Αργησα αλλα ηρθα και γω.Για να δουμε αυτα που λεει ο φιλος Dimitri.Σιγουρα κατ' αρχας οι τεχνικες της αγωνιστικης σκοποβολης εχουν εφαρμογη σε ολα τα ειδη οπλων και σε καποιο βαθμο και σε ολα τα αγωνισματα σκοποβολης.Οταν μιλαμε για αγωνιστικα πυροβολα οπλα, οι τεχνικες εχουν πρακτικα απευθειας εφαρμογη με μικρες προσαρμογες. Αν μιλαμε για 9αρια 45αρια κλπ, οι λεπτομερειες της τεχνικης συχνα χανονται στις κακες σκανδαλες, τις λαβες χωρις καμια εφαρμογη και την γενικη ελειψη ακριβειας αυτων των οπλων.
Η τοποθετηση του δαχτυλου στην σκανδαλη που ανεφερεις εχει βαση αλλα περιλαμβανει και δοση γενικευσης.Σωστο και οτι μια λαβη με κακη εφαρμογη επιρρεαζει την θεση του δαχτυλου στη σκανδαλη, αλλα στα αγωνιστικα οπλα που η σκανδαλη ρυθμιζεται προς ολες τις κατευθυνσεις αυτο το προβλημα ξεπερνιεται σχετικα απλα.Το πατημα της σκανδαλης και η επιρροη του στην βολη δεν αφορα μονο τη σκανδαλη καθεαυτη.Ειναι ενας συνολικος μηχανισμος που επιρρεαζει και τον τροπο που ισορροπουν οι πιεσεις ολων των δαχτυλων πανω στη λαβη.
Η ανακρουση παλι, στα αγωνιστικα αεροβολα πιστολια ειναι απο ελαχιστη ως ανυπαρκτη, και με σωστη τεχνικη γενικα μπορουμε να την αγνοησουμε.Αλλα και στα πυροβολα περισσοτερο ο φοβος της ανακρουσης θα επιρρεασει την ευστοχια παρα η ανακρουση η ιδια.Θυμαμαι εναν τυπο στο ΚΕΒΟΠ που μου τον συστησαν σαν αστυνομικο να πυροβολει μανιασμενα με μια Μ92FS προς την γενικη κατευθυνση του στοχου,και οταν το οπλο αδειασε το επομενο πατημα του στη σκανδαλη κατεβασε ολο το οπλο και ενα μετρο κατω απο το στοχο.
Πιο συγκεκριμενα το σχολιο μου για την ταση αριστερα στον στοχο μου σε σχεση με τη λαβη,η λαβη μου εχει δεχτει σημαντικες μετατροπες τελευταια με αποτελεσμα μεχρι να οριστικοποιησω καποιες απο τις αλλαγες και να συνηθησω τη νεα αισθηση και το feedback του οπλου να εχω αλλαγες στο POI.Αν ειμουν σε αγωνα θα διατηρουσα ενα τροπο πιασιματος ας πουμε, και θα ρυθμιζα φυσικα τα σκοπευτικα.Στη προπονηση με ενδιαφερει πιο πολυ το feedback καθε βολης και να γκρουπαρω, ειδικα καθως δοκιμαζα και μικροαλλαγες στις πιεσεις απο στοχο σε στοχο το POI δεν ηταν προτεραιοτητα, το σφαλμα στις 3 δεξιες παντως ηταν σαφες.
Το δικο σου θεμα που περιγραφεις σαν βολες αριστερα και λιγο χαμηλα, τυπικα μπορει να αποδοθει σε βαρυ πατημα της σκανδαλης, αλλα θα μπορουσε να ειναι και αυξηση του σφιξιματος των υπολοιπων δαχτυλων πανω στη λαβη κατα το πατημα.Για τι οπλο μιλας αληθεια?
Για τι οπλο μιλας αληθεια?