Γενικά > Νομικά Θέματα

Οι επιδιώξεις των αεροβολιστών στην Ελλάδα και σωστή χρήση του μέσου

<< < (2/10) > >>

vasilis:
Γιατι φιλε χρηστο νομιζεις οτι με το να μας χωσουν στην ιδια γραφειοκρατικη σαλατα με τα λειοκαννα και να πρεπει να βγαζουμε αδεια για αεροβολα θα εχουμε το ελευθερο να πηγαινουμε σε οποιο χωραφι θελουμε και να κανουμε το χομπι μας?Σε σκοπευτηρια θα μας εχουν οπως μας εχουν και τωρα.Δεν μπορεις πλεον φιλε μου να βγεις στο οποιοδηποτε χωραφι με το αεροβολο σου ΑΝ αυτο δεν ειναι μεσα σε σκοπευτηριο.

tsolakosx:

--- Παράθεση από: vasilis στις 17 Μαρτίου, 2009, 20:28:46 μμ ---Γιατι φιλε χρηστο νομιζεις οτι με το να μας χωσουν στην ιδια γραφειοκρατικη σαλατα με τα λειοκαννα και να πρεπει να βγαζουμε αδεια για αεροβολα θα εχουμε το ελευθερο να πηγαινουμε σε οποιο χωραφι θελουμε και να κανουμε το χομπι μας?Σε σκοπευτηρια θα μας εχουν οπως μας εχουν και τωρα.Δεν μπορεις πλεον φιλε μου να βγεις στο οποιοδηποτε χωραφι με το αεροβολο σου ΑΝ αυτο δεν ειναι μεσα σε σκοπευτηριο.

--- Τέλος παράθεσης ---

Μα εκεί το πάω!!!!!!!!!
Παίρνω ένα δυνατό αεροβόλο, το δηλώνω ως κυνηγετικό και πάω στο χωράφι και παίζω χωρίς πρόβλημα.
Τη γραφειοκρατεία δεν τη συμπαθώ καθόλου αλλά στην προκειμένη περίπτωση χρειάζετε μόνο και μόνο για το "απαίδευτο" Έλληνα.

Einhorn:
Πολλές φορές όταν κάποιο θέμα παρεκλίνει από τον τίτλο του έχει ως αποτέλεσμα τη γέννηση ενός νέου θέματος!
Συνεχίζουμε εδώ το ενδιαφέρον θέμα που προέκυψε μετά από παρατήρηση-προτροπή του μέλους shotgun.

Einhorn:

--- Παράθεση από: Shotgun στις 17 Μαρτίου, 2009, 19:06:43 μμ ---Καταλαβαίνω το κυνήγι με αεροβόλο και τον περιορισμό του σε αεροβόλο ελατηρίου.

Ομως γιατί η εμμονή στις δηλώσεις και τα γραφειοκρατικά; Τι σχέση έχει η δήλωση του όπλου με το κυνήγι; Χώρες με σοβαρό νομικό καθεστώς δεν επιβάλλουν τέτοια γραφειοκρατικά και φορομπηχτικά συστήματα και τα πάνε μια χαρά.

Τι σας πιάνει εδώ και χωρίς λόγο τα αναζητάτε;

Η Αγγλία κατήργησε την άδεια κυνηγίου το 1995 επειδή κατάλαβαν οι αρμόδιοι ότι ήταν μια άχρηστη φορολογία που υποκαθίσταται με το παραπάνω από το ΦΠΑ. Οι Αγγλοι δεν έχουν κανένα πρόβλημα να κυνηγήσουν ΝΟΜΙΜΟΤΑΤΑ τηρώντας γραπτούς και άγραφους κανόνες με αεροβόλο.

Και μην πει κανείς κουβέντα περί  εθνικής νοοτροπίας και τέτοια περίεργα. Δείτε τους δείκτες εγκληματικότητας στην Αγγλία και συγκρίνετε με εδώ πριν πείτε τέτοια ανθελληνικά.

Οσο για την δύναμη των αεροβόλων και άλλα φαιδρά. Η σωστή ενέργεια είναι να αποδεικνύουμε στους αρμόδιους με κάθε μέσον ότι τα αεροβόλα εξ όρισμού είναι και θα παραμείνουν αδύναμα, αργά στην όπλιση και αναποτελεσματικά για όποιον θέλει να τα χρησιμοποιήσει για κακό σκοπό. Αν οι αρμόδιοι αρχίσουν να φοβούνται τα αεροβόλα τότε χάσαμε το παιχνίδι.

--- Τέλος παράθεσης ---

Δυστηχώς μας λείπει η απαραίτητη παιδεία για να περάσουμε σε αυτό το εππίπεδο νομιμοποίησης και χρήσης του αεροβόλου.
Επίσης δυστηχώς, η Εθνική νοοτροπία είναι ένα ζήτημα, αφού όταν αναφερόμαστε σε αυτή δεν αναφερόμαστε στη ποσότητα και στη ποιότητα των εγκληματιών ανά το κόσμο αλλά στη γενικότερη κοινωνία ενός κράτους.
Πράγματι η εγκληματικότητα μπορεί να είναι μεγαλύτερη, όπως μεγαλύτερη είναι και η υπέυθυνη συμπεριφορά των πολιτών σε πολλά Κράτη. Δε είναι το θέμα μας αυτό όμως και ας μην ξεφύγουμε από την πολύ ενδιαφέρουσα προτροπή του μέλους shotgun.
Με όλο το σεβασμό φίλε tsolakosx ακριβώς αυτό είναι το πρόβλημα μας ώς Έλληνες, οτι επιδιώκουμε να Νομιμοποιήσουμε κάτι ώστε να είμαστε ήσυχοι για άλλο σκοπό. Ο ενθουσιώδης σχολιασμός σου (Μα εκεί το πάω!!!) είναι και αυτό μέρος του λάθους τρόπου σκέψης.
Ξεκινάς με μια πρόταση που λέει τι; Να επιτραπεί το κυνήγι των πτηνών με το αεροβόλο, το οποίο μάλιστα θα οριοθετείται στα 30 ποδόλιβρα (αλήθεια για τι πτηνά μιλάμε, στρουθοκαμήλους;) και αυτό το αναφέρεις ώς μέση πρόταση. Αμέσως μετά, αναφέρεις οτι με την απόκτηση της αδείας θα μπορείς πλέον να κάνεις σκοποβολή -και όχι κυνήγι- χωρίς προβλήματα σε οποιοδήποτε χωράφι.
Συγχώρεσε με, είναι σαν να μην διάβασες τίποτα από αυτά που περιέγραφαν οι φίλοι shotgun και accuracy lover πριν.
Εγώ θέλω ένα αεροβόλο που να το χρησιμοποιώ σαν αεροβόλο. Δε θέλω ένα ισχυρό αεροβόλο που θα το χρησιμοποιώ σε αντικατάσταση ενός πυροβόλου, έστω και αν αυτό ήταν δηλωμένο.
Αν με ενδιέφερε κάτι τέτοιο θα έμπαινα σε κάποιο αντίστοιχο forum και θα επιδίωκα να προβάλω τις θέσεις μου για την Νόμιμη χρήση και απόκτηση ενός ραβδωτού πυροβόλου Mauser, είτε για σκοποβολή στα 300 μέτρα είτε για κυνήγι.
Εξ' αντικειμένου το αεροβόλο είναι κάτι διαφορετικό και ως τέτοιο πρέπει να το χαιρόμαστε! Ιδιαιτέρως αν μιλάμε για σκοποβολή, η χαρά του ανταγωνισμού υπάρχει και στ 6 ποδόλιβρα, πόσο μάλλον στα 12 που πολλοί θεωρούν λίγα.
Κατά τη γνώμη μου τα πολλά ποδόλιβρα είναι μάλλον για το χαβαλέ, αφού κυρίως αποτελούν επίδειξη δύναμης και τίποτα περισσότερο. Στο μόνο σημείο που δείχνω κάποια κατανόηση είναι σε αυτούς που ασχολούνται "πειραματικά" ή κατασκευαστικά σε μια μορφή μετατροπής. Είναι ένα είδος χόμπυ και αυτό, αλλά είναι το χόμπυ του μηχανουργού όχι του αεροβολιστή...

snipAIR:
Συμφωνω στο οτι το αεροβολο δεν πρεπει να ειναι υποκαταστατο πυροβολου αλλα συμφωνω επισης και ως προς το δικαιωμα καποιου να κυνηγα με αυτο τα καταλληλα παντα θηραματα.Δεν καταλαβαινω γιατι το λειοκαννο που ειναι ακρως φονικο και επικινδυνο στα λαθος χερια να θεωρειται απο το νομο(δια της απουσιας του) πιο ασφαλες απο οποιοδηποτε αεροβολο στα ιδια αν θελετε χερια!
    Καταννοω οτι πρεπει να αρχισουμε απο τα λιγα αλλα αυτα τα λιγα να ειναι και προς οφελος ολοκληρης της αεροβολιστικης κοινοτητας που κατα ενα μεγαλο της μερος αποτελειται και απο κοσμο που θα ηθελε και να κυνηγαει με το αεροβολο του.Στο κατω κατω στις περισσοτερες ευρωπαικες χωρες επιτρεπεται.δεν καταλαβαινω γιατι εμεις δεν πρεπει να δικαιουμαστε η να διεκδικουμε κατι τοσο λογικο.
   

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση