Παιδια καλημερα.
Σας ειχα ψιλοαπασχολησει πριν καμμια δεκαρια μηνες περιπου για το ιδιο θεμα, ζητωντας δηλαδη βοηθεια για το τι "εργαλειο" θα προμηθευτω. Επανερχομαι ομως μετα απο "διαβασμα" και "σκεψεις" που με εβαλαν οι συμβουλες σας.
Θα επαναλαβω "το ιστορικο" μου για καποιους πιθανως που δεν το διαβασαν η δεν το θυμουνται.
Απο μικρος, πριν 40+ χρονια δηλαδη διαπιστωσα οτι με ενδιεφερε η σκοπευση. Ξεκινησα τοτε θυμαμαι με ενα "θαυμασιο", που μου χαραξε τη μνημη εργαλειο, ενα Diana 16αρι, στη συνεχεια 25αρι, 27αρι και κλεισιμο της..1ης περιοδου με ενα 35αρι, ολα Diana.
Μετα απο διακοπη αρκετων χρονων το μικροβιο βρηκε προσφορο εδαφος φαινεται, οποτε υποτροπιασα, με αποτελεσμα καποιους μηνες πριν να αρχισω να ψαχνομαι..
Ειχα καταληξει λοιπον (με μπαντζετ τα 150Ε) με τη βοηθεια σας στο BAM 26 σαν το καλυτερο σε αυτα τα χρηματα. Βεβαια οι περισσοτεροι απο εσας μου προτειναν την..οικονομια ωστε να προμηθευτω κατι αξιολογο, αξιοπιστο με διαχρονικη αξια, ενα HW συγκεκριμενα. Αυτο λοιπον εκανα, ωστε να ειμαι σε θεση τωρα να φλερταρω ενα τετοιο.
Η χρηση που θα γινει θα ειναι σκοπευση σε 25-30 μετρα σαν χομπυ και με τα δεδομενα αυτα εστιασα στο HW 50S. Επειδη ομως οι αναγκες μας αλλαζουν με τον καιρο σκεφτηκα και την περιπτωση του 95 που τοσο το εκθειαζετε. Το ερωτημα μου ειναι, μια και δεν ειμαι γνωστης, ποιες οι διαφορες των δυο οπλων απο τεχνικης πλευρας (εγω το μονο που βλεπω ειναι μια διαφορα βαρους και διαφορα στην ταχυτητα του βληματος). Προφανως εχουν και αλλες διαφορες που εκτος απο το οτι θα ηθελα να μαθω ποιες ειναι, θα ηθελα και να ξερω αν αξιζουν την διαφορα τιμης του 95ριου στα 55Ε περιπου. Μιλω παντα για 4,5cal.
Ευχαριστω προκαταβολικα για τις απαντησεις σας.