Σήμερα παρέλαβα από το τελωνείο του ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ το αεροβόλο που μου έστειλε "φίλος" από USA μέσω UPS.Γενική εντύπωση: ΜΠΑΧΑΛΟ. Οι άνθρωποι δεν ήξεραν τι να κάνουν. Γνώριζαν το νόμο, αλλά μου ζητούσαν (σωστά κατά τη γνώμη μου) βεβαίωση από τη ΓΑΔΑ ότι το συγκεκριμένο όπλο είναι αεροβόλο. Μετά από αρκετή κουβέντα και αφού ανοίξαμε το πακέτο κατάφερα να τους πείσω και να εκτελωνίσω το όπλο. Άπαιχτες ατάκες:"Αυτό έχει ραβδώσεις"!"Ωραίο όπλο, Diana είναι"?"Που ξέρω εγώ σε τί μπορείς να το μετατρέψεις εσύ"?"Θέλω μια υπεύθυνη δήλωση πως θα το χρησιμοποιείς μόνο εσύ και ότι είσαι ο μόνος υπεύθυνος για ό,τι μπορεί να συμβεί".Έτρεχα πέρα-δώθε, έβγαζα φωτοτυπίες, έκανα τον βλάκα, το όπλο το πήρα. Το πιό απίθανο: είχα ξεχάσει την ταυτότητά μου στο σπίτι! Με καλή γνώση της ελληνικής νοοτροπίας όλα γίνονται στην Ελλάδα.Όποιος θέλει να φέρει όπλο λοιπόν ας το κάνει γνωρίζοντας ότι ζει στο Ελλάντα. Αξίζει τον κόπο και σαν εμπειρία.Ελπίζω να βοήθησα. Καλές βολές.
Θέλω να κάνω μια διευκρίνηση. Το μόνο θέμα που τέθηκε κατά το εκτελωνισμό ήταν η βεβαίωση ότι το όπλο είναι αεροβόλο. Αν είχα στα χέρια μου μια τέτοια βεβαίωση δε θα είχα κανένα πρόβλημα. Συμβουλεύω λοιπόν τους μελλοντικούς εισαγωγείς να μάθουν πώς, και να αποκτήσουν αυτή τη βεβαίωση από τη ΓΑΔΑ πριν πάνε στο τελωνείο. Ξαναλέω: Επίσημη βεβαίωση ότι το όπλο είναι αεροβόλο από τη ΓΑΔΑ. Με αυτή στο χέρι όλα θα είναι πιο απλά.