Φίλοι ANDREAS και STRATOS, μέλη του aerovolo.gr, Καλή Χρονιά με Υγεία για όλους, Ειρήνη και Ευτυχία για όλο τον κόσμο.
Εάν επικοινωνήσετε με το κατάστημα του Γιάννη Λιγνού (SYDAMCO, Ι.Λιγνός, Εθνικής Αντιστάσεως 32 - Χαλάνδρι, τηλ. 210-6843241) να αναφέρετε ότι είστε μέλη του Forum aerovolo.gr. O Γιάννης είναι μεν λίγο σοβαρός και λιγομίλητος αλλά έχει πολλές γνώσεις -παλιός αεροβολιστής και με αρκετά όπλα στην κατοχή του - έχει κάνει σπουδές στην Αγγλία και ασχολιόταν και με το αεροβόλο. Πριν λίγες ημέρες αγόρασα από εκεί ένα Weihrauh 97 K .22, είμαι απόλυτα ικανοποιημένος απο την συνεργασία μας και πιστέψτε με, έχω περάσει από πολλά καταστήματα γνωστά και μη. Αντιλήφθηκα επίσης πως το ίδιο επίπεδο εξυπηρέτησης και συμβουλών - γνώσεων υπάρχει και με τους λάτρεις του κυνηγιού που θα βρεθούν στο κατάστημά του. Πέρα απο την "παρεΪστικη" ατμόσφαιρα, που πολλές φορές ελοχεύει ασυναίσθητα και η φιλική παρόρμηση μιάς αγοράς που ενδεχομένως να είναι μη ενδεδειγμένη, ο άνθρωπος αυτός και ο συνεργάτης του Αντώνης, θα φρενάρουν την παρόρμηση και θα συμβουλέψουν αυτό που λόγω πείρας έχουν διαγνώσει, για την ιδιαιτερότητα του πελάτη και την πραγματική κάλυψη της ανάγκης του, όχι απλά για να του φορτώσουν κάτι που πιθανότατα θα τον ικανοποιήσει για λίγο. Οι τιμές του είναι ανταγωνιστικές, να αναφέρω επίσης πως στην περίπτωσή μου - 4 αεροβόλα αγορασμένα - οι τιμές τοις μετρητοίς, ήταν ασυναγώνιστες για την ελληνική αγορά !
Μην διστάσετε εάν παραγγείλετε τα Crosman 1760 SE, να αναφέρεται ότι είστε μέλη του forum aerovolo.gr, είμαι σίγουρος πως θα είναι καλλιτερες από αυτές που πήρατε τηλεφωνικά.
Το 1760 SE, όπως αναφέρει και ο giorgos200SX, priest, είναι ένα πολύ καλό, πάμθηνο και ακριβές αεροβόλο CO2 που επιδέχεται άπειρων βελτιώσεων, εάν σας ενδιαφέρει το ψάξιμο-γαργάλημα....! Θεωρώ πως είναι ο σκαραβαίος (VW beatle) των αεροβόλων !!! Σε επίπεδο "out of the box" , επι το ελληνικότερον, "μαμήσιο" ή "μαμά", είναι δυνατό και ακριβές για βολές έως 20 μέτρων, ικανοποιητικό στα 30 μέτρα και βγάζει 20-25 δυνατές βολές και άλλες 10 περίπου αποδεκτές με μια φιάλη 12gr CO2.
Χρονομετρημένες βολές με το Chronο μου έχει με την ίδια αμπούλα και διαφορετικές βολιδες κατά σειρά καταγράψε:
Dynamit Nobel fps
1. 667
2. 658
3. 659
H&N FT Trophy
4. 622
5. 621
6. 619
H&N Diabolo
Spitzkugeln 7. 624
8. 621
9. 632
Crosman Premier
10. 640
11. 632
12. 632
Crosman Copperhead
13. 632
14. 610
15. 615
RWS Diabolo Basic
16. 615
17. 614
18. 610
19. 611
20. 611
Με δεδομένα την πίεση της φιάλης στα 850 περίπου PSI, και τις βολές που ήταν όλες πάνω απο τα 600 fps, ( up to 700 fps....αναφέρει η Crosman στο site της,... άρα δεν ψεύδεται.) και με μέσο όρο περίπου 8 grains βάρος βλημάτων, τότε η δύναμη είναι από 6,63 fpe έως 7,73 fpe καθόλου άσχημα πιστεύω... Στην ίδια πίεση των 850 PSI είναι και αμπούλες των 88 gr, αλλά δεν έχω δοκιμάσει αριθμό βολών καθώς χρειάζεται πατέντα και άλλος αντάπτορας...δείτε εδώ :
http://www.archerairguns.com/QB79-Tank-Block-Kit-p/aaqb79tckit.htm Πρόσφατα παρέλαβα μεταλλικό breech από RJmachines.com και μεταλλικά barrel bands για το 2260 που έχω και προσπαθώ να αναβαθμίσω σε PCP...! Νεότερα όταν προχωρήσει το Project...υπομονή κύριοι..!Το πιό πάνω site έχει ενδιαφέροντα αντικείμενα πόθου, όμως δεν αποστέλλουν στην Ελλάδα και ψάχνω άλλη οδό να αλώσω την Τροία....! Καλή Χρονιά σε όλους !
ΥΓ: Εάν κρίνουν οι administrators για μεταφορά του θέματος σε πιό άλλο πεδίο, έχουν το ελεύθερο να το πράξουν. Φιλικά διακείμενος Alpha-63.