Γενικά > Νομικά Θέματα

Αγορές σε ταξίδια εξωτερικού (Εντός και εκτός Ευρώπης)

(1/11) > >>

diana350magnum:
Πολυ καλημερα σε ολους.Σε περιπου 1 μηνα και κατι θα παω στην Αγγλια για ταξιδι του μελιτος!!Θα ηθελα λοιπον να ρωτησω το εξης.Τι ειναι νομιμο να φερω μεσα στις αποσκευες μου και χωρις να το δηλωσω?Δε μιλαμε φυσικα για βαση διοπτρας και κανενα βελτιωτικο ελατηριο,αλλα για διοπτρα ας πουμε.Επισης σε περιπτωση που θελω να φερω οπλο,τι προβλεπεται?Πρεπει να το δηλωσω καπου η να το κρυψω στην κωλοτσεπη!!!?.Παρακαλω να μου απαντησει καποιος που εχει προσωπικη εμπειρια η ειναι 100% σιγουρος,γιατι δεν θελω να ακουσω ενα σωρο αποψεις και να μπερδευτω.Ευχαριστω εκ των προτερων.

Finman:

--- Παράθεση από: diana350magnum στις 13 Νοεμβρίου, 2008, 11:50:37 πμ ---Πολυ καλημερα σε ολους.Σε περιπου 1 μηνα και κατι θα παω στην Αγγλια για ταξιδι του μελιτος!!Θα ηθελα λοιπον να ρωτησω το εξης.Τι ειναι νομιμο να φερω μεσα στις αποσκευες μου και χωρις να το δηλωσω?Δε μιλαμε φυσικα για βαση διοπτρας και κανενα βελτιωτικο ελατηριο,αλλα για διοπτρα ας πουμε.Επισης σε περιπτωση που θελω να φερω οπλο,τι προβλεπεται?Πρεπει να το δηλωσω καπου η να το κρυψω στην κωλοτσεπη!!!?.Παρακαλω να μου απαντησει καποιος που εχει προσωπικη εμπειρια η ειναι 100% σιγουρος,γιατι δεν θελω να ακουσω ενα σωρο αποψεις και να μπερδευτω.Ευχαριστω εκ των προτερων.

--- Τέλος παράθεσης ---

Diana,

πρωτα πρωτα, με το καλο και συγχαρητηρια. Αγορασε τωρα πριν παρει χαμπαρι η συζυγος, θα δεις οτι θα σου 'κοπουν' αυτα  :D :D.

τωρα οσον αφορα αγορα στην αγγλια, μπορεις να αγορασεις διοπτρες, βασεις, βολιδες κλπ. Καθως πανε απο χωρα της εοκ σε χωρα της εοκ, δεν χρειαζεται να τα δηλωσεις (αρκει να μην ειναι παρανομα στην χωρα εισαγωγης...οποτε εκει ειναι το κολλημα). Για οπλο, στην αγγλια μπορεις να αγορασεις οποιοδηποτε αεροβολο αρκει η δυναμη του να μην υπερβαινει τις 12 ποδολιβρες. Αλλα δεν μπορεις να το εξαγεις χωρις ειδικη αδεια που χρειαζεται συναινεση και των Αγγλικων και των Ελληνικων αρχων. Με αλλα λογια, ουτε που να το σκεφτεσαι, ο νομος για τα οπλα εδω ειναι πολυ αυστηρος και σε βλεπω στο Γκουανταναμο αμα κανεις καμια παληκαρια.

καλο ταξιδι!!

Μπιριγκογκος

feugatos:
Η απολυτη γειωση! :)



Νικος

pri3st:
diana,

Να ζήσετε φίλε και καλούς απογόνους!
Εγώ στη θέση σου θα έπαιρνα όλα τα παρελκόμενα από Αγγλία. Οι νόμοι είναι λίγο άκυροι πάντως... ενώ η σύζυγος θα μπορεί να πάρει ό,τι θέλει (κοινώς την πάτησες!!).

p:
Tha taksidepso sintoma stin aystralia. Tha ithela na rotiso an moy erthi flasia na kano agores apo eki (aerovolo, dioptra, sferidia) mporo na paro, stis aposkeves mou gia tin epistrofi, kapia apo ta parapano? Alazi kati an ta exis mazi sou stis aposkeves? Efxaristo poli. :)

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση