Αποστολέας Θέμα: Ερωτήσεις και απαντήσεις νέων μελών.  (Αναγνώστηκε 494514 φορές)

Αποσυνδεδεμένος destro

• Συντονιστής
Απ: Ερωτήσεις και απαντήσεις νέων μελών.
« Απάντηση #105 στις: 25 Δεκεμβρίου, 2008, 20:56:14 μμ »
Αν παραγγειλεις απο το εξωτερικο καλο θα ηταν να βγαλεις και την σχετικη αδεια, παρα το γεγονος οτι το θεμα ειναι καπως αμφιλεγομενο σχετικα με το αν χρειαζεται η οχι.
Κανε μια ερευνα αγορας σχετικα με τις τιμες σε Ελλαδα και εξωτερικο, συνυπολογισε τα μεταφορικα και αναλογα αποφασιζεις. Ηλεκτρονικες διευθυνσεις καταστηματων θα βρεις εδω http://aerovolo.gr/forum/index.php?topic=492.0
Ασφαλως και το forum χρειαζεται ολα τα μελη να εχουν ενεργο ρολο. :)

Αποσυνδεδεμένος Panagos

• Μέλος
  • *
« Απάντηση #106 στις: 25 Δεκεμβρίου, 2008, 23:05:35 μμ »
Λοιπόν αποφάσισα να πάω σε μαγαζί να το αγοράσω.Έχετε να μου προτείνετε κάποια?

Αποσυνδεδεμένος destro

• Συντονιστής
« Απάντηση #107 στις: 25 Δεκεμβρίου, 2008, 23:46:37 μμ »
Εδω http://aerovolo.gr/forum/index.php?topic=70.0 θα βρεις λεπτομερειες και σχολια για καταστηματα που θα σε βοηθησουν στην αγορα.
Φυσικα περιμενουμε και τα δικα σου σχολια απο την επιλογη που θα κανεις.

Αποσυνδεδεμένος hunterpap

• Μέλος
  • *
« Απάντηση #108 στις: 27 Δεκεμβρίου, 2008, 10:54:44 πμ »
Φίλε Panagos εχω το diana 52 σε 5,5.Ειναι πολύ καλό ποιοτικά οπλο και πολύ δυνατό.Το μόνο κακό είναι οτι μου εχει σπάσει τα νήματα σε δυο διόπτρες.Θέλει καλή μονοκόματη βάση και αντικραδασμική διόπτρα.

Αποσυνδεδεμένος Panagos

• Μέλος
  • *
« Απάντηση #109 στις: 27 Δεκεμβρίου, 2008, 11:14:51 πμ »
Ρε παιδιά παίρνω τηλέφωνο και δεν το σηκώνουν.Παίζει να είναι κλείστα?Απαντήστε άμεσα.

Αποσυνδεδεμένος giorgos80

• Μέλος
  • *
« Απάντηση #110 στις: 12 Μαΐου, 2009, 20:14:25 μμ »
εμπειρια εχω απο ενα diana 14 νομιζω...το εχει φερει ενας ξαδερφος απο αγγλια το 1984.το οπλακι ακομα ριχνει αλλα με χιλια ζορια ετσι αποφασισα να κανω μια αγορα αλλα οχι περισοτερα απο 200 ευρω.μπαινοντας στο σαιτ αυτο και διαβαζοντας για τα bam μου εκανε κλικ το b30.οποτε παμε στο θεμα μας

ερωτηση 1:αν δεν κανω tuning στο οπλο δεν θα αντεξει στο χρονο?
ερωτηση 2:το tuning γινεται απλα και μονο για βελτιωση της αποδοσης?
ερωτηση 3:ενδιαφερομαι κυριως για βολες οχι περισοτερο απο 50 μ. ποιο κατα τη γνωμη σας ειναι το καλυτερο zoom για τη διοπτρα που θα το παντρεψω?(εχω βαλει στο ματι μια leapers 6-24x50 απο ebay $90.πολυ φθηνη μου φανηκε παιζει να ειναι μουφα?)
« Τελευταία τροποποίηση: 12 Μαΐου, 2009, 22:00:26 μμ από Einhorn »

Αποσυνδεδεμένος MASTORAS

• Συντονιστής
  • Πας μη Ελλην βαρβαρος
« Απάντηση #111 στις: 12 Μαΐου, 2009, 21:18:37 μμ »
Καλως ηρθες στο φορουμ. Το BAM μια χαρα οπλο ειναι αλλα υπαρχουν φιλοι που το εχουν και θα σου πουν περισοτερα.
Το tuning κανει ενα οπλο γενικως καλυτερο σε βολες και δυναμη και καμμια φορα διορθωνει σφαλματα και απο κατασκευης αδυναμιες.
Οι leapers (εχω 3 και μια υπο παραγγελια) ειναι πολυ καλες και κανουν για ελατηριο, αλλα δεν ειναι και οτι το καλυτερο καθως υπαρχουν και παρα πολυ καλυτερες. Η γνωμη μου παντως ειναι οτι σου κανει αλλα το 6χ24 εχει μικροτερη παραλαξη απο τα 13 μετρα, ενω το 4χ16 στα 9 μετρα.
Νομιζω οτι θα σου προτεινω 4χ16.

ΑΟΦΑ

AA S400 MPR FT <<Ενδοξη Ελληνική Σημαία>>
HAMMERLI AR20 FT
FWB 603 pcp
AA S400 5,5
Diana 60 <<by blackxx>>
HW 77 4.5
Umarex 850pcp 4.5

Αποσυνδεδεμένος ozzy1948

• Μέλος
  • *
« Απάντηση #112 στις: 12 Μαΐου, 2009, 22:00:03 μμ »
Για δες αυτη εδω: http://www.opticswarehouse.co.uk/proddetail.asp?prod=Hawke_Endurance_3940 . Το tuning το κανεις οχι μονο για να αντεξει στο χρονο, αλλα για να εχεις πιο σταθερες και γλυκες βολες. Το Β30 ειναι πολυ δυνατο αεροβολο και εγω προσωπικα θα το επερνα σε 4,5 και θα του εριχνα λιγο την αποδοση. Γενικα τα "ακριβα" μοντελα της ΒΑΜ ειναι καλα.
Airgunning is NOT a crime.
Walther CP 88 .177 cal
Άγης

Αποσυνδεδεμένος Einhorn

• Συντονιστής
« Απάντηση #113 στις: 12 Μαΐου, 2009, 22:13:09 μμ »
ερωτηση 1:αν δεν κανω tuning στο οπλο δεν θα αντεξει στο χρονο?
ερωτηση 2:το tuning γινεται απλα και μονο για βελτιωση της αποδοσης?
ερωτηση 3:ενδιαφερομαι κυριως για βολες οχι περισοτερο απο 50 μ. ποιο κατα τη γνωμη σας ειναι το καλυτερο zoom για τη διοπτρα που θα το παντρεψω?(εχω βαλει στο ματι μια leapers 6-24x50 απο ebay $90.πολυ φθηνη μου φανηκε παιζει να ειναι μουφα?)

θα ξεκινήσω λέγοντας πως το tuning είναι μια διαδικασία που απαιτεί γνώσεις. Υπάρχουν μικρές παγίδες κατά τη διαδικασία λυσίματος δεσίματος ενός αεροβόλου που μπορούν να προξενήσουν ακόμη και τραυματισμούς. Ακόμη και αν πιάνουν τα χέρια σου απαιτούνται γνώσεις που έχουν να κάνουν κυρίως με τη σωστή λίπανση. Εδώ ο χώρος προσφέρεται για αυτές τις πληροφορίες, αλλά αυτή είναι μια στρογγυλοποιημένη άποψη, αφού κάθε αεροβόλο έχει τα μυστικά του ακόμη και στα θέματα της λίπανσης.
Το tuning συμμετέχει στη γενικότερα καλή και ομαλή λειτουργεία του αεροβόλου, κατά την όπλιση αλλά και κατά την εκτόνωση.
Ο περιορισμός σε βολές όχι περισσότερο των 50 μ. με χαροποιεί καθώς το τελευταίο διάστημα με έχει κουράσει η μαγκνουμίτιδα που έχει ακουμπήσει σαν ίωση πολλούς φίλους του αεροβόλου.
Αυτό σου δίνει το δικαίωμα να πας σε καλύτερης ποιότητας αεροβόλο από τα BAM αφου ειδικά η Weihrauch έχει μεγάλη γκάμα σε όλες τις κατηγορίες μεγεθών και δυνάμεων. Κλασικά σε αυτά τα χρήματα θα προτείνω το ΗW 50 ακόμη και αν δεν είναι το S. Έχει σαφώς καλύτερη σκανδάλη από το Κινέζικο, πράγμα που θα εκτιμήσεις ιδιαίτερα στη πορεία, και εκπληκτικά σκοπευτικά.
Το διαμέτρημα θα ήταν καλύτερα να είναι το πολύ φιλικό 4,5mm και η διόπτρα οπωσδήποτε κάτι καλύτερο.
Φιλικά!

STF

Αποσυνδεδεμένος Kyriakos87

• Moderator
« Απάντηση #114 στις: 12 Μαΐου, 2009, 22:17:29 μμ »
Το ΒΑΜ Β30 δεν ειναι και απο τα καλύτερα αυτης της εταιρίας.
Τα σωθικά του θέλουν παρα πολυ δουλειά για ερθουν σε καλό επίπεδο αλλα ακόμα και ετσι δεν εχουμε ακούσει καποιον να λεει καλά σχόλια γιαυτο το όπλο απο θέμα ευστοχίας. Το Β26 ειναι καλο όπλο και το Β40 το οποίο το σταμάτησαν μαλλον γιατι ήταν πολύ καλυτερο απο τα στανταρ που ειχαν θέσει σαν εταιρία. Ασε που στα λεφτά που εχει το Β30 μπορεις να παρεις κατι σαφώς καλυτερο. Σκέψου και το HW50 που λεει ο Einhorn και δεν θα χασεις.. ειναι όπλο με πολλες δυνατότητες που ποτε δεν θα το μετανοιώσεις.

Κυριάκος.

Pyrgetos Shooting Club

1. Οι ηλίθιοι είναι αήττητοι!!
2. Η συμμετοχή στο forum δεν είναι υποχρεωτική.!!!
3. το καλύτερο αεροβόλο ειναι αυτο που ευχαριστεί τον ιδιοκτήτη του.!!!!

Αποσυνδεδεμένος ozzy1948

• Μέλος
  • *
« Απάντηση #115 στις: 12 Μαΐου, 2009, 22:23:55 μμ »
Σωστο για το weihrauch. Κυριακο το Β40 το σταματησαν η απλα δεν εισαγεται πια?
Airgunning is NOT a crime.
Walther CP 88 .177 cal
Άγης

Αποσυνδεδεμένος accuracy lover

• Moderator
« Απάντηση #116 στις: 12 Μαΐου, 2009, 22:28:46 μμ »
               Φίλε giorgos80 μαζί με το σύντομο καλωσόρισμα μου  θα σου συνιστούσα να διαβάσεις λίγο παραπάνω θέματα του forum σχετικά με το συγκεκριμένο μοντέλλο της ΒΑΜ που λές ότι σου έκανε "κλίκ" - δες αυτό για παράδειγμα :
                        http://aerovolo.gr/forum/index.php?topic=44.0 
      που γράφτηκε πρίν καιρό και περιγράφει την όχι και τόσο ευχάριστη εμπειρία ενός άλλου κατόχου του συγκεκριμένου όπλου και τις προσπάθειές του να το βάλει σε τάξη. Άν δεν θέλεις να μετανιώνεις για την επιλογή σου  αφού την έχεις κάνει (και τα λεφτά σου έχουν εξανεμιστεί)  κάνε αυτή τη μικρή χάρη στον εαυτό σου  και βάλε το όνομα ΒΑΜ Β30 στην "Αναζήτηση" του forum - θα σου βγάλει  όλα σχεδόν τα σχετικά  μηνύματα και θα σε πληροφορήσει πληρέστατα. Προσωπικά δεν θα σε συμβούλευα να επενδύσεις σε αυτό το μοντέλλο της ΒΑΜ γιατί δεν πρόκειται για ποιοτικό αντίγραφο του Diana με άλλο όνομα και συμφέρουσα τιμή και τα κουσούρια που μπορεί να σου βγάλει  χρήζουν βοήθειας ειδικού ή γνώστη των αεροβόλων για να διορθωθούν και να ρίχνει κάπως αξιοπρεπώς το όπλο (με επιπλέον χρήματα βέβαια για όλα αυτά - την ταλαιπωρία και το "σπάσιμο" δεν τα συζητάμε κάν). Θεώρησα σωστό να σου επισημάνω αυτά τα "ολίγα"  γιατί δεν είναι σπάνιο μέσα στο forum να αγοράζει κάποιος  κάτι που τελικά δεν του κάνει και μετά να μετανιώνει και να ψάχνει τρόπο να το ξεφορτωθεί.
                    Φιλικά,
               Κώστας

Αποσυνδεδεμένος giorgos80

• Μέλος
  • *
« Απάντηση #117 στις: 13 Μαΐου, 2009, 14:07:32 μμ »
φιλε ακιουρεσυ λοβερ εχω διαβασει ολα τα αρθρα στο φορουμ για το συγκεκριμενο οπλο και αποτι καταλαβα με τιουνινγκ γινεται ενα τιμιο οπλο για τα λεφτα του.το θεμα ειναι οτι εγω δεν κατεχω τις γνωσεις για τετοιου ειδους επεμβασεις παρολο που στο μοντελο που εχω την σκανδαλη την κατασκευασα εγω με λαμαρινα σε ηλικια 16 ετων ;D.η σκανδαλη δεν κανει καθολου σκαλα αλλα ριχνει.αυτο που ρωραω ειναι αν θα ειναι τιμιο χωρις επεμβασεις.

Αποσυνδεδεμένος accuracy lover

• Moderator
« Απάντηση #118 στις: 13 Μαΐου, 2009, 14:27:12 μμ »
         Για να γίνει τίμιο όπλο θέλει τόσες επεμβάσεις που στο τέλος θα είναι άλλο όπλο - άν έχεις το κουράγιο/διάθεση, τον χρόνο, τα χρήματα, τα εργαλεία και την βοήθεια ενός άλλου ερασιτέχνη που κατέχει καλά περί αεροβόλων ελατηρίου και tuning τότε κάνε παιχνίδι - θα σε παρακαλούσα μόνο να μας γράψεις τις εντυπώσεις σου και την διαφορά του "πρίν" με το "μετά" την όποια μετατροπή/βελτίωση  για  ενημέρωση όλων των άλλων φίλων που ίσως ενδιαφέρονται. Άν θέλεις ένα αεροβόλο αξιοπρεπές, αξιόπιστο, ΑΣΦΑΛΕΣ, ακριβές, με δυνατότητες περαιτέρω βελτίωσης του κύκλου λειτουργίας του (άν ποτέ το θελήσεις) με δυνατότητα υποστήριξης με γνήσια ανταλλακτικά  και που άν το βαρεθείς θα μπορέσεις να το πουλήσεις  σε λογική (κι όχι εξευτελιστική) τιμή  ασχολήσου με κάποιο μοντέλλο της Weihrauch ή της Diana (θα συνιστούσα την πρώτη - προσωπική παρότρυνση/συμβουλή). Το μόνο που ίσως χρειαστεί θα είναι ένα απλό καθάρισμα και επαναλίπανση με το σωστό τρόπο (άν έχει έντονο dieseling από την αρχή). Δεν ξέρω τις ικανότητές σου στις επισκευές και τις κατασκευές αλλά η γνώμη μου είναι πώς δεν αξίζει να το επιχειρήσεις - κι άν ακόμα η κάννη του είναι καλή και οι μετατροπές αποδώσουν  άν συγκρίνεις το κόστος του στο τέλος συγκριτικά με αυτό ενός γνήσιου Diana mod 48/52 θα δείς ότι σε συμφέρει το δεύτερο.
               Φιλικά,
          Κώστας

Αποσυνδεδεμένος Kyriakos87

• Moderator
« Απάντηση #119 στις: 13 Μαΐου, 2009, 14:30:51 μμ »
Φιλε Γιώργο λίπαμε για την απάντηση που θα σου δωσώ αλλα στα χερια μου οταν ήρθε ενα Β30 απο το κουτί του δεν ηταν καθόλου καλό οπλο και δεν έριχνε σωστά.. ειχε μονο πολύ δυναμη γιατι ειναι ενα δυνατό οπλο αλλα Dieselαριζε που το εκανε ακομα πιο δυνατο. Επισης ειχε πολυ ασχημες τριβες σε ολο τον κυκλο λειτουργίας του.

Pyrgetos Shooting Club

1. Οι ηλίθιοι είναι αήττητοι!!
2. Η συμμετοχή στο forum δεν είναι υποχρεωτική.!!!
3. το καλύτερο αεροβόλο ειναι αυτο που ευχαριστεί τον ιδιοκτήτη του.!!!!