Αποστολέας Θέμα: Νέοπας (noob) με Norica Dragon  (Αναγνώστηκε 9927 φορές)

Αποσυνδεδεμένος OldEagle

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 9
Νέοπας (noob) με Norica Dragon
« στις: 25 Σεπτεμβρίου, 2015, 17:59:54 μμ »
Καλησπέρα σε όλους.
Ονομάζομαι Γιάννης και διαβάζω αυτό το forum εδώ και λίγες βδομάδες. Παρόλα τα αποθαρρυντικά μηνύματα περί νομοθεσίας και έλλειψης χώρου νόμιμης χρήσης αεροβόλων στην Αττική, προχώρησα στην αγορά ενός Norica Dragon 0,55! Ναι φυσικά και έχω διαβάσει ότι δεν προτείνεται για αρχάριους, ότι έχει χαμηλή ποιότητα κατασκευής, ότι το διαμέτρημα 0,55 δεν είναι κι ότι καλύτερο, όμως είχε δύο σημαντικά χαρακτηριστικά: Μου άρεσε και ήταν ετοιμοπαράδοτο :D

Το νεοαποκτηθέν δρακάκι:







Φυσικά δεν έχω μέτρο σύγκρισης για να πω αν "ρίχνει καλά" ή αν είναι ποιοτικό, απλώς μου αρέσει. Περί ποιότητας κατασκευής θα πω μόνο ότι μια ανά 100 βολές περίπου φεύγει μια πλαστική τάπα λόγω κραδασμών.

Το forum αυτό βοήθησε πάρα πολύ στο να βγάλω άκρη με όλη την σύγχυση που υπάρχει γύρω από τον αεροβολισμό και πραγματικά η κατάσταση είναι άκρως αποτρεπτική! Δεν έχω ιδέα που να πάω να ρίξω, ή έστω νόμιμα. Έχω βρει μέρος που ο,τι και να κάνω είναι αδύνατον να γίνει ζημιά, πόσο μάλλον να τραυματιστεί κάποιος (πέρα από εμένα), ότι μαλακία κι αν κάνω. Παρόλα αυτά, πρόσφατα, κάποιος μακρυά εθεάθει να χαζεύει την σκοποβολή μου μιλώντας στο κινητό κι εγώ θεωρώντας ότι καλούσε την αστυνομία έφυγα. Δεχόμενος ότι κάποια στιγμή θα πάω αυτόφορο για οπλοχρησία αν συνεχίσω, δεν πηγαίνω Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή (να μείνω και τριημεράκι μέσα δεν λέει).

Τέλος περί καταστημάτων. Έχω επισκεφτεί 2 μέχρι στιγμής και στα δύο ένιωσα ότι οι καταστηματάρχες περίμεναν να κάνω τον ευχαριστήριο χορό του αεροβόλου και να καταλήξω γονυπετής φιλώντας τους το χέρι για το μοναδικό προνόμιο που μου παρείχαν! Δεν λέω να μου κάνουν τεμενάδες αλλά οκ, της "ξεπέτας" πελάτης... ?

Αποσυνδεδεμένος old rookie

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 222
  • τελικα δεν ειναι κι ασχημα να μην τα ξερεις ολα...
Απ: Νέοπας (noob) με Norica Dragon
« Απάντηση #1 στις: 25 Σεπτεμβρίου, 2015, 20:23:41 μμ »
καλησπερα Γιαννη και καλοριζικο και καλοριχτο το οπλο σου.!!
το οτι ηταν ετοιμοπαραδοτο δεν ειναι και πολυ τρανταχτο επιχειρημα,το οτι σου αρεσε ομως δεν σηκωνει σχολια και αμφισβητησεις και ειναι και πολυ σημαντικο  :) .
το διαμετρημα ειναι μια χαρα-μαζι με το .177 απο τα πιο δημοφιλη- και για δυνατα ελατηριου θα λεγαμε οτι ενδεικνυται κιολας...
ευχομαστε να το χαρεις οσο δεν παιρνει,οπου και οπως μπορεις.
για τις ταπες δεν ειναι σημαντικο,το θεμα ειναι τι γινεται με τις βιδες απο κατω...  οταν με το καλο αποφασισεις να το λυσεις για ενα καλο καθαρισμο εξωτερικα και εσωτερικα (απολιπανση-επαναλιπανση),φροντισε να καθαρισεις πολυ καλα και τις βιδες με καθαρη βενζινη και μετα βαλε λιγη κολλα σπειρωματων (μεσαιας ισχυος) για να μην σου χαλαρωνουν οι βιδες. εναλλακτικα μπορεις να βαλεις και μανο για τα νυχια ως προχειροτερη και οικονομικοτερη λυση (προυποθεση να εχει καποιο θηλυκο στην οικογενεια. να εχεις εσυ...δεν θελουμε ουτε να το σκεφτομαστε.. ::) :D :P ).
ευχαριστουμε για τις φωτο και τον χρονο σου να μας παρουσιασεις το νεο σου αποκτημα. συντομα αναμενουμε περισσοτερες εντυπωσεις σου αναφορικα με την λειτουργια του και την βλητικη του συμπεριφορα.
''Φρυνη''      - ΗW-97Kt  .22 
''Λαις''         - QB-78dl    .22
''Mεσσαλινα'' - ΒΑΜ 19    .22

Αποσυνδεδεμένος OldEagle

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 9
Απ: Νέοπας (noob) με Norica Dragon
« Απάντηση #2 στις: 26 Σεπτεμβρίου, 2015, 11:29:37 πμ »
Καλως σας βρηκα!
Ευχαριστώ για τις συμβουλές συντηρησης, όσο και να εψαξα YouTube δεν είχα βρει τα περί λυσιματος/καθαρισμού κτλ! Όχι τόσο λεπτομερώς έστω. Για την επαναλιπανση λαδακι (σπρευ σιλικόνης?) στα μεταλλικά και πλαστικά μέρη και γρασακι (βαζελινη κανει?) στα μηχανικά? Wd 40 για τον καθαρισμό?

Για τις βιδες θα χρησιμοποίησω το μανω μου ( :P )... Την κόλλα σπειρωμάτων εννοώ!

Αποσυνδεδεμένος old rookie

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 222
  • τελικα δεν ειναι κι ασχημα να μην τα ξερεις ολα...
Απ: Νέοπας (noob) με Norica Dragon
« Απάντηση #3 στις: 26 Σεπτεμβρίου, 2015, 13:06:56 μμ »
για τα πλαστικα μερη δεν χρειαζεται τιποτα (ακομα τουλαχιστον που ειναι καινουριο το οπλο). ειναι ενα απο τα καλα τους. αν σου λερωθει,ενα περασμα με υγρο πανακι και καθαρισες εξωτερικα. εσωτερικα αν το βρεξεις φροντισε να εχει στεγνωσει σιγουρα πριν βαλεις το οπλο μεσα. το wd40 ελλειψη καποιου αλλου ειναι μια χαρα για τα μεταλλα εξωτερικα. εσωτερικα στον μηχανισμο ΟΧΙ.
στον μηχανισμο χρησιμοποιουνται με μετρο ειδικα γραφιτουχα γρασσα,που αναφερονται πολλακις εδω μεσα για συντηρησεις και βελτειωσεις οπλων ελατηριου. οχι wd40 ομως διοτι καταστρεφει o-ring και τσιμουχες,συν οτι αν περασει στον θαλαμο (που θα περασει οτι κι αν κανεις,ως εξαιρετικα λεπτορευστο..) θα σου ντιζελαρει το οπλο με τις αναλογες αρνητικες συνεπειες.
σιλικονουχα γρασσα και λαδακια στους συνδεσμους του μοχλου οπλισης ειναι οκ. για την καννη,εαν χρειαζεται καθαρισμα, ενα-δυο περασματα με πανακι εμποτισμενο με καθαρη βενζινη και μετα καμποσα πανακια στεγνα,εως οτου βγουν εντελως καθαρα και εισαι ετοιμος.
βασικα ριχτο προς το παρον να το χαρεις,να μαθεις τα χουγια του,τις βολιδες που του ταιριαζουν,τον τροπο επωμισης και κρατηματος που σου δινει τα καλυτερα αποτελεσματα στον στοχο χωρις να σε κουραζει και τα υπολοιπα θα ερθουν εν καιρο..
εξαλλου οπως ειπες και εσυ,ο τοπος και χρονος να το ριξεις εινα τα πιο σημαντικα. και το ακριβοτερο,τελειοτερο οπλο που κυκλοφορει να ειχες,αν μενει αριχτο..... βρασε ρυζι !! και το πιο φτηνο,ελλεινο,πενταβρωμικο και αστοχο,αν ο κατοχος του το ριχνει και το ευχαριστιεται,καλυτερο απο το δικο σου θα ηταν....  ::) ::) ::) ;)   (προσωπικη μου γνωμη παντα...)
καλη συνεχεια!
''Φρυνη''      - ΗW-97Kt  .22 
''Λαις''         - QB-78dl    .22
''Mεσσαλινα'' - ΒΑΜ 19    .22

Αποσυνδεδεμένος OldEagle

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 9
Απ: Νέοπας (noob) με Norica Dragon
« Απάντηση #4 στις: 26 Σεπτεμβρίου, 2015, 15:36:06 μμ »
Έτσι!
Καμιά 300 βολές να έχω ρίξει, από Δευτέρα έχει ψώνια και λύσιμο... φαίνεται ότι έχει ξεραθεί το γράσο σε κάποια σημεία.

Thnx για όλα, καλές βολές!

Αποσυνδεδεμένος old rookie

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 222
  • τελικα δεν ειναι κι ασχημα να μην τα ξερεις ολα...
Απ: Νέοπας (noob) με Norica Dragon
« Απάντηση #5 στις: 26 Σεπτεμβρίου, 2015, 17:58:20 μμ »
μην το συζητας,αλιμονο. γι αυτο ειναι τα φορουμ για να μαθαινουμε ολοι ,παλαιοι,νεοι,γεροι και μικρα παιδια... :D
οτι απορια εχεις ,να την εκφρασεις ελευθερα. οι περισσοτεροι εδω μεσα  ειναι γνωστες(εγω δεν συγκαταλεγομαι απαραιτητα σε αυτους...) και με μερακι για το αεροβολο. νομιζω οτι θα σε καλυψουν και βοηθησουν σε οποιο προβλημα παρουσιαστει. απλα εγω εσπευσα να σου απαντησω πρωτος απο συναδελφικη αλληλεγγυη (old eagle εσυ, old rookie εγω.)...  ::) ::) ;D :D :D     τα γεροντια πρεπει να αλληλοβοηθιουντε ... ;) :P
καλα ψωνια !!
''Φρυνη''      - ΗW-97Kt  .22 
''Λαις''         - QB-78dl    .22
''Mεσσαλινα'' - ΒΑΜ 19    .22

Αποσυνδεδεμένος despot

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 634
  • You might be an Airgunner if ...
Απ: Νέοπας (noob) με Norica Dragon
« Απάντηση #6 στις: 26 Σεπτεμβρίου, 2015, 20:04:20 μμ »
Καλώς ηρθες Γιάννη στην διαδυκτιακή μας παρέα, καλή διαμονη και καλές βολές  ;)

Αποσυνδεδεμένος MASTORAS

  • Moderator
  • *****
  • Μηνύματα: 7115
  • Πας μη Ελλην βαρβαρος
Απ: Νέοπας (noob) με Norica Dragon
« Απάντηση #7 στις: 26 Σεπτεμβρίου, 2015, 21:55:50 μμ »
Γιαννη καλως ηρθες. Το πρωτο σου μυνημα περιεχει μια απογοητευση (δικαιωματικα) περι νομοθεσιας και ισως καποια φοβια. Μην απελπιζεσαι και χανεις την ομορφια της ενασχολησης επειδη ζουμε στην χωρα του παραλογου.
Πολλοιι εχουν περασει χρονια μεσα σε αυτο το παραλογο καθεστως ρισκαροντας για λιγη ικανοποιηση και χαρα, και αν θελεις την αποψη μου αξιζει τον κοπο.
Πιστευω ακραδαντα οτι συντομα θα δικαιωθει η αναμονη και θα ανοιξει καποια στιγμη αυτο το αδιεξοδο.
Επι του θεματος λοιπον.... προσυπογραφω οτι ειπωθηκε απο τα παιδια παραπανω, αλλα οπως λεει και ο σοφος Λαος μας <<μια εικονα αξιζει οσο χιλιες λεξεις>>, και δεδομενου οτι το αετισιο ματι σου( ακομη και αν ειναι μεσηλικο) θα αρπαξει την λεπτομερεια.......δες ενα βιντεακι που αφορα απολιπανση-λιπανση σε ενα gamo. Πανω κατω ειναι η ιδια διαδικασια και θα σου ειναι πολυ χρησιμο.
Υ.Γ. Οταν αποφασισα στα 44μου να ξαν'ασχοληθω με αεροβολα ειχα διαλεξει επισης ενα Norica. Ακομη και σαφως υποδιαιστερο ποιοτικα απο τα top της αγορας ειναι αξιοπρεπες και πολυ διδακτικο.
Καλη συνεχεια.

https://www.youtube.com/watch?v=QI8c8yzJ-J0

ΑΟΦΑ

AA S400 MPR FT <<Ενδοξη Ελληνική Σημαία>>
HAMMERLI AR20 FT
FWB 603 pcp
AA S400 5,5
Diana 60 <<by blackxx>>
HW 77 4.5
Umarex 850pcp 4.5

Αποσυνδεδεμένος OldEagle

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 9
Απ: Νέοπας (noob) με Norica Dragon
« Απάντηση #8 στις: 27 Σεπτεμβρίου, 2015, 11:58:59 πμ »
Ευχαριστώ πολύ παιδιά, καλώς σας βρήκα!

Μια διευκρίνηση μόνο, 32 είμαι! Το "old" στο nick προκύπτει από αλλού...

Αποσυνδεδεμένος panik

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 1119
  • Εμ' περήφανος που εγεννέθα Πόντιος!
Απ: Νέοπας (noob) με Norica Dragon
« Απάντηση #9 στις: 27 Σεπτεμβρίου, 2015, 21:28:20 μμ »
Γιαννη καλως ηρθες! Καλοριζικο το οπλο σου.
Νίκος Π.

DIANA 45 W.Germany 88
Gamo Cadet
Berreta 92FS Umarex
Crosman revolver .357 4"
P08 6" WE
M700 Takedown KJ
Tokarev TT33 Ltd SRC
MP5A3 ICS
Meu(soc) 1911 SG
AK74 APS
Glock17
Walther PKK/S Umarex