Χαιρετώ την παρέα!
Βρήκα το φόρουμ ψάχνοντας για αεροβόλο. Προς το παρόν είμαι σε σκοπευτικό σύλλογο εδώ στο Ηράκλειο Κρήτης, σε σταθερό στόχο 25μ με προτίμηση στο διαμέτρημα .22lr (πιστόλι)
Το αεροβόλο μου άρεσε από μικρό παιδί όμως οπότε είμαι τώρα στη διαδικασία αναζήτησης κάποιου όπλου που θα το έχω μαζί μου στο σκοπευτήριο αλλά οπωσδήποτε θέλω να χρησιμοποιώ και στην αυλή του σπιτιού (~5 - 15μ) χωρίς να μπαίνω στη μύτη του γείτονα, άρα κάτι με γνώμονα το πόσο αθόρυβο θα είναι.
Από όσα έχω διαβάσει εδώ και δυο μήνες που ψάχνω -νομίζω- πως τείνω προς pcp πράγμα που θα ήθελα να αποφύγω λόγω κόστους αφενός αλλά περισσότερο λόγω εξάρτησης από φιάλες, γεμίσματα, τρόμπες κλπ. ( τις τελευταίες τις έχω φάει στη μάπα, αφού είμαι λάτρης του ποδηλάτου (-ων) το οποίο είναι το κατά 80% μεταφορικό μου μέσο παρά τα 40 χρονάκια μου

Μπορεί κάποιος που έχει την εμπειρία να μου πει αν σε επίπεδο θορύβου θα με κάλυπτε το ελατήριο? Επίσης θέλω να κινηθώ στην κατηγορία >230 μ/δλ σε 5.5mm ( 0.22 ορκισμένος είπαμε ).
Πιο χειροπιαστά τα αεροβόλα που μου έχουν κάνει κλικ είναι τα παρακάτω:
PCP
1. Benjamin marauder 5.5 (συμπαθητική τιμή, λένε ότι είναι το πιο αθόρυβο, ισχύει ; )
2. Cometa Lynx 5.5 ( newcomer, δε βρίσκω πολλά γι αυτό στο net, τα παιδιά με το μαγαζί στη Θράκη λένε πολυ πολύ καλά λόγια όμως)
3. ΒΑΜ Β50 (tuned) 4.5 (δυστυχως το συγκεκριμένο είναι 4.5 αλλά γύρω στα 350e με τρόμπα, κλειστά σκοπευτικά (οχι διοπτρα), και βελτιώσεις σε κάποια σημεία γίνεται ελκυστική πρόταση αφού είναι στα μισά και βγάλε από τα άλλα)
Ελατήριο
Hw-77 4.5 (καλή τιμή σχετικά, σταθερή κάνη, σκοπευτικά έτοιμα, χαμηλός θόρυβος, ποιότητα)
ΤΧ200mkIII 5.5 (οριακά στα χρήματα ~800 >tuned, το θεωρώ κορυφαίο ποιοτικά, αλλά φοβάμαι ότι θα έχει τη φασαριούλα του)
Αυτά τα λίγα., ελπίζω να μη σας έπρηξα στο καλημέρα