

--- Τέλος παράθεσης ---

Τα βηματα που εγιναν και γινονται ειναι αργα και σταθερα αλλα πλαισιωμενα με οσο το δυνατον περισσοτερη λογικη ωστε επιτελους να λυθει με τον καλυτερο τροπο καθε θεμα που απασχολει εναν αεροβολιστη. Το ΔΣ του ΑΟΦΑ εχει εργαστει παρα πολυ επανω στο θεμα και σε συνεργασια με την οικεια Ομοσπονδια προσπαθει να πραξει τα μεγιστα προς αυτη την κατευθυνση και να αντιμετωπισει τις οποιες αντιξοοτητες Νομικες ή υποκειμενικες βρισκονται εμποδιο.
Θα λυθει και το θεμα των προυπαρχοντων σκοπευτικων με καποιο τροπο αλλα το σημαντικο ειναι οτι ανοιξε ο δρομος της διαδικασιας για την αποκτηση νομιμου σκοπευτικου.

johnsin:
Αυτό μπορεί να γίνει σε μια νέα διόπτρα αφού είσαι γραμμένος σε σύλλογο......Τι γίνεται αν ήδη σου βρίσκονται 3-4 κομμάτια στα όπλα σου.Τι λέει η νομοθεσία γιαυτό????? Το 80% των χρηστών στο φόρουμ και όχι μόνο, έχουν αυτό το πρόβλημα.

EXADAS:
Μην μπερδεύεσε johnsin.
Το όλο θέμα έχει να κάνει με την αγωνιστική  σκοποβολή για τα αθλήματα του  FT&BR.
Και επειδή  είναι ακόμα το θέμα σε εξέλιξη καλύτερα να δούμε την συνέχεια από τον φίλο koni και να του ευχηθούμε τα καλύτερα.

 

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση