Κύριοι, το Diana panther 31 αποδείχτηκε λίγο μεγάλο και βαρύ για τον υιό, μάλλον βιαστική επιλογή ήταν, αλλά μάλλον άρεσε και σε εμένα και έτσι αγοράστηκε το crossman 1760 (4,5 mm επίσης). Το όπλο του άρεσε γιaτί οπλίζει εύκολα (ως CO2) , είναι ελαφρύ (2,15 Kg) και με λογικό για την ηλικία των 10 ετών, μήκος (101 cm). Αφού έριξε τις πρώτες βολές παρατήρησε πως δεν έχει την δύναμη του Diana 31 αλλά ούτε και το κλώτσημα του. Το οπλάκι τον ξετρέλανε. Ρυθμίστηκε το σκοπευτικό του από εμένα και με τις πρώτες βολές το παιχνίδι μαζί του σοβάρεψε. Στα 15 μέτρα το όπλο είναι πολύ ακριβές με τα δικά του σκοπευτικά, έχει αρκετή δύναμη για 20 καλές βολές με μια αμπούλα CO2, θέλει μόνο προσοχή στην είσοδο του βλήματος στην κάνη, με το όπλο να κρατιέται εντελώς κάθετο ως προς το έδαφος. Το βλήμα έτσι με το δικό του βάρος έρχεται και μπαίνει στην θέση του διαφορετικά σε γρήγορη κίνηση μπορεί να πέσει με το πλάϊ ή και ανάποδα και εαν οπλιστεί την ώρα εκείνη μπορεί να κάνει την ζημιά, καθώς ωθούμενο από το κλείστρο θα σφηνωθεί στην θαλάμη. Στο φόρουμ αναφέρεται πως το όπλο έχει πλαστικό συνθετικό breech, όμως το δικό μας είναι όλο μεταλλικό και στιβαρό. Το serial number είναι 308Β13684, εαν αυτό βοηθάει κάποιους απο το φόρουμ, στην εξαγωγή συμπερασμάτων. Το όπλο αγοράστηκε από κατάστημα που είμαι πελάτης, ήρθε πολύ γρήγορα, δοκιμάστηκε μόνο με βλήματα RWS Diabolo basic 7.0 gr και Dynamit Nobel diabolo (δεν αναφέρονται στοιχεία βάρους στο κουτί -μπλε μαύρο-) με πολύ καλά αποτελέσματα. Από όρθια θέση έριξε καλύτερα τα RWS. Αν και είχαμε και τα H&N Diabolo sport 7.87 gr, H&N Diabolo Spitzkugeln 8.64 gr, H&N Diabolo Baracuda 10.65 gr, θεώρησα πως λόγω βάρους των τριών τελευταίων, να μην τα δοκιμάσουμε σε πρώτη φάση. Λόγω έλλειψης Chrono πως το παρόν και ελλειπούς προσωπικής εμπειρίας στα βλήματα των 4,5 mm, ζητούμε την βοήθεια όσων απο το φόρουμ μπορούν να συνδράμουν με τις γνώσεις τους και να προτείνουν αντίστοιχα. Παιδιά όποιος γνωρίζει για το συγκεκριμένο όπλο θα ήθελα να προτείνει και ενδεχόμενη βελτίωση στην ταχύτητα και δύναμη για έστω 20 μέτρα καλής βολής στον στόχο. Πατεντιάρηδες είμαστε και τα χέρια μας πιάνουν αρκετά. Το οπλάκι είναι φθηνό και καλό και μου μπήκαν ιδέες για το 2260 (5,5 mm)!!! Παρακαλώ λοιπόν για συμπαράσταση !!! Θα προσπαθήσω να στείλω φωτό του όπλου.